Čtvrtek 28. březen 2024 20:56
reklama
Dukascopy new
reklama
Swissquote Bank
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Fintokei SwiftTrader

Přehled očekávaných události: květen 26-30, 2014

23.05.2014 16:56  Autor: MAYZUS  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk
Příští týden bude nejspíš klidný kvůli svátkům v USA a Velké Británii v pondělí, 26. května. Přehled zahrnuje důležité zprávy, publikace, kterých je naplánovaná na další týden, které můžou ovlivnit průběh obchodování na finančních trzích.

Pondělí, 26 května
Obchodní týden odstartuje v klidu, jelikož USA slaví Den paměti, a Velká Británie – „Bankovní svátek“. Důležité zprávy, které stoji za pozornost budou publikovaný v Německu v 9 ráno (podle času obchodního terminálu), kdy bude publikován index spotřebitelského klimatu (GFK), který mění úroveň spotřebitelské důvěry v ekonomické činnosti.


Úterý, 27 května
USA dohánějí předchozí dne v úterý publikaci řády důležitých zpráv včetně informaci o objednávkách na zboží dlouhodobé spotřeby a index důvěry spotřebitelů. Poslední je předbíhajícím indikátorem a představuje výdaje spotřebitelů, kteří jsou, části ekonomické aktivity. Ukazateli vyšší, než se předpovídalo, berou se jako pozitivní/býčí směr pro USD, a ukazatelé nižší předpovědi ukazují na negativní/medvědi trh. Momentální předpověď očekává růst indexu z 82,3 do 83,0.


Středa, 28 května
Evropská seance bude docela zajímavá ve středu, 28. května. Německo, Švýcarsko a Francie publikují zprávy, co se týče výdajů a úrovně zaměstnanosti. Francie zveřejní data o spotřebitelských výdajích v 9:45, a Švýcarsko zveřejní data o úrovně nezaměstnanosti v 10:15 (jestli množství zaměstnaných přesáhne minulou hodnotu v 4,189 milionů, to bude znamenat pozitivní/býčí trend pro CHF a naopak). Data o nezaměstnanosti v Německu budou zveřejněny v 10:55. Jestli index změny nezaměstnanosti a koeficient nezaměstnanosti budou vyšší, než očekáváme, to bude mít negativní vliv na pohyb evropské jediné měny.


Čtvrtek 29 května
Švýcarsko slaví svátek Nanebevstoupení, což dá obchodníkům, kteří obchodují CHF, menší přestávku (nebo možnost pozorovat jiné měny). Ráno odstartuje publikaci dat o maloobchodních prodejích v Japonsku (2:50), a Austrálie opublikuje informaci o nových soukromých investicích v 04:30. Tento ukazatel je hlavním indikátorem podmínek pro podnikaní a ekonomické pohody.

Evropská seance bude docela klidná (stoji za pozornost HDP Španělska), když Severní Amerika zveřejní platební bilanci Kanady, HDP USA a data o nedokončených prodejích na trhu nemovitosti. Trh bude volatilní během odpoledne pro měnové páry s americkým a kanadským dolarem.


Pátek, 30 května
Poslední pracovní den týdne bude velmi nabit. Obchodní seance se otevři v Novém Zélandu, Japonsku a Austrálii. Pouze v Japonsku, například, budou zveřejněna data o základním indexu spotřebitelských cen, indexu výdajů domácnosti a informace o průmyslové výrobě (publikace v 02:30 rána podle času terminálu).

Evropská seance zase bude docela klidnou, tou dobou Kanada zveřejni data o svém HDP (za měsíc, čtvrtletí a rok) a index RMPI, který měří změny cen na suroviny zakoupené výrobci. Kanadský dolar je „komoditní“ měnou a jeho pozice zakládá se na pohybech trhu. Hodnota indexu, lepší, než očekáváme, znamená pozitivní/býčí trend pro kanadský dolar.

USA zavřou obchodní týden publikaci dat o soukromých výdajů, indexu podnikatelské aktivity Chicago a indexu nálad spotřebitelů Michiganské univerzity. Zprávy budou zveřejněny těsně před uzavřením trhu (16:45 a 16:55), proto dávejte pozor na uzavřené obchody během vyšší volatility na trhu.



