Čtvrtek 28. březen 2024 17:08
reklama
Swissquote Bank
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new

AUDNZD na silném supportu. Pomoci k jeho udržení by mohl i příznivý fundament

26.08.2016 11:23  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Narazil jsem na zajímavý článek, který by mohl zaujmout i zdejší FX tradery. Týká se měnového páru AUDNZD, který se začíná přibližovat docela významné technické úrovni, od které se během června a v první polovině července nedokázal odpoutat a kterou již jednou testoval také v průběhu tohoto měsíce.

Untitled1

Těžko se bavit o jedné konkrétní ceně, která by měla představovat definitivní support, ale asi se shodneme na tom, že se nyní na tomto měnovém páru začíná lámat. Ne že bychom se nemohli podívat ještě níže, ale na současných cenách řada medvědů přinejmenším zbystří a utáhne stop loss příkazy na obranu dosažených zisků.

Situace vypadá pro AUD zajímavě ale nejen z technického hlediska. Odražení od supportu a zpevnění australského dolaru by docela napomáhal také fundament v podobě vývoje australských a novozélandských úrokových sazeb. Stačí se podívat na následující graf, který srovnává vývoj měnového páru AUDNZD a rozdíl mezi AUD a NZD dvouletými swapy.

Untitled

Úrokový diferenciál mezi zeměmi je jedním z hlavních motorů vývoje jednotlivých měnových párů a měnový pár AUDNZD samozřejmě není výjimkou. Je tak docela zajímavé že, zatímco spread mezi AUD a NZD výnosy pomalu narůstá, měnový pár AUDNZD se v opačném směru přibližuje k letošnímu minimu. AUD se zdá být oproti NZD přehnaně slabý a bude zajímavé sledovat, zda mu tato skutečnost pomůže k udržení aktuálního supportu.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • AUD klesá v reakci na snížení sazeb
    Australská centrální banka dnes ráno rozhodla o snížení sazeb o 25 bazických bodů na 0,75 %. Naplnila tak většinový konsenzus analytiků, kteří se snížením sazeb počítali. V doprovodném komentáři banka uvedla, že dál očekává dlouhodobější období nízkých sazeb, i když nově dodala, že pozoruje opatrné odražení se australské ekonomiky ode dna. Tato věta zároveň signalizuje, že i když banka může sazby dál snižovat, jejich další snížení rozhodně není zaručené a lepší data by jej mohla efektivně vyloučit. Co se vývoje v domácí ekonomice týká, RBA hovořila hlavně o pozvolném růstu mezd a možném zpomalení růstu zaměstnanosti na trhu práce. Ekonomika má podle banky stále určitou míru nevyužité kapacity, která limituje růst inflace.
  • AUD klesá v reakci na zveřejnění minutes ze zasedání RBA
    AUD je dnes nejslabší měnou z koše hlavních světových měn. Důvodem je zveřejnění minutes ze zasedání RBA, které naznačily, že centrální banka uvažovala o možnosti snížení sazeb na svém zasedání začátkem tohoto měsíce. Banka ale zároveň také zmínila, že si je vědoma případných negativních dopadů nízkých sazeb především na míru úspor v ekonomice a na ekonomický sentiment. Banka dál uvádí, že je připravena měnovou politiku znovu uvolnit v případě, že si to bude ekonomická situace vyžadovat.
  • AUD kvůli výsledkům HDP klesá, šance na snížení sazeb RBA naopak znovu rostou
    Australský dolar je poslední dny jako na horské dráze. Od začátku týdne dokázal na páru s dolarem výrazně zpevňovat, a to nejen kvůli slabšímu dolaru, ale také díky zasedání RBA a jejímu relativně jestřábímu doprovodnému komentář (viz. náš včerejší článek z ranních hodin). Dnes se však situace mění a AUD část ze svých zisků odevzdává. Důvod? Nově příchozí makro v podobě výsledků HDP. To bohužel býky na AUD zklamalo, když australská ekonomika rostla v 3Q pouze o 0,4 %, zatímco konsenzus doufal v růst o 0,5 %. Meziročně pak Austrálie rostla v podle očekávání o 1,7 %, ale hlavně díky revizi výsledků za 2Q.
  • AUD na 5měsíčních minimech, JPY na 6letých minimech, pinbar na USD/CAD, analýza USD/CAD, USD/CHF a GBP/NZD
    Americký akciový trh reagoval včera negativně na zprávy, s nimiž přišla předchozí den sanfranciská pobočka...
  • AUD/NZD
    Měnový pár AUD/NZD se vrátil výše po krátkém poklesu pod 50-DMA na 1.1029, v současné době obchoduje kolem 1.1023. Zotavení v páru kryté pod 5-DMA na 1.1052, trend zůstává medvědí.
  • AUD/NZD
    AUD/NZD - tento měnový pár nalezl silnou podporu na 200-dma, možná změna, či korekce pouze za předpokladu, že ukončí a potvrdí pod křivkou.
  • AUDNZD: Investiční doporučení Morgan Stanley
    Přinášíme vám další investiční doporučení pro obchodování na měnovém trhu, která přebíráme od největších světových bankovních domů. Morgan Stanley právě zveřejnila doporučení pro AUD/NZD.
  • AUDNZD: Kiwi v ztrátě i přes pozitivní inflační čísla
    Novozélandský dolar, přezdívaný i kiwi, se obchodoval v 0.35% vůči zelené bankovce a NZDUSD pár byl kolem úrovně 0.7275 během Londýnské seance. AUDNZD kros se pohnul výše a byl v zisku 0.2%, viděný při 1.0390.
  • AUDNZD: Kros na tříměsíčních maximech po několika datech z kalendáře
    AUDNZD kros se obchodoval v slušném zisku ve čtvrtek ráno a byl v plusu kolem 0.35%, přičemž se pohyboval při 1.0875 během Londýnské seance.
  • AUDNZD: Kros v zisku po datech protinožců
    AUDNZD kros se obchodoval v plusu cca 0.30% ve čtvrtek ráno a pohyboval se kolem 1.0660 během Londýnské seance. V noci bylo zveřejněno několik data z Austrálie a Nového Zélandu.
  • AUD/NZD. Nečekaná "odhalení" guvernéra RBA a novozélandské non-farm údaje
    Nový Zéland zveřejnil své klíčové údaje o trhu práce během středeční asijské seance. Zveřejněné údaje se ukázaly být kontroverzní, takže účastníci trhu na ně reagovali různě. Například obchodníci na páru NZD/USD reagovali pozitivně, i když byl růst páru omezený. Křížový pár AUD/NZD mezitím vzrostl: novozélandský dolar byl po zveřejnění pod tlakem a australský dolar získal určitou podporu od guvernéra RBA Philipa Lowea, který nečekaně připustil pravděpodobnost zvýšení úrokových sazeb během letošního roku. V důsledku toho křížový pár vzrostl na úroveň rezistence 1,0750 (horní linie ukazatele Bollinger Bands na denním grafu).
  • AUD/NZD. Novozélandský dolar je nebezpečný soupeř
    Australský dolar minulý týden v reakci na zveřejněné údaje o australském trhu práce posílil o 150 bodů. Zpráva překonala veškerá očekávání odborníků a odrážela oživení australské ekonomiky. Míra nezaměstnanosti v zemi klesla na 4,2 % a počet zaměstnaných vzrostl téměř o 65 000. Obě složky byly v zelených číslech. Australský dolar nezklamala ani inflace. Index spotřebitelských cen v Austrálii vyskočil na 1,3 % ve čtvrtletním vyjádření při předpokládaném růstu o 1,0 % a předchozí hodnotě 0,8 % a na 3,5 % v ročním vyjádření při předpokládaném růstu o 3,2 % a předchozí hodnotě 3,0 %. Index jádrové inflace (vypočítaný zkrácenou metodou průměru) vzrostl na 1,0 % mezičtvrtletně a 2,6 % meziročně, což je nejlepší výsledek od roku 2008.
  • AUD/NZD Pokračování silného uptrendu
    Kvůli odlišným měnovým politikám RBNZ a RBA vytvořil AUD/NZD silný uptrendový průlom nad konjunkcí M H3. Technicky, pokud se cena vrátí na 1,0750-75, měli bychom vidět další odskok na 1,0876. Nicméně, další uzavření nad 1,0876 by mělo pokračovat směrem k 1.0926 a 1.0944. Kolem 1.0950 bychom mohli vidět, že přicházejí krátkodobý prodejci, protože M H5 je nejsilnější měsíční odpor. Do té doby je možnost nakupovat
  • AUDNZD prolomil důležitý support, akcie pokračují v bočním trendu
    Musíme se opakovat, ale za posledních pár týdnů prostě nejde jinak .Finanční trhy zůstávají i dnes v absolutním klidu ...
  • AUDNZD sa odrazil od rezistencie okolo 1,075 (TA, D1)
    Rastúci trend na AUDNZD z posledných dní narazil na rezistenciu okolo 1,075. Táto rezistencia sa sformovala v letných mesiacoch, kedy sa cez ňu pár nedokázal dvakrát prebiť. Zaujímavé sú z krátkodobého pohľadu aj ďalšie technické formácie – zospodu podporuje pár úroveň 38,2% (okolo úrovne 1,065) Fibonacciho ústupu, cez ktorú sa nadol pár nedokáže dostať už zhruba týždeň a navyše je prítomná aj spodná hranica rastúceho kanála:
  • AUD/NZD stojí před rezistencí; přehled zpráv z Číny, Austrálie a Nového Zélandu
    Čínská obchodní bilance se ve středu dočkala překvapivého nárůstu importu i exportu. Čísla jsou dokonce natolik j...
  • AUD po datech z Číny testuje předchozí minima, PMI z eurozóny zklamala, EUR/CHF blíže 1,20; analýza BOSSA EUR, AUD/USD a USD/CAD
    Australský dolar v noci oslabil o více než 1 procento vůči USD (AUD/USD) kvůli pokračujícímu poklesu ceny železa. Ta se v noci propadla na hodnotu 70 USD za tunu, nejníže za posledních 5 let. Železná ruda je hlavním exportním artiklem země a letos již ztratila polovinu své ceny zejména kvůli nižší poptávce Číny.
  • AUD po dnešních číslech z trhu práce prudce roste. Včerejší kolaps na železné rudě ale nic dobrého nevěští
    Australský dolar za sebou má skvělou seanci. Včera večer mu (stejně jako ostatním měnám na páru s USD) nepřímo pomohl americký prezident komentářem na adresu amerického dolaru, který je podle Donalda Trumpa příliš silný. Dnes ráno se k dobrým zprávám přidaly také domácí zprávy z pracovního trhu, kde podle čerstvých březnových výsledků rostla celková zaměstnanost o 61 tis. osob, zatímco trh počítal s růstem pouze o 20 tis. Jedná se o největší nárůst zaměstnanosti od konce roku 2015, přičemž míra nezaměstnanosti zůstává i nadále na celkem slušných 5,9 %. Reakcí na oba fundamenty je tento silný růst, díky kterému za posledních 12 hodin zlikvidoval AUD více než třetinu ztrát, které nabral od poloviny minulého měsíce.
  • AUD pokračuje v navyšování zisků, pomohly mu dnes také data z Číny
    Komoditní měny vapadají dobře. Po včerejším prudkém růstu CAD se dnes přidává také AUD, který navazuje na růst z úterní i středeční seance. Dnes je však jeho růst ještě o poznání agresivnější.
  • AUD po rozhodnutí RBA klesá 🔎
    RBA se rozhodla zachovat stávající úrokové sazby (OCR) na úrovni 4,10 % vzhledem k převládající nejistotě v ekonomickém výhledu a potřebě vyhodnotit dopady předchozích zvýšení úrokových sazeb. Zaměřuje se na dosažení udržitelné rovnováhy mezi nabídkou a poptávkou a zároveň vyhodnocuje dopady předchozích úprav sazeb. Inflace zůstává prioritou a RBA pozorně sleduje náklady práce a postupy při stanovování cen, aby mohla situaci účinně řídit.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader