Pátek 19. duben 2024 20:39
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Dukascopy new
reklama
Dukascopy new
reklama
InstaForex ETF

Společnost Nike poslala riziko nahoru, ale data by to mohla změnit

24.09.2010 10:20  Autor: Saxo Bank  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk
Témata
Chování cen kolem úrovně 1130 u indexu S&P500 ukazuje na silné vzestupné momentum. Příští zastávka by měla být kolem 1150.

Co se děje?
Evropské akciové trhy dnes pravděpodobně otevřou zhruba o 0,5 % níže, jelikož jsme se během včerejší americké seance dočkali korekce způsobené zklamáním z výhledu hospodářských výsledků bank a počtu žádostí o podporu v nezaměstnanosti. Podívejme se ale na Nike - světového dodavatele sportovního zboží. Hospodářské výsledky společnosti předčily tržní odhady (zveřejněný údaj 1,14 USD oproti očekávaným 1,00 USD), ale daleko důležitější je v tomto ohledu skutečnost, že její tržby namísto očekávaných 9,7 % vzrostly o 13 %. To by mohlo naznačovat, jak si tento segment předních společností s celosvětovou působností povede v nadcházející výsledkové sezóně, kdy budou zveřejňovány údaje za 3. čtvrtletí.

Situace na trhu
Je dnes riziko připraveno na další kolo poklesu? Dnes bude znovu zveřejněno rozhodně dost údajů, které mohou potenciálně zahýbat trhem a otřást důvěrou stoupenců rizika. V tuto chvíli však futures na akciové indexy pod vlivem nad očekávání dobrých výsledků společnosti Nike rostou.
Očekává se, že výsledek německého průzkumu IFO, který v podnicích zjišťuje aktuální obchodní situaci a očekávaný vývoj v následujících šesti měsících, bude přibližně stejný jako minulý měsíc, ale i přesto bude stále signalizovat expanzi (nad 100).

Solidní růst Německa vytáhl ve druhém čtvrtletí růst celé eurozóny mezičtvrtletně na 1 %, nicméně se tím zakrývá fakt, že většina ostatních zemí eurozóny vykazuje v podstatě nulový růst, obzvláště země PIIGS. Mimochodem Irsko jako první z této skupiny zaznamenalo dvojitý propad, když za druhé čtvrtletí vykázalo mezičtvrtletní pokles HDP o 1 %, čímž se výnosy dvouletých dluhopisů dostaly nad 4 %.
Další položkou, na niž je třeba dnes zaměřit pozornost, jsou objednávky zboží dlouhodobé spotřeby. Konsensus předpokládá nárůst o 1 % mimo dopravní prostředky, což je více než náš 0,1% předpoklad. Sledujte rozhodně také údaje o investičních prostředcích. Strašidelný červencový výsledek -8 % u jiných než obranných objednávek se snad dnes dočká zlepšení. Ostatní investiční položky HDP za 3. čtvrtletí vypadají mimořádně nepříznivě, když i bydlení oproti 2. čtvrtletí zaznamenalo pokles.

Akcie: Pohled zblízka
Nadále obecně předpokládáme, že S&P500 bude opět testovat úroveň 1150. Včera jsme byli svědky dalšího návratu, jenž prolomil stoupající trend a uzavřel těsně pod původním stropem červencového pásma. Dnes s největší pravděpodobností zaznamenáme opakované testování tohoto původního červencového stropu, nicméně v případě neúspěchu se křivka obrátí dále k jihu. Sledujte tedy, kde dnes S&P500 uzavře, neboť to bude mít poměrně velký význam pro další vývoj na akciových trzích v následujících týdnech.
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Společnost Mesa Air se v premarketu propadla o 8 % kvůli slabým čtvrtletním výsledkům
    Akcie společnosti Mesa Air (MESA.US) před úvodním zvoněním prudce klesly poté, co regionální dopravce vykázal větší čtvrtletní ztrátu a slabé tržby.
  • Společnost Meta, majitel facebooku, zahajuje závěrečné kolo propouštění
    Americká internetová společnost Meta Platforms, která vlastní například facebook, zahajuje třetí a závěrečné kolo propouštění. Agentuře Reuters to sdělil zdroj obeznámený se situací. Společnost v březnu oznámila, že postupně zruší 10.000 pracovních míst.
  • Společnost Meta, vlastník Facebooku, propustí dalších 10.000 zaměstnanců
    Americká internetová společnost Meta Platforms, která je majitelem sociálních sítí Facebook a Instagram či komunikační služby WhatsApp, propustí dalších 10.000 pracovníků. Ve sdělení zaměstnancům to dnes uvedl generální ředitel Mark Zuckerberg. Meta je tak první velkou technologickou firmou ve Spojených státech, která oznámila druhé kolo hromadného propouštění.
  • Společnost Micron v Číně neuspěla v přezkumu kybernetické bezpečnosti, akcie jsou pod tlakem📉
    Akcie společnosti Micron Technology (MU.US) ztrácejí před zahájením dnešní seance více než 6 % poté, co čínský regulátor kybernetické bezpečnosti uvedl, že produkty společnosti neprošly v zemi kontrolou kybernetické bezpečnosti. Jak informoval Peking, produkty společnosti Micron prodávané v Číně způsobily bezpečnostní rizika pro IT infrastrukturu čínských dodavatelských řetězců. To znamená, že používání produktů společnosti bude v klíčových infrastrukturních projektech druhé největší ekonomiky světa zakázáno.
  • Společnost Microsoft představila nový vyhledávač Bing využívající umělou inteligenci
    Akcie společnosti Microsoft (MSFT.US) v úterý vzrostly o téměř 4 % poté, co technologický gigant oznámil, že spojí svůj vyhledávač Bing s umělou inteligencí. Společnost uvedla, že se jedná o jednu z jejích dosud největších snah vést novou vlnu technologií, která změní způsob získávání informací.
  • Společnost Microsoft své koupě litovat nebude: Activision zaznamenal 50% růst zisku
    „Rok 2022 uzavřela společnost Activision s působivými výsledky za 4. čtvrtletí, kdy vykázala meziroční nárůst zisku o 50 %, což je největší nárůst od roku 2020. Čisté objednávky společnosti rovněž vzrostly o 43 % na 3,57 miliardy USD.
  • Společnost Microstrategy nakupuje dál a odborníci čekají na pokles na 10 000 USD.
    Na 4H časovém rámci je evidentní, že se bitcoin odchýlil pod vzestupnou trendovou linii, ale celkově od posledního poklesu je většinou v bočním trendu, což je přesně to, co jsme očekávali. Pamatujte, že při obchodování s BTC bude používána obchodní strategie "propad-boční trend-propad". Výsledkem je, že i přes překročení trendové linie lze nyní pozorovat vleklou stagnaci.
  • Společnost mmcité získala důvěru investorů a zaznamenala velmi úspěšné IPO
    Společnost mmcité, a.s. dnes úspěšně zakončila veřejnou nabídku svých akcií (IPO). Zájem ze strany investorů byl obrovský a emise byla přeupsána o 128,24%. Obchodování s akciemi společnosti mmcité bude zahájeno 1.srpna za upisovací cenu 160 Kč.
  • Společnost MTU AeroEngines dodá motory pro evropská vojenská letadla
    Francie podepsala smlouvu na další fázi vývoje evropského proudového letounu nové generace FCAS. Podle francouzského ministerstva ozbrojených sil se na kontraktu podílely jak větší společnosti, jako jsou Dassault Aviation a Airbus, tak i menší firmy včetně Eumetu, společného podniku výrobce leteckých motorů, německé společnosti MTU Aero Engines (MTX.DE):
  • Společnost Nextracker má namířeno se svým IPO na burzu
    Nextracker Inc., inovativní a rychle rostoucí společnost v oblasti obnovitelných zdrojů energie, která se specializuje na vývoj a výrobu vysoce kvalitních solárních sledovacích systémů pro maximalizaci účinnosti solárních panelů.
  • Společnost Nordstrom plánuje vstup do soukromého sektoru; akcie posilují o 11 %
    Akcie společnosti Nordstrom (JWN.US) během dnešní seance posilují o více než 10 % poté, co se objevily zprávy, že se řetězec obchodů snaží vstoupit na burzu a stát se soukromou společností. Rodina zakladatelů řetězce spolupracuje s Morgan Stanley na zjištění, zda mají soukromé kapitálové společnosti zájem o transakci.
  • Společnost Nordstrom se propadá navzdory optimistickým čtvrtletním výsledkům
    Akcie společnosti Nordstrom (JWN.US) se obchodují o 5,05 % níže navzdory skutečnosti, že řetězec luxusních obchodních domů překonal odhady horního i dolního řádku za poslední čtvrtletí. Maloobchodní řetězec však ve 3. čtvrtletí zaznamenal 3,4% propad čistých tržeb a snížil výhled zisku pro fiskální rok končící lednem 2023.
  • Společnost Nordstrom stoupla o 25 % poté, co investor Ryan Cohen získal její podíl
    Akcie společnosti Nordstrom (JWN.US) v předobchodní fázi vzrostly o 25 % na základě zprávy, že aktivistický investor Ryan Cohen získal významný podíl v této luxusní obchodní společnosti a usiluje o místo v představenstvu.
  • Společnost Nvidia oznámila uvedení na trh nových, cenově výhodných čipů pro umělou inteligencí!
    AI je v současné době významným trendem, k ChatGPT denně přistupují miliony uživatelů. Vzhledem k této vysoké poptávce není překvapivé, že ChatGPT vznikají značné provozní náklady. Odhaduje se, že provoz ChatGPT stojí OpenAI každý den přibližně 700 000 dolarů, což v přepočtu znamená 36 centů na jeden dotaz. Navzdory raketově rostoucímu zájmu ze strany podniků i jednotlivců by provozování chatbota OpenAI v základním obchodním modelu, který je zdarma, mohlo být náročné na generování zisku. Tyto náklady ještě zvyšuje potřeba společností zabývajících se umělou inteligencí, včetně společnosti Microsoft, nakupovat ve velkém množství grafické procesory od výrobců, jako je NVIDIA. Odhaduje se, že na podporu svých komerčních snah by OpenAI mohla letos potřebovat dalších 30 000 grafických procesorů NVIDIA, zatímco v současnosti se používá 10 000-15 000 GPU.
  • Společnost O2 pokračuje ve výkupu vlastních akcií
    Operátor letos zvýšil svůj zisk na více než 4 miliardy. Během příštích 2 let může operátor O2 vykoupit maximálně 1,25 % akcií.
  • Společnost Palantir Technologies Inc. ztratila na akciovém trhu 18%!
    Palantir Technologies Inc. na akciovém trhu ztrácí. Akcie softwarové a analytické společnosti Big Data tento týden uzavřely s poklesem o něco málo přes 18% a na newyorské burze akumulovaly denní ztrátu o velikosti 12.31%. .
  • Společnost Palantir Technologies vzrostla o 11 %, když Ark Investment Management zvýšil svůj podíl 🚀
    Palantir Technologies (PLTR.US) posiluje až o 10,5 % na 11,30 USD poté, co burzovně obchodované fondy spravované společností Ark Investment Management Cathie Woodové nakoupily podle včera zveřejněných informací 1,26 milionu akcií společnosti.
  • Společnost Paypal oznámila novou aplikaci
    Nová aplikace od společnosti Paypal nabízí více finančních služeb, které na platformě dříve chyběly, včetně kryptoměn.
  • Společnost Philip Morris International oznámila dohodu o převzetí společnosti Fertin Pharma
    Akvizice přibližuje společnost PMI k cíli, aby do roku 2025 prodej bezdýmných výrobků utvářel více než polovinu celkových tržeb z jejího podnikání a zároveň vytváří příležitost pro další růst PMI mimo oblast nikotinu.
  • Společnost Philips se po zprávě o silném zisku posouvá k rekordním hodnotám
    Akcie společnosti Philips vzrostly na amsterdamské burze cenných papírů o téměř 3% na 46,84 eur, což je blízko k historickým maximům poté, co technologická společnost oznámila čistý zisk ve výši 1 187 milionů eur pro rok 2020, což je o 1,7% více než v předchozím roce. Tržby nizozemské nadnárodní společnosti vzrostly o 0,3% na 19 535 milionů EUR, z velké části v důsledku sektoru zdravotnických technologií, poskytování nemocničních ventilátorů nebo diagnostického zobrazování.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
GKFX
AVAFX
Broker EX-CAP
reklama
CapXmaster srovnani