Čtvrtek 28. březen 2024 17:35
reklama
Dukascopy new
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster srovnani

Stříbro v trojúhelníkové formaci se silným supportem, TA H1

17.02.2016 14:23  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Drahé kovy v pondělí zkorigovaly část svých dřívějších zisků a od včerejška čekají na nový impuls. Boční trend na H1 grafu potvrzuje jak neutrální směřování klouzavých průměrů (50, 100, 200), tak úroveň RSI, který je téměř přesně na 50 %. Cena stříbra se ve svém bočním trendu navíc usadila na podobném místě, ve kterém se držela mezi 8. a 9. únorem a díky korekci z tohoto týdne vytváří trojúhelníkovou formaci. Zatímco resistence ve formě klesají hrany trojúhelníků pravděpodobně nebude nijak silná, support v pásmu 15,08 – 15,13 může být pro obchodníky díky již několikanásobnému otestování mnohem tvrdším oříškem. Fundamentálně v kratším horizontu existuje podle našeho názoru i nadále riziko spíše na straně růstu drahých kovů, který by mohl přijít okamžitě poté, jakmile na trzích začne znovu růst averze k riziku a poptávka po bezpečných aktivech.

Untitled1

 

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Stříbro se propadlo a hledá jakékoliv kupce
    Ceny stříbra v posledních týdnech klesaly a po prolomení trojúhelníkové formace směrem dolů se dostaly na nejnižší úrovně od března. Porušení vzestupné trendové linie, která tvořila spodní stranu trojúhelníku, spolu s překřížením 50denního jednoduchého klouzavého průměru (SMA) pod 200denní a vytvořením "kříže smrti" naznačují, že výhled se změnil na negativní. Momentové oscilátory rovněž vykreslují pochmurný obrázek, ačkoli poslední odraz cen stříbra je pomohl odtrhnout od extrémních úrovní.
  • Stříbro se snaží zotavit, ale naráží na krátkodobou rezistenci
    Stříbro během poslední hodiny zachytilo nabídku a podařilo se mu získat zpět většinu ztrát, které dnes utrpělo. Za tímto pohybem stálo především oslabení amerického dolaru, ale za pohybem USD nestojí žádné konkrétní zprávy. Zatímco dnes dopoledne byl USD nejvýkonnější hlavní měnou a vytvářel tlak na ceny drahých kovů, brzy odpoledne začala zelená bankovka ztrácet svůj lesk. Dnes stále patří mezi nejvýkonnější měny G10, ale oslabení umožnilo drahým kovům nabrat dech.
  • Stříbro se stabilizovalo. Pozornost se přesouvá na zlato a dolar
    Redditem podněcovaný vzestup je prozatím u konce a stříbro postupně přichází o většinu toho, co v posledních dnech získalo. Pevně věříme, že časem dojde k opravdovému zotavení, ale za předpokladu, že bude vycházet ze solidních fundamentů a ne z horečného nakupování. Nyní se pozornost znovu upírá na dolar, zlato a do jisté míry také na měď.
  • 📈 Stříbro se vzpamatovává z nočního propadu 🥈
    Stříbro a další drahé kovy zaznamenaly propad během asijské seance. Nicméně brzy začalo ztráty korigovat a ještě před začátkem evropské seance se dostalo nad páteční závěrečnou úroveň. Pozitivní korekce přišla navzdory sílící americké měně. Při pohledu na graf instrumentu je zřetelně k vidění dlouhý spodní knot, který se vykreslil v oblasti důležité zóny supportu nad $24,75. Podobné svíčky v nedávné minulosti následoval rychlý růst. Bylo by však obezřetné počkat na závěr dnešní denní svíčky, aby se dala považovat za platný signál.
  • Stříbro se zastavilo na supportu a hledá sílu na obrat
    Stříbro včera prodloužilo pondělní volný pád až na sedmiměsíční minimum 20,66, než se během prvních hodin obchodování v USA dostalo mírně do plusu. Propadu ceny předcházelo uzavření pod jednoletou trendovou linií podpory, ale kov vytvořil dlouhý pin bar svícen, což naznačuje, že pokles by si mohl vydechnout. Stochastický ukazatel a ukazatel RSI testují svá předchozí minima v určité vzdálenosti pod svými přeprodanými úrovněmi, což tento scénář rovněž zahrnuje.
  • Stříbro si udržuje býčí momentum
    V předchozí analýze stříbra jsme uvedli, jak je pro býky důležité udržet cenu uvnitř vzestupného kanálu. Support na ceně 22,78 USD byl respektován. Cena uvnitř modrého vzestupného kanálu dál vytváří vyšší maxima a vyšší minima a nyní překonala rezistenci Fibonacciho retracementu 78,6 %. Klíčový support je teď na ceně 23,17 USD. Zatím nic nenasvědčuje obratu. Býčí momentum podle RSI slábne. RSI vytvořil ještě jedno nižší maximum a poskytuje další medvědí divergenci. Jedná se jen o výstrahu, ne o známku obratu. Obchodníci musí být opatrní.
  • 🥈 Stříbro spadlo o 2%!
    Ceny stříbra na začátku nového týdne klesají. Zatímco poklesy lze dnes zaznamenat na celém trhu drahých kovů, stříbro je ve skupině jednoznačně slabší s poklesem o více než 2% v době tisku. Zlato kleslo o 0,8%, platina klesla o 0,5 % a palladium kleslo o 1%. Konec čtvrtletí nepřinesl konec výprodejů na dluhopisovém trhu a státní dluhopisy zůstávají během prvního obchodního dne října pod tlakem. Výsledkem je, že výnosy nadále rostou a výnos 10letých státních dluhopisů USA dnes vzrostl o 6 bazických bodů na 4,63%. Jedná se o čerstvé víceleté maximum a naznačuje, že pokles výnosů, který jsme pozorovali v druhé polovině předchozího týdne, byla pouze korekce, s největší pravděpodobností spuštěná nějakým bezpečnějším přemístěním pro potenciální, ale spíše nepravděpodobné riziko uzavření americké vlády. Vzhledem k tomu, že se odstavení vyhnulo 45dennímu provizornímu účtu, výprodeje na dluhopisovém trhu se obnovily.
  • 🥈 Stříbro táhne rallye drahých kovů
    Stříbro dnes posílilo o 1,5 %, ale pozitivní náladu lze zaznamenat na trzích s kovy, zejména drahými kovy. Některé země G7 oznámily, že zakážou dovoz zlata z Ruska. Rusko je třetím největším producentem zlata na světě a je také na třetím místě podle velikosti prokázaných zásob. Vývoz zlata z Ruska se však již v posledních letech snižoval a po ruské invazi na Ukrajinu dále klesal. Přesto bude dopad této události na cenu zlata omezený.
  • 🥈Stříbro uzavírá býčí cenový gap📉
    Cena stříbra dnes klesla o více než 5 % a dnes je na komoditním trhu pod extrémním tlakem. Včera cena stříbra vzrostla o více než 10 % a dosáhla nejvyšší úrovně od roku 2013. Včerejší zisky na stříbru se připisují hlavně retailovým investorům z Redditu, kteří masivně vstupovali do long pozic. Trh se stříbrem je však mnohonásobně větší, než jakým je jedna akciová společnost typu GameStop nebo ACM, takže k výraznějšímu pohybu je potřeba více kapitálu.
  • Stříbro v roce 2019 – navrátí se býčí trend?
    Může stříbro v roce 2019 zažít silný nárůst, jako tomu bylo v letech 2008 a 2011, kdy se jeho hodnota více než zpětinásobila? Nebo medvědi přeruší pokus o dokončení uptrendu a zisky můžeme očekávat v krátkých pozicích?
  • Stříbro vzrostlo o 8 % během pouhých dvou
    Stříbro stoupá, ale nadále se pohybuje kolem úrovně 25. Býci přerušili nedávnou sérii nižších minim a nižších maxim, ale nezdá se, že by skok o 8 % během pouhých dvou dnů měl následný efekt. Ukazatele hybnosti jsou v tuto chvíli převážně na straně medvědů. Stochastický oscilátor poskočil do své překoupené oblasti a vytvořil si tak výrazný odstup od svého klouzavého průměru.
  • Stříbro září víc než zlato
    Investoři do zlata i stříbra se zaměřili na nedávné rozhodnutí Federálního rezervního systému, které bylo oznámeno na středečním zasedání FOMC. Úrokové sazby zůstaly na jeho základě beze změny. Měnová politika nastíněná pro letošní rok ale bude stále obsahovat zvyšování sazeb a jejich udržování na vyšších úrovních až do konce roku. Na základě "bodového grafu" Federálního rezervního systému stoupnou sazby federálních fondů na 5 a % a 5 %.
  • ⏫⏫ Stříbro získává přes 4 %
    Přestože lze očekávat pokračování utahování měnové politiky, nálada na trhu zůstává pozitivní. Ještě nedávno dosahovaly desetileté výnosy 4,1 %, dnes však činí pouze 3,85 %. Na TNOTE dnes dochází k výraznému pohybu, což má za následek výrazné zisky na trhu drahých kovů. Zlato vzrostlo o 1,3 %, zatímco stříbro zaznamenalo růst o více než 4 %.
  • 🥈Stříbro získává více než 1 %
    Stříbro dnes získává přes 1 %, podobně jako platina. Palladium naopak získává přes 2 %, zlato 0,5 %. Jde o efekt velmi slabého amerického dolaru, i když zároveň nepozorujeme pokles výnosů. Dolar ztrácí především vůči jenu, protože šéf Bank of Japan na příštím zasedání, které se uskuteční za týden, po rozhodnutí Fedu oznámil možné zvýšení úrokových sazeb. Existuje tedy šance, že se obrovská divergence mezi politikou Fedu a BoJ sníží.
  • ⏫ Stříbro získává 1,7 %!
    Stříbro se dnes obchoduje přibližně o 1,7 % výše a od začátku týdne téměř o 5 % výše. Navzdory problémům čínské ekonomiky pozorujeme v poslední době zisky nejen na trzích drahých kovů, ale i na trzích průmyslových kovů. Poslední snížení sazeb ze strany Čínské lidové banky bylo poněkud překvapivé, přičemž mnohé zklamal menší rozsah snížení jednoleté zápůjční sazby a ponechání pětileté sazby beze změny.
  • Stříbro zřejmě čeká další pád, ne však hned?
    U popisu vývoje ceny stříbra se nevyhneme nutné interpretaci klesajícího tren...
  • Stříbro zůstává v klesajícím trendu
    Stříbro v úterý ráno ztrácelo další 1% a drahý kov se sesunul zpět pod úroveň 15.50 během Londýnské seance. Sentiment vypadá být stále velmi negativní na drahé kovy. Zlato bylo dole o 0.25% a obchodovalo se kolem 1,210 USD.
  • Stříbro – Aktuální cena
    Stříbro na začátku tohoto týdne konečně překonalo dlouho neporazitelnou hodnotu 17 USD. Ovšem hned, jak jej překročilo, zase zpátky spadlo pod tuto hranici. V současnosti se stříbro obchoduje za 16,984 USD.
  • Stříbro – Aktuální cena a růst importu do Indie
    Světový hlad po drahých kovech neutuchá. Lednové a únorové importy stříbra do Indie se zvýšily o 67 % oproti stejnému období v roce 2017. Indie dovezla v lednu a únoru 2018 cca 882 tun stříbra (cca 28 357 733 Oz).
  • Stříbro – Aktuální cena 16.459 USD
    Stříbro mírně pokleslo na aktuální hodnotu 16,459 USD. Neznamená to ovšem žádný radikální pokles. Pouze mírně jeho cena sestoupila. Ve střednědobém horizontu by mělo postoupit až k hodnotě 16,6 USD za trojskou unci. Z dlouhodobého hlediska potom čekáme silné posílení.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank