Úterý 19. březen 2024 06:05
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Swissquote Bank
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Instaforex Dakar

Akcie společnosti CZG - Česká zbrojovka Group SE budou zapsány na Burze cenných papírů Praha

31.05.2020 18:09  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akcie společnosti CZG - Česká zbrojovka Group SE („CZG” nebo „Společnost”), jednoho z předních evropských výrobců ručních palných zbraní, byly s účinností od 1. června 2020 přijaty k obchodování na hlavním trhu Burzy cenných papírů Praha („Prime Market“). Zapsány budou formou tzv. technického listingu bez předchozí veřejné nabídky akcií. V souvislosti se zápisem na burze Společnost zpracovala prospekt, který dnes zveřejnila na svých webových stránkách. 

„Rozhodnutí kotovat akcie na regulovaném burzovním trhu je výrazem našeho odhodlání působit maximálně transparentně a otevřeně. Věříme, že tím ještě více posílíme naši důvěryhodnost pro partnery, především na mezinárodních trzích,“ vysvětluje Lubomír Kovařík, prezident CZG. „Jde také o první krok směrem k našemu dlouhodobému cíli stát se standardní obchodovanou společností, která může ve vhodný čas vstoupit na kapitálový trh a ucházet se o financování pro své rozvojové plány,“ dodává Kovařík.

Referenční cena akcií byla stanovena na základě ocenění poskytnutého Společností. Na CZG se budou vztahovat veškeré informační a další povinnosti spojené s umístěním akcií na burzovním trhu Prime Market.

CZG předpokládá, že v závislosti na vývoji tržních podmínek by mohla v budoucnu přistoupit k veřejné nabídce svých akcií. Definitivní rozhodnutí ohledně podoby či načasování takovéto případné nabídky nicméně učiněno nebylo.

 „Značka Česká zbrojovka reprezentuje obor přesného strojírenství, ve kterém jsme vždy patřili k naprosté světové špičce. Jsem proto nesmírně rád, že se jméno takto významné a světově proslulé firmy propojuje se jménem pražské burzy. Pevně věřím, že si emitent díky technickému listingu vybuduje na kapitálovém trhu stejně skvělou pověst, jaké se těší ve svém oboru, a že toho v brzké době využije při emisi akcií, které nabídne širokému spektru investorů,“ říká Petr Koblic, generální ředitel Burzy cenných papírů Praha.

O společnosti

CZG - Česká zbrojovka Group je jedním z předních evropských výrobců ručních palných zbraní pro ozbrojené složky, osobní obranu, lov, sportovní střelbu a další civilní využití. Součástí Skupiny jsou společnosti Česká zbrojovka, CZ-USA, Zbrojovka Brno, 4M Systems či CZ Export. Samotná značka CZ (Česká zbrojovka) má více než osmdesátiletou historii. CZG vlastní výrobní závody v ČR i v USA, ve kterých zaměstnává přibližně 1 650 lidí.  V loňském roce oznámila CZG záměr vybudovat nové výrobní a distribuční sídlo ve městě Little Rock v americkém státě Arkansas.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie společnosti Bavarian Nordic po dobrých výsledcích rostou 📈
    Akcie dánské společnosti Bavarian Nordic (BAVA.DK) dnes po zveřejnění předběžných výsledků za rok 2022 posilují o téměř 7 %. I přes zvýšení výdajů na výzkum společnost zvýšila své prognózy a výsledky výrazně překonaly očekávání analytiků:
  • Akcie společnosti Biolase posilují po uzavření včerejší dohody
    Biolase Inc., americká společnost se zdravotnickými přístroji listovaná v indexu NASDAQ, která vyrábí a prodává patentovaná laserová zařízení umožňující zubním lékařům provádět širokou škálu zákroků, od chirurgických a regeneračních operací až po jednoduché a neinvazivní.
  • Akcie společnosti Boeing rostou po pozitivních zprávách z Číny
    Akcie společnosti Boeing (BA.US) vyrostly ve středu o 8 % poté, co agentura Reuters zveřejnila informaci o tom, že čínská letecká společnost China Southern provedla od března první zkušební lety s letadlem typu Boeing 737 Max. Někteří analytici očekávají, že by se tento model mohl s oživením poptávky uchytit na čínském trhu. Návrat letadla do provozu byl zdržen dopadem nesouvisejícího incidentu v březnu tohoto roku, kdy se zřítil letoun Boeing 737-800. Při havárii letadla společnosti China Eastern Airlines zemřelo 132 osob.
  • Akcie společnosti Carvana klesají. Signál propadu prodeje ojetých vozů? 📉
    Akcie společnosti Carvana (CVNA.US), donedávna stále nejrychleji rostoucí platformy pro prodej ojetých automobilů v USA, jsou dnes pod tlakem a ztrácejí téměř 13 %. Od začátku roku akcie ztratily téměř 96 % kvůli značnému zadlužení, rostoucím úrokovým sazbám a zpomalujícím prodejům. Prodeje ojetých vozů v USA ve třetím čtvrtletí roku 2022 meziročně poklesly o zhruba 13 %, což se odrazilo i ve výsledcích společnosti. Obrovský pokles dnes oznámil také dodavatel "ojetých" autodílů Advance Auto Parts (AAP.US):
  • Akcie společnosti Carvana po upgradu analytiků prudce rostou
    Akcie Carvana (CVNA.US) v pondělí získaly přes 8,0 % poté, co Piper Sandler zvýšil výhled online prodejce aut z "neutral" na "overweight ", nicméně došlo ke snížení cílové ceny z 98 USD na 73 USD. Investiční banka se domnívá, že akcie Carvana jsou „hrubě podhodnocené“ navzdory klesajícím cenám ojetých vozů. Očekává se, že by se cena mohla ze současných úrovní zdvojnásobit.
  • Akcie společnosti Cigna v premarketu klesají navzdory optimistickým čtvrtletním výsledkům
    Akcie společnosti Cigna Corp. (CI.US) v premarketu klesly o téměř 0,50 %, přestože tato zdravotnická a pojišťovací společnost zveřejnila za čtvrté čtvrtletí lepší než očekávané finanční výsledky, protože náklady na zdravotní péči prudce poklesly díky snižujícímu se počtu hospitalizací v souvislosti s COVID-19.
  • Akcie společnosti Cisco padají kvůli snížení ratingu
    Akcie společnosti Cisco Systems (CSCO.US) se během čtvrteční seance propadly o více než 2 % poté, co analytici JP Morgan snížili rating výrobce síťového zařízení z "overweight" na "neutral". Analytik Samik Chatterjee snížil cenový cíl akcie ze 62 USD na 51 USD, protože si myslí, že v blízké budoucnosti dojde k pomalejšímu růstu objednávek. Při zhoršujícím se makroekonomickém výhledu se očekává taktéž zpomalení výdajů společnosti.
  • Akcie společnosti CrowdStrike vzrostly o 8 % na nové rekordní maximum
    Akcie společnosti CrowdStrike včera vzrostly o více než 8 % na nové rekordní maximum poté, co akcie této kyberbezpečnostní společnosti získaly hodnocení investiční banky. Analytici Stifel předpovídají, že akcie vzrostou o více než 25 %.
  • Akcie společnosti CrowdStrike vzrostly o 8 % na nové rekordní maximum
    Akcie společnosti CrowdStrike včera vzrostly o více než 8 % na nové rekordní maximum poté, co akcie této kyberbezpečno...
  • Akcie společnosti CrowdStrike vzrostly o 8 % na nové rekordní maximum
    Akcie společnosti CrowdStrike včera vzrostly o více než 8 % na nové rekordní maximum poté, co akcie této kyberbezpečno...
  • Akcie společnosti Dell posílily o 28 % díky prodejům serverů s umělou inteligencí 📈
    Akcie společnosti Dell Technologies (DELL.US) dnes po oznámení lepších než očekávaných výsledků za čtvrté čtvrtletí vzrostly o více než 28 %, čímž se znovu rozproudila nálada investorů kolem umělé inteligence. Společnost svůj úspěch přičítá silné poptávce po serverech s umělou inteligencí a očekává postupné zlepšování obchodních výsledků v segmentu hromadných úložišť a osobních počítačů. Dell předpokládá průměrný roční růst tržeb o 3 až 4 % a nejméně 8% nárůst upraveného zisku na akcii, čímž překonává očekávání trhu, který počítá se stabilním růstem.
  • Akcie společnosti Eli Lilly po negativních výsledcích testů léků na obezitu ztrácejí 🔎
    Akcie společnosti Eli Lilly (LLY.US) klesají o více než 4,00 % poté, co studie zveřejněná v časopise The Journal of the American Medical Association odhalila, že pacienti, kteří přestali užívat lék na obezitu této společnosti, tirzepatid (prodávaný pod názvem Zepbound), znovu přibrali na váze. Lék zpočátku vedl k výraznému průměrnému snížení hmotnosti o 20,0 % během 36 týdnů léčby. U těch, kteří po tomto období přešli na placebo, však došlo během následujících 52 týdnů k nárůstu hmotnosti o 14 %. Naopak u pacientů, kteří v léčbě pokračovali, došlo k dalšímu poklesu hmotnosti o 5,5 %. Tuto odbornou studii, do které bylo zařazeno 670 dospělých osob bez diabetu, ale s obezitou nebo nadváhou, sponzorovala společnost Eli Lilly. Autoři studie uznali její omezení, včetně toho, že po randomizaci nebyly upraveny dávky a nebyl zohledněn vliv behaviorální terapie na udržení redukce hmotnosti.
  • Akcie společnosti FedEx se propadly po snížení výdhledu Citi
    Akcie FedEx (FDX.US) v úterý klesly o více než 1,5 % poté, co Citi snížila výhled akcií přepravní společnosti na neutrální z "buy" a snížila svůj cenový cíl na 225 USD z 270 USD s odvoláním na obavy z tempa nákladní dopravy a tlaky na růst zisku na akcii v letošním roce.
  • Akcie společnosti Fisker stoupají o 25 % díky optimistickému výhledu
    Fisker (FSR.US) v pondělí prudce vzrostl poté, co výrobce elektromobilů potvrdil, že dodávky modelů SUV Ocean budou zahájeny na jaře. Společnost rovněž potvrdila předchozí výhled výroby, když očekává, že v roce 2023 vyrobí 42 400 vozů. Optimistický výhled zastínily slabé finanční výsledky, které se vyrovnaly jejím konkurentům - Lucid (Lcid.us) a Nikola (nkla.us), které se rovněž ukázaly jako zklamání.
  • Akcie společnosti Ford vzrostly o 3 % díky pokroku ve vyjednávání s UAW
    Nálada na americkém akciovém trhu je dnes převážně pozitivní, přičemž mezi rostoucími akciemi automobilového sektoru vynikají akcie společnosti Ford Motor (F.US). Společnost oznámila pokrok ve vyjednávání se stávkujícími odboráři z UAW. Zároveň však UAW oznámila, že prodlouží stávku proti General Motors (GM.N) (akcie klesají o 0,5 %) a holdingu Stellantis (STLAM.MI), který vlastní továrny Chrysler v detroitské čtvrti.
  • Akcie společnosti Horizon Therapeutics po dohodě o převzetí se společností Amgen prudce vzrostly
    Akcie společnosti Horizon Therapeutics (HZNP.US) v pondělí vzrostly o více než 15 % po zprávě, že společnost Amgen (AMGN.US) převezme výrobce léčiv za 116,50 USD na akcii v hotovosti, přičemž hodnota transakce činí 27,8 miliardy USD.
  • Akcie společnosti Charles Schwab po neuspokojivých čtvrtletních výsledcích klesají
    Akcie společnosti Charles Schwab (SCHW.US) ve středu klesly o více než 2,05 % poté, co společnost poskytující finanční služby zveřejnila o něco slabší výsledky za 4. čtvrtletí roku 2022, než se očekávalo. Čistý zisk společnosti se oproti 4. čtvrtletí 2021 zlepšil, nicméně tržby a zisky z obchodování se zákazníky poklesly. 
  • Akcie společnosti Charles Schwab po výsledcích hospodaření posilují o 10 %
    Akcie společnosti Charles Schwab (SCHW.US) posilují o více než 10 %, což představuje nejvýraznější denní nárůst od července poté, co společnost oznámila, že bankovní vklady za třetí čtvrtletí překonaly očekávání analytiků. I přes 28% pokles vkladů na 284,4 miliardy USD oproti předchozímu roku překonala firma průměrný odhad 268,8 miliardy USD. Problémy společnosti s tříděním hotovosti, které jsou připisovány klientům převádějícím peníze do produktů s vyšším výnosem kvůli zvýšeným úrokovým sazbám, vykazují známky zpomalení. Čisté příjmy společnosti Schwab se oproti předchozímu roku snížily o 16 % na 4,6 miliardy USD, což je mírně pod očekáváním analytiků. Firma však zůstává optimistická a zdůrazňuje potenciální zisky ze zvýšených sazeb a své nabídky produktů s variabilní úrokovou sazbou. Kromě toho se společnost Schwab zaměřuje na vyšší míru automatizace a po jejím úplném zavedení očekává roční úspory nákladů ve výši nejméně 1 miliardy USD. Společnost také představila přepracovanou obchodní platformu a zdůraznila svůj závazek zlepšit své obchodní služby.
  • Akcie společnosti Intel klesají
    Akcie v čipovém gigantu Intel klesly o poté, co společnost oznámila slabší než očekávané tržby ze serverových procesorů, a pokles 47% ve vládních zakázkách. Některé z klíčové body z přehledu příjmů zahrnují:
  • Akcie společnosti Intel stagnovaly a šly do strany
    Akcie společnosti Intel od konce ledna stagnovaly po výrazné medvědí cenové mezeře, která následovala po oznámení výsledků společnosti za 4. čtvrtletí. Přestože se cena v posledních několika seancích pokusila o oživení, zdá se, že 50denní jednoduchý klouzavý průměr (SMA) působí jako silný strop.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei SwiftTrader