Sobota 27. duben 2024 11:50
reklama
CapXmaster
reklama
InstaForex ebook vzdelavaci
reklama
CapXmaster
reklama
Fintokei SwiftTrader

Akcie týdne - Caterpillar (03.08.2023)

03.08.2023 20:37  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk
  • Společnost Caterpillar v úterý oznámila výsledky za 2. čtvrtletí 2023.
  • Společnost překonala očekávání v oblasti tržeb a zisku
  • Silný výkon ve všech 3 klíčových odvětvích
  • Slabší než očekávané oživení poptávky v Číně
  • Společnost zůstává optimistická ohledně budoucnosti
  • Cena akcií vzrostla na nová historická maxima

Akcie společnosti Caterpillar (CAT.US), amerického výrobce těžkých strojů, začátkem tohoto týdne vzrostly na rekordní hodnoty poté, co společnost vykázala solidní zisk za 2. čtvrtletí 2023. Akcie vyskočily o více než 8 % na nová historická maxima, protože optimistický výhled do budoucna překonal obavy z globálního zpomalení a poměrně špatný obrázek, který vykreslují makroekonomické údaje. Podívejme se na společnost a nedávnou zprávu blíže!

Bellwether pro americkou a globální ekonomiku

Společnost Caterpillar je největším světovým výrobcem strojních zařízení a z tohoto důvodu patří mezi akcie, které by měli všichni investoři bedlivě sledovat. Společnost je často považována za zvěstovatele nejen americké, ale i globální ekonomiky. Ačkoli je Caterpillar americkou společností, více než polovina jejích tržeb pochází ze zahraničí, což z ní činí indikátor globálního průmyslu - slabší prodeje strojů Caterpillar často předznamenávají oslabení poptávky v globálním průmyslu.

Podíváme-li se na níže uvedený graf, který znázorňuje 12měsíční návratnost akcií společnosti Caterpillar s indexem ISM amerického zpracovatelského průmyslu, vidíme, že obraty v návratnosti akcií společnosti Caterpillar často předznamenávají obraty v trendech ISM. Současná divergence mezi oběma indexy i silné výsledky, které společnost Caterpillar vykázala, naznačují, že se možná brzy dočkáme obratu v trendu ISM.

 

Zdroj: Bloomberg Finance L.P., XTB Research

Působivé výsledky za 2. čtvrtletí

Zpráva o výsledcích společnosti Caterpillar za druhé čtvrtletí roku 2023 byla zveřejněna v úterý před zahájením obchodní seance na Wall Street a ukázala se jako pozitivní překvapení. Společnost vykázala tržby, které byly téměř o 1 miliardu USD vyšší, než očekával trh. Přispěly k tomu silné tržby v divizi ME&T, která zaznamenala 22% meziroční nárůst. Provozní zisk meziročně vzrostl o 88 %. Upravený zisk na akcii ve výši 5,55 USD byl meziročně o 75 % vyšší než před rokem a také o 22 % vyšší než mediánový odhad. Zajímavé je, že navzdory silné poptávce se v průběhu čtvrtletí zvýšily zásoby prodejců.

Společnost Caterpillar vysvětlila, že takto solidních výsledků bylo dosaženo díky vyšším objemům prodeje i příznivému cenovému mixu. Společnost během čtvrtletí vrátila akcionářům 2 miliardy USD - 1,4 miliardy USD prostřednictvím zpětného odkupu a 0,6 miliardy USD prostřednictvím dividend.

Výsledky Caterpillar za 2. čtvrtletí 2023

  • Tržby: 17,32 miliard USD oproti očekávaným 16,39 miliardám USD (meziročně +22 %)
    • Stroje, energie a doprava: 16,55 miliardy USD oproti očekávaným 15,65 miliardám USD (meziročně +22 %)
    • Finanční produkty: 773 milionů USD oproti očekávaným 756 milionům USD (meziročně +9,2 %)
  • Provozní příjem: 3,65 miliardy USD oproti 2,94 miliardy USD (meziročně +88 %)
    • Stroje, energie a doprava: 3,55 miliardy USD oproti očekávaným 2,83 miliardy USD (meziročně +97 %)
    • Finanční produkty: 257 milionů USD oproti očekávaným 227 milionům USD (meziročně +9,8 %)
  • Upravený provozní příjem: 3,68 miliardy USD oproti očekávaným 2,94 miliardy USD
  • EPS: 5,67 USD vs (meziročně +81 %)
  • Upravený zisk na akcii: 5,55 USD oproti očekávaným 4,54 USD, 3,18 USD před rokem (meziročně +75 %)
  • Náklady na výzkum a vývoj: 528 milionů USD oproti 530,5 milionům USD (meziročně +10 %)
  • Zásoby dealerů: +0,6 miliardy dolarů
  • Nevyřízené objednávky: +0,3 miliardy $

Zdroj: Bloomberg Finance L.P., XTB Research

Vysoká výkonnost ve všech 3 klíčových odvětvích

Co dělá 2. čtvrtletí 2023 od společnosti Caterpillar ještě lepším, je skutečnost, že zlepšení v podnikání bylo široce založené. Společnost vykázala více než 20% nárůst tržeb v každém ze 3 klíčových odvětví, přičemž největšího růstu dosáhla v odvětví energetiky a dopravy. Nejziskovějším odvětvím byl Construction Industries, kde zisková marže vyskočila z 16,4 % na 25,2 % a tvořila téměř polovinu zisku společnosti v tomto čtvrtletí.

Společnost vykázala lepší výkonnost ve všech odvětvích - od průmyslu přes ropný a plynárenský průmysl až po energetiku a dopravu. Výsledky podpořily vysoké tržby, zejména v regionech Severní Ameriky a EMEA.

Stroje, energetika a doprava (ME&T).

  • Příjmy
    • Stavební průmysl: 7,2 miliardy USD (+20 % meziročně)
    • Resource Industries: 3,6 miliardy USD (+20 % meziročně)
    • Energie a doprava: 7,2 miliardy USD (+26 % meziročně)
  • Zisk segmentu
    • Stavební průmysl: 1,803 miliardy USD (meziročně +82 %)
    • Resource Industries: 740 milionů USD (+108 % meziročně)
    • Energie a doprava: 1,269 miliardy dolarů (+92 % meziročně)
  • Zisková marže segmentu
    • Stavební průmysl: 25,2 % oproti 16,4 % před rokem
    • Resource Industries: 20,8 % oproti 12,0 % před rokem
    • Energie a doprava: 17,6 % oproti 11,6 % před rokem

Poznámka: Údaje za jednotlivé segmenty zahrnují mezisegmentové prodeje, a proto se nesčítají s údaji za ME&T dohromady.Zdroj: Bloomberg Finance L.P., XTB Research

Optimistický pohled na budoucnost

Kromě oznámení dobrých výsledků vyjádřila společnost Caterpillar také optimismus ohledně budoucnosti. Společnost uvedla, že očekává, že celoroční upravená marže provozního zisku bude blízko horní hranice cílového rozpětí, přičemž marže a tržby za druhé pololetí budou vyšší než před rokem. Tržby a upravená marže provozního zisku ve 3. čtvrtletí 2023 by měly být vyšší než ve 3. čtvrtletí 2022, ale nižší než ve 2. čtvrtletí 2023. 

Kapitálové výdaje v segmentu ME&T vzrostly na 0,3 miliardy USD z 0,2 miliardy USD před rokem. Společnost Caterpillar očekává, že celoroční kapitálové výdaje budou činit přibližně 1,5 miliardy USD a výdaje na restrukturalizaci přibližně 700 milionů USD. Společnost vygenerovala ve 2. čtvrtletí 2023 v segmentu ME&T volný peněžní tok ve výši 2,6 miliardy USD a očekává, že celoroční peněžní tok se bude pohybovat kolem horní hranice cílové hodnoty 4-8 miliard USD. 

Poptávka v Číně zklamala

Ne vše však bylo tak růžové. Společnost uvedla, že tržby v asijsko-pacifickém regionu se ve 2. čtvrtletí 2023 meziročně nezměnily. Společnost Caterpillar upozornila, že prodeje v Číně byly měkčí, než se původně očekávalo, přičemž došlo k dalšímu oslabení prodeje strojů nejčastěji používaných v čínských stavebních projektech. Generální ředitel společnosti uvedl, že očekává další oslabení s tím, jak v Číně odeznívá postpandemické oživení. Navazuje tak na své komentáře z dubna, kdy uvedl, že očekává pokles podílu tržeb z Číny pod obvyklé rozmezí 5-10 %. 

Nicméně je třeba říci, že tento pokles čínského podílu je způsoben nejen slabšími než očekávanými obchodními výsledky v Číně, ale také silnými tržbami jinde. Koneckonců Latinská Amerika byla jediným významným regionem, v němž společnost Caterpillar vykázala pomalejší růst než v 1. čtvrtletí 2023.

Zdroj: Bloomberg Finance L.P., XTB Research

Caterpillar na nových rekordních hodnotách!

Výsledky za druhé čtvrtletí byly velmi dobré a stejně tak na ně reagoval i trh. Akcie společnosti Caterpillar v úterý po zveřejnění výsledků vyskočily o více než 8 % a akcie se posunuly na nová historická maxima! Silné výsledky, které stály v kontrastu s poměrně špatným obrazem ekonomiky vykresleným makrodaty, ukazují, že obávané zpomalení nemusí být tak vážné. Optimismus společnosti ohledně druhé poloviny roku je povzbudivý. Slabost v Číně je zdrojem obav, ale pokud jde o společnost Caterpillar, Čína nepředstavuje velkou část podnikání, takže dopad nemusí být tak velký.

Podíváme-li se na graf společnosti Caterpillar (CAT.US) v intervalu D1, můžeme vidět, že akcie před zveřejněním výsledků testovaly zónu rezistence na úrovni 265,00 USD (oranžový kruh). Tato zóna byla vyznačena předchozími historickými maximy a býci se nad ni snažili proniknout od poloviny července 2023. Růst po zveřejnění výsledků posunul akcie výše a po vyšším otevření v úterý cena akcií pokračovala v růstu a uzavřela na rekordní hodnotě nad 288 USD. Intradenního historického maxima bylo včera dosaženo mírně pod hranicí 294 USD. Zdá se, že růstová dynamika se zpomalila a akcie zahájily dnešní obchodování o něco níže. Nicméně určité vybírání zisků by vzhledem k nedávným prudkým ziskům nemělo být překvapením.

Zdroj: xStation5

Tento materiál je marketingovou komunikací ve smyslu čl. 24 odst. 3 směrnice Evropského parlamentu a Rady 2014/65/EU ze dne 15. května 2014 o trzích finančních nástrojů, kterou se mění směrnice 2002/92/ES a směrnice 2011/61/EU (MiFID II). Marketingová komunikace není investiční doporučení ani informace doporučující či navrhující investiční strategii ve smyslu nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014 ze dne 16. dubna 2014 o zneužívání trhu (nařízení o zneužívání trhu) a o zrušení směrnice Evropského parlamentu a Rady 2003/6/ES a směrnic Komise 2003/124/ES, 2003/125/ES a 2004/72/ES a nařízení Komise v přenesené pravomoci (EU) 2016/958 ze dne 9. března 2016, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 596/2014, pokud jde o regulační technické normy pro technická ujednání pro objektivní předkládání investičních doporučení nebo jiných informací doporučujících nebo navrhujících investiční strategie a pro zveřejnění konkrétních zájmů nebo náznaků střetu zájmů nebo jakékoli jiné rady, a to i v oblasti investičního poradenství, ve smyslu zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu. Marketingová komunikace je připravena s nejvyšší pečlivostí, objektivitou, prezentuje fakta známé autorovi k datu přípravy a neobsahuje žádné hodnotící prvky. Marketingová komunikace je připravena bez zohlednění potřeb klienta, jeho individuální finanční situace a nijak nepředstavuje investiční strategii. Marketingová komunikace nepředstavuje nabídku k prodeji, nabídku, předplatné, výzvu na nákup, reklamu nebo propagaci jakýchkoliv finančních nástrojů. Společnost XTB S.A. organizační složka nenese odpovědnost za jakékoli jednání nebo opomenutí klienta, zejména za získání nebo zcizení finančních nástrojů, na základě informací obsažených v této marketingové komunikaci. V případě, že marketingová komunikace obsahuje jakékoli informace o jakýchkoli výsledcích týkajících se finančních nástrojů v nich uvedených, nepředstavují žádnou záruku ani předpověď ohledně budoucích výsledků. Minulá výkonnost nemusí nutně vypovídat o budoucích výsledcích a každá osoba jednající na základě těchto informací tak činí zcela na vlastní riziko.

Klíčová slova: Vice | Poptávka v Číně | EMEA | Oživení poptávky v Číně | Akcie společnosti Caterpillar (CAT.US) | Společnost Caterpillar | Komise v přenesené pravomoci (EU) | Komise v přenesené pravomoci | Obraty | Marketingová komunikace | Upravený zisk | Miliardy USD | | TIM | Společnost | Akcie společnosti Caterpillar | Caterpillar (CAT.US) | Nová historická maxima | Minulá výkonnost | Energetika | Společnosti | Odvětví | CAT | Oslabení | Objednávky | Zveřejnění výsledků | Nařízení | Oživení poptávky | Společnost XTB | JDE | CL | Latinská Amerika | Plynárenský průmysl | Ropný a plynárenský průmysl | Údaje | Ekonomiky | Růst | Makroekonomické údaje | Vývoj | Rekordní hodnoty | Výdaje | Zlepšení | Provozní zisk | Situace | Pokles | Komunikace | Poradenství | Budoucnost | Návratnost | xStation5 | Výhled do budoucna | Průmysl | Miliardy | Generální ředitel | Finanční situace | Kapitálové výdaje | Akcie týdne | XTB Research | Finanční produkty | Akcie společnosti | Podnikání na kapitálovém trhu | MiFID II | Očekávání | Příjmy | Výhled | Historická maxima | Dnešní obchodování | Miliardy dolarů | Globální ekonomiky | Energie | Podnikání | Caterpillar | Komise | Tržby | Vybírání zisků | Předpověď | Zpráva | Trh | ISM | Investiční doporučení | Investiční | Graf | Cena akcií | Cena | Investiční strategie | EPS | Obchodní seance | Výsledky | Optimismus | Zisk | EU | Investoři | Indexy | XTB | Obchodování | USD | Doporučení | Zisková marže | Zisk na akcii | Wall Street | Výkonnost | Riziko | Rezistence | Marže | MIFID | Indikátor | Bloomberg | Akcie | Poptávka | Divergence | Finance | Čína |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie Twitteru procházejí výraznou volatilitou po rezignaci CEO Jacka Dorseyho
    Akcie společnosti Twitter (TWTR.US) vyskočily o více než 12 % v premarketu po zveřejnění zprávy o odstoupení CEO a spoluzakladatele Jacka Doersyho z funkce. Jeho pozici převezme Parag Agrawal, který ve firmě aktuálně vede technologie. Dorsey zůstane ve správní radě alespoň do roku 2022. Dorsey dle svých slov odchází proto, že je společnost připravena se odstřihnout od svých zakladatelů.
  • Akcie Twitteru vyskočily v premarketu o 5 % v reakci na možný deal s Muskem
    Akcie Twitteru (TWTR.US) v premarketu přidaly 5 % v reakci na agenturu Reuters, která uvedla, že gigant sociálních médií by se mohl dohodnout na smlouvě o převzetí s Elonem Muskem za 54,20 dolaru za akcii. Jedná se o cenu, kterou generální ředitel Tesly (TSLA.US) nazval svou nejlepší a konečnou nabídkou. Přichází den poté, co se představenstvo společnosti údajně sešlo v neděli, aby projednalo nabídku na převzetí od Elona Muska, který již zajistil financování ve výši 46,5 miliardy dolarů. Twitter může transakci oznámit již dnes, jakmile se sejde správní rada, aby transakci doporučila akcionářům Twitteru.
  • Akcie Twitteru vzrostly poté, co Musk zvýšil svůj finanční závazek ohledně nabídky na převzetí
    Akcie Twitteru (TWTR.US) před otevřením trhu vyskočily o 5,0 % poté, co zpráva americké Komise pro cenné papíry (SEC) odhalila, že Elon Musk plánuje ve své snaze o převzetí Twitteru zaplatit 33,5 miliardy dolarů. Generální ředitel společnosti Tesla prozradil, že bude poptávat půjčku ve výši 13 miliard USD na nákup na Twitteru, místo aby se pokusil získat téměř dvojnásobek dluhu, jak bylo dříve uvedeno. Musk již dříve uvedl, že na koupi Twitteru v rámci dohody ve výši 44 miliard USD zaplatí 27,25 miliardy USD. Šéf Tesly a SpaceX už neplánuje spoléhat na půjčku krytou akciemi Tesly, podle zprávy Wall Street Journal. Musk také pokračuje v diskusích s bývalým generálním ředitelem Twitteru Jackem Dorseym a dalšími, aby se posunul s financováním dohody, uvádí CNBC.
  • Akcie Twitter v hledáčku Elona Muska. Odkoupí Twitter za 54,20 USD za akcii?
    O akcie Twitter (TWTR) projevil zájem zakladatel a majitel automobilky Tesla Elon Musk. Ten nedávno koupil větší část akcií této společnosti. Následně přišel s nabídkou na odkoupení celé firmy za 2,9 miliardy USD. Povede se nejbohatšímu muži na světě odkoupit Twitter? A jak se proti tomuto kroku daná společnost brání?
  • Akcie týdne: Alphabet (GOOGL.US)
    Nálada okolo akcie Alphabet (GOOGL.US) se v posledních měsících výrazně zhoršila kvůli únikům osobních údajů a plánované expanze do Číny. Nicméně investoři s napětím očekávají finanční výsledky za třetí kvartál, které by mohly zlepšit výhled akcie. Společnost navíc oznámila další zpomalení růstu nákladů.
  • Akcie týdne - Amazon (13.01.2023)
    Amazon plánuje propustit více než 18 000 zaměstnanců, což je téměř dvojnásobek původně plánovaného počtu. Gigant v oblasti elektronického obchodu se potýká s rostoucími provozními náklady a slábnoucí spotřebitelskou poptávkou. Většina propouštění proběhne v odděleních maloobchodního prodeje a náboru zaměstnanců.
  • Akcie týdne - AMD (3.11.2022)
    Akcie společnosti AMD (AMD.US) v úterý vzrostly až o 6 % poté, co výrobce čipů uvedl, že jeho podnikání v oblasti serverových čipů v nadcházejících čtvrtletích poroste, i když výsledky a čtvrtletní předpovědi nesplnily očekávání Wall Street.
  • Akcie týdne: Apple (05.05.2023)
    Společnost Apple (AAPL.US), výrobce iPhonů, včera po skončení seance na Wall Street oznámila zisk za 2. fiskální čtvrtletí 2023 (1. kalendářní čtvrtletí 2023). Výsledky dopadly lépe, než se očekávalo, a to díky lepšímu výsledku v oblasti prodeje iPhonů. Společnost rovněž oznámila navýšení programu zpětného odkupu v hodnotě 90 miliard USD a také zvýšení čtvrtletní dividendy, a to již jedenáctým rokem v řadě! Podívejme se blíže na to, jak se společnosti Apple dařilo v prvním čtvrtletí roku 2023.
  • Akcie týdne - Bed Bath & Beyond (18.08.2022)
    Mnoho investorů a nadšenců do finančních trhů si pamatuje nejznámnější short squeeze na akciích společnosti Gamestop, kdy retailoví investoři sdružení skrze platformu Reddit pod názvem WallStreetBets způsobili "squeeze" krátkých pozic, které držely hedgeové fondy. Nynější dění kolem společnosti Bed Bath & Beyond připomíná, že se historie velmi často ráda opakuje.
  • Akcie týdne - Bunge (15.06.2023)
    Nedávná rally na akciových trzích byla poháněna šílenstvím kolem umělé inteligence a pokrýváním krátkých pozic na meme-akciích. Vzhledem k veškerému rozruchu kolem těchto akcií bylo pro obchodníky snadné přehlédnout jiné pozoruhodné akciové zprávy, jako například jedno z největších oznámení o fúzi zemědělských podniků v historii! Bunge (BG.US), americká zemědělská společnost, toto úterý oznámila, že od Glencore (GLEN.UK) koupí společnost Viterra, která se zabývá manipulací s obilím.
  • Akcie týdne - CD Projekt (22.09.2022)
    Mnoho investorů, hráčů a herních fanoušků si v současnosti klade otázku, co se musí stát, aby se do herního průmyslu vrátil pozitivní sentiment. Hlavním viníkem současného stavu je CD Projekt, a tak není divu, že investoři sledují jakékoli pozitivní známky výskytu první jarní vlaštovky, která z hraní udělá zelený boom. Mohlo by být jedním z nich úspěšné vydání série Edgerunners na Netflixu, zasazené do kyberpunkového světa?
  • Akcie týdne: Coinbase (15.04.2021)
    Coinbase (COIN.US), největší americká kryptoburza, si ve středu na Nasdaqu odbyla svoji premiéru. Výchozí cena byla stanovena na $250, ale silná poptávka způsobila rychlý nárůst až nad úroveň $428 za akcii. Poptávka býků však postupně slábla a burza ukončila svoji první obchodní seanci na $328,28. Pojďme se podrobněji podívat na dosud nejočekávanější akciový debut tohoto roku.
  • Akcie týdne - Credit Suisse (06.10.2022)
    Rostoucí nervozita na akciích Credit Suisse kvůli restrukturalizaci probíhající od konce července a zhoršující se finanční výsledky mohou naznačovat, že investoři se obávají opakování černého scénáře, který nastal u Lehman Brothers.
  • Akcie týdne - C3.ai (13.04.2022)
    Softwarová společnost C3.ai (AI.US) je jedním z největších příjemců zájmu o umělou inteligenci. A jak naznačuje samotný burzovní ticker, je jednou z mála společností, které nabízejí přímou expozici ve vývoji produktů založených na umělé inteligenci. Analytici společnosti DA Davidson označili její technologii za průlomovou a přirovnali ji k raným disruptivním produktům společnosti Microsoft. Společnost má obchodní dohody s technologickými gignaty, jako jsou Amazon Web Services a Google Cloud, s nimiž ve 4. čtvrtletí 2022 identifikovala více než 350 nových obchodních aplikací.
  • Akcie týdne - C3.ai (16.02.2023)
    Akcie C3.ai od začátku roku vyskočily o více než 120 % a mnozí investoři se ptají, zda se jedná o investiční bublinu, nebo je to stále příležitost k nákupu?
  • Akcie týdne: Duke Energy
    Obavy o stav globální ekonomiky směruje investory do segmentů, kterým se v časech zvýšeného napětí daří lépe než ostatním. Akcie společnosti Duke Energy zapadají do tohoto konceptu. Zájem obchodníků dokonce zvýšil cenu akcií na historické maximum. V této krátké analýze se podíváme na investiční plán společnosti, dividendovou politiku a celoroční výhled.
  • Akcie týdne - Electronic Arts (02.02.2023)
    Nejdříve Ubisoft, nyní Electronic Arts snížili prognózy tržeb pro rok 2023. V případě EA je to způsobeno zpožděním vydání hry na motivy série "Star Wars'' a nižšími výdaji spotřebitelů za zábavu, včetně videoher. V důsledku toho se akcie společnosti v premarketu propadly o více než 9 %. Pesimistické prognózy tržeb pro rok 2023 zapadají do narativu společnosti Microsoft Corp. Minulý týden výrobce Xboxu představil chmurné prognózy herního průmyslu, což posílilo obavy, že zpomalení herního sektoru se může v roce 2023 prohloubit.
  • Akcie týdne - FedEx (21.06.2023)
    Společnost FedEx (FDX.US) se dnes obchoduje na nižší úrovni poté, co včera večer zveřejnila neuspokojivou prognózu. To si zaslouží pozornost, protože FedEx, jakožto jedna z největších logistických společností ve Spojených státech, je často považován za jednoho z tahounů americké ekonomiky. Podívejme se na nedávné výsledky a prognózy společnosti.
  • Akcie týdne - First Citizens BancShares (11.05.2023)
    Zatímco většina amerických bankovních akcií si stále líže rány po nedávných otřesech v bankovním sektoru, zejména regionálních bank, jedna americká banka právě dosáhla čerstvého historického maxima - First Citizens BancShares (FCNCA.US). Tato banka se těší optimistické náladě od druhé poloviny března, kdy získala úvěry a vklady zkrachovalé Silicon Valley Bank. Akcie First Citizens tento týden opět vyskočily výše poté, co banka zveřejnila zprávu o výsledcích za 1. čtvrtletí, která obsahovala podrobnosti o akvizici SVB.
  • Akcie týdne: First Citizens Bank (30.03.2023)
    First Citizens BancShares, (FCNCA.US) získala od FDIC část banky Silicon Valley. Významné je, že získala slevu ve výši 16,5 miliardy USD. USD, což je obrovská částka, uvážíme-li, že před transakcí měla FCNCA vlastní kapitál ve výši pouhých 8,8 miliardy USD.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank