Úterý 19. březen 2024 04:38
reklama
Purple trading AI
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Dukascopy new

Brexit: klíčových 48 hodin? Ranní analýza 16.10.2018

16.10.2018 12:19  Autor: Admiral Markets  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

 

Brexit – aktuálně zasedá kabinet UK, hned poté Mayová odjíždí na summit EU

Mayová řekla, že UK vstupuje do finálních jednání ohledně Brexitu a je čas zachovat chladnou hlavu. Tento týden se také koná summit EU, který měl být pro Brexit klíčový. To odmítlo několik ministrů EU, když se shodli na tom, že „okamžik pravdy" se pro Brexit na středečním summitu zmenšil. Na finální dohodu si tak budeme muset počkat.

Analýza US indexů DJIA, S&P500, Nasdaq100

Americké akciové indexy konsolidují. Po prudkých výprodejích z minulého týdne zde nevidíme výraznější pohyby směrem nahoru. S cenovkou indexů by mohly zahýbat výsledky společností za třetí kvartály, které budou přicházet v následujících dnech.

Zlato drží zisky

Zlato posílilo nad důležitou rezistenci 1226 USD/oz. Jedná se o významnou hladinu a zatím se zdá, že zde cena nějaký čas zůstane. Pokud by cena tento nyní už support prorazila dolů, můžeme očekávat opětovný pokles.

Janet Yellen se vyjádřila k výrokům Trumpa proti FEDu

Janet Yellen, bývalá předsedkyně FEDu řekla, že není žádoucí, aby prezident takto výslovně kritizoval politiku FEDu. Je to škodlivé pro FED a finanční stabilitu. Yellen tak bránila současného předsedu Powella a dodala, že US centrální banka je nezávislá a apolitická.

Itálie schválila schodkový rozpočet

A čeká na vyjádření EU. Ta rozhodne, zda je rozpočet v souladu s EU směrnicemi. Deficit státního rozpočtu má být pro příští rok ve výši 2,4 % HDP. Itálie má v Evropě druhý nejvyšší poměr dluhu vůči HDP a EU by ráda viděla, aby jej zmenšovala, nikoliv navyšovala.

ECB chce navzdory rizikům ukončit QE

Evropská centrální banka ukončí do 3 měsíců svůj program nákupů dluhopisů a aktiv navzdory politickým a obchodním tlakům. ECB postupně nákupy snižuje a doufá, že už udělala dost pro podporu ekonomiky a růstu inflace.

Analytický team Admiral Markets

Upozornění na rizika: Obchodování s finančními instrumenty, které Admiral Markets nabízí, s sebou nese vysokou míru rizika a díky své složité povaze není vhodné pro všechny investory. Před jakýmkoliv investičním rozhodnutím byste měli vyhledat radu nezávislého finančního poradce, abyste se ujistili, že chápete všechna rizika. Tento materiál neobsahuje investiční doporučení, investiční pobídku, nabídku nebo žádost o transakce s finančními nástroji a neměl by být tak vykládán. Vezměte prosím na vědomí, že v případě, kdy analýza odkazuje na minulou výkonnost, se tato výkonnost může v čase změnit. Nezaručujeme přesnost a úplnost informací a jakákoliv osoba, která jedná dle těchto informací, tak činí zcela na vlastní riziko.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Brexit: dohody zatím nebylo dosaženo – ranní analýza 15.10.2018
    Michel Barnier po nedělním jednání s britským ministrem Raabem potvrdil, že dohody nebylo dosaženo. Vyjednávání tak budou pokračovat, nejsou známa konkrétní data. Oficiálně Británie odchází z EU 29. března 2019 a do této doby by měla být smlouva nejenom uzavřena, ale i ratifikována.
  • Brexit dovedl Británii na rozcestí, odkud všechny cesty vedou do pekla
    Přestože vláda premiérky Mayové podpořila návrh dohody o britském odchodu z Evropské unie, po dnešních Prime Minister's Questions je již téměř jisté, že brexitová dohoda neprojde přes Dolní sněmovnu Spojeného království. Toho si je premiérka Mayová vědoma, a proto prohlásila, že návrh brexitové dohody stále není konečnou verzí.
  • Brexit – drama na pokračování
    Dnešní vystoupení premiérky Mayové v britském parlamentu znamená, že brexit by mohl vstoupit do závěrečné fáze. Vzhledem k tomu, že Mayová má jen malou šanci získat podporu pro svou verzi dohody, je cesta k řešení stále stejně nejistá jako dříve.
  • Brexit, FOMC, DOE - denný výhľad
    Libra v utorok mierne skorigovala svoje straty. Zajtrajšie dáta zmien zamestnanosti z Veľkej Británie za júl potvrdia, či nie predčasne. Dolár naopak svojim stratami naznačuje obavy trhu zo slabnúcich projekcií rastu sadzieb v tomto roku.
  • ​Brexit: chaos a odchod ministrů – tržní analýza 16.11.2018
    Po včerejším vystoupení Mayové po dlouhé poradě s ministry se zdálo, že se Brexit konečně chýlí ke konci. Avšak včera odstoupili klíčoví ministři – ministr pro Brexit Raab, dále Esther McVeyová a další 4 členové kabinetu. Co bylo důvodem? Především to, že země v této dohodě dle některých ministrů nezíská kontrolu nad svými financemi a hranicemi. Nyní je důležité, jak bude na dohodu reagovat parlament, avšak můžeme očekávat, že hlasování bude velice těsné, v parlamentu je spoustu odpůrců.
  • Brexit jako startér evropské nákazy?
    Začíná týden, ve kterém je na stole řada důležitých událostí, ale lví díl pozornosti přitáhne pouze jedna - čtvrteční britské referendum o setrvání v Unii. Poslední průzkumy veřejného mínění ukazují, že sice tábor za setrvání v EU lehce posílil, rozdíly ale zůstávají velice malé. Odchod Británie z EU přes poslední zisky libry (za dva dny přes 2,5 %) tak zdaleka není mimo hru. Co by to následně znamenalo pro ekonomiku EU a eurozóny?
  • BrExit je hlavně evropské téma. Globální trhy až tolik netrápí
    Tento týden je především o brexitu, takže v tomto duchu budeme ještě chvíli pokračovat také na xPulsu. Brexit je téma,...
  • Brexit je jen zástěrkou maskující nevyhnutelnou recesi Velké Británie
    Blížící se volby o Brexitu jsou celkem ironické, protože Británie do Evropské unie vlastně nikdy pořádně nevstoupila. Jako dítě sedmdesátých a osmdesátých let si jasně vybavuji, jak paní Thatcherová bojovala s EU o každou píď. Přesvědčila ji, aby se smířila s její verzí unie, aspoň po finanční stránce.
  • Brexit - ještě komplikovanější, než jsme si mysleli
    Rozhodnutí britského soudu o tom, že referendum o brexitu potřebuje ještě posvětit v parlamentu, vyvolalo na trzích radost a pomohlo libře do blízkosti měsíčních maxim. Zdá se však, že víc než jasno přináší soudní verdikt zatím hlavně novou nejistotu.
  • BREXIT je tu
    Počas posledných 24 hodín sme neustále spracovávali udalosti na trhu v spojení s britským referendom o zotrvaní / vystúpení z EÚ. Udalosti nakoniec boli oveľa dramatickejšie ako sa čakalo a na trhu bola najväčšia volatilita za posledné roky. Výber z dôležitých udalostí:
  • BrExit: Na co si dát pozor a co od něj čekat?
    Téma tohoto týdne je naprosto jasné. Ve čtvrtek nás čeká britské referendum k vystoupení Británie z EU a do zveřejnění výsledků trhy pravděpodobně v nadcházejících dnech nebude zajímat nic jiného. Dostávám k brexitu spoustu dotazů, takže se pokusím na ty nejčastější odpovědět níže. Na tuto středu jsem pak pro zájemce připravil k tématu také webinář, který začíná v 18:00 a na který jste samozřejmě všichni zváni. Registrace klasicky na našich stránkách v sekci webináře.
  • BrExit, ne-BrExit, domácnosti míňajú a tlmia tak dopad negatívnej nálady podnikateľov
    Viacero dát v posledných mesiacoch potvrdilo negatívny dopad  obáv o pozitívny výsledok referenda v Británii o vystúpe...
  • Brexit: nekončící jednání
    Obchodní dohoda mezi Británií a Evropskou unií je na dosah. Podle zástupců je dohoda na 90 % hotová a představení finální verze můžeme očekávat již do dvou týdnů.
  • Brexit odštartuje veľké zmeny
    Ešte včera o polnoci, po prvých výsledkoch prieskumov verejnej mienky si boli finančné trhy – najmä britské banky - isté, že Británia neodíde. Do Európy však doletela ďalšia šedá labuť. Tá hrozí, že v Európe neostane kameň na kameni.
  • Brexit opět hýbe librou, šance na pokles sazeb BoE roste
    Dnešní situace na britské měně je opět vyhrocená. Pár GBP/USD ztrácí až 160 pips na 1,4146 po zveřejnění nového průzku...
  • ​Brexit, pokles ropy a EUR/USD - tržní analýza 23.11.2018
    Únik konečné podoby dohody o Brexitu na veřejnost způsobil zvýšenou volatilitu na párech s britskou librou, avšak nyní trhy korigují. Mayová představila dohodu parlamentu, ten jej musí schválit. Jedná se o klíčový bod pro další postup. Jaké varianty mohou nastat? Buď bude dohoda bez problému schválena a Spojené království odejde z EU poklidně, nebo nebude schválena a můžeme se dočkat chaotického Brexitu bez dohody. Mohou také nastat předčasné volby nebo může být vyhlášeno i druhé referendum.
  • Brexit pokračuje – tržní analýza 1.11.2018
    Tereza Mayová učinila dohodu s EU, která britským bankám a finančním institucím umožní přístup na evropské trhy i po Brexitu. Stále se také hledá řešení irských hranic, Mayová předložila nový návrh. Dominic Raab navrhl, že by se dohoda s UK mohla dokončit do 21. listopadu 2018. Měnový pár GBP/USD posílil nad 1,28216, což je nyní nejsilnější support. Dnes nás čeká rozhodnutí o úrokových sazbách v UK, očekává se, že BOE nechá sazby beze změny právě díky Brexitu a obavám, jak se ekonomika bude vyvíjet dále.
  • Brexit – potenciál dramatickej zmeny
    Prečo by mal odchod Británie z Európskej únie priniesť dramatickú zmenu? Británia aj tak nie je v eurozóne a s úniou má vyrokované mnohé výnimky, tak prečo potom? Pretože jej odchod by výrazne zmenil obchodné a finančné vzťahy vnútri Európy. O tých politických nehovoriac.
  • Brexit po včerejšku: z frašky je nastavovaná mýdlová opera. Trhy věří v měkký brexit
    Příběh brexitu se po včerejšku změnil z frašky na nastavovanou mýdlovou operu. Obě strany „rozvodového řízení“ se chovají jako by si rozvod sice odkývly, avšak záhy shledaly, že bez sebe prostě neumí žít. A chtějí rozhodnutí zvrátit. Ovšem jen tak, aby přitom neztratily tvář. Což je v tomto případě nemožné.
  • BREXIT průvodce – vše, co potřebujete vědět (2019)
    Termín „Brexit“ se stal poslední dobou velmi často zmiňovaným tématem, který uplynulé dva roky výrazně ovlivňuje vývoj jak na politické, tak ekonomické scéně. Tento článek má posloužit jako shrnutí toho, co se kolem Brexitu zatím událo, a hlavně také to, co po něm bude následovat a jaký vliv to může mít na kapitálový/finanční trh.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
XTB trading konference 2024