Čtvrtek 28. březen 2024 21:53
reklama
Dukascopy new
reklama
InstaForex Autochartist
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Dukascopy new

Akciové Top 5 – Akcie s dividendou během příštího týdne

26.08.2014 10:19  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Úspěšná výsledková sezona je za námi a nadešel čas přerozdělování zisků pro akcionáře. Během následujících týdnů vzroste počet exdividend akcií. Následující týden přináší akcie s dividendou, které by si dividendový investor neměl nechat ujít.

1. CenturyLink (CTL)

CenturyLink patří mezi nejoblíbenější akcie s dividendou vůbec. Americká společnost se specializuje na poskytování telekomunikačních služeb včetně internetu a hostingu domácnostem i firmám.  Celkem má 13 milionů uživatelů telefonních linek a 6 milionů internetových uživatelů. Jedná se o defenzivní titul s betou 0,57, což je atraktivní z pohledu diverzifikace.  Jedná se o tzn. Buffettovskou akcii, která bývá zmiňována mezi možnými cíli Warrena Buffetta.

CTL má dividendu $0,54, roční dividendový výnos 5,2 % a výplatu aktuální dividendy 12. září. Exdividend už zítra 27.8.

2. McDonalds (MCD)

Fast foodový řetězec je pod tlakem akcionářů v posledních měsících. Problémy s růstem společnosti zejména v USA a Asii se snaží zahánět zajímavou dividendou. McDonalds vyplácí dividendy od roku 1976 a pravidelně je již od počátku navyšuje každým rokem.

MCD má čtvrtletní dividendu $0,81 s ročním výnosem 3,4 % a výplatou aktuální dividendy 16.září. Exdividend je ve čtvrtek 28.8.

3. Lorillard (LO)

Americký výrobce cigaret známý díky druhým nejprodávanějším cigaretám v USA Newport a také jedničce na poli elektorinických cigaret Blu. V červenci byl Lorillard koupen konkurentem Reynolds American (RAI) za $25 miliard, aby nově vzniklá společnost mohla lépe konkurovat hlavnímu rivalovi Altria (MO). Patří mezi nejoblíbenější akcie s dividendou, i díky již šestileté historii navyšování dividend. Letos akcie LO přidaly již 20 %.

LO vyplácí dividendu $0,615 s ročním výnosem 4,1 % a výplatou 10. září. Exdividend je již zítra 27.8.

4. Nike (NKE)

Hvězda mezi spotřebitelskými akciemi kvartálně vyplácí a navyšuje svou dividendu už od roku 1984. Akcie se momentálně pohybují okolo úrovně $80, což je jejich historické maximum. V posledních měsících rostou v oblibě pro institucionální investory, pro které se jedná o stálici s atraktivním dividendovým výnosem.

NKE vyplácí dividendu $0,24 s ročním výnosem 1,2 % a výplatou 6. října. Exdividend je ve čtvrtek 28. srpna. 

5. Lockheed martin (LMT)

Společnost z leteckého průmyslu s velkou tržní kapitalizací, která je atraktivní pro defenzivní investory a také pro zájemce o akcie s dividendou. Předností Lockheed Martin je silná rozvaha a stabilita, rizikem je vysoká závislost na kontraktech od americké vlády. LMT se pyšní jedenáctiletou historií rostoucích dividend. V tomto roce akcie přidaly již 21 % a momentálně se obchodují na svých historických maximech.

LMT vyplatí dividendu $1,33 s ročním výnosem 3 % a výplatou 26. září. Exdividend je ve čtvrtek 28. srpna.

Další akcie s dividendou pro tento týden

Výše zmíněná pětice zdaleka neuzavírá okruh zajímavých dividendových titulů, jejichž dividendu si mohou investoři v tomto týdnu zajistit. Širší seznam je k dispozici v tabulce níže.

Akcie s dividendou - Dividendy 2014-08-25

 

Autorem je Jonáš MlýnekJiž 7 let se zabývá světovými akciovými trhy. Specializuje se zejména na USA, trhy jihovýchodní Asie a na vlivy politických a makroekonomických událostí na zahraniční trhy. Kontaktovat jej můžete e-mailem na j.mlynek@lynxbroker.cz

Jonáš pro Vás připravuje pravidelné analýzy akciového trhu a makroekonomiky. Zaregistrujte se ke sledování našich analýz a postřehů z trhu. Pro získání nejaktuálnějších krátkých zpráv ze světových burz sleduje Jonáše na Twitter.

Informace uvedené v článcích na blogu Lynx nejsou investičním doporučením na nákup ani prodej cenných papírů. obsah blogu slouží jen a pouze k informačním a vzdělávacím účelům.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akciové obchody na BCPP loni stouply o tři pct. na 143 mld. Kč
    Objemy obchodů na akciovém trhu pražské burzy loni meziročně stouply o zhruba tři procenta na 142,5 miliardy Kč, v roce 2017 činily 138,8 miliardy korun. Byly tak jedny z nejnižších v historii burzy. Vyplývá to ze statistik Burzy cenných papírů Praha (BCPP). Ještě v roce 2007 obchody překročily bilion korun.
  • Akciové portfólio Tomáša Vranku: Prečo je pre Google zdravotníctvo dôležitý segment?
    Posledný mesiac sa na akciovom trhu niesol v duchu neistoty a akcie pokračovali vo výpredajoch, takže sme túto situáciu využili na prikúpenie akcií ďalšej rastovej spoločnosti. Vo svete robia krajinám stále problémy vysoké ceny energií, v niektorých z nich, napríklad v USA je pre bežných ľudí čoraz nedostupnejšie aj bývanie. Okrem toho bolo zaujímavou informáciou aj to, že Michael Burry, ktorý predpovedal príchod finančnej krízy v roku 2008, predal pred časom všetky svoje akcie, takže zrejme očakáva ďalšie prepady na akciových trhoch. Zrejme najdôležitejšou udalosťou posledného mesiaca však bolo stretnutie centrálnych bankárov v Jackson Hole, trhy čakali najmä na vyjadrenie Jerome Powella. Ten avizoval, že úrokové sadzby budú v USA na súčasných vyšších úrovniach, prípadne sa budú ešte zvyšovať až dovtedy, kým si to situácia bude vyžadovať.
  • Akciové portfolio Tomáše Vranky: Lockheed Martin se vrací na rozumnou cenu
    Akciové trhy v posledních týdnech mírně klesaly a během září dosáhly nejnižších hodnot za poslední zhruba tři měsíce. Na druhé straně tu však máme například ropu, která je na nejvyšší úrovni za téměř rok. Zasedaly také centrální banky a dozvěděli jsme se, že americký Fed pravděpodobně ponechá sazby na vyšších úrovních déle, než se původně očekávalo. Je možné, že podobná situace nastane i v Evropě.
  • Akciové propady mohou kvůli ropě nastat i na pražské burze
    Cena ropy na světových trzích se dále znatelně propadá, nejvýrazněji od roku 2014. Na londýnské burze cena ropy Brent dnes klesla pod hranici 60 dolarů za barel, nejníže od října 2017. Ještě začátkem minulého měsíce se přitom barel ropy Brent prodával za cenu o více než 27 dolarů vyšší. Propad cen ropy do jisté míry souvisí s obecným výprodejem na akciových trzích. Není úplně náhodné, že na svá minima se v uplynulých dvou cyklických fázích propadly jak ropa, tak akcie ve stejný časový okamžik. Platí to sice zejména pro americké akcie a pro srovnání vývoje cen ropy Brent a klíčového ukazatele amerických akcií, indexu Standard & Poor’s 500 (viz svrchní graf). Do jisté míry lze podobné rysy vysledovat i ve vývoji cen ropy a ukazatele českého akciového trhu PX (viz spodní graf). Lze usuzovat, že pokud setrvají ceny ropy nyní níže delší dobu, dojde ke znatelnému poklesu také v případě českých akcií jakožto celku.
  • Akciové předvánoční výprodeje
    Americké akciové trhy se po jednodenní pauze vrátily tam, kde skončily, a to k výprodejům. Negativní nálada a obavy z vývoje jednání mezi Spojenými státy a Čínou tlačí ceny akcií dolů. Index Dow Jones ztrácí 1,8 %, S&P 500 klesá o 1,9 % a technologický Nasdaq odepisuje 1,3 % ze své hodnoty. V rámci širšího indexu S&P 500 se nedaří ani jednomu sektoru. Nejhůře jsou na tom energetické společnosti se ztrátou ve výši 2,6 %, které následují finanční instituce (-2,2 %) a zpracovatelé komodit (-2,1 %).
  • Akciové strategie si vytvoříte sami. Nebo dáte přednost automatu?
    S českou investiční platformou Portu můžete vytvářet vlastní strategie nebo investovat sektorově – např. do technologických oborů, sociálně odpovědných firem, biotechnologií, zdravotnictví, rozvojových trhů, nebo třeba do zlata. Snadno a levně.
  • Akciové tituly v úterý zastavily pád
    Teprve podruhé v posledních devíti obchodních seancích zaznamenaly americké akcie růst, ruku v ruce s akciemi amerických finančních domů. Spouštěčem byla statistika ukazující na prudký nárůst spotřebitelské důvěry, která pomohla posílit optimismus v sílu americké ekonomiky. Oslabily dluhopisy, dolar zaznamenal největší nárůst za poslední 4 týdny.
  • Akciové Top 5 - Potenciální cíle pro akvizici
    Americké technologické společnosti jsou bohatší než kdy dříve. Hodnoty jejich hotovostních zásob dosahují desítek mili...
  • Akciové Top 5 – Akcie, které vydělají na vyvážení S&P 500
    Širší americký akciový benchmark S&P 500 čeká v pátek pravidelné kvartální vyvážení. Analytici JPMorgan odhadují, že objem kapitálu, který vlivem těchto změn proteče je $12,4 miliard, což odpovídá 1,4 % denního objemu. Očekává se posílení vah velkých technologických společností. Oslabení a výprodeje potkají zdravotnické akcie a cyklické spotřebitelské akcie. Které akcie konkrétně získají na rebalancování indexu? A které akcie budou nově do indexu S&P 500 zařazeny?
  • Akciové Top 5 – Akcie na rekordech, které porostou dále
    Hlavní americký akciový index S&P 500 již třetí den v řadě zavřel nad úrovní 2000. Včera dokonce otevřel na historicky...
  • Akciové Top 5 – Akcie s exdividend během dalšího týdne (6.-10.10)
    Dividendoví investoři měli následující týden od 6. do 10. října dlouho zakroužkovaný ve svých kalendářích. Málokterý t...
  • Akciové trhy: Abrakadabra Nvidia … a indexy rostou, všude
    Dnes čekal trh na zacenění výsledků společnosti Nvidia, které byly zveřejněny včera po skončení americké seance. A prezentovaná čísla pozitivně překvapila ve všech směrech: 1) podstatný růst v meziročním srovnání; 2) reportovaná čísla pokořila konsensus; 3) podstatný byl výhled na další silný růst; 4) který opět rozdrtil odhady trhu.
  • Akciové trhy a komodity pokračují v růstu. Komoditní měny jsou na tom nejlépe od poloviny loňského roku
    Finanční trhy jsou zdá se v plném risk-on režimu. Akciové indexy dnes navazují na včerejší růst a výrazného růstu se d...
  • Akciové trhy a nejistota z omikronu. Jak si vedou akcie Pfizer?
    Akcie Pfizer (PFE) jsou znova ve středu dění díky obavám z nové mutace koronaviru, která je přezdívaná omikron. Tato varianta se začala rychle šířit a vyvolala obavy i na akciových trzích. V souvislosti s omikronem se podíváme na prohlášení předsedy Fedu, CEO Pfizeru a konkurenční Moderny. Poté se podíváme na zevrubnou fundamentální a technickou analýzu Pfizer akcie.
  • Akciové trhy: Banky udržely burzu nad vodou
    Hlavní index pražské burzy PX (+0,06 %, 1 417,06 b.) se dnes od otevření obchodoval v mínusu, ale v druhé polovině seance se dostal nad včerejší úroveň. Nakonec se mu podařilo uzavřít v mírném plusu na zelené nule.
  • Akciové trhy: BCPP poprvé v týdnu rostla
    Po třech dnech, kdy pražská burza jen ztrácela, přišel první růst. Index PX dnes poprvé v tomto týdnu posílil. Celý den se obchodoval v plusu ve velmi úzkém pásmu. V samotném závěru obchodování přišel další růst, který pravděpodobně kopíroval otevření US trhů. Nakonec dnes PX zavřel silnější o +0,57 % (1 315,21 b.).
  • Akciové trhy bez větších změn
    Obchodování v zámoří by se dalo charakterizovat jako růst, pokles a beze změny. Takový výsledek si mezi sebe rozdělily hlavní indexy. Široký index S&P 500 (0,07 %, 3 076,78 b.) přidal přes dva body a je jen lehce pod svým pondělním maximem. Akcie se zhruba v polovině seance propadly po informaci, že podpis částečné obchodní dohody mezi USA a Čínou, by se mohl odložit z listopadu na prosinec. Nicméně do konce obchodování dokázaly tento pokles zcela eliminovat.
  • Akciové trhy bez výraznějšího pohybu
    Americký index S&P 500 včera velkých změn nedoznal, když oproti předchozímu zavíracímu kurzu klesnul o čtyři setiny procenta. Pohyby nebyly nikterak zásadní ani v rámci jednotlivých sektorů. Včerejší zápis z posledního zasedání Fedu nenaznačil změny ve vnímání měnové politiky. Zdá se tak, že zářijové zvýšení úrokových sazeb je hotovou věcí. S tím vesměs počítají i trhy. Akcie v posledních dnech rostly v naději, že schůzka obchodních představitelů USA a Číny přinese dohody ve vzájemné obchodní politice. To se však zatím nenaplnilo a ode dneška by měla platit další série amerických cel na dovoz čínského zboží v hodnotě 16 mld. USD. Takový krok může přinést brzká odvetná opatření i ze strany Číny, což by mělo zvýšit tlak na akciové trhy.
  • Akciové trhy budou sledovat projev Jeroma Powella
    Americký index S&P 500 uzavřel včerejší obchodování se ztrátou 0,1 %. Největším propadlíkem se staly energetické tituly (-1,2 %), které reagovaly na téměř 4% pokles cen ropy poté, co Saudská Arábie nabídla extra dodávky černého zlata některým svým zákazníkům. Výraznějšímu poklesu indexu bránily finanční tituly, které si včera polepšily o 1,8 %. Pozitivní zprávou byly hospodářské výsledky Bank of America a BlackRock, které překonaly očekávání trhu.
  • Akciové trhy: Burzy podpořila silná výsledková sezóna, v Praze zase Moneta
    HDP za Q1 23 v USA je pod odhady trhu. To je na první pohled negativní skutečnost. Nicméně poptávka i cenové tlaky jsou stále silné a zklamání reportovaného čísla je dáno poklesem zásob (velmi volatilní položka). Pro Fed to znamená, že bude dále pokračovat ve zvyšování sazeb. A to již na svém dalším zasedání, které se bude konat příští týden.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank