Úterý 19. březen 2024 06:39
reklama
Instaforex ebook
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Dukascopy new
reklama
XTB trading konference 2024

Okénko finančního trhu 19.9.2018

19.09.2018 15:33  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Podle dnešní zprávy ČNB se středečního jednání bankovní rady zúčastní všichni její členové. Nepředpokládáme, že by tato informace měla zásadně změnit situaci. Již čtyři členové bankovní rady ze sedmi se vyjádřili ve prospěch zářijového zvýšení úrokových sazeb, což potvrzuje naší prognózu. Se zvýšením sazeb příští týden počítá i trh. Podstatným sdělením pak tedy bude až tisková konference po středečním jednání, která by mělo poskytnout více informací ohledně listopadového zvýšení sazeb. Podle našeho názoru však spotřebitelská inflace bezpečně nad dvouprocentním cílem, nejvyšší jádrová inflace v tomto roce a stále relativně slabá koruna donutí ČNB zvýšit úrokové sazby i v listopadu. Dvoutýdenní repo sazba by se tak dostala na úroveň 1,75 %. I kdyby se naplnil pouze scénář zářijového zvýšení sazeb, bylo by to poprvé v historii ČNB, kdy by došlo ke zvýšení na třech po sobě jdoucích jednáních. V případě listopadového zvýšení by byla situace samozřejmě ještě více bezprecedentní. Ale to byl kurzový závazek v letech 2013 až 2017 také.

Ministerstvo financí dnes úspěšně emitovalo státní dluhopisy se splatností tří a sedmi let. Kraší papíry s výnosem 1,7 % byly emitovány v objemu 3 mld. Kč. Delší splatnost dosáhla na výnos 2,06 % v objemu 11 mld. Kč. Poptávka byla v obou případech spíše slabší. Jen za prvních devět měsíců tohoto roku dosahuje emise státních dluhopisů 242,1 mld. Kč, což je přibližně o 40 mld. více ve srovnání s celým předchozím rokem. Zároveň se také jedná o výrazně nejvyšší hodnotu v historii. Naopak výrazně klesla emise státních pokladničních poukázek, které ministerstvo v předchozím roce štědře emitovalo za výhodných podmínek spojených s koncem kurzového závazku ČNB.

Tým ekonomického výzkumu Raiffeisenbank a.s.


Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Okénko finančního trhu 19.10.2018
    Čínská ekonomika podle očekávání meziročně zpomalila na 6,5 %, což je nejnižší hodnota od roku 2009. Na jedné straně částečně zklamala tamní průmyslová výroba, na druhé straně ale rostly rychleji maloobchodní tržby. Vývoz do zahraničí paradoxně, i přes uvalená cla ze strany USA, vzrostl. Samotný dopad opatření se tak projeví až v delším časovém horizontu, což je v zahraničním obchodě běžné. Obchodní kontrakty jsou často nasmlouvané na několik měsíců dopředu a administrativní zásah tohoto typu se projeví až se zpožděním.
  • Okénko finančního trhu 19.11.2018
    Hrozba vyslovení nedůvěry T. Mayové, britské premiérky, se stává reálnější. Do dnešního dne potvrdilo již 42 konzervativních poslanců, že premiérku nadále podporovat nebudou. Stačí tedy jen šest dalších poslanců k tomu, aby bylo vyhlášeno vnitrostranické referendum o důvěře premiérce. Několik hlavních konzervativců v čele s B. Johansonem v současné chvíli připravují proti premiérce aktivně kampaň. Dalších pět členů kabinetu se dnes sešlo k tomu, aby napsali konkurenční návrh dohody o Brexitu. Premiérka upozorňuje, že případné její svržení by neprospělo vyjednávání a hrozilo by tak odložení Brexitu. Navzdory kritice tak odcestovala do Bruselu, aby zde dohodla detaily finální dohody. Ta v současné chvíli počítá s variantou, že Británie zůstane součástí celní unie s EU a zároveň bude platit Bruselu standardní poplatky. M. Barnier, hlavní vyjednavač za EU, navrhl, že by se doba platnosti prozatímní smlouvy měla prodloužit až do konce roku 2022. To by mělo oběma stranám umožnit, aby vyjednaly kvalitní stálou obchodní dohodu, která by ošetřila postavení Severního Irska, kde by se v tuhle chvíli musely znovuzavést pevné hranice s Irskou republikou. Zároveň G. Clark, britský obchodní tajemník, prohlásil, že je Británie otevřena maximálnímu možnému prodloužení doby výstupu. Datum platnosti prozatímní smlouvy o Brexitu bude tématem summitu, který se bude konat již tuto neděli.
  • Okénko finančního trhu 19.12.2018
    Dnes se sešli členové poslanecké sněmovny, aby projednali finální návrh státního rozpočtu pro rok 2019. Rozpočet počítá se schodkem 40 mld. Kč, což poslanci odhlasovali během prvního jednání a již se s tímto údajem nehýbalo. Přesto je právě výše schodku trnem v oku opozice, která v době ekonomické prosperity očekává rozpočet vyrovnaný, či ještě lépe přebytkový. Zároveň kritizuje i rozložení výdajů. Nedostatečné jsou například výdaje na investice či na vědu. I v dobách krize se výdaje na vědu blížily jednomu procentu HDP, avšak současný návrh počítá pouze s 0,75 % HDP. Naopak velká kritika se snáší na nedávno schválené slevy na jízdné pro důchodce a studenty, či na debatované obědy zdarma ve školách. V neposlední řadě přichází na přetřes i zvyšování platů úředníků. Dnes mají poslanci projednat návrhy na změny, které byly podané během minulého zasedání a jejichž celkový objem činí více než 140 mld. Kč. Na schválení má ovšem šanci jen malý zlomek z těchto návrhů. V současné chvíli jde největší část výdajů na dávky a podpory v sociálním zabezpečení (41,4 %), vzdělávání a školské služby (11,9 %) a zdravotnictví (5,8 %). Celkově se počítá s výdaji ve výši 1,505 bilionu korun a příjmy 1,465 bilionu korun.
  • Okénko finančního trhu 19.2.2019
    Německý předstihový ukazatel ZEW v únoru potvrdil rostoucí trend, když vzrostl čtvrtý měsíc v řadě na hodnotu -13,4 bodu. Výhled investorů na dalších šest měsíců se tak zlepšil o 1,6 bodu. Nelze však očekávat výrazné zlepšení německé ekonomické situace vzhledem ke slabým výsledkům především ve výrobním sektoru, ale také v průmyslu. Největší obavy investorů jsou ze zhoršení situace v automobilovém průmyslu, výrobě ale také bankovnictví. Také v eurozóně došlo ke zlepšení výhledu na následujících šest měsíců. Výsledný ZEW index předčil očekávání týmu RBI a vzrostl na hodnotu -16,6 bodu. Dosáhl tak pětiměsíčního maxima. Ve čtvrtek se dozvíme PMI ve výrobě eurozóny i Německa, které můžou potvrdit, nebo naopak vyvrátit dnešní výsledky. Trh očekává mírný pokles oproti minulému měsíci v případě eurozóny, v případě Německa naopak předpokládá mírné zlepšení. Lepší výsledek očekáváme také u Ifo indexu za leden, který bude zveřejněn v pátek.
  • Okénko finančního trhu 19.3.2019
    Podle viceguvernéra ČNB M. Mory česká ekonomika nabízí prostor pro nejvýše jedno zvýšení sazeb. K tomuto kroku navíc podle něj nedojde na příštím zasedání centrální banky. Jak už bylo mnohokrát předtím zdůrazňováno, nejdůležitějším aspektem březnového rozhodnutí bude pro Bankovní radu zahraniční vývoj. Tedy ačkoliv inflace vyskočila na úroveň 2,7 % a koruna se i nadále drží na slabších než očekávaných hodnotách, nemusí se jednat o dostatečný podnět pro zvýšení sazeb z pohledu Bankovní rady. Podle Mory by se mělo s dalším zvýšením sazeb počkat, aby měli možnost zjistit, zda česká ekonomika pouze krátkodobě zpomaluje, či vykazuje první známky recese. Včerejší jestřábí vyjádření V. Bendy, podle kterého česká ekonomika umožňuje hned tři zvýšení sazeb, je vzápětí následováno holubičím prohlášením M. Mory, který naopak další zvýšení sazeb téměř nepřipouští. Radní mají možnost vyjadřovat se pouze to tohoto čtvrtka, tedy týden před zasedáním ČNB, kdy bude zahájena mediální karanténa. Podle našich odhadů má však ČNB jednu z posledních možností na zvýšení sazeb. Pokud tedy sazby v tomto cyklu chce zvýšit, neměla by to nadále odkládat.
  • Okénko finančního trhu 19.6.2018
    Americká administrativa zvažuje druhé okolo obchodních sankcí vůči Číně jako odpověď na čínská protiopatření. Na rozdíl od prvotních sankcí, které cílovaly primárně průmyslové výrobky, druhý balíček opatření by se zaměřil na mnohem širší spektrum produktů. Po prvotních clech v hodnotě 50 mld. dolarů by výše dalších restrikcí mohla dosáhnout hodnoty až 200 mld. dolarů. Čína slíbila odvetné opatření. Nicméně ve stejné výši to nezvládne, jelikož za minulý rok dovezla z USA zboží v hodnotě pouhých 130 mld. dolarů. Amerika tak minulý rok dosáhla vůči Číně deficitu ve výši 376 mld. dolarů. Kroky americké administrativy kromě Evropské unie sledují také asijské země, jelikož řada z nich patří do čínského dodavatelského řetězce, např. elektronických produktů. Pro Ameriku by to znamenalo vyšší ceny dováženého zboží, které by srazily dolů spotřebitelský optimismus a zvýšily tlaky na již tak rychle rostoucí spotřebitelskou inflaci.
  • Okénko finančního trhu 19.6.2019
    Čínský prezident Si Ťin-pching se dohodl s americkým prezidentem D. Trumpem, že se setkají na summitu G 20 v Japonsku koncem června, aby společně projednali podmínky nové obchodní dohody, na které se již více než půl roku nemůžou shodnout. Trump dal předem jasně najevo, že se nehodlá unáhlit, jelikož, podle jeho slov, Americe z cel plynou nemalé zisky. Jakmile došlo k potvrzení setkání, asijské akcie okamžitě zareagovaly a začaly připisovat zisky. Také čínská měna posílila vůči americkému dolaru o více než půl procenta.
  • Okénko finančního trhu 19.7.2018
    Index cen průmyslových výrobců v červnu meziročně vzrostl o 2,9 %, což je o tři procentní body nad očekáváním trhu. Nejvíce k tomu přispěl růst cen koksu a rafinovaných ropných výrobků, který souvisí s globálním nárůstem cen ropy. Právě rostoucí ceny ropy, spolu se zvyšujícími se mzdovými náklady a stále slabou korunou budou přispívat k růstu cen průmyslových výrobců v příštích měsících.
  • Okénko finančního trhu 19.7.2019
    Newyorský Fed narychlo vydal prohlášení, ve kterém se snažil zklidnit reakci trhů na včerejší vystoupení svého prezidenta Johna Williamse. Ten ve svém proslovu zmínil, že Fed by měl již v předstihu reagovat na stav ekonomiky, ještě dříve než dojde k přílišnému zhoršení situace. Podle tohoto následného prohlášení Fedu se jednalo pouze o akademickou řeč k výročí 20 let výzkumu bez jakékoli spojitosti s nejbližším zasedáním centrálních bankéřů, které je plánováno na 31. července. V podobném duchu se včera vyjádřil i místopředseda Fedu Richard Clarida pro stanici FBN, když zmínil potřebu rychle jednat podle toho, kam ekonomika směřuje. I přesto, že obě prohlášení pouze navazovala na vyjádření šéfa Fedu J. Powella z minulého týdne, trhy si vše vyložily jako volání po brzkém a hlubším snížení úrokových sazeb. Vzápětí se začaly rychle přehodnocovat tržní očekávání ohledně dalšího pohybu sazeb. Pravděpodobnost poklesu klíčové úrokové sazby o 50 bazických bodů poskočila až nad 40 %, naopak pravděpodobnost, že sazby půjdou dolů o 25 bodů, která ještě na počátku tohoto týdne dosahovala k 80 %, poklesla. Kurz dolaru okamžitě oslabil o více než půl procenta a dostal se až nad úroveň EUR/USD 1,127. Během dnešního dne se však kurz vrátil zpět ke hladinám 1,123. Předpoklady o nižších amerických sazbách pomohly naopak koruně. Ta včera v podvečer posílila až na hranici EUR/CZK 25,55, kde se přibližně pohybuje i během dneška. Stejně se chovaly i ostatní měny regionu.
  • Okénko finančního trhu 19.8.2019
    Přetrvávající obavy z recese v USA způsobily, že došlo minulý týden k inverzi výnosové křivky. Ani data, která očekáváme v tomto týdnu, tedy čtvrteční PMI z průmyslu a data o vývoji cen nemovitostí, tento sentiment příliš neovlivní. Trhy již s poměrně vysokou pravděpodobností (72,8 %) očekávají další snížení základní úrokové sazby o 25 bazických bodů na nejbližším zasedání FOMC 18. září. Podle tržních výhledů by pak do konce roku mělo dojít ještě k jednomu „cutu“. Vzhledem k posledním datům z americké ekonomiky se nám však zdají být aktuální výnosy příliš nízké a to zejména na delším konci výnosové křivky. Může docházet k tomu, že řada účastníků trhu odvozuje nebezpečí recese z překlopení výnosové křivky, což dále inverzi zintenzivňuje. Politická rizika a nervozita na trzích tak zřejmě mají navrch nad skutečným vývojem ekonomiky. Poslední údaje o cenovém růstu však překvapily směrem nahoru, když inflace dosáhla 1,8 % a jádrová složka dokonce 2,2 %. Červencové tržby v maloobchodě rovněž dopadly nad očekávání, což dokládá přetrvávající vysokou úroveň spotřebitelského sentimentu. Ve středu by měl být zveřejněn zápis z posledního zasedání Fedu, který možná přispěje ke korekci očekávání a správnému pochopení ekonomického vývoje. Nicméně poslední zasedání se konalo ještě před eskalací obchodních sporů a nárůstem rizika a nervozity na trzích. Proto bude daleko zajímavější sledovat páteční vystoupení šéfa americké centrální banky J. Powella v Jackson Hole na tradiční každoroční konferenci centrálních bankéřů, kde by mohl více osvětlit jak vnímá aktuální ekonomickou situaci.
  • Okénko finančního trhu 20.11.2018
    Vláda dnes schválila navýšení minimální mzdy o 1 150 korun na 13 350 s platností od začátku příštího roku. Jedná se tak o druhé největší navýšení v historii. Naše zářijová prognóza již počítala s navýšením minimální mzdy 1 200 korun, což se původně zdálo jako nejpravděpodobnější varianta. Společně s růstem platů ve státní správě by tak tyto dva faktory měly být hlavními tahouny růst mezd v příštím roce, obdobně jako v tomto. Proto očekáváme, že průměrné mzdy v celé ekonomice vzrostou v tomto roce o 8,4 % a v roce příštím o 7,8 %. Následně růst mezd zpomalí k pěti procentům. Tento rekordní růst se tak promítne i ve vyšším růstu cen zejména jádrové složky inflace, jejíž růst vidíme i v posledních měsících.
  • Okénko finančního trhu 20.12.2018
    Bankovní rada ČNB dnes rozhodla o zachování sazeb na současné úrovni. Dvoutýdenní repo sazba zůstává na úrovni 1,75 %, lombardní na 2,75 % a diskontní sazba na 0,75 %. Dle očekávání si tak ČNB dává pauzu před dalším zvyšováním sazeb, které dle našich odhadů přijde hned z kraje příštího roku. Koruna, která podle našeho názoru nebude posilovat tak rychle, jak prognóza ČNB předpokládá, otevře Bankovní radě ČNB prostor pro další růst sazeb. Nízká nezaměstnanost a vysoký růst mezd tlačící na inflaci, u které v prvním čtvrtletí očekáváme hodnoty u třech procent, jsou dalšími faktory mluvící ve prospěch zvyšování sazeb. Ten očekáváme v prvním čtvrtletí hned dvakrát, tedy v únoru a březnu, a to celkem na 2,25 %. Přihlásí se znovu, až s blížícím se zvyšováním evropských sazeb po létě 2019. V tom samém období očekáváme další, v roce 2019 již třetí, zvýšení tuzemských sazeb na konečných 2,5 %.
  • Okénko finančního trhu 20.2.2019
    V tuto chvíli se zdá, že ve hře jsou všechny možné i nemožné scénáře britského odchodu z Evropské unie. V britském parlamentu v současnosti není většina ve prospěch žádné cesty z EU, proto ani hlasování o současné, již jednou zamítnuté, dohodě nedává smysl. Jediné, co si většina poslanců nepřeje, je tvrdý brexit bez dohody. V současnosti se britská premiérka T. May opět snaží vyjednat úpravy v dohodě s EU, což však evropská strana odmítá. Tato patová situace nás tak vede ke zvýšení šance scénáře „hard“ brexitu na 30 %. Nepředpokládáme však, že by to měl být zamýšlený scénář britských politiku, ale spíše výsledek neshod uvnitř vládní strany a napříč politickým spektrem. Na druhou stranu tak dáváme 70% šanci relativně pokojnému odchodu Británie z EU.
  • Okénko finančního trhu 20.3.2019
    Dnes večer se dozvíme výsledek jednání nejvyšších představitelů americké centrální banky a současně bude i představena nová ekonomická projekce Fedu. Ačkoli ještě na podzim Fed předpokládal, že úrokové sazby v letošním roce budou dále růst, od přelomu roku došlo ke změně rétoriky a během posledních zasedání nechal Fed úrokové sazby beze změny. Důvodem pozastavení zvyšování sazeb byla vzrůstající rizika zpomalování globální ekonomiky i možnost eskalace celních válek, což by negativně ovlivnilo americkou ekonomiku. Výsledek dnešního zasedání by mohl i napovědět, zda americká centrální banka se zvyšováním úrokových sazeb v tomto cyklu již definitivně neskončila. Postupné zpomalování globální ekonomiky se projevuje stále zřetelněji, a to zejména v eurozóně, kde se letos očekává růst pouze slabě nad jedním procentem. Rovněž i poslední měsíční ukazatele z amerického trhu práce nevzbuzují příliš optimismu směrem do budoucna. Na druhé straně by podle našeho názoru neměl Fed na dnešním zasedání přistoupit k ukončení programu rozpouštění své nabobtnalé bilance. Jak vyplývá z komentářů některých členů měnového výboru, jako nejpravděpodobnější termín ukončení se jeví druhá polovina letošního roku.
  • Okénko finančního trhu 20.5.2019
    Týden odstartoval daty o českých cenách výrobců. Ty meziročně výrazně narostly, konkrétně o 4,3 %, což je nejvyšší hodnota od prosince 2011. Největší měrou se na tom podílely ceny v odvětví elektřiny, plynu a páry, které vzrostly o 8,2 %, přitom ceny samotné elektřiny se zvýšily dokonce o 11,0 %. Do vyšších cen v odvětví koksu a rafinovaných ropných produktů se postupně promítají vyšší ceny ropy na globálních trzích. I ve zbytku letošního roku bude dynamika produkčních cen urychlována slabší úrovní kurzu koruny společně s vyššími cenami materiálových a energetických vstupů. V průměru by se tak měly ceny výrobců zvýšit o 3,1 %, což je o více než jeden procentní bod vyšší tempo oproti loňskému roku.
  • Okénko finančního trhu 20.6.2018
    Eskalace obchodních válek se posledních pár dní silně projevuje na finančních trzích. D. Trump oznámil další zavedení cel na čínské zboží v hodnotě 200 mld. dolarů a čínská protistrana se snaží reagovat obdobnými protiopatřeními ve snaze vymoci si silnější vyjednávací pozici. Přitom ještě nedávno jsme byli svědky setkání čínského vicepremiéra a amerického ministra financí jak společně prohlašovali, že k žádným obchodním válkám nedojde. Současné ticho ze strany amerického ministerstva financí však naznačuje, že jestřábi zahraničního obchodu v Bílém domě převzali kontrolu nad situací.
  • Okénko finančního trhu 20.6.2019
    Včerejší ostře sledované zasedání americké centrální banky Fed pootevřelo dveře k možnému brzkému uvolnění měnové politiky. Ačkoliv americká ekonomika nadále vykazuje dobré výsledky, její inflace poněkud zaostává za cílem, což by mohlo zavdat důvod ke snížení úrokových sazeb. Kromě toho se Fed musí vypořádat s kroky prezidenta USA D. Trumpa, který kromě vytrvalé kritiky centrální banky za její údajně příliš restriktivní přístup pokračuje v konfrontační obchodní politice na mezinárodním poli a to jak ve vztahu k Číně, tak i EU. Tyto rozepře jsou zdrojem významné nejistoty ohledně budoucího ekonomického vývoje, což Fed reflektoval deklarovanou připraveností v případě potřeby zasáhnout a snížit základní sazbu již na červencovém zasedání. Trhy na holubičí posun v rétorice Fedu reagovaly tlakem na dolar, který od té doby oslabuje a stihl za necelý den vůči euru odepsat asi 0,75 %.
  • Okénko finančního trhu 20.7.2018
    Německé ceny výrobců v červnu podle očekávání dosáhly růstu 3 procent meziročně. Na nárůstu se podílely především energie a paliva. Ceny energií zaznamenaly meziročně 6,2 procentní nárůst, paliva podražily o 13,6 procenta. Nejvíc zdražil topný olej, jeho běžná cena byla až o 37,4 procenta vyšší než loňský červen.
  • Okénko finančního trhu 20.8.2018
    Agentura Bloomberg zveřejnila průzkum vývoje ekonomiky eurozóny. Oproti předchozímu šetření by měl být ekonomický růst o 0,1 p.b. slabší během dotazovaného období 2018-2020. Pro tento rok tak oslovení analytici očekávají stále solidní růst 2,1 %. Pro rok 2020 už jen 1,6 %, což je velice optimistický odhad oproti týmu RBI, který počítá pouze s 1,3 %. Dále průzkum uvedl, že první zvýšení depositní sazby přijde ve třetím čtvrtletí příštího roku, přičemž k navýšení refinanční sazby dojde o čtvrtletí později. Ačkoliv spotřebitelská inflace vzrostla v létě nad 2,0 %, jedná se o dočasné zrychlení a udržitelného inflačního cíle ECB podle průzkumu dosáhne nejdříve v roce 2020.
  • Okénko finančního trhu 20.8.2019
    Německá centrální banka včera zveřejnila nový výhled. V něm předpokládá, že vlivem vnějších nepříznivých faktorů bude aktuálně pozorovaná nízká úroveň německých exportů pokračovat i v dalším období. Pokles zakázek zaznamenaný v automobilovém sektoru a ve výrobě dalšího průmyslového zboží ve druhém čtvrtletí, tak ovlivní i statistiky aktuálního kvartálu. S velkou pravděpodobností to bude znamenat další pokles HDP a německá ekonomika se tedy ocitne v technické recesi (dva po sobě následující mezičtvrtletní poklesy HDP). Předchozí odhad letošního růstu německé ekonomiky o 0,5 % z dílny Bundesbanky a Evropské komise bude přehodnocen dále směrem dolů na 0,2-0,3 %. Při materializaci některých, zatím jen uvažovaných, rizik však může dojít ještě k výraznějšímu prohloubení recese. Ministr financí Olaf Scholz v neděli uvedl, že vláda připravuje opatření na podporu ekonomiky veřejnými prostředky. Toto prohlášení pomohlo uklidnit rozkolísané finanční trhy. Výnosy vládních bondů v Německu a dalších zemích eurozóny se následkem toho lehce zvedly ze svých minim zaznamenaných v minulém týdnu. Během dneška však znovu klesaly vlivem politické nestability v Itálii.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple MT4 platforma nova