Pátek 29. březen 2024 14:05
reklama
CapXmaster
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Dukascopy new

Akcie Tesly zamířily díky dohodě s regulátory prudce vzhůru

01.10.2018 18:04  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akcie amerického výrobce elektromobilů Tesla dnes prudce zpevňují. Podle analytiků tím reagují hlavně na dohodu s regulátory o urovnání obvinění z podvodu, vliv má ale patrně i zpráva o rekordní produkci ve třetím čtvrtletí. Cena se během dnešního obchodování zvýšila až o 18 procent.

Společnost Tesla a její generální ředitel Elon Musk se o víkendu dohodli s americkou Komisí pro cenné papíry a burzy (SEC) na urovnání obvinění ohledně Muskovu tweetu z počátku srpna. Napsal tehdy, že uvažuje o převzetí Tesly a stažení jejích akcií z veřejného trhu a zejména uvedl, že financování tohoto záměru má zajištěno. Tesla i Musk podle dohody každý zaplatí 20 milionů dolarů (zhruba 446 milionů Kč) a Musk musí alespoň na tři roky odstoupit z funkce předsedy správní rady. Výkonným ředitelem ale zůstane.

Burzovní komise minulý týden ve čtvrtek podala žalobu, ve které uvedla, že výrok o převzetí Tesly a stažení akcií z burzy neměl reálný základ, byl nepravdivý a zavádějící, vedl k chaosu na akciovém trhu a poškodil investory. Akcie Tesly v pátek v reakci na žalobu zareagovaly téměř 14procentním propadem.

"Domníváme se, že Muskova dohoda s komisí SEC je příznivá pro všechny akcionáře a měla by Tesle umožnit obrátit pozornost zpět k výrobě kvalitních vozů," uvedl analytik Ben Kallo ze společnosti Baird.

K dnešnímu růstu ceny akcií Tesly přispěla i zpráva serveru Electrek, podle které Tesla ve třetím čtvrtletí vyrobila rekordních zhruba 80.000 aut ve srovnání s 53.339 vozy ve druhém kvartálu. Produkce nového elektromobilu Model 3 podle zdroje Electrek obeznámeného se situací dosáhla zhruba 53.000 vozů. To by znamenalo, že Tesla splnila svůj srpnový slib, že ve třetím čtvrtletí vyrobí 50.000 až 55.000 vozů Model 3, upozornila agentura Reuters.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie Tesly opět prudce rostou
    Akcie automobilky Tesla (TSLA.US) rostou o téměř 6 % v reakci na komentář CEO Elona Muska o tom, že by Starling, dceřiná společnost SpaceX, mohla po stabilizaci cash flow zamířit na burzu. Investoři Tesly doufají, že by mohli mít k novým akciím lepší přístup než investorská veřejnost. Akcie však také reagují na pozitivní korekci Bitcoinu. Po letošním nákupu této kryptoměny Teslou za $1,5 mld. se jakékoliv výraznější pohyby na kryptoměnách promítají do hodnoty akcií automobilky na burze.
  • Akcie Tesly pod tlakem po zveřejnění prodejů v Číně
    Akcie automobilky Tesla (TSLA.US) dnes v premarketu ztrácely až 7,0 % po zveřejnění měsíčních prodejů v Číně. Dle China's Passenger Car Association klesly v dubnu prodeje automobilky o 27 % ve srovnání s březnem. Výrobce elektromobilů prodal v dubnu 25 845 vozidel. V březnu se počet prodaných vozidel vyšplhal na 35 478 kusů. Tesla prodala v lednu v Číně 15 484 vozidel a v únoru 18 318 vozidel. Dle agentury Reuters se Tesla rozhodla stáhnout své plány na rozšíření hlavní továrny v Šanghaji a realizaci globálního exportního uzlu. Po 18. hodině už se akcie Tesly obchodovaly pouze s 2,5% ztrátou.
  • Akcie Tesly po snížení cen v Číně klesají
    Akcie Tesly (TSLA.US) v pondělí klesly o více než 3 % poté, co nejpopulárnější výrobce EV snížil ceny svých vozů Model 3 a Model Y v Číně o celých 9 % kvůli slábnoucí poptávce na největším světovém automobilovém trhu, krátce poté, co CEO Musk ujistil, že společnost bude pokračovat v masivní výrobě bez ohledu na to, zda globální ekonomika sklouzla do recese, či nikoli.
  • Akcie Tesly prudce vzrostly po zveřejnění čtvrtletních zisků
    Akcie Tesly, výrobce elektrických vozidel, prudce vzrostly poté, co společnost oznámila čtvrtletní výsledky, které překonaly odhady analytiků.
  • Akcie Tesly rastú po zverejnení úspešných štvrťročných výsledkov
    Akcie Tesly (TSLA.US) rastú v premarkete o 8 % po zverejnení solídnych finančných výsledkov za Q1 2022, ktoré prekonali očakávania Wall Street. Niektorí investori dúfajú, že prekvapivo silné výsledky Tesly by mohli priniesť na akciový trh skutočnú „oneskorenú“ jar:
  • Akcie Tesly rostou navzdory Muskovu prodeji akcií 📈
    Akcie společnosti Tesla po otevření trhu posilují o 3,3 % díky nižší než očekávané inflaci v USA. Z dokumentů SEC z 8. listopadu vyplývá, že Elon Musk se zbavil akcií v hodnotě téměř 3,95 miliardy dolarů. Akcie společnosti od začátku roku ztratily téměř 49 %:
  • Akcie Tesly rostou, protože Muska nezajímá konkurence
    Akcie Tesly (TSLA.US) vyskočily během úterní seance o více než 10 % poté, co na konferenci v Kataru CEO společnosti Elon Musk oznámil, že v příštích třech měsících dojde ke snížení platů zaměstnanců o 10 %, což bude znamenat celkovou redukci o 3,5 %.
  • Akcie Tesly sú najnižšie od októbra 2020📉
    US500 stráca 0,6 % a predajcovia na trhu sa snažia posunúť hlavný americký benchmark na úrovne pod 3 800 bodov. US100 klesol pod 10 900 bodov a obchoduje sa o 1,2 %. US30 je na tom oveľa lepšie, obchoduje sa s poklesom o 0,2 %. Býčia dynamika, ktorá sa udržala počas európskej seansy, bola negovaná po zverejnení bilancie obchodu s tovarom. Obrovský pokles deficitu tovarov v USA, najväčší od roku 2009, vyvolal zhoršenie rastu trhu. Lepšie údaje o deficite tovarov by mohli podporiť HDP USA v štvrtom štvrťroku 2022, čo by mohlo byť predzvesťou zachovania jastrabieho postoja Fedu.
  • Akcie Tesly v premarketu posílily! Vše díky silnému upgradu analytiků UBS
    Akcie Tesly zaznamenaly další medvědí úder kvůli nabídce Twitteru na převzetí, ve které figurovaly akcie Tesly jako zdroj financování. Musk zůstává průkopníkem Tesly, z čehož firma čerpá výhody i nevýhody.
  • Akcie Tesly v zajetí hlučných obchodníků
    Populární americký výrobce elektrických aut vizionáře Elona Muska Tesla reportoval finanční výsledky za druhé čtvrtletí. Přestože akcie na výsledky reagovaly výrazným růstem, investorovi zůstává nad výsledky Tesly rozum stát. Společnost totiž v uplynulém čtvrtletí překonala jeden nepopulární rekord, jímž je rekordně záporná tvorba hotovosti, resp. rekordně záporná tvorba volného cash flow. Společnost za pouhé tři měsíce “spálila? 1,2 miliardy dolarů hotovosti, přepočteno aktuálním kurzem téměř 27 miliard korun.
  • Akcie testují nová maxima
    Tesla v září představí další elektrický vůz, a to středně velký tahač, který později doplní také nový pick-up. ,,Středně velký truck Tesly bude odhalen v září. Tým odvedl skvělou práci. Je to skutečně posun na novou úroveň“ uvedl šéf Tesly Elon Musk.
  • Akcie těžařů rostou díky doporučením JP Morgan a pohybu Číny 📈
    Komoditní společnosti na evropských burzách jsou na tom lépe a zisky v Číně zrychlily po rozhodnutí Čínské lidové banky podpořit poptávku. Analytici JP Morgan navíc zvýšili svá doporučení pro největší evropské komoditní společnosti.
  • Akcie těžařů stříbra a zlata rostou 📈
    Rostoucí ceny stříbra jsou hnacím motorem pro kotace těžebních společností, které dnes na Wall Street dominují růstu cen akcií. Mezi zisky v dnešní americké seanci patří Wheaton Precious Metals (WPM.US), Hecla Mining (HL.US), Silvercorp (SVM.US), Coeur Mining (CDE.US), PanAmerican Silver Corp (PAAS.US), Endeavour (EXK.US) a Iamgold (IAG.US), která dnes roste o téměř 27 % v souvislosti s projektem výstavby zlatého dolu v Ontariu a prodejem těžebních projektů v Africe:
  • Akcie těžebních společností v čele výběru nejlepších evropských titulů podle Saxo Bank
    Akcie těžebních firem neustále zápasí s tím, aby držely krok s výkonem světových akcií. Ale podle našeho modelu jde o ...
  • Akcie The Honest Company propadly o 25 % po zveřejnění kvartálních výsledků
    The Honest Company (HNST.US) dnes patří k nejhorším akciím na amerických indexech. Padají o více než čtvrtinu po zveřejnění špatných kvartálních výsledků. Producent výrobků ekologické osobní péče a výrobků do domácnosti se začal na americké burze obchodovat po svém IPO v květnu 2021.
  • Akcie Tilray: Podaří se investicí do MedMen dobýt konopný trh v USA?
    V dnešní analýze se zaměříme na akcie Tilray. Jde o titul, který patří do farmaceutického průmyslu. Společnost se ale mírně vymyká, protože Tilray se věnuje tzv. lékařskému konopí. Tilray akcie mají za sebou IPO z roku 2018, takže se na burze obchodují poměrně krátce.
  • Akcie Tilray prudko rastú po zverejnení výsledkov
    Akcie spoločnosti Tilray (TLRY.US) v stredu vzrástli takmer o 9,0 % po tom, čo spoločnosť vykázal neočakávaný zisk za posledný štvrťrok, pričom zároveň oznámila exkluzívne partnerstvo so sieťou supermarketov Whole Foods, ktorá bude predávať konopné prášky vyrobené dcérskou spoločnosťou Manitoba Harvest.
  • Akcie Tilray rastú v súvislosti so správami o legalizácii marihuany
    Tilray company (TLRY.US) je americká farmaceutická spoločnosť špecializujúca sa na výrobu a dodávku kanabisu a tiež produktov lekárskej marihuany.
  • Akcie Time Warner Cable na historických maximech – ve vzduchu visí nabídka
    Americké akciové trhy neudržely svá maxima a vydaly se jižním směrem, když index spotřebitelských cen CPI v dubnu rostl nejrychlejším tempem od ledna roku 2013. Akciové indexy se v průběhu páteční seance vyvíjely nejasným směrem, ovšem v samotném závěru byl ze strany medvědů vyvinut zvýšený nátlak a index S&P 500 tak uzavíral na denních minimech o 0,22 % níže.
  • Akcie Torm se propadají navzdory dobým výsledkům za 1Q23 🚢
    Dánská společnost Torm (TRMDA.DK) je jedním z největších světových provozovatelů cisteren přepravujících ropné produkty, benzín, letecké palivo a naftu. Marže a tržby společnosti se po sankcích uvalených na Rusko zvýšily. Od začátku války na Ukrajině pracuje její flotila na plnou kapacitu a pokrývá delší trasy, díky čemuž má společnost vyšší sazby. díky svému velkému podílu na trhu může také vyjednat vyšší marže. Z komentáře vedení společnosti po zveřejnění výsledků vyplynulo, že trend vysokých sazeb po uvalení embarga na ruské ropné produkty pokračoval i v prvním čtvrtletí při vysoké volatilitě sazeb za přepravu. Společnost má celkem 85 plavidel.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster srovnani