Úterý 19. březen 2024 12:07
reklama
Swissquote Bank
reklama
Instaforex ebook
reklama
Purple pivot points
reklama
Fintokei ProTrader

Trhy jsou optimistický naladěny v očekávaní dvoudenního zasedání FED.

17.09.2013 09:56  Autor: MAYZUS  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk
V pondělí, 16 září, americký trh uzavřel obchodní seancí s nárůstem. Příliv optimizmu byl vysvětlen hlavně tím, že Lawrence Summers, hlavní favorit prezidenta, stáhl svojí kandidaturu na post hlavy FED. Summers byl považován za zastánce zpřísnění měnové politiky, a přesně proto, táto zprava vyvolala narůst poptávky na riziko a průhyb dolaru vůči ostatním měnám. Ted pravděpodobnost toho, že Janet Yellen bude vyvolen jako nový předseda, roste každým dnem. Pochopení toho, že min agresivní kandidát bude vyvolen na místo Bena Bernanke, způsobilo ostrou reakci na trhu.

Nákupy byli takže podpořeny dosažením dohody mezi Ruskem a USA ohledně chemického odzbrojení v Sýrii. Nakonec obchodní seance uzavřela se s nárůstem v 0,77% pro Dow Jones, a dosáhl úrovní 15494,78, S&P500 vyrostl o 0,57% do úrovní 1697,60 bodů, a index hi-tech firem, Nasdaq, klesl na 0,12% do ceny 3717,85.

Informace o tom že syrsky problém byl vyřešen takže ovlivnil komoditní trh, kde Brent klesl do úrovní 109,58$ za barel, a Light dosáhl ceny 105.40$ za barel.

Věšína základních měnových párů otevřelo týden s mezerami, a v průběhu dne se stejně nepodařilo je uzavřít. Nakonec, EUR/USD uzavřel obchodní den okolo 1,3340, GBP/USD uzavřel den na 1,5910. Dnes ráno, vidíme, EUR/USD se obchoduje na hladině 1,3344. Takže dnes budou zveřejněný udaje o ZEW ekonomického sentimentu v Německu, což opět může potvrdit slabost hospodářského oživení v regionu. Ukazatel růstu je na 45,3 z 42 minulého měsíce, ale předpokládá se že poslední zprávy dávají důvod očekávat ještě nižší úrovní. Jestli se to stane doopravdy, par může zkusit projít na další úroveň podpory na 1,3320 a vyjít na úroveň 1,3280.

Tento týden, zasedání FED USA, které začne na konci dnešního dne, je klíčovou událostí. Výsledky budou zveřejněny zítra. Zbývá méně a méně pochyb o tom, že objemy programu kvantitativního uvolňovaní se sníží. Nejpravděpodobnější hodnota snížení se pohybuje kolem $10-15milliardů, jak se očekávalo již dříve. Zítřejší rozhodnutí FED bude diktovat další směřování trhů.
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Trhy interpretovali FED ako holubičí, Čínu už neriešia
    FED komunikuje svoj dlhodobý pohľad na úrokové sadzby prostredníctvom „bodkového grafu“ (dot plot), v ktorom sú zakres...
  • Trhy již počítají s několika zvýšeními sazeb
    Inflace je nyní na nejvyšší úrovni za posledních čtyřicet let. Centrální banky proto pravděpodobně zvýší úrokové sazby nejméně o 50 bazických bodů, uvedl zakladatel Mike Lee Strategy Mike Lee a hlavní stratég Belpointe Asset Management David Nelson.
  • Trhy jsou dopoledne lehce nervózní, a nejen z ECB
    Čtvrteční obchodování na hlavních evropských trzích začíná poměrně opatrně a investoři se drží dál od rizika. Akcie klesají asi o 0,2 procenta, zatímco dluhopisy si připisují zisky při poklesu výnosů třeba v Německu na 10 letech skoro o 2 bazické body. Ještě více míří dolů výnosy v USA, ovšem zlato toho nijak nevyužívá a naopak mírně ztrácí. Eurodolar se po včerejších menších výkyvech usazuje u současných 1,1085 skoro bez pohybu.
  • Trhy jsou napjaté hlavně kvůli Severní Koreji, libra po projevu Mayové začala ztrácet
    Páteční obchodování je zatím na trzích hodně o evropských datech a Severní Koreji. Ta už brzy ráno znovu trochu znervózněla obchodníky poté, co jihokorejská média začala spekulovat o tom, že by Severní Korea mohla brzy v reakci na americké sankce a vystoupení Donalda Trumpa v OSN otestovat další jadernou pumu tentokrát přímo v Pacifiku. Situace se dopoledne trochu uklidnila k čemuž přispěly hlavně velmi dobré výsledky z Evropy (Kamil se jim věnoval tady), ale odpoledne o sobě dalo téma Severní Koreje znovu vědět poté, co americký prezident Trump zveřejnil další výhružný tweet.
  • Trhy jsou napjaté kvůli možnému zvýšení sazeb Fed
    Hlavní akciové indexy zahájily týden slibně, avšak růst dlouho nevydržel a koncem týdne vesměs uzavíraly níže. Americký index S&P 500...
  • Trhy jsou na prahu obratu dolů, shodují se BoA, Citi, SocGen i Morgan Stanley
    Globální finanční trhy jsou v poslední fázi své rally před obratem v cyklu. Shodují se na tom stratégové bank na Wall Street Morgan Stanley, Citigroup, Societe Generale nebo Bank of America. A varují před rozpadem dlouhodobých vztahů ve vývoji akcií, dluhopisů a komodit. A dlouhodobého přehlížení faktů a fundamentu ze strany investorů.
  • Trhy jsou na tom lépe než ráno, ale optimismus nezakořenil. Koruna testuje 26,00
    Makrodata ráno a dopoledne moc nepotěšila, když čínský maloobchod překvapivě zpomalil a o trochu větší, než se čekalo, byl i pokles německé ekonomiky. Od toho se také odvíjel negativní vývoj na hlavních finančních trzích.
  • Trhy jsou nerozhodné. Fed a blížící se data zdrojem opatrnosti
    Dnešní den sice začal pro hlavní evropské akciové trhy růstově, ale zisky se postupně ztenčují a přecházíme ke smíšenému vývoji. Dluhopisy vykazují podobně jako akcie jen drobné změny ve srovnání se včerejškem. Eurodolar momentálně koriguje menší zisky a obchoduje se mírně pod 0,99.
  • Trhy jsou nervózní z Tchaj-wanu, ale více by měly řešit Fed
    Optimismus investorů se postupně přetočil do opatrnosti, a to už včera během amerického obchodování. Dnes pokračujeme v podobném duchu, přičemž hlavní evropské indexy většinou míří dolů. Výjimkou jsou Londýn a Madrid s drobným růstem. Výnosy dluhopisů se posunuly dolů, ovšem během dopoledne, zdá se, narážejí na podporu a pokles přerušují. Eurodolar vrátil část nedávných zisků poklesem na 1,0235. Na koruně se dnes neděje nic podstatného.
  • Trhy jsou optimistické před zasedáním FEDu
    Máme za sebou první obchodní den týdne, kdy nejzásadnějšími událostmi budou zasedání centrálních bank FEDu a ECB. Zámořské trhy se do něho pustily s optimismem. Nejširší index S&P 500 posílil o 0,9 %, nejvíce se však dařilo technologickému indexu Nasdaq, který posílil dokonce o 1,5 %. Poslední týdny zažíváme na trzích vlnu optimismu a index S&P 500 již přidal přes 20 % od svých říjnových minim. Společnost Nasdaq, která provozuje stejnojmennou akciovou burzu, včera propadla o 11,8 %. Oznámila totiž, že bude kupovat softwarovou společnost Adenza za 10,5 miliardy USD, což analytici označují jako „drahou sázku“. Biotechnologický výrobce léčiv Biogen včera rostl o 1,5 %.
  • Trhy jsou pod tlakem z hrozících dovozních cel a sankcí na Irán
    Americký akciový trh uzavřel páteční obchodování vcelku různorodě. Vliv na to měla očekávání, zda se stihne uzavřít obchodní dohoda i s Kanadou a dojde k plnohodnotnému nahrazení stávající dohody NAFTA. To se však nestihlo. Pozitivní ale je, že jednání s Kanadou budou nadále pokračovat a směřovat k uzavření dohody. Průmyslový Dow Jones oslabil o 0,1 %, S&P 500 uzavřel na úrovni čtvrtečních zavíracích cen a technologický Nasdaq si polepšil o 0,3 %. Nejlépe se dařilo sektoru realit a výrobcům luxusního zboží, kteří si shodně připsali 0,4 % hodnoty. Protipólem jim byly energetické společnosti (-0,7 %) a síťové odvětví, které ztratilo 0,5 %.
  • Trhy jsou před daty a firemními výsledky nerozhodné, dolaru se ovšem daří
    Na hlavních trzích během úterního dopoledne nesledujeme jednotný vývoj podle některého z důležitých témat. V poslední době jsme dostali pár slibných zpráv, ale na druhou stranu akcie jsou na maximech a události na programu vybízejí k opatrnosti.
  • Trhy jsou před květnovou zprávou o zaměstnanosti v USA opatrné
    Po prudkém středečním oživení index amerického dolaru ve čtvrtek ztratil trakci a smazal většinu svých týdenních zisků. Trhy zůstávají na začátku pátku relativně klidné, protože investoři čekají na květenová data o počtu pracovních míst mimo zemědělský sektor (NFP) v USA. Futures na americké akciové indexy se obchodovaly beze změny poté, co ve čtvrtek získaly výrazné zisky, a výnosy referenčních desetiletých amerických vládních dluhopisů zůstávají blízko 2,9 %. V rámci evropského ekonomického programu bude zveřejněna zpráva o dubnových maloobchodních tržbách. Nový impuls se bude před víkendem hledat také ve zprávě ISM PMI v amerických službách.
  • Trhy jsou před zasedáním FOMC opatrné
    Zlato obchoduje opatrně, protože účastníci trhu čekají na výsledky zasedání FOMC. V tuto chvíli se žlutý kov obchoduje za 1 673 amerických dolarů za trojskou unci. Ve včerejší seanci si připsal pouhé 1 %.
  • Trhy jsou před zprávou o inflaci v USA opatrné. Přehled USD, EUR, GBP
    Trhy byly ve středu ráno opatrné z důvodu očekávání výsledků jednání mezi Bidenem a předsedou Sněmovny reprezentantů McCarthym o dluhovém stropu USA. Žádná ze stran není ochotna jednat o krátkodobých řešeních, která by umožnila zvýšit výpůjční strop, a nejsou připraveny na kompromisy. Nemělo by se očekávat rychlé řešení a možná při hledání řešení nastane riziko defaultu.
  • 📆 Trhy jsou před zveřejněním NFP nejisté
    Data z amerického trhu práce, klíčové makro tohoto týdne, budou zveřejněna ve 14:30. Výsledky reportu jsou důležité pro americkou centrální banku Fed, která bude v nejbližších měsících rozhodovat o utahování měnové politiky.
  • Trhy jsou před zveřejněním NFP ve výborné náladě
    Akciovým trhům se dnes opět daří. Indexy v Evropě vede FRA40 (1,4 %) a Wall Street roste už pátý den v řadě. Investoři vyčkávají na data z amerického trhu práce. NFP report bude zveřejněn ve 14:30 a mohl by mít výrazný dopad na závěr obchodování tohoto týdne. Připomeňme si, že ADP a ISM reporty poskytly naprosto odlišné obrázky vývoje pracovního trhu v USA. Konsenzus na NFP hovoří o růstu zaměstnanosti o 185 tisíc nových pracovních míst.
  • Trhy jsou stále trochu zaskočené. Akcie v Evropě lehce klesají, dolar se snaží hájit zisky
    Do nového týdne finanční trhy vstupují stále poněkud zaskočené. Americké ekonomice se totiž podle nových dat vede příliš dobře na to, aby Fed snižoval sazby tak agresivně, jak si trh za poslední zhruba měsíc namaloval. Po solidních číslech z trhu práce se očekávaná trajektorie celkově o něco zvedla. Letos by Fed měl podle trhu stihnout spíše jen dvojí snížení sazeb, další jedno si nechat na první kvartál 2020 a ke čtvrtému se možná ani nedostane.
  • Trhy jsou v dovolenkovém módu
    Evropské akciové trhy se aktuálně pohybují v zisku, který se v drtivé většině případů pohybuje kolem jedné desetiny procenta. Hlavní index Stoxx 600 není žádnou výjimkou a i jeho zisk je 0,1 %. Nejlépe se daří realitním developerům (+0,8 %) či energetickým společnostem (+0,7 %). Na opačné straně se s nejhlubší ztrátou 0,8 % nachází síťová odvětví. Trhy ve Spojených státech jsou dnes z důvodu oslav Dne nezávislosti zavřené.
  • Trhy jsou zaplaveny fixaci zisku.
    V úterý obchodní seance uzavřela se v červené zóně. Investoři postupně se připravují ke klíčovým událostem tohoto týdn...
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
GKFX
Purple Trading
Windsor
reklama
XTB trading konference 2024