Čtvrtek 28. březen 2024 22:42
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Dukascopy new
reklama
InstaForex Autochartist
reklama
CapXmaster

Negativní statistika a nervozita ohledně Ukrajiny stále potlačuje trhy.

12.03.2014 13:19  Autor: MAYZUS  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk
Trhy vypadají tak, že by zamrzlý v očekávaní nebo ve strachu a nejsou schopný najít možnost zázemí pro vývoj tím nebo jiným směrem. Ukrajinský faktor ještě stále tlačí na světové platformy. Včerejší prohlas Viktora Janukoviče nebyl senzaci, však, ani ne zmenšil nejistotu na trzích. Mezinárodní dohadovaní ohledně legitimity probíhajících události zůstávají v centru pozornosti. Ve stejnou dobu otázka o oddělení Krymu pokračuje ve vývoji. Včera Nejvyšší rada autonomii přijala deklaraci o nezávislosti republiky.

Publikovaná makroekonomická statistika v eurozóně takže zklamala investoři. Růst průmyslové výroby Velké Británií v lednu činil 0,1% za měsíc a 2,9% za rok, když analytici předpovídali 0,2% a 3,0% resp. Ve stejnou dobu přebytek obchodní bilance Německa v lednu se zkrátil z 18,3 mlrd euro měsíc před tím do 17,2 mlrd euro. což bylo horší, než jsme očekávali - 17,7 mlrd euro.

Jako výsledek obchodní seance v Evropě uzavřela se se ztrátou Britského FTSE 100 v 0,06%, francouzským CAC 40 0,48% a růstem německého DAX na 0,46%. Regionální indikátor STXE 600 vyrostl, méně než na 0,1% a uzavřel se na hladině 337,28 bodů.

Pozornost investorů byla takže obracena na statistiku z Číny, kde export v zemí v únoru klesl na 18%, což ohřálo obavy ohledně tempa ekonomického růstu. Táto zpráva vyprovokovala spád amerických indexů, index Dow Jones Industrial Average klesl na 0,41% a uzavřel se na úrovně 16351,25 bodů. Index světového trhu S&P 500 šel do minusu na 0,51% do úrovně 1867,63 a index hi-tech společností Nasdaq klesl na 0,63% do úrovně 4307,19 bodů.

Reuters oznámil, že Čínská Centrální Banka může poprvé od roku 2012 zkrátit normy rezerv pro banky, jestli tempa ekonomického růstu klesnou více, než na 7,5%. Dalším obrovský blok statistik z Číny očekáváme zítra - nalezneme tam data o maloobchodních prodejích a průmyslové výrobě za únor.
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Negativní sazby: Pro banky dobře nebo špatně?
    Evropské banky nepředstavují z dlouhodobého hlediska atraktivní investiční příležitost, hlavně kvůli řadě strukturálních překážek. Investoři by měli odvětví odlehčit a hledat možnosti pouze prostřednictvím krátkodobých selektivních pozic. V tomto komentáři chceme objasnit náš pohled na evropské banky vzhledem k negativním sazbám a celosvětovému ekonomickému zpomalení.
  • Negativní sentiment na obou stranách Atlantiku
    Hlavní americké indexy otvírají dnes v mínusu. Tou hlavní zprávou, která ovlivňuje trhy, je opět informace týkající se obchodní dohody mezi USA a Čínou. Po pozitivních zprávách přišly informace, které nepotěšily. Americký senát podpořil protesty v Hongkongu. S touto zprávou investoři okamžitě spekulují o tom, kdy, jaká a jestli vůbec bude nějaká dohoda mezi oběma velmocemi uzavřena. Tím společným jmenovatelem je dnes nejistota, což kapitálovým trhům nesvědčí.
  • Negativní sentiment na trhu drahých kovů
    Sentiment na trhu se zlatem se obrátil k horšímu, když hedgeové fondy zvýšily své medvědí pozice, což způsobilo neutrální spekulativní postoj.
  • Negativní sentiment odpoledne převažuje, americké výnosy se vrací nahoru
    Negativní vývoj na akciových trzích dnes odpoledne nakonec převažuje. Hlouběji do záporu se sesunuly všechny hlavní evropské indexy, i německý DAX , který odpoledne lavíroval kolem nuly. Wall Street v záporu rovnou otevřela. Negativním faktorem byl nečekaný nárůst nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti, který poukázal na křehkost amerického pracovního trhu. Nemizí ani obavy, že rostoucí výpůjční náklady mohou nahlodat rally, který v úvodu tohoto týdne vyhnala hlavní americké akciové indexy na nové rekordy. Desetileté americké výnosy se znovu vyšplhaly na 1,31 %, což odpovídá ročním maximům, na která si v tomto týdnu už dokázaly sáhnout.
  • Negativní sentiment podpořila i nová data. Tlak na korunu roste
    Výhledy naznačované oficiálními představiteli i tržními hráči postupně tlumí naděje, že se dočkáme rychlého oživení po současné koronakrizi. Oživení tvaru V sice vypadá málo pravděpodobně už nějaký čas, ale trh koriguje svůj optimismus až s přibýváním negativních signálů o možném návratu nákazy, déle trvajících ekonomických škodách či pokračující obchodní válce.
  • Negativní sentiment trhy zatím nesetřásly. Důvodů k nervozitě zůstává dost
    V rámci neustálého přísunu zpráv o pandemii tentokrát nejsou tím nejhorším čísla o jejím dalším rozmachu. Přelom týdne stejně bývá obecně mírnější... Velmi znepokojivé jsou hlavně výsledky studie provedené v Británii na protilátky proti koronaviru. Ukázaly totiž, že mezi červnem a zářím více než čtvrtina lidí protilátky ztratila. Byli to hlavně ti, kteří si nemocí prošli bez příznaků. Studie naznačuje, že imunita zřejmě časem vyprchává, a to v horizontu měsíců. Na aktuálním stavu pandemie to nic nezmění, ale pro budoucí roky roste riziko opakování vln nákazy.
  • Negativní série přerušena. Trhy se srovnaly s Fedem, s energetickou krizí to vypadá o něco líp
    Pozitivní obrat, který započal včera odpoledne, dnes získává na síle. Zisky hlavních evropských akciových indexů se pohybují kolem 1,6 pct, Amerika zatím podle futures vypadá na 0,7procentní růst. Vedle toho se výrazně výš odrazilo euro, které se dnes proti dolaru obchoduje u 1,0100. Dluhopisy v Evropě zůstávají pod mírným tlakem, zatímco americkým papírům se daří a jejich výnosy dopoledne míří dolů.
  • Negativní spekulace o clech se roztáčejí, euro i koruna však odolávají
    Nepříznivé spekulace o vývoji obchodních jednání USA - Čína, které jsme rozvíjeli už včera dopoledne, začínají mít reálnější obrysy. A jde stále o to samé: USA nechce rušit zavedená cla a tlačí na závazek čínského nákupu zemědělské produkce, zatímco Čína to vidí opačně. Navíc, podle zdrojů Reuters, pokud se jednání nebudou vyvíjet dostatečně rychle a dojde k odložení do příštího roku, 15. prosinec přinese zavedení ohlášených amerických cel. Aby toho nebylo málo, jako komplikaci musíme znovu zmínit i Hongkong, neboť Čína už vyhrožovala odvetou, pokud USA zákonem podpoří demonstranty.
  • Negativní start s výnosy i Čínou. Francie po volbách odolává
    Úvod týdne je pro hlavní trhy převážně negativní. Výnosy dluhopisů jsou v USA i Německu o dalších asi 5 bazických bodů výš a většina klíčových akciových indexů se obchoduje v červeném. Dole jsou přitom i americké futures.
  • Negativní statistika a nervozita ohledně Ukrajiny stále potlačuje trhy.
    Trhy vypadají tak, že by zamrzlý v očekávaní nebo ve strachu a nejsou schopný najít možnost zázemí pro vývoj tím nebo ...
  • Negativní tlak v Evropě povoluje, řada hrozeb však trvá. Libra nervózní před hlasováním
    Propad amerických trhů v závěru minulého týdne našel odezvu nejprve v Asii a později také v Evropě. Zdejší akcie odepisují kolem půl procenta, přičemž se ale snaží konsolidovat a jejich ztráty během dopoledne dál nerostou. Na dluhopisových trzích se investoři přiklánějí spíše k periferním papírům, zatímco ty bezpečnější jádrové prodávají. Trpí třeba francouzské dluhopisy, ale to hlavně kvůli nepokojům, které podle odhadů už budou mít ekonomické důsledky.
  • Negativní úrokové sazby jsou jako poslední na seznamu Bank of England (BOE)
    Podle Barclays je snížení úrokových sazeb pod nulovou úroveň poslední politickou možností, kterou by představitelé Bank of England v současnosti zvolili. Obnovené nákupy aktiv, které mohou být nakloněny k těm rizikovějším, budou pravděpodobně první volbou centrální banky. V červnu očekávají dalších 100 miliard liber (120 miliard dolarů) kvantitativního uvolnění.
  • Negativní úvod překonán, akcie lehce v plusu
    Ztráty, se kterými evropské akcie vstoupily do nového týdne, už většinou zmizely. Hlavní indexy se nyní posouvají lehce nad páteční hodnoty. Dluhopisy jsou na tom smíšeně při drobném poklesu výnosů na hlavních trzích. Zlato je mírně výš a vzhůru se během dopoledne vydal eurodolar po svém dalším propadu. Nyní se obchoduje na 1,1220. Koruna si slušně polepšila vůči slábnoucí americké měně, ale na páru s eurem vykazuje jen drobné zisky na 26,64.
  • Negativní úvod týdne (nejen) v USA
    Včerejší pokles byl v podstatě plošný - všechny hlavní indexy propadly přibližně o -1,5 %, ovšem za spíše podprůměrných objemů. Nejvíce pak propadl energetický sektor (Chevron -2,9 %, Exxon Mobil -3 %, Occidental -2,9 %). Nedařilo se ani finančnímu sektoru (Bank of America -2,2 %, Citigroup -2,2 %, Goldman Sachs -1,7 %). Technologický Nasdaq pak stáhl dolů hlavně zmiňovaný Apple (-2,6 %), ke kterému se postupně přidala i další větší jména (Alphabet -1,4 %, Microsoft -2,3 %, Intel -2,1 %, AMD -2,6 %, Nvidia -2,7 %).
  • Negativní úvod týdne nesvědčí koruně a pomáhá jenu. Eurodolar se konsoliduje
    První polovina pondělního obchodování se na hlavních trzích nese v negativním duchu. Stále tu máme téma obchodních válek, které v pátek stihl přiživit Donald Trump hrozbou 20procentních cel na auta z EU. Následovala další prohlášení namířená pro změnu na Čínu a omezení jejího přístupu k americkým technologiím jak zákazem jejich exportu, tak omezením čínských investic v USA. Nová data do hry příliš nevstupují; ačkoli je německý index Ifo poměrně důležitým indikátorem, jeho červnová hodnota se trefila do očekávání a žádné další zklamání z Evropy tak nepřišlo.
  • Negativní úvod týdne posílá kurz koruny nad 25,00
    Na začátku týdne jsou riziková aktiva v nemilosti investorů. Hluboko v červeném ...
  • Negativní úvod týdne posílá kurz koruny nad 25,00
    Na začátku týdne jsou riziková aktiva v nemilosti investorů. Hluboko v červeném ...
  • Negativní úvod týdne překonán. Akcie i koruna s lehkými zisky
    Zatímco včerejší data z eurozóny byla už na první pohled jednoznačným zklamáním, dnešní německý index Ifo si tak příkré hodnocení nezaslouží. To ovšem neznamená, že by nás nějak nadchl. Celkový index se v září mírně zvýšil a nepatrně předčil očekávání, jenže očekávání firem se dál zhoršila a pesimismus tak narůstá. Navíc sám institut Ifo rovnou dodává, že v případě zářijových čísel nejde o změnu trendu k lepšímu.
  • Negativní vstup do nového týdne umocnila data. Akcie, výnosy a euro míří dolů
    Už minulý týden končil trochu trpce poté, co čínská delegace překvapivě opustila předčasně jednání s USA a následná deklarace konstruktivnosti vyjednávání situaci úplně nenapravila. Do pondělka trhy vstupují pod dojmem krachu jedné z nejstarších cestovních kanceláří a špatných dat z eurozóny. Podle toho to také vypadá a investoři se z akcií stahují do dluhopisů.
  • Negativní vstup trhů do nového týdne a další mírné ztráty pro korunu
    Vstup do nového týdne je negativní jak pro hlavní akciové trhy, tak pro dluhopisy. Na jejich výnosy může působit ropa, která zamířila nad 80 dolarů za barel, ale rovněž nejistota před zasedáním Fedu, na kterém půjdou sazby opět vzhůru.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei SwiftTrader