Úterý 19. březen 2024 09:36
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Purple pivot points
reklama
Fintokei ProTrader

Chování FEDu v roce 2019

20.11.2018 10:08  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

„Změna v očekávání kroků FEDu pro příští rok nahrává americkým dlouhodobým dluhopisům. Výnos desetiletého amerického vládního dluhopisu se nyní pohybuje okolo 3,05 procenta, což je níže oproti 3,20 procenta ze začátku října,“ říká Senior Equity Trader BHS Kamil Bednář.

Zbývá jeden měsíc do posledního letošního zasedání amerického FEDu, na němž jeho představitelé budou rozhodovat o změnách v úrokových sazbách. Zatím jsme byli v letošním roce svědky tří zvýšení, ani jedno z nich nebylo pro trhy překvapivé. Všeobecně se očekává, že FED 19. prosince oznámí další zvýšení, a sice do pásma 2,25 - 2,50 procenta.

V posledních dnech jsme svědky razantních změn v očekáváních, jak bude FED zpřísňovat monetární politiku v příštím roce. Ještě na začátku října trh očekával, že se v roce 2019 určitě dočkáme dvou čtvrtprocentních zvýšení klíčové úrokové sazby, třetí zvýšení pak trh očekával s pravděpodobností asi 30 procent. Nyní, o jeden a půl měsíce později, je situace zcela odlišná. Odhady trhu v tuto chvíli počítají najisto pouze s jedním zvýšením úrokové sazby, pravděpodobnost druhého zvýšení je pak zhruba 35 procent.

Monetární politika v eurozóně se vyvíjí zcela odlišně. Evropská centrální banka stále drží záporné úrokové sazby a dle pravidelného průzkumu prováděného americkou bankou Morgan Stanley jsme stále ještě 13,3 měsíce od okamžiku, kdy ECB přistoupí ke zvýšení úrokových sazeb.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • CHNComp na 14letých minimech ⚡
    Pozdní ekonomické údaje z Číny ukázaly na prodloužení krize v oblasti nemovitostí (která v poslední době výrazně brzdí čínské indexy), zpomalení maloobchodní spotřeby v září a růst míry nezaměstnanosti. Hospodářské oživení ve 3. čtvrtletí sice nastalo, ale údaje měly daleko k euforickým úrovním.
  • CHNComp pod tlakem po slabých indexech PMI
    Futures na Hang Seng (CHNComp) se dnes obchodovaly níže po zveřejnění slabých čínských indexů PMI za květen. Index PMI ve zpracovatelském průmyslu klesl ze 49,2 na 48,8, zatímco tržní očekávání ukazovala na nárůst na 49,4. Mezitím PMI ve službách klesl z 56,4 na 54,5, zatímco trh očekával pokles pouze na 55,1. Jednalo se o třetí pokles PMI ve výrobě v řadě, druhý měsíc po sobě, kdy index zůstal pod hranicí 50, což signalizuje pokles, a také o nejnižší hodnotu od prosince 2022. V případě PMI ve službách se jednalo o druhý pokles v řadě a nejnižší hodnotu od ledna 2023.
  • CHNComp roste navzdory rostoucímu geopolitickému napětí
    Čínské indexy v pondělí vzrostly o více než 2 % a částečně se tak zotavily z prudkého poklesu v předchozí seanci, a to navzdory rostoucímu geopolitickému napětí mezi Pekingem a Washingtonem. Čínský nejvyšší diplomat Wang Yi označil reakci USA na sestřelený balón za "hysterickou", zatímco jeho protějšek Anthony Blinken označil vstup balónu do vzdušného prostoru své země za "nezodpovědný". Wang Yi, by měl navštívit Moskvu a pravděpodobně se setkat s ruským prezidentem Vladimirem Putinem, zatímco prezident Biden navštívil Kyjev a slíbil další podporu Ukrajině. Severní Korea mezitím provedla test mezikontinentální balistické rakety.
  • ⚡CHNComp roste po poklesu rizika vyřazení čínských akcií z amerických burz📈
    Podle nejnovějších zpráv agentury Bloomberg budou mít americké regulační orgány přístup k provádění auditů čínských společností kótovaných na Wall Street. Riziko vyřazení z amerických burz zatížilo náladu čínských akcií a podpořilo defenzivní náladu investorů, kteří nechtějí riskovat nákup akcií tváří v tvář rostoucímu napětí mezi Washingtonem a Pekingem.
  • CHNComp se stahuje z klíčové rezistence
    V době, kdy čínské trhy obnovily obchodování po týdenních lunárních novoročních svátcích, klesla hodnota CHNComp z šestiměsíčních maxim, což by mohlo přerušit nedávnou rally, která byla způsobena nadějí na rychlé otevření čínského trhu. Ani silnější očekávání spotřebitelských výdajů nedokázala udržet optimismus na trhu. O víkendu čínské úřady uvedly, že budou podporovat oživení spotřeby jako hlavní hnací síly ekonomiky a usilovat o zvýšení dovozu, což posílilo výhled největší asijské ekonomiky.
  • CHNComp stoupá o téměř 6 % díky pokračujícím nadějím na uvolnění omezení COVID
    Čínské indexy prudce vzrostly díky obnoveným spekulacím o brzkém uvolnění čínských omezení COVID. Nedávno spekulace o zrušení omezení v Číně vyvolaly masivní oživení akciového trhu, ale tyto informace byly popřeny ministerstvem zdravotnictví, které uvedlo, že politika nulového kovidu bude pokračovat. Investoři nicméně doufají ve změnu přístupu úřadů.
  • CHNComp stoupá o 2 % 📈
    V prohlášení PBoC se můžeme dočíst, že čínský HDP vzrostl o 5,5 % r/r, což podle bankéřů slibuje dobré vyhlídky pro druhou polovinu roku. Míra inflace CPI vzrostla o 0,7 % r/r . Objem úvěrů v jüanech se v 1. pololetí 2023 meziročně zvýšil o 2 biliony jüanů na 15,7 bilionu (cca 2,17 bilionu USD). Ve svém prohlášení PBoC zdůraznila svůj závazek dále stimulovat domácí spotřebu, aby byly splněny cíle expanze čínské ekonomiky. V současné době se sazby hypotečních a podnikových úvěrů pohybují blízko historických minim na úrovni 3,95 % a 4,11 %.
  • CHNComp testuje klíčovou rezistenci
    Čínské akcie prožily dobrou seanci, protože optimismus pramenící ze změny čínské politiky v oblasti Covidu alespoň prozatím zastínil obavy z globální recese. CHNComp se pohybuje poblíž nejvyšších úrovní od konce srpna 2022 poté, co Peking dále uvolňuje omezení týkající se covidu, umožňuje občanům cestovat mezi různými částmi země i bez negativních testů na virus a přestává uzavírat rozsáhlé oblasti. Deset nových opatření vydaných tento týden následovalo po dvaceti opatřeních oznámených v listopadu, kdy čínská vláda čelila silnému tlaku, aby upustila od své přísné politiky nulové tolerance covidu, která silně zatěžuje ekonomiku a vede k občanským nepokojům a demonstracím.
  • Chorvatsko věří, že Češi pomohou zmínit dramatický propad z turismu
