Pátek 29. březen 2024 12:19
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster
reklama
Fintokei SwiftTrader

EURUSD zůstává pod 1,07. Kanadské měně pomohly lepší výsledky HDP

31.03.2017 15:58  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Páteční seance na akciových trzích zatím z režimu posledních dnů příliš nevybočuje. Indexy opět přešlapují na místě a své ceny si bez větších problémů udržují, když obchodníci dál postrádají fundamenty, které by ceny akcií a ostatních finančních aktiv dokázaly více rozpohybovat. Německý DAX tak dnes zůstává v okolí 12 250 euro a pokud se na současných cenách udrží, zakončí tento týden výše o 1,6 % a jen něco málo přes sto bodů od historického maxima.

Untitled

Z nově příchozích fundamentů nás dnes zaujalo:

  • Eurozóna zveřejnila předběžné výsledky inflace, které skončily výrazně za očekáváním. Tempo růstu CPI dosahovalo v březnu pouze 1,5 %, což bylo o půl procenta méně než v minulém měsíci a zároveň tři desetiny pod většinovým konsenzem. Hůře si přitom vedla také jádrová inflace, která zpomalila z 0,9% na 0,7 %.
    Untitled4
  • Kanadský HDP příjemně překvapil lednovým růstem o 0,6 %, proti konsenzu 0,3 %.
  • Příjmy amerických domácností se v minulém měsíci zvyšovaly podle očekávání o 0,4 % a ve shodě s konsenzem rostly také výdaje, které se zvyšovaly o 0,2 %.
  • Chicagský PMI rostl v březnu na 57,7b., zatímco trh počítal s mírným pádem na 57,2b.

Ze zveřejněných dat stály za pozornost hlavně slabé výsledky evropské inflace, na které ale evropská měna příliš nereagovala, což zřejmě částečně souvisí se včerejším výprodejem, který na euru nastal poté, co klesající inflaci začaly signalizovat nově příchozí čísla z Německa a Španělska. Evropská měna si tak své včerejší ztráty pouze udržuje a na páru s dolarem osciluje mírně pod 1,07 EURUSD.

Untitled1

Do obchodování pak dnešní data promluvila také na kanadském dolaru, který ještě jako jedna z mála měn poměrně spolehlivě a citlivě reaguje na nově příchozí domácí makrodata. Výhled pro vývoj měnové politiky v Kanadě ale jedna čísla nezmění a tak se trochu obáváme, že by dnešní růst kanadské měny mohl potkat včerejší osud, kdy po prvotním zpevnění CAD své zisky kompletně odevzdal.

Untitled2

Situace se dnes normalizuje také na koruně, která krátce vystoupala až na 27,30 Kč za euro, když ČNB po svém včerejším zasedání nenabídla žádné nové informace o tom, kdy a jak se chystá ukončit intervenční režim na koruně. Trh tak žije stále v nejistotě, i když stále platí, že od příštího týdne může ČNB intervenční režim ukončit prakticky kdykoliv.

Untitled3

Dnešek již žádné nové makro nepřinese a obchodování na většině trhů by se proto mělo nést v poklidném duchu i nadále. Pozor však na obchodování pár hodin před uzavřením amerických burz. Konec víkendu se tentokrát sešel také s koncem kvartálu, což může vést některé hráče k finálním změnám portfolia, které se so ocenění finančních aktiv ještě mohou promítnou.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • EUR/USD zrychlilo výprodej
    Počet rozjednaných prodejů domů v USA v únoru podle očekávání klesl. Národní realitní asociace dnes...
  • EURUSD ztrácí po Jackson Hole 💵 Slabá data University of Michigan a inflační očekávání!
    Eurodolar dnes klesá přibližně o 0,7 % a testuje vzestupnou trendovou linii po Powellově jestřábím projevu v Jackson Hole. Dnešní data Michiganské univerzity dopadly špatně a chvíli po Powellově projevu se k ekonomice vyjádřil Patrick Harker z Fedu.
  • EURUSD ztrácí téměř 0,6 %. De Guindos z ECB navrhuje snížení sazeb v červnu
    Měnový pár EUR/USD dnes ztrácí téměř 0,6 % poté, co údaje o inflaci a počtu žádostí o podporu v nezaměstnanosti podpořily americký dolar. Člen ECB Luis de Guindos dnes naznačil, že do června bude mít ECB k dispozici kompletní soubor dat, který jí umožní rozhodovat. Upozornil, že ačkoli je inflace na cestě k dosažení 2% cíle, dynamika mezd stále představuje riziko. De Guindos naznačil, že dynamika ekonomiky eurozóny se ve druhé polovině roku 2024 zrychlí. Dnes zveřejněné údaje o podnikových zásobách v USA vykázaly meziměsíční růst o 0 % oproti prognóze 0,2 % m/m a předchozím 0,3 %. Poměr zásob k tržbám se v USA od posledního čtvrtletí roku 2023 neustále zlepšuje.
  • EURUSD ztrácí 0,5 %, nejníže od poloviny března 💵 Komentáře ECB a Fedu
    Kurz EURUSD f/x zažívá v posledních týdnech pokles a aktuálně se obchoduje až na 1,0594, ztrácí více než 0,4 % Mezitím centrální bankéři, včetně Christine Lagardeové, šéfky ECB, hovořili o ekonomikách USA a eurozóny. . Goolsbeeho poněkud jestřábí komentáře podpořily americký dolar.
  • ➡️EURUSD ztrácí 0,5 % před čtením PCE
    Dnes se dozvíme údaje o inflaci PCE ze Spojených států za říjen. Jak vidíme, toto čtení je značně opožděno, vzhledem k tomu, že jsme se dnes dozvěděli údaje o listopadové inflaci z většiny evropských zemí. Přesto se jedná o preferované opatření Fedu, takže mu trh věnuje velkou pozornost. Na druhou stranu se nezdá, že by dnešní čtení pravděpodobně změnilo postoj centrální banky USA k další politice. Cesta k 2% inflačnímu cíli je dlouhá, takže pravděpodobně nebudeme očekávat změnu v Powellově postoji a komunikaci, ať už v případě nadměrného poklesu nebo nárůstu.
  • EURUSD ztrácí 0,8 % 📌
    Silná makrodata ze Spojených států a konference Christine Lagardeové, která navzdory jestřábímu postoji nevyloučila pauzu na současných úrovních po zvýšení sazeb ECB o 25 bb, vytvořily tlak na pokles EUR/USD.
  • EURUSD zůstává klidný, tlak na dolar pokračuje
    Po pátečním zklamání z amerického trhu práce ztrácí USD opět sílu. Dolar je nejslabší měnou ze skupiny G10 a pár EUR/USD překonal rezistenci kulaté úrovně 1,21. Vzhledem k poklidné pondělní seanci však dnes na EUR/USD převažuje pohyb do strany - pár se pohybuje v konsolidační zóně (obdélník na grafu). Oscilátor RSI zůstává v blízkosti překoupené zóny. Jedná se o rizikový faktor pro býky.
  • EURUSD zůstává nad 1.08 po lepších číslech ZEW
    EUR/USD se minulý týden vyšplhal nad hranici 1,08 a dostal se tak na nejvyšší úroveň od konce dubna 2022. Po zveřejnění dat CPI v USA za prosinec (čtvrtek 12. ledna) se však pár začal trápit a vymazal část předchozích zisků. EURUSD v následujících dnech pokračoval v pohybu níže a hrozilo, že se dostane zpět pod hranici 1,08. Na pomoc však přišla německá data ZEW za leden. Subindex očekávání ZEW vyskočil z -23,3 na 16,9 (oček. -15,0). Byl to čtvrtý měsíc nárůstů v řadě a subindex očekávání se nyní nachází na nejvyšší úrovni od února 2022 (zahájení ruské invaze na Ukrajinu). Situace vypadá méně růžově, pokud jde o dílčí index Current Situation, protože se posunul z -61,4 na -58,6 (oček. -57,0).
  • EUR/USD: zůstává pod paritou
    Dnešní seance je na páru EUR/USD relativně klidná. Nicméně je důležité řici, že hlavní měnový pár zůstává pod paritou. Kromě toho EUR/USD dosáhl 20letých minim.
  • EUR/USD: Zůstává pod tlakem
    Měnový pár EUR/USD se nadále obchoduje pod tlakem. Přestože ECB minulý týden oznámila nové zvýšení úrokových sazeb, euro nakonec vůči americkému dolaru reagovalo negativně.
  • EUR/USD zůstává zaseknutý v rozmezí
    Dnešní seance je pro forexový trh relativně klidná. Hlavní měnový pár se obchoduje v rozmezí pod 61,8% Fibo retracementem. Nicméně se volatilita může vrátit poté, co budou ve středu zveřejněna data o americké inflaci.
  • EUR/USD: Zvětšující se rozdíl mezi americkým dolarem a eurem
    Analytici uvedli, že vážné problémy na měnovém páru EUR/USD jsou způsobeny nerovnováhou mezi oběma měnami. Odborníci Bank of America poukazují na nadměrné nadhodnocení amerického dolaru a nedostatečnou pozornost věnovanou euru.
  • EUR/USD: Zvrat trendu v procesu?
    Euro začíná týden na cestě k oživení vůči americkému dolaru. Toto oživení bylo konzistentní od doby, kdy cena dosáhla zóny 1,072 ve druhém únorovém týdnu.
  • EURUSD – že by korekce zpět nad 1,3..?
    Hlavní měnový pár eurusd našel svou podporu nad cenou 1,287, kterou jsme zmiňovali již v týdnu minulém...
  • EUR/USD. 1. března. O osudu eura rozhodne inflace
    Měnový pár EUR/USD ve čtvrtek provedl obrat ve prospěch amerického dolaru a klesl na úroveň 1,0797, která spolu s úrovní 1,0785 tvoří další zónu supportu. Nedávno se na grafu vytvořilo několik dalších úrovní. Euro se pohybuje v úzkém cenovém rozpětí, v jehož rámci neustále nachází nové úrovně supportu a rezistence. Odraz od zóny 1,0785–1,0797 bude působit ve prospěch evropské měny a obnoví růst směrem ke korekční úrovni 61,8 % – 1,0883.
  • EUR/USD. 1. února. Údaje o inflaci podporují dolar
    Měnový pár EUR/USD ve středu provedl růstový pohyb ke korekční úrovni 61,8 % (1,0883), odrazil se od ní a obrátil se ve prospěch americké měny a klesl pod Fibonacciho úroveň 76,4 % (1,0823). Konsolidace kotací pod touto úrovní umožňuje očekávat pokračování poklesu směrem k další korekční úrovni 100,0 % (1,0725). Uzavření kurzu páru dnes nad 1,0823 bude příznivé pro měnu EU a určitý růst směrem k 1,0883.
  • EURUSD – 100 a 200-MA jako statný podstavec
    V úvodu nového týdne se nám díky vyrovnanému boji z posledních dní seběhly hodnoty delších rovnovážnýc...
  • EUR / USD – 10. 10. 2019
    Euro v asijské seanci posilovalo a prodloužilo zisky z předchozího obchodování poté, co viceprezident Evropské centrální banky ve středu uvedl, že Evropská Centrální Banka (ECB) zvýšila kritéria dalšího snižování úrokových sazeb a že vedlejší účinky expanzivní monetární politiky ECB se stávají hmatatelnější.
  • EUR / USD – 10. 3. 2020
    V úterý euro oslabilo vůči dolaru poté, co údaje o HDP ukázaly, že ve čtvrtém čtvrtletí se ekonomika eurozóny zpomalila. Ekonomika v eurozóně ve čtvrtém čtvrtletí 2019 rostla hlemýždím tempem, jak potvrzují údaje EUROSTATu, protože investice a spotřebitelské a vládní výdaje vyrovnaly prudký nárůst dovozu. Statistický úřad Evropské unie EUROSTAT uvedl, že hrubý domácí produkt (HDP) v 19 zemích sdílejících jednotnou měnu vzrostl v říjnu až prosinci pouze o 0,1 procenta – v souladu s prognózou.
  • EUR / USD – 10. 4. 2019
    Euro před monetárním zasedáním Evropské centrální banky drželo úrovně poblíž dvou-týdenního vrcholu. Trhy očekávaly, že politika zůstane zachována, i když investoři hledali v prohlášení a následné tiskové konferenci zmínky, zda centrální banka poskytne více podrobnosti o svých plánech začít nové kolo levných víceletých úvěrů bankám na podporu hospodářského růstu.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster srovnani