Pátek 29. březen 2024 00:28
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
InstaForex Ebook

USDCAD na důležité resistenci. CAD by ale potřeboval popostrčit od domácích fundamentů

05.03.2018 12:04  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Poté co se v minulém týdnu EURUSD téměř ukázkově odrazil od supportu 1,2160, máme v hledáčku další zajímavou technickou bariéru. Tentokrát a USDCAD, který se v minulém týdnu dostal až na dosah ceny 1,29 poblíž které se drží také v průběhu dnešní seance. Kanadskému dolaru v minulém týdnu uškodil havně růst averze k riziku na akciových trzích a výprodej na ropě, což jej posunulo až na resistenci, která je horní hranou konsolidačního pásma z konce minulého roku.

Z technického hlediska je situace o to zajímavější, že se na této úrovni potkává tato resistence i s horním hranou strmě rostoucího trendového kanálu, ve kterém se USDCAD drží od konce ledna a díky kterému se začíná pohybovat v lehce překoupených úrovních. Fundamentální situace na CAD je navíc i nadále poměrně slušná, když by podle názoru trhu měly růst sazby v Kanadě dokonce rychleji než v USA.

CAD ale potřebuje popostrčit a případných stimulů, které by to v týdnu mohly dokázat máme poměrně dost. Pomoci mu může otočení trendu na ropě a akciích, ale také středeční zasedání Bank of Canada, nebo páteční data z kanadského trhu práce. Pokud by se pomoci od některého z těchto fundamentů skutečně dostal, prostor ke zpevnění má díky trendu z minulých týdnů značný. Díky aktuálnímu útoku na resistenci přitom short pozice na USDCAD nabízejí možnost být v pozici se zajímavým rizikovým profilem s SL příkazy jen pár desítek pipů nad aktuální resistencí.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • USDCAD: Loonie v ztrátě před zasedáním BoC
    Kanadský dolar, přezdívaný i Loonie, se obchodoval v menší ztrátě ve středu ráno a USDCAD pár se posunul směrem nahoru k 1.3530 během Londýnské seance.
  • USD/CAD Mohly by brzy nastoupit býci
    USD/CAD klesla v zóně 1.2730-40 a můžeme jasně vidět obrácenou formaci hlavy a ramen na podpoře. Cena je v současnosti omezena pod EMA89 a můžeme vidět jen několik scénářů. Pokles v pásmu 1,2730-40 POC by mohl znamenat nástup pro býky, aby posunuli cenu nad 1,2799. Pokud je 1H svíčka blízko 1,2800, pak by měla být další 1,2837. 1.2837 je velmi důležitá rezistence. Mohli bychom vidět krátkodobé odmítnutí od úrovně k 1.2800, ale jasná 1h nebo 4h svíčka těsně nad 1.2850 by mělo znamenat pokračování směrem k 1.2894 a nakonec k 1.2990. Nicméně pokud cena klesne pod 1,2705 pravděpodobně se bude dál řítit směrem k 1,2663-1,2650.
  • USD/CAD: možné pokračování býčího trendu
    Při pohledu na graf H4 považuji celkový trend páru USD/CAD za býčí, protože cena momentálně proráží nad cloud Ichimoku a ukazuje tak na býčí strukturu trhu. Hledáme vstupní body pro nákup při pullbacku na úrovni 1,34356, kde je overlap support. Stop loss bude na úrovni 1,33214, kde je nedávné swingové minimum. Take profit bude na úrovni 1,36645, kde je předchozí swingové maximum.
  • USD/CAD: možné pokračování býčího trendu
    Při pohledu na graf H4 považuji celkový trend páru USD/CAD za býčí, protože cena momentálně prorazila cloud Ichimoku a ukazuje tak na býčí strukturu trhu. Hledáme vstupní body pro nákup při pullbacku na úrovni 1,34356, kde je overlap support. Stop loss bude na úrovni 1,33214, kde je nedávné swingové minimum. Take profit bude na úrovni 1,36645, kde je předchozí swingové maximum.
  • USD/CAD: možné pokračování medvědího trendu | 11. ledna 2023
    Celkový trend páru USD/CAD v grafu H4 je medvědí. Dodejme, že cena je pod cloudem Ichimoku, a ukazuje tak na medvědí t...
  • USD/CAD: možné pokračování medvědího trendu | 13. ledna 2023
    Celkový trend páru USD/CAD v grafu H4 je medvědí. Dodejme, cena je pod cloudem Ichimoku a ukazuje tak na medvědí trh. Tento názor podporuje i skutečnost, že cena prorazila pod klesající trendovou linii, což naznačuje silné medvědí momentum. Pokud toto medvědí momentum vydrží, očekávejte, že cena může zamířit k 1. supportu na úrovni 1,33569, kde je nedávné minimum. Podle alternativního scénáře by mohla znovu zamířit nahoru a znovu otestovat 1. rezistenci na úrovni 1,34841, kde je Fibonacciho linie 38,2 %.
  • USD/CAD: možné pokračování medvědího trendu | 9. ledna 2023
    Celkový trend páru USD/CAD v grafu 4H je medvědí. Dodejme, že cena je pod cloudem Ichimoku a ukazuje tak na medvědí trh. Aby tento trend podpořila, vyvíjí se podél klesající trendové linie. Pokud toto medvědí momentum vydrží, očekávejte, že cena může zamířit k 1. supportu na úrovni 1,34011, kde je Fibonacciho linie 61,8 %. Podle alternativního scénáře by mohla znovu zamířit nahoru a otestovat 1. rezistenci na úrovni 1,35206, kde je Fibonacciho linie 38,2 %.
  • USD/CAD: možný medvědí pokles | 5. ledna 2023
    Při pohledu na graf H4 považuji celkový trend páru USD/CAD za medvědí. Dodejme, že cena je pod cloudem Ichimoku, což ukazuje na medvědí trh. Pokud toto medvědí momentum vydrží, očekávejte, že cena může zamířit k 1. supportu na úrovni 1,33578, kde je Fibonacciho linie 20 %. Podle alternativního scénáře by mohla znovu zamířit nahoru a prorazit 1. rezistenci na úrovni 1,35029, kde je Fibonacciho linie 38,2 %, a pak zamířit k 2. rezistenci na úrovni 1,36865, kde je Fibonacciho linie 61,8 %.
  • USDCAD nad důležitou rezistencí před kanadskou inflací
    Kanadský dolar oslabuje vůči americkému dolaru před inflací z Kanady, která bude oznámena ve 14:30. Bank of Canada nedávno oznámila formální konec cyklu zvýšením na o 4,5 % (rozhodnutí o 25 bp). Čtení ukáže, zda vzhledem k problémům s dynamikou dalšího poklesu inflace v USA bylo rozhodnutí BoC o pozastavení cyklu předčasné. Konsensus analytiků ukazuje na hodnotu CPI kolem 6,1 % oproti 6,3 % dříve, s odhadem 5,1 % pro jádrovou inflaci.
  • USD/CAD na důležitém supportu 1,3200
    USD/CAD ve čtvrtek prudce korigoval dolů na devítiměsíční minimum 1,3200 poté, co se uzavřel pod trendovou linií supportu, která od listopadu tlumila pohyb směrem dolů. Pár se nachází ve třetím týdnu poklesu, a i přes absenci prodejního tlaku by mohl pokračovat směrem dolů. Stochastický oscilátor se pohybuje blízko přeprodaných úrovní, což naznačuje pohyb do strany nebo obrat směrem vzhůru, ale zatím směr k růstu nemění. Pokud support neudrží hodnotu 1,3200, cena by mohla pokračovat v medvědí vlně a protáhnout směrem k supportu 1,3135 a poté znovu navštívit zónu 1,3075-1,3028.
  • USD/CAD narazil na vzestupnou trendovou linii
    USD/CAD se pohybuje níže poté, co se odrazil od vzestupné trendové čáry z července 2023. Sestupná fáze od vrcholu byla působivá, ale cesta se v této fázi zdá být složitější, zejména proto, že se býci rozhodli reagovat razantněji. Zajímavé je, že sbližování SMAs pravděpodobně otevírá dveře k brzkému výraznému pohybu, ale zároveň zvyšuje důležitost oblasti 1,3439-1,3460.
  • USD/CAD našel půdu pod nohama a začal růst
    USD/CAD uvízl ve strmém vzestupném trendu poté, co se v polovině července ocitl na 11měsíčním minimu 1,3091. Od úterního odmítnutí na čerstvém tříměsíčním maximu 1,3638 však pár prochází korekcí směrem dolů. Ukazatele hybnosti v současné době naznačují, že býčí síly slábnou. Konkrétně ukazatel MACD měkne pod svou červenou signální linií v kladném pásmu, zatímco stochastika prudce klesá poblíž hranice 20 přeprodaných bodů.
  • USD/CAD našel support na devítiměsíčním dně
    USD/CAD se od konce května nachází ve stabilním klesajícím trendu, který vytváří jasnou strukturu nižších minim. Pár našel support na devítiměsíčním dně 1,3115 a vrátil se zpět výše, přičemž cena od začátku května napadla vzestupnou trendovou linii, která spojuje vyšší minima páru z listopadu 2022. Momentové ukazatele aktuálně naznačují, že krátkodobá rizika jsou nakloněna směrem vzhůru.
  • USD/CAD Odrazová zóna na POC
    USD/CAD vytvořila vzestupný swing, ale cena je stále pod úrovní průlomu. V tomto bodě vidíme retracement a další zóna pro potenciální odraz je 1.2875-1.2890. V zóně je spousta souhvězdí, včetně 61,8 fibo. V případě vzestupného pokračování je však možná jasná přestávka 1,3028 (nebo 4h výše) a bude otevřený prostor až do 1.3078. USD/CAD musí zůstat nad 1,2825, aby mohli býci dominovat.
  • USDCAD opäť atakuje silnú rezistenciu (TA,D1)
    Vlna negatívneho sentimentu z posledných dní dostala pod tlak viaceré rizikovejšie meny, vrátane kanadského dolára. USDCAD sa následne opäť dostal do pásma 1,315-1,325, ktoré ho v posledných mesiacoch viackrát zastavilo. Táto rezistencia má potenciál odolať aj tentokrát, a to kvôli vývoju cien ropy, ktorá ja v posledných kvartáloch hlavnou hybnou silou na CAD. Ropa je síce pod menším tlakom, ostáva však výrazne vyššie ako sú minimá z posledných mesiacov:
  • USDCAD opäť atakuje spodnú hranu rastúceho kanála (TA, D1)
    USDCAD sa od mája minulého roka pohybuje rastúcom trende. Fundamentálne dostal dolár podporu od očakávaní vyššieho úročenia v USA, ktoré dokázali prebiť aj pozitívne dopady vyššej ceny ropy na kanadský dolár. Menšie výpredaje na dolári z uplynulého týždňa poslali USDCAD na spodnú hranicu tohto strednodobého rastového kanála. A tá sa javí byť relatívne silná, pokles USDCAD dokázala zastaviť od jej sformovania (v auguste 2016) už dvakrát.
  • USD/CAD: pair is reversing before key publications
    The USD/CAD pair is trying to correct downwards while remaining near the record highs. The USD is falling amid poor la...
  • USDCAD: Pár maže ztráty, dostal se znovu nad 200 denní průměr
    Čtvrtek byl extrémně volatilní den pro USDCAD pár. Ten nejprve spadl o cca 150 pips a dostal se pod kritický 200 denní klouzavý průměr (na 1.31), investoři však propad rychle skoupili a pár vystartoval vzhůru, přičemž vymazal skoro celé denní ztráty.
  • USDCAD: Pár padá po jestřábích komentářích od členů BoC
    Kanadský dolar, přezdívaný i Loonie prudce posílil ve středu a dařilo se mu i ve čtvrtek ráno, když se USDCAD pár obchodoval ve ztrátě 0.25% a testoval silný support v pásmu při 1.30. USDCAD pár se dostal na úroveň, kde byl naposledy v únoru.
  • USDCAD: Par roste nad 200DMA po návratu risk-off obchodování
    USDCAD pár se obchodoval těsně nad 200 denním klouzavým průměrem v úterý ráno a byl viděn se ziskem 0.5% v Londýně, přičemž se pohyboval kolem úrovně 1.3145.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FBS
OctaFX
Patria Finance
reklama
Fintokei SwiftTrader