Úterý 19. březen 2024 09:00
reklama
CapXmaster
reklama
Instaforex ebook
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Fintokei ProTrader

Nejlepší blue chip akcie & ETF roku 2019

20.09.2019 16:43  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akciový trh má rád technické termíny. Přezdívky, parafráze a zkratky mohou být pro mnoho lidí nesrozumitelné. A mnoho investorů chápe tyto termíny špatně, protože jen samy o sobě často nevysvětlují, jaký význam se pod nimi skutečně skrývá.

Technický žargon má smysl pouze tehdy, pokud všichni zúčastnění rozumí tomuto jazyku. To je dostatečný důvod, abychom se v následujícím článku podívali, co se skrývá pod notoricky známým termínem „blue chips“, a proč by měly být blue chips zajímavé pro každého investora.

Následně se podíváme, jaké jsou nejlepší akcie a ETF investující do blue chips v roce 2019.

Nejlepší blue chip akcie & ETF

V následujícím článku se dočtete:

  1. Co to jsou blue chips?
  2. Proč investovat do blue chips?
  3. Výhody blue chips
  4. Momentum a diverzifikace: Jak nejlépe investovat do blue chip akcií?
  5. Jaké blue chips momentálně vyčnívají?
  6. Nejlepší blue chip akcie indexu Dow Jones
  7. Nejlepší blue chip akcie indexu DAX
  8. Nejlepší blue chip akcie indexu Euro Stoxx 50
  9. Nejlepší blue chip akcie indexu Nikkei 225
  10. Jak můžete investovat do blue chips prostřednictvím ETF?
  11. Nejlepší blue chip ETF 2019
  12. Blue chips jsou solidním základem každého investičního portfolia

Co to jsou blue chips?

Pozoruhodné na tomto výrazu je, že je ve skutečnosti úplně nevhodný, ale přesto se etabloval do obecného povědomí v průběhu mnoha desetiletí, jednoduše proto, že to zní tak elegantně.

Proč je tento termín nevhodný?

Protože blue chips jsou vlastně herní čipy s nejvyšší hodnotou v kasinech. A hazard by neměl mít s akciovým trhem vůbec nic společného. Tento termín však přežil dodnes a je také zajímavé, že koreluje s přezdívkou společnosti IBM, která je po několik desetiletí považována za blue chip par excellence a americkými investory často označována jako „Big Blue“. Modrá v přezdívce reflektuje barvu loga společnosti, nicméně v obou případech to již indikuje, jaký význam skrývá pojem „blue chips“.

Pojem blue chips definuje velké společnosti, které mají vysokou váhu na akciovém trhu, co se týče ročního obratu a tržní kapitalizace. Zpravidla se jedná o vlajkové lodě ekonomických indexů, jako je například S&P 500, Dow Jones, nebo DAX.

Jasná definice, jak velká společnost musí být, abychom již mohli hovořit o blue chip neexistuje. Velké společnosti na jednom trhu mohou být malé ve srovnání s velkými společnostmi na jiném trhu. Zajímavé je, že drtivá většina z 50 největších světových společností sídlí v USA.

Evropské akcie jsou zastoupeny v seznamu top 50 poměrně skromně. Takže akcie, které lze označit jako blue chips například na německém indexu DAX nebo britském FTSE 100, by v amerických indexech byli pouze malými hráči.

Čtěte také >> Nejlepší evropské dividendové akcie 2019

Proč investovat do blue chips?

Někteří investoři vnímají blue chips jako „nudné“ a vyhýbají se jim. Jejich argumentem zpravidla je, že tyto společnosti jsou příliš velké, aby byly vzrušující, a tudíž nelze očekávat žádné větší cenové pohyby. Toto tvrzení je více méně pravda, ale je to pouze jedna strana mince.

Je pravda, že u těchto titánů nelze očekávat roční tempo růstu v řádech desítek procent. A zažít situace, kdy akcie nějaké blue chip společnosti posílí za rok o 100 a více procent je prakticky vyloučené. Blue chips nejsou tím správným hřištěm pro spekulanty, ale pro investory, kteří nechtějí hazardovat, ale chtějí investovat svůj kapitál opatrně ve střednědobém až dlouhodobém horizontu a pomalu ho zhodnocovat.

A pro tuto skupinu investorů mají blue chips celou řadu výhod.

Výhody blue chips

  1. Nižší fluktuace akcií
  2. Dobrý dividendový výnos
  3. Obchodovatelné kdykoli na všech hlavních burzách
  4. Vysoká transparentnost rozvoje podnikání

Není náhodou, že hvězdní investoři jako je Warren Buffett, spoléhají zejména na blue chips a díky tomu během několika desítek let dosáhli zisků, o kterých se většině investorů jenom zdá. Blue chips rozhodně nejsou na trzích závodními auty, ale pohybují se pevně a stabilně, což je základ, na kterém chcete budovat své investiční portfolio.

[E-book ZDARMA]: 11 strategií největších investičních guru

Objevte jaká kritéria při výběru akcií jednotliví guru sledují a zjistěte jaké zhodnocení popsané strategie dosahují a naučte se 6 investičních zásad, které posunou Vaše investování dále.

Momentum a diverzifikace: Jak nejlépe investovat do blue chip akcií?

Podívejme se blíže na blue chips – titány světové ekonomiky. Samozřejmě i titáni mohou slábnout. Proto má smysl pravidelně sledovat tyto společnosti a zjistit, které vynikají z davu a mohou vyvinout zvláště silnou dynamiku.

Můžeme zjistit, která z těchto akcií porazila příslušný index blue chips v období šesti až dvanácti měsíců. Tím objevíme akcie s nejsilnější dynamikou pohybu i ve vašem portfoliu. Akcie, které slábnou, můžeme následně prodat a nahradit silnějším akciemi. A kromě toho by měl investor provést smysluplnou diverzifikaci tím, že do svého portfolia zahrne sudý počet blue chip akcií z několika velkých hospodářských oblastí.

V následujících odstavcích objevíte nejlepší blue chip akcie pro aktuální rok z následujících čtyř indexů:

1. Dow Jones – přední americký a světový akciový index.

2. DAX – přední německý a evropský akciový index.

3. Euro Stoxx 50 – přední evropský akciový index.

4. Nikkei 225 – japonský akciový index.

Záměrně jsme vynechali Čínu, která je nyní druhou největší ekonomikou na světě. Čínský akciový trh je však regulován a také je více vystaven politickým vlivům než jiné burzy. Ne nadarmo se Čína stále počítá mezi státy s rozvíjejícími se ekonomikami a rozvíjejícími se trhy. Bez ohledu na to, jak velké čínské společnosti jsou, stále se jedná o velmi spekulativní investici.

Jaké blue chips momentálně vyčnívají?

Jak vidíte z výše uvedeného, měli byste pravidelně kontrolovat pořadí nejlepších blue chips, protože samozřejmě všechna ocenění akcií jsou proměnná. Dobrý stav společnosti se může stát grandiózním, ale také stejně snadno nedostatečným. Z tohoto důvodu budeme pravidelně aktualizovat naše pořadí blue chips.

Nejlepší blue chip akcie indexu Dow Jones

Dow Jones Industrial Average je nejznámějším akciovým indexem na světě a pro mnoho lidí je symbolem akciového trhu vůbec. A to i přesto, že index obsahuje pouze 30 akcií. Těchto 30 akcií však patřilo tradičně mezi největší titány světové ekonomiky a jedná se o blue chips na Wall Street. Nikdo, kdo si chce vybudovat smysluplně diverzifikované portfolio, nemůže minout tuto vlajkovou loď americké ekonomiky bez povšimnutí.

1. Akcie VISA

VISA (ISIN: US92826C8394 – symbol: V – měna: USD), je obří světově uznávaná společnost vydávající kreditní karty. Již léta se vyznačuje rostoucími příjmy a zisky. Tato kontinuita je mezi investory dobře přijímána v nestabilním tržním prostředí a v době velké nejistoty. V souladu s tím je tato akcie na seznamu vítězů v indexu Dow Jones v roce 2019.

Akcie VISA

2. Akcie Microsoft

Společnost Microsoft (ISIN: US5949181045 – symbol: MSFT – měna: USD) se dokázala proměnit z růstové společnosti v high-tech sektoru na konzervativní společnost se stabilním růstem tržeb vysokým kapitálovým polštářem a extrémně silnou tržní pozicí. Od začátku roku se mohou investoři těšit z 38% nárůstu.

Akcie Microsoft

3. Akcie Apple

Apple (ISIN: US0378331005 – symbol: AAPL – měna: USD) byl skeptiky opětovně pohřbíván. Nicméně společnost stále stojí a funguje obstojně. Apple je již dlouho kultem, má obrovský kapitál a podporuje své akcie prostřednictvím nepřetržitého zpětného odkupu akcií. Letošní odměna je 35 %.

Akcie Apple

LYNX TIP: O tom, jak fungují akcie blíž, se můžete dočíst v našem akciovém průvodci.

Nejlepší blue chip akcie indexu DAX

Které tři německé blue chips nejvíce překonaly index DAX? Zde je náš seznam top 3 nejlepších blue chips pro německý akciový trh:

1. Akcie Adidas

Adidas (ISIN: DE000A1EWWW0 – symbol: ADS– měna: EUR) je bývalým nejlepším hráčem DAX. Počátkem září vede sportovní gigant na poli německých blue chips se silnými 51 %.

Akcie Adidas

2. Akcie RWE 

RWE (ISIN: DE0007037129 – symbol: RWE – měna: EUR) patří mezi špičkové dodavatele energií, a to i v celé oblasti eurozóny. Nová podniková struktura nabízí skvělé příležitosti pro výrazné zvýšení ziskovosti. Od konce roku 2018 vedla RWE o 38 %, čímž značně překonala index DAX.

Akcie RWE

3. Akcie Deutsche Börse AG 

Deutsche Börse AG (ISIN: DE0005810055 – symbol: DB1 – měna: EUR) je v současné době na třetím místě mezi nejlepšími blue chips v indexu DAX se ziskem kolem 29 %. Operátor burzy tak dosáhl dvakrát většího výkonu než referenční index DAX.

Akcie Deutsche Börse AG

Chcete získat zdarma tipy na zajímavé akcie a ETF?

Odebírejte pravidelný týdenní akciový newsletter Breakout Trader. Každý týden tip na obchodování čtyř světových akcií a vybraného ETF.

Nejlepší blue chip akcie indexu Euro Stoxx 50

Euro Stoxx 50 obsahuje 50 největších blue chips v celé eurozóně. Asi jedna třetina těchto akcií pochází z DAX. Ale pouze jedna akcie z tohoto indexu se mohla dostat na přední příčky v tomto evropském referenčním indexu – a to Adidas. Protože jsme již uvedli Adidas mezi nejlepšími blue chips DAX, záměrně ji zde vynecháme.

1. Akcie Airbus

Evropský výrobce letadel Airbus (ISIN: NL0000235190 – symbol: AIR – měna: EUR) nadále vykazuje solidní růst a v roce 2019 dosáhla společnost nového rekordu dodávek. Odměna za tento silný vývoj: od přelomu roku činí plus 51 %.

Akcie Airbus

2. Akcie ASML Holding

ASML Holding (ISIN: NL0010273215 – symbol: ASML – měna: EUR) je nizozemským dodavatelem polovodičového průmyslu. Být dodavatelem takto cyklického průmyslu nebylo v poslední době dobrou šablonou pro zvyšování cen a například němečtí dodavatelé čipového průmyslu, jako jsou Siltronic a Aixtron, ztrácejí půdu po nohama od začátku roku 2018. Trend ASML Holding je však vzestupný, a společnost je momentálně spolu s výše zmíněným Airbusem na přední příčce s nárůstem 51 procent.

Akcie ASML Holding

3. Akcie Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH)

Prodejce luxusního zboží LVMH (ISIN: FR0000121014 – symbol: MC – měna: EUR), známý pod názvem Louis Vuitton Moet Hennessy, je domovem světoznámých značek, jako jsou Louis Vuitton a Moet Hennessy, Dior, Kenzo, Tag Heuer či Dom Perignon. Luxusní zboží je stále silným artiklem a společnost zaznamenala silný nárůst v první polovině roku 2019. Akcie dosud posílily o 47 % a skončily na třetím místě evropského referenčního indexu Euro Stoxx 50.

Akcie Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH)

Nejlepší blue chip akcie indexu Nikkei 225

Se sílící čínskou ekonomikou a problémy ohledně obchodní války s USA, které přinášejí nejistotu na světový trh, japonský index vypadává z hledáčku mnoha investorů. To je však chybný krok, protože index Nikkei 225 obsahuje nesmírně velké a silné společnosti, které by neměly chybět v žádném investičním portfoliu. A na rozdíl od čínských zde mohou investoři obchodovat bez jakýchkoliv omezení ze strany státu.

1. Akcie Advantest

Advantest (ISIN: JP3122400009 – symbol: 6857 – měna: JPY) vyrábí elektronické komponenty. Od roku 2018 byla společnost schopna masivně zvýšit prodej a zisky. Výkonnost od začátku roku je neuvěřitelných 114 %.

Akcie Advantest

2. Akcie Daiichi Sankyo

Daiichi Sankyo (ISIN: JP3475350009 – symbol: 4568 – měna: JPY) je velká japonská farmaceutická společnost. Odborníci očekávají neúměrně výrazné zvýšení zisku za rozpočtový rok 2019/2020. Cena akcie se téměř zdvojnásobila ve srovnání s posledním obchodním dnem roku 2018.

Akcie Daiichi Sankyo

Čtěte také: Nejlepší farmaceutické akcie pro rok 2019

3. Akcie NittoBoseki

NittoBoseki (ISIN: JP3684400009 – symbol: 3110 – měna: JPY), také známá jako značka Nittobo, vyrábí specializované materiály a zařízení pro širokou škálu průmyslových odvětví ve výrobním sektoru. Se ziskem 68 % získává akcie v současné době bronzovou medaili mezi japonskými blue chips.

Akcie NittoBoseki

Nejlepší blue chips jako základ akciového portfolia

Mezi největšími společnostmi na světě jsme vybrali ty s nejsilnějším výkonem a dobře diverzifikované napříč důležitými ekonomickými sektory. Tyto, nebo jim podobné akcie by měly tvořit základ každého investičního portfolia.

Jak můžete investovat do blue chips prostřednictvím ETF?

Jaký je nejlepší způsob jak vložit blue chips do vašeho investičního portfolia? Samozřejmě jedna možnost je nakoupit akcie nejsilnějších společností na světě jednu po druhé. Ale to vyžaduje značný objem kapitálu a hodně úsilí. Konec konců nejde jen o největší společnosti v USA, Německu, Japonsku, eurozóně, Švýcarsku, Jižní Korey, atd. Kamkoliv se podíváte, naleznete zajímavé blue chips.

Vhodnou a úspornou alternativou jsou ETF zaměřené právě na blue chips. Pro velké trhy po celém světě byly vyvinuty ETF zaměřené speciálně na blue chips daných trhů. Tyto fondy vytváří portfolia, která jsou vzhledem k velikosti ETF dostatečně diverzifikovaná a flexibilní. Pro vás, jako investora, to znamená, že ETF dělají práci za vás. Vy si pouze musíte vybrat z nabídky vhodného kandidáta.

LYNX TIP: Chcete se dozvědět více o obchodování ETF? Objevte průvodce obchodováním ETF

5 nejlepších blue chip ETF roku 2019

V následující tabulce uvádíme podle našeho názoru pět velmi zajímavých ETF investujících do blue chips. Záměrně jsme vybrali pět ETF pokrývající různé regiony světa. Jeden fond investuje do blue chips na celém světě. Další 4 investují do evropských, amerických, čínských a japonských blue chips.

NázevISINHodnota fonduVypláceníVýkonnost za 1 rokVýkonnost za 3 rokyRoční nákladyMěna
iShares Dow Jones Global Titans 50 ETFDE0006289382320 mil.ano/ročně6.08%36.37%0.51%EUR
iShares Dow Jones Industrial Average UCITS ETFIE00B53L4350 400 mil.kumulativně7.09%46.70%0.33%USD
UBS ETF (LU) EURO STOXX 50 UCITS ETF (EUR) ALU0136234068 400 mil.ano/pololetně0.29%19.84%0.15%EUR
iShares China Large Cap UCITS ETF
IE00B02KXK85 540 mil.ano/čtvrtletně-6.48%13.35%0.74%USD
Deka MSCI Japan Large Cap UCITS ETF
DE000ETFL102 6 mil.ano/čtvrtletně-3.11%14.14%0.50%JPY

V tabulce nad tímto odstavcem vidíte, jak široká a pestrá nabídka blue chips ETF je momentálně k dispozici. Výběr různých blue chips ETF je obzvláště velký v USA a v Evropě. ETF v naší tabulce jsou podle našeho názoru nejzajímavější pro rok 2019.

Blue chips jsou solidním základem každého investičního portfolia

Investice do „blue chips“, titanů globální ekonomiky, má smysl pro každého investora, který chce vybudovat stabilní investiční portfolio. Tyto společnosti se nestaly tak obrovskými přes noc a tudíž jsou zpravidla ekonomicky stabilní. V důsledku toho je riziko ztráty zde značně nižší. Navíc tyto společnosti obvykle vyplácejí nadprůměrné dividendy.

Tyto blue chips samozřejmě nejsou vzrušujícími růstovými akciemi jako ty z oblasti high-tech nebo biotechnologií s potenciálním růstem v řádech desítek nebo stovek procent. Nicméně takto vysoké potenciální zisky s sebou nesou úměrně vysoké riziko ztráty. Blue chips jsou v zásadě pilíře globální ekonomiky a měly by tudíž být i pilířem vašeho investičního portfolia. U blue chips se zpravidla jedná o střednědobou či dlouhodobou investici. Nejjednodušším způsobem, jak investovat do blue chips jsou právě blue chips ETF, které obsahují největší tituly daných trhů.

Obchodujte blue chips u LYNX

LYNX nabízí obchodování s blue chips přímo na domácích burzách. To našim klientům garantuje vysoký objem obchodování a úzký spread.

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi , CFD, či forexem za příznivé poplatky.

U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím našich profesionálních platforem.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn.

Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálů

Obchodujte akcie & ETF s LYNX

S LYNX je jednoduché vytvořit si diverzifikované portfolio. Pomůže Vám k tomu přístup na více než 100 burz ve 30 zemích světa. Zároveň máte možnost sledovat aktuální akciové tipy od LYNX , které mohou sloužit jako inspirace pro Vaše portfolio.

Investujte s LYNX
Investiční produkty
Nejlepší dividendové ETF

5 nejlepších dividendových ETF roku 2019

08. července 2019 | ETF

Věděli jste, že i ETF vyplácejí dividendy stejně jako jednotlivé akciové tituly? Objevte 5 nejzajímavějších dividendových ETF roku 2019.

Číst dále
Jak přizpůsobit vaše ETF portfolio globálnímu vývoji

Jak přizpůsobit vaše ETF portfolio globálnímu vývoji?

20. února 2019 | ETF

Megatrendy jsou hlavními globálními silami, které ovlivňují a přetvářejí svět. Využijte je ke svému užitku a podívejte se na 10 největších ETF megatrendů.

Číst dále
Jaká ETF obchodovat v Evropě

Jaká ETF obchodovat v Evropě?

30. června 2018 | ETF

Nákup ETF na burzách ve Spojených státech je pro obyvatele Evropy aktuálně omezený. Toto je souhrn produktů, které jsou pro investory nejoblíbenější a mohou sloužit jako náhrada za americké ETF trhy

Číst dále

The post Nejlepší blue chip akcie & ETF roku 2019 appeared first on LYNX Czech Republic.

Klíčová slova: iShares | Obchodujte | MSFT | Hazard | Cena akcie | UCITS | Objem | UCITS ETF | Blue chip akcie | Nejlepší blue chip akcie | Farmaceutické akcie | Akcie a ETF | Nakoupit akcie | Obchodovat s akciemi | Čínský akciový trh | Japonský akciový index | Objem obchodování | Obchodní války | Jak fungují akcie | Obchodování ETF | Breakout Trader | Příjmy | Poplatky | Kapitalizace | FTSE 100 | Tempo růstu | Ztráty | S&P | Index Nikkei | Globální ekonomiky | Deutsche Börse | Podnikání | MSCI | Microsoft | Dividendové akcie | Světové ekonomiky | ROCE | Buffett | Zisky | Trh | Stoxx | Převodník měn | Pro investory | Portfolia | Ocenění akcií | Nikkei 225 | Jak nejlépe investovat | Jak investovat | Investiční portfolio | Investiční | Fondy | Euro Stoxx 50 | Eura | Dolar | Cena | Analýzy | Akcie Visa | Akcie RWE | Akcie Microsoft | Akcie Apple | Index | Ceny akcií | Burzy | LYNX | Investovat | Obchodovat | Fond | Blue chips | Investoři | FTSE | Euro STOXX | Obchodování | JPY | UBS | USD | EUR | Warren Buffett | Wall Street | Výnos | Výkonnost | VaR | Tržní kapitalizace | Trigger | Trend | Trader | Spread | S&P 500 | Riziko | Portfolio | Obchodník | Nabídka | Fluktuace | Měna | Momentum | Investování | Investor | Investice | Intradenní obchodník | Index DAX | ISIN | High | Futures | Large Cap | Euro | Dow Jones Industrial | Dividendový výnos | Diverzifikace | DAX | Cap | CFD | Breakout | Blue chip | Zhodnocení | Akciový trh | Akcie | Kapitál | Nikkei | Akciové tipy | Dividendy | ETF | Evropské akcie | Apple | USA | Dow Jones | Akciový index | Čína |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Nejlepší akcie 4. generace – investujte do nové éry umělé inteligence
    Rostoucí digitalizace ekonomiky vede k vážným změnám, zejména ve výrobě, a má obrovský dopad na moderní pracovní svět. Stále více výrobních procesů je digitalizováno moderními IT systémy, takže mohou být provozovány automatizovaně a pokud možno co nejvíce autonomně.
  • Nejlepší akcie 4. průmyslové revoluce – investujte do společností budoucnosti
    Jaké scénáře jsou myslitelné a jak se mohou investoři adaptovat na aktuální tržní situaci? Investice do dlouhodobých růstových trendů, jako je cloud a umělá inteligence, nabízejí příležitosti k dobrým investicím. Krize okolo pandemie koronaviru doslova otřásla akciovými trhy v základech. V následujícím článku se podíváme na aktuální vývoj na finančních trzích.
  • Nejlepší akciové reporty pro sledovaní na tento týden (19.02.2024)
    Výsledková sezóna na Wall Street za 4. čtvrtletí 2023 je již po svém vrcholu a tok výdělků je stále méně intenzivní. Americké společnosti stále vykazují zisky ve velkém množství, ale většina z nich jsou menší, méně známé akcie. Stále však existuje několik zpráv nejvyšší úrovně, které mají být zveřejněny, a jedna z nich bude zveřejněna tento týden – příjmy společnosti Nvidia za 4. fiskální čtvrtletí 2024 (NVDA.US). Kromě toho budou investorům nabídnuty také výsledky společností jako Walmart, Home Depot, Moderna nebo Warner Bros Discovery.
  • Nejlepší americké dividendové akcie
    Představíme vám způsob, jak jednoduše obohatit vaše akciové portfolio. Způsob jak docílit vyššího příjmu na pravidelné bázi a jak překonat výnosy nejdůležitějších indexů jako je index S&P 500 či DAX.
  • Nejlepší americké dividendové akcie 2019
    Snem každého dlouhodobého investora je nakoupit akcie a vyčkat, až se mu investice vrátí. Představíme vám způsob, jak jednoduše obohatit vaše akciové portfolio. Způsob jak docílit vyššího příjmu na pravidelné bázi a jak překonat výnosy nejdůležitějších indexů jako je index S&P 500 či DAX.
  • Nejlepší americké technologické firmy letos stouply o 30 %.
    Velké americké technologické firmy letos zaznamenaly výrazné zisky. Zejména společnosti Apple, Alphabet, Amazon a Microsoft od začátku roku vzrostly o více než 30 %, zatímco akcie Meta, mateřské společnosti Facebooku, raketově vzrostly o více než 101 %. Mezitím se index Dow Jones Industrial Average zvýšil o méně než 1 %. Manažer Wall Street nedávno naznačil, že vzhledem k ekonomickému pozadí se sázky investorů na růst těchto společností nemusí vyplatit a postavení na trhu, i když je za daných okolností racionální, může být krátkozraké.
  • Nejlepší bankou roku 2022 se stala Raiffeisenbank
    Raiffeisenbank zvítězila v soutěži Visa Nejlepší banka 2022, kterou pořádají Hospodářské noviny. Banka ovládla i kategorii Klientsky nejpřívětivější banka, když toto ocenění získala celkem posedmé. Nejvýkonnější a nejlépe fungující bankovní dům byl letos vyhlášen již počtrnácté.
  • Nejlepší biotechnologické akcie roku 2020
    Akcie sektoru biotech jsou mezi investory nesmírně populární. Velké potenciální výnosy v blízké budoucnosti l...
  • Nejlepší bitcoinové a blockchainové akcie roku 2019
    Pokud chcete také využít výhod bitcoinového humbuku, měli byste pečlivě zvážit své možnosti. Má smysl nakupovat Bitcoiny v běžných cenách nebo investovat do produktů, jako jsou CFD a certifikáty spojené s cenovým vývojem kryptoměny?
  • Nejlepší bitcoinové a blockchainové akcie roku 2020
    Bitcoin je fenomén posledních let, který se dá s trochou nadsázky přirovnat ke zlaté horečce v 19. století. Nicméně splasknutí bitcoinové bubliny v roce 2018 mnoho investorů odradilo od přímého investování do Bitcoinu. Jaké jsou možnosti investice do bitcoinu v roce 2020? V následujícím článku rozebereme společnosti, které mohou nepřímo profitovat z potenciálního nárůstu hodnoty Bitcoinu a dalších kryptoměn.
  • Nejlepší blue chip akcie & ETF roku 2020
    Akciový trh má rád technické termíny. Přezdívky, parafráze a zkratky mohou být pro mnoho lidí nesrozumitelné. A mnoho investorů chápe tyto termíny špatně, protože jen samy o sobě často nevysvětlují, jaký význam se pod nimi skutečně skrývá.
  • Nejlepší čas pro obchodování indexů? 8:00 - 9:00 středoevropského času
    Obchodujete indexy? Pak vás rozhodně bude zajímat následující skutečnost: téměř polovina veškerých zisků, které za posledních 10 let nabral index S&P500, proběhla během jedné jediné hodiny. Jde o hodinu předcházející otevření evropských burz, tedy 8:00 - 9:00 středoevropského času (SEČ). Vyplývá to z analýzy dat, kterou provedl Eric Scott Hunsader na eMini pro S&P 500, tedy na futures, které lze na GLOBEXu obchodovat téměř 24 hodin pět dnů v týdnu.
  • Nejlepší čínské akcie a ETF v roce 2020
    Při slovním spojení „investování v Číně“ stále mnoho investorů cítí mrazení v zádech. Obrovská země s obrovskou ekonomikou, která navzdory částečnému otevření ekonomiky svobodnému trhu, je stále matoucí, netransparentní a především kontrolovaná.
  • Nejlepší čínské akcie a ETF v roce 2020
    Při slovním spojení „investování v Číně“ stále mnoho investorů cítí mrazení v zádech. Obrovská země s obrovskou ekonomikou, která navzdory částečnému otevření ekonomiky svobodnému trhu, je stále matoucí, netransparentní a především kontrolovaná. Čínské firmy přitom nabízejí velmi zajímavé možnosti k investování.
  • Nejlepší čínské akcie a ETF v roce 2022
    Čínské akcie se poslední dobou hodně skloňují zejména s možným delistováním z burz v USA. Čína je země s obrovským ekonomickým potenciálem. Přestože se tento stát částečně otevřel svobodnému trhu, čínské společnosti jsou často nadále kontrolovány vládou a jejich chování je v některých případech netransparentní. Čínské akcie přitom nabízejí velmi zajímavé možnosti k investování.
  • Nejlepší čínské akcie v roce 2019
    V tomto článku s vámi chceme probrat 6 zajímavých čínských akcií s vysokými vyhlídkami. Při slovním spojení „investování v Číně“ stále mnoho investorů cítí mrazení v zádech. Obrovská země s obrovskou ekonomikou, která, navzdory částečnému otevření ekonomiky svobodného trhu, je stále matoucí, netransparentní a především kontrolovaná. Investování do čínských akcií tudíž mnoho lidí vnímá jako riziko, protože se zdá, že prakticky nelze posoudit příležitosti a rizika. Je to pravda?
  • Nejlepší čtvrtletí pro dolar za posledních 6 let (měsíční souhrn na měnovém trhu), analýza EUR/JPY, CAD/JPY a EUR/GBP
    Dnes je 30. září, a tedy poslední den ve třetím čtvrtletí, což znamená, že můžeme očekávat někdy i trochu nelogic...
  • Nejlepší defenzivní akcie roku 2020
    V dobách, kdy ceny akcií prudce kolísají a akciové indexy mají tendenci klesat, se investoři zaměřují na defenzivní, antiticyklické akcie stabilních společností. Cyklické růstové akcie, jako jsou například akcie společností v polovodičovém sektoru nebo sektoru cloudového softwaru naopak investoři často opouštějí v chaotických fázích trhu, což zpravidla přinese dlouhou spirálu směrem dolů u hodnoty těchto akcií.
  • Nejlepší den Nasdaqu od začátku roku
    Technologický index Nasdaq zažil včera nejlepší den v novém roce, když se nálada investorů začala zlepšovat po vystoupení šéfa FEDu Powella. Ten řekl, že je třeba bojovat s inflací, když se Spojené státy dostávají na plnou zaměstnanost. Kromě zvedání úrokových sazeb bude následně postupně a částečně rozpouštět svůj balance sheet. Trhy to nakonec vyhodnotily pozitivně. Wall Street závěr: Dow Jones +0,5 %; S&P +0,9 %; Nasdaq +1,4 %.
  • Nejlepší doba vzít si hypotéku je právě teď. Úrokové sazby půjdou letos zase nahoru, i kvůli tomu, že se česká vláda enormně zadluží
    Emise dluhopisů vlády České republiky bude v příštím roce objemově sice o něco nižší než letos, avšak i tak jedna z neobjemnějších v historii ČR vůbec, konkrétně druhá nejobjemnější. To proto, že schodek veřejných financí bude v absolutním vyjádření zřejmě také druhý nejhlubší v historii ČR, i když nelze vyloučit, že i nejhlubší vůbec.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple pivot points