Čtvrtek 28. březen 2024 21:46
reklama
Purple trading AI
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster
reklama
Dukascopy new

Ranní videokomentář: Dolar zatím stabilní v okolí 1,18 EURUSD, dnes důležité makro z Kanady

18.05.2018 07:38  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Včerejší seance se na většině finančních aktiv nesla v klidném duchu, díky čemuž mohly tentokrát hlavně evropské indexy navázat na svůj dřívější růst. Na FX ani na komoditním trhu se situace příliš nemění a tématem číslo jedna zůstává i nadále silný americký dolar, kterému vydatně pomáhají vyšší dluhopisové výnosy. Dnešek bude na data opět spíše chudší, takže na většině aktiv počítáme s podobným průběhem jako včera. Výjimkou by mohl být snad jen kanadský dolar, který odpoledne čekají velmi důležité výsledky inflace a maloobchodních prodejů.

Ranní videokomentář:

  • 14:30 Tempo růstu kanadské inflace (střední dopad)
  • 14:30 Kanadské maloobchodní prodeje (střední dopad)
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní videokomentář: Dolar si zatím většinu zisků drží, akcie zůstávají nervózní
    Máme za sebou nervózní týden, který dostal akciové indexy do červených čísel a na FX pomohl hlavně bezpečným přístavům v čele s JPY. Nálada na trzích je negativní hlavně kvůli obavám z obchodní války mezi USA a Čínou, která pravděpodobně zůstane významným tématem také v průběhu tohoto týdne. Ten přinese jen málo opravdu důležitých fundamentů, takže by se situace na většině trhů měla odvíjet především od politických rizik a jejich případné eskalace nebo zklidnění.
  • Ranní videokomentář: Dolar stabilní na většině měnových párů, dnes ADP report z USA
    Úterní seance se na trzích nesla opět v klidném duchu a žádné velké změny ve fundamentální nebo technické situaci nepřinesla. Americký dolar zůstává silný a stabilní je situace také na akciových trzích, i když jsme včera byli svědky na většině evropských i amerických indexů mírné korekce. Dnešek nabídne hlavně výsledky ADP reportu z amerického trhu práce, který by mohl leccos napovědět o tom, jak v pátek dopadnou oficiální vládní statistiky (NFP).
  • Ranní videokomentář: Dolaru pomohla čísla z pracovního trhu, akcie znovu opatrně rostou
    Konec minulého týdne výrazně pomohl americkému dolaru, který dokázal zpevnit na většině měnových párů poté, co byly zveřejněny statistiky z amerického trhu práce. Ty se od konsenzu zase až tolik neodchýlily, ale určitě pomohly zprávy o tom, že se v minulém měsíci konečně zastavilo zpomalování dynamiky růstu mezd, která meziročně dosahovala 2,5 %. Nový týden bude na fundamenty o něco chudší a celkový sentiment na trzích by se výrazněji měnit neměl. Klíčová bude do dalších dnů situace na EURUSD, která má v posledních týdnech značný dopad na divergenci ve vývoji akciových indexů v Evropě a v USA.
  • Ranní videokomentář: Dolar začal ráno znovu zpevňovat, dnes pozor na fundamenty z Evropy
    Máme za sebou klidný vstup do nového týdne, který se na většině trhů nesl na výrazně podprůměrných objemech, k čemuž přispěl hlavně svátek v USA a absence nových dat. Dnes by se už ale mělo vše vrátit do zajetých kolejích, když se začne obchodovat také ve Spojených státech a na řadu přijde několik zajímavých fundamentů zejména z Evropy. Asijská seance se zatím nese ve znamení zpevňování amerického dolaru na všech párech, ke kterému pomohlo vyjádření Lorrety Mester (FOMC), které by nevadilo, kdyby začala americká centrální banka se zvyšováním sazeb již na březnovém zasedání.
  • Ranní videokomentář: Dolar začal s mírnou korekcí svých zisků, dnes kanadská čísla z trhu práce
    Včerejší seance byla hlavně o zasedání Bank of England a o americké inflaci, což byly fundamenty, které britské libře a americkému dolaru tentokrát spíše mírně uškodily. Libra tak zůstává slabá, zatímco dolar se po delší době dostal pod prodejní tlak, který byl ale umocněn hlavně jeho začínající překoupeností. Nálada na akciových trzích jinak zůstává stabilní a opatrně pozitivní, což včera indexy potvrdily opětovným mírným růstem. Dnešek bude na fundamenty chudší a za pozornost budou stát především výsledky z kanadského trhu práce.
  • Ranní videokomentář: Dolar začíná mírně ztrácet, dnes výsledky NFP
    Včerejší seance přinesla sérii dat z Evropy a z USA, která potvrdila zlepšující se kondici ekonomik na obou březích Atlantiku. Dopad na akcie a devizový trh byl však malý a trhy dál spíše vyčkávají na důležitější podněty, jako například na dnešní výsledky z amerického trhu práce, které jsou posledním důležitým fundamentem před prosincovým zasedáním americké centrální banky. Nálada na trzích by dnes ale přeci jen mohla být lehce nervózní, a to zejména v Evropě, která se připravuje na nedělní italské referendum. Euro však tyto obavy zatím příliš nesdílí a po přiblížení se supportu na úrovni loňského minima začíná na páru s dolarem opět posilovat.
  • Ranní videokomentář: Dolar začíná znovu ztrácet, dnes americká inflace
    Včerejší seance na akciové trhy žádnou větší změnu nepřinesla, což je ale pro indexy dobrá zpráva, protože postupně získávají pevnější půdu pod nohama, zatímco volatilita a úroveň rizikových přirážek postupně klesá. Na devizovém trhu se dařilo hlavně rizikovějším měnám na páru s dolarem, i když za sebou má docela zajímavou seanci také JPY, který vůči dolaru prolamuje důležitý support na úrovni minima z loňského září. Dnes čekáme hlavně na americké makro v čele s výsledky inflace.
  • Ranní videokomentář: Dolar zahájil týden dalším oslabením, těží z něj hlavně drahé kovy
    Finanční trhy za sebou mají klidný týden. Americké akcie sice mírně ztrácely, korigovaly však pouze jen malou část vysokých zisků, které od začátku roku nabraly. Na devizovém trhu se pak dařilo japonskému jenu, kterému začaly výrazně pomáhat klesající americké výnosy, zatímco ze stejného důvodu ztrácel americký dolar, který dnes ráno ještě dostalo pod tlak páteční fiasko republikánů, kteří se nedokázali shodnout na zrušení Obamacare.
  • Ranní videokomentář: Dolar za sebou má další náročný týden, nový týden bude hlavně o US fundamentu
    Minulý týden byl velmi úspěšný především pro americké akcie, kterým vydatně pomáhal další výprodej amerického dolaru. Ten oslaboval na páru s většinu hlavních světových měn a dál navyšoval své letošní ztráty. To vše navzdory dalšími růstu amerických dluhopisových výnosů, které v případě 10-letých splatností vystoupaly už na 2,68 %. Nový týden bude na fundamenty velmi bohatý a mohl by určit směrování americké měny na několik týdnů dopředu. Vedle důležitého amerického makra (trh práce) nás totiž čeká také zasedání americké centrální banky, nebo projev Donalda Trumpa v Kongresu o stavu unie. Začátek týdne by měl ale proběhnout v klidu, když nás dnes čekají jen méně důležité výsledky amerických osobních příjmů a výdajů.
  • Ranní videokomentář: Dolar zatím marně hledá pevnější půdu pod nohama, dnes britská inflace
    Začátek týdne na akciích proběhl v klidu, k čemuž pomohl hlavně svátek v USA a nízké objemy na většině trhů. Zatímco evropské akcie si své ocenění podržely, dolar pokračoval na většině měnových párů v trendu z minulého týdne, díky kterému se vůči euru vyhoupl až na dosah hranice 1,23 EURUSD. Dnes už otevřou také burzy v USA, takže se na trhy vrátí objemy a možná i o něco větší aktivita. Ze zajímavých dat čekáme hlavně na britskou inflaci, která by v případě větší odchylky od konsenzu mohla rozvlnit především librové páry.
  • Ranní videokomentář: Dolar znovu silnější na většině měnových párů, dnes zasedá RBNZ
    Včerejší seance se nesla v podstatně klidnějším duchu než začátek týdne, takže si většina finančních aktiv svou cenu dokázala podržet. Na FX jsme tentokrát byli svědky opětovného růstu amerického dolaru, který dokázal zlikvidovat své pondělní ztráty a znovu potvrdil, že jeho fundament zatím zůstává silný. To mimochodem dál doléhá hlavně na drahé kovy, které se i včera dostaly pod mírný prodejní tlak, díky kterému se cena zlata propadla pod 1 260 USD. Dnešek bude na zajímavé makro konečně trochu bohatší a za pozornost budou stát hlavně americké nové objednávky. Tématem číslo jedna ale dál zůstává především americká politika.
  • Ranní videokomentář: Dolar znovu silnější na všech párech, dnes zasedá ECB
    Americká měna včera pokračovala v růstu na většině měnových párů. Trhy se připravují na růst sazeb v USA, díky čemuž se desetileté americké výnosy dostaly včera zpět na 2,57 %. Dolar zatím na devizovém trhu nemá konkurenci a bude velmi zajímavé sledovat, jak dnes s kartami zamíchá Evropská centrální banka. Ta rozhoduje v 13:45 o sazbách a ve 14:30 nás čeká tradiční tisková konference jejího guvernéra Draghiho. Hlavním tématem tiskovky přitom bude rostoucí inflace, která se již dostala na inflační cíl, i když zatím pouze díky spíše jednorázovým položkám jako jsou ceny energií a potravin. ECB pravděpodobně vyšší inflace zatím příliš trápit nebude a bylo by překvapením (dobrou zprávou pro euro), kdyby kvůli vyšší inflaci začala mluvit o přísnější měnové politice.
  • Ranní videokomentář: Dolar zpět pod 1,07 EURUSD. Dnes americké HDP
    Po středečním růstu se včera situace na akciových trzích stabilizovala a světové indexy si své pozice pouze udržují. Volatilita na S&P500 přitom klesla až na samotné dno a momentálně se nachází pod hranicí 11b. Na devizovém trhu se včera začalo znovu dařit americkému dolaru, který tak pravděpodobně těží hlavně ze skutečnosti, že americké výnosy začaly v minulých dnech znovu stoupat a vrátily se u desetiletých splatností zpět nad hranici 2,5 %. Dnešní seance bude hlavně o datech, když se dočkáme například výsledků HDP z USA, nebo americké spotřebitelské důvěry.
  • Ranní videokomentář: Dolar zůstává pod tlakem na většině měnových párů, dnes evropská inflace
    Včerejší seance dostala pod tlak opět hlavně americkou měnu a společně s ní i akciové indexy v Evropě i v USA. Trhy zdá se dál vstřebávají růst dluhopisových výnosů a svou roli možná na akciovém trhu sehrál také blížící se konec čtvrtletí. V každém případě se nám ale zatím nezdá, že by korekce na indexech měla silnější fundamentální základ a proto ji považujeme za spíše jen dočasnou. Stejné nemůžeme říci o situaci na dolaru. Ne že bychom od něj čekali silný sestupný trend, ale i navzdory stále docela dobrému fundamentu může mít prostor k dalšímu pádu ještě otevřený. Trh totiž mění názor na načasování růstu sazeb v ostatních zemích, zatím co výhled pro růst sazeb v USA zůstává stabilní.
  • Ranní videokomentář: Dolar zůstává silný na všech párech, trhy dále beze strachu
    Minulý týden byl především o americké měně, která dokázala zpevňovat na většině měnových párů. Pravděpodobnost prosincového růstu amerických sazeb se blíží 100 % a dolarový býci růst této pravděpodobnosti v minulých dnech náležitě vytěžili. Dolar je díky tomu silný, ale do nového týdne počítáme spíše s tím, že jeho růstový trend začne zvolňovat, jelikož je nyní prosincový růst sazeb zcela započten v ceně. Co se akciových trhů týká, ty i nadále zůstávají beze strachu, i když hlavní indexy jako DAX a S&P 500 zatím stále nebyly schopny prolomit resistence na úrovních horní hrany konsolidačního pásma, ve kterém se drží už několik měsíců. Nový týden by měl na trzích začít pozvolna, když nás ze zajímavých fundamentů čeká dnes pouze projev Maria Draghiho.
  • Ranní videokomentář: Dolar zůstává stabilní na většině měnových párů, trhy čekají na nový impuls
    Minulý týden na trhy velké změny nepřinesl. Akciové indexy pokračovaly v mírném růstu, zatímco na devizovém trhu si americký dolar na většině měnových párů svou cenu bez problémů podržel. Volatilita na trzích zůstává nízká a obchodníci jsou dál ochotni vstupovat i do rizikových pozic, když před sebou momentálně nevidí žádné větší zdroje nejistoty. Nic by se na tomto sentimentu nemělo změnit ani v průběhu tohoto týdne, který bude na důležité makro a nové fundamenty opět poměrně chudý. To by mělo i nadále nahrávat především obchodníkům preferujícím technickou analýzu.
  • Ranní videokomentář: Dominance dolaru na FX pokračuje, dnes pozor na projev Janet Yellen
    Americký dolar pokračuje v dominanci na většině měnových párů. Zatímco ale vůči euru nebo libře zpevňoval včera je mírně, výrazného růstu se dočkal na páru s komoditními měnami v čele s AUD a NZD. Fundament na dolaru zůstává silný zejména díky výhledu pro sazby, který může být ještě částečně vylepšen v průběhu dnešního odpoledne, kdy promluví několik představitelů americké centrální banky a mezi nimi i Janet Yellenová. Nálada na trzích jinak zůstává pozitivní a nic na tom nezaměnila ani včerejší mírná korekce v USA, kde se akciové indexy propadly o půl procenta.
  • Ranní videokomentář: Draghi včera zamával nejen s eurem, dnes opět pozor na centrální bankéře
    Včerejší seance přinesla projev šéfa Evropské centrální banky Draghiho, který trochu nečekaně rozvlnil euro, dluhopisové trhy a nepřímo také akcie. Přestože podle nás komentář Draghiho až tolik jestřábí nebyl a byl spíše vyvážený, obchodníci si jej vyložili jako signál blížícího se utahování měnové politiky a pustili se do nákupů evropské měny a výprodejů dluhopisů, který pomohl dostat výnosy v některých evropských zemích u desetiletých splatností dokonce o více než 10bp výše. Dnešek bude opět hlavně o centrálních bankéřích, když se v jedné panelové diskusi v Portugalsku potkají guvernéři Bank of England, Bank of Japan, Bank of Canada a také ECB.
  • Ranní videokomentář: Drahé kovy dál likvidují květnové ztráty, akciové trhy si své pozice drží
    Akciové trhy v Evropě i v USA včera pokračovaly v konsolidaci svých pozic, zatímco na devizovém trhu znovu ztrácel americký dolar. Nálada na většině finančních trhů zůstává stabilizovaná, VIX se drží v okolí 14 % a trhy i nadále vyčkávají hlavně na příští týden, který přinese zasedání Fedu. To však nebrání zajímavým pohybům, které sledujeme hlavně na komoditním trhu, kde v růstu pokračuje cena ropy, ke které se, díky nízkým sazbám a slabšímu dolaru, přidávají se solidními zisky také drahé kovy. Dnešek přinese opět jen sekundární data a společně s nimi i projevy centrálních bankéřů eurozóny a Kanady.
  • Ranní videokomentář: ECB euru pomohla zpět nad 1,16 EURUSD, dnes kanadská inflace
    Včerejší seance byla hlavně o zasedání Evropské centrální banky. Ta výrazně pomohla evropské měně, která se na páru s dolarem dostala až nad 1,16 EURUSD. Růst eura však nebyl doprovázen růstem dluhopisových výnosů a beze změny dokonce včerejší seanci uzavřely futures na úrokové sazby, takže silnější evropská měna podle nás nestojí na příliš pevných základech. V každém případě se ale přibližuje den, kdy by měla ECB oznámit, jak bude postupovat při ukončování kvantitativního uvolňování (QE). To by mělo skončit podle plánu už v prosinci letošního roku a jakým tempem bude ECB QE ukončovat, se možná dozvíme už na jejím příštím (zářijovém) zasedání. Dnešek bude na důležité fundamenty opět o něco chudší a za pozornost budou stát hlavně data z Kanady, která zveřejní výsledky inflace.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster