Úterý 19. březen 2024 04:13
reklama
CapXmaster
reklama
XTB trading konference 2024
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
XTB trading konference 2024

Pár EUR/GBP respektuje důležitou rezistenci (TA, H4)

05.05.2016 14:35  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Už jsme na tomto webu upozorňovali na překoupenost páru EUR/GBP, který se po formaci obrácené Hlavy a ramena dostal nad úroveň 0,7850. Tu jsme považovali za dobrý cíl krátkodobé korekce. Ovšem zafungovala přitažlivost hladiny 0,80 EUR/GBP, která tvoří zároveň úroveň 50 % předchozího pohybu.

Dosažení této úrovně nakonec zabránily dvě reverzní doji svíčky následované medvědím momentem. Zdá se pravděpodobné, že pohyb by mohl pokračovat až k úrovni současného supportu právě na úrovni 0,7850. Riziko pro libru bude postupně narůstat s příchodem důležitých fundamentů – zasedání BoE v příštím týdnu a následně inflační statistiky a data z trhu práce. Poslední sada makrodat z Velké Británie nebyla zrovna příznivá a možnost Brexitu po červnovém referendu stále visí ve vzduchu. I v případě ne úplně příznivého vývoje by však úroveň 0,80 mohla tentokrát vydržet.

egath0505

Komentář je zpracován pro potřeby klientů X-Trade Brokers (XTB) a je zpřístupněn klientům za cílem získání základních informací o investičním prostředí. Všechny informace obsažené v dokumentu jsou názory analytiků společnosti XTB a nepředstavují v žádném případě investiční doporučení. Společnost negarantuje, že zveřejněné informace jsou postačující a plně reprezentují faktickou situaci na trhu. XTB nenese zodpovědnost za výsledky rozhodnutí, které vznikly důsledkem čerpání informací z výše zmíněné publikace, ve shodě s interními regulacemi společnosti XTB. Zodpovědnost za investiční rozhodnutí realizované na základě jednotlivých příspěvků a vzniklé takovým rozhodnutím, nese pouze investor.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Paras Anand: „Investiční výhled pro Čínu je slušný, nebojme se inovačních titulů“
    Paras Anand, CIO asijsko-pacifického regionu Fidelity International představuje aktuální investiční výhled pro čínský trh, který ovlivnilo období zvýšené volatility a nejistoty. Zaměřuje se na hlavní obavy investorů ohledně regulace a politického vývoje a zdůrazňuje, že základní faktory čínského růstu zůstávají zachovány.
  • Pár AUDJPY padá, jen se urval ze řetězu (FA+TA,D1)
    Pár AUD/JPY už dnes padal o více než 2 % bez zásadních nových fundamentů. Naposledy jsme byli svědky podobně masivního...
  • Pár AUD/USD dosáhl nového měsíčního maxima
    Pár AUD/USD vzrostl, protože Australská centrální banka (RBA) minulý týden oznámila zvýšení úrokových sazeb o 0,25 %.
  • Pár AUD/USD na významné rezistenci
    Pár AUD/USD se obchoduje u hladiny 0,6870 těsně pod rezistencí horní hranice kanálu. Krátkodobý trend je smíšený, protože cena v posledních dnech ve skutečnosti nikam nepokročila. Klíčový support je na hladině 0,6650 a průraz pod ni by poskytl prodejní signál. Cena zůstává uvnitř střednědobého medvědího kanálu a RSI ji nenásleduje k novým vyšším maximům. Díky spojení medvědí divergence a skutečnosti, že cena je těsně pod hlavní rezistencí, je pro medvědy lákavější otevírat na současných úrovních nové short pozice. Méně agresivní investoři by s akcí počkali na zápis z jednání FOMC, který bude zveřejněn v průběhu dnešního dne.
  • Pár AUD/USD odmítnut na rezistenci kanálu.
    Včera jsme upozornili na význam rezistence kanálu v denním grafu AUD/USD. Cena byla odmítnuta a obrátila se dolů. Zůstává uvnitř medvědího kanálu a medvědi mají trend stále pod kontrolou. Dokud cena bude pod včerejšími maximy, bude mít pár AUD/USD stále tendenci klesat. Býci potřebují prorazit nad úroveň 0,6360. Teprve pak dostaneme býčí signál. Do té doby zůstaneme v medvědím trendu.
  • Pár AUD/USD po nad očekávání vysokém CPI klesá
    Pár AUD/USD se obchoduje u hladiny 0,6820, zatímco dříve dnešního dne byla cena na hladinou 0,6920 a na nedávných maximech. Od 7. září stoupá od hladiny 0,67. Tento vzestupný pohyb je u konce. Dolar následkem vyšších než očekávaných hodnot CPI, oznámených o několik minut dříve, vůči svému páru posiluje. Tento vzestupný pohyb skončil, protože vidíme, jak cena proráží z býčího kanálu ven. Support se nachází na hladině 0,6785. Býci nechtějí vidět denní zavírací cenu pod touto úrovní. Nedávná maxima jsou velmi důležitou rezistencí a býci ji potřebují znovu dobýt, aby se vyvarovali rizika poklesu pod hladinu 0,67. Dokud cena bude pod hladinou 0,6920, dál věříme v medvědí trend.
  • Pár AUD/USD: RBA oznámila jestřábí postoj
    Australský dolar v úterý napříč trhem posílil svou pozici v reakci na výsledky dubnového zasedání RBA. Reserve Bank of Australia zesílila svůj jestřábí postoj, ačkoli úrokovou sazbu ponechala beze změny. V tomto případě byla ale důležitější slova než činy: v předvečer dubnového zasedání nikdo nečekal, že by se regulátor ke konkrétním krokům rozhodl. Co se ale týká tónu vyjádření RBA, zůstalo až do poslední chvíle mnoho nejasného. Vzhledem ke geopolitické nestabilitě mohla centrální banka zachovat obezřetný postoj. Přesto ale realizovala "jestřábí" scénář, a zvýšila tím pravděpodobnost zvýšení úrokových sazeb do konce letošního roku.
  • Pár důležitých poznámek k dnešní americké inflaci
    Máme tu den, během kterého se to hlavní bude dít až po zveřejnění klíčových dat. Jde o americkou inflaci za prosinec, která vyjde ve 14:30 a od níž se čeká další podstatný pokles (na 6,5, resp. u jádrové 5,7 pct). Vypadá to, že prakticky celý trh s poklesem počítá, a navíc mnozí sázejí na další podstřelení konsensu. Akcie v posledních dnech slušně narostly, ale v případě pozitivního překvapení mají možnost postoupit aspoň krátkodobě dál nahoru.
  • Pár ETH/USD, potenciál medvědího poklesu | 13. června 2022
    Ve čtyřhodinovém grafu očekáváme odraz ceny od supportu indikátoru stochastic a předpokládáme býčí trend s růstem ceny od 1. supportu na úrovni 1480c, která odpovídá horizontálnímu supportu swingového minima a 161,8% Fibonacciho extenzi, k naší 1. rezistenci na úrovni 1 727, která odpovídá 50% Fibonacciho retracementu a horizontální pullback rezistenci. Alternativně může cena prorazit strukturu a zamířit k 2. supportu na úrovni 1 309, která odpovídá úrovni 161,8 % Fibonacciho projekce.
  • Pár ETH/USD, tlak býků | 14. dubna 2022
    V grafu 4H vidíme, že cena je pod tlakem býků. Cena může případně růst od 1. supportu na úrovni 3103 v souladu s horizontálním pullback supportem 23,6% Fibonacciho retracementu k 1. rezistenci na úrovni 3141, která odpovídá rezistenci swingového maxima. Naši býčí vizi potvrzuje pohyb ceny nad cloudem Ichimoku. Případně může cena prorazit strukturu 1. supportu a zamířit k našemu 2. supportu na úrovni 3083, což je grafický pullback support a 38,2% Fibonacciho retracement.
  • Pár EUR/USD: analýza indikátorů a denní přehled na 14. dubna 2022
    Pár EUR/USD včera uzavřel na úrovni 1,0887, což je zároveň zavírací cena včerejší denní svíčky. Ve čtvrtek se cena pokusí prodloužit pohyb nahoru s cílem na úrovni 1,0953, tj. úrovni 38,2% Fibonacciho retracementu vyznačená červenou tečkovanou linií. V případě jejího otestování by cena mohla klesat a otestovat úroveň 1,0903, tj. 8 EMA zakreslený tenkou modrou linií. Po dosažení tohoto cíle by cena mohla pokračovat v růstu.
  • Pár EUR/USD: analýza indikátorů. Denní výhled na 25. června 2022.
    V pondělí může pár pokračovat v pohybu nahoru od úrovně 1,0213 (zavírací cena páteční denní svíčky) a otestovat úroveň retracementu 50 % na hladině 1,0262 (červená tečkovaná linie). Po otestování může dojít k pullbacku.
  • Pár EUR/USD je medvědí kvůli jestřábímu Fedu a výsledkům HDP USA za 4. čtvrtletí
    Pár euro/dolar aktualizoval své dvacetiměsíční minimum na pozadí všeobecného posilování amerického dolaru. Této hranice se cena dříve dotkla na konci jara 2020. Zdá se, že medvědi jsou odhodláni prodloužit klesající trend.
  • Pár EUR/USD: klíčová rezistence 0,9873, další růst stále ve hře
    Pár EUR/USD krátkodobě posílil a podle všeho je odhodlán přiblížit se k novým maximům a dosáhnout jich, protože dolarový index je v korekční fázi. Euru dnes podal pomocnou ruku index ekonomického sentimentu eurozóny ZEW, který vyšel nad očekávání na úrovni –59,7 bodů oproti odhadovaným –61,2 bodům, a dále německý ekonomický sentiment ZEW. Indikátor byl zaznamenán na –59,2 bodech oproti odhadovaným –66,7 bodům.
  • Pár EUR/USD: Možnost pokračování býčího trendu | 31. května 2022
    V grafu 4H máme s cenou pohybující se nad cloudem Ichimoku a uvnitř vzestupného trendového kanálu býčí tendenci, že cena vzroste k naší 1. overlap rezistenci na úrovni 1,08591, kde se nachází Fibonacciho retracement 61,8 % od našeho 1. overlap supportu na úrovni 1,07492. Případně může cena prorazit strukturu 1. supportu a zamířit k 2. supportu na úrovni 1,0542, která odpovídá Fibonacciho retracementu 23,6 %.
  • Pár EUR/USD: obchodní plán na evropskou seanci 24. února. COT report. Euro po zveřejnění zápisu ze zasedání FOMC klesá
    Obchodníci včera dostali několik signálů ke vstupu na trh. Podívejme se na pětiminutový graf a uvidíme, k čemu došlo. Předtím jsem vás žádal, abyste věnovali pozornost úrovni 1,0615 a pak se rozhodli, kdy vstoupit na trh. Pár tuto úroveň překonal, ale neotestoval ji směrem dolů. Obchodníci následně nezískali vstupní bod. V druhé části dne se pár několikrát neúspěšně pokusil o návrat k úrovni 1,0615, což vyústilo ve falešný průraz a kvalitní short signál. To pak vedlo k výprodeji a poklesu k úrovni supportu 1,0576 a umožnilo investorům získat 30 pipů.
  • Pár EUR/USD: obchodní plán na evropskou seanci 3. března. COT report. Euro po údajích o PMI oživí
    Včera jsme zaznamenali několik vstupních bodů. Podívejme se na graf 5M a uvidíme, co se vlastně stalo. V ranním článku jsem vás upozornil na úroveň 1,0628 a doporučil jsem rozhodovat se s ohledem na ni. Pokles a falešný průraz této úrovně přinesly buy signál v rámci uptrendu. Tlak na pár nicméně po růstu o 15 pipů zesílil. Odpoledne obchodníci otevřeli long pozice na úrovni 1,0605. Museli však zavřít příkazy stop loss, protože pár výš nevystoupal. Průraz a retest úrovně 1,0605 směrem dolů v polovině americké seance vyslaly sell signál. Pohyb dolů činil přibližně 30 pipů.
  • Pár EUR/USD obchoduje se poblíž bodu 1.3800.
    První pracovní den pár euro/dolar obchoduje se poblíž bodu 1,3800, ztráty přesahuji 0,5%. Pozici jediné evropské měny...
  • Pár EUR/USD obchoduje smíšeně, na trhy se vrací rizikový sentiment
    Dohoda o dluhovém stropu v USA zvedla rizikový sentiment. Americký dolar polevil, zatímco euro zůstalo rovněž utlumené, nebylo schopno vyvinout dynamiku a získat zpět své počáteční ztráty. Dolar zároveň vytrvale hledá cesty ze sestupné spirály.
  • Pár EUR/USD: plán na evropskou seanci 28. června. COT report. Euro dosáhlo nového týdenního maxima, ale nedaří se mu konsolidovat nad hladinou 1,0603.
    Podmínky pro otevření long pozic na páru EUR/USD: Obchodníci včera v druhé polovině dne obdrželi jen jeden signál ke vstupu na trh. Podívejme se na pětiminutový graf a ujasněme si situaci na trhu. Předtím jsem vás žádal o pozornost pro hladinu 1,0603, na které se rozhodnote, kdy vstoupit na trh. V první části dne se kupující eura neúspěšně pokusili posunout cenu k maximu z minulého týdne na hladině 1,0603. Pár se ve výsledku na tuto hladinu nedostal a nevytvořil falešný průraz, který by obchodníkům mohl umožnit otevírat short pozice. Býci se během americké senace dokázali dostat k cíli, ale vzhledem k silným údajům z USA nekonsolidovali nad hladinou 1,0603. To vyvolalo falešný průraz a prodejní signál. Pár tak klesl zhruba o 25 pipů.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
Exness
TFIFX
GCI Financial
reklama
XTB trading konference 2024