Pátek 26. duben 2024 00:14
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
FTMO král
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Purple Ebook: Svíčkové a cenové formace

3 nejlepší biotechnologické akcie roku 2019

25.07.2019 13:39  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akcie sektoru biotech jsou mezi investory nesmírně populární. Velké potenciální výnosy v blízké budoucnosti lákají mnoho investorů. Populární u investorů LYNX jsou zejména akcie Biogen a Galapagos.

Proč jsou biotechnologické akcie zajímavé a jaké jsou nejlepší biotechnologické akcie? Jak mohu investovat do biotech akcií?

Po přečtení tohoto článku budete vědět, čemu se jako investor do biotechnologií vyhnout a co sledovat. Kromě toho se podíváme na vývoj nejlepších akcií v odvětví biotech. Taky vám poradíme, jakým způsobem do biotech akcií můžete investovat.

Biotechnoligkcé akcie 2019

Ve článku se dočtete:

1. Proč jsou biotechnologické akcie zajímavé?

2. Jakými fázemi vývoje si musí potenciální lék projít?

3. Nejlepší biotechnologické akcie roku 2019

4. Biotech akcie u LYNX

 

Proč jsou biotechnologické akcie zajímavé?

Biotechnologie využívá techniky biologie pro praktické účely. Zvláště populární jsou společnosti zabývající se vývojem léků a farmaceutických technologií. Akcie biotechnologických společnosti jsou poměrně spekulativní záležitostí a obecně vykazují dobré cenové pohyby. Zejména firmy, které se nacházejí v raných stádiích vývoje velmi slibného produktu, umí biotechnologickým spekulantům zrychlit tep.

Nejlepší biotech akcie

Investice do biotech akcií je samostatná disciplína. Faktory jako ocenění, obrat nebo zisk, nehrají tak velkou roli jako je tomu u akcií v jiných odvětvích.

Důležitější jsou otázky typu: jak vysoká je šance, že lék uspěje? A pokud uspěje, bude výnos dostatečný? Má společnost dostatek kapitálu pro vývoj a zaručení svojí existence?

To je taky jeden z důvodů, proč menší biotechnologické společnosti často provádí IPO. Pro výzkum nového léku jsou potřebné peníze, spousta peněz. Z důvodu přísných vládních regulací trvají vyšetření déle, než se očekávalo.

Podívejte se také >>IPO kalendář 2019

Je proto důležité sledovat finanční zdraví společnosti a věnovat pozornost ročním nákladům. Tímto způsobem můžete odhadnout kolik času firma má, než zbankrotuje. Většina společností se včas snaží získat nový kapitál, to má ale negativní dopad na cenu akcií.

Investoři do biotechnologických akcií většinou doufají, že jimi vybraná firma vyvine unikátní lék nebo bude převzatá větší biotech společností. Velké biotechnologické a farmaceutické společnosti můžou rychle růst převzetím menších hráčů na trhu. Tímto způsobem můžou převzít vývoj léku do svých rukou, aniž by musely samy procházet dlouhým procesem. Akcie malých biotechnologických společností jsou téměř vždy dobrým kandidátem k převzetí.

Jakými fázemi vývoje si musí potenciální lék projít?

Nové léky na předpis jsou vyvíjeny v sérii pečlivě řízených fází výzkumu. Tyto fáze pomáhají určit bezpečnost a účinnost každého nového léčiva dodržením nejvyšších vědeckých standardů.

Po rozsáhlém preklinickém testování experimentálního léku jsou prováděny klinické studie na dobrovolnících ve všech fázích vývoje léčiva.

Biotech akcie - přehled

Fáze I

V první fázi klinických studií je experimentální lék podáván lidským subjektům. Tyto studie se zaměřují na bezpečnost a snášenlivost zkoumaného léku. Během této fáze se pod přísným dohledem výzkumného pracovníka podává nízká dávka léčiva malému počtu zdravých pacientů.

Fáze II

Druhá fáze klinických testů se soustředí na efektivitu léčby léku, bezpečnosti, vedlejší účinky a potenciální rizika. Mimo jiné taky výzkumníci určují nejúčinnější dávku pro experimentální lék. Určuje se nejvhodnější způsob podávání. Subjektem studií jsou často pacienti s onemocněním.

Fáze III

Klinické testy v třetí fázi se obvykle provádějí na větším počtu pacientů, aby se potvrdily výsledky předchozích studií. Dále se získává další informace o účincích a bezpečnosti testovaného léčiva. Této fáze se obvykle účastní několik stovek až tisíc subjektů z více výzkumných center a mnoho různých lékařů a výzkumníků. Třetí fáze výzkumu je často dvojitě slepá – zda se jedná o lék či placebo neví jak pacient, tak výzkumník.

Registrace

Po úspěšném provedení prvních tří fází může firma předložit žádost příslušnému regulačnímu zdravotnímu orgánu. V USA je to FDA a v Evropě EMA. V případě schválení může být nový lék komerčně zpřístupněn pacientům.

Fáze IV

Nazývaná „postmarketingové sledování“, se provádí po schválení léku. Studie ve čtvrté fázi slouží k dodatečnému sběru informací o dlouhodobém riziku, výhodách a optimálním využití. Studie čtvrté fáze mohou pokračovat po mnoho let.

3 nejlepší biotechnologické akcie roku 2019

Pokud jde o biotechnologické akcie, nejznámější zástupce nalezneme téměř výhradně v USA. Pokud jde o tržní kapitalizaci a objem financování, v 85 % biotechnologického sektoru dominují americké společnosti. A i když chce americký prezident Donald Trump více regulovat cenovou politiku výrobců léčiv a zcela přepracovat zdravotnický systém, bude v příštích deseti letech v sektoru zdravotnictví nejvíce zaměstnanců v USA.

Z tohoto důvodu lze očekávat politiku vstřícnou k podnikání. V současné době může existovat ideální příležitost pro vstup do vybraných biotechnologických akcií v USA. Níže jsme pro vás sestavili seznam nejlepších biotechnologických společností v roce 2019.

Akcie Amgen

3. Akcie Amgen

Společnost Amgen (ISIN: US0311621009 – symbol: AMGN – měna: USD) byla založena v roce 1980 pod názvem AMGen (Applied Molecular Genetics) a je považována za průkopníka v tomto odvětví. Od roku 1983 je společnost obchodována na NASDAQ a jedná se o největší biotechnologickou společnost na světě s tržní kapitalizací 125 miliard USD.

Společnost se zaměřuje na výzkum v oblasti léčby kostních a krevních onemocnění, rakoviny, revmatologie, cukrovky, onemocnění jater a ledvin, neurologie a buněčné terapie. Aktivity společnosti sahají od identifikace účinné látky přes její výzkum a vývoj až po výrobu a distribuci hotového léčiva.

V letech 1989 a 1991 společnost Amgen získala schválení FDA pro Epogen a Neupogen, první dva biotechnologické léky vůbec. Oba přípravky stále patří mezi nejznámější a nejpoužívanější protirakovinová léčiva. Kromě toho společnost distribuuje rozsáhlé portfolio produktů, jako jsou Aranesp, Enbrel, Neulasta, Nplate, Prolia, Sensipar, Vectibix a Xgeva.

Graf akcie Amgen. Zdroj: Tradingview.

Za poslední tři roky zvýšila Amgen výdělky v průměru o 11 % a v loňském roce vydělala kolem 12,70 USD na akcii. Za fiskální 2018 společnost naposledy předpovídala tržby 23,2 až 23,5 miliardy USD a zisk 14,00 až 14,2 USD na akcii. Při současné ceně akcií 195 USD je poměr P / E ve výši 14, což je poměrně levné.

Čtvrtletní dividenda 1,32 USD byla nedávno zvýšena o 10 % na 1,45 USD, což představuje anualizovanou dividendu 5,80 USD a atraktivní dividendový výnos 3,0 %.

Společnost mimo jiné realizuje program zpětného odkupu akcií ve výši téměř 30 miliard USD. Celkově Amgen snížil počet akcií v průběhu roku 2018 o téměř 12 %.

V loňském roce tržby a příjmy stagnovaly, ale vyhlídky Amgen do budoucna zůstávají jasné. Zvláštní pozornost je věnována čínskému trhu, který slibuje obzvláště vysokou míru růstu.

S poměrem P / E ve výši 14 a vysokým objemem hotovosti je, navzdory cenovým ziskům v posledních měsících, ocenění společnosti stále na atraktivní vstupní úrovni.

Vzhledem k mírné úrovni ocenění je tato akcie vhodná převážně pro dlouhodobě orientované konzervativní investory.

Chcete získat zdarma tipy na zajímavé akcie a ETF?

Odebírejte pravidelný týdenní akciový newsletter Breakout Trader. Každý týden tip na obchodování čtyř světových akcií a vybraného ETF.

Akcie Halozyme Therapeutics

2. Akcie Halozyme Therapeutics

Halozyme (ISIN: US40637H1095 – symbol: HALO – měna: USD) je relativně malá biotechnologická společnost zaměřená na vývoj a komercializaci nových terapií rakoviny. Sloučenina se složitým názvem Pegvorhyaluronidase alfa (PEGPH20) se používá nový přístup k léčbě nádorů a zaměřuje se primárně na mikroprostředí nádoru.

Kromě silného produktového portfolia má společnost se sídlem v San Diegu důležitá partnerství s předními farmaceutickými společnostmi, jako jsou Pfizer, Roche, AbbVie, Eli Lilly a Bristol-Myers Squibb.

V roce 2017 společnost s tržní hodnotou 2 miliardy USD zaznamenala profit 0,45 USD na akcii. Vyhlídky na rok 2019 jsou však spíše záporné v důsledku velkých provozních výdajů a menších zisků.

Halozyme generuje stálý příliv hotovosti prostřednictvím četných partnerství s významnými farmaceutickými a biotechnologickými společnostmi. Kromě toho společnost buduje licenční poplatky za technologii ENHANZE. Podle vedení by tyto částky měly do roku 2027 činit více než 1 miliardu USD.

Graf akcie Halozyme Therapeutics. Zdroj: Tradingview.

Vedení do konce roku 2018 předpovídalo hotovostní pozici 340 až 350 milionů USD. Finanční situace se neustále zlepšuje jednorázovými a opakujícími se platbami od partnerských společností. Proto i přes ztráty si tato malá biotechnologická společnost může dovolit investovat poměrně velké částky do výzkumu a vývoje, aniž by se musela potýkat s finančními problémy.

Vysoké investice do portfolia produktů se v příštích letech pravděpodobně vyplatí v podobě zvýšeného prodeje.

Od IPO v roce 2013 se hodnota akcií Halozyme více než ztrojnásobila. Po maximu kolem 25 USD v roce 2015 a následné ostré korekci se v posledních dvou letech cena zvýšila na 21,50 USD.

Poté došlo v průběhu obecné korekce na akciovém trhu k opětovnému poklesu cen a v současné době se akcie obchodují přibližně za 14,70 USD. Z uvedených 3 akcií má Halozyme nejvíce spekulativní charakter.

Akcie Regeneron Pharmaceutical

3. Akcie Regeneron Pharmaceutical

Regeneron Pharmaceutical (ISIN: US75886F1075 – symbol: REGN – měna: USD) je přední biotechnologická společnost vyvíjející základní léky pro lidi se závažnými onemocněními. Společnost se sídlem v New Yorku byla založena před 30 lety dvěma lékaři.

Léky společnosti pomáhají pacientům s očními, alergickými a zánětlivými chorobami, rakovinou, kardiovaskulárními a metabolickými chorobami, neuromuskulárními chorobami, infekčními chorobami a dalšími závažnými onemocněními.

Mnoho svých produktů společnost prodává na základě licence a spolupráce s jinými společnostmi, jako jsou například B. Bayer nebo Sanofi. Regeneron urychluje a zlepšuje tradiční proces vývoje léčiv optimalizací produkce pomocí proprietárních technologií.

Kromě toho má společnost významný seznam kandidátů k léčbě rakoviny, revmatoidní artritidy a hypercholesterolémie. Především strategická spolupráce se Sanofi umožňuje společnosti financovat řadu výzkumných a vývojových projektů, jako je například Genetické centrum Regeneron, které provádí jednu z největších světových genetických sekvenčních aktivit.

Graf akcie Regeneron Pharmaceutical. Zdroj: Tradingview.

Výnosy Regeneron Pharmaceutical vzrostly z 1,4 miliardy USD v roce 2012 na 5,9 miliardy USD v roce 2017. V posledních třech letech růst příjmů činil v průměru 18 % a zisky se současně zvýšily o 38 %. Letos se očekává nárůst zisku na akcii o 39 % z 15,58 USD na 21,63 USD.

Společnost má v současné době tržní hodnotu 43 miliard USD. Aktuální cena akcií je 397 USD. Poměr P / E je momentálně ve výši 18, což je poměrně lukrativní, přestože se v následujícím roce očekává zpomalení růstu výnosů.

Akcie Regeneron, zahrnutá do indexu S&P 500, v poslední době překonala většinu biotechnologických akcií a mají relativně nízkou korelaci s celkovým trhem. Potenciálním vstupním bodem by mohl být nedávný průlom trendu nad cenou 396 USD – poslední mezní maximum. Pokud se společnosti podaří udržet uptrend, mohlo by se jednat o další silný výchozí bod.

Regeneron je díky příznivému oceňování, inovativním výrobkům, slibné nabídce produktů a vedoucí pozici na trhu slibnou investicí do zdravotnictví. Stejně jako u všech biotechnologických společností je i Regeneron Pharmaceutical silně závislá na úspěchu svých produktů. V dlouhodobém horizontu má však společnost značný růstový potenciál.

Biotech akcie u LYNX

LYNX nabízí obchodování s biotech akciemi přímo na domácích burzách. To našim klientům garantuje vysoký objem obchodování a z úzký spread.

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi , CFD, či forexem za příznivé poplatky.

U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím našich profesionálních platforem.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn.

Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálu.

Investujte do biotech akcií s LYNX

Díky LYNX získáváte nejširší nabídku trhů a produktů v ČR. Dostáváte přístup na více než 100 burz ve 30 zemích světa.

Objevte více o investování do akcií s LYNX
Investujte do akcií v biotechnologickém odvětví s LYNX

Čtěte také

  • 10 nejlepších akcií umělé inteligence (AI) roku 2019
  • 3 nejlepší ropné akcie roku 2019
  • Nejlepší bitcoinové a blockchainové akcie roku 2019

The post 3 nejlepší biotechnologické akcie roku 2019 appeared first on LYNX Czech Republic.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • 3 důvody, proč se USA dosud vyhýbají recesi
    „Za normálních podmínek by růst klíčových úrokových sazeb tímto tempem v kombinaci s kvantitativním utahováním již zřejmě vyvolal ekonomickou recesi,“ říká analytik BHS Timur Barotov.
  • 3 důvody, proč zlato nyní zůstává nejlepším aktivem
    Tento týden zlato kleslo na 2měsíční minimum pod tlakem silnějšího amerického dolaru. Přesto si drahý kov stále zachovává vysoký růstový potenciál. Pojďme zjistit proč.
  • 3 hlavní témata investorů v roce 2024
    „Investoři budou měnit svá portfolia proporčně tomu, jak moc věří, v jaké téma v daném okamžiku. Kdo dokáže správně předvídat přeměny těchto tržních sentimentů může předvídat i pohyby cen aktiv,“ říká analytik BHS Timur Barotov.
  • 3 kryptoměny, které musíte vlastnit před půlením bitcoinu
    Zatímco trh s kryptoměnami očekává nadcházející událost v podobě půlení bitcoinu, Cathie Woodová ze společnosti Ark Invest upozorňuje na jeho jedinečnou kvalitu: půlení sníží tempo růstu nabídky bitcoinu na méně než 1 % ročně, což je méně než průměrný roční nárůst zlata.
  • 3 kryptoměny, které překonávají cenu ETH díky Ethereum Merge
    Po letech čekání je Ethereum konečně připraveno stát se plnohodnotným proof-of-stake (PoS) blockchainem. Kromě nativního tokenu Ether (ETH) společnosti Ethereum bylo zhodnocení několika dalších tokenů nejen velmi přínosné, ale mohlo by také po sloučení udržet lepší výkon než ETH.
  • 3 nejčastější chyby při výběru dividendových titulů
    „Kvalitní dividendové portfolio je spolehlivou cestou k pravidelným příjmům. Velká sektorová koncentrace, past likvidity, nebo nedostatek mezinárodní expozice jsou typickými nástrahami dividendového investování,“ říká analytik BHS Timur Barotov.
  • 3 nejlepší akcie big data a umělé inteligence v roce 2020
    Objem dat, které lidstvo generuje a zpracovává roste raketovým tempem. Globální objem dat se za pouhé 2 roky více než zdvojnásobil. Nové technologie v oblasti získávání, zpracování a vyhodnocování dat pomáhají společnostem ve všech průmyslových odvětvích získat větší ekonomické výhody z této obrovské záplavy informací.
  • 3 nejlepší akcie herních vývojářů v roce 2019
    Herní průmysl je každým rokem stále důležitější. Počet aktivních uživatelů digitálních her roste raketovým tempem. Z řady počítačových her se stal regulérní sport, který má své celebrity, šampionáty s cenami v řádech milionů USD a miliony fanoušků po celém světě.
  • 3 nejlepší alternativní možnosti jak vybudovat majetek v roce 2024
    V době kdy světovou ekonomiku potkávají různé krize a inflace roste lidé vyhledávají nové způsoby jak vybudovat majetek a ten stávající ochránit proti inflaci. Investoři hledají alternativy k tradičním způsobům, a proto se zaměřují na nově vznikající příležitosti, které využívají sílu inovací. V roce 2024 se prostředí pro budování bohatství vyvíjí a objevují se nové příležitosti různých investic pro budování majetku. Mimo dnešní metody si samozřejmě můžete pořídit stále populární akcie online a vydělávat tak z pohodlí domova.
  • 3 nejlepší anticyklické a defenzivní akcie roku 2019
    V dobách, kdy ceny akcií prudce kolísají a akciové indexy mají tendenci klesat, se investoři zaměřují na stabilní, antiticyklické akcie stabilních společností. Cyklické růstové akcie, jako jsou například akcie společností v polovodičovém sektoru nebo sektoru cloudového softwaru naopak investoři často opouštějí v chaotických fázích trhu, což zpravidla přinese dlouhou spirálu směrem dolů u hodnoty těchto akcií.
  • 3 nejlepší farmaceutické akcie pro rok 2019
    Globální trendy jsou hnacím motorem růstu ve farmaceutickém průmyslu. Farmaceutický průmysl za posledních deset let zaznamenal příkladný triumf. Jedním z důvodů je úspěch biotechnologie. Aplikace výsledků výzkumu genomu, jakož i zvyšující se znalosti o fungování mnoha patogenů vedly k obrovskému posílení inovací pro vývojáře léčiv. Onemocnění jako je například AIDS, hepatitida C a některé druhy rakoviny bude již pravděpodobně možné efektivně léčit během několika let.
  • 3 nejlepší internetové akcie současnosti
    Od roku 2018 se řada internetových akcií vyvíjela skvěle. Akcie u společností jako Twitter se od konce léta 2018 navýšily o + 99 %, akcie Match Group dokonce o + 218 % a akcie Grubhub zaznamenaly nárůst o + 114 %. Všechny tři akcie jsou stále vzrušujícími investicemi s obrovským potenciálem.
  • 3 nejlepší ropné akcie roku 2019
    Obchod s ropou je v současné době opět trochu hrbolatý. Poté, co americko-čínský konflikt po určitou dobu zasáhl cenu ropy, eskalující konflikt v Íránu způsobil částečné oživení.
  • 3 nejlepší světové dividendové akcie 2019
    V dobách přetrvávajících nízkých úrokových sazeb nejsou dluhopisy a jiné podkladová aktiva s fixním příjmem velkým přínosem pro vaše investiční portfolio.
  • 3 nejlepší vanadiové akcie roku 2019
    Vanad je relativně neznámá surovina. Mnoho investorů však netuší, že se cena vanadia mezi lety 2016 a 2018 desetkrát zvýšila. Poslední dobou však cena vanadu značně propadla. Podívejte se blíže na tuto komoditu a zjistěte, jakým způsobem lze do vanadu investovat. V následujícím článku objevíte 3 nejlepší vanadiové akcie v roce 2019.
  • 3 nejlevnější akcie z indexu Dow Jones
    Jestli nejste krátkodobými prodejci, nebo investory velkých prostředků do energetických akcií, minulý rok pro vás nebyl nejspíš nijak výjimečný. Všechny 3 hlavní americké akciové indexy klesly do medvědího trhu, čímž se dostaly do nejhorších jednoletých výnosů za posledních 14 let.
  • 3 nejzajímavější příběhy z Jackson Hole
    Jackson Hole je hlavní událostí léta pro centrální bankéře z celého světa. Sjezd samotný je plný několika zajímavých p...
  • 3 povzbuzení pro akciové trhy
    Akciové trhy slaví dobré dny a směrem nahoru je pohání několik faktorů. Nejdříve v neděli guvernér čínské lidové ...
  • 3Q GDP USA
    Třetí odhad ekonomického růstu třetího čtvrtletí v USA zaznamenal downgrade o 0,1 procentního bodu směrem dolů a ekonomika rostla v meziročním srovnání o 3,2 procenta oproti druhému odhadu 3,3 procenta.
  • 3Q očekávané výsledky firem USA
    Máme ještě pár dní do konce září, ale zářijová sezóna firemních kvartálních výsledků se již dostala do pohybu. Společnost CarMax (KMX), prodejce ojetých automobilů, obchodovaná širším v indexu S & P 500, v pátek zveřejnila čtvrtletní výsledky.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple Ebook: Svíčkové a cenové formace