Čtvrtek 28. březen 2024 19:43
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster
reklama
InstaForex Ebook
reklama
CapXmaster srovnani

Ranní videokomentář: Euro se vrací na 1,12 EURUSD, dnes zasedá Fed

15.06.2016 07:40  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Evropské akciové trhy se včera dostaly do červených čísel a trhy zůstávají i nadále viditelně nervózní. To potvrzuje nejen situace na akciovém, ale i na dluhopisovém trhu, kde výrazně klesají výnosy dluhopisů „bezpečných“ zemí jakou je například Německo, jehož desetileté výnosy včera poprvé v historii klesly do záporných hodnot. Obchodníci dnes čekají především na zasedání americké centrální banky. To má potenciál výrazně změnit situaci na dolarových párech a drahých kovech a může mít citelný dopad také na celkový sentiment na akciových trzích.

Dnešní fundamenty

10:30 Britské statistiky z pracovního trhu (střední dopad)

11:00 Obchodní bilance zemí eurozóny (střední dopad)

14:30 Tempo růstu PPI v USA (malý dopad)

14:30 NY Fed index výrobní aktivity (střední dopad)

15:15 Americká průmyslová produkce (střední dopad)

16:30 Americké zásoby ropy (střední dopad)

20:00 Rozhodnutí Fedu o sazbách (velký dopad)

20:30 Tisková konference Janet Yellenové (velký dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní videokomentář: Euro se propadlo pod 1,18 EURUSD, dnes zasedá RBNZ
    Včerejší seance přinesla důležitý breakout na eurodolaru, který se dostal pod hranici 1,18 EURUSD a vystoupil tak z konsolidačního pásma, ve kterém se držel od konce minulého měsíce. Nic na tom nezměnil ani večerní projev Janet Yellenové, podle které ona i její kolegové trochu přecenili potenciál inflace a jejího návratu zpět k dvouprocentnímu cíli. Dolaru se dařilo i na ostatních měnových párech a v pozvolném růstu pokračuje také v průběhu dnešního rána. Středeční seance bude pravděpodobně opět především o americké měně, ale také o NZD, na který dnes čeká zasedání novozélandské centrální banky.
  • Ranní videokomentář: Euro se udrželo na 1,19 EURUSD, dnes pozor na NFP
    Včerejší seance znovu pomohla akciovým trhům, když se do zelených čísel dostaly jak indexy v Evropě, tak indexy v USA. Nálada na trzích je proti začátku týdne o poznání lepší, i když investoři na většině finančních aktiv stále spíše jen přešlapují na místě a vyčkávají na nové impulsy. Obchodníci se tak více soustředí na fundamenty, což bylo vidět i včera, kdy jsme se dočkali například na CAD velmi zajímavé reakce na zveřejnění lepších výsledků kanadského HDP. Dnes bude makro opět tématem číslo jedna, když nás čekají výsledky PMI/ISM z Británie a z USA, společně s důležitými statistikami z amerického pracovního trhu.
  • Ranní videokomentář: Euro se vrací na dosah 1,20 EURUSD, dnes pozor na evropské makro a kanadskou inflaci
    Nálada na finančních trzích zůstává pozitivní, i když ji dnes ráno opět trochu zkazily reporty, podle kterých by Severní Korea mohla odpovědět na sérii posledních sankcí dalším jaderným testem, který by tentokrát mohla vykonat poprvé přímo v Tichém oceánu. Na report reagoval v ranních hodinách hlavně japonský jen, který dokázal zpevnit na většině měnových párů. Pod mírným tlakem jsou pak také indexy v Asii a futures na indexy v Evropě i v USA. Dnešek bude hlavně o evropském makru a pozor i na data z Kanady, která zveřejní čerstvé výsledky inflace.
  • Ranní videokomentář: Euro se vrací nad 1,07 EURUSD, akciové indexy dál vyčkávají
    Finanční trhy za sebou mají týden, který přinesl vedle zajímavých dat také zasedání ECB a Bank of Canada, nebo inauguraci amerického prezidenta. Žádný z fundamentů je však z rovnováhy nevykolejil, což platí hlavně o akciových indexech, které se od začátku roku v Evropě i v USA prakticky nehnuly z místa. Na FX je situace zajímavější, což potvrzuje i dnešní ráno, kdy dolar pokračuje v oslabování, čímž navázal na trend z minulého týdne. Nový týden bude hlavně o makru, i když pondělní kalendář bude na data tradičně spíše chudší.
  • Ranní videokomentář: Euro se vrací nad 1,18 EURUSD, dnes nás čeká důležité rozhodnutí ECB
    Akciové indexy v Evropě i v USA se včera po delší době dostaly pod prodejní tlak, i když ani tentokrát výprodej nebyl nijak dramatický a ve většině případů se vešel do jednoho procenta. Dočkali jsme se tak konečně technické korekce, ke které mohl přispět i růst dluhopisových výnosů, které od září vystoupaly v případě amerických desetiletých splatností už o více než 40bp. Trhy ale zatím zůstávají klidné, což potvrzuje i situace na VIXu, který se po náhlém růstu nad 13b. rychle vrátil už během včerejška zpět na 11,2b. Dnešní seance bude hlavně o zasedání Evropské centrální banky, která by měla oznámit začátek ukončování kvantitativního uvolňování. Trh počítá s tím, že banka omezí QE od začátku příštího roku na 30 mld. euro a že jej v této zmenšené formě bude provozovat dalších 9 měsíců. Pozor také na zasedání katalánského parlamentu, který by mohl rozhodnout o vyhlášení nezávislosti nebo předčasných volbách.
  • Ranní videokomentář: Euro se vrací nad 1,18 EURUSD, dnes zápis ze zasedání Fedu
    Ani včerejší seance větší změny na akciový trh nepřinesla. Pod tlakem byly hlavně Španělské akcie, které dál doplácí na situaci v Katalánsku, kde včera tamní premiér pozdržel formální vyhlášení nezávislosti na „několik týdnů“, během kterých hodlá vyjednávat s Madridem. Na devizovém trhu pak v pozvolném oslabování pokračoval americký dolar, který si prochází od minulého pátku hlavně na EURUSD spíše technickou korekcí. Ani dnešek nebude na fundamenty nijak bohatý a zvědavi jsme proto především na večerní zápis z posledního zasedání americké centrální banky a na jakékoli signály zvyšování úrokových sazeb.
  • Ranní videokomentář: Euro se vrací nad 1,19 EURUSD, nálada na akciových trzích zůstává pozitivní
    Minulý týden se nesl v pozitivním duchu, když akcie pokračovaly v růstu a úroveň rizikových přirážek klesla znovu na samotné dno. Na devizovém trhu má za sebou velmi slušný týden hlavně evropská měna, které pomohla série nových makrodat, v čele s výsledky PMI a indexu IFO. Euro se na páru s dolarem vyhouplo nad hranici 1,19 EURUSD a zlomilo tak pozvolný medvědí trend, ve kterém se nacházelo od letošního září. Nový týden bude na fundamenty bohatší, ale ani od něj žádné dramatické změny v celkovém fundamentu nečekáme. Zvědavi budeme na projevy centrálních bankéřů (Carney, Yellenová) a na nově příchozí makro, které přinese například výsledky evropské inflace.
  • Ranní videokomentář: Euro se vrací nad 1,20 EURUSD, dnes data z kanadského trhu práce
    Čtvrteční seance přinesla zasedání ECB, která začíná rozhodovat o tom, jakým tempem začne v průběhu příštího roku ukončovat kvantitativní uvolňování. Na finální rozhodnutí si ale budeme muset počkat až do října, takže jsme se na včerejší tiskové konferenci Maria Draghiho příliš nových informací k tématu nedozvěděli. ECB zvýšila výhled pro HDP, ale mírně zhoršila výhled pro inflaci. I přesto však euro dokázalo zpevnit na páru s dolarem a vrátilo se nad hranici 1,20 EURUSD, kde se drží i během dnešního rána. Dnešní seance bude hlavně o datech z Kanady, která přinese statistiky z pracovního trhu.
  • Ranní videokomentář: Euro se vrací nad 1,20 EURUSD, dnes zasedá Fed
    Akciové indexy také včera pouze přešlapovaly na místě a držely se na nízkých objemech v bočním trendu. Trhy čekají na důležité fundamenty a dočkají se už dnes, kdy bude o sazbách rozhodovat americká centrální banka, která nabídne také nové ekonomické projekce a pravděpodobně i formální oznámení záměru začít s kvantitativním utahováním. Dolar tak před sebou má důležitou seanci a do večerního zasedání Fedu budou obchodníci na dolarových párech s větší aktivitou pravděpodobně vyčkávat. Zajímavá seance by dnes mohla ale čekat také na britskou libru, kterou mohou výrazně rozpohybovat dopolední statistiky maloobchodních prodejů.
  • Ranní videokomentář: Euro se vrací nad 1,24 EURUSD, nervozita po výprodeji z konce týdne ustupuje
    Včerejší seance pomohla ke zklidnění nervozity na trzích a likvidaci značné části zisků, které americké indexy nabraly koncem minulého týdne po oznámení amerických cel na část dovozů z Číny. Úroveň rizikových přirážek ale navzdory včerejšímu optimismu zůstává vysoká, když se VIX drží i nadále nad hranicí 20b. Politika bude pravděpodobně klíčovým tématem také dnes, jelikož makrokalendář přinese spíše jen méně významné fundamenty. K tématu obchodních vztahů se přitom pravděpodobně přidá také téma Ruska a jeho případné reakce na to, že se včera Spojené státy přidaly k Evropě a vyloučily několik desítek ruských diplomatů v reakci na vraždu bývalého ruského agenta v Británii.
  • Ranní videokomentář: Euro se vrací pod 1,17 EURUSD, dnes data z amerického trhu práce
    Včerejší seance přispěla k dalšímu růstu akciových indexů, které například v USA dál pokračují v navyšování historického maxima. Na devizovém trhu se dařilo také americkému dolaru, který tak znovu dokázal navázat na svůj růst z minulého týdne a který se na páru s eurem dostal dokonce pod hranici 1,17 EURUSD. Dnešek bude hlavně o amerických statistikách z pracovního trhu a reakce na dolaru by mohla být zajímavá hlavně v případě pozitivního překvapení. Na EURUSD se totiž momentálně hraje o support na úrovni srpnového minima, jehož prolomení by technickou situaci na EURUSD z pohledu dolarových býků znovu výrazně vylepšilo.
  • Ranní videokomentář: Euro se vůči dolaru vyhouplo už nad 1,24 EURUSD, dnes zasedá ECB
    Včerejší seance byla jednoznačně o slabém dolaru, který výrazně ztrácel na všech hlavních měnových párech, přestože ani tentokrát nedošlo k prakticky vůbec žádné změně dolarového fundamentu. Slabý dolar byl velkým tématem i na komoditním trhu, kde vydatně pomáhal hlavně drahým kovům, a jeho dopad byl viditelný také na evropských akciích, které se odpoledne dostaly, díky sílícímu euru, pod prodejní tlak. Dnešek bude především o evropské centrální bance, která bude rozhodovat o sazbách a která nabídne tradiční tiskovou konferenci Maria Draghiho. Zvědavi jsme přitom hlavně na to, jak se ECB postaví k lepšící se ekonomické situaci a k silné evropské měně, jejíž prudký růst může mít negativní dopad na inflační výhled do letošního roku.
  • Ranní videokomentář: Euro se vyhouplo nad 1,22 EURUSD, ze slabšího dolaru těží hlavně drahé kovy
    Minulý týden se nesl v duchu slábnoucího dolaru, který se dostal pod tlak na páru s eurem už ve čtvrtek a ve výprodeji pokračoval i v pátek poté, co na páru s eurem neudržel resistenci 1,21 EURUSD. Slabší dolar se přitom výrazně promítl nejen do ocenění akcií (americké indexy rostly více než evropské), ale také do cen drahých kovů, kterým pomohl k výraznému zpevnění. Nový týden bude na data podstatně bohatší než minulý, i když bude nabízet důležité statistiky hlavně z Evropy. Za pozornost ale rozhodně bude sát i čtvrteční zasedání Bank of Canada, která by měla znovu zvýšit úrokové sazby. Začátek týdne by měl proběhnout na trzích kvůli svátku v USA v klidu a na nízké volatilitě.
  • Ranní videokomentář: Euro slabší na většině měnových párů, dnes americká spotřebitelská důvěra
    Včerejší seance přinesla na trhy zklidnění, které se tentokrát neprojevilo jen růstem akcií, ale konečně i mírným snížením implikované volatility, která se v případě VIX indexu dostala pod hranici 20b. Na FX se pod tlak dostala hlavně evropská měna, které částečně uškodilo i zveřejnění zápisu z minulého zasedání ECB. Na fundamenty byla ale včerejší seance chudá a jinak by tomu podle nás nemělo být ani dnes. Jediné trochu zajímavé makro totiž zveřejní až odpoledne Spojené státy, v podobě předběžného odhadu americké spotřebitelské důvěry.
  • Ranní videokomentář: Euro stabilní nad 1,1 EURUSD, dnes výsledky evropského PMI
    Včerejší seance přinesla zasedání ECB, která se ale rozhodla vyčkávat až na své příští zasedání, kdy bude mít pro další rozhodování k dispozici čerstvé ekonomické analýzy. Reakce trhů na ECB tak byla spíše vlažná a celkový fundament se na euru ani na akciích po včerejšku nemění. Nálada na trzích zůstává klidná a nic na tom pravděpodobně nezmění ani dnešní seance, která nabídne sérii výsledků PMI z Evropy a zajímavé kanadské statistiky.
  • Ranní videokomentář: Euro stabilní v okolí 1,18 EURUSD, dnes NY Fed index a průmyslová produkce
    Včerejší seance přinesla zasedání ECB a Bank of England, které se rozhodly vyčkávat a svou pozici příliš neměnit. Reakce na euru a libře tomu tedy odpovídala, když si obě měny své ceny více méně dokázaly podržet. Jen mírně ztrácelo euro, ale přišlo pouze o zisky, které nabralo po středečním zasedání americké centrální banky. Poslední důležitý týden letošního roku se tedy chýlí ke konci a situace na trzích se proti pondělku prakticky nezměnila. To by mohlo znamenat, že nás nyní čekají dva velmi klidné týdny a na většině měnových párů a akciových indexů budeme svědky spíše jen líného pohybu v úzkém bočním trendu. Dnešek bude na makro podstatně chudší a zvědavi budeme pouze na výsledky ze Spojených států.
  • Ranní videokomentář: Euro testuje svá zářijová minima, dnes americká spotřebitelská důvěra
    Začátek týdne na trzích proběhl bez větších problémů a většina akciových indexů si své ocenění dokázala po víkendových volbách v Německu podržet. Na devizovém trhu je pod mírným tlakem evropská měna, která atakovala zářijová minima, zatímco se dařilo pro změnu bezpečným přístavům, jako japonskému jenu a drahým kovům. Z makra jsme se dočkali jen německého indexu IFO, který mírně zklamal, ale i tak dál zůstává na velmi slušných úrovních. Dnešní seance bude hlavně o datech z USA, kde se mezi nejzajímavější makro zařadí odpoledne výsledky spotřebitelské důvěry.
  • Ranní videokomentář: Euro v růstu zatím nepolevuje, dnes evropské PMI a německý IFO
    Včerejší seance na akciové trhy větší aktivitu nepřinesla a za pozornost proto stál hlavně trochu nečekaný komentář Angely Merkelové, která řekla, že je pro Německo Evropská měna až příliš slabá. Euro na její slova reagovalo rychlým růstem a navázalo tak na svůj růst z minulého týdne. Pod tlakem přitom byla americká měna i na páru s ostatními měnami, takže dolar dál hledá pevnější půdu pod nohama. Zatímco včerejšek byl téměř bez dat, dnešek pár zajímavých výsledků přinese, a to především z Evropy, kde budou zveřejněny výsledky PMI a německého indexu IFO.
  • Ranní videokomentář: Euro začíná ztrácet, dnes americká spotřebitelská důvěra
    Včerejší seance byla téměř kompletně bez dat, a vzhledem k uzavřeným trhům v Británii a v USA jsme byli svědky také výrazně podprůměrné aktivity na většině finančních aktiv. Jednoho zajímavého fundamentu jsme se ale dočkali, a to když Mario Draghi v Bruselu zopakoval, že ECB zatím s utahováním měnové politiky nijak nepospíchá a že je současná extrémně uvolněná měnová politika i nadále tím správným a jediným možným řešením. Euro v reakci na jeho slova začalo slábnout a pod tlakem zůstalo také během asijské seance. Dnešek přinese pouze pár sekundárních dat z Evropy i z USA a nás bude nejvíce zajímat hlavně to, zda bude výprodej na euru pokračovat i nadále.
  • Ranní videokomentář: Euro zatím mírně nad 1,23 EURUSD, dnes projev Maria Draghiho
    Minulý týden na akciové trhy velké změny nepřinesl a většina finančních aktiv si své ceny podržela. Na akciích jsme byli svědky jen mírného rustu, který byl díky páteční seanci doprovázen i lehkým snížením implikované volatility, ke kterému pomohl hlavně návrat 10yr dluhopisových výnosů zpět pod 2,9 %. Z makra pak zaujaly hlavně výsledky kanadské inflace, která překvapila vyšším než očekávaným růstem a společně s rostoucí cenou ropy nakonec pomohla kanadskému dolaru. Ani nový týden nebude na nová data nijak bohatý, ale jednoho velmi zajímavého fundamentu se přece jen dočkáme. Bude jím úterní a čtvrteční projev nového šéfa Fedu Powella, který bude mluvit před americkými politiky o ekonomické situaci a svém názoru na další vývoj měnové politiky v USA.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple MT4 platforma nova