Čtvrtek 28. březen 2024 13:33
reklama
Purple pivot points
reklama
InstaForex Autochartist
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Dukascopy new

INDEX S&P500 SE OPĚT PŘIBLIŽUJE K DOSAŽENÍ ABSOLUTNÍCH MAXIM

30.04.2013 11:04  Autor: MAYZUS  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk
V prvním dnu tohoto týdne se index S&P500 přiblížil k nedávno získanému historickému maximu a nyní má šanci pokračovat ve svém vzestupu. Ve včerejším obchodování si přidal dalších 0,72%. Kotace byly ukončeny na úrovni 1593,61 bodů. K absolutnímu rekordu chyběl sotva jeden bod. Za nejbližší úroveň odporu stanovujeme úroveň 1610, která může být dosažena v tomto stoupajícím trendu.

Býci se stavěli pozitivně k nadcházejícím setkáním klíčových centrálních bank -1. května bude ukončen meeting FRS a 2. května bude Evropskou centrální bankou vyneseno rozhodnutí o úrokových sazbách. Od FRS komunita investorů očekává komentáře k nedávnému zhoršení makroekonomických statistik nebo přinejmenším sliby o rozšíření QE do konce tohoto roku. Od Evropské centrální banky se očekává pokles úrokových sazeb, který dozraje jako následek nedostatku restituce ekonomiky v regionu. Spekulativní očekávání přístupných peněz jako vždy zajistí chuť riskovat a pondělí nebylo výjimkou.

Obchodování na asijských akciových trzích se dnes vyznačuje pozitivní dynamikou, která pokračuje ve včerejším růstu, ale japonský trh, který se vrátil ze dnů rozprodeje, vypadá podstatně hůře, než ostatní. Jedním z důvodů je dynamika měnového trhu, kde pár USD/JPY pokračuje v obchodování pod úrovní 98, kam se dostal z minulé úrovně 100.

Také dnes byla zveřejněna velká skupina makro statistik Japonska, zejména těch pozitivních, nicméně tento faktor je značně ignorován japonskými investory. Obzvláště míra nezaměstnanosti poklesla v březnu na 4,1%, náklady domácností vzrostly o 5,2% ve výroční kalkulaci, produkce PMI indexu se zvýšila na 51,1 a maloobchodní prodej největších sítí vzrostl o 2,4%. Pouze průmyslová produkce dopadla hůře, než se očekávalo a za měsíc březen vzrostla pouze o 0,2%, zatímco předpovědi hovořily o 0,4%.

Mezitím v Austrálii pokračuje růst bankovního sektoru a včerejší lídři růstu - National Australia Bank a New Zealand Banking Group si dnes přidali 2,5% a 4,5%.

Ceny ropy a drahých kovů jsou dnes ráno o něco slabší. Brent obchoduje na úrovni 103.55 amerických dolarů za barel, zatímco ztratil 0.25%. Zlato a stříbro jsou na úrovních 1460.93 a 23.98.
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Index spotřebitelské inflace a zápis z měnového zasedání ČNB by neměly mít na kurz koruny větší dopad
    Centrální banky v ČR, Polsku, Velké Británii a eurozóně ponechaly minulý týden současné nastavení měnové politiky beze změny. Tento výsledek...
  • Index spotřebitelských cen ve Spojeném království klesá, zaměření na maloobchodní tržby v USA a Spojeném království
    Asijsko-pacifické akcie se ve středu obchodovaly na vyšší úrovni, přestože Bank of Japan (BoJ) oznámila své rozhodnutí nezměnit politiku kontroly výnosové křivky. Na tiskové konferenci guvernér BoJ Haruhiko Kuroda uvedl, že "není to tak dlouho, co jsme v prosinci rozhodli o našich opatřeních. Pravděpodobně bude trvat ještě nějakou dobu, než se opatření začnou projevovat na fixaci funkce trhu". Podle očekávání BoJ ponechala úrokové sazby beze změny.
  • Index spotřebitelských cen v Turecku jednoznačně překvapil růstem!
    Dynamika inflace v Turecku překvapivě roste, pokud jde o údaj za listopad. V meziměsíčním srovnání se údaj zvýšil na 9,5 %, zatímco očekávání činilo 8,5 % a předchozí údaj 3,92 %. V meziročním srovnání dosáhl údaj 47,83 % oproti očekávání 46,8 % a předchozímu údaji 38,2 %.
  • Index S&P 500: Apple posunul index výše
    Zářijový futures kontrakt hlavního akciového indexu S&P 500 v mimoburzovním obchodování klesá 0,2 % d/d na 1991. Ve ...
  • Index S&P 500, denný výhľad od 3cAnalysis
    Koniec sekvencie vyšších týždenných miním zmenil signály na tento týždeň na dočasne medvedie. Počiatočné straty v pondelok o 100 bodov však už prilákali kupujúcich späť na trh z úrovne 2931, čo je 62% korekcia rastu od májovej základne a viedli k zmene signálov v utorok na býčie. Hoci sa tieto potvrdili, silné otvorenie trhu s nevyplneným oknom a rastom o 91 bodov sa nakoniec zastavilo. Interpretácia signálov a reálnych úrovní je zložitá, ale na stredu je veľmi opatrný medvedí sentiment a predpokladáme nečinnosť pri otvorení trhu a predaj iba rastu ku 3156.5, včerajšie maximum (riziko predpokladáme v raste nad 3194.5, otvorenie trhu 9. júna), alebo predaj iba prierazu úrovne 3060, včerajšie minimum (riziko predpokladáme v raste ku 3100). Cieľ, v prípade prierazu úrovne 3060 predpokladáme v poklese ku 3024, Marabuzo čiara v pondelok a 2923.5, základňa tohto týždňa.
  • Index S&P 500, denný výhľad od 3cAnalysis
    Signály na tento týždeň naďalej poukazujú na rast, ale s denným sentimentom prevyšujúcim 3 mesačné maximá je výhľad opatrný a poukazuje aj na nákupy poklesov. Pondelok síce priniesol rast, ale spolu s niektorými skorými príznakmi divergencie sa ukazovatele rastového momentu oslabili. Aj pri absencii predajného signálu však existuje nebezpečie poklesu, a tak náš dnešný výhľad predpokladá nečinnosť pri otvorení trhu, ale predaj iba rastu od 3080 (riziko straty pri raste nad 3116, marcové maximum), alebo predaj iba prierazu pod 3009, včerajšie minimum (riziko straty pri raste ku 3040). Cieľ pri prieraze pod 3009 predpokladáme v poklese ku 2992, piatková základňa a 2965, minimum v stredu.
  • Index S&P 500 dosáhl hodnoty 2 687
    S&P 500 včera dosáhl hodnoty 2 687 a od této úrovně vykázal menší pokles. Skok byl hlavně kvůli nadějím z uvolnění obchodních vztahů mezi USA a Čínou. Čína nakupuje obrovské množství sójových bobů a má údajně objednávku až na 2 miliony tun (podle americké rady vývozu sóji).
  • Index S&P 500 malým růstem atakuje rekordy
    Hlavní akciový index S&P 500 v mimoburzovním obchodování roste 0,1% d/d na 1876. Malé změny indexu nastaly i během ...
  • Index S&P 500 po Fedu opět na rekordech
    Hlavní akciový index S&P 500 v mimoburzovním obchodování klesá 0,3% d/d na 1950. Trh včera večer prudce posílil na nový rekord po rozhodnutí...
  • Index S&P500 postavil nový rekord.
    Ve čtvrtek, 19 září, americký trh uzavřel obchodní seancí s menším snížením. V průběhu seancí index S&P500 postavil no...
  • Index SP 500 se snaží vytvořit nové maximum
    Index SP 500 se dnes snaží zaznamenat zelenou svíčku, když se obchoduje v rušné oblasti 4 533-4 550 bodů. Zdá se, že agresivnímu pohybu od minima z října došla pára, zejména poté, co index SP 500 nezaznamenal nové maximum pro rok 2023 nad úrovní 4 607 z července 2023. Předpokládá se, že současný býčí trend stále trvá, ale ukazatele hybnosti jsou připraveny stát se medvědími.
  • Index S&P 500 se vyhoupl nad 2 200 dolarů a na nové historickém maximum
    Úterní seance zatím plynule navazuje na včerejší obchodování. Také dnes probíhá obchodování na nízkých objemech a také dnes je toto stabilní prostředí zřejmě hlavním motorem růstu většiny akciových indexů. Ty přidávají v Evropě něco přes půl procenta, díky čemuž se například německý DAX vyhoupl znovu nad hranici 10 700 euro. Resistenci na úrovni říjnového maxima však německý index stále prolomit nedokázal a zůstává dál uvězněn v bočním trendu, ve kterém se drží od letošního srpna.
  • Index S&P 500 směřuje k nejdelšímu růstu v tomto roce, VIX pod 20
    Pokud dnes americké akcie uzavřou v černých číslech, tak završí počet ziskových seancí v řadě na čísle 5 - to by zname...
  • Index S&P 500 ukazuje světu, že technologie a její pokrok nikdy nevyjdou z módy
    V neustále se vyvíjejícím prostředí finančních trhů je jeden index důkazem neochvějného kouzla technologií: S&P 500. Uprostřed bouřlivých vln ekonomické nejistoty se index S&P 500 stal majákem pozitivity a prokázal pozoruhodnou odolnost, která předčí jeho současníky.
  • Index S&P 500 v rozkolísaných časech. Patnáctý medvědí trh bude zřejmě trvat déle než rok
    Akciové trhy poslední dobou zažívají poměrně velké poklesy. Týká se to rovněž indexu S&P 500, který patří mezi hlavní americké indexy. Vysoké propady a volatilitu posledních měsíců může nezkušený investor vnímat jako riziko, ten zkušený v ní naopak vidí příležitost. Medvědí trh poskytuje připraveným investorům příležitost nakupovat akcie se slevou.
  • Index S&P 500 v tomto týdnu oslabil
    Americké akciové trhy v posledních dvou týdnech zaznamenaly solidní růst. Obzvláště silný byl minulý týden, kdy index S&P 500 posílil o 2,5 %. Index S&P 500 v tomto týdnu odepsal mírných 0,4 %, zatímco technologický Nasdaq 100 dokázal vykřesat minimální růst, a tak si připsal již šestý růst během posledních sedmi dní. Cena ropy Brent se poprvé od listopadu minulého roku vyšplhala na 90 USD/barel. Růst ceny ropy pomohl nahoru akciím ropných producentů, když akcie Chevron nebo Marathon Petroleum přidaly přibližně 1 %. Ve většině sektorů jsme včera sledovali spíše pokles. Opačným směrem se spolu s ropným sektorem vybraly i technologie.
  • Index S&P 500, výhľad od 3cAnalysis na 15.9.2021
    Technické analýzy pre vybrané menové páry, akciové indexy a komodity ponúkajú možnosť nahliadnuť na spôsob, akým sú tieto dnes poskytované inštitucionálnym klientom či profesionálnym obchodníkom na kapitálových trhoch.
  • Index stavitelů domů v USA zklamal, Yellen neřekla nic zásadního pro trhy, analýza USD/CAD
    Americký index spotřebitelských cen (CPI) si v minulém měsíci připsal 0,2 procentní zisk a překonal tak tržní pre...
  • Index S&P 500 – jeden z nejdůležitějších indexů v USA
    Standard & Poor’s 500, často zkráceně označovaný jako S&P 500 (nebo jen S&P), je americký index akciových trhů založený na tržních kapitalizacích 500 velkých společností, které mají akcie listované na burzách NYSE nebo NASDAQ.
  • Index S&P 500 se odrazil od zásadní podpory (TA,D1)
    Index S&P 500 se odrazil od důležité zóny supportu nad úrovní 1980 bodů. Blízkost kulaté hladiny dává této podpoře velký význam a její ubránění by mohlo znamenat restart na vyšší hodnoty. Podpoře pomáhá také nedaleký průběh 200 – denního klouzavého průměru a Fibo 38,2 % růstu od 10. února do 8. června.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei SwiftTrader