Úterý 19. březen 2024 05:46
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Fintokei SwiftTrader

Vítězové a poražení na S&P500 v uplynulém týdnu

26.10.2018 10:53  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Úroveň rizikových přirážek zůstává i v tomto týdnu výrazně zvýšená kvůli obavám z dopadu vyšších sazeb na ekonomický. Sama o sobě již tak vysoká volatilita jde navíc ruku v ruce s výsledkovou sezónou, která je nyní v plném proudu. O vysoké pohyby proto ani v uplynulých dnech nebyla rozhodně nouze. Níže nabízíme tabulku deseti nejvíce a nejméně úspěšných akcií v S&P500 za uplynulých 5 obchodních seancí. 


Týdenní změny jsou masivní a téměř za všechny může zveřejnění výsledků za 3Q. Z těch nejúspěšnějších jmen nás tentokrát nejvíce zaujal Twitter a McDonalds.

Twitter je dlouhodobě ošklivé káčátko mezi technologickými akciemi, ale jeho čísla z tohoto týdne dala naději, že by se jeho image mohla do budoucna začít konečně zlepšovat. Počty uživatelů sice kvůli mazání falešných účtů opět klesly, management ale překvapil nečekaně robustním růstem příjmů (28 % y/y), který naznačuje, že se společnosti konečně daří hledat zdroje příjmů ve svém, dosud ne zrovna výdělečném, business modelu.


McDonalds sice nerostl zdaleka tolik, jako nejlepší akcie v S&P500, růst o 5,7 % u defensivní a „líné“ akcie tohoto typu je to ale i tak obdivuhodný počin. Obzvlášť vzhledem k tomu jak málo ji zatím zasáhl říjnový výprodej na akciových trzích. MCD překvapil hlavně v oblasti zisku. Růst marží o více než procento totiž umožnil navyšovat zisk i při klesajících tržbách, které jsou výsledkem snahy o zefektivnění fungování celé korporátní struktury a zvýšení podílu franšíz z 92 na 95 %.


Za pozornost podle nás ale stály i akcie společnosti Tesla, která sice není členem S&P500, i tak je ale akcií, o které se v těchto dnech mluvilo snad nejvíce. Elon Musk svůj slib ziskového čtvrtletí a pozitivního cash-flow dodržel a s přispěním velmi silného růstu tržeb (128 % y/y) se akcie TSLA vyhouply v uplynulých pěti dnech o 19 % výše.


Z nejméně úspěšných společností nás v minulém týdnu zaujala hlavně AMD. Nadšení okolo technologického náskoku před Intelem poslalo letos akcie příliš vysoko a ty nyní zahajují korekci. Ta byla navíc umocněna zveřejněním výsledků za 3Q, kdy společnost zklamala nižším tržbami, což poslalo jejich cenu za posledních pět obchodních seancí o čtvrtinu níže. I tak ale zůstává jejich cena více než 80 % nad úrovní ze začátku roku. V srpnu a září si holt býci na AMD ukousli až příliš velké sousto.


AMD ale nebyla zdaleka jedinou společností s více než 20 % ztrátou.  Podobně na tom byly i další čtyři společnosti v čele s Align Technology, jejíž akcie klesly o 28 %. ALGN je nyní už mid-cap společností (market cap. 9,8 mld. USD), která se zabývá inovacemi v oblasti „neviditelných“ zubních rovnátek. Společnost sice vykazuje solidní růst příjmů a zisků (20 – 30 % y/y), její velmi nevýrazný guidance na 4Q ale investory nepříjemně zaskočil a akcie díky němu kompletně vymazala i zbytek svých letošních zisků. Její P/E ratio na 87 je přitom i po aktuálním výplachu velmi odvážné. 

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Vítězem miliardového lesnického tendru Lesů ČR je Uniles z koncernu Agrofert
    Vítězem dvanáctimiliardového tendru státního podniku Lesy České republiky (LČR) na lesnické práce a prodej dřeva pro léta 2023 až 2027 je těžařská firma Uniles z koncernu Agrofert. Z 84 soutěžených jednotek státní podnik zatím podepsal kontrakty na 78 a Uniles jich dosud získal 16. Na druhém místě jsou zatím s šesti podepsanými smlouvami firma Stora Enso Wood Products Ždírec a skupina PETRA z Hodonína. ČTK to zjistila z přehledu uzavřených smluv na webu Lesů ČR. Lesy ČR spravují téměř polovinu lesů v zemi.
  • Vítězem Rutte, Wilders uznal porážku. Nizozemské volby ŽIVĚ na Patria.cz!
    Středeční parlamentní volby v Nizozemsku jasně vyhrála Lidová strana pro svobodu a demokracii (VVD) premiéra Marka Rut...
  • Vítězem Rutte, Wilders uznal porážku. Nizozemské volby ŽIVĚ na Patria.cz!
    Středeční parlamentní volby v Nizozemsku jasně vyhrála Lidová strana pro svobodu a demokracii (VVD) premiéra Marka Rutteho, která ve 150členném parlamentu bude mít 33 křesel. Vyplývá to z takřka konečných výsledků po sečtení zhruba 95 procent volebních okrsků. Na druhém místě s 20 mandáty skončila nacionalistická Strana pro svobodu (PVV) Geerta Wilderse, která za VVD oproti očekáváním výrazně zaostala. Wilders již Rutteho vítězství uznal. Volby jsme pro vás s podporou čtk pokrývali na Patria.cz online.
  • Vítězem seance byl opět Nasdaq
    Úterní obchodování na zámořských trzích bylo spíše ve vyčkávacím módu, kdy se zřetelný pohyb na indexech udál v průmyslovém Dow Jones Industrial Average, který po celou seanci zaostával za včerejším závěrem. Druhá polovina obchodního dne byla ovšem v režii technologického Nasdaq Composite, jenž se nakonec posunul severním směrem o 0,4 %. Výrazného růstu se po zveřejnění výsledků za předešlý kvartál dočkali investoři Zoom Video Com. Technologická společnost překonala konsensus v oblasti čistého zisku na akcii o takřka 24 %, a to vše při tržbách 1,146 mld. USD, což bylo lehce nad odhady analytiků.
  • Vítězem seance byl průmyslový Dow Jones
    Indexy se v průběhu včerejšího dne pohybovaly kolem pátečních zavíracích hodnot, kdy v nejlepší kondici byl průmyslový Dow Jones Industrial Average, který přidal 0,3 %. Akcie Arm Holding pokračovaly v úžasné rally, když včera posílily o přibližně 30 % a obchodovaly se na šestinásobku denního obchodovaného průměru. Expedia Group poskočila o více jak 2 % díky novým investičním doporučením několika analytiků. V průběhu seance, kdy Nvidia posílila i o více jak 20 USD, překonala společnost další významný milník, a to překonání Amazonu co do velikosti tržní kapitalizace a zařadila se na čtvrtou nejhodnotnější firmu za Apple, Microsoft a Alphabet. Akcie Nvidia přidaly další ziskový obchodní den v měsíci, ovšem ani to nestačilo na udržení čtvrté pozice z pohledu tržní kapitalizace a opět posun za Amazon.
  • Vítězem se stává CHF; našlo by se několik dobrých příležitostí
    Ken Veksler, Senior Manager, obchodní poradenství, Saxo BankOh what a day, oh what a...
  • Vítězem tohoto týdne je Avast se ziskem 6,4 %
    Evropské trhy v závěru poslední obchodní seance tohoto týdne míří vzhůru. Hlavní index Stoxx 600 posiluje o 0,4 %. Nejlépe jsou na tom technologické firmy (+0,9 %). Na opačné straně se nachází především realitní developeři (-0,3 %).
  • Vítězi roku 2023 budou opět důchodci. Průměrný starobní důchod v roce 2023 bude činit až takřka 20 tisíc korun, zejména četné důchodkyně dostanou ještě navíc výchovné
    Starobní důchodci na tom budou v letošním roce, 2023, lépe než drtivá většina pracujících (ostatně jako loni, jak zachycuje graf níže). Alespoň tedy z toho hlediska, jak se nárůstem svých příjmů popasují s rapidní inflací.
  • Vítězi roku 2023 budou opět důchodci. Průměrný starobní důchod v roce 2023 bude činit až takřka 20 tisíc korun, zejména četné důchodkyně dostanou ještě navíc výchovné
    Starobní důchodci na tom budou v příštím roce lépe než drtivá většina pracujících (ostatně jako letos, jak zachycuje graf níže). Alespoň tedy z toho hlediska, jak se nárůstem svých příjmů popasují s rapidní inflací.
  • Vítězné tažení herního průmyslu: Výnosný byznys, který v pandemii jen kvete
    Herní průmysl v posledních letech představuje odvětví s vysokým růstem a jen za rok 2020 stouply jeho výnosy o 37 %, protože pandemie zvýšila poptávku po hraní jako formě socializace a zábavy. Mnoho tradičních volnočasových aktivit je kvůli COVID-19 omezeno a herní průmysl se tak nejenže výrazně rozrůstá, ale navíc dosahuje i velkých zisků. Tím samozřejmě láká technologické giganty, jako jsou Apple, Google, Amazon či Microsoft. Konkurence tedy nejspíš poroste, ale spolu s ní i celkové globální výnosy odvětví. Analytici hodnotí všech 30 firem v našem koši velice pozitivně.
  • Vítězové a poražení v uplynulém týdnu na S&P500
    Týden se nám pomalu chýlí ke svému konci, takže nastal čas podívat se opět na to, kterým akciím z S&P 500 se v uplynulých pěti dnech dařilo nejvíce a které naopak nejvíce zaostávaly. Níže tabulka deseti nejvíce a nejméně úspěšných společností z S&P 500.
  • Vítězové a poražení v uplynulém týdnu na S&P500
    Týden se nám blíží pomalu ke svému konci, a i když byl přerušen středečním státním smutkem a uzavřenými trhy v USA, i tak jsme se dočkali vysoké volatility a výrazných změn na téměř všech akciových titulech. Níže nabízíme tabulku deseti nejziskovějších a nejztrátovějších akcií v S&P 500 za uplynulý týden.
  • Vítězové a poražení v uplynulém týdnu na S&P500
    Týden se nám pomalu chýlí ke konci a americký akciový index S&P 500 je na nových maximech. Pojďme se tedy podívat na to, jakým akciím se za poslední týden (od minulého pátku) dařilo nejvíce a jakým akciím se naopak rally na S&P 500 obloukem vyhnulo. Tabulka deseti nejúspěšnějších a deseti nejhorších titulů z S&P 500 vypadá následovně.
  • Vítězové a poražení z Elonova váhání
    „Akcie Twitteru (TWTR) se propadly, když vzrostly obavy, že by Elon Musk mohl vycouvat z převzetí Twitteru, když byl vnímán jako zachránce dlouho se trápící společnosti sociálních médií, za jejíž akcie nabízel prémiovou cenu 54,2 USD/akcii. Tato nabídka ocenila Twitter na 44 miliard dolarů i přesto, že ocenění technologického sektoru se letos propadlo.
  • Vítězové a poražení 2020 na českém kapitálovém trhu
    Rok 2020 se nesl ve znamení největší recese od druhé světové války, ale také nejrychlejšího ekonomického oživení. Mnoho zemí Evropské unie není z nejhoršího venku a zažívá druhou vlnu šíření nákazy koronaviru, která je často horší než první vlna. Jak si vedly v tomto turbulentním roce české akcie?
  • Vítěz soutěže JUNIOR TRADER zhodnotil svůj účet na neuvěřitelných 2 965 907 EUR!
    Investiční soutěž JUNIOR TRADER ukázala dvě pravdy o obchodování. Mezi začínajícím obchodníky je úspěšných...
  • Vítězství Angely Merkelové urychluje budoucnost Evropy i eura
    John J. Hardy, FX stratég Saxo Bank - I když se z voleb v Německu nakonec raduje Angela Merkelová, Evropa a...
  • Vítězství Donalda Trumpa dolehlo na okamžik i na českou korunu
    Dozvuky vítězství Donalda Trumpa byly v pátek cítit i na české koruně, která nečekaně oslabila a alespoň na okamžik si užila pobyt nad 27,10 EUR/CZK. A nebyla sama, pod tlakem jsou od vyhlášení výsledku amerických voleb prakticky všechny měny rozvíjejících se trhů - polský zlotý a maďarský forint již ztratily přes 3 %. Důvody však nejsou tak přímočaré, jak by se mohlo zdát. Rozvíjející trhy neděsí jeden z mnoha předvolebních slibů namířených směrem k většímu protekcionismu (vystoupení z NAFTY apod.) nebo větší geopolitické napětí. Od řady “extrémních? slibů zdá se Donald Trump v tuto chvíli ustupuje.
  • Vítězství Grayscale vdechuje Litecoinu život, pokračuje post-halvingová rally?
    V osvěžujícím rozhodnutí ze dne 29. srpna odvolací soud okresu Columbia ve Spojených státech amerických uvedl, že přísná Komise pro cenné papíry (SEC) přece jen pochybila, když společnosti Grayscale odmítla přeměnit svůj mimoburzovní (OTC) fond Bitcoin Trust (GBTC) na burzovně obchodovaný fond (ETF) Bitcoin spot.
  • Vítězství na Velké ceně Eurovize může mít pozitivní vliv na obchodování na akciovém trhu
    Kim Cramer Larsson, technický analytik Saxo Markets, se zabývá novou studií, která upozorňuje na korelaci mezi vítězstvím země ve Velké ceně Eurovize a pozitivní návratností tamních investorů po odvysílání finále soutěže.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
AGM Markets
iFOREX
GKFX
reklama
Purple MT4 platforma nova