Sobota 27. duben 2024 07:50
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Dukascopy new
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster srovnani

Analýza a tipy na obchodování měnového páru EUR/USD na 19. března (seance v USA)

19.03.2024 13:48  Autor: InstaForex  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Analýza obchodů a tipy na obchodování EUR/USD

Další pokles byl omezen, protože k otestování úrovně 1,0860 došlo během prudkého poklesu linie MACD od nuly. Trend však zůstal medvědí, a to i na pozadí poměrně slušných statistik indexů ZEW pro Německo a eurozónu.

Budou zveřejněny zprávy týkající se amerického trhu s nemovitostmi. Pokud údaje o vydaných stavebních povoleních a nově založených stavbách dopadnou hůře, než se očekávalo, bude mít euro šanci vzrůst a získat zpět dřívější ztráty. Pokud se však údaje ukáží být silné, pár bude pokračovat v poklesu.

analytics65f983df7872b.jpg

Pro dlouhé (long) pozice:

Nakupujte, jakmile euro dosáhne 1,0865 (zelená linie na grafu), a vybírejte zisk na ceně 1,0888. K růstu dojde po zveřejnění velmi slabých údajů ze Spojených států.

Při nákupech dbejte na to, aby linie MACD ležela nad nulou nebo od ní stoupala. Euro můžete nakoupit také po dvou po sobě jdoucích otestování ceny 1,0843, ale linie MACD by se měla nacházet v přeprodané oblasti, protože jen tak se trh obrátí směrem k 1,0865 a 1,0888.

Pro krátké (short) pozice:

Prodávejte, jakmile euro dosáhne úrovně 1,0843 (červená linie na grafu), a vybírejte zisk na ceně 1,0817. V případě neúspěšné konsolidace nad 1,0865 a silných amerických statistik se tlak vrátí.

Při prodejích dbejte na to, aby linie MACD ležela pod nulou nebo od ní klesala. Euro můžete prodat také po dvou po sobě jdoucích otestování ceny 1,0865, ale linie MACD by se měla nacházet v překoupené oblasti, protože jen tak se trh obrátí k 1,0843 a 1,0817.

analytics65f983e46c9e3.jpg

Co je na grafu:

Tenká zelená čára – vstupní cena, za kterou můžete EUR/USD koupit

Tlustá zelená čára – odhadovaná cena, na které můžete nastavit Take-Profit (TP) nebo ručně stanovit zisky, protože další růst nad tuto úroveň je nepravděpodobný

Tenká červená čára – vstupní cena, za kterou můžete EUR/USD prodat

Tlustá červená čára – odhadovaná cena, na které můžete nastavit Take-Profit (TP) nebo ručně stanovit zisky, protože další pokles pod tuto úroveň je nepravděpodobný

Linie MACD – při vstupu do trhu je důležité řídit se překoupenými a přeprodanými oblastmi.

Důležité: Začínající obchodníci musí být při rozhodování o vstupu do trhu velmi opatrní. Před zveřejněním důležitých zpráv je nejlepší zůstat mimo trh, abyste se vyhnuli prudkým fluktuacím sazeb. Pokud se rozhodnete obchodovat během zveřejňování zpráv, pak vždy zadejte stop příkazy, abyste minimalizovali ztráty. Bez zadání stop příkazů můžete velmi rychle přijít o celý svůj vklad, zejména pokud nepoužíváte money management a obchodujete velké objemy.

A nezapomeňte, že pro úspěšné obchodování musíte mít jasný obchodní plán. Spontánní obchodní rozhodnutí na základě aktuální situace na trhu je pro intradenního obchodníka ze své podstaty ztrátová strategie.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Analýza a tipy na obchodování EUR/USD na 7. března
    Po prvním otestování úrovně 1,0888 se růst zastavil, protože linie MACD se z nuly posunula poměrně prudce vzhůru. Po druhém otestování se linie MACD udržela v překoupené oblasti, což vytvořilo signál k prodeji. Pár však pokračoval v růstu, což vedlo ke ztrátám.
  • Analýza a tipy na obchodování EUR/USD 26. února (americká obchodní seance)
    Další růst byl omezen, protože k otestování úrovně 1,0835 došlo během prudkého pohybu linie MACD směrem vzhůru od nuly. Krátce poté došlo k dalšímu otestování, ale linie MACD se dostala do překoupené oblasti, což vyvolalo signál k prodeji. K výraznému poklesu bohužel nedošlo.
  • Analýza a tipy na obchodování EUR/USD 6. března
    K otestování úrovně 1,0857 došlo během růstu linie MACD od nuly. To vyvolalo signál k nákupu, který spolu se slabými údaji o aktivitě v americkém sektoru služeb vedl k růstu ceny o 20 pipsů. Hráči na trhu ignorovali údaje o PMI v sektoru služeb Francie, Německa, Itálie a eurozóny, a to i přes zlepšení ukazatelů.
  • Analýza a tipy na obchodování GBP/USD dne 15. dubna
    Další pokles byl omezen, protože k otestování úrovně 1,2477 došlo v době, kdy se linie MACD poměrně silně posunula od nuly směrem dolů. Nákupy při odrazu od hladiny 1,2434 naopak vedly ke zvýšení ceny o 20 pipů.
  • Analýza a tipy na obchodování GBP/USD na 13. února (americká obchodní seance)
    Ačkoli k otestování úrovně 1,2628 došlo v době, kdy linie MACD prudce vzrostla z nuly, zveřejněné údaje o trhu práce ve Spojeném království ovlivnily náladu na trhu, což vedlo k růstu páru o více než 30 pipsů.
  • Analýza a tipy na obchodování měnového EUR/USD 27. března
    K otestování hladiny 1,0852 došlo odpoledne v době, kdy ukazatel MACD právě začínal klesat od úrovně nula, čímž potvrdil prodejní signál, a pár se propadl do oblasti 1,0831. V důsledku toho došlo k poklesu o 20 pipsů. Údaje o spotřebitelské důvěře v Německu a zpráva o HDP ve Španělsku euro podpořily, ale silné zprávy z USA, zejména pokud jde o spotřebitelskou důvěru, vyvíjely na pár tlak. Dnes může euro pokračovat v poklesu, k čemuž napomohou prohlášení člena Výkonné rady Evropské centrální banky Piera Cipolloneho a člena Výkonné rady ECB Franka Eldersona. Holubičí postoj bude na euro vyvíjet tlak. Na jednotnou měnu může působit i pokles ukazatele spotřebitelské důvěry v eurozóně.
  • Analýza a tipy na obchodování měnového páru EUR/USD dne 12. dubna
    ECB ponechala úrokové sazby beze změny, ale naznačila, že od června může dojít ke snížení, pokud bude inflace nadále klesat a nebude vykazovat negativní změny z hlediska růstu. Ekonomice eurozóny to objektivně ve střednědobém horizontu prospěje, ale prozatím euro reagovalo poklesem. Před námi jsou údaje o CPI z Německa, Francie a Španělska, po nichž bude následovat projev člena Výkonné rady ECB Franka Eldersona. Slabé údaje a měkký postoj politiky budou dalším důvodem k prodeji eura.
  • Analýza a tipy na obchodování měnového páru EUR/USD dne 5. dubna (seance v USA)
    Další růst byl omezen, protože k otestování úrovně 1,0840 došlo během prudkého vzestupu linie MACD od nuly. Krátce poté došlo k dalšímu testu, který vyvolal prodejní signál, protože linie MACD se dostala do překoupené oblasti. To mělo za následek pokles ceny o zhruba 10 pipsů.
  • Analýza a tipy na obchodování měnového páru EUR/USD na 13. března (americká obchodní seance)
    Trh ignoroval zveřejněné údaje z Německa a eurozóny. A vzhledem k dnešnímu prázdnému makroekonomickému kalendáři bude dnešní obchodování pravděpodobně velmi zdrženlivé.
  • Analýza a tipy na obchodování měnového páru EUR/USD na 19. března
    Údaje o inflaci v eurozóně neměly na dynamiku trhu vliv a odpoledne se na pár vrátil tlak. Dnes se můžeme dočkat dalšího poklesu, neboť slabé zprávy o podnikatelské náladě a současné situaci od ZEW posílí tlak na euro, což povede k dalšímu masivnímu výprodeji v rámci pokračování klesajícího trendu. Měkký tón viceprezidenta ECB Luise de Guindose rovněž povede k poklesu EUR/USD.
  • Analýza a tipy na obchodování měnového páru EUR/USD na 2. dubna (seance v USA)
    Na měnovém páru nedošlo k žádným cenovým testům z důvodu nízké volatility na trhu. Euro však po zveřejnění údajů o výrobní aktivitě zemí eurozóny vzrostlo, i když ukazatele nevykázaly nic pozitivního. Podle nich aktivita nadále klesá, jen pomalejším tempem. To bude mít negativní dopad na HDP.
  • Analýza a tipy na obchodování měnového páru EUR/USD na 20. března
    Ani tváří v tvář silným statistikám z USA a realitního trhu, jejichž ukazatele mnohé překvapily, se dolaru nedostalo potřebné podpory od hlavních hráčů, což vedlo k uzavírání pozic a korekci páru směrem nahoru. Stejně tak ani údaje o indexu podnikatelské nálady za Německo a eurozónu a index současné situace od institutu ZEW, ačkoli dopadly poměrně dobře, nevedly k růstu eura. Zdá se, že trh se snažil před dnešním zasedáním FOMC obnovit rovnováhu. Ještě předtím však budou zveřejněny údaje o cenách výrobců v Německu a spotřebitelské důvěře v eurozóně, po nichž bude následovat projev prezidentky ECB Christine Lagarde. Bude velmi zajímavé sledovat reakce na nedávné údaje o inflaci v eurozóně. Výrazný růst ani pokles eura však neočekávejte.
  • Analýza a tipy na obchodování měnového páru EUR/USD na 20. března (seance v USA)
    Trhy ignorovaly komentáře prezidentky ECB Christine Lagarde, protože čekají na daleko důležitější statistiky. Rozhodnutí FOMC o hlavní úrokové sazbě, doprovodné prohlášení a ekonomická prognóza by mohly vést buď k poklesu eura, nebo k posílení jeho pozice vůči dolaru. Tisková konference předsedy Fedu Jeromea Powella bude hlavním motorem pohybu trhu.
  • Analýza a tipy na obchodování měnového páru EUR/USD na 21. března
    Další růst byl omezen, protože k otestování úrovně 1,0857 došlo během prudkého vzestupu linie MACD od nuly. Po zveřejnění rozhodnutí Fedu pak na trhu vznikl dobrý pohyb, který s sebou přinesl zisk ve výši přibližně 50 pipsů.
  • Analýza a tipy na obchodování měnového páru EUR/USD na 22. března
    Slabé údaje indexu PMI v eurozóně vedly k poklesu páru, který pokračoval na pozadí silných zpráv z amerického trhu s nemovitostmi. Výprodej dnes ještě prohloubí zklamání z údajů o podnikatelském klimatu, hodnocení současné situace a ekonomických očekávání z IFO. Dobrou volatilitu na trhu udrží projev člena bankovní rady ECB Joachima Nagela a summit eurozóny.
  • Analýza a tipy na obchodování měnového páru EUR/USD 8. března
    Analýza obchodů a tipy na obchodování měnového páru EUR/USDK otestování úrovně 1,0886 došlo během poklesu linie MACD o...
  • Analýza a tipy na obchodování měnového páru EUR/USD 8. března
    K otestování úrovně 1,0886 došlo během poklesu linie MACD od nuly. To vyvolalo prodejní signál, který vedl k poklesu ceny o 15 pipsů. O něco později došlo k dalšímu testu, tentokrát na úrovni 1,0907 a při posunu linie MACD od nuly směrem nahoru. To vedlo k růstu o více než 40 pipsů.
  • Analýza a tipy na obchodování měnového páru GBP/USD dne 11. dubna (seance v USA)
    Před námi jsou údaje o indexu cen výrobců v USA a žádosti o podporu v nezaměstnanosti. Růst prvního z nich a pokles druhého pravděpodobně povede k novému výprodeji GBP/USD. Jestřábí prohlášení členů FOMC budou rovněž nakloněna dolaru. Prudký pokles eura po zasedání ECB by mohl stáhnout dolů i libru.
  • Analýza a tipy na obchodování měnového páru GBP/USD dne 3. dubna
    Dobré výsledky indexu nákupních manažerů ve výrobním sektoru Spojeného království umožnily kupujícím navýšit své pozice, což vedlo k mírné korekci GBP/USD. Ta by mohla pokračovat i dnes za předpokladu, že býčí aktivita vzroste kolem denního maxima. Vzhledem k prázdnému makroekonomickému kalendáři by se však neúspěšný pokus o růst mohl změnit v masivní výprodej.
  • Analýza a tipy na obchodování měnového páru GBP/USD dne 3. dubna
    Dobré výsledky indexu nákupních manažerů ve výrobním sektoru Spojeného království umožnily kupujícím navýšit své pozice, což vedlo k mírné korekci GBP/USD. Ta by mohla pokračovat i dnes za předpokladu, že býčí aktivita vzroste kolem denního maxima. Vzhledem k prázdnému makroekonomickému kalendáři by se však neúspěšný pokus o růst mohl změnit v masivní výprodej.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FxPro
24option
ActivTrades
reklama
FTMO férovost