Čtvrtek 28. březen 2024 16:12
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Fintokei SwiftTrader

Ranní videokomentář: Dolar dál těží z nervozity na trzích, dnes zasedá Bank of England

08.02.2018 07:37  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Postupné zklidňování situace na nervózních trzích pokračovalo také včera, kdy indexy dál hledaly pevnější půdu pod nohama i navzdory stále výrazně zvýšené implikované volatilitě. Objemy na burzách zůstávají vysoké, ale protože byly pondělní výprodeje čistě technickou záležitostí, předpokládáme, že se bude nálada na trzích v průběhu dalších dnů dál pozvolna zlepšovat. Trend ze začátku týdne naopak pokračuje zatím na forexu, kde se i nadále daří americké měně, která zpevňuje na většině měnových párů. Dnes čekáme hlavně na fundamenty z Británie, kde bude Bank of England rozhodovat o sazbách.

Dnešní fundamenty:

  • 09:45 Za ECB promluví šéf německé Bundesbanky Weidmann (malý dopad)
  • 13:00 Rozhodnutí Bank of England o sazbách a zveřejnění inflačního reportu (velký dopad)
  • 14:30 Počty nových žadatelů o podporu v USA (malý dopad)
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní videokomentář: Devizovým trhem hýbou spekulace na růst sazeb. Doplácí na ně USD a JPY
    Včerejší seance byla opět hlavně o centrálních bankéřích, kteří se sešli v diskusním panelu na portugalském bankovním fóru. Evropská měna si své úterní zisky dokázala udržet i přesto, že včera zástupci ECB naznačovali, že trh z Draghiho komentáře vyčetl více, než v něm ve skutečnosti bylo. Růstu se naopak dočkala libra a kanadský dolar, které reagovaly na mírně optimistické komentáře Marka Carneyho a Stephena Poloze. Devizový trh tak tento týden zatím žije spekulacemi na růst úrokových sazeb, které mají viditelný dopad také na trhu s dluhopisy. Dnes již žádné projevy centrálních bankéřů nečekáme, takže by se situace na trzích mohla začít spíše uklidňovat. Pozor ale na výsledky evropské inflace, které by v případě větší odchylky mohly evropskou měnu ještě docela rozvlnit.
  • Ranní videokomentář: Dluhopisové výnosy se stabilizují a společně s nimi i EURUSD
    Situace na akciových trzích se po včerejšku nemění. Indexy zakončily včerejší seanci téměř beze změny, přestože obchodování tentokrát probíhalo na docela slušných objemech. Nově příchozího makra je ale stále velmi málo, i když i to málo co přichází dál signalizuje, že se situace ve světové ekonomice viditelně zlepšuje. Dnešek by se měl nést v podobném duchu jako předchozí seance, i když bychom se přeci jen tentokrát mohli dočkat několika zajímavých momentů. Za pozornost přitom budou stát hlavně data z Británie a potenciálně zajímavý může být i večerní projev Donalda Trumpa.
  • Ranní videokomentář: Dobrá čísla z trhu práce v USA nakopla trhy, nejsilnější ale byla libra
    Konec minulého týdne se nesl v pozitivním duchu. Trhy ocenily dobré výsledky amerických fundamentů a také potvrzení schůzky Donalda Trumpa a Kim Čong Una v příštím týdnu. Zároveň se uklidňuje situace okolo Itálie. Dařilo se akciovým indexům. Celý minulý týden ovšem zakončil frankfurtský DAX v záporu. Americký dolar ani přes pozitivní fundamenty nebyl ochoten výrazněji posílit. Nejvíce se v pátek z hlavních světových měn dařilo libře, naopak nejslabší byl kanadský dolar. Závěr týdne nepřál ropě, která si ale stále udržuje výrazné rozdíly (okolo 11 dolarů) mezi hlavními benchmarky severomořským Brentem a texaským WTI. Tento týden nenabídne velké množství fundamentů. Pozornost obchodníků se začíná soustředit na schůzku FOMC v příštím týdnu.
  • Ranní videokomentář: Dobrá data zatím euru nepomáhají, M. Carney pomohl zklidnit nervózní libru
    Včerejší seance přinesla další překvapivě dobré zprávy z Evropy, kde se výrazného zlepšení dočkal německý index IFO. Ani v tomto případě však evropská měna na nově zveřejněná data nereagovala a své pozice si pouze drží. Pod silný tlak se včera krátce dostala britská libra, která prolomila trojúhelníkovou formaci, v rámci které se držela v posledních dvou týdnech. Své ztráty však dokázala z větší části zlikvidovat poté, co v odpoledních hodinách promluvil šéf Bank of England Mark Carney. Dnešek nabídne ze zajímavých dat hlavně výsledky z USA. Ani v tomto případě by však nové makro hlubší stopu na trzích zanechat nemělo.
  • Ranní videokomentář: Dobrá nálada z trhů nemizí, akcie si své vysoké ceny drží
    Máme za sebou další klidný týden, během kterého si akciové indexy i měny své ceny pouze podržely a pokračovaly v bočním trendu. Většina finančních aktiv zdá se našla svou rovnováhu a bude velmi obtížné je z ní v nadcházejících dnech vykolejit. I tento týden totiž přinese spíše jen sekundární data, jejichž dopad na finanční trhy bude pravděpodobně jen krátkodobý. Do této kategorie spadají například i dnešní výsledky německého indexu IFO, nebo americké nové objednávky.
  • Ranní videokomentář: Dobrá nálada z trhů nemizí, dnes zápis z březnového zasedání Fedu
    Akciové indexy v Evropě i v USA si svou cenu bez problémů dokázaly podržet také včera a obchodníci dál vyčkávají na zajímavější impulsy, které by přispěly k narušení aktuální rovnováhy. Pokusit by se o to mohl dnes například ve večerních hodinách zveřejněný zápis z posledního zasedání americké centrální banky, které minulý měsíc odstartovalo pád amerických výnosů a zrychlilo výprodej na americkém dolaru. Zpozornět by pak měli ale také obchodníci na ropě, které dnes čeká zveřejnění amerických ropných zásob, na které je ropa poslední dobou velmi citlivá.
  • Ranní videokomentář: Dobrá nálada z trhů nemizí. Dolar zatím stále pod mírným tlakem
    Máme za sebou velmi zajímavý týden, který byl především o centrálních bankách. Zatímco Fed dolaru spíše uškodil, libra se vyvezla na zasedání Bank of England a má za sebou velmi silný týden. Dnešek by měl na trzích probíhat v klidu a na nízké volatilitě a budou to opět až další dny, které přinesou na trhy zajímavé fundamenty. Volatilita však pravděpodobně i v nadcházejících dnech bude spíše jen průměrná a trhy by měly být i dál téměř beze strachu. Jediným větším rizikem zůstávají hlavně dubnové volby ve Francii, kterých se ale obchodníci po volbách v Nizozemsku z minulého týdne nyní bojí přeci jen o něco méně.
  • Ranní videokomentář: Dobrá nálada z trhů zatím nemizí, dnes zasedá Fed
    Po nervózním začátku týdne se včera situace na evropských akciích začala uklidňovat, když indexy dokázaly znovu pozvolna růst. Úterní obchodování přineslo několik zajímavých dat v čele s výsledky britské inflace, která překvapila nečekaným růstem o 2,9 %. Libra své pondělní ztráty nakonec dokázala zlikvidovat, i když korekci těchto ztrát zahájila už před zveřejněním inflace. Na svůj intenzivní růst ze začátku týdne naopak navázal CAD, který už překonal svá maxima z poloviny letošního dubna. Dnešek bude hlavně o Spojených státech, které nabídnou jak nové makro, tak velmi důležité zasedání Fedu, který by měl dnes znovu zvýšit úrokové sazby.
  • Ranní videokomentář: Dobrá nálada z trhů zatím nemizí, doplácí na to hlavně bezpečné přístavy
    Máme za sebou zajímavý týden, který pomohl hlavně americkému dolaru. Ten rostl na většině měnových párů, když se například na páru s eurem dostal až zpět na dosah hranice 1,17 EURUSD. Dolar si tak své pozice vůči euru drží a zůstává celkově silný, když mu dál pomáhá hlavně vidina dalšího zvyšování úrokových sazeb. Co se akciových trh týká, na těch jsme svědky pozitivního sentimentu, který se promítl nejen do růstu cen akcií, ale také do výrazného snížení implikované volatility a rizikových přirážek, což odnesly hlavně bezpečné přístavy v čele s JPY a drahými kovy. Nový týden bude na fundamenty mimořádně důležitý, když nás čeká ve dvou dnech zasedání Fedu, ECB a BoE.
  • Ranní videokomentář: Dolar dál pozvolna zpevňuje, dnes americký ADP report
    Evropské akcie včera dokázaly zlikvidovat své dřívější ztráty a například německý DAX rostl o více než procento, díky čemuž se znovu vrátil nad hranici 10 600 euro. Nálada na trzích tedy zůstává i nadále pozitivní a nic na tom pravděpodobně nezmění ani dnešní seance. Ta přinese především z USA výsledky ADP reportu z pracovního trhu, které mohou více napovědět o tom, jak by mohly v pátek dopadnout velmi očekávané výsledky změny zaměstnanosti v nezemědělských sektorech americké ekonomiky (NFP).
  • Ranní videokomentář: Dolar díky Číně slabší na většině měnových párů, dnes evropské PMI
    Včerejší seance přinesla dobré zprávy z Číny, kde se centrální banka rozhodla, že nebude používat slabší čínskou měnu jako nástroj obchodní války s USA. To pomohlo nejen CNY, ale také ostatním měnám na páru s dolarem a částečně i akciovým trhům. Nálada na trzích je tak relativně stabilní, i když politická rizika zatím ani zdaleka nemizí. I dnes ale počítáme spíše s klidnějším průběhem obchodování, a to hlavně kvůli oslavám Dne nezávislosti v USA, které by měly být příslibem celosvětově nízkého volume na trzích.
  • Ranní videokomentář: Dolar díky makru silnější na většině párů, na akciích se drží mírná nervozita
    Závěr minulého týdne přinesl velmi zajímavé výsledky z amerického trhu práce, které díky nečekaně silnému růstu mezd pomohly americké měně zpevnit na většině měnových párů. Mzdy v USA nyní rostou meziročně nejrychleji od roku 2009, což může být dobrý argument pro americkou centrální banku, aby pokračovala v utahování měnové politiky, díky kterému fundament na dolaru zůstane pravděpodobně i nadále silný. Nový týden bude na fundamenty bohatší a bude velmi zajímavý hlavně pro FX, protože nás čeká zasedání ECB, BoE, nebo také výsledky americké inflace. Trhy pak dál bude zajímat dění na emerging markets měnách a hlavně to, zda americká administrativa oznámí nová cla na Čínu.
  • Ranní videokomentář: Dolar díky Trumpovi přišel o své dřívější zisky, akcie zatím stabilní
    Minulý týden výrazně situaci na akciových trzích nezměnil, ale rozhodně přispěl ke zvýšení volatility na FX, kde dřívější zisky amerického dolaru utly komentáře amerického prezidenta. Ten začal komentovat sílu amerického dolaru a vyjádřil nespokojenost jak s jeho nedávným zpevněním, tak se snahou Fedu dál poměrně rychle zvyšovat úrokové sazby. Trump poté navíc ještě kritizoval Čínu za to, že nechává příliš slábnout svou vlastní měnu. Americký prezident si tak našel nové (další) téma, kterým zvyšuje volatilitu na trzích a pro tentokrát zastavil další zisky na americkém dolaru. V novém týdnu se obchodníci zaměří také na euro, protože nás čeká zasedání ECB. Pondělní seance by měla ale začít v klidu, jelikož bude na makro a nové fundamenty spíše chudší.
  • Ranní videokomentář: Dolar koriguje své dřívější zisky a pomáhá tím drahým kovům, dnes zasedá ECB i BoE
    Včerejší seance přinesla zasedání americké centrální banky, která podle očekávání zvýšila úrokové sazby a dokonce mírně zvedla i projekce pro růst HDP. Výhled pro sazby však oproti svému zářijovému výhledu prakticky nezměnila, což dostalo pod tlak americký dolar, když dolaroví býci přeci jen doufali v signalizaci trochu rychlejšího růstu úrokových sazeb. Oslabení dolaru včera pomohlo nejen ostatním světovým měnám, ale také drahým kovům, které konečně začaly korigovat ztráty z minulého týdne. Dnešek bude opět o centrálních bankách a o sazbách, o kterých se bude rozhodovat ve Švýcarsku, Británii a eurozóně.
  • Ranní videokomentář: Dolar likviduje dřívější ztráty, dnes britský PMI a americký ADP
    Včerejší seance byla na akciových trzích konečně růstová. Americké indexy díky tomu šplhají na extrémně nízké volatilitě na nová historická maxima a dařilo se také indexům v Evropě. Korekcí dřívějších ztrát si pak prochází dolar a velmi úspěšný začátek roku panuje na ropě, která roste na základě lepšícího se fundamentu, ale i kvůli nepokojům v Íránu. Dnešek by se na většině finančních aktiv podle nás měl nést v obdobném duchu jako včera, přičemž zdrojem větší volatility mohou být na FX hlavně data z Británie a USA.
  • Ranní videokomentář: Dolar likviduje zisky z minulého pátku a pomáhá drahým kovům. Dnes zasedá RBNZ
    Včerejší seance probíhala na většině finančních trhů v klidu a na nízkých objemech, díky čemuž se dařilo hlavně akciím a rizikovým aktivům. Pod tlakem byl zejména americký dolar, který slábne také během dnešního rána, což hraje do karet hlavně obchodníkům na zlatě a na stříbře, jejichž ceny dokázaly zlikvidovat část ztrát z konce minulého týdne. Dnešek bude na data opět chudý a nejdůležitějším fundamentem bude až večerní zasedání novozélandské centrální banky, která by měla snížit sazby o dalších 25bp. na 2 %.
  • Ranní videokomentář: Dolar má před sebou další důležitý týden, nervozita na akciích pozvolna klesá
    Máme za sebou pro americký dolar velmi úspěšný týden, který pomohl americké měně uniknout z konsolidačního pásma, ve kterém se držela od začátku letošního roku. Nic na tom nezměnily ani páteční výsledky HDP, které mírně zklamaly hlavně nižším než očekávaným růstem cenového indexu. I v tomto týdnu bude dění na trzích hlavně o dolaru. Čeká nás totiž série důležitých fundamentů, v čele se středečním zasedáním Fedu, který by měl vyslat jasný signál, že je připraven už na příštím zasedání znovu zvýšit úrokové sazby.
  • Ranní videokomentář: Dolar mírně zpevnil, většina měn ale na důvod k většímu pohybu stále marně čeká
    Včerejší seance byla téměř bez fundamentů a vidět to bylo také na devizovém trhu, kde většina měnových párů zůstává v bočním trendu z minulého týdne. Dnes ráno přišla zajímavá zpráva z USA, kde jeden z členů FOMC (Evans) naznačil, že by Fed měl počkat s dalším zvyšováním sazeb až do prosince, aby dokázal analyzovat nově příchozí data v čele s klesající inflací. Dnešek bude téměř bez dat a za pozornost budou stát pouze komentáře centrálních bankéřů, když se dočkáme vystoupení šéfů centrálních bank Británie a Švýcarska.
  • Ranní videokomentář: Dolar mírně ztrácí. Trhy dnes ale zajímá především projev Theresy May
    Finanční trhy za sebou mají klidný, i když trochu nervózní, start do nového týdne. Platilo to hlavně o akciových trzích v Evropě, které se už ráno dostaly do červených čísel, ve kterých pondělní seanci také uzavřely. Trhy čekají na dnešní projev Theresy May, která bude mluvit o vyjednávací strategii pro vystoupení země z EU a většina obchodníků se bojí toho, že se Británie nebude bát signalizovat ochotu projít si i takzvaným hard brexitem. Projev Mayové bude proto klíčovým fundamentem dnešní seance, a to především na librových párech.
  • Ranní videokomentář: Dolar na dosah 1,13 EURUSD, dnes britská inflace a americký maloobchod
    Včerejší seance se na akciových trzích nesla v poklidném duchu a klid tentokrát panoval i na ostře sledovaných měnách emerging markets (EM) ekonomik. Dolar ale po otevření americké seance začal na většině měnových párů znovu posilovat a pokud jeho další růst vydrží, mohl by dostat EM měny opět do značných problémů. I nadále proto pro finanční trhy představuje riziko, které je potřeba brát v potaz. Dnešek by tedy měl být na trzích znovu hlavně o dolaru, jehož další případný růst by dnes mohly podpořit například lepší než očekávané výsledky maloobchodních prodejů. Pozor pak také na libru, kterou dopoledne čekají statistiky britské inflace.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster srovnani