Pátek 29. březen 2024 01:49
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader

Technická analýza - Bez významných makrodat měnový pár bude vyčkávat při současných úrovních

11.05.2016 09:42  Autor: Patria  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

EURUSD: Měnový pár se pohybuje nad denním pivotem. Oscilátor relativní síly RSI se nachází ve vyšší neutrální oblasti. Aktuálně při 52 bodech. Parabolický trendový indikátor SAR signalizuje up-trend.

Preferovaný scénář: Konsolidace. Klouzavý průměr EMA 200 by měl být silnou rezistencí, kdy v blízkosti leží také EMA 100 a R1. Měnový pár se pravděpodobně bude pohybovat v pásmu mezi 1,1420 – 1,1348 EURUSD.

Alternativní scénář: SHORT pozice. Po případném proražení supportu S1 na 1,1348 EURUSD, by mohl dolar dále posilovat.

Index spekulativního sentimentu: Kontraindikátor SSI se nachází na úrovni -1,60, celkem 38 % obchodníků se nachází v long pozici.

Klíčové denní technické úrovně:

R2 - 1,1430
R1 - 1,1399
Pivot - 1,1378
S1 - 1,1348
S2 - 1,1327

graf

Komentář: Bez významných makrodat měnový pár pokračuje v mírném poklesu, kdy včera atakoval první support, ale pozice pod ním neudržel. Ani dnešek nepřinese významná makrodata a pravděpodobně měnový pár bude konsolidovat okolo současných hodnot a vyčkávat na konec týdne, kdy jsou na pořadu vystoupení amerických centrálních bankéřů a dubnové maloobchodní tržby z USA.

 
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Technická analýza: AUDUSD
    AUDUSD sa dnes obchoduje nižšie po zverejnení RBA minutes. Pár sa odrazil od hornej hranice štruktúry Overbalance a obchoduje sa blízko minimálnych hodnôt z rokov 2019 a 2020, čo predstavuje aj 10-ročné minimá. Oblasť označená zelenou farbou je zatiaľ kľúčovou oporou. V prípade, ak by sa cena odrazila od spomínanej oblasti, môže dôjsť k výraznejšej korekcii smerom nahor. Je však potrebné si uvedomiť, že hlavný trend zostáva klesajúci a existuje riziko, že sa cena dostane na nové minimá.
  • Technická analýza: AUDUSD
    AUDUSD začal týden medvědím gapem, nicméně brzy jsme byli svědky korekce. Pár se odrazil od úrovně 161,8 % Fibo retracementu růstového impulsu s počátkem v říjnu 2019. Aktuální korekce je největší od počátku tohoto roku. Prodejcům se podařilo zastavit růstový pohyb na úrovni 0,6570 (127,2 % retracementu). Průraz nad tuto úroveň by mohl vést k větší korekci s rezistencí na úrovni 0,6680 AUDUSD, která by tak mohla být dalším potenciálním býčím cílem.
  • Technická analýza: AUDUSD
    AUDUSD dnes začal korigovat po zasedání australské centrální banky. Pár se odrazil od klíčové zóny supportu na úrovni předchozí price action (minima 2019). Pokud současný sentiment převáží, tak by obchodníci mohli čekat pohyb k úrovni 0,6765 AUDUSD, kde se nachází horní limita struktury Overbalance. Průraz po úroveň 0,6670 by naopak mohl přinést výraznější poklesy.
  • Technická analýza: AUDUSD
    AUDUSD dnes klesá o viac ako 0,5 percenta. Z technického hľadiska sa pohyb nadol zrýchlil po tom, čo cena prekonala hranicu 0,6850. V súčasnosti možno zónu označenú zelenou farbou považovať za kľúčovú podporu. Je to dôsledok predchádzajúcich cenových reakcií z roku 2019. Odklon od tejto podpory môže povzbudiť väčší korekčný tlak smerom nahor. Na druhej strane, ak by sa cena dostala pod túto prekážku, predstavovalo by to signál väčšieho výpredaja.
  • Technická analýza: AUDUSD
    Pri pohľade na graf AUDUSD si môžeme všimnúť, že cena dosiahla kľúčovú podporu na úrovni 0,6850, keď došlo k reakcii na strane dopytu. Zóna označená zelenou farbou je výsledkom spodného limitu štruktúry Overbalance a 50% Fibonacciho retracementu celého vzostupného impulzu. Pokiaľ sa cena drží nad vyššie spomínanou úrovňou, pár sa mohol zotaviť z nedávnych poklesov. Najbližší odpor možno nájsť na hladine 0,6930.
  • Technická analýza: AUDUSD
    Menový pár AUDUSD začal nový týždeň o niečo nižšie. Pri pohľade na denný časový rámec sa pár obchoduje blízko kľúčovej podpory na úrovni 0,6850. Opustenie oblasti označenej zelenou farbou môže znamenať, že pár sa vracia k vzostupnému trendu. V tomto prípade je najbližší odpor pozornosti možné nájsť na hladine 0.6930. Na druhej strane, zlomenie pod podporu 0,6850 by mohlo pripraviť cestu pre väčší pohyb nadol k úrovni 0.6755.
  • Technická analýza - Averze k riziku napomáhá dolaru
    EURUSD: Dolar se pohybuje pod hladinou denního pivotu 1,0770 EURUSD. Oscilátor relativní síly RSI nevykazuje jasný sm...
  • Technická analýza: Až Írán trhy omrzí, probudí se ropní medvědi
    Ani včerejší report agentury EIA, který poukázal na nárůst zásob, ropné býky zatím nevykolejil. Nejistota spojená s budoucností Íránu drží cenu vysoko. Nad tímto státem visí nikoliv Damoklův, ale spíše Trumpův meč v podobě obnovení sankcí. Američanům se nelíbí možný návrat k jadernému programu, o kterém se dnes v Íránu aktivně mluví. Jak dlouho budou tyto horké zprávy držet fundamenty stranou je skutečně otázka za milion. Ve chvíli, kdy se situace na Blízkém východě začne vracet do normálu, začnou mizet i rizikové prémie, které dnes drží ceny na současných úrovních, a pak se začnou medvědi probouzet.
  • Technická analýza - Bez kurzotvorných makrodat bude dolar bojovat o ztracené úrovně z minulého týdne
    EURUSD: Měnový pár se dnes pohybuje pod hladinou denního pivotu na 1,0892 EURUSD. Oscilátor relativní síly RSI se poh...
  • Technická analýza - Bez silných podnětů bude dnes EURUSD postupovat stranou
    EURUSD: Dolar drží pozice mírně pod denním pivotem 1,1339 EURUSD. Oscilátor relativní síly RSI se nachází pod neutrál...
  • Technická analýza - Bez významných makrodat může měnový pár EURUSD pokračovat v konsolidaci
    EURUSD: Měnový pár se dnes pohybuje nad denním pivotem 1,0884 EURUSD. Oscilátor relativní síly RSI roste s posilujícím eurem, když se aktuálně nachází při 86 bodech. Parabolický trendový indikátor SAR signalizuje uptrend.
  • Technická analýza - Bez významných zpráv by se dnes euro mohlo pokusit překonat páteční maxima
    EURUSD: Měnový pár se pohybuje nad denním pivotem. Oscilátor relativní síly RSI se nachází v neutrální oblasti. Aktuá...
  • Technická analýza - Bez zajímavějších makrodat se dnes euro pravděpodobně udrží nad denním supportem S1
    EURUSD: Měnový pár se pohybuje nad denním pivotem. Oscilátor relativní síly RSI se nachází v neutrální oblasti. Aktuá...
  • Technická analýza: Bitcoin
    Bitcoin začal nový týden výplachem. Hlavní kryptoměna se nyní obchoduje v blízkosti klíčového supportu - spodní limity struktury Ovebalance, která je doplněna rostoucí trendovou čárou. Pokud by se býkům na této úrovni podařilo propad zastavit a konsolidovat, tak bychom mohli být opět brzy svědky růstu. Na druhou stranu propad pod tuto důležitou hladinu by vydláždil cestu dalším poklesům.
  • Technická analýza: Bitcoin
    Hlavní kryptoměna se v poslední době vrátila do rostoucího trendového kanálu a uptrend akceleroval během dnešní seance. Cena prorazila nad psychologickou bariéru úrovně 10 000 dolarů. Pokud zůstane nad zónou označenou fialovou barvou na grafu, tak externí retracementy 127,2 % a 161,8 % by mohly být v ohrožení. Nicméně pokud Bitcoin klesne pod zmíněnou úroveň 10 000 dolarů, tak bychom mohli být svědky začátku klesající korekce.
  • Technická analýza: Bitcoin
    Bitcoin se v poslední době obchodoval do strany. Na konci minulého týdne se však obchodníci dočkali růstového impulsu. Růst pokračuje také dnes, nicméně cena se již dostala na úroveň klíčové rezistence. Pokud se býkům podaří průraz nad tuto úroveň na 10 400 dolarech, tak dveře k dalšímu vzestupu zůstanou otevřené. Pokud se naopak Bitcoin odrazí od rezistence zpět na nižší úrovně, tak obchodníci musí počítat s cílovou cenou na supportu na 8 800 dolarech.
  • ❗ Technická analýza: Bitcoin 💥
    Cena bitcoinu dnes zaznamenala pokles. Cena hlavnej kryptomeny sa nedávno odrazila od zóny kľúčového odporu na psychologickej hranici 12 000 dolárov, pričom pohyb smerom nadol sa dnes zrýchlil. Pri pohľade na interval H4 sa však pokles zastavil na kľúčovej podpore, ktorá je označená predchádzajúcimi cenovými reakciami. Okolo úrovne 11 150 bodov sa nachádza výstrih širokého vzoru hlavy a ramien. V prípade prelomenia tejto úrovne sa môže pohyb smerom nadol prehĺbiť.
  • Technická analýza bitcoinu na 1. března 2023
    Bitcoin zahájil březen růstem, protože cena stoupá k zóně horizontální rezistence kolem 23 700 až 23 800 USD. Klíčová krátkodobá rezistence zůstává na předchozím supportu. Cena zatím stále vázne pod zónou rezistence 23 800 USD. Dříve během dneška se býci pokusili prorazit nad horizontální rezistenci, ale nedokázali udržet býčí momentum. Cena zatím vykazuje další známky odmítnutí. Bitcoin bude mít dál tendenci klesat, dokud cena zůstane pod zelenou horizontální rezistencí. Naším nejdůležitějším krátkodobým supportem zůstává včerejší minimum kolem úrovně 23 025 USD.
  • Technická analýza bitcoinu na 1. listopadu 2023
    Bitcoin se obchoduje těsně pod cenovou hladinou 35 000 USD. Jak jsme zmínili v předchozí analýze, krátkodobý trend zůstává býčí. RSI je na překoupených úrovních. Pokud budeme sledovat podobnou cenovou dráhu jako v lednu, kdy RSI vyskočil tak vysoko jako teď, pak bychom měli očekávat další růst. Bitcoin má velkou šanci dosáhnout úrovně Fibonacciho retracementu 38 % na ceně 36 125 USD. I když je pullback opodstatněný, mohli bychom před významným pullbackem vidět sérii krátkodobých vyšších maxim a vyšších minim. Uvnitř oranžového obdélníku vidíme, jak cena reagovala v lednu poté, co RSI dosáhl překoupených úrovní, a černými liniemi ukazujeme, co může udělat teď, pokud se historie bude opakovat.
  • Technická analýza bitcoinu na 11. května 2023
    Bitcoin se obchoduje kolem úrovně 27 180 USD. Cena nedávno prorazila pattern trojúhelníku směrem dolů. Jednalo se o medvědí signál. Cena je citlivá na další pokles. Bitcoin byl na překoupených úrovních a vykazoval známky varování před medvědím obratem, když se obchodoval poblíž 31 000 USD. Cena v krátkodobém horizontu vytváří nižší minima a nižší maxima. Průraz pod minimum z 24. dubna bude dalším medvědím signálem pro pokles alespoň k 25 000 USD.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new