Čtvrtek 28. březen 2024 20:57
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
InstaForex Autochartist
reklama
Swissquote Bank
reklama
Fintokei ProTrader

Kocour bude nahrazen „hodným bankéřem“

09.10.2018 10:06  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Hlavní události

  • Moneta Money Bank se po případné akvizici přejmenuje na Air Bank.
  • Likérka Stock Spirits ráno zveřejnila stručný komentář k hospodaření společnosti za 9 měsíců od počátku roku. Uvádí, že Polsko a Česká republika, které dohromady tvoří 75 % tržeb skupiny, pokračovaly v růstu objemu prodejů. Od konce minulého roku kleslo čisté zadlužení z 53 mil. EUR na 32 mil. EUR. Skupina současně přechází na nový fiskální kalendář. Ten byl doposud shodný s kalendářním. Nově bude od 1. října do 30. září. Stock Spirits zveřejní kompletní hospodářské výsledky 5. prosince, a to ve dvou verzích. První bude za 9 měsíců od počátku roku a druhá bude pro-forma nového fiskálního roku od 1. října 2017 do 30. září 2018.
  • Evropské akcie by měly zahájit dnešní obchodování poklesem.
  • Dnešek je na ekonomické události skromnější. Ráno byla zveřejněna bilance zahraničního obchodu Německa. Ta přinesla spíše zklamání, když se do ní promítla nejistota u velkých německých obchodních partnerů.

Obchodování na zámořských trzích

První obchodní den na americkém akciovém trhu byl zakončen různorodě. Stále pokračovala napjatá atmosféra z minulého týdne, kdy rostly výnosy z dluhopisů. Včera byl federální svátek, tudíž trh s dluhopisy byl zavřený a akciový trh se ocitl bez jasného impulsu kam dál. V tuto chvíli výnosy z dluhopisů opět míří nahoru, dá se tedy čekat další napjatá obchodní seance. Průmyslový Dow Jones jako jediný posílil o 0,2 %. S&P 500 uzavřel čtyři setiny procenta pod pátečním zavíracím kurzem a technologický Nasdaq si pohoršil dokonce o 0,7 %. Nejhlubší ztráty zaznamenaly technologické firmy (-1,2 %), které byly kompenzovány výrobci nezbytného zboží. Ti si připsali 1,3 %.

V asijsko-pacifickém regionu se trhy vydaly všemi směry. Nedaří se akciovým burzám v Japonsku (-1,4 %), Jižní Koreji (-0,6 %) či Austrálii (-1 %). Naopak se po včerejším propadu mírně zazelenaly trhy v Číně (+0,2 %).  Zisky si připisují také burzy v Thajsku (+0,6 %) nebo Indonésii (+0,2 %). V rámci japonského indexu Nikkei 225 se nejhůře vede technologickým firmám, jež ztrácejí 2,9 %. Zisky se podařilo vybojovat především realitním developerům, a to 0,5 %.

Moneta Money Bank

Již včera jsme informovali o probíhajících jednáních mezi Monetou a Home Credit Group B.V. o koupi Air Bank spolu s českou a slovenkou částí Home Credit. Oproti včerejšímu doplníme, že společné uskupení těchto tří subjektů by neslo název Air Bank. Větší část vypořádání kupní ceny ve výši 13 mld. CZK (z necelých 20 mld. CZK) zahrnuje úpis nových akcií, které připadnou prodávající straně. Tento balík akcií bude představovat celkem 24,5% podíl v nové Monetě. Z toho 21,7 % obdrží PPF v čele s Petrem Kellnerem a zbylých 2,8 % získá Emma Capital v rukou Jiřího Šmejce. 

Zdroj: Komerční banka

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Kľúčové udalosti zajtrajšieho dňa
    10:30 zápisnica z posledného zasadnutia Bank of England (kľúčom bude, čo sa pridá niekto k o...
  • 🔊 Kľúčové vystúpenie Powella o 15:10 ⏰
    Sympózium v Jackson Hole bolo v minulosti pôdou pre ohlasovanie významných politických krokov. Ben Bernanke tam oznámil QE2 a QE3 a Mario Draghi predstavil budúce smerovanie ECB. Niet sa čo čudovať, že investori horlivo očakávajú prejav šéfa Fedu, Jerome Powella. Čo očakávať?
  • Kmen omikron není tak hrozný; může se zformovat vlna optimismu. Přehled měnového trhu
    Zdá se, že vlna paniky vyvolaná výskytem nového kmene koronaviru již vrcholí a brzy odezní. Ve prospěch takového scénáře hovoří poslední zprávy o covid-19 a výsledky zasedání OPEC+, na kterém bylo rozhodnuto neměnit dříve dohodnutou strategii, což nepřímo naznačuje, že OPEC+ nevidí ze strany omikronu hrozbu.
  • K mírnému růstu dnes pražské burze pomohla hlavně Moneta
    Pražská burza zahájila nový týden růstem. Index PX dnes posílil o 0,09 procenta na 1081,69 bodu. Vzhůru mu pomohly především akcie banky Moneta a pojišťovny VIG. Vyplývá to z výsledků obchodování na webu burzy.
  • K nelibosti jarní pšenice čelí USA většímu teplu a suchu
    Spojené státy se připravují na další teplé a suché počasí, které bylo již dříve příčinou jednoho z nejhoršího růs...
  • K nelibosti jarní pšenice čelí USA většímu teplu a suchu
    Spojené státy se připravují na další teplé a suché počasí, které bylo již dříve příčinou jednoho z nejhoršího růstového startu jarní pšenice v historii. Stejné podmínky na druhou stranu pomáhají zlepšování kondice americké kukuřice, donedávna se potýkající s nadměrnými srážkami a stojatou vodou na polích.
  • Knot z ECB nevylučuje zvýšenie sadzieb o 50 bázických bodov
    Tieto slová však euro neposilňujú, no zvýšenie o 50 bodov by bolo skutočne prekvapením. EURUSD pokračuje v ústupe po testovaní rozsahu najväčšej korekcie trendu. V súčasnosti sa testuje 23,6 retracement celého súčasného odrazu a RSI je na relatívne nízkej úrovni. Na druhej strane došlo k poklesu pod 2 kĺzavé priemery v grafe H1.
  • Koalice Spolu slibuje pro rok 2025 třikrát nižší schodek, než s jakým počítá MMF. Politici Spolu ovšem dostatečně nevysvětlují, jak ambiciózního cíle dosáhnou
    Volební program koalice Spolu, který byl zveřejněn dnes, představuje v ekonomické oblasti středovou koncepci. Ze tří stran koalice se tedy zejména ODS v této oblasti odklání od svého dlouhodobého směřování. Program obsahuje celou řadu návrhů odpovídajících svojí povahou rysům pečovatelského státu, které nejsou v převažující míře kompenzovány pravicovými koncepty. Výsledkem je tak právě středová poloha.
  • Kobalt jako investice budoucnosti? Momentálně ztrácí na síle
    Kobalt je prvek, který se podobně jako lithium využívá při výrobě baterií do smartphonů, motorů a různých dalších zařízení. Z důvodu rozmachu elektromobilů a obav o nedostatek komodity pro výrobu baterií do akcií producentů kovu začali investovat i světoví miliardáři. Jenže hodnota kobaltu se nachází v červených číslech. Zatímco ještě v březnu 2018 dosahovala historicky nejvyšší úrovně 95 250 USD za metrickou tunu, od vrcholu klesla přibližně o 66 procent a během uplynulého pátku se pohybovala na hodnotě 32 638 USD za metrickou tunu.
  • K obavám z recese se přidává špatný výhled čipaře Micron Technology. Trhy vyčkávají na zítřejší data o inflaci
    Akciové trhy dnes klesají, když se k obavám z recese přidává nepříznivý výhled dalšího gigantického výrobce čipů. Mezitím obchodníci čekají na středeční zprávu o inflaci, která by mohla poodhalit budoucí utahování ze strany Fedu. Silnější než očekávaná ekonomická data z pracovního trhu na jednu zmírnila obavy z recese, ale také otupila optimismus, že Fed zmírní tempo zvyšování sazeb. Otázkou nyní zůstává, zda index spotřebitelských cen v USA mohl být v červnu na svém vrcholu.
  • Kodak mění strategii: Plánuje vyrábět generika. Akcie společnosti raketově vzrostly
    Značku Eastman Kodak zná zřejmě každý. Firma s 132letou historií se proslavila jako tehdejší lídr na trhu s fotografickými potřebami. Jenže kamenem úrazu se pro ni stal přechod na digitální fotoaparáty, který neustála, a v roce 2012 vyhlásila úpadek. Následovala série prodejů celé řady patentů, které vlastnila. Nyní se ale zdá, že nejhorší už má za sebou a začíná novou podnikatelskou éru. Svou budoucnost vidí ve výrobě generik a akcie společnosti na oznámení reagovaly doslova raketovým růstem o 570 procent.
  • Kodak přesedlal na generické léky, akcie vyletěly o 570 %
    Eastman Kodak, někdejší lídr na trhu fotografických potřeb, přesedlal na výrobu složek generických léků, které bude možné nasadit při léčbě nemoci covid-19. Společnost na to dostala od americké vlády, která tak chce snížit závislost na zahraničních dodávkách, půjčku 765 milionů dolarů (17 miliard Kč). Akcie Kodaku ve středu reagovaly strmým růstem až o 570 procent.
  • Kodanský rozsudok
    Európske vlády sa pripravujú na jednoročné zvýšenie ESM na úroveň 940 mld. ?. Tieto správy prenikli na verejnosť pred stretnutím ministrov financií eurozóny v Kodani. Analytici očakávajú, že euroskupina sa dohodne na spojení ESM a 200 mld. ? z EFSF, ktoré požičal dočasný euroval problémovému Portugalsku, Írsku a Grécku. Zvýšenie o ďalších 240 mld. ? na 940 mld. ? by malo byť len dočasné malo by to trvať do polovice 2013.
  • Kofola: Akcionáři schválili dividendu 13,50 CZK na akcii
    Akcionáři Kofoly schválili mimo zasedání (per rollam) návrh představenstva společnosti na dividendu ze zisku minulého roku ve výši 13,50 CZK na jednu akcii.
  • Kofola a Matonni 1873 společně vstupují do firmy na výrobu plastových lahví
    Nápojové společnosti Kofola a Mattoni 1873 společně vstupují do slovenské společnosti General Plastic, která vyrábí polotovary na výrobu plastových lahví. Transakci posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který o tom informoval na svých internetových stránkách. Kofola už dříve v tiskové zprávě o nákupu podílu informovala, uvedla, že v General Plastic bude vlastnit třetinový podíl, třetinu bude mít Mattoni 1873 a třetinu původní majitel, slovenská GP Alliance. Výši transakce společnosti nezveřejnily.
  • Kofola: Celoroční výsledky bez překvapení, meziroční pokles vzhledem k nižším tržbám
    Kofola již 8. 2. 2021 reportovala vybrané provozní ukazatele za Q4 20. Samotná čísla tak nejsou pro trh překvapením. Nezměnil se ani celoroční cíl Kofoly.
  • Kofola: Celoroční výsledky překvapení nepřinesou, důležitý bude výhled a případně dividenda
    Kofola již reportovala 8. 2. 2021 vybrané provozní ukazatele za minulý rok. Příští středu bude zveřejněna výroční zpráva, která bude obsahovat kompletní sadu výsledků. Nepředpokládáme, že by mělo dojít k nějakému překvapení. Důležitý bude výhled na zbytek roku a případný komentář k dividendě.
  • Kofola: Čtvrtletí bez pandemických opatření znamenalo podstatný růst, výhled je silný
    Kofola ČeskoSlovensko zveřejnila výsledky za první čtvrtletí tohoto roku, které jsou podstatně lepší v meziročním srovnání. Bez restriktivních pandemických opatření rostl zisk EBITDA o 22,7 % na 111,8 mil. CZK při tržbách 1 506 mil. CZK (30,3 % y/y). Navíc Kofola naznačuje také podobný růst tržeb i pro druhý kvartál. Nárůst nákladů Kofola kompenzovala jejich přísnou kontrolou a zdražením své produkce. Kofola reportovala silná čísla, která jsou více méně podle odhadů. Vedení potvrdilo celoroční cíle.
  • Kofola: Čtvrtý kvartál silnější než konsensus, celoroční cíl překonán, výhled podle očekávání
    Kofola ČeskoSlovensko reportovala včera po zavření trhu vybrané provozní ukazatele za poslední kvartál minulého roku, respektive za celý minulý rok. Při růstu tržeb za Q4 o 15,3 % na 1,81 mld. CZK a stabilizaci nákladů se EBITDA zvýšila o 64,3 % na 230 mil. CZK. Reportovaná čísla pokořila konsensus včetně naší optimističtější projekce. Kofola splnila celoroční cíle na všech úrovních.
  • Kofola: Dividendu 11,30 CZK schválili akcionáři na valné hromadě
    Kofola oznámila v tiskové zprávě, že akcionáři schválili na valné hromadě (hlasování per rollam – mimo zasedání) dividendu ze zisku roku 2021 ve výši 11,30 CZK na jednu akcii. Ve srovnání s tržní cenou to znamená hrubý výnos 4,2 %.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FxNet
ATC Brokers
Pax Forex
reklama
CapXmaster srovnani