Tato informace je analytický přehled na kapitálových a devizových trzích. Předložený materiál a informace v něm obsažené, jsou investičním výzkumem a neměly by být v žádném případě považovány za poskytování investičního poradenství pro účely Zákona o investičních firmách 144 (I) / 2007 Kyperské republiky, nebo jakoukoli jinou formou osobního poradenství, které se vztahuje na určité typy transakcí s určitými typy finančních nástrojů.
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Přehled měnového páru GBP/USD. 2. února. Zasedání Bank of England: ještě horší než zasedání Fedu
    Měnový pár GBP/USD se nadále obchoduje v bočním kanále 1,2611–1,2787. Včerejší a předevčerejší dny mohly být pro britskou libru významné, protože ta již měsíc a půl zůstává v bočním trendu, ale nestalo se tak. Po zasedání Fedu jsme byli svědky růstu dolaru; před zasedáním Fedu dolar klesl a po zasedání Bank of England libra vzrostla. Proto jsme pozorovali opačné pohyby v rámci stejného bočního kanálu během dvou dnů.
  • Přehled měnového páru GBP/USD. 21. března. Tvůrce trhu nutí k udržování kurzu libry jen neznámé síly.
    Měnový pár GBP/USD se většinu středy obchodoval velmi slabě. Navzdory dopolednímu zveřejnění důležité inflační zprávy ve Velké Británii, která měla také značný ohlas, jsme byli svědky pohybu o 35 bodů. Připomeňme, že je třeba zohlednit výsledky zasedání Fedu a pohyby, které na trhu vyvolaly. Britská měna měla včera i bez zasedání Fedu vykázat prudký pokles, kterého jsme se ani tentokrát nedočkali. Formálně pár GBP/USD pokračuje v poklesu, takže si nemáme na co stěžovat. Pořád se ale jedná o velmi slabý a neochotný pokles. Vzhledem k celkovému makroekonomickému a fundamentálnímu pozadí by britská libra měla být mnohem níž než na současných úrovních. Včera jsme viděli jediné: trh stále musí být ochotnější prodávat libru, i když k tomu existují všechny potřebné důvody.
  • Přehled měnového páru GBP/USD. 28. února. Fed stále nevidí důvod, proč se snižováním sazeb pospíchat
    Měnový pár GBP/USD se v pravém slova smyslu i nadále obchoduje velmi slabě. Jak je vidět na následující ilustraci, průměrná volatilita za posledních pět obchodních dní činí pouze 64 bodů a průměrná volatilita za posledních 30 dní činí 77 bodů. To je však způsobeno výhradně dřívějšími obdobími, kdy byla volatilita vyšší. Trh tedy zjevně nevykazuje chuť obchodovat aktivně.
  • Přehled na tento týden: Fed, FOMC a RBA se dostávají do centra pozornosti
    První v kalendáři je úterní prohlášení o sazbách Australské centrální banky. Neočekávají se žádné změny a trh úrokových sazeb s futures neoceňuje ceny žádného typu snižování sazeb. Existuje však prostor, aby se banka mohla přesunout na 0,1% ze současného rekordního minima 0,25%. Většina ostatních zemí G7 se již pohybuje kolem úrovně 0,1%, takže je to zpráva, kterou je třeba sledovat.
  • Přehled na tento týden: hlavní pozornost na FOMC a BOE
    Aktualizace od nejlepších světových centrálních bank budou tento týden pokračovat trojnásobným přívalem zpráv od Federálního rezervního systému USA, Bank of England a Bank of Japan. Minulý týden se Evropská centrální banka pokusila zmírnit euro, které se v posledních měsících výrazně posílilo. Všechny oči však byly upřeny na žalostný stav jednání o brexitu, který se zintenzivnil, když britský premiér Boris Johnson oznámil plány na porušení mezinárodního práva.
  • Přehled nejdůležitějších ekonomických událostí posledního březnového týdne
    Kypr stojící před bankrotem se v hodině dvanácté dokázal domluvit s Evropskou unií na podmínkách své záchrany. Os...
  • Přehled nejdůležitějších právních novinek pro rok 2024: velké změny se na firmy i jednotlivce chystají v průběhu celého roku
    Vstup do nového roku je vždy spojen s řadou změn týkajících se jak firem, tak jednotlivců. Na ty nejdůležitější novinky – kromě notoricky diskutovaného konsolidačního balíčku – upozorňují experti mezinárodní advokátní kanceláře Noerr. K nejzásadnějším změnám dochází v oblastech povolování staveb nebo pracovního práva, zásadní dopad má i cenové rozhodnutí Energetického regulačního úřadu týkající se regulovaných složek cen elektřiny a plynu nebo pokračující elektronizace zdravotnictví, pokud jde o pacientská data. Mění se ale celá řada věcí a v průběhu roku budou navíc přibývat další povinnosti vyplývající z evropských nařízení – změny legislativního prostředí jsou nikdy nekončící proces. Co tedy všechny kromě konsolidačního balíčku ještě čeká?
  • Přehled nejdůležitějších týdenních událostí v USA a Evropě
    Nejdůležitější událostí tohoto týdne bylo setkání ministrů eurozóny. Ti již potřetí řešili tu samou otázku, a to kdy...
  • Přehled nejdůležitějších událostí dne
    Japonská centrální banka (BoJ) dnes ukončila dvoudenní měnové zasedání, kterému poprvé předsedal nový guvernér &n...
  • Přehled očekávaných události: květen 26-30, 2014
    Příští týden bude nejspíš klidný kvůli svátkům v USA a Velké Británii v pondělí, 26. května. Přehled zahrnuje důležité...
  • Přehled o německých parlamentních volbách 2017
    Nové volby jsou již za dveřmi! Německo uspořádá své parlamentní volby dne 24. září, kdy budou přímo voleni čle...
  • Přehled páru EUR/USD na 21. dubna. Celkový flat a projev Jamese Bullarda.
    Měnový pár EUR/USD se ve čtvrtek úplně zastavil. Jestliže předtím několik dní dělal nepochopitelné pohyby, které jen rozostřovaly technický obraz, včera se nepohnul vůbec. Cena, která byla celý den přesně na linii klouzavého průměru, nyní směřuje do strany. Fakt, že pár na konci dne uzavřel několik bodů nad klouzavým průměrem, nehraje roli. Silný vzestupný trend zůstává, ale pár dál zoufale odmítá korigovat a my stále nechápeme, proč na trhu převládá vysoká poptávka po euru. Další konsolidace pod klouzavým průměrem, už čtvrtá v řadě, nevyvolala žádný pokles. Věříme, že už i ti, kdo jsou na trhu noví, se ptají: "Co se to děje?"
  • Přehled páru EUR/USD na 27. 11. 2023. Věnujte pozornost projevu Christine Lagardeové.
    Měnový pár EUR/USD pokračoval v pátek klidně ve svém vzestupném pohybu. Nedá se říci, že by k novému vzestupu evropské měny nebyl důvod, ale události a zprávy v pátečním kalendáři nebyly tak hrozné, aby dolar pokračoval v poklesu. Nejde však o žádnou novinku: už jsme si zvykli, že dolar z různých důvodů či bezdůvodně opět klesá.
  • Přehled páru EUR/USD na 31. 8. 2023. Inflace v EU může dále podpořit euro
    Ve středu pokračoval měnový pár EUR/USD ve vzestupném pohybu. Připomeňme si, že cena se o den dříve ustálila nad klouzavým průměrem, což byl důvod k předpokladu, že nastane změna trendu. Jen pro připomenutí, my jsme o víkendu také hovořili o možné korekci tento týden. Důvod je jednoduchý, tento týden bude zveřejněno mnoho skutečně důležitých statistik a reakce trhu může být nepředvídatelná. Je proto nemožné předpovídat pohyb páru nebo říci, že by dolar měl pokračovat ve svém růstu v rámci 1,5měsíčního trendu. Jak vidíme, první tři významné zprávy v USA tento týden selhaly, což vyvíjelo silný tlak na americkou měnu.
  • Přehled páru EUR/USD. 11. 10. 2023. Francouzská centrální banka nepodporuje další zpřísňování měnové politiky ECB
    Měnový pár EUR/USD pokračoval v úterý ve své korekci směrem nahoru, která začala před několika dny a byla očekávána již několik týdnů. Domníváme se, že korekční pohyb by měl za současných okolností pokračovat, neboť evropská měna již dva měsíce klesá s velmi malou korekcí. Proto bez ohledu na fundamentální a makroekonomické pozadí podporujeme vzestup evropské měny. Samozřejmě se bavíme pouze o korekci. Pokud euro za poslední 2 měsíce kleslo o 800 bodů, lze očekávat korekci ve velikosti 400 bodů. V tuto chvíli pár vzrostl o 170 bodů, takže stále existuje potenciál pro růst.
  • Přehled páru EUR/USD. 13. 10. 2023. Zápis z FOMC neposkytnul jasnou odpověď ohledně úrokové sazby
    Měnový pár EUR/USD během čtvrtka prudce klesl. Tento krok byl samozřejmě vyvolán zprávou o inflaci v USA, o které budeme brzy mluvit. Je však třeba poznamenat, že v podstatě neexistovaly žádné důvody k tak silné reakci trhu. Přesto jsme byli svědky výrazného poklesu páru a jeho konsolidace pod hranici klouzavého průměru. Nyní je další korekční pohyb opět zpochybňován a nedávná vzestupná korekce z minulých dnů a týdnů se zdá být poměrně slabá. Domníváme se, že další část korekce směrem nahoru je možná, protože po poklesu o 800 bodů by mělo dojít k pohybu nahoru alespoň o 200–300 bodů.
  • Přehled páru EUR/USD. 13. 5. 2022. Finsko a Švédsko podají do týdne žádost o vstup do NATO.
    Měnový pár EUR/USD se během čtvrtého obchodního dne v týdnu propadl. Pár z ničeho nic obnovil svůj pád, ačkoli tomu nepředcházelo nic, co by mohlo tento pohyb vyvolat. V předchozích článcích jsme řekli, že téměř jediným růstovým faktorem pro euro může být nutnost čas od času se přizpůsobit. Zdá se však, že ve skutečnosti je vše přesně naopak. Právě kvůli neschopnosti přizpůsobit se obnovil pár svůj obrovský propad. Nutno podotknout, že poslední dny byly pro americký akciový trh a trh s kryptoměnami neveselé. Viděli jsme rekordní pády, které ještě ani nelze považovat za dokončené. Proto na obecném pozadí nový pád eura a libry už ani nevypadá děsivě. Přesto si stojíme za svým názorem: současný pád eura je již naprosto nelogický, trh se nadále vyprodává pouze setrvačností, spekulanti útočí, jelikož trend je silný a přidává se stále více účastníků, kteří na tomto propadu chtějí vydělat.
  • Přehled páru EUR/USD 13. 7. 2022. Zajímá se ještě někdo o inflaci v Americe?
    Měnový pár EUR/USD dosáhl historické úrovně 1,0000 během první poloviny úterní obchodní seance, než klesl na úroveň Murray 2/8. Pokles kotací eura tedy začal v pondělí večer a pokračoval celé pondělí a úterý. Včera došlo k chabému pokusu o dokončení pádu, ale byl tak žalostný, že nedošlo ani k pullbacku. V důsledku toho se evropská měna propadá a zůstává nejasné, co může tento pokles zastavit. Všechny příčiny poklesu páru euro/dolar jsme již vyjmenovali. Navíc jsme milionkrát konstatovali, že fundamentální ani geopolitické souvislosti se v posledních letech nezměnily. Na jakém základě by se měl růst eura očekávat? Domníváme se, že euro se může jako dříve spolehnout pouze na korektivní růst. Kdy korekce začne? Bohužel na tuto otázku je téměř nemožné odpovědět. Protože se pár nachází blízko svých 20letých minim, v současné oblasti prakticky neexistují žádné významné úrovně, od kterých by se cena mohla odrazit a zahájit silnou korekci. Za tuto úroveň bychom mohli považovat 1,000, což je nejen historická, ale také psychologická úroveň. Nicméně, jak vidíme, ke korekci nedošlo, byť s ní bylo počítáno. Vše je pro euro nadále extrémně negativní.
  • Přehled páru EUR/USD 14. 9. 2022. Evropská měna posiluje díky Joachimu Nagelovi.
    Měnový pár EUR/USD v úterý celkem klidně obnovil svůj růst. Již v minulých článcích jsme si řekli, že na jednoznačný závěr o dokončení formování dlouhodobého sestupného trendu je příliš brzy. Tento trend se formoval příliš dlouho na to, aby svůj pohyb dokončil během jednoho týdne. Připomeňme, že máme určitý "bifurkační bod" - 1,0369. Tato úroveň je posledním lokálním maximem. Pokud bude aktualizován, šance na vytvoření nového vzestupného trendu se dramaticky zvýší. Pokud ne, pak bude celý aktuální segment růstu eura jen slabou korekcí, jelikož si pamatujeme, že během celého sestupného trendu pár vykázal korekce maximálně o 400 bodů. A úterý nám výmluvně ukázalo, že úroveň 1,0369 je pro pár nedosažitelná a na konec dolaru je příliš brzy. Trh pouze dostatečně chápal, že inflace v USA v srpnu klesla o něco méně, než se předpokládalo, a pár se propadl o 200 bodů. Co víc k tomu říct?
  • Přehled páru EUR/USD – 17. 1. 2022. Vícenásobné zvýšení sazeb Fedu nemusí Ameriku zachránit před vysokou inflací.
    Měnový pár EUR/USD v pátek prudce klesl. Nebylo to způsobeno fundamentálním pozadím nebo makroekonomickými statistikami. Byl to jen "sesuv půdy". Samozřejmě, celkově slovo "propad" není úplně správné, protože pár klesl pouze o 80 bodů. O většinu pozic, které během týdne s velkými obtížemi nasbíral, však přišel. Připomeňme, že během týdne evropská měna jednoduše rostla a ignorovala "základ", v pátek naopak klesla ignorujíc "základ." Americké statistiky byly zcela ignorovány. Můžeme tedy konstatovat, že pohyb byl minulý týden čistě technický.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FxNet
ATC Brokers
Pax Forex
reklama
Purple MT4 platforma nova