    Chorvatsko pro letošek očekává drastický 75% pokles příjmů z cestovního ruchu. Příjmy od zahraničních turistů přitom vloni překonaly rekordní úrovně posledních let, když překročily hranici 10 miliard eur. Podíl cestovního ruchu na chorvatském HDP je asi 20 %, uvádí se v analýze brokera CapitalPanda, který je aktivní ve střední Evropě, včetně Česka a Chorvatska.
  • Chovají se tradeři jako psychopati?
    Kweku Adoboli, trader švýcarské investiční banky, provedl neautorizované transakce, které stály společnost miliardy dolarů.
  • Chování spotřebitelů se trvale změnilo
    „Tržby na internetu dál rostou, přestože se již otevřely kamenné prodejny. Z toho lze usuzovat, že se chování českých spotřebitelů trvale změnilo a ani po konci pandemie se již nevrátí do starých kolejí,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • Chraňme si soukromí! Když Velký bratr pořád roste
    Záměrně zveličované hrozby terorismu, extremismu a daňové špionství přináší nesnesitelnou míru kontroly nás obyvatel. Je třeba si připomenout, že je zcela legální požadovat skrytou identitu.
  • Christian Von Engelbrechten: Odstoupení A. Merkelové trhy nepocítí, ovlivní je spíše příležitosti plynoucí z inovací
    Rozhodnutí Angely Merkelové odstoupit z vedoucí pozice vládnoucí Křesťansko-demokratické unie (CDU) by mohlo být pro Německo pozitivní. V posledních letech bylo Německo spíše v patové situaci kvůli probíhajícím reformám. Důsledky pro trhy by měly být v malém rozsahu a spíše pozitivní. Není důvod, aby byli investoři nervózní. Nedávná volatilita trhu dokonce přinesla mnoho atraktivních investičních příležitostí pro společnosti, které se zabývají inovacemi a získávají čím dál větší podíl na trhu.
  • Chřadnutí Německa je českému průmyslu stále těžší přítěží. Jeho výkon v červenci zklamal
    Průmyslová výroba v Česku v červenci zklamala. Meziročně rostla pouze tempem 0,1 procenta, zatímco trh ve střední hodnotě analytických odhadů počítal s expanzí 2,9 procenta. Slabou útěchou pak je to, že Český statistický úřad revidoval příznivým směrem svůj odhad červnové průmyslové výroby. Ta se podle statistiků nepropadla o 3,8 procenta, nýbrž „jen“ o 3,4 procenta. Nadějí je solidní růst nových zakázek průmyslu, meziročně nejvýraznější od loňského října, více než desetinový.
  • Chuck Norris a menová politika
    Grécka prestrelka končíGrécka politick&aacu...
  • Chudoba ohrožuje ženy po celý život
    Ekonomická situace v ČR se v posledních letech vyvíjí poměrně pozitivním směrem. Procento nezaměstnanosti je velmi nízké, lidí potýkajících se s chudobou nebo žijících na její hranici, je i přesto nezanedbatelné množství. Z toho velkou část bohužel dlouhodobě tvoří ženská část populace.
  • Chudší evropské méně, včetně ČR, mají mnohem méně obětí koronaviru než země bohatší. Díky disciplinovanosti obyvatel a lepší reakci vlád
    V Evropě v době šíření koronavirové nákazy vyrostla nová železná opona. Naštěstí jen pomyslná. Vůbec přitom nesouvisí s uzavíráním hranic, nýbrž s počtem zemřelých na onemocnění covid-19. V zemích na západní straně pomyslné nové železné opony jsou počty obětí koronaviru v přepočtu na milion obyvatel dramaticky vyšší než v zemích její východní strany (viz graf). V zemích bývalého socialistického bloku se jedná o jednotky až nižší desítky zemřelých v přepočtu na milion obyvatel, zatímco v zemích na západní straně někdejší skutečné železné opony se jedná o vyšší desítky až stovky zemřelých na milion obyvatel.
  • Chuť investovat udržitelně roste
    Zájem o udržitelné investování rok od roku roste. V roce 2019 stoupl meziročně objem vydaných zelených bondů o 46 % na průměrných 21 miliard kvartálně. Postupně stoupá také poměr soukromých emitentů, kteří emitovali 51 % objemu zelených dluhopisů (TRV Report, ESMA). Co to ale udržitelné investování vlastně je?
  • Chuť riskovat na trzích sílí, využije toho bitcoin (BTC) pro růst k 37 000 USD?
    Chuť riskovat na trzích sílí a my si v dnešní analýze ukážeme, jak to každý analytik pozná. V té analytické „hatmatilce“ se to nazývá „Riskon“. Opakem je tedy „Riskoff“, což naopak znamená, že trhy jsou averzní vůči riziku – nechtějí riskovat. Bitcoin (BTC) v každém případě pořád konsoliduje v blízkosti původně supportního pásma, které se tyčí kolem 30 000 USD. Vzhledem k tomu, že se trhu daří u této úrovně zůstat, bitcoin má šanci na retracement po 37 000 USD, na který mnoho spekulantů sází.
  • Chuť riskovat se vytrácí, Wall Street hledá směr a dluhopisy rostou
    Evropské akcie po pondělní rally dnes ztratily dech a americké akciové trhy zatím hledají směr. Americký dolar k hlavním světovým měnám roste, včetně eura, kde je měnový pár na 1,1733 EURUSD. Americká ropa WTI si po největším vzestupu za skoro dva týdny bere pauzu, zůstává ale v blízkosti včerejšího závěru.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI