Úterý 19. březen 2024 04:13
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei ProTrader

5 nejlepších ETF na Nasdaq 100

21.04.2020 15:38  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Americký index Nasdaq 100 zahrnuje nejdůležitější a největší společnosti kótované na americké počítačové burze NASDAQ pod jednou střechou. Mezi investory na celém světě je Nasdaq 100 vnímán jako symbol silných a progresivních společností, jejichž akcie v průběhu let generovaly obrovské zisky.

Jedná se o index, který obsahuje velké množství blue chips a nejdůležitějších světových společnost. Investorům se tudíž vyplatí mít o něm neustále alespoň elementární přehled.

Zejména ve fázi prudce klesajících akciových trhů by tyto špičkové technologické akcie mohly být spíše příležitostí než rizikem.

V tomto článku se podrobněji podíváme na tento index a také se podíváme na možnosti, které investorům přináší na začátku druhého čtvrtletí 2020 v rámci koronavirové krize.

Obchodování Nasdaq 100

V následujícím článku se dočtete:

  • Jaké akcie najdeme v indexu Nasdaq 100?
  • Proč jsou ETF na Nasdaq 100 dobrou volbou?
  • Měnový faktor
  • Nejlepší ETF na index Nasdaq 100
  • Nasdaq 100 a koronavirus: měli byste nyní investovat do technologického indexu?
  • Obchodování ETF na Nasdaq 100 u LYNX

Jaké akcie najdeme v indexu Nasdaq 100?

NASDAQ, jakožto domovská burza indexu Nasdaq 100, byla založena v roce 1971, jakožto první, čistě počítačová burza na světě. Na počítačových burzách probíhá obchodování automatizovaně a ne na obchodním parketu, jako tomu bylo kdysi. To však neznamená, že burza existuje pouze na internetu.

Trvalé sídlo Nasdaq je na Times Square na Manhattanu. Název Nasdaq není umělá konstrukce, ale zkratka pro „National Association of Securities Dealers Automated Quotations“.

Index Nasdaq 100 sleduje z hlediska tržní kapitalizace výkon 100 největších akcií, které jsou na burze NASDAQ obchodovány. Celkově se na Nasdaq momentálně obchoduje více než 3000 akcií. Největšími tituly jsou Apple, Alphabet (Google), Amazon, Microsoft, Intel, Netflix, Tesla, eBay a Facebook.

Kromě toho zde najdeme velké americké společnosti, které nepatří do high-tech sektoru, ale nejsou o nic méně vzrušující – například Starbucks, PepsiCo nebo United Airlines.

Na následujícím grafu lze ilustrovat, jak Nasdaq 100 v posledních 10 letech překonal ostatní americké indexy.

Modře: Index Nasdaq 100, červeně: index DAX, oranžově: index Euro Stoxx 50. Zdroj: TradingView.com.

Modře: Index Nasdaq 100, červeně: index Dow, oranžově: index S&P 500. Zdroj: TradingView.com.

Pokud porovnáte Nasdaq s evropskými indexy DAX a Euro Stoxx 50 ve druhém grafu, rozdíl je ještě extrémnější.

nasdaq-100-vs-dax-euro-stoxx-50

Modře: Index Nasdaq 100, červeně: index DAX, oranžově: index Euro Stoxx 50. Zdroj: TradingView.com.

Proč jsou ETF na Nasdaq 100 dobrou volbou?

Mnoho akcií na Nasdaq 100 jsou vysoce volatilní, což lze ilustrovat na následujícím grafu, který mapuje cenové trendy těžkých vah indexu – akcií FAANG (Facebook, Amazon, Apple, Netflix a Alphabet).

FAANG akcie volatilita

Zejména v období zveřejňování kvartálních výsledků se objevuji na denních cenových grafech obrovské mezery. Každé 3 měsíce tedy může docházet k výrazným zkreslením u každé z akcií v rámci Nasdaq 100, což ovlivňuje i samotný index. Nikdy předem nevíte, zda budou tyto cenové mezery směřovat nahoru nebo dolů.

Ideálním řešením je tedy spekulovat na index jako celek. V krátkodobém horizontu je to možné prostřednictvím derivátů s pákovým efektem. Ve střednědobém a dlouhodobém horizontu jsou nejlepší variantou ETF. Veřejně obchodované fondy přesně replikují daný index, čímž vykazují stejný výkon.

Navíc jsou z hlediska ročních poplatků levnější než jiné burzovní instrumenty a nejsou časově limitované.  Vzhledem k tomu, že s ETF se na burze běžně obchoduje, jsou také velmi likvidní.

LYNX TIP: Chcete se dozvědět více o investování do ETF? Sledujte sekci věnovanou ETF.

Měnový faktor

Je třeba vzít v úvahu, že Nasdaq 100 je americký index a jeho základní hodnota se tedy počítá v USD. Kromě pouhé změny hodnoty indexu hraje důležitou roli také změna hodnoty USD vůči základní měně účtu (pro náš příklad EUR). Náš graf níže ukazuje změnu hodnoty USD z pohledu EUR.

Měnové výkyvy můžou být poměrně velké. Jak lze vyčíst z grafu – během sedmi let vykazoval měnový poměr fluktuační rozmezí až 30 %.

Z grafu lze vyčíst, kolik EUR potřebujeme na směnu 1 USD. S poklesem této ceny, klesne i hodnota naší investice. Některé ETF jsou i měnově zajištěné, takže se jich změna směnného kurzu daného měnového páru netýká.

Chcete získat zdarma tipy na zajímavé akcie a ETF?

Odebírejte pravidelný týdenní akciový newsletter Breakout Trader. Každý týden tip na obchodování čtyř světových akcií a vybraného ETF.

Nejlepší ETF na index Nasdaq 100

JménoObjem fonduVypláci dividendy?Výkonnost za 1 rokVýkonnost za 3 rokyRoční nákladyMěnově zajisťeno?ISIN
iShares Nasdaq 100 UCITS ETF3,08 Mrd.reinvestuje5.59%39.89%0.33%neIE00B53SZB19
Invesco NASDAQ-100 UCITS ETF2,24 Mrd.ano/kvartálně5.19%39.43%0.30%neIE0032077012
ComStage Nasdaq 100 UCITS ETF0,41 Mrd.ano/ročně5.79%40.41%0.25%neLU0378449770
Invesco NASDAQ-100 EUR Hedged UCITS ETF0,1 Mrd.reinvestuje-0.25%*fond listován od 17.10.2017 0.35%anoIE00BYVTMS52
Amundi NASDAQ 100 UCITS ETF Daily Hedged - EUR0,22 Mrd.reinvestuje-0.06%31.67%0.35%anoLU1681038599

Tabulka ukazuje, že měnové zajištění není automaticky dobrým řešením: v průběhu roku zde uvedené dva měnově zajištěné ETF zaostávají daleko za výkonem měnově nezajištěných ETF. Jak ukazuje i graf EUR/USD, hodnota amerického dolaru vůči euru se za posledních dvanáct měsíců zvýšila.

A toto zvýšení hodnoty se netýkalo měnově zajištěných ETF. Jedná se tedy o dvousečnou zbraň. Proto byste měli zvážit, zda si tuto variantu opravdu chcete vybrat

Alternativou by bylo spoléhat se na ETF zajištěné měnou, když na dolarovém trendu vznikne jasně medvědí situace a jinak vsadit na měnově nezajištěné ETF.

Všechny tyto ETF jsou snadno obchodovatelné na burze prostřednictvím LYNX.

LYNX TIP: Chcete se dozvědět více o obchodování ETF? Objevte průvodce obchodováním ETF

Nasdaq 100 a koronavirus: měli byste nyní investovat do technologického indexu?

Akciové trhy se ve druhé polovině prvního čtvrtletí 2020 dostaly pod obrovský tlak. Příčinou byla pandemie koronaviru. Globální opatření k omezení šíření viru způsobila masivní nepokoje mezi investory, protože dopad na růst bude obrovský. Nedávno však došlo k prudkému protiútoku býků. Nasdaq 100, který je obecně silný ve srovnání s jinými indexy, dokázal najít pevnou půdu pod nohama.

Momentálně (polovina dubna 2020) ještě nelze s jistotou říci, zda aktuální úroveň je již zajímavá ze střednědobého či dlouhodobého hlediska. Jak dlouho bude pandemie trvat? Posílí se opatření na ochranu obyvatelstva a bude ještě větší tlak na ekonomiku?

Jak moc ovlivní pandemie těžké váhy indexu, kterými jsou například Apple, Intel, Amazon nebo Microsoft? A jak dlouho bude trvat, než se ekonomika restartuje?

Pokud se podíváte na vzdálenost od posledního maxima k aktuální cenové hladině indexu, uvidíte působivý vzestupný potenciál. To však nyní slouží pouze jako orientační ukazatel, protože momentálně nelze říci, kdy se index na tuto hladinu znovu podívá.

Pokud chcete do svého portfolia vložit ETF na Nasdaq 100, je potřeba nyní zvolit jiný přístup. Podívejme se na graf od 1. dubna 2020:

Na tomto grafu vidíte cenový skluz od poloviny února a následný býčí protiútok v průběhu března. Trend Nasdaq zde prorazil střednědobý uptrendový kanál i důležitou linii EMA 200. Dokud nebudou tyto 2 důležité linie opět zajištěny, bude index v klesající fázi a nákupy budou tudíž rizikové.

Pokud chcete postupně začít s malými dílčími pozicemi u ETF v dlouhodobém horizontu, měli byste mít dostatečný kapitál na případné otevření dalších dílčích pozic na nižší úrovni. Dokud však nelze předvídat, jak dlouho bude tlak na americkou ekonomiku přetrvávat, můžeme pouze spekulovat, kde se pokles amerických indexů zastaví.

Méně riskantním způsobem je počkat na jasný technický signál, kterým by bylo překročení důležité linie EMA 200.

[E-book ZDARMA]: 14 praktických tipů, jak se stát lepším investorem

Objevte jak zvýšit úspěšnost svých obchodů. V knize naleznete praktické tipy pro money management, jak si vést obchodní deník, principy řízení rizika či psychologii investování.

Obchodování ETF na Nasdaq 100 u LYNX

LYNX nabízí obchodování s ETF na Nasdaq 100 přímo na domácí burze. To našim klientům garantuje vysoký objem obchodování a úzký spread. Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi , CFD, či forexem za příznivé poplatky.

U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím našich profesionálních platforem. Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme profesionální vzdělávací webináře. Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálu.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn. V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

Obchodujte ETF s LYNX

LYNX umožňuje nákup a prodej ETF na evropských i asijských burzách za extrémně nízké poplatky.

Objevte více o investování do ETF
ETF trading: Graf při obchodování ETF
Investice do REIT

Nejlepší REITs 2020 – akcie a ETF realitních investičních společností pro lovce dividend

16. dubna 2020 | Akcie

Co je to REIT? A jak do REIT investovat? ✅ V následujícím článku objevte 3 nejlepší akcie realitních investičních společností pro rok 2020.

Číst dále
Nejlepší čínské akcie a ETF

Nejlepší čínské akcie a ETF v roce 2020

14. března 2020 | Akcie

Čínská ekonomika každým rokem sílí. Přemýšleli jste, jaké příležitosti vám může rozjetá čínská ekonomika nabídnout? Objevte nejlepší čínské akcie a ETF.

Číst dále
nejlepší dividendoví aristokraté

Výběr 10 nejlepších dividendových aristokratů a ETF roku 2020

09. ledna 2020 | Akcie

Co znamená pojem dividendový aristokrat? Jací jsou nejlepší dividendoví aristokraté v Evropě a na světě? Objevte také ETF, které se na tyto akcie zaměřují.

Číst dále

Redakční použití obrázků: Goran Vrhovac / Shutterstock.com

Klíčová slova: Amundi NASDAQ 100 UCITS ETF Daily Hedged | Amundi NASDAQ 100 UCITS ETF Daily Hedged - EUR | Invesco NASDAQ-100 EUR Hedged UCITS ETF | ComStage Nasdaq 100 UCITS ETF | Invesco NASDAQ-100 UCITS ETF | iShares Nasdaq 100 UCITS ETF | Měnový faktor | ETF na Nasdaq | ETF na Nasdaq 100 | Vzdělávací webináře | Potenciál | Signál | Koronavirové krize | United Airlines | Růst | Index NASDAQ 100 | Šíření viru | WP | Výkyvy | Medvědi | Starbucks | Pandemie | Pandemie koronaviru | Situace | Pokles | Trhy | Google | Koronavirus | Komunikace | Dividendový aristokrat | Netflix | ETF roku 2020 | Americký index | Nejlepší akcie | Na burze | Amazon | Index DOW | UCITS ETF | Objem | Obchodujte | Jak se stát lepším investorem | iShares | UCITS | NASDAQ 100 | Akcie a ETF | Americké společnosti | Obchodovat s akciemi | Obchodované fondy | Hodnota amerického dolaru | Objem obchodování | FAANG | Technologické akcie | Investování do ETF | Invesco | Měnové zajištění | Veřejně obchodované fondy | Obchodování ETF | Breakout Trader | Alphabet | Krize | Poplatky | Kapitalizace | Tesla | Zajištění | Americké indexy | S&P | TradingView | Přehled | Microsoft | Graf EUR/USD | Burze | ROCE | REIT | Zisky | Webináře | Stoxx | Řízení rizika | Převodník měn | Portfolia | Management | EBay | Investiční | Instrumenty | Index S&P 500 | Index Nasdaq | Index euro stoxx 50 | Index euro | Graf | Fondy | Euro Stoxx 50 | Eura | Čínská ekonomika | Analýzy | Volatilní | Likvidní | Index | Ceny akcií | LYNX | Facebook | Investovat | Obchodovat | Fond | Blue chips | Čínské akcie | Indexy | Euro STOXX | Obchodování | USD | EUR | Výkonnost | VaR | Ukazatel | Tržní kapitalizace | Trigger | Trend | Trader | Spread | S&P 500 | Obchodník | Margin | Investování | Investor | Investice | Intradenní obchodník | Index DAX | ISIN | High | Futures | Euro | Ekonomika | EMA | DAX | CFD | Burza | Breakout | Akcie | Kapitál | Akciové trhy | Rizika | Dividendy | ETF | Apple | Obchodní deník | Nasdaq | EUR/USD | Money management |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • 5 důvodů proč navštívit Finanční konferenci ShowFx World v Bratislavě
    Tuto sobotu 8. září, zveme každého, kdo se zajímá o trading a investování, do hotelu NH Hotel Gate One Bratislava na bezplatnou vzdělávací akci – Finanční Konferenci ShowFx World v Bratislavě.
  • 5 důvodů proč navštívit Finanční konferenci ShowFx World v Bratislavě
    Túto sobotu 21. septembra, pozývame každého, kto sa zaujíma o trading a investovania, do hotela NH Hotel Gate One Bratislava na bezplatnú vzdelávaciu akciu - Finančné Konferenciu ShowFx World v Bratislave.
  • 5G boom srovnatelný s fenoménem internetu 90. let
    Globální trh 5G sítí byl v roce 2020 zhodnocen na 41 miliard dolarů a očekává se, že mezi roky 2021 a 2028 dojde až k 50% růstu.[1] Jen v USA by mohlo dojít k vytvoření až 16 milionu pracovních míst mezi mnoha sektory ekonomiky. [2] Tato nová revoluce a implementace 5G sítí by mohla být podle analýzy CapitalPanda podobná rozvoji internetu na počátku 90. let minulého století.
  • 5G technologie od Nokie vytlačují Huawei
    „Zákaz technologií 5G od společnosti Huawei se britským telekomunikačním společnostem prodraží. Nicméně současné kroky BT Group nám ukazují, že lze rozvíjet sítě 5G i bez čínských technologií, což do budoucna může sehrát důležitou roli v otázkách národní bezpečnosti,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • 5 kryptoměn, které sledovat tento týden
    Pokud cena BTC vystoupá nad 60 000 dolarů, vybrané altcoiny jako AVAX, MATIC, EGLD a MATIC zůstanou silné. Bitcoin bojuje na hranici 58 000 dolarů, ale to nebrání vybraným altcoinům dosahovat nových historických maxim. To ukazuje, že investoři sledují vývoj jednotlivých coinů.
  • 5 kryptoměn s nízkou kapitalizací, které akumulovat před bitcoin halvingem v roce 2024
    Pro všechny nadšence do bitcoinů a kryptoinvestory se příští rok na jaře chystá důležitá událost, a to takzvaný bitcoin halving. Blokové odměny pro těžaře v bitcoinové síti budou sníženy na polovinu, což minimalizuje množství obchodovatelných BTC a má působit protiinflačně.
  • 5 nejlepších akcií Internet of Things (IoT) roku 2019
    Pojem Internet of Things (IoT) není pro mnoho investorů vůbec znám. Nicméně se jedná o megatrend, který v nadcházejících letech pravděpodobně nabude působivých rozměrů. V následujícím článku objevíte 5 nejlepších akcií, které můžeme zařadit do megatrendu Internet of Things (česky také jako internetu věcí), a které mohou v nejbližší době patřit na burze mezi jasné vítěze.
  • 5 nejlepších amerických dividendových akcií 2020
    Snem každého dlouhodobého investora je nakoupit akcie a vyčkat, až se mu investice vrátí. Představíme vám způsob, jak jednoduše obohatit vaše akciové portfolio. Způsob jak docílit vyššího příjmu na pravidelné bázi a jak překonat výnosy nejdůležitějších indexů jako je index S&P 500 či DAX.
  • 5 nejlepších dividendových ETF roku 2019
    ETF jsou ideální investiční instrumenty pro investory, kteří nemohou, nebo nechtějí věnovat obchodování příliš mnoho času. Akcie s vysokými dividendami jsou nesmírně atraktivní pro investory, zejména se střednědobým a dlouhodobým časovým horizontem.
  • 5 nejlepších dividendových ETF roku 2020
    ETF jsou ideální investiční instrumenty pro investory, kteří nemohou, nebo nechtějí věnovat obchodování příliš mnoho času. Akcie s vysokými dividendami jsou nesmírně atraktivní pro investory, zejména se střednědobým a dlouhodobým časovým horizontem. Kombinací obou jsou pak ETF, které se soustředí na akcie s vysokými dividendami. 5 nejznámějších dividendových ETF vám představíme v následujícím článku.
  • 5 Nejlepších ETF na S&P 500 – investujte do nejvýznamnějšího akciového indexu na světě
    Standard & Poor’s 500, nebo zkrátka S&P 500, je nejdůležitějším akciovým indexem v USA. Jelikož Wall Street je stále světovým měřítkem trhu a neoficiálním symbolem burzy. Dá se říct, že S&P 500 je nejdůležitějším indexem na světě.
  • 5 Nejlepších ETF na S&P 500 – investujte do nejvýznamnějšího akciového indexu na světě
    Standard & Poor’s 500, nebo zkrátka S&P 500, je nejdůležitějším akciovým indexem v USA. Jelikož Wall Street je stále světovým měřítkem trhu a neoficiálním symbolem burzy. Dá se říct, že S&P 500 je nejdůležitějším indexem na světě.
  • 5 nejlepších FinTech akcií roku 2020
    FinTech (Financial Technology) je oblast, která se v posledních letech stává stále důležitější. Jedná se o sektor s obrovským potenciálem. Nicméně, kde jsou velké příležitosti, jsou i velká rizika.
  • 5 nejlepších FinTech akcií roku 2020
    FinTech (Financial Technology) je oblast, která se v posledních letech stává stále důležitější. Jedná se o se...
  • 5 nejlepších ICO v říjen, do kterých můžete investovat za účelem dlouhodobých zisků
    Prozkoumejte lákavou říši kryptoměnových ICO a ponořte se s námi do světa 5 nejlepších projektů, které jsou připraveny v nadcházejícím roce rozdmýchat vaše investiční portfolio. Kryptoměnové presale projekty často patří k těm, které přinášejí nejvyšší zisky – kromě výběru z nejlepších presales kryptoměn v roce 2023 obsahuje tento seznam také jeden již zavedený projekt, který pro svůj ekosystém spouští zcela novou kryptoměnu.
  • 5 nejlepších ruských akcií pro rok 2020
    Ruské akcie jsou v momentálně velmi levné. Špatná správa a řízení společností, sankce a vysoká váha ropy a zemního plynu, které jsou momentálně také velmi levné, tlačí ceny ruských akcií směrem dolů. To může investorům, kteří vidí za roh těchto negativních faktorů, nabídnout zajímavé investiční příležitosti. Mnoho ruských akcií vyplácí velkorysou dividendu a má zajímavá aktiva.
  • 5 nejlepších short ETF DAX pro ochranu vašeho investičního portfolia v roce 2020
    ETF (Exchange Traded Funds) jsou velmi efektivním a jednoduchým způsobem, jak investovat do vývoje celých seg...
  • 5 nejlepších tipů na akcie od Warrena Buffetta
    Připravili jsme pro Vás několik rad o investování do akcií od Warrena Buffetta, který je nyní známý jako „Zázrak z Omahy“, jehož čisté jmění činí téměř 84 miliard dolarů.
  • 5 nej Tech akcií v roce 2017: 1. místo Micron Technology
    Akcie Micron vystartovaly v roce 2017 a očekává se, že porostou i v roce 2018, jelikož jako “chipmaker” benefituje ze silných cen a poptávkových trendů na NAND a DRAM čipových trzích. Silný růst DRAM je podporován poptávkou trhů s počítači, smartphony a servery. Akcie Micron od začátku roku 2017 více než zdvojnásobily svou hodnotu.
  • 5 nej Tech akcií v roce 2017: 2. místo Pay Pal
    PayPal tiše vzrostl a stal se jedním z leaderů v oblasti technologie digitálních plateb. Kdysi byl omezený na online platby “peer-to-peer”. Uzavřel však řadu chytrých dohod, které mu nabídly lepší pozici oproti jiným společnostem s platební technologií. PayPal vlastní “millennial friendly” platební aplikaci Venmo a nedávno prodal svůj drahý PayPal Credit business za 6.8 miliardy dolarů Synchrony Financial.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
Exness
TFIFX
GCI Financial
reklama
XTB trading konference 2024