Úterý 19. březen 2024 03:39
reklama
Instaforex Dakar
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new

Okénko finančního trhu 16.10.2018

16.10.2018 17:16  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Ceny průmyslových výrobců v září meziměsíčně vzrostly o 0,3 %. Meziročně ceny vzrostly o 3,2 %, kdy největší příspěvek k růstu cen zaznamenaly vyšší ceny koksu a rafinovaných ropných výrobků. Vyšší meziroční růst cen průmyslových výrobců přetrvá po zbytek roku i nejen kvůli slabší koruně, ale i díky nízké srovnávací základně z minulého roku a růstu cen materiálů a energií, na které je vytvářen tlak velkým objemem objednávek v průmyslu. K tomu musíme připočíst zvyšující se mzdové náklady, které plynou z rekordně rostoucích mezd a meziročně vyšší ceny ropy.

ZEW index za měsíc říjen dle očekávání klesl a to jak v Německu, tak v celé eurozóně. Index klesl v rámci eurozóny na hodnotu -19,4 bodu a v Německu se index propadl dokonce až na hodnotu -24,7 bodu. Index tak záhy reaguje na aktuální politické dění z posledních dní. Negativně ho ovlivnila především nedávná korekce na akciových trzích, která měla dopad nejen na americké trhy, ale i na asijské a evropské trhy. Dále se na pádu podepsalo dění v Itálii, kde v pondělí předložila vláda návrh rozpočtu s výrazně vyšším deficitem. V případě, že bude návrh Bruselem odmítnut, je očekávána přímá konfrontace Itálie s Bruselem.

Itálie včera předložila návrh rozpočtu Evropské komisi s předpokládaným schodkem 2,4 % HDP pro rok 2019. G. Tria, italský ministr financí, obhajoval výši schodku tím, že to je nezbytný krok ke zrychlení zpomalující italské ekonomiky. Návrh počítá se snižováním schodku do následujících let. V roce 2020 počítá se schodkem 2,1 % HDP a pro rok 2021 schodek sníží až na hodnotu 1,8 % HDP. Dále uvádí, že se do budoucna počítá s úspornými opatřeními, jako je krácení důchodů a výdajů na migraci a naopak navýšení výdajů na podporu rodin. Podle J. Junckera, předsedy Evropské komise, by jakákoliv tolerance porušení evropských pravidel znamenala nežádaný precedens pro ostatní země. Pokud by tedy evropská komise byla příliš tolerantní vůči italskému návrhu, mohla by se dočkat projevu nelibosti od ostatních států a do budoucna by dodržování evropských pravidel mohla už jen těžko vyžadovat.

Tým ekonomického výzkumu Raiffeisenbank a.s.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Okénko finančního trhu 15.11.2018
    Britská premiérka T. Mayová získala podporu kabinetu pro návrh Brexitu. Nutno dodat, že návrh má stále nemálo odpůrců. Minimálně devět členů kabinetu hlasovalo proti. Schválení návrhu kabinetem pak odstartovalo vlnu nevole, která vyostřila až v rezignace hned několika členů vlády a další se k nim stále přidávají. Mezi prvními podal rezignaci člen kabinetu a hlavní vyjednavač smlouvy o Brexitu D. Raab a následně ministryně práce E. McVeyová spolu s dalšími. Raab se obává, že schopnost Británie odejít z celní unie, která je součást plánované dohody, bude v rukách EU, nikoliv Británie. Tomu se premiérka brání, podle ní existují horší scénáře, jako je výstup Británie z EU bez jakéhokoliv smluvního ujednání či nutnost odložit výstup na pozdější datum. Samotná rezignace hlavního vyjednavače na celou dohodu nevrhá dobré světlo. Ozývají se hlasy z řad ministrů, volající po odstoupení britské premiérky. Mezitím se EU může začínat připravovat na summit, kde by se schválený návrh měl finalizovat. Premiérka má tak čas alespoň další měsíc, aby přesvědčila euroskeptiky v parlamentu ke schválení návrhu.
  • Okénko finančního trhu 15.1.2019
    Podle předběžných odhadů, založených pouze na částečných datových zdrojích, německá ekonomika ve 4Q 2019 slabě vzrostla. V souhrnu za celý rok 2019 byl tak pravděpodobný růst německé ekonomiky 1,5 %. Tento údaj představuje zpomalení celoročního růstu o 1 p.b. ve srovnání s rokem 2017. Ve třetím čtvrtletí zaznamenala německá ekonomika dokonce slabý meziroční pokles, na kterém se největší měrou podepsaly problémy v automobilovém průmyslu dané zaváděním nových emisních předpisů. V datech za poslední kvartál loňského roku však lze najít i signály o rozšíření slabého ekonomického výkonu i do dalších průmyslových odvětví, což samozřejmě bude negativně působit na budoucí dynamiku ekonomického růstu. Co se týká výhledu na nejbližší období, očekáváme, že by si po slabším období mohl lépe vést německý automobilový průmysl. Rovněž vyšší úroveň mzdového růstu vytváří předpoklady pro budoucí solidní růst spotřeby domácností. Nicméně celoroční růst v letošním roce bude nejspíš pod úrovní loňského roku.
  • Okénko finančního trhu 15.2.2019
    Podle předběžného odhadu ČSÚ vzrostla česká ekonomika v závěru minulého roku mezičtvrtletně o 1,0 %, což znamená zrychlení o čtyři desetiny ve srovnání s předchozím čtvrtletím. Meziroční tempo také zrychlilo na 2,9 %. Výsledek je tak pozitivním překvapením, ačkoli se jedná pouze o předběžný odhad, který může být v následujících měsících revidován. Za celý loňský rok dosáhl hospodářský růst 3 %. Podle informací statistického úřadu byla hlavním impulsem zahraniční poptávka a investice. I přes zpomalení tuzemské ekonomiky v předchozích dvou čtvrtletích je současné zrychlení pozitivním překvapením. Pro tento rok očekáváme průměrný růst ekonomiky 2,7 % a pro rok příští ještě o dvě desetiny nižší tempo.
  • Okénko finančního trhu 15.3.2019
    Tuzemská průmyslová výroba v lednu ve srovnání s předchozím měsícem poklesla o 1,3 %. Meziročně tuzemský průmysl poklesl o 1,1 %. Jedná se tak o druhý meziroční pokles v řadě, což jsme zaznamenali naposledy v roce 2013. Největší brzdou průmyslu byl již tradičně automobilový sektor. Tentokrát se však propad výroby dotkl téměř všech odvětví. Průmysl tak do nového roku nevykročil příliš pozitivně. V tomto roce očekáváme, že průmyslová výroba bude postupně zpomalovat. Největší brzdou je i nadále automobilový průmysl a přílišná koncentrace tuzemské ekonomiky na tento sektor. Poptávka po nových automobilech s pokročilou fází hospodářského cyklu přirozeně slábne. Dalším rizikem zůstává hospodářská situace našich obchodních partnerů. Riziko brexitu, další zpomalení německé ekonomiky nebo možné zavedení dovozních cel ze strany USA na evropské zboží se promítá do poklesu výroby napříč celou ekonomikou. Pro celý rok 2019 očekáváme, že průměrný růst průmyslové výroby dosáhne obdobně jako v roce minulém 3,0 %.
  • Okénko finančního trhu 15.4.2019
    Rada Evropské unie udělila mandát Evropské komisi k vyjednávání o vzájemné eliminaci cel na průmyslové zboží mezi EU a USA. Kromě bezcelního přístupu má dohoda zahrnovat i ujednání o odstranění technických bariér obchodu jako jsou rozdíly v technických a produktových regulacích. Vyloučeny jsou pro tuto chvíli veškeré zemědělské produkty. EU trvá na tom, že podmínkou uzavření nové dohody bude zrušení loni zavedených amerických cel na ocel a hliník, a také si vyhrazuje možnost z jednání kdykoliv odstoupit v případě, že USA zavedou jakákoliv další omezení. Zprávy z USA mezitím konzistentně hovoří i o relativně hladkém průběhu vyjednávání obchodní dohody s Čínou. Shody bylo již údajně dosaženo na sankčních mechanismech pro případ jednostranného nedodržení úmluvy, což lze považovat za významný posun.
  • Okénko finančního trhu 15.5.2019
    Podle předběžného odhadu ČSÚ vzrostla česká ekonomika v prvním čtvrtletí letošního roku mezičtvrtletně o 0,5 %, což znamená zpomalení o tři desetiny ve srovnání s předchozím čtvrtletím. V meziročním srovnání se domácí produkt zvýšil o 2,5 %. Hlavními přispěvateli k růstu produktu byly spotřeba domácností a zahraniční poptávka, pokračoval i svižný růst tvorby hrubého fixního kapitálu. Růst HDP si nadále udržuje slušnou dynamiku a to i přesto, že ekonomika v eurozóně a zejména v Německu je utlumená. Pro tento rok očekáváme zvolnění růstu domácího produktu na 2,4 % a pro rok příští pak ještě o dvě desetiny nižší tempo.
  • Okénko finančního trhu 15.6.2018
    Tento týden byl z pohledu měnové politiky prozatím nejdůležitějším v tomto roce. Americký Fed zvýšil opět své úrokové sazby a vyslal jasný jestřábí signál, že bude pokračovat i v následujících letech. ECB oznámila postupný konec kvantitativního uvolňování a definitivně tak ukončila éru ultra uvolněné měnové politiky. Naopak japonská centrální banka pokračuje v pumpování peněz do ekonomiky a dokonce snížila svojí inflační prognózu. S překvapením přišla i čínská centrální banka, která nezvýšila své úrokové sazby a nenásledovala tak rozhodnutí Fedu. Čínská ekonomika podle posledních čísel ztrácí svůj výkon. Zpomalila průmyslová výroba, maloobchodní tržby i investice. K tomu se přidávají obavy z obchodních válek s USA, které mohou čínskou ekonomiku hodně bolet.
  • Okénko finančního trhu 15.7.2019
    Výsledek běžného účtu platební bilance v květnu pozitivně překvapil, když skončil přebytkem 11,2 mld. Kč. Saldo běžného účtu bylo tradičně příznivě ovlivněno přeshraničním obchodem, který vykázal převis vývozů nad dovozy v hodnotě téměř 43 miliard. To v předstihu signalizoval už výsledek zahraničního obchodu, který skončil v květnu o 17 mld. lepším výsledkem oproti stejnému měsíci loňského roku, i přes to, že exportéři jsou vystaveni nepříznivé zahraničí ekonomické situaci. Bilance běžného účtu byla naopak negativně ovlivněna odlivem důchodů z přímých i portfoliových investic a to v úrovních -33,6 mld. resp. -3,7 mld. Kč. Vlivem příznivějších květnových údajů se saldo běžného účtu v úhrnu za posledních 12 měsíců drží v kladných číslech. Za celý rok 2019 nicméně očekáváme přibližně vyrovnanou bilanci běžného účtu, což odpovídá meziročnímu zhoršení přibližně o patnáct miliard Kč. V druhé polovině roku se do ní podle našeho odhadu bude negativně promítat vliv slábnoucí poptávky po českém zboží v zahraničí i vyšší odliv dividend do zahraničí.
  • Okénko finančního trhu 15.8.2018
    Dnešní den je ve znamení amerických statistik. Tamní maloobchodní tržby vzrostly v červenci meziměsíčně o 0,5 %, čímž výrazně předčily očekávání trhu. Nicméně výsledek je ovlivněn významnou revizí předchozí hodnoty. Předstihový Empire index v srpnu překvapivě vzrostl o tři body navzdory tomu, že trh očekával pokles. Jedná se tak o nejvyšší hodnotu tohoto roku. Zpracovatelský průmysl na východním pobřeží Spojených států tak ani po velmi úspěšném druhém čtvrtletí neztrácí optimismus do zbytku roku. Nicméně červencová statistika celkové průmyslové produkce ukázala meziměsíční zpomalení na 0,1 %, což je mírně pod odhadem trhu. Do výsledku však opět zasáhla výrazná revize předchozí hodnoty, tentokrát směrem nahoru. Americký dolar se však i dnes ovlivňuje situace v Turecku a výprodeje napříč rozvíjejícími se trhy. Vůči euru je nejsilnější od poloviny minulého roku a v současnosti se obchoduje na úrovni EUR/USD 1,131.
  • Okénko finančního trhu 15.8.2019
    Evropský datový kalendář byl pro dnešek prázdný a pozornost tak byla upřena na Ameriku. Jak se již v poslední době stalo tradicí, zatímco Evropa trhy nepřestává strašit, USA přinášejí pozitivní překvapení. Empire State Index mezi zpracovateli v srpnu přinesl namísto očekávaného zhoršení meziměsíční nárůst o 0,5 bodu na hodnotu 4,8. Za pozornost stojí hlavně znatelně lepší hodnocení nových objednávek. Podobně i Philadelphia Fed Business Outlook překonal předpoklady, když sice meziměsíčně poklesl, ale výrazně méně, než se trhy obávaly. V hodnocení současného podnikatelského klimatu převažovaly pozitivní názory nad negativními a ve výhledu na příštích šest měsíců byl tento rozdíl ještě mnohem výraznější. Ještě radostnější zprávou pro USA pak byl červencový růst maloobchodních tržeb, které si připsaly 0,7 %, a bez započtení automobilů pak dokonce 1,0 %. Oba tyto výsledky překonaly očekávání a potvrzují sílu domácí poptávky na americkém trhu. V situaci neutuchajícího mezinárodního napětí, kdy americký export nevyhnutelně bude ztrácet dech, tak může právě domácí spotřeba dodat potřebnou vzpruhu.
  • Okénko finančního trhu 16.11.2018
    Šéf americké centrální banky J. Powell nastínil možnou pauzu ve zvyšování úrokových sazeb v příštím roce kvůli možným problémům tamní ekonomiky. Ačkoli Spojené státy překonávají všechny prognózy, Powell vidí tři hlavní rizika pro příští rok – zpomalující zahraniční poptávku, odeznění fiskálního stimulu ze začátku tohoto roku a zpožděný efekt zvyšování úrokových sazeb. Současná prognóza centrální banky přitom počítá ještě s jedním zvýšením v tomto roce a dalšími třemi v roce příštím. Prognóza RBI počítá pro příští rok jen se dvěma zvýšeními. Horní pásmo základní úrokové sazby by se tak dostalo na 3,0 %, což by byl vrchol v tomto měnověpolitickém cyklu. Slova guvernéra tak potvrzují náš předpoklad zpomalení americké ekonomiky v druhé polovině příštího roku a nižší proinflační tlaky, které nebudou centrální banku tlačit k dalšímu zvyšování úrokových sazeb.
  • Okénko finančního trhu 16.1.2019
    Ceny průmyslových výrobců v prosinci meziměsíčně poklesly o 1,1 %, což byl nejhlubší pokles za poslední tři roky. To ovlivnilo i dynamiku meziročního růstu, která zvolnila z listopadových téměř 4 % na 2,4 % v prosinci. Nižší ceny ropy na světových trzích se s poměrně krátkým zpožděním začaly promítat do cen výrobců a ovlivnily zejména ty skupiny zboží na ni bezprostředně navázané (rafinérské ropné produkty a chemické výrobky). Zpomalil však i růst ve skupině dopravních prostředků a kovodělných výrobků. Ceny výrobců tak v listopadu dosáhly svého vrcholu a počínaje prosincem začaly postupně zvolňovat dynamiku růstu. To odráží pozvolné zpomalování růstu ekonomiky i odeznívání předchozích vysokých nákladů na surovinové vstupy. V souhrnu za celý loňský rok vzrostly ceny výrobců o 2 %. V souvislosti s výhledy cen ropy na úrovni 70 USD/barel a slabší úrovní kurzu koruny očekáváme, že růst cen výrobců by se i v letošním roce měl udržet poblíž úrovně 2 %.
  • Okénko finančního trhu 1.6.2018
    Druhý odhad českého HDP za 1. čtvrtletí přinesl revizi směrem dolů o 0,1 p.b. na 0,4 % č/č a 4,4 r/r. Hlavními přispěvovateli k růstu tuzemské ekonomiky byly domácí firmy díky rostoucímu objemu exportu a investic. Kvůli akcelerujícímu dovozu ale zahraniční obchod negativně přispěl k ekonomickému růstu. Spouštěčem investiční aktivity českých firem je bezesporu extrémně nízká nezaměstnanost. Nedostatek pracovní síly znamená, že jediný způsob, jak firmy mohou dále navýšit výrobu se stejným množstvím zaměstnanců, je vylepšování produktivity práce. Vývoj ukazuje, že česká ekonomika dosáhla na přelomu roku vrcholu svého hospodářského cyklu a v novém roce začala pomalý sestup. Za celý letošní rok očekáváme zpomalení růstu HDP na 3,5 %. V dohledné době ale tempo expanze zůstane nad svým dlouhodobým potenciálem, který je okolo 3 %.
  • Okénko finančního trhu 16.4.2019
    Růst cen průmyslových výrobců v březnu dále meziročně zrychlil na 3,8 %. Největší měrou se na tom podílely, stejně jako v lednu a únoru, ceny v odvětví elektřiny, plynu a páry, které vzrostly o 8,4 %, přitom ceny samotné elektřiny se zvýšily dokonce o 11,2 %. Vlivem postupného zvyšování cen ropy na globálních trzích došlo i k dalšímu nárůstu cen v odvětví koksu a rafinovaných ropných produktů. S přetrvávajícím růstem ekonomiky tlačí na růst cen energií i vyšší poptávka, což je typické pro pozdější fázi hospodářského cyklu. V letošním roce bude dynamika produkčních cen urychlována slabší úrovní kurzu koruny společně s vyššími cenami materiálových a zejména pak energetických vstupů. V průměru by se tak měly ceny výrobců zvýšit o 3,1 %, což je o více než jeden procentní bod vyšší tempo oproti loňskému roku.
  • Okénko finančního trhu 16.5.2019
    Americký předstihový indikátor Philadelphia Fed Index v květnu vykázal hodnotu 16,6 bodu, tedy výrazně více, než trhy očekávaly. Pozitivní sentiment se tedy z americké ekonomiky nevytrácí. Podporuje ho i klesající počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti, který oproti minulému měsíci klesl o 16 tisíc.
  • Okénko finančního trhu 16.7.2018
    Běžný účet se po přebytku v dubnu přesunul do negativní bilance (2,2 mld. Kč), ve které během letních měsíců pravděpodobně zůstane. Primární vliv na deficit má obnovený odliv dividend. Odliv důchodů z přímých investic v květnu činil 26,5 mld. Kč, z toho dividendy z přímých investic dosáhly 17,2 mld. Kč (o 14 mld. více než v dubnu). Podle nás bude odliv dividend jedním z faktorů, který bude nadále brzdit posilování koruny. V našem odhadu počítáme s přebytkem běžného účtu za celý rok 2018, který dosáhne 30 mld. Kč, tedy o 24 mld. méně než loni.
  • Okénko finančního trhu 16.7.2019
    Německý ZEW index ekonomického sentimentu zaznamenal další pokles. Hodnocení současné ekonomické situace dosáhlo úrovně -1,1 a poprvé od roku 2010 se tedy mezi respondenty našlo více pesimistů nežli optimistů. K poklesu došlo i ve známkování výhledu do blízké budoucnosti, které hodnotou -24,5 nemělo daleko k dosažení sedmiletého minima. Němci si evidentně nemohli nevšimnout nekonečných obchodních konfliktů mezi velmocemi, zpomalujícího ekonomického růstu Číny, klopýtání evropského automobilového průmyslu, výhrůžek Donalda Trumpa o možném uvalení cel na evropské zboží či množících se varování před sklouznutím německé ekonomiky do recese. Trhy byly sice na slabé výsledky průzkumu vesměs připraveny, nicméně realita byla nakonec znatelně horší a euro tak nevyhnutelně začalo oslabovat.
  • Okénko finančního trhu 16.8.2018
    Ceny průmyslových výrobců v červenci meziročně vzrostly o 3,4 % a meziměsíčně o 0,3 %. Jedná se tak o nejrychlejší růst od února 2012. Meziměsíční růst cen koksu a rafinovaných výrobků pokračuje. Ten je způsoben výrazně vyšší cenou ropy z posledních měsíců. Výrobci i nadále převádějí vyšší náklady na koncové spotřebitele. Vyšší meziroční růst cen průmyslových výrobců přetrvá po zbytek roku díky nízké srovnávací základně z minulého roku a růstu cen materiálů, na který je vytvářen tlak velkým objemem objednávek v průmyslu, ale i kvůli slabší koruně. K tomu musíme připočíst zvyšující se mzdové náklady, které plynou z rapidně rostoucích mezd a meziročně vyšší ceny ropy. Za zmínku také stojí nejrychlejší růst cen stavebních prací od roku 2008. Stavebnictví se tento rok daří nejlépe od finanční krize právě v roce 2008. Nicméně stále větší produkce naráží na limity naší ekonomiky v podobě extrémně utaženého trhu práce a rychlého růstu mezd. Následkem je pak více než tříprocentní meziroční růst cen.
  • Okénko finančního trhu 16.8.2019
    Ceny průmyslových výrobců v červenci dále zpomalily svoji dynamiku. V meziměsíčním srovnání poklesly o 0,1 %, meziročně se jejich růst snížil o 0,4 p.b. na 2,1 %. K růstu nadále výrazně přispívaly ceny v odvětví elektřiny, plynu a páry, které se zvedly o 8,0 %, přitom ceny samotné elektřiny byly vyšší dokonce o 10,5 %. Rychlý růst si udržely i ceny výrobců v oblasti potravinářství (mzr. o 4,0 % stejně jako v červnu), které reagovaly na rychle se zvyšující ceny agrárních vstupů. Za meziměsíčním poklesem cen průmyslových výrobců tak stojí další průsak aktuálně nízkých cen ropy do příslušných cenových okruhů. Ve zbytku roku očekáváme, že nízké ceny výrobců v eurozóně (meziročně v červnu pouze o 0,9 %) budou zpomalovat i ceny v tuzemsku. Tento vliv však bude tlumen slabší úrovní kurzu koruny. Nadále však bude meziroční růst ovlivňován výrazným příspěvkem rychle rostoucích cen elektřiny. V letošním roce by tak měl průměrný růst cen výrobců mírně přesáhnout 3 %.
  • Okénko finančního trhu 17.10.2018
    Vyjednávání ohledně Brexitu zažívají klíčové dny. Dnes začal summit Evropské unie, na kterém měla být podepsána dohoda mezi EU a Velkou Británii o podmínkách a vzájemných vztazích po odchodu Británie z unie. Hlavní jednání by měla proběhnout dnes večer a během zítřka, nicméně už několik dní je jisté, že k průlomu v jednání nedojde. Daleko více pravděpodobné je další odložení finálního termínu dohody a to až do prosince tohoto roku. Hlavním tématem sporu je otázka hranic mezi Velkou Británií a Irskem. Problémů které musí být vyřešeny je však ale více. V tomto kontextu se tak ani nouzový listopadový summit EU nezdá jako konečné datum pro podepsání dohody.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Instaforex ebook