Čtvrtek 28. březen 2024 14:54
reklama
Purple trading AI
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Fintokei SwiftTrader

Ranní videokomentář: Americké indexy na nových rekordech, euro i libra zatím zůstávají silné

01.12.2017 07:38  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Včerejší seance pomohla opět především americkým akciovým indexům, které pokračovaly v růstu a tedy i v navyšování svých historických rekordů. Na devizovém trhu se na páru s eurem dostal pod tlak opět americký dolar, který začíná doplácet na nejistotu ohledně daňové reformy, o které by se mělo hlasovat v průběhu dnešní seance. Pod tlakem zůstávají ale také komoditní měny a prakticky všechny bezpečné přístavy, v čele s drahými kovy a JPY. Dnes pozor hlavně na výsledky z amerického a britského výrobního sektoru. Značně volatilní přitom může být i CAD, a to v čase zveřejnění statistik HDP.

Dnešní fundamenty:

  • 09:15 Španělský PMI pro výrobní sektor (malý dopad)
  • 09:45 Italský PMI pro výrobní sektor (malý dopad)
  • 10:30 Britský PMI pro výrobní sektor (střední dopad)
  • 14:30 Kanadský HDP (střední dopad)
  • 14:30 Kanadské statistiky z pracovního trhu (střední dopad)
  • 16:00 Americký ISM pro výrobní sektor (střední dopad)
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní videokomentář: Americké akcie na nových maximech, USD ztrácí
    Minulý týden pomohl akciím dostat se opět do zelených čísel a například americký S&P 500 díky tomu dokonce navýšil svá historická maxima. Volatilita mezitím znovu klesla na své absolutní dno, takže akciové trhy i nadále zůstávají zcela beze strachu. Na devizovém trhu se pod prodejní tlak dostal hlavně americký dolar, kterému v pátek navíc uškodily také slabší výsledky inflace, jejíž meziroční růst zpomalil dokonce už na pouhých 1,6 %. Silný týden za sebou naopak mají komoditní měny, když kanadskému dolaru pomohla zvýšením sazeb BoC, zatímco AUD a NZD dokázaly těžit z velmi dobrých dat z Číny. Nový týden bude plný zajímavých fundamentů, i když to nejzajímavější nabídne asi až čtvrteční seance, která přinese zasedání ECB.
  • Ranní videokomentář: Americké akcie navyšují svá historická maxima, trhy stále zcela beze strachu
    Včerejší projev Donalda Trumpa nastartoval vlnu optimismu na finančních trzích, díky které rostly indexy v Evropě až o dvě procenta a díky které se americký S&P500 přiblížil na dosah hranice 2 400 dolarů. Dařilo se také americkému dolaru, který těží ze spekulací na to, že by americká centrální banka mohla na svém zasedání zvýšit úrokové sazby. Šance na jejich růst je nyní více než 80 %. Od dnešní seance čekáme na trzích stabilizaci a bránění včerejších zisků, k čemuž by mohl pomoci také relativně chudší ekonomický kalendář.
  • Ranní videokomentář: Americké akcie navyšují svá maxima, dnes projev Janet Yellenové
    Americké akciové indexy včera znovu navýšily svá historická maxima a společně s nimi dokázaly růst indexy také v Evropě. Včerejší seance nabídla jen minimum fundamentů, takže se nijak nezměnil ani celkově pozitivní sentiment, který na trzích vládne již několik měsíců. Dnešek bude z fundamentálního hlediska ale mnohem zajímavější, protože nás vedle několika zajímavých dat čeká odpoledne hlavně letos první vystoupení Janet Yellenové na půdě amerického senátu. Trh samozřejmě netrpělivě čeká na jakoukoli signalizaci dalšího růstu úrokových sazeb.
  • Ranní videokomentář: Americké akcie se dostaly do blízkosti historického rekordu, Brent nejvýše od října
    RANNÍ KOMENTÁŘ: Úterní seance přinesla výrazný vzestup DAXu, index S&P 500 se dostal na dosah historických rekordů. Trh sází na pomalejší růst sazeb v USA. Ropa Brent prorazila hladinu 51 dolarů za barel poprvé od října 2015, daří se také dalším komoditám. Po zasedání RBA snížili obchodníci sázky na pokles úrokových sazeb v Austrálii a AUD byl nejúspěšnější měnou seance. Volatilita na libře může do referenda o Brexitu dále růst. Dnes pozor na zasedání RBNZ. Konsenzus vývoje sazeb není jednoznačný. Jejich možné snížení by oslabilo NZD.
  • Ranní videokomentář: Americké akcie v červených číslech, nervozita na trzích ale příliš neroste
    Včerejší seance přinesla trochu překvapivou korekci na akciových trzích, které se zejména v USA dostaly pod letos největší prodejní tlak. Za výprodejem ale nestojí žádný konkrétní fundamentem a pád akcií byl spíše důsledkem „únavy“ z výrazného růstu, kterým si indexy prošly v posledních několika měsících. To potvrzuje hlavně index strachu (VIX), který navzdory včerejší korekci rostl jen minimálně a zůstává dál na extrémně nízkých úrovních mírně nad hranicí 12b. Dnes pozor na statistiky z amerického trhu s bydlením a večer pak hlavně na zasedání novozélandské centrální banky. Ta by měla sice sazby ponechat beze změny, doprovodný komentář by ale mohl NZD výrazně rozpohybovat.
  • Ranní videokomentář: Americké akcie znovu navyšují historická maxima, dnes data z amerického trhu práce
    Včerejší seance přinesla další dobrá data z Evropy, která potvrzují, že je na tom evropská ekonomika stále velmi dobře, když se tamní PMI pro výrobní sektor nachází i nadále na nejvyšších úrovních od roku 2011. Nálada na trzích tak zůstává pozitivní a zatímco evropské indexy stagnují, americké pokračují v navyšování svého historického maxima. Například S&P 500 včerejší seanci zakončil na 2 430 dolarech a od začátku roku si již připsal růst o 8,5 %. Dnešek bude na trzích opět hlavně o datech, když budou zveřejněny potenciálně velmi zajímavé výsledky z amerického trhu práce. Více než samotná tvorba pracovních míst nás ale bude zajímat růst mezd, jehož přesvědčivé zrychlení (které se zatím nedostavilo) by mohlo být hlavním argumentem pro rychlejší tempo růstu amerických úrokových sazeb.
  • Ranní videokomentář: Americké akcie zpět na dosah historických rekordů, na trhy se vrací dobrá nálada
    Minulý týden se nesl na finančních trzích v duchu stabilizace. Ta byla patrná na většině finančních aktiv a hlavně pak na akciích, které například v USA již kompletně zlikvidovaly ztráty, které nabraly po britském referendu. Volatilita se vrací do normálu a trhy se v tomto týdnu začnou zaměřovat na tradičnější témata, jakými je makro a měnová politika. V tomto ohledu nás budou nejvíce zajímat výsledky z amerického trhu práce a zasedání centrální banky Austrálie, které v následujících dnech doplní ještě řada dat z Evropy i z USA. Dnešek bude ale na makro klidnější. V USA je svátek a za pozornost tak bude stát pouze britský PMI.
  • Ranní videokomentář: Americké akcie zůstávají na maximech, trhy čekají na Trumpa
    Nový týden na trzích začal v klidu a většina akciových indexů si svou cenu včera bez problémů dokázala podržet. Americký S&P 500 díky tomu dál zůstává na hranici historického maxima, které se mu daří krok za krokem navyšovat. K tomu mu pomáhá hlavně nízká volatilita a slabá aktivita medvědů, kteří již několik měsíců nejsou schopni najít jediný důvod k navýšení pozic. Dnešek nabídne zajímavá data především z USA, na která zítra brzy nad ránem naváže projev Donalda Trumpa na půdě amerického Kongresu.
  • Ranní videokomentář: Americké HDP zklamalo, dolar pokračoval v pádu
    Nízký růst americké ekonomiky zaskočil trhy na sklonku týdne a sázky na růst úrokových sazeb v USA opět klesly. US dolar byl opět nejslabší měnou, naopak posiloval JPY a přes pokles cen ropy také CAD. Pád Brentu se zastavil až na supportu 42,50 USD/bbl. Akciovým trhům pomohla korporátní data, závěr S&P 500 byl opět na hraně historického rekordu. Výsledky zátěžových testů evropských bank zanechaly pozitivní dojem.
  • Ranní videokomentář: Americké indexu znovu navyšují historická maxima (+pozvánka na sobotní forex maraton)
    Akciové indexy včera dokázaly navýšit své pozice a například americký index S&P500 se vyhoupl na nové historické maximum nad hranicí 2 300b. Na devizovém trhu pak byly pod tlakem hlavně japonský jen, který znovu doplácí na svůj slabý fundament, a novozélandský dolar, který ztrácel díky zasedání novozélandské centrální banky. Dnešek přinese pár zajímavých dat z Británie, Kanady a ze Spojených států. Trhy však pravděpodobně zůstanou i nadále v absolutním klidu a jakýkoli dopad zveřejněných fundamentů by proto měl být spíše jen krátkodobý.
  • Ranní videokomentář: Americké indexy navyšují historická maxima, dnes německý IFO
    Včerejší seance byla na nové fundamenty podle očekávání chudá, což ale nebránilo akciovým indexům v tom, aby pozvolna navyšovaly svá vysoká ocenění. Americké indexy se tak vyhouply na nová maxima, zatímco se v Evropě německý DAX vrátil zpět nad hranici 13 300 euro. Nálada na trzích zůstává pozitivní a nic se na ní pravděpodobně nezmění ani dnes, kdy nás čekají pouze výsledky německého indexu IFO a americká čísla z trhu s bydlením.
  • Ranní videokomentář: Americké indexy pokračují v navyšování rekordů, většina měn dál vyčkává
    Minulý týden přinesl celou řadu důležitých fundamentů a hned několik zasedání centrálních bank, které ale nakonec na celkovém sentimentu na akciových trzích a FX změnily jen málo. Akcie si tak své vysoké ocenění podržely a stabilní zůstala také situace na většině měnových párů. Některým měnám se však přeci jen dařilo, když k mohutné korekci dřívějších ztrát zaveleli hlavně obchodníci na australském a novozélandském dolaru. Nový týden bude na důležité fundamenty chudší, ale i tak několik zajímavých momentů pravděpodobně nabídne. Dnešek však přinese fundamentů jen málo, takže na většině trhů počítáme s klidným průběhem.
  • Ranní videokomentář: Americké indexy si své zisky stále drží, dolar naopak zůstává pod tlakem
    Týden začal na trzích podle očekávání v klidu a na nízkých objemech. Dnes by se objemy na trhy měly vrátit, i když větší volatilitu ani od úterní seance nečekáme. Zveřejněno totiž bude jen minimum důležitých dat, takže podle nás budou obchodníci se vstupem do větších pozic dál spíše vyčkávat na klíčové fundamenty tohoto týdne, kterými bude zasedání ECB a britské parlamentní volby. Asijská seance zatím přinesla hlavně zasedání centrální banky Austrálie, která se signalizací přísnější měnové politiky stále vyčkává. AUD na její rozhodnutí reagoval negativně, i když své prvotní ztráty nakonec dokázal rychle zlikvidovat.
  • Ranní videokomentář: Americké indexy znovu pod tlakem, dnes britský trh práce a zápis ze zasedání Fedu
    Včerejší seance na trhy přinesla mírnou korekci a americké indexy ji nakonec uzavřely v červených číslech. Přestože se situace na trzích oproti začátku měsíce viditelně zklidnila, trhy zůstávají stále nervózní a zjevně se dál obávají další vlny výprodejů. K obavám přitom pomáhá hlavně stále poměrně vysoké ocenění akcií, v kombinaci s vysokou úrovní dluhopisových výnosů, které včera v USA u 10yr splatností znovu testovaly hranici 2,90 %. Dnes bude trochu více o makru. Zvědaví jsme hlavně na výsledky z britského trhu práce. Pozor ale také na večerní minutes ze zasedání Fedu.
  • Ranní videokomentář: Americké indexy znovu v červených číslech, dolar si své zisky drží
    Včerejší seance přinesla zklidnění na devizový trh, kde se zastavil růst dolaru, ale také nervozitu na akcie, které se dostaly v USA opět do červených čísel. Korekce má možná co do činění právě se silným dolarem a růstem dluhopisových výnosů, které se u desetiletých splatností přehouply přes hranici 3 %. Dnešní seance bude na makro velmi chudá, takže bude vše znovu hlavně o sentimentu na akciových trzích. Ten je ráno opět nervózní, což signalizují hlavně evropské futurtes, které reagují na včerejší close v USA.
  • Ranní videokomentář: Americké indexy zpět v červených číslech
    Zatímco celý tento týden je na nově příchozí data poměrně chudý, obchodníci na devizovém trhu mají o zábavu postaráno. Americký dolar pokračuje v růstu a včera dokonce definitivně vystoupil na páru s eurem z bočního trendu, ve kterém se držel od začátku letošního srpna. Silné růstové momentum má na svědomí pokračující růst dluhopisových výnosů, který včera způsobil, v kombinaci s nevýrazným začátkem výsledkové sezóny, že se pod tlak dostaly také americké akcie. Dnešek je znovu bez významných fundamentů, takže by měla americká měna i nadále zůstat v centru všeho dění.
  • Ranní videokomentář: Americkému dolaru se nadále daří, další růst předvedly také obiloviny
    Ani přes několik šancí se v minulém týdnu nepodařilo zvýšit pravděpodobnost růstu sazeb ve Spojených státech. Na druhou stranu trh přešel poznámky guvernérky Fedu Janet Yellen o tom, že mírné přehřátí americké ekonomiky by mohly vyřešit její strukturální problémy. Americký dolar nadále posiloval. Na páru EUR/USD se dostal dokonce nejvýše od poloviny července. Dolaru se dařilo také na libře, i když zde se pozice britské měny začíná zlepšovat. Na JPY už americký dolar posiluje 3 týdny v řadě. Páteční seance pomohla akciovým indexům. Banky začaly výsledkovou sezónu v USA pozitivně. Na komoditách se v posledních seancích nedařilo hlavně drahým kovům. Opakem byly obiloviny, kterým se daří už několik týdnů v reakci na lepší fundament. Tento týden se dočkáme řady důležitých událostí, nenechme si je ujít!
  • Ranní videokomentář: Americké prezidentské volby ovládly finanční trhy
    Včerejší seance se na trzích v Evropě i v USA nesla ve velmi pozitivním duchu a akcie i dolar dokázaly růst poté, co reagovaly na zprávy o tom, že FBI nebude dál vyšetřovat H. Clintonovou kvůli novým emailům, které objevila koncem minulého měsíce. Dnešek bude především o prezidentských volbách, jejichž výsledek bychom se měli dozvědět až někdy v průběhu zítřejšího rána. Průzkumy dlouhodobě favorizují Clintonovou, jejíž náskok se sice v posledních týdnech ztenčil, i tak ale dosahuje podle většiny průzkumů stabilně více než dvě procenta.
  • Ranní videokomentář: Americké sazby by podle Fedu mohly růst už poměrně brzy
    Včerejší seance přinesla zápis ze zasedání americké centrální banky, ze kterého vyplynulo, že by Fed mohl začít se zvyšováním sazeb už poměrně brzy. Jedním z důvodů by přitom mohla být i fiskální politika nové americké administrativy, která by měla být více expanzivní, než za prezidenta Obamy. Dolar v reakci na zveřejnění minutes ale přesto oslabil a trh si stále není jistý tím, zda sazby porostou už na březnovém zasedání, když je šance na jejich růst podle úrokových futures zatím stále jen něco kolem 36 %.
  • Ranní videokomentář: Americký dolar klesl ze sedmiměsíčních maxim, výsledková sezóna zatím nad očekávání
    Včerejší seance neměla jednoznačný směr. Akciové indexy lehce ztrácely. Jedním z důvodů byly výsledky amerického výrobního sektoru, dalším pak konsolidace na ropě. Nedařilo se ani americkému dolaru, který vstřebával poslední ne příliš pozitivní komentáře členů FOMC k dalšímu vývoji sazeb. Naopak novozélandský dolar přidal díky vyššímu růstu domácího indexu spotřebitelských cen CPI. Výsledková sezóna ve Spojených státech zatím více než naplňuje očekávání. Daří se bankovnímu sektoru, který ještě nedávno vzbuzoval největší nedůvěru.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank