Čtvrtek 28. březen 2024 13:59
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
InstaForex Ebook
reklama
CapXmaster
reklama
Dukascopy new

Evropské a americké akcie pokračovaly v posilování

25.11.2014 10:27  Autor: Saxo Bank  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Evropské a americké akcie pokračovaly v posilování i minulý týden. Americký akciový index S&P 500 a Dow Jones vytvořil nové historické maximum.

Tento týden nás čeká několik zajímavých makrodat, i navzdory tomu, že v USA budou ve čtvrtek kvůli svátku Díkůvzdání zavřené trhy a v pátek bude obchodování zkráceno.

V pondělí budou zveřejněna data Německa, a to IFO – index podnikatelského klimatu, kde se očekává mírný pokles.

V Americe bude zveřejněn index nákupních manažerů v sektoru služeb a index aktivity dallaského Fedu.

V Německu bude zveřejněn HDP za 3. kvartál, u kterého se očekává, že německá ekonomika vzrostla o 0,10.

V úterý se investoři soustředí na zveřejnění druhého odhadu vývoje HDP za 3. kvartál. Očekává se růst americké ekonomiky o 3,2%. Také bude zveřejněn Index klientských domů S&P/Cas-Schiller, u kterého očekáváme, že ceny domů meziročně vzrostly o 4,7%.

Index spotřebitelské důvěry v USA za listopad bude zveřejněn v úterý a čekáme, že spotřebitelská důvěra oproti předcházejícímu období mírně vzrostla.

Ve středu bude zveřejňovat růst ekonomiky a HDP za 3. kvartál Velká Británie. V USA budou zveřejněny objednávky dlouhodobé spotřeby a prodeje nových domů.

Ve čtvrtek se v Americe neobchoduje z důvodu svátku. V Německu budou zveřejněna čísla z trhu práce, a to změna nezaměstnanosti a míra nezaměstnanosti. Investoři budou ve čtvrtek pozorně sledovat inflaci, kterou bude ohlašovat Německo prostřednictvím indexu spotřebitelských cen. Očekává se mírný pokles v porovnání s předcházejícím obdobím a inflace za listopad by měla být na úrovni 0,6%. V Německu bude také zvřejněn GfK – index spotřebitelské nálady, kde čekáme mírné zlepšení.

V pátek bude v Americe obchodování zkráceno a Velká Británie bude zveřejňovat index cen domů, u kterého čekáme mírný pokles. V Německu budou zveřejněny maloobchodní tržby a v Eurozóně inflace indexem spotřebitelských cen a míra nezaměstnanosti, která by měla zůstat beze změny. Výsledková sezóna pokračuje i tento týden a svoje výsledky ohlásí společnosti jako např. Hewlett-Packard a Tiffany &Co.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Evropská soutěž start-upů má vítěze. Vyhrál švédský projekt od Mimbly pro úsporu vody. Bodovali i Češi s projektem MotionLab.
    Nejlepším evropským start-upem se stala švédská společnost Mimbly. Uspěla tak v kontinentálním finále soutěže Startup WorldCup. V soutěži byla zařazena i česká společnost MotionLab, která se také kvalifikovala do celosvětového finále v USA.
  • Evropská spotřebitelská důvěra roste, Česko výjimkou
    Včerejší vydatný makroekonomický den poněkud vyčerpal kalendář tohoto týdne, a pro dnešek v něm mnoho nezbylo. Prakticky jedinou událostí hodnou pozornosti tak bude pravidelný report z amerického trhu práce, ze kterého přijde informace o nových i pokračujících žádostech o podporu v nezaměstnanosti. Trh u obou předpokládá další pokles, když nových žádostí by mělo v týdnu končícím 20. března dorazit 730 tisíc a těch pokračujících by (o týden dříve) měly být 4 miliony. V obou případech tak navzdory pozitivnímu trendu zůstávají předpandemické běžné počty stále neporovnatelně nižší.
  • Evropská unie bitcoin nezakáže
    Podle zprávy německého zpravodajského serveru BTC-ECHO podpořila Evropská unie kontroverzní projekt- zákaz energeticky náročného algoritmu proof-of-work konsenzu.
  • Evropská unie by mohla zasahovat do rozpočtů zemí eurozóny
    Evropská unie by mohla získat rozsáhlé pravomoci přepisovat rozpočty jednotlivých zemí společné měnové unie.
  • Evropská unie je připravena regulovat kryptoměny
    „Digitální finance jsou pro evropské ekonomické prostředí stále důležitější. Je nezbytné, abychom vytvořili příznivé prostředí pro inovativní společnosti. Zároveň však musíme snížit rizika pro investory a spotřebitele. Věřím, že dnešní dohoda vytváří mezi nimi správnou rovnováhu. Oba dokumenty jsou také prioritami slovinského předsednictví. Doufáme, že dohody s Evropským parlamentem bude dosaženo co nejdříve“, uvedl ministr financí Andrej Šircelj ze Slovinské republiky.
  • Evropská unie nedostane výjimku ze sankcí vůči Íránu
    „Na trzích dochází k mírnému růstu ceny ropy Brent. Jedná se o reakci na oznámení Spojených států, že neudělí výjimku Evropské unii na obchodování s íránskou ropou,“ říká hlavní ekonom BH Securities Štěpán Křeček.
  • Evropská unie reguluje trh s kryptoaktivy. Cílem je poskytnout jistotu a ochranu investorům
    Dnešním dnem vstupuje v platnost nařízení o trzích s kryptoaktivy (MiCA). Evropská unie se tak stala jednou z prvních jurisdikcí na světě, která ustanovuje právní rámec pro obchodování s digitálními aktivy. Nařízení MiCA bude upravovat především ty oblasti, na které se nevztahují stávající právní předpisy v oblasti finančních služeb.
  • Evropská unie si udržuje pozici velmoci
    „Evropská unie je druhou největší ekonomikou světa. Po odchodu Spojeného království se však Evropská unie propadne na třetí místo a předstihnou ji Spojené státy,“ říká hlavní ekonom BH Securities Štěpán Křeček.
  • Evropská unie vytvořila platformu pro nákup plynu
    Evropská unie vytvořila platformu, která je založena pro společný nákup neruského plynu a zemního zkapalněného plynu zeměmi EU, kterým momentálně jde o snížení závislosti na ruských palivech a chtějí si vytvořit rezervu proti nabídkovým šokům.
  • Evropská unie zvažuje dotování přepravy ukrajinského obilí přes Polsko, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko a Bulharsko
    Evropská unie zvažuje dotování přepravy ukrajinského obilí přes Polsko, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko a Bulharsko. Čeští zemědělci tak mohou zůstat znevýhodněni, jelikož i jejich výkupní ceny ukrajinské obilí snižuje – zůstali by však bez kompenzace.
  • Evropské a americké PMI ze sektoru služeb dodávají naději ekonomice
    Loni v únoru jsme hovořili o dobrých datech z Německa ve vztahu k loňskému německému HDP a o dobrých datech ve vztahu k důvěře německých investorů pro příštích šest měsíců. V pondělí jsme se dozvěděli o pozitivních datech týkajících se výrobního sektoru PMI v Evropě i ve Spojených státech a dnes jsme také zaznamenali pozitivní výsledky v PMI sektoru služeb.
  • Evropské akcie
    Evropské akcie se v současné době zejména kvůli sporům USA a Číny obchodují až o 13 % pod cenou. Směrem vzhůru by je mohla dostat jen uzavřená dohoda.
  • Evropské akcie a americké dluhopisy odpoledne rostou, hlavní témata však silné podněty nedodávají
    Globální trhy zůstávají dál nejisté a žádné z aktuálních témat dnes nedodalo silné podněty. Akcie v Evropě i Americe na tom byly během dne smíšeně, ale později odpoledne přece jen převažuje růst, a to hlavně na evropské straně. Výnosy amerických dluhopisů začaly klesat, zatímco německé zůstávají pouze s drobnou změnou. Zlato za dnešek přidává přes půl procenta.
  • Evropské akcie by mohly týden uzavřít v plusu
    Evropské akciové trhy v poslední seanci toho týdne rostou. Index EuroStoxx 600 přidává 0,2 %, když se nejvíce daří energetickým společnostem, jejichž akcie přidávají 0,9 %. Naproti tomu průmyslové podniky odevzdávají 0,4 % a jsou nejhorším odvětvím. Futures na americký index S&P 500 indikují, že by i akcie v zámoří mohly odstartovat v zeleném. Každopádně dnešek je skoupý na nové impulsy, nebyly zveřejněny ani žádné zásadní makroekonomické ukazatele.
  • Evropské akcie čtvrtým dnem v řadě v zelených číslech, stříbro má za sebou mimořádný týden
    Evropské akciové indexy dnes navazují na růst z minulých třech obchodních seancí a dál likvidují ztráty, které nabraly...
  • Evropské akcie díky euru přichází o včerejší zisky, CAD silnější hlavně kvůli ropě
    Dnešek je na trzích zatím zdá se především o euru a jeho reakci na dopolední vystoupení Maria Draghiho a jeho komentář k inflaci o kterém jsme psali na tomto místě. Přestože podle nás Draghiho projev byl docela vyvážený a nebyl cílen jako signál přísnější měnové politiky, evropská měna v reakci na něj zpevňuje na všech párech, což samozřejmě má dopad také na akciové trhy v Evropě. Silnější euro dostává evropské indexy pod tlak a ty dnes už zlikvidovaly relativně mírné zisky, které nabraly v průběhu včerejšího obchodování. I tentokrát ale evropská seance probíhá na spíše podprůměrných objemech, což na síle dnešních výprodejů zrovna nepřidává.
  • Evropské akcie díky průlomu v obchodních jednáních s USA posílily
    Evropské akcie se dnes vyšplhaly na šestitýdenní maximum, pomohl jim k tomu průlom v obchodních rozhovorech mezi Evropskou unií a Spojenými státy. Panevropský index STOXX 600 přidal 0,87 procenta a uzavřel na 390,53 bodu. Index německých akcií DAX vzrostl dokonce o 1,83 procenta a den uzavřel na úrovni 12.809,23 bodu. Zaznamenal tak nejvýraznější jednodenní nárůst od dubna.
  • Evropské akcie dnes na nízkých objemech jen vyčkávají, stabilní je i většina světových měn
    Začátek týdne zatím na trzích probíhá v trochu větším klidu, než s čím jsme původně počítali. Fenomén pondělku tak zdá se znovu hraje svou roli, přestože byla dnešní seance docela bohatá na data a nabídla i poměrně zajímavé výsledky z USA. Obchodování však probíhá na většině trhů na nízkých objemech a evropské indexy se drží na dosah zavíracích cen z minulého pátku.
  • Evropské akcie dnes překonávají Ameriku po výsledcích, datech a ECB
    Na evropských akciových trzích dnes převládá růstová nálada a index Stoxx Europe 600 přidává zhruba půl procenta. Necelé procento si připisuje FTSE 100 s přispěním slabší libry. Na akcie působily smíšené firemní výsledky, které dnes vedly i k výrazným fluktuacím jednotlivých titulů. Navíc dopoledne nepotěšily evropské indexy nákupních manažerů. I to však akcie úspěšně překonávají. Pražská burza se západní Evropy drží a výkonnostně ji i mírně překonává.
  • Evropské akcie dohání včerejší ztráty, GBPUSD dosedá na silný support
    Po včerejším výplachu v Evropě a následném oživení v USA dnes evropské indexy kompletně likvidují čtvrteční ztráty. Ak...
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader