Čtvrtek 28. březen 2024 22:50
reklama
CapXmaster
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
InstaForex Autochartist
reklama
CapXmaster

AUDUSD na cestě k silnému supportu, evropské indexy mírně ztrácí

28.05.2015 16:02  Autor: X-Trade Brokers  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Čtvrteční seance se zatím na evropském akciovém trhu nese v klidném duchu, přestože začala v Asii velkým třeskem, když se čínské akcie propadly o více než 6 %. Špatnou náladu v Asii však částečně kompenzuje Japonsko, kde si index Nikkei225 opět vzpomněl na svou korelaci s japonským jenem a vyhoupl se až na patnáctiletá maxima. V Evropě se dnes většina indexů drží v červených číslech. Stejně jako včera jsou ale ztráty poměrně malé a nijak nevybočují s klasického intradenního pásma, na které jsme v poslední době zvyklí.

Untitled

Dnešní fundamenty: Investiční výdaje australských firem klesly v 1Q o 4,4 %, což je dvakrát více, než s čím počítal většinový konsenzus, Japonské maloobchodní tržby v dubnu rostly meziročně o 5 % proti konsenzu 5,5 %, Španělské maloobchodní tržby v dubnu rostly meziročně o 4 % proti konsenzu 2,6 %, Revize Španlského HDP potvrdila růst ekonomiky o 0,9 % q/q, Revize Britského HDP snížila původní odhad růstu z 0,4 % na 0,3 % q/q, Americké počty žadatelů o podporu rostly na 282 tis. proti konsenzu 271 tis., ECB dnes varovala před rozšířením rizika na evropský trh s dluhopisy v případě, že se nepodaří najít dohodu s Řeckem na další pomoci, Ze zveřejněných dat se dnes větší reakce dočkaly především výsledky z Austrálie, kde nižší míra investic odstartovala další vlnu výprodejů na australském dolaru. Nižší investice se týkají především těžařského sektoru a mezi obchodníky zvyšují obavy z toho, že by australská centrální banka mohla uspíšit případné snížení úrokových sazeb. AUD se dnes na páru s americkým dolarem propadá o 1,2 % až na 0,764 a dál se přibližuje k významnému supportu na úrovni dubnového low.

Untitled1

V růstu dnes pokračuje dolar také na páru s japonským jenem, když dál těží z úterního prolomení resistence 122 USDJPY. Dolar své pozice stále navyšuje bez jednoznačné změny fundamentu a charakter jeho růstu tak souvisí spíše s technickou, než fundamentální situací na tomto měnovém páru. Aktivita na USDJPY je však velmi vysoká, což dokazuje i situace na trhu s opcemi, kde dnes objemy na USDJPY dosahují 12 mld. dolarů, což je více než pětinásobek průměrný objemů, které jsou před zahájením obchodování v USA obvyklé.

Untitled2

Zisky si dnes dolar připisuje i k novozélandskému dolaru, který doplácí na situaci na AUDUSD. Silnější je také na páru s librou, které uškodily slabší výsledky britského HDP. Své pozice si k dolaru naopak drží evropská měna.

Untitled3

Na komoditním trhu panuje naprostý klid a situace je stabilní i na trhu s dluhopisy, kde se výnosy zatím téměř nehnuly z místa. Dnešek nabídne ještě v 16 hod. rozjednané prodeje domů v USA, v 16:30 americké zásoby zemního plynu a v 17:00 americké zásoby ropy. V Německu navíc probíhá zasedání zemí G7.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • AUD/USD kleslo o více jak 4 %
    AUD/USD se ve středu propadl na šestiměsíční minimum, aby našel support kolem klíčové oblasti 0,6519, u kterého se drží stále. Stochastic se převrátil zpět, aby znovu vstoupil do předprodané oblasti pod 20. Trendové signály jsou také odrazující, protože cena klesla pod své jednoduché klouzavé průměry (SMA) a porušila spodní hranici 0,6565 krátkodobého rozpětí. Prodejci se nacházejí na supportu 0,6519. AUD/USD může tak otestovat další support na ceně 0,6483 a poté agresivně klesnout směrem k oblasti 0,6420 z podzimu 2022 a května 2020. Na druhou stranu býci možná budou muset překonat zónu 0,6565-0,6620, aby nespadli pod 20denní SMA.
  • AUD/USD. Listopadové zasedání RBA
    Zítra (1. 11. 2022) shrne Reserve Bank of Australia výsledky svého příštího, předposledního zasedání v tomto roce. Podle prognóz většiny expertů centrální banka zvýší sazbu o 25 bodů a bude pokračovat v mírném tempu zpřísňování měnové politiky. Tentokrát se nejedná o žádné "jestřábí iluze", takže australský dolar s největší pravděpodobností nebude reagovat na fakt 25bodového zdražení, ale na následnou rétoriku šéfa RBA a tón doprovodného prohlášení.
  • AUD/USD. Míra nezaměstnanosti v Austrálii klesla na 4,2 %
    Během dnešní asijské seance se měnový pár AUD/USD usadil v oblasti 0,72 v reakci na silné údaje z australského trhu práce. Dnes zveřejněná zpráva odráží pozitivní trendy, a to i přes aktivní šíření nového kmene koronaviru v zemi.
  • AUD/USD: Možné pokračování býčího trendu | 14. prosince 2022
    Při pohledu na graf H4 odhaduji celkový trend páru AUD/USD na býčí, a to kvůli faktu, že cena je akutálně nad cloudem Ichimoku a naznačuje tak býčí trh. Pokud tato býčí dynamika vydrží, očekávejte další pohyb ceny k první rezistenci na úrovni 0,69161, kde je Fibonacciho linie 78,6 %. Podle alternativního scénáře by cena mohla opět zamířit dolů k prvnímu supportu na úrovni 0,67711, kde je Fibonacciho linie 61,8 %.
  • AUD/USD: Možný medvědí pokles | 17. listopadu 2022
    Jelikož se cena v grafu H4 pohybuje nad cloudem Ichimoku, máme býčí trend – cena může prorazit první rezistenci na úrovni 0,67711, která odpovídá Fibonacciho linii 61,8 %, a pak zamířit k druhé rezistenci na úrovni 0,69161, tj. na předchozím swingovém maximu. Alternativně by se cena mohla propadnout k prvnímu supportu na úrovni 0,65398, kterou vyznačuje Fibonacciho linie 50 %.
  • AUD/USD: možný medvědí pokles | 27. prosince 2022
    Při pohledu na graf H4 vidím celkový trend páru AUD/USD jako medvědí, protože cena je aktuálně pod cloudem Ichimoku, což ukazuje na medvědí trh. Pokud toto medvědí momentum přetrvá, očekávejte, že cena bude dál směřovat k prvnímu supportu na úrovni 0,65849, kde je Fibonacciho linie 78,6 %. Podle alternativního scénáře by cena mohla zamířit zpět k první rezistenci na úrovni 0,67711, kde je Fibonacciho linie 61,8 %.
  • AUD/USD: možný medvědí pokles | 28. prosince 2022
    Při pohledu na graf H4 vnímám celkový trend páru AUD/USD jako medvědí, protože cena je aktuálně pod cloudem Ichimoku, což ukazuje na medvědí trh. Pokud toto medvědí momentum přetrvá, očekávejte, že cena bude dál směřovat k prvnímu supportu na úrovni 0,65849, kde je Fibonacciho linie 78,6 %. Podle alternativního scénáře by cena mohla zamířit zpět k první rezistenci na úrovni 0,67711, kde je Fibonacciho linie 61,8 %.
  • AUD/USD: Možný pokles na základě pozitivních amerických dat
    AUD/USD se v době psaní tohoto článku obchoduje v červených číslech na 0,6687. Krátkodobě se pokusil o odraz, ale tlak na pokles zůstává vysoký. Odskoky nebo boční pohyb může přinést nové příležitosti pro shortování.
  • AUD/USD: možný růst k rezistenci nedávného swingového maxima
    Při pohledu na graf H4 považuji celkový trend páru AUD/USD za býčí, protože cena je aktuálně nad cloudem Ichimoku a ukazuje tak na býčí trh. V očekávání buy entry na úrovni 0,71115, kde je současná cena, směřujeme k úrovni take profit 0,74611, kde je nedávné swingové maximum. Stop loss bude umístěn na úroveň 0,68684, kde je předchozí overlap support.
  • AUD/USD: možný růst k rezistenci nedávného swingového maxima
    Cena znovu otestovala overlap support a nyní se odráží zpět. Náš bod vstupu pro nákup je na aktuální ceně 0,63974. Potenciálně by pár mohl stoupat k úrovni 0,70622, což je rezistence nedávného swingového maxima.
  • AUD/USD. Náhled na prosincové zasedání RBA
    Pár AUSD/USD minulý pátek aktualizoval své téměř rok a půl staré cenové minimum a dosáhl úrovně 0,6994. Pod klíčovou úrovní rezistence 0,7000 se pár naposledy nacházel v červenci 2020. Medvědi se však v oblasti 0,69 nedokázali konsolidovat – jakmile tuto hranici překročili, impuls k poklesu okamžitě zmizel.
  • AUD/USD našel podporu na trendové čáře
    AUD/USD se ve středu propadl na nové desetiměsíční minimum 0,6330, čímž se před úterním rozhodnutím RBA vrátil do hry klesající trend z července. Jasné medvědí proražení pod trendovou linii podpory 2020 dále zhoršilo krátkodobý výhled. Přesto se cena výrazněji neodchýlila pod svá minima ze září a srpna a stále se pohybuje kolem spodního Bollingerova pásma.
  • AUD/USD našel support a trh roste
    AUD/USD se nacházel v agresivním poklesu poté, co jeho býčí proražení z obdélníku narazilo na rezistenci na úrovni 0,6898, což potvrdilo formaci dvojitého vrcholu. Zdá se však, že se pár pokouší o zotavení, protože se mu v polovině srpna podařilo zastavit ústup na devítiměsíčním dně 0,6363. Ukazatele momenta v současné době naznačují, že medvědí síly slábnou, ale ještě se nevzdaly.
  • AUD/USD Obrazec megafonu v uptrendu
    AUD/USD se zvedla, ale během poslední konsolidace vytvořila variantu megafonu. Rozšíření vrcholu nebo megafonu je vzorem, který zobrazuje jak vyšší, tak nižší spodní hranice. V tomto případě můžeme vidět trojnásobné dno a vyšší high, kde by se nejvyšší hodnota mohla použít pro krátký prodej. POC (S) 0.7590-0.7600 je zóna pro prodej, zatímco POC (B) 0.7530-40 je zónou pro nákup. Jakákoli zlomová hodnota 0,7530 na dolní straně způsobí, že tento vzor bude ještě silnější.
  • AUD/USD Odmítnutí při testování trojitého dna
    AUD/USD vytvořil downtrend swing a v tomto okamžiku se pokouší zlomit pivot W L3. Pokud ho prorazí, obchodníci se musí soustředit na hodnotu POC 0,7620-60, protože cena může jít a znovu zkontrolovat trojité dno (zelená čára). To je oblast, kde bychom měli vidět čerstvé býky a cena by mohla odmítnout až 0,7450. Konečný cíl je 0,7370, ale lze ho dosáhnout, pouze pokud se AUD/USD zavře pod 0,7450.
  • AUDUSD opätovne atakuje hornú hranu trojuholníkovej formácie (TA, D1)
    Jej spodná hrana spája tri predošlé minimá. Zaujímavejšie je to pri hornej hrane. Tá je od svojho vzniku atakovaná už po siedmy krát, navyše keď sa pozrieme ďalej do histórie, tak zistíme, že v rokoch 2013 a 2014 dokonca bola pri klesajúcom trende spodnou trendovou čiarou (h/t @auaurelija):
  • AUD/USD. O všem rozhoduje inflace: Australský dolar čeká na vydání důležité zprávy.
    Pár AUD/USD se zasekl v rozmezí 0,6380-0,6450. Obecně platí, že díky současnému fundamentálnímu pozadí mohou býci očekávat nové cenové zisky dolaru. Pozice amerického dolaru je poměrně silná a je překážkou pro růst. Medvědi AUD/USD však také nedokážou využít sílu dolaru. Jakmile pár klesne do oblasti čísla 63, prodejci vyberou zisky, čímž brzdí medvědí dynamiku.
  • AUDUSD padl na letošní minima ❗
    AUDUSD začal dnešní seanci silným poklesem. Pár se dostal až na nejnižší úrovně tohoto roku. Australský dolar dnes klesá nejvíce z hlavních světových měn a na páru s USD ztrácí 0,4 %. Z technického pohledu vidíme snahu prodejců dostat AUDUSD pod klíčovou zónu supportu na 0,7580. Oblast je definována spodní limitou struktury Overbalance a předchozími cenovými reakcemi z 2. února a 25. března. Mírně pod touto úrovní se nachází 150 období EMA, která v minulosti posloužila jako silný support. V případě, že se kupcům podaří ubránit tuto oblast, můžeme očekávat obnovení rostoucího trendu. Naopak průraz by mohl znamenat rychlé dobývání dalších minim.
  • AUD/USD: pair is trading in wide flat
    On Thursday, the AUD remained on about the same level against the USD, despite quite strong data on Retail Sales from ...
  • AUD/USD podařilo zastavit klesající ústup
    AUD/USD od začátku března ztrácel půdu pod nohama a klesl pod klesající 50- a 200denní jednoduché klouzavé průměry (SMA). Páru se však podařilo zastavit ústup a s určitou pomocí holubičích signálů FOMC ve středu se vrátit zpět na vyšší hodnoty. V případě obnovení růstu by cena mohla zpočátku otestovat březnový vrchol na úrovni 0,6666.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple MT4 platforma nova