Pátek 29. březen 2024 10:25
reklama
InstaForex Ebook
reklama
Dukascopy new
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei ProTrader

Akcie Netflix a Yum! Brands na maximech, příležitost na Wal-Mart

18.05.2015 09:58  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Na akciových trzích panuje optimistická nálada, která se v pátečním obchodování nesla v poklidném duchu. Americké akciové indexy prošly páteční seancí bez jakéhokoliv významnějšího pohybu, i přestože byla publikována některá horší makrodata. Index spotřebitelského sentimentu podle Michiganské Univerzity v květnu klesnul na 88,6 bodů z dubnových 95,9 bodů. To nestačilo na očekávání konsensu ve výši 95,8 bodů a index se tak propadnul na nejnižší hodnoty od října minulého roku.

Reakce investorů však byla nepatrná a index S&P 500 tak uzavíral na kladné nule, silnější o 0,08 %. Americké akcie tak opět zavíraly na rekordech. Po čtvrtečním novém historickém maximu posunul index S&P 500 historickou laťku opět o kousek výš na 2 123 bodů. Od března je to již osmý rekord a za 52 týdnů se jedná o již 32 nových maxim. Lépe je na tom pouze Nasdaq, který v posledních 52 týdnech vytvořil 101 nových maxim. Trhu chybí 1,3 % k dosažení další psychologické hranice 2150.

Akciové indexy si tak v uplynulém týdnu udržely kladnou bilanci a i nadále se drží svého dlouhodobého vývoje. Říkanka „sell in may and go away“ se tak prozatím nenaplňuje.

20150518 SP500 LYNX

 

Eurodolar u klíčové rezistence

Vývoj na eurodolaru byl o poznání zajímavější. V úvodu americké seance na měnovém páru přetrvával prodejní tlak. Ten byl ovšem po zveřejnění negativních US makrodat rychle přerušen a na euru se objevila silná skupina kupců, která kurz vyhnala nad úroveň 1,1450 – nejvýše od února letošního roku. Měnový pár však nyní stojí před velmi silnou úrovní rezistence na 1,1500 a další rychlé zisky pro euro proto v nejbližších dnech budou omezené.

20150518 EURUSD LYNX

 

Makrodata na pondělí 18.5

  • V 6:30 Japonsko vyhlásí průmyslovou produkci (březen)
  • V 9:15 Švýcarsko reportuje maloobchodní tržby (březen)
  • V 16:00 bude v USA zveřejněn index z trhu bydlení podle NAHB (květen)

Akcie Netflix na nových historických maximech

I přes stagnaci na amerických akciových indexech se v pátečním obchodování velice dařilo akciím Netflix (NFLX). Ty uzavíraly o 4,50 % výše na 613,25 USD, což jsou nová historická maxima.

Akcie Netflix posunulo výše nové investiční doporučení od Bank of America, která zvýšila svůj náhled na „buy“ z původního „underperform“. Cílovou cenu pro akcie Netflix analytici Bank of America stanovili na 722 USD, což vzhledem k pátečnímu close představuje bezmála 18% potenciál růstu.

20150518 NFLX LYNX

 

Nové investiční doporučení pro akcie Yum! Brands

Nové investiční doporučení padlo také pro akcie Yum! Brands (YUM), pod níž spadají řetězce rychlých občerstvení jako KFC či Pizza Hut. JP Morgan zvýšila své doporučení na „overweight“ z původního „neutral“ a cílovou cenu navýšila až na 108 USD z předchozích 83 USD. Akcie uzavíraly o 4,38 % výše na 93,96 USD na svých historických maximech.

20150518 YUM LYNX

 

Překvapí akcie Wal-Mart svými zisky?

Zítra před otevřením trhů své hospodářské výsledky představí společnost Wal-Mart Stores (WMT). Analytici počítají se ziskem na akcii ve výši 1,04 USD a s tržbami ve výši 116,3 mld. USD (36,01 USD na akcii). Titul se od začátku roku nachází pod zjevným prodejním tlakem a očekávání tedy evidentně nejsou nastavena příliš vysoko. I mírně lepší než očekávané výsledky by proto mohly akcii vynést výrazně výše a potenciálně je zde prostor pro zajímavé zisky.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie na Wall Street po včerejší pauze pokračují v rally; Walmart +8 %
    Americké trhy se po včerejším vydechnutí vracejí k rally, když dnešní optimismus přiživují další čísla ohledně americké inflace. Index cen průmyslových výrobců (PPI) v říjnu zpomalil na 8 % z 8,4 %, zatímco analytici očekávali 8,3 %. Index S&P 500 posiluje o 1,5 %, když se po dvouměsíční pauze dostává výrazněji nad hladinu 4000 b. Index Nasdaq roste dokonce o 2,2 %, a tak rozšiřuje své zisky za poslední čtyři dny na 10,5 %.
  • Akcie na Wall Street uzavřely níž
    Ze zápisu dále vyplynulo, že zástupci Fedu neměli v červenci přesvědčivé důkazy o zmírnění inflačních tlaků, což naznačuje, že zpomalení inflace by mohlo trvat déle, než se očekávalo.
  • Akcie na Wall Street v úterý přešlapovaly na místě
    Úterní obchodování v USA provázely spíše slabší objemy obchodů a poměrně nízká volatilita a hlavní akciové indexy tak ukončily den jen v mírném plusu. I včera pokračoval růst polovodičového sektoru (AMD +5,3 %, Intel +3,7 %), ovšem společnost Nvidia (-1,3 %) mírně korigovala růsty z minulých dní. Dařilo se i ostatním technologickým společnostem (Alphabet +1 %, Tesla +1,7 %, Amazon +1,1 %). Výraznější růsty zaznamenal i finanční sektor (Bank of America +2,4 %, Goldman Sachs +1,6 %, Citigroup +2,1 %, Mastercard +2,6 %). Za zmínku pak stojí společnost Coinbase (-12,1 %), kterou žaluje SEC kvůli porušení amerických pravidel o cenných papírech.
  • Akcie na Wall Street v úvodu nenavazují na včerejší optimismus. Facebook -3 %; ViacomCBS -21 %
    Americké akciové trhy vstoupily do dnešního dne mírným poklesem, když při přetrvávajícím geopolitickém napětí investoři zatím nedokážou navázat na včerejší optimismus. Lepší náladu nedokázala přinést ani silná čísla z amerického maloobchodu, kde v lednu rostly tržby 3,8% tempem, zatímco analytici v průměru očekávali pouze 2% růst. Jako klíčové se pro dnešní den nakonec mohou ukázat až večerní zápisky Fedu. Fed v 20:00 SEČ představí detaily ze svého posledního lednového zasedání.
  • Akcie na Wall Street zakončily týden propadem
    Americké trhy ani v závěru minulého týdne nenalezly podporu a pokračovaly ve volném pádu. Rezignaci investorů dokazuje vývoj indexu S&P 500 za posledních devět dní, kdy zaznamenal 7 propadů a odepsal přes 10 %. Během těchto devíti dní si zároveň připsal pět dní s více než procentním propadem. V rámci sektorů si největší ztráty připsal ten energetický. Jeden sektor ale přece jen vyčníval, když v zelených číslech nakonec zavřely stavitelé domů. Akcie NVR, Pultegroup nebo DR Horton přidaly přes procento. V rámci indexu Dow Jones Industrial Average se po většinu pátečního dne všech 30 akcií pohybovalo v červených číslech. Imunitu vůči negativní náladě nakonec dokázaly akcie Johnson & Johnson a Home Depot.
  • Akcie na začátku korporátní reportovací sezóny rostou (pozor na pokles AUD/USD a nárůst USD/CAD)
    Akcie v pondělí vzrostly, a to především kvůli začátku firemní reportovací sezóny. Je zřejmé, že investoři se již nezaměřují pouze na zvyšování úrokových sazeb, vysokou inflaci a zhoršující se světovou ekonomiku, ale také na výkonnost firem. To vzbuzuje optimismus na trhu, který snižuje negativní sentiment a vrací poptávku po akciích. Akciové trhy v Evropě a USA tedy vykázaly znatelný nárůst, zatímco výnosy amerických státních dluhopisů se po nedávném růstu zastavily. Například výnos 10letých dluhopisů dosáhl 4 % a zatím se nedokázal konsolidovat. To zase vyvíjí tlak na dolar, což vede k růstu dalších měn s ním spojených.
  • Akcie: Negatívne správy z EÚ, v USA rast na nadštandardnom objeme
    Americké akciové trhy počas piatkovej obchodnej seansy mierne rástli. Hlavný ind...
  • Akcie neklesajú kvôli horším vyhliadkam, ale kvôli tomu, že boli drahé
    V posledných dňoch sme svedkami negatívneho vývoja na akciových trhoch. Ako logické vysvetlenie sa natíska, že sa stal...
  • Akcie nerozhodné před Powellem. Forintu pomohly vyšší sazby
    Nerozhodnost se z evropských akciových trhů odpoledne přesunula za oceán. Zdejší hlavní indexy svorně balancují kolem včerejšího závěru. V Evropě u klíčových indexů přece jen převládá růst, ale je většinou velmi skromný. Z řady vystupuje AEX s půlprocentním ziskem.
  • Akcie: Nervozita na akciových trhoch pretrváva
    Americké akciové trhy v priebehu včerajšieho obchodovania pokračovali na ...
  • Akcie Netflix klesají z důvodu nedostatečných zisků
    Pro společnosti je jednou z nejdůležitějších metrik růst nových odběratelů. Netflix vykázal zpomalení tempa a zaznamenal 2.2 milionů odběratelů v porovnání s prognózou společnosti která činila 2.5 milionů. Vzhledem k pandemii koronaviru dosáhl výrazných zlepšení v prvním čtvrtletí (15.8 milionů) a také ve druhém čtvrtletí (10.1 milionů), a proto je aktuální počet zarážející.
  • Akcie Netflix průměrně rostou o 14 % po earnings. Vzrostou i dnes?
    Akcie Netflix (NFLX) patří mezi nejvolatilnější akcie po vyhlášení kvartálních výsledků. Loni v lednu přidali po výsledcích během dne téměř...
  • Akcie Netflixu dále rostou
    Netflix zažívá v posledních letech nárůst popularity. Pomohla tomu koronavirová pandemie. V době karantén, které se odehrávaly z důvodu koronavirové pandemie došlo k růstu popularity streamovacích služeb. Samotná pandemie úspěch tohoto odvětví zdůraznila a pozvedla. Z průzkumu provedeném v říjnu 2020 vyplývá, že až 76 procent dotazovaných uvedlo, že odebírají alespoň jeden druh placeného kanálu.
  • Akcie Netflixu po upgradu BofA prudce vzrostly
    Akcie Netflixu (NFLX.US) v úterý vyskočily přes 3,5 % poté, co Bank of America upgradovala svůj postoj k mediálnímu gigantovi až na „nakupování“ z „podprůměrného výkonu“ a zvýšila svůj cenový cíl na 370 USD s uvedením nově spuštěného streamování s podporou reklam. úroveň může zvýšit o 23 %. Reklamní plán s názvem „Basic with Ads“ byl představen 3. listopadu v USA a stojí 6,99 $ měsíčně – těsně pod cenou Disney 7,99 $, která začíná 8. prosince.
  • Akcie neudržely slibný růst podpořený výsledky i daty
    Dnešní den začal pro akcie negativně, ale začal se zlepšovat a evropské indexy se vyhouply do zeleného. Také Wall Street v úvodu rostla a index S&P500 se dostal na nové maximum. Poté ovšem přišel nový obrat dolů. Dnešní akciové zisky v Evropě se rozplynuly a hlavní indexy ztrácejí až 0,9 procenta v případě FTSE100. Americký S&P500 je dole o 0,2 pct. Pražská burza pak ztrácí 0,7 pct hlavně kvůli ČEZu.
  • Akcie neudržely úvodní růst a nakonec propadly
    Americké akciové trhy si včera prošly poněkud nečekanou korekcí, když při absenci nových zpráv oslabily nejvíce od konce října. Nejslabším titulem z celého S&P 500 byl jednoznačně FedEx. Akcie této přepravní společnosti propadly o více než 11 % poté, co společnost oznámila slabá hospodářská čísla za minulý kvartál. Velkého zklamání se investoři dočkali především v oblasti letecké přepravy a u slabého výhledu pro výnosy v následujícím roce. Mezi nejslabšími tituly v rámci S&P 500 byly také akcie AON nebo Mosaic, zatímco mezi těmi nejsilnějšími nechyběly akcie Alphabet nebo CVS Health. Relativně silný výběr zisků postihl i technologický sektor, když akcie AMD, Nvidia nebo Tesla odepsaly přes 3 %.
  • Akcie nevědí kudy kam, dolar drží dobyté pozice
    Ačkoli Asie dnes rostla, pohyb evropských akciových trhů ani tentokrát není jednotný. Půl procenta ztrácí FTSE 100, mírně klesá nizozemský AEX, naproti tomu si drobné zisky připisují DAX , CAC 40 nebo americké futures.
  • Akcie Newmont Corp po slabých výsledcích klesají
    Akcie Newmont Corp (NEM.US) spadly během pondělní seance o více než 10 % poté, co těžař zlata zvýšil své celoroční odhady nákladů a vykázal horší výsledky za 2Q kvůli nižší tržní ceně zlata a zvyšující se inflaci.
  • Akcie Nike klesají kvůli obavám o zásoby
    Akcie Nike (NKE.US) v pátek klesly o více než 11 %, protože lepší než očekávané čtvrtletní výsledky byly zastíněny nadměrnými zásobami. Ostatní maloobchodníci byli rovněž staženi dolů, přičemž Lululemon Athletica (LULU.US) a Under Armour (UA.US) ztratily téměř 6 %, resp. téměř 5 %.
  • Akcie Nike sa v premarkete prepadli napriek pozitívnym štvrťročným výsledkom
    Akcie Nike klesli v premarkete o viac ako 2 % napriek tomu, že výrobca športovej obuvi vykázal za svoj fiškálny štvrtý štvrťrok lepšie ako očakávané výsledky.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
UFX
FX Solutions
Tickmill
reklama
Fintokei ProTrader