Úterý 19. březen 2024 12:11
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
CapXmaster
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Instaforex Dakar

3 nejlepší akcie big data a umělé inteligence v roce 2020

05.06.2020 16:50  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Objem dat, které lidstvo generuje a zpracovává roste raketovým tempem. Globální objem dat se za pouhé 2 roky více než zdvojnásobil. Nové technologie v oblasti získávání, zpracování a vyhodnocování dat pomáhají společnostem ve všech průmyslových odvětvích získat větší ekonomické výhody z této obrovské záplavy informací.

V následujícím článku se podíváme na nejlepší big data akcie, které profitují ze stále se zvyšujícího objemu dat. Nedávná korekce na globálních akciových trzích navíc může poskytnout řadu lukrativních investičních příležitostí.

V následujícím článku se dočtete:

  1. Digitální revoluce: analýza dat umožňuje rozvoj umělé inteligence a automatizace
  2. Téměř neomezené možnosti aplikace: analýza dat, ať jste kdekoli
  3. Datové chobotnice a datové olihně
  4. Soukromí je iluze
  5. Big data jako dvojsečná zbraň
  6. Průkopnické pokroky v medicíně
  7. Masivní úspory nákladů v systémech veřejné dopravy
  8. Nižší spotřeba paliva snižuje znečištění životního prostředí
  9. Big data jako předpoklad pro bezpečné autonomní řízení
  10. Další oblasti využití big dat
  11. Nejlepší big data akcie v roce 2020
  12. Obchodujte big data akcie u LYNX

Digitální revoluce: analýza dat umožňuje rozvoj automatizace a umělé inteligence

V éře digitální revoluce je mnoho investorů již dlouho obeznámeno s megatrendy, jakými jsou například umělá inteligence (Artificial Intelligence = AI), internet věcí (Internet of Things = IoT), nebo průmysl 4.0 (digitalizace a automatizace ekonomiky).

Počítače se stávají stále inteligentnějšími a mohou často přesněji a efektivněji plnit více úkolů než lidé. Základním předpokladem je co nejúplnější možná analýza obrovského množství nestrukturovaných dat (big data), která jsou shromažďována v obrovských serverových centrech.

Pouze shromažďováním, propojováním a analýzou obrovského množství dat mohou počítače tato data porovnávat, učit se z nich a přijímat optimální rozhodnutí. Trh s řešením pro big data se proto raketově vyvíjí a stává se z něho miliardový byznys.

[E-book ZDARMA]: 14 praktických tipů, jak se stát lepším investorem

Objevte jak zvýšit úspěšnost svých obchodů. V knize naleznete praktické tipy pro money management, jak si vést obchodní deník, principy řízení rizika či psychologii investování.

14 PRAKTICKÝCH TIPŮ, JAK SE STÁT LEPŠÍM INVESTOREM

Téměř neomezené možnosti aplikace: analýza dat, ať jste kdekoli

Neustálý pokrok technologií již umožňuje zaznamenávání a hodnocení obrovského množství strukturovaných a nestrukturovaných dat. Oblasti aplikace se také jeví téměř neomezené. Mohou to být například data ze síťových protokolů, výrobních procesů nebo obchodních transakcí. Zahrnuty jsou však i lékařské obrázky, informace ze sociálních médií, aplikací, webových statistik, chování návštěvníků v internetových obchodech nebo technické aplikace podporované senzorem. Tato data se zaznamenávají v reálném čase, filtrují se a zkoumají se vzorky nebo odchylky. Počítač může poté provádět analýzy založené na všech předchozích datech a v případě potřeby provádět optimalizace. Podle průzkumové firmy Gartner se očekává, že globální trh softwaru pro analýzu dat letos poroste nejméně o 23 miliard USD.

Čtěte také >> Nejlepší bitcoinové a blockchainové akcie roku 2020

Datové chobotnice a datové olihně

Kromě optimalizace výrobních procesů jsou big datza obzvláště zajímavá v oblasti průzkumu trhu a zákazníků. Mnoho webových stránek nyní analyzuje přesně, jak dlouho se potenciální zákazník dívá na určité produkty.  Na základě shromážděných údajů je provedeno srovnání se všemi předchozími transakčními daty. Potenciálnímu klientovi tak může webová stránka v reálném čase předložit další vhodné návrhy produktů a optimalizovat tak individuální nabídku pro každého klienta na míru. Společnosti Google, Facebook, Amazon, Apple a Microsoft jsou lídry v procesu shromažďování dat a občas se jim přezdívá Data Octopus (datové chobotnice).

Ale samozřejmě existují i ​​menší datové olihně, které těží z rozvoje big dat. V USA již například existují služby rozvozu pizzy, které rozesílají vozidla s pizzami na základě údajů z minulých objednávek, a předpokládají v určitých oblastech v určité denní době poptávku po určitém produktu na základě modelové situace. V době, kdy klient vytvoří objednávku, čerstvě upečená pizza je již na cestě k němu a může být doručena během několika minut. Podobné zkoušky probíhají ve velkém měřítku v Amazonu s jinými produkty, ale cíl je stejný: vědět, co si zákazníci objednají a odeslat produkt dříve, než kupující učiní objednávku.

Soukromí je iluze

Podle Larryho Ellisona, zakladatele softwarového gigantu Oracle, je dnes soukromí v mnoha oblastech iluzí. Díky big datům se zákazník stále více stává průhledným zdrojem dat, jehož konzumní chování je zpracováváno a využíváno až do posledního detailu. Jakkoliv nepříjemné se toto tvrzení může zdát, již dlouho je v mnoha oblastech realitou. Mnoho dat je uživateli sdíleno „vědomě“ souhlasem s obchodními podmínkami určité společnosti. Použití vyhledávače, sociální sítě, aplikace nebo hlasem ovládaného asistenta je obvykle doprovázeno souhlasem se sdílením údajů. Směrnice k ochraně osobních údajů jsou tedy v těchto situacích do značné míry zbytečné.

Z pohledu spotřebitele lze však tento trend vnímat i pozitivně – například sportovci bude pravděpodobněji nabízen sortiment fitness doplňků než hudebních nástrojů. Konečné rozhodnutí o nákupu však spotřebitel vždy vědomě dělá sám. Nebezpečí big dat leží však v jiných oblastech – například v politice.

Big data jako dvojsečná zbraň

Skutečnost, že tajné služby – například CIA, sleduje občany ve velkém měřítku a shromažďuje a analyzuje mnoho soukromých dat, byla v médiích velkým skandálem díky Edwardu Snowdenovi. Je nepravděpodobné, že by se v důsledku toho něco změnilo, ale alespoň se o tomto tématu zvýšilo povědomí veřejnosti.

V roce 2019 bylo známo, že společnost pro analýzu dat Cambridge Analytica ve velkém měřítku shromažďovala údaje o potenciálních voličích a jejich zájmech na platformách sociálních médií, jako jsou Facebook nebo Twitter. Cílem bylo ovlivnit hlasovací chování milionů občanů prostřednictvím individuálně přizpůsobených zpráv a příspěvků (microtargeting). Společnost byla například pověřena podporovat hnutí brexit ve Velké Británii, nebo zvolení Donalda Trumpa v amerických prezidentských volbách. Skutečnost, že Cambridge Analytica při svých manipulativních praktikách prokazatelně porušila předpisy o ochraně osobních údajů, vedla ke skandálu, který nakonec vedl k odvolání kontroverzní společnosti ze všech zakázek. Na druhé straně sběr a ukládání dat nemá své využití jen v obchodě a politice, ale může například pomoci zachraňovat lidské životy ve zdravotnictví. Big data jsou tedy očividně dvousečnou zbraní.

Čtěte také >>9 nejlepších akcií umělé inteligence (AI) roku 2020

Průkopnické pokroky v medicíně

Big data jsou obzvláště vzrušující v oblasti lékařské techniky. Je to proto, že počítače pomáhají zlepšovat lékařské diagnózy, např. porovnáním obrázků, dat a nálezů v reálném čase s desítkami tisíc dalších pacientů v databázi. Počítač rozpoznává podrobnosti a změny, kterých si lékař nemusí (včas) všimnout. To znamená, že například rakovina nebo Parkinsonova choroba mohou být spolehlivěji rozpoznány a diagnostikovány mnohem dříve. I extrémně vzácné nemoci a jejich příznaky lze stále častěji identifikovat pomocí elektronického porovnávání dat. Nákladná a nervy ničící odysea opakovaných návštěv pacienta u doktora již potom není nutná. Big data tak zlepšují možnosti diagnostiky a terapie a také šanci na zotavení pacientů.

Masivní úspory nákladů v systémech veřejné dopravy

Big data se již úspěšně používají v dopravě – zejména u  vlakových a podzemních sítích. Například v čínských sítích metra je prostřednictvím senzorů v reálném čase digitálně zaznamenáno a vyhodnoceno obrovské množství informací na železnici. Jedná se například o vzdálenost mězi vlaky, dobu brzdění, nehody, změny jízdního řádu, lidské chyby, využití kapacity vagonu, atd. Inteligentní a vysoce flexibilní ovládání umožňuje adaptovat se na konkrétní situaci. Pokud je například přepravní kapacita příliš nízká, na dotyčnou trasu jsou okamžitě odeslány další vlaky, aniž by byly nutné lidské rozhodovací procesy. Dlouhodobější analýzy dat umožňují optimalizaci cestování a jízdního řádu tak, aby nedocházelo k nevyužité nebo nedostatečné kapacitě dopravních prostředků.

Nižší spotřeba paliva snižuje znečištění životního prostředí

Celkově se zvyšuje bezpečnost a efektivita dopravy, zatímco se snižuje spotřeba paliva a míra znečištění životního prostředí. Z tohoto důvodu se podobné systémy již úspěšně používají ve vlakové a letecké dopravě v USA. Inteligentní síťové systémy semaforů v silniční dopravě mohou díky big datům snížit prostoje a tím také pozitivně ovlivnit spotřebu paliva a dopad na životní prostředí.

Big data jako předpoklad pro bezpečné autonomní řízení

Vytváření a zpracování obrovského množství údajů je rovněž nezbytné pro autonomní řízení vozidel na silnici. Pouze pokud jsou veškeré myslitelné scénáře správně zaznamenány a vyhodnoceny, mohou se autonomně řízená vozidla správně rozhodovat a vyhnout se nehodám. Čím více dat mohou senzory generovat, ukládat a porovnávat v reálném čase, tím je menší prostor pro vznik krizových situací. Vzhledem k tomu, že vývoj probíhá rychle, je již předvídatelné, že autonomní řízení bude za několik let bezpečnější než manuální řízení – právě díky možnosti zpracovat obrovské množství dat.

Další oblasti využití big dat

Big data mají své využití také v alokaci nerostných surovin – například hodnocením geologických obrazů a dat. Podobně jako u lékařských obrázků používá počítač porovnání dat k identifikaci, kde provést zkušební vrty. V oblastech, jako je finanční poradenství a služby zákazníkům, se také používá stále více inteligentních softwarových programů, které mohou na základě dosud získaných údajů poradit zákazníkům v mnoha otázkách lépe než speciálně vyškolení zaměstnanci. Počítačem řízené burzovní obchodování by také nebylo možné bez big dat a algoritmů z nich odvozených. Například mnichovská společnost Clueda vyvinula analytický systém, který každý den filtruje stovky tisíc zpráv a tweetů a na jejich základě provádí analýzu nálady mezi investory. Tyto údaje jsou poté prodávány investičním společnostem, které je využívají pro své aktivity. Big data mohou také odhalit případy podvodu. Ať už se jedná o banky, pojišťovy nebo daňové úniky – díky inteligentnímu softwaru a pokročilým algoritmům lze podezřelé transakce odfiltrovat z milionů datových záznamů.

Nejlepší big data akcie v roce 2020

V dobách digitalizace a umělé inteligence jsou data pravděpodobně nejcennější aktivum. Velká část trhu je pokryta velkými společnostmi jako IBM, SAP, Microsoft nebo Google. Existují však i drobní a středně velcí perspektivní odborníci na big data. Většina big data akcií je proto velmi ambiciózně oceněna. Pro dlouhodobě orientované investory nabízejí špičkové akcie v oboru dostatečný cenový potenciál, a to zejména díky propadu cen v důsledku pandemie koronaviru.

V následující tabulce najdete seznam 10 nejzajímavějších big data akcií. Poté představíme tři z těchto akcií, které jsou podle nás nejlukrativnější pro rok 2020.

JménoISINSymbolMěna
AlteryxUS02156B1035AYXUSD
ClouderaUS18914U1007CLDRUSD
DomoUS2575541055DOMOUSD
ElasticNL0013056914ESTCUSD
MongoDBUS60937P1066MDBUSD
New RelicUS64829B1008NEWRUSD
OracleUS68389X1054ORCLUSD
Progress SoftwareUS7433121008PRGSUSD
SplunkUS8486371045SPLKUSD
TalendUS8742242071TLNDUSD
  1. Akcie Splunk

Softwarové produkty americké společnosti Splunk (ISIN: US8486371045 – symbol: SPLK – měna: USD) pomáhají zákazníkům sledovat, analyzovat a zpracovávat nestrukturovaná množství dat. Název „Splunk“ je odvozen od termínu „spelunking“ (jeskyně) a týká se analýzy dříve neznámých zdrojů dat. Splunk nabízí nástroje pro protokolování, monitorování a reportování dat, díky čemuž jsou získaná data přístupná, použitelná, a hodnotná pro všechny uživatele. Společnost se sídlem v San Francisku již získala více než 19 000 zákazníků ve více než 110 zemích, včetně známých jmen jako Adobe, Bosch, Coca-Cola a Deutsche Bahn.

Společnost například analyzuje chování online klientů, údaje o transakcích, síťové aktivity a záznamy hovorů (např. z call center). Za tímto účelem jsou prohledávány a indexovány data protokolů, připojení a měření, jakož i další data z aplikací, serverů a síťových zařízení. Díky hodnocení v reálném čase a tvorbě grafiky, zpráv a varovných upozornění, mohou společnosti bezprostředně identifikovat potenciální problémy či příležitosti a včas na ně reagovat. Své produkty společnost nabízí na bázi cloudového předplatného, což je velmi lukrativní a škálovatelný obchodní model s vysokou klientskou loajalitou.

Za finanční rok 2019/20 vykázala společnost Splunk nárůst tržeb o 40 %. Zisk na akcii 1,88 USD silně překonal očekávání analytiků ve výši 1,17 USD. Za poslední tři roky dosáhla společnost průměrného růstu tržeb o 37 %. Ve stejném období zisky rostly nepřiměřeně o 92 % ročně. Pro aktuální fiskální rok 2020/21 však analytici očekávají dočasný pokles zisku na 0,13 USD na akcii. V příštím fiskálním roce 2021/22 se očekává opět zisk 1,43 USD na akcii. Akcie Splunk jsou od začátku roku 2016 v dlouhodobém vzestupném trendu.

Hodnota akcie od své počáteční úrovně 30 USD již vzrostla téměř šestinásobně. Momentální hodnota je těsně pod 130 USD, což je přibližně o 27 % pod historickým maximem 176 USD z letošního února. Z technického hlediska by bylo možné tuto úroveň ve střednědobém horizontu dosáhnout a znovu otestovat. Z dlouhodobějšího hlediska, tj. v průběhu 18 až 24 měsíců věříme, že akcie dosáhne nového historického maxima přibližně 200 nebo více USD.

Momentální tržní hodnota společnosti je 21 miliard USD. Digitalizace a efektivní analýza dat umožňují společnostem lépe využívat jejich potenciál v mnoha oblastech a proto je po těchto službách obrovská poptávka. Datový specialista Splunk bude proto v nadcházejících letech i nadále silně růst, takže je také velmi pravděpodobný pozitivní vývoj ceny akcií.

SPLK Chart by TradingView
  1. Akcie Alteryx

Alteryx (ISIN: US02156B1035 – Symbol: AYX – Měna: USD) je poskytovatelem softwaru a služeb pro analýzu dat, které společnosti používají ke zlepšení produktivity a obchodních procesů. Software Alteryx dokáže analyzovat data z různých zdrojů. Alteryx nabízí softwarovou platformu, kterou mohou společnosti použít k přípravě, analýze a vizualizaci všech druhů dat.  Na konci roku 2019 měla Alteryx kolem 6 100 zákazníků ve více než 90 zemích. Pouze v loňském roce přibylo více než 1 400 klientů. Mezi klienty Alteryx patří například společnosti Chevron, Nasdaq, Netflix, Salesforce.com, Twitter a Uber.

Společnost nedávno zveřejnila hospodářské výsledky za poslední kvartál loňského roku, které značně překonaly veškerá očekávání. Tržby vzrostly o 75 % na 156,5 milionů USD namísto očekávaných 130 milionů USD. Zisk na akcii 0,64 USD doslova rozprášil očekávání analytiků ve výši 0,29 USD. Tržby za celý rok 2019 vzrostly o 65 % na 418 milionů USD a zisk na akcii za celý rok se zvýšil o 57 %. Zatímco analytici očekávají, že tržby v roce 2020 vzrostou o 30 % z 418 milionů USD na 544 milionů USD, očekává se, že zisk na akcii naopak klesne z 0,94 USD na 0,73 USD. V nadcházejícím roce 2021 by se však měl zisk na akcii opět zvýšit na 1,21 USD.

Alteryx je rychle rostoucí specialista na nesmírně slibném trhu analýzy a zpracování dat. Efektivní analýza dat a digitalizace umožňují společnostem lépe využívat jejich potenciál v mnoha oblastech. Existují také oblasti aplikace související se strojovým učením a umělou inteligencí. Alteryx bude proto v následujících letech i nadále růst, což by se mělo odrazit i na hodnotě akcií společnosti. Akcie vykazovaly sílu i po krizi v důsledku pandemie koronaviru, takže i za cenu 110 USD se jedná o zajímavou dlouhodobou investici.

AYX Chart by TradingView
  1. Akcie New Relic

New Relic (ISIN: US64829B1008 – Symbol: NEWR – Měna: USD) je také jednou z big data společností. Softwarová řešení společnosti New Relic umožňují společnostem shromažďovat, ukládat a analyzovat data v reálném čase. Společnost, která, stejně jako Splunk, sídlí v San Franciscu, má v současné době tržní kapitalizaci přibližně 3 miliardy USD, což z ní činí nejmenší a nejspekulativnější ze všech tří prezentovaných společností.

Na celém světě se již více než 17 000 zákazníků spoléhá na digitální zpravodajskou platformu společnosti New Relic. Patří mezi ně dobře známá jména jako AirBnB, Ryanair nebo Migros. S nástroji – „Insights“, „APM“ a „Infrastructure“ je možné organizovat a monitorovat výkon internetových a mobilních aplikací pomocí cloudového softwaru. Infrastrukturu IT a aplikace do prohlížečů a mobilních aplikací lze relativně snadno a jednoduše ovládat a optimalizovat. Důraz je kladen na strukturování, vizualizaci a vyhodnocení dat, která souvisejí s výkonem softwaru, internetových aplikací a mobilních aplikací.

Růst tržeb společnosti se za poslední tři roky zvyšoval v průměru o 34 %. Pro následující rok analytici očekávají průměrný nárůst tržeb o 24 % na 593 milionů USD a zisk na akcii 0,55 USD, což odpovídá poklesu o 17 %. V roce 2021 se očekává nárůst tržeb o 14 % na 677 milionů USD, ale další pokles zisku na akcii na 0,46 USD. Poté by se situace měla zlepšit.

New Relic zahájila v roce 2016 velkolepý pohyb vzhůru z ceny přibližně 20 USD na 115 USD. Akcie se korigují od poloviny roku 2018 a od té doby se snížily na polovinu, hlavně proto, že analytici byli zklamáni nejnovějšími prognózami prodeje a zisků společnosti. Dříve příliš ambiciózní ocenění bylo také důvodem prudkého poklesu cen. Vyhlídky by se ovšem brzy mohly znovu rozjasnit, protože produkty společnosti New Relic jsou i nadále velmi dobře přijímány. Pro dlouhodobé investory by se spekulativní vstup v okolí aktuální ceny 50 USD mohl vyplatit, protože podle našeho názoru je nyní cena akcií hodnocena. Stejně jako Splunk a Alteryx je i New Relic rychle rostoucím předním poskytovatelem v oblasti sběru a analýzy dat s perspektivní budoucností.

NEWR Chart by TradingView

Obchodujte big data akcie u LYNX

LYNX nabízí obchodování s big data akciemi přímo na domácích burzách. To našim klientům garantuje vysoký objem obchodování a úzký spread. Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi , CFD, či forexem za příznivé poplatky.

U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím našich profesionálních platforem. Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme profesionální vzdělávací webináře. Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálů.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn. V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

Zaujala vás možnost investice do akcií?

Obchodujte na více než 100 burzách po celém světě s kompletní nabídkou všech amerických, německých a dalších akcií s extrémně nízkými poplatky bez skrytých nákladů.

Objevte více o investování do akcií
Jak vybrat nejlepšího brokera

Jak vybrat brokera v roce 2020 – 10 tipů pro začínající investory a tradery

04. listopadu 2019 | Burzovní průvodce

Jak vybrat online brokera? ✅ Objevte, které varovné a pozitivní signály sledovat při výběru brokera. Znáte je opravdu všechny?

Číst dále
Maržové obchodování

Maržové obchodování – jaké má výhody a rizika?

02. srpna 2019 | Burzovní průvodce

Co je maržový účet, proč by to pro Vás mohlo být zajímavé a jaká rizika jsou s ním spojená? Zjistěte jak na maržové obchodování.

Číst dále
Fond kvalifikovaných investorů

Fond kvalifikovaných investorů

18. října 2018 | Burzovní průvodce

Jedním z investičních vehiklů, který mohou profesionální asset manageři využívat, je fond kvalifikovaných investorů (FKI).

Číst dále


Klíčová slova: Talend | Progress Software | Oracle | MongoDB | Elastic | Akcie big data | New Relic | Domo | Cloudera | Alteryx | Big data | Bitcoinové a blockchainové akcie | Salesforce | Umělé inteligence | Splunk | Digitální revoluce | Podezřelé transakce | Ekonomické výhody | Bezpečnost | Zaměstnanci | Ryanair | Cestování | Úspory | Tajné služby | CIA | Údaje | Internet věcí | Umělá inteligence | Vzdělávací webináře | Ekonomiky | Potenciál | Růst | Další pokles | Spotřebitelé | WP | Vývoj | Akcie v roce 2020 | Zlepšení | Pandemie | Pandemie koronaviru | Situace | Pokles | Akcie roku 2020 | Google | Komunikace | Spotřebitel | SAP | Poradenství | Hodnota společnosti | Netflix | Nejlepší akcie | Uber | Míra | UTC | Problémy | Sociální sítě | Rozvoj | Průmysl | Globální trh | Vyhlídky | Miliardy | Amazon | Rozvoj umělé inteligence | Analýza dat | Objem | IOT | Obchodní model | Digitalizace | Obchodujte | Jak se stát lepším investorem | Akcie roku | Internet of Things | Akcie Splunk | Burzovní průvodce | Maržový účet | Maržové obchodování | Blockchainové akcie | Americké společnosti | Obchodovat s akciemi | FKI | Fond kvalifikovaných investorů | Objem obchodování | Airbnb | ETC | Očekávání | Očekávání analytiků | Chevron | Poplatky | TradingView | Firmy | Finanční poradenství | Hospodářské výsledky | Microsoft | Tržby | ROCE | Zisky | Webináře | Twitter | Tržní hodnota | Trh | Signály | Řízení rizika | Převodník měn | Management | Investování do akcií | Investiční | Investice do akcií | Fiskální rok | Eura | Cena akcií | Cena | Analýzy | Burzovní obchodování | Aktivum | Ceny akcií | LYNX | Facebook | Obchodovat | Výsledky | Zisk | Byznys | Vývoj ceny | Fond | Obchodování | USD | Banky | Analytici | Zisk na akcii | VaR | Trigger | Trend | Spread | Obchodník | NYSE | Měna | Margin | Korekce | Investování | Investor | Investice | Intradenní obchodník | ISIN | Futures | CFD | Transakce | Analýza | Akcie | Rizika | Poptávka | ETF | Apple | Obchodní deník | USA | Nasdaq | Brexit | Money management |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • 3 důvody opětného vzestupu kryptoměn
    Krypto nadšenci jsou upět u kormidla. Zde jsou hlavní faktory, které přispěly k rallye. Už 19. března upozornil Luke Lango členy své crypto investorské sítě, že bitcoin (BTC-USD) dokončuje ne jednu, ale dvě praporcové formace: medvědí s krátkou životností a dlouhodobou býčí. Podle toho, která vyhraje, Luke předpověděl, že „Bitcoin se do dubna chystá buď na velký pohyb nahoru, nebo dolů.“
  • 3 důvody proč by Apple mohl potěšit dnešními výsledky
    Téměř 16 % přidaly akcie Apple od posledního vyhlášení výsledků koncem ledna. Apple v posledních deseti výsledkových reportech překonal osmkrát odhady analytiků. Minulý kvartál Apple dokonce zveřejnil nejziskovější kvartál, jaký kdy jakákoliv veřejně obchodovaná společnost měla. Nyní mají analytici opět vysoká očekávání plynoucí z větších než očekávaných prodejů iPhone 6 Plus a také kvůli očekávanému momentu z Apple Watch.
  • 3 důvody, proč jsou kryptoměny dobrá investice
    Vlastnit novější typ aktiva je rozhodně zajímavé, zejména ty se kterými má již mnoho investorů úspěch. Pokud máte vybudované portfolio a stále dost hotovosti, dopřát si tyto nákupy není nic špatného.
  • 3 důvody, proč milovat kryptoměnu Cardano 
    Cardano (CRYPTO:ADA) se vyšplhal mezi kryptoměny v minulém roce. Tento mladý hráč je nyní sedmou největší kryptoměnou podle tržní hodnoty. Investoři a uživatelé se hrnou do tohoto blockchainu. Peněženky pro nativní měnu Cardano – Ada – podle Cardano Blockchain Insights nedávno dosáhly rekordního počtu více než tří milionů. A Cardano loni téměř zdvojnásobil počet developerů, jak ukazuje výzkumná zpráva Electric Capital.
  • 3 důvody, proč se USA dosud vyhýbají recesi
    „Za normálních podmínek by růst klíčových úrokových sazeb tímto tempem v kombinaci s kvantitativním utahováním již zřejmě vyvolal ekonomickou recesi,“ říká analytik BHS Timur Barotov.
  • 3 důvody, proč zlato nyní zůstává nejlepším aktivem
    Tento týden zlato kleslo na 2měsíční minimum pod tlakem silnějšího amerického dolaru. Přesto si drahý kov stále zachovává vysoký růstový potenciál. Pojďme zjistit proč.
  • 3 hlavní témata investorů v roce 2024
    „Investoři budou měnit svá portfolia proporčně tomu, jak moc věří, v jaké téma v daném okamžiku. Kdo dokáže správně předvídat přeměny těchto tržních sentimentů může předvídat i pohyby cen aktiv,“ říká analytik BHS Timur Barotov.
  • 3 kryptoměny, které musíte vlastnit před půlením bitcoinu
    Zatímco trh s kryptoměnami očekává nadcházející událost v podobě půlení bitcoinu, Cathie Woodová ze společnosti Ark Invest upozorňuje na jeho jedinečnou kvalitu: půlení sníží tempo růstu nabídky bitcoinu na méně než 1 % ročně, což je méně než průměrný roční nárůst zlata.
  • 3 kryptoměny, které překonávají cenu ETH díky Ethereum Merge
    Po letech čekání je Ethereum konečně připraveno stát se plnohodnotným proof-of-stake (PoS) blockchainem. Kromě nativního tokenu Ether (ETH) společnosti Ethereum bylo zhodnocení několika dalších tokenů nejen velmi přínosné, ale mohlo by také po sloučení udržet lepší výkon než ETH.
  • 3 nejčastější chyby při výběru dividendových titulů
    „Kvalitní dividendové portfolio je spolehlivou cestou k pravidelným příjmům. Velká sektorová koncentrace, past likvidity, nebo nedostatek mezinárodní expozice jsou typickými nástrahami dividendového investování,“ říká analytik BHS Timur Barotov.
  • 3 nejlepší akcie herních vývojářů v roce 2019
    Herní průmysl je každým rokem stále důležitější. Počet aktivních uživatelů digitálních her roste raketovým tempem. Z řady počítačových her se stal regulérní sport, který má své celebrity, šampionáty s cenami v řádech milionů USD a miliony fanoušků po celém světě.
  • 3 nejlepší alternativní možnosti jak vybudovat majetek v roce 2024
    V době kdy světovou ekonomiku potkávají různé krize a inflace roste lidé vyhledávají nové způsoby jak vybudovat majetek a ten stávající ochránit proti inflaci. Investoři hledají alternativy k tradičním způsobům, a proto se zaměřují na nově vznikající příležitosti, které využívají sílu inovací. V roce 2024 se prostředí pro budování bohatství vyvíjí a objevují se nové příležitosti různých investic pro budování majetku. Mimo dnešní metody si samozřejmě můžete pořídit stále populární akcie online a vydělávat tak z pohodlí domova.
  • 3 nejlepší anticyklické a defenzivní akcie roku 2019
    V dobách, kdy ceny akcií prudce kolísají a akciové indexy mají tendenci klesat, se investoři zaměřují na stabilní, antiticyklické akcie stabilních společností. Cyklické růstové akcie, jako jsou například akcie společností v polovodičovém sektoru nebo sektoru cloudového softwaru naopak investoři často opouštějí v chaotických fázích trhu, což zpravidla přinese dlouhou spirálu směrem dolů u hodnoty těchto akcií.
  • 3 nejlepší biotechnologické akcie roku 2019
    Akcie sektoru biotech jsou mezi investory nesmírně populární. Velké potenciální výnosy v blízké budoucnosti lákají mnoho investorů. Populární u investorů LYNX jsou zejména akcie Biogen a Galapagos.
  • 3 nejlepší farmaceutické akcie pro rok 2019
    Globální trendy jsou hnacím motorem růstu ve farmaceutickém průmyslu. Farmaceutický průmysl za posledních deset let zaznamenal příkladný triumf. Jedním z důvodů je úspěch biotechnologie. Aplikace výsledků výzkumu genomu, jakož i zvyšující se znalosti o fungování mnoha patogenů vedly k obrovskému posílení inovací pro vývojáře léčiv. Onemocnění jako je například AIDS, hepatitida C a některé druhy rakoviny bude již pravděpodobně možné efektivně léčit během několika let.
  • 3 nejlepší internetové akcie současnosti
    Od roku 2018 se řada internetových akcií vyvíjela skvěle. Akcie u společností jako Twitter se od konce léta 2018 navýšily o + 99 %, akcie Match Group dokonce o + 218 % a akcie Grubhub zaznamenaly nárůst o + 114 %. Všechny tři akcie jsou stále vzrušujícími investicemi s obrovským potenciálem.
  • 3 nejlepší ropné akcie roku 2019
    Obchod s ropou je v současné době opět trochu hrbolatý. Poté, co americko-čínský konflikt po určitou dobu zasáhl cenu ropy, eskalující konflikt v Íránu způsobil částečné oživení.
  • 3 nejlepší světové dividendové akcie 2019
    V dobách přetrvávajících nízkých úrokových sazeb nejsou dluhopisy a jiné podkladová aktiva s fixním příjmem velkým přínosem pro vaše investiční portfolio.
  • 3 nejlepší vanadiové akcie roku 2019
    Vanad je relativně neznámá surovina. Mnoho investorů však netuší, že se cena vanadia mezi lety 2016 a 2018 desetkrát zvýšila. Poslední dobou však cena vanadu značně propadla. Podívejte se blíže na tuto komoditu a zjistěte, jakým způsobem lze do vanadu investovat. V následujícím článku objevíte 3 nejlepší vanadiové akcie v roce 2019.
  • 3 nejlevnější akcie z indexu Dow Jones
    Jestli nejste krátkodobými prodejci, nebo investory velkých prostředků do energetických akcií, minulý rok pro vás nebyl nejspíš nijak výjimečný. Všechny 3 hlavní americké akciové indexy klesly do medvědího trhu, čímž se dostaly do nejhorších jednoletých výnosů za posledních 14 let.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
GKFX
Purple Trading
Windsor
reklama
XTB trading konference 2024