Úterý 19. březen 2024 12:38
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
XTB trading konference 2024

Americké akcie včerejší zisky neudržely

14.11.2018 10:22  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Hlavní události

  • Evropský parlament dnes hlasuje o nové regulaci v poskytovaných telekomunikačních službách.
  • PMČR představil novou generaci IQOS.
  • Evropské akcie by měly zahájit dnešní obchodování poklesem.
  • Spojené státy dnes zveřejní spotřebitelské ceny. V eurozóně se dočkáme HDP nebo průmyslové výroby. Ráno HDP již zveřejnilo Německo, údaje mírně zaostaly za očekáváními.
  • Ve Spojených státech reportuje výsledky společnost Cisco Systems, v Evropě je to například německý E.ON či RWE nebo italské Pirelli. 

Obchodování na zámořských trzích

Přes relativně dobrý vstup amerických akcií do včerejší seance, kdy index S&P 500 přidával až jedno procento, úterý nakonec pro akciový trh příznivé nebylo. Index v závěrečných dvou hodinách přišel o všechny své zisky a nakonec uzavřel o 0,2 % pod pondělním zavíracím kurzem. Na tomto výsledku se podepsaly mimo jiné zejména energetické tituly, jejichž akcie ztratily kvůli klesajícím cenám ropy 2,4 %. Ztráty korigovaly finanční instituce nebo průmyslové podniky, které si polepšily o 0,6 %, respektive 0,5 %.

Indexy v asijsko-pacifickém regionu společný směr v průběhu dnešního obchodování nenašly. Až na australský trh, který dnes odepsal 1,7 % kvůli vysoké váze energetických společností, pohyby jednotlivých indexů činily maximálně jedno procento. V mírných ziscích do 0,2 % uzavřely japonské, tchajwanské nebo indické akcie. Naopak červeně se dnes zbarvily akcie obchodované v Číně nebo Singapuru.

O2 Czech Republic

Evropský parlament bude dnes hlasovat o nové regulaci cen v oblasti volání a sms. Ta by měla platit od 15. května příštího roku. Spočívá v zavedení maximální pevně stanovené sazby za minutu hovoru nejvýše 19 eurocentů (4,9 CZK) a za textovou zprávu maximálně šest eurocentů (1,50 CZK). Dle europoslankyně Dity Charanzové je dnešní hlasování už jen formalitou. Důvodem nové regulace je to, že volání z tuzemských čísel na zahraniční v EU je výrazně dražší než naopak.

Po loňském zrušení roamingových poplatků tak příchází další nepříznivá zpráva pro telekomunikační operátory. Nicméně dle výkonného ředitele Asociace provozovatelů mobilních sítí Jiřího Grunda využívá v Česku mezinárodní volání přibližně dvě procenta uživatelů a většinou jsou to firmy. Dle něho v tomto byznysu existuje konkurence, protože zákazníci mohou používat služby jako Viber, Skype nebo WhatsApp. Dopad do hospodaření telekomunikačních firem by nemusel být tak zásadní.

Philip Morris ČR

CEO společnosti Arpád Könye včera na tiskové konferenci představil novou generaci IQOS, jejíž prodej PMČR zahájí 3. prosince za cenu 2790 CZK. Má delší výdrž baterie, snadnější ovládání i vylepšený vzhled. Cena sady 20 náplní bude nadále 100 CZK. Investice Philip Morris do této technologie dosáhly již 4,5 mld. USD a v současné době se prodává ve 43 zemích a již 6 mil. lidí přešlo na IQOS. Podle nejnověších zpráv zahřívané cigarety nebudou od začátku letošního roku ještě zdaněny. Novela stále čeká na druhé čtení v poslanecké sněmovně, které neproběhne dříve než v prosinci.

Zdroj: Komerční banka

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Americké akcie uzavřely výš, Dow Jones vzrostl o 0,76 %
    Mezi složkami indexu Dow Jones dnes vedly akcie Intel Corporation, které vzrostly o 1,05 bodů, resp. 3,59 %, a uzavřely na hodnotě 30,27. Salesforce Inc stoupla o 4,62 bodů, resp. 3,05 %, a uzavřela na hodnotě 155,87. Apple Inc vzrostla o 2,35 %, resp. 3,24 bodů, a uzavřela na úrovni 141,11.
  • Americké akcie uzavřely výš, Dow Jones vzrostl o 1,09 %
    Do závěru obchodování na Newyorské burze vzrostl index Dow Jones o 1,09 %, index S&P 500 o 1,46 %, index NASDAQ Composite o 1,67 %.
  • Americké akcie uzavřely výš, Dow Jones vzrostl o 1,27 %
    V závěru obchodování na Newyorské burze vzrostl Dow Jones o 1,27 % na tříměsíční maximum, S&P 500 vzrostl o 1,73 % a NASDAQ Composite o 2,09 %.
  • Americké akcie uzavřely výš, Dow Jones vzrostl o 1,34 %
    V závěru obchodování na Newyorské burze vzrostl Dow Jones o 1,34 % na měsíční maximum, S&P 500 posílil o 1,19 % a NASDAQ Composite o 0,86 %.
  • Americké akcie uzavřely výš, Dow Jones vzrostl o 1,60 %
    Nejvýkonnější složkou indexu Dow Jones dnes byla Nike Inc, která si připsala 12,57 bodů, resp. 12,18 %, a uzavřela na hodnotě 115,78. Kotace Boeing Co vzrostly o 7,71 bodů, resp. 4,09 %, a obchodování zakončily na úrovni 196,00. Caterpillar Inc vzrostla o 2,80 %, resp. 6,59 bodů, a uzavřela na hodnotě 241,73.
  • Americké akcie uzavřely výše, Dow Jones si připsal 0,74 %
    Dow Jones uzavřel na newyorské burze růstem o 0,74 % na měsíční maximum, S&P 500 vzrostl o 1,13 % a NASDAQ Composite o 1,95 %.
  • Americké akcie uzavřely výše, Dow Jones vzrostl o 0,27 %
    Na konci burzy v New Yorku vzrostl Dow Jones o 0,27 % na měsíční maximum, index S&P 500 vzrostl o 0,71 %, index NASDAQ Composite vzrostl o 1,31 %.
  • Americké akcie uzavřely v ziscích, Asie vesměs přešlapuje na místě
    Americké akcie pokračovaly i během včerejška v růstu. Index S&P 500 si polepšil o 0,7 %, stejně jako technologický Nasdaq, zatímco průmyslový Dow Jones si připsal 0,6 %. Sentiment na trzích podpořily zveřejněné zprávy o podnikových objednávkách dlouhodobého zboží v USA, které snížily obavy o vývoj americké ekonomiky. Ceny průmyslových výrobců potvrdily ustupující inflační tlaky, což dále snižuje pravděpodobnost dalšího zvyšování úrokových sazeb. V rámci indexu S&P 500 se dařilo všem hlavním sektorům v čele s farmaceutickými společnostmi (+1,1 %), které o pouhou jednu setinu procenta porazily sektor energetických firem, pro které byly dobrou zprávou rostoucí ceny ropy.
  • Americké akcie už pouze přešlapují, zatímco výnosy padají
    Pro Evropu začal den úspěšně, když akciové trhy reagovaly na včerejší růst v zámoří, náladu podpořila nová čínská data a výnosy amerických dluhopisů zůstaly stabilní. Mezi hlavními indexy se nejvíce daří FTSE 100, který během dne navýšil zisky na 1,5 pct, zatímco evropské benchmarky se drží velmi blízko úrovní z dnešního rána.
  • Americké akcie včera poměrně značně posilovaly
    Americké akcie včera poměrně značně posilovaly. Hlavním tahounem růstu byly finanční společnosti, které narostly o 2,8 % a zdatně jim sekundoval i výrobce letounů Boeing s růstem dokonce o 7,6 %. Maloobchodní společnost Kroger včera po reportu výsledků přidala 11 %. Ze dna se odrazily také platební karty, když Visa přidala 4,3 % a Mastercard 4,5 %. Relativním poraženým včerejšího dne byl Apple, jehož akcie propadly nakonec o 0,6 % po reportu agentury Bloomberg o zpomalující poptávce po iPhone 13.
  • Americké akcie v dosahu historických maxim, dolar hledá směr
    Hlavní americké indexy zahájily dnešní seanci mírným růstem, který v průběhu obchodování navyšují. Pro index S&P 500 to zatím znamená v pořadí třetí den postupu nahoru a další přiblížení se historickým maximům.
  • AMERICKÉ AKCIE V DŮSLEDKU VOLATILITY KLESAJÍ
    Americké akcie začaly v úterý klesat kvůli slabým obchodním objemům Obchodování však začínalo v pozitivním teritoriu, ...
  • Americké akcie v obavách z dopadů brexitu pokračují v poklesu
    Americké akcie zahájily týden dalším poklesem, jejich hlavní indexy ztrácejí více než jedno procento. Na trhu přetrvává nejistota ohledně dopadů takzvaného brexitu, tedy odchodu Británie z Evropské unie, která snižuje zájem investorů o rizikovější aktiva. Pod tlakem zůstávají akcie amerických bank, které mají významné aktivity v Londýně.
  • Americké akcie v obchodně slabším dni mažou průběžný zisk, dolar klesá
    Americký S&P 500 si po otevření amerických burz připisoval mírné zisky, které ale již stihl odevzdat, když investoři při absenci významnějších makrodat a slabší obchodní aktivitě opět rozvažují hospodářské dopady omikronu. Mírné zisky zapisuje i užší DJIA , technologický Nasdaq ale klesá. Desetileté americké výnosy rostou do blízkosti 1,53 procenta.
  • Americké akcie v očekávání kroků Fedu klesají, Dow Jones se propadl o 2,06 %
    Jak uvádějí odborníci, na pozadí nejnovějších makroekonomických statistických údajů o zemi, zvlášť o jejím trhu práce a inflaci, obchodníci odmítli možnost, že by Fed uvolnil svou politiku, která v poslední době popdorovala rally na trzích.
  • Americké akcie vymazaly drtivou většinu celotýdenních ztrát
    Páteční údaje z amerického trhu práce přinesly spíše smíšené signály. Tvorba nových pracovních míst v září zaostala mírně za očekáváními, nahoru však byla revidována data za předchozí měsíc. Míra nezaměstnanosti oproti očekávané stagnaci klesla, naproti tomu hodinové výdělky svým nulovým meziměsíčním růstem zklamaly. Akciové trhy nakonec report přijaly pozitivně. Index S&P 500 si tak v závěru minulého týdne polepšil o 1,4 %, čímž výrazně snížil celotýdenní ztráty, které činily jednu třetinu procenta. V pátek se dařilo všem sektorům, nejvíce si polepšily akcie finančních domů. Stejné zisky jako hlavní index si odnesly i průmyslový Dow Jones a technologický Nasdaq.
  • Americké akcie vymazaly veškeré ztráty z počátku týdne
    Americké burzy včera rostly. Index S&P 500 si polepšil o 1,9 % a navázal tak na předchozí dvě růstové seance, čímž se mu podařilo vymazat všechny ztráty z počátku tohoto týdne. Zároveň se jednalo o nejvyšší nárůst za poslední dva měsíce. V plusu uzavřely všechny sektory, když nejmenší zisky, a to na úrovni jednoho procenta, si připsaly utility. Naopak nejúspěšnějším odvětím byly energetické společnosti, které rostly o 2,9 %, čemuž přispěly i rostoucí ceny ropy. Společným jmenovatelem pro všechny tituly byl silnější denní fixing čínského yuanu vůči americkému dolaru, který trhy vyhodnotily jako snahu centrální banky situaci na trzích stabilizovat.
  • Americké akcie vymazávajú skoré zisky. Evergrande v pondelok nezaplatila platby do 2 bánk
    Pozitívne nálady možno pozorovať v Európe, kde indexy zo starého kontinentu vzrástli o viac ako 1%, na Wall Street však situácia vyzerá trochu inak. Po otvorení obchodovania, tri hlavné americké indexy vymazali väčšinu prvotných ziskov a na chvíľu dokonca spadli do červeného územia. Aktuálne sa americké akcie opäť mierne odrazili, ale býci majú jasný problém s „dobiehaním“ Európy. Index Dow Jones (US30) vzrástol iba o 0,20% pravdepodobne kvôli pretrvávajúcim obavám ohľadom čínskeho Evergrande.
  • Americké akcie vystoupaly na nová historická maxima
    Uplynulý týden přinesl další markantní růst amerických akcií, které si tak vedou znovu nejlépe mezi rozvinutými trhy. Hlavní americký index S&P 500 uzavřel na rekordní hodnotě 4839 bodů, čímž překonal úroveň dosaženou na začátku roku 2022 před začátkem války na Ukrajině. Přestože trhy spíše předpokládají, že americký Fed v březnu ještě sazby nesníží, technologické akcie procházejí další mohutnou „rally“. Jaké jsou hlavní fundamenty, na kterých současný růst stojí? Má ještě trh určitý prostor nebo akcie předběhly již příliš svůj skutečný fundament?
  • Americké akcie vystoupaly na nová maxima po nejednoznačných makrodatech
    Report NFP z amerického trhu práce ukázal lepší než očekávané výsledky. Ekonomy navíc potěšila pozitivní revize z minulého měsíce. Zde je stručný přehled dat:
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
XTB trading konference 2024