Čtvrtek 28. březen 2024 10:28
reklama
Purple pivot points
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Purple pivot points
reklama
CapXmaster

Technická analýza: Sázky na růst se zvyšují, to ale zásoby taky!

09.02.2017 15:45  Autor: Patria  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Nabídková strana na ropě hlásí útlum produkce, ale bohužel ta poptávková hlásí útlum také. O co méně OPEC a Rusko vytěží, o to méně největší spotřebitel Čína poptává. Mezinárodní energetická agentura EIA potvrdila výrazný růst zásob ropy v USA za minulý týden, ke kterému pomohly i rostoucí dovozy ropy. Světlem na konci tunelu byl pro spekulanty nečekaný pokles zásob benzínu a mírný pokles využití kapacit rafinerií. Současný růst cen ropy spíše odpovídá tomu, že trh byl díky americkému petrolejářskému institutu nastaven na mnohem horší zprávy.

USOil: Lehká americká ropa se vrací do starých kolejí, když v úvodu týdne klesla o 4,5 % na 51,50 dolarů za barel, aby pak postupně své ztráty umazala. Snad až na jednu výjimku se cena WTI chovala tím to způsobem téměř celý leden. V současné chvíli se pohybuje těsně pod první rezistencí na úrovni 53 dolarů za barel a pomalu tak maže propad z úvodu týdne.

Preferovaný scénář: Konsolidace. Cena USOil se nachází nad třicetidenním průměrem, v těsné blízkosti první rezistence. Cena 53 dolarů za barel u WTI v poslední době fungovala jako psychologická hranice, od které se ropa obtížně odpoutávala.

Alternativní scénář: Long pozice. Technicky má USOil zaděláno na silnou býčí podporu. Protnutí pomalejšího třicetidenního průměru ze spodu sedmidenním průměrem, bývá nákupním signálem. V kombinaci s úspěšným překonáním první rezistentní hranice, by se otevřel prostor k druhé stanici R2. V takovém případě by cena mohla dokreslit mírně růstový regresní kanál.

Klíčové denní technické úrovně:

R2 - 53,51
R1 – 52,93
Pivot - 52,07
S1 – 51,49
S2 – 50,63

USOIL

 
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Technická analýza - Řecko opět tlačí euro do defenzivy
    EURUSD: Dolar pod tíhou špatných makrodat zamířil k 1,1000 EURUSD, ale pokračující divadelní hra Řecka opět stlačila ...
  • Technická analýza - Řecko poslalo věřitelům nadějný návrh a euro zvládlo posílit na desetidenní maxima
    EURUSD: Měnový pár se dnes pohybuje nad hladinou denního pivotu na 1,1053 EURUSD. Oscilátor relativní síly RSI se poh...
  • Technická analýza - Řecko stahuje peníze do centrální banky, nervozita na trhu roste
    EURUSD: Měnový pár se dnes pohybuje pod hladinou denního pivotu na 1,0755 EURUSD. Oscilátor relativní síly RSI vstupu...
  • Technická analýza - Řecko vs. ECB - 0:1. Zavřené banky, omezené výběry z bankomatů a referendum
    EURUSD: Měnový pár se dnes pohybuje hluboko pod hladinou denního pivotu na 1,1172 EURUSD. Oscilátor relativní síly RS...
  • Technická analýza - Řekové budou tlačit euro do defenzivy
    Měnový pár se dnes pohybuje při hladině denního pivotu 1,1395 EURUSD. Oscilátor relativní síly RSI se nachází v neutr...
  • Technická analýza - Řekové se vyjádřili jasně: OCHI! Reakce eurodolaru je očekávatelná
    EURUSD: Měnový pár se dnes pohybuje pod hladinou denního pivotu na 1,1102 EURUSD. Oscilátor relativní síly RSI se poh...
  • Technická analýza S&P: Na chytání dna to rozhodně nevypadá
    Naposledy jsem se zde věnoval technické analýze indexu S&P 500 dne 5. srpna, kdy jeho hodnota činila 4150 bodů a po čtyřměsíční pauze právě prorazil 100denní klouzavý průměr (100 SMA). Kolem této úrovně se nacházela výraznější technická rezistence, kde ve skutečnosti došlo ke krátkému zastavení růstu a konsolidaci. Pak však došlo k rozhodnému proražení této hranice, kde jsme anticipovali další pohyb až na 200 SMA kolem 4340 b., což se nakonec s velkou přesností taky potvrdilo. Tato úroveň se však ukázala jako lokální vrchol a s obratem sentimentu jsme se nyní dostali zpět na 3900 b. Co nám tedy říká technická analýza nejsledovanějšího amerického akciového indexu dnes?
  • Technická analýza S&P 500 - čekání na signál
    Jak vypadá index S&P 500 z technického pohledu? Můžeme se těšit na novoroční rally nebo se spíš máme obávat testování posledních minim? Naposledy jsem se zde věnoval technické analýze S&P 500 na konci října a je s podivem, že tento index se nyní nachází na de facto stejné úrovni. Rozhodně se totiž nedá říct, že by se za tu dobu u akcií nic neudálo, když tento index nejdřív zaznamenal 8% nárůst, aby nakonec všechny zisky odevzdal a vrátil se zpět na 3800 bodů. Závěr poslední analýzy se nesl v pozitivním duchu s možností rychlého posílení na 3900 a v případě prolomení této hranice s pohybem na 4100 do konce roku. To vše se do puntíku vyplnilo, když na úrovni 4100 bodů nakonec došlo k prudkému obratu směrem dolů. Nyní se už ale podívejme, jak vypadá aktuální situace, a rovnou upozorňuji, že ten obrázek rozhodně nevypadá tak konstruktivně jako na konci října.
  • Technická analýza S&P 500: Žádná sláva to není
    Technická analýza indexu S&P 500 nadále nenaplňuje optimismem, alespoň tedy ty investory, kteří již vyhlížejí obrat letošního klesajícího trendu. Trendové ukazatele ukazují jasně směr dolů. Naprosto výmluvný je pohled na průměry, které jsou poskládané jako z učebnice pro medvědí trh, kdy nahoře je 200denní klouzavý průměr (200 SMA), pod ním se nachází 100 SMA a dole je 50 SMA. Všechny tři průměry navíc míří dolů, což je dalším indikátorem klesajícího trendu.
  • Technická analýza - Sázky na posílení USD se zvyšují, mezi retailovými investory je 71 % dolarových býků
    EURUSD: Měnový pár se dnes pohybuje pod hladinou denního pivotu na 1,1377 EURUSD. Oscilátor relativní síly RSI se poh...
  • Technická analýza - S dobrými makrodaty můžeme očekávat postupné posilování dolaru
    EURUSD: Měnový pár se dnes pohybuje při hladině denního pivotu 1,1267 EURUSD. Oscilátor relativní síly RSI se pohybu ...
  • Technická analýza se Stanislavem Viktorinem (02.01.2024)
    Přestože tento týden nebude celý obchodní, můžeme se těšit na pořádnou dávku fundamentálních zpráv z USA. Mezi hlavní z nich budou patřit data PMI následovaná daty z trhu práce ADP, Jolts a NFP. Pro dolar začíná důležitý kvartál, který by podle očekávání mohl hlavní méně přinést prostor k posílení, dlouhodobé vyhlídky však už nejsou až tak pozitivní a přiklánějí se spíše k silnějšímu Euru neboli Libře. Růstovými tahouny by mohly být komodity v čele s ropným trhem nebo průmyslové komodity jako stříbro nebo měď.
  • Technická analýza se Stanislavem Viktorinem (04.12.2023)
    Nejbližší dny budou zejména o datech z trhu práce v USA, které by mohly naznačit další zpomalování. V úterý očekáváme data PMI, jejich výsledky mohou být také neméně zajímavé. Sentimentem jsou nejzajímavější trhy hlavních měn, kótovaných vůči USD, kde vidím významnou míru potenciálu do příštích týdnů. Podobně jsou na tom komodity, hlavní impuls bychom mohli očekávat na trhu zemního plynu, v těsném závěsu je trh s ropou, ta útočí na lokální minima a to vnímám jako významné riziko v případě možného propadu na nižší úrovně. U WTI ropě až na cenu 67$.
  • Technická analýza se Stanislavem Viktorinem (05.02.2024)
    Komodity a také samotný měnový trh bez výraznější změny nálady a větší volatility, takto bychom mohli shrnout poslední dny. Podobně ale v pozitivním směru jsou hlavně indexy, které atakují svá maxima. Tento týden neočekáváme žádné výraznější fundamenty, a proto by týden mohl být hlavně o technickém obchodování, případně neočekávaných komentářích centrálních bankéřů. Mezi střednědobé příležitosti můžeme určitě zařadit pokračující pokles měn Eura a Libry, překvapit by mohlo i zlato, které se zatím pohybuje nevýrazně do strany.
  • Technická analýza se Stanislavem Viktorinem (08.01.2024)
    Na trh se vrací objem a likvidita, i když to na první pohled možná nevypadá. Nicméně obchodníci čekají nové spouštěcí pohyby, které by mohly změnit aktuální ocenění. Konec týdne bude zajímavý zejména díky inflačním datům z USA. Hlavně na akciových indexech a komoditních trzích je vidět výraznější navýšení short pozic futures obchodníků, což by mohlo znamenat negativnější pohyby v nejbližších dnech.
  • Technická analýza se Stanislavem Viktorinem (11.03.2024)
    Americký dolar oslabuje také kvůli novým datům z trhu práce, která podporují myšlenku uvolňování úroků v USA. Tento týden budou obchodníky zajímat hlavně inflační data. Z komodit je zajímavějším trhem zejména ropa, která by mohla po přerollování kontraktu zamířit na nižší úrovně vhodné pro dlouhodobější long obchodníky. Naproti tomu Natgas nenaznačuje, že by měl být v letní sezónnosti vyhledáván artiklem. Ze měn by se primárně mohlo dařit JPY, EUR nebo GBP.
  • Technická analýza se Stanislavem Viktorinem (11.12.2023)
    Komodity zůstávají v korekci a poslední dny neukázaly na změnu, i futures trhu je se svým open interestem opatrný. Všichni vyčkávají za středečním zasedáním FEDu, který by měl kromě podržení sazby na stejné úrovni, zveřejnit ekonomické projekce. Právě tyto informace by mohly zamávat s tržními očekáváními. I nadále mohou být zajímavé myšlenky s potenciálem růstu Eura vůči Dolaru, kterým přeje i sezónní sentiment.
  • Technická analýza se Stanislavem Viktorinem (12.02.2024)
    Před námi je týden inflačních dat z USA, jejichž výsledek by však v trhu už měl být započítán a zároveň by neměl mít větší dopad na příští zasedání Fedu. Fundamentálně by mohly být zajímavé komentáře představitelů FOMC, inflační a průmyslová data z Británie nebo výsledky trhu nemovitostí v USA. Hlavním měnám se zatím nedaří dostat pod kontrolu oslabování vůči Dolaru, obrat by však mohl být na dohled. Riziková aktiva zatím vyhrávají v růstové rally, dotahovat by se pomalu na nich mohl trh s komoditami.
  • Technická analýza se Stanislavem Viktorinem (15.01.2024)
    Na trzích očekáváme méně výrazný týden bez fundamentů. Zajímavou situaci může vytvořit rollování natgasu na nový kontrakt, který začíná na výrazně nižší ceně a může to značit i jistý nezájem trhu nebo přecenění. Několik trhů se obchoduje v pásmu bez výraznějšího trendu a proto je třeba být v managementu pozic nejbližší dny pozornější. Hlavními zprávami týdne budou americké výsledky trhu s nemovitostmi, britské a evropské spotřebitelské indexy.
  • Technická analýza se Stanislavem Viktorinem (18.03.2024)
    Nejvýznamnějším fundamentem bude zřejmě zasedání japonské BoJ a nejen rozhodnutí o změně úrokové sazby, ale i budoucí vyhlídky o dalším vývoji sazeb. Zatím si jen málo spekulantů vsadilo na japonský Jen, který by však této pozice mohl využít. Čekáme však také zasedání amerického Fedu, který by mohl znejistit akciový trh. Zajímavá situace se začíná rýsovat na trhu se zemním plynem, který zaznamenává příliv nových long kontraktů. Také na trh s ropou má za sebou pozitivní růstové dny, z této nálady by obchodníci mohli těžit i nejbližší týden.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FBS
Axiory Europe
Beam FX
reklama
Fintokei SwiftTrader