Úterý 19. březen 2024 08:54
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Instaforex ebook

Nové stimuly a politika USA vedou k růstu akciových trhů v EU

05.11.2020 15:28  Autor: Admiral Markets  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Evropské akciové trhy si udržují dobrou náladu. Byli dnes ovlivněni následujícím:

  • Nové stimuly oznámené Bank of England
  • Vyčkávání na další kroky Evropské centrální banky (ECB)
  • Zasedání FEDu dnes odpoledne

Evropští investoři navíc oslavují politický scénář, který se bude s největší pravděpodobností vyvíjet po volbách ve Spojených státech, protože republikáni a demokraté mohou rozdělit moc mezi Senát a Kongres, což eliminuje schopnost Joe Bidena nebo Donalda Trumpa provést hluboké ekonomické reformy.

Hlavní evropské indexy tak sledují trend Wall Street, který včera uzavřel silným růstem, zejména NASDAQ :

  • Německý DAX zaznamenal v 11:00 (SEČ) nárůst o více než 1%
  • Italský FTSE MIB zaznamenal v 11:00 (SEČ) nárůst o více než 1%
  • Španělský IBEX35 také zaznamenal nárůst o více než 1% v 11:00 (SEČ)
  • Francouzský CAC40 mírně zaostával s nárůstem o 0.9%.

Société Générale dnes hraje důležitou roli při vývoji francouzského indexu, když překonal prognózy svých příjmů ve třetím čtvrtletí, a vykázal čistý příjem 862 milionů eur. Ráno jeho akcie vzrostly o více než 3%.

FTSE100, pod tlakem libry, posílil pouze o 0.33%.

CAC40 graf

Zdroj: Admiral Markets MetaTrader5, CAC40, denní graf (od 23. května 2019 do 5. listopadu 2020). Datum: 5. listopadu 2020 v 11:00. Vezměte prosím na vědomí, že zisk z předchozího období není spolehlivý indikátor budoucích zisků nebo pohybů ceny.

Jak vidíme v grafu, CAC40 zůstal víceméně v bočním trendu od června do poloviny září, protože se zvýšila volatilita v důsledku nárůstu případů koronaviru. Po celý tento týden se zotavoval z toho, co ztratil při kolapsu v posledním říjnovém týdnu. Aktuálně se blíží k úrovni rezistence 5 050 bodů.

V tomto roce francouzský index ztratil téměř 17%.

V roce 2019 zaznamenal růst o 26.3% po poklesu v roce 2018, který činil o něco více než 10%. Ve dvou předchozích letech získal mezi 4% a 9%.

Pokud jste si ještě nestáhli světově nejoblíbenější platformu pro obchodování MetaTrader 5, klikněte na banner níže a stáhněte si jí ZDARMA u společnosti Admiral Markets UK Ltd:

Odmítnutí odpovědnosti: Uvedené údaje poskytují další informace o všech analýzách, odhadech, prognózách, předpovědích nebo jiných podobných hodnoceních či informacích (dále jen „analýza") zveřejněných na internetových stránkách Admiral Markets. Než učiníte jakákoli investiční rozhodnutí, věnujte pozornost následujícímu:

  • Toto je marketingová komunikace. Zveřejněný obsah je pouze pro informační účely a v žádném případě si ji nelze vyložit jako investiční poradenství nebo doporučení. Obsah nebyl připraven v souladu s právními požadavky, navrženými k podpoře nezávislého investičního výzkumu a není předmětem žádného zákazu pro šíření investičního výzkumu.
  • Jakékoliv investiční rozhodnutí činí klient sám a investiční společnosti Admiral Markets Group AS (Admiral Markets) nejsou odpovědné za jakékoliv ztráty nebo škodu plynoucí z takového rozhodnutí, ať už je založeno na analýze či nikoliv.
  • Analýza je připravena nezávislým analytikem (Jens Klatt, profesionální obchodník a analytik (dále jen "autor") a je založena na osobních odhadech autora.
  • Aby Admiral Markets zabezpečila zájmy klientů a aby byla zajištěna objektivita analýzy, byly zavedeny relevantní interní procedury pro prevenci a správu střetu zájmů.
  • Zatímco se snažíme zajistit, aby byly zdroje analýzy spolehlivé a aby byly všechny prezentované informace srozumitelné, včasné, přesné a úplné, Admiral Markets negarantuje přesnost a úplnost informací obsažených v analýze. Prezentované údaje se týkají jakýchkoliv minulých výsledků, nejsou spolehlivým ukazatelem budoucích výsledků.
  • Obsah analýzy by neměl být vykládán jako výslovný nebo předpokládaný příslib, záruka nebo implikace ze strany Admiral Markets, že klient bude profitovat ze strategií v nich obsažených, nebo že ztráty v souvislosti s nimi mohou nebo budou omezeny.
  • Jakýkoliv namodelovaný nebo předchozí výkon finančních instrumentů uvedený v publikaci si nelze vyložit jako slib, garanci nebo implikaci ze strany Admiral Markets vůči budoucím výkonům. Hodnota finančního instrumentu může růst i klesat a zachování hodnoty aktiva není garantováno.
  • Projekce obsažené v analýze mohou být předmětem dodatečných poplatků, daní nebo jiných poplatků v závislosti na předmětu publikace. Ceník platný pro služby poskytované společností Admiral Markets je veřejně dostupný na webových stránkách Admiral Markets.

Produkty obchodované s finanční pákou (včetně rozdílových smluv) mají spekulativní povahu a mohou vyústit ve ztráty nebo zisky. Předtím než začněte obchodovat, se prosím seznamte se všemi riziky.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Nové obchodní vztahy a spolupráce: networking na Prague iGaming Affiliate Conference pořádané Smile-Expo
    18. dubna v rámci mezinárodní konference Prague iGaming Affiliate Conference, kterou pořádá společnost Smile-Expo, proběhne networking za účasti největších společností působících v oblasti hazardního průmyslu a affiliate marketingu a uznávaných expertů na iGaming, kteří představí svá řešení v této oblasti.
  • Nové obzory pro euro po vstupu Chorvatska do eurozóny
    Euro získalo tolik potřebnou morální vzpruhu po zprávě, že po připojení Chorvatska budou společnou měnu eurozóny použí...
  • Nové obzory pro euro po vstupu Chorvatska do eurozóny
    Euro získalo tolik potřebnou morální vzpruhu po zprávě, že po připojení Chorvatska budou společnou měnu eurozóny použí...
  • Nové postupy v léčbě obezity vytváří investiční příležitosti
    Podle Světové zdravotnické organizace se obezita stala celosvětovým zdravotním problémem, na následky nadváhy nebo obezity totiž každoročně umírá více než 4 miliony dospělých. Kvůli obezitě jsou ohroženy i ekonomiky, protože se zvyšují náklady na zdravotní péči v jednotlivých zemích. Zatímco na celosvětové úrovni žijeme v éře prodlužující se průměrné délky života, obezita je jedním z faktorů, které tuto dynamiku ohrožují, a to proto, že zvyšuje riziko srdečních onemocnění, cukrovky a rakoviny. Nové léčebné postupy však slibují úlevu pro osoby trpící obezitou a otevírají nové příležitosti pro investory.
  • Nové pracovní pozice vzrostly
    Nově otevřené pracovní pozice v březnu vzrostly na 11,549 mil. oproti revidovaným 11,344 mil. v únoru. Trhy očekávaly naopak pokles na 11,200 mil. nových pracovních pozic.
  • Nové prognózy HDP od MMF
    Mezinárodní měnový fond (MMF) dnes ve 14:00 SEČ zveřejnil nový soubor prognóz růstu pro roky 2023 a 2024. Při zveřejnění došlo k řadě revizí směrem nahoru pro největší světové ekonomiky, zejména pro rok 2023. Zatímco u čínské ekonomiky se stále očekává růst o 5,2 %, jak bylo signalizováno v dubnové prognóze, u ostatních velkých ekonomik se v letošním roce očekává mírně vyšší tempo růstu, než MMF předpokládal před třemi měsíci.
  • Nové prognózy růstu od OECD
    Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD) dnes v 10:00 vydala zprávu o ekonomickém výhledu na září 2023. Zpráva obsahovala nové prognózy hospodářského růstu pro ekonomiky z celého světa. Světová ekonomika v roce 2023 poroste o 3,0 %, což je o něco rychleji, než se původně očekávalo. Prognóza růstu pro rok 2024 však byla v nové zprávě OECD revidována níže a to je případ mnoha velkých ekonomik. Stále se očekává, že Indie dosáhne nejvyššího tempa růstu mezi hlavními ekonomikami s růstem HDP o 6,3 % v roce 2023 a 6,0 % v roce 2024. Ekonomiky USA a eurozóny by měly růst mírně rychleji, než předpokládala červnová zpráva, zatímco čínský růst byl revidován níže.
  • Nové překvapení pro dolarové skeptiky
    Trh se dál distancuje od představy, že FOMC začne v březnu snižovat úrokové sazby. K dnešnímu dni trhy podle nástroje FedWatch společnosti CME aktuálně zohledňují 8,5% šanci na březnové snížení sazeb. Pravděpodobnost květnového snížení sazeb je 35 %, tady také poměrně málo. Na začátku roku jsem se zmínil, že není radno čekat, že cyklus uvolňování měnové politiky začne tak brzy, protože inflace v USA je pořád daleko od cíle, v posledních šesti měsících neochotně klesá a stav ekonomiky umožňuje centrální bance držet sazby na vysokých úrovních ještě několik čtvrtletí. Proč tedy v tomto případě "předbíhat"?
  • Nově registrovaná ETF společnosti Invesco v České republice
    Společnost Invesco registrovala v České republice 15 nových ETF. K dnešnímu dni má tak v české distribuci téměř třicet ETF.
  • Nové statistiky z ekonomiky nejsou povzbudivé. Průmysl brzdí, stavebnictví klesá a zahraniční obchod je v deficitu
    Průmyslová výroba v listopadu meziročně reálně vzrostla o 0,5 %. To znamená, že průmysl zpomaluje, protože v říjnu rostl ještě o 3,1 %. Není se čemu divit, všude se projevují dražší ceny energií, které vedou k poklesu poptávky. Propouštění je za daných okolností jen otázkou času.
  • Nové testy bank v Evropě: Propad cen domů a akcií o pětinu i prudké znehodnocení měn
    Evropská bankovní asociace odhalila kontury doposud nejtvrdších testů bank v Evropské unii. Ty se v zátěžovém scénáři ...
  • Nové triky při útocích na bankovní účty
    Útoky na bankovní účty v ČR mají zase nový rozměr. Podvodníci zkouší nový trik a zasílají podvodné emaily. Banky vyzývají ke zvýšené opatrnosti.
  • Nové Trumpovy problémy potápí americký dolar
    Americký prezident Donald Trump do toho zase jednou šlápl. Zdá se, že probíral vysoce utajované informace týkající se boje proti ISIS s ruským ministrem zahraničí a ruským velvyslancem v USA, aniž by to předem konzultoval se zdrojem těchto informací.
  • Nové údaje o HDP nepřekvapily. Recese v ekonomice přetrvává
    HDP ve 4. čtvrtletí 2022 mezičtvrtletně klesl o 0,4 % a meziročně stoupl o 0,3 %. HDP v roce 2022 stoupl o 2,5 %. Tyto zveřejněné údaje nelze považovat za výraznou změnu proti původnímu odhadu. Data nepřinesla do diskuse o směřování české ekonomiky nic nového. Za recesí v ekonomice stojí především strach domácností z vysokých cen. Lidé zkrátka neutrácejí a poptávka je slabá.
  • Nové udaje o inflaci mohou odstartovat byčí rally na USD/CAD
    Po posledním rozhodnutí Bank of Canada o úrokové sazbě, kde Stephen Poloz, jako jeden z mála centrálních bankéřů na celém světě odolával tlaku na uvolnění měnové politiky řekl, že začal uvažovat o snížení sazby. Z tohoto důvodu jsou dnešní kanadské údaje o inflaci mnohem zajímavější.
  • Nové vedenie Fedu
    Po neúspešnom pokuse o prielom na nové maximá začali akcie pomerne prudko klesať, za dva dni o 2%. Človek by čakal, že za tým...
  • Nové vedení forexového oddělení posílí odbornost Saxo Bank v měnové oblasti
    Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online multi-asset obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích, která poskytuje svým soukromým i institucionálním klientům komplexní škálu nástrojů pro realizaci jejich obchodních a investičních strategií. Její finančně komunitní portál TradingFloor.com je první multi-asset sociální trading platformou. Saxo Bank, plně licencovaná a regulatorním pravidlům podléhající evropská banka svým klientům umožňuje obchodovat s FX, CFD, ETF, akciemi, futures, opcemi a dalšími deriváty v rámci platformy SaxoTrader, která obdržela mnohá ocenění. Tato platforma ve více než 20 jazykových mutacích je v rámci jednoho účtu přístupná z PC, tabletů či smartphonů. Platforma je využívána více než stovkou předních finančních institucí na celém světě. Saxo Bank nabízí také profesionální portfolio management a správu fondů, a prostřednictvím Saxo PrivatBank i tradiční bankovní služby. Saxo Bank, která byla založena roku 1992, sídlí v Kodani a jejích 26 poboček pokrývá Evropu, Asii, Střední Východ, Latinskou Ameriku, Afriku a Austrálii.
  • Nové výhledy MMF - horší vyhlídky pro USA
    Mezinárodní měnový fond dnes aktualizoval svůj výhled pro globální ekonomiku a klíčové ekonomiky. Zde uvádíme to nejdůležitější:
  • Nové zisky pro korunu a pozitivní obrat akcií
    Už včera v zámoří se akciové trhy začaly přetáčet znovu do pozitivního směru a dnes v tomtéž pokračuje Evropa. Zisky zatím nejsou velké, index Stoxx Europe 600 přidává 0,4 pct. Špatně na tom nejsou ani dluhopisy s převážně mírným poklesem výnosů. A k růstu akcií se znovu přimyká zlato přidávající skoro procento. Podobné zisky vykazuje také ropa.
  • NOVÉ ZOTAVENÍ NA MĚNOVÉM TRHU-EURO TRUMFLO DOLAR
    Byly vytvořeny všechny potřebné podmínky pro zisky EUR/USD: zprávy z eurozóny byly lepší než naznačovaly prognózy, zat...
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader