Středa 24. duben 2024 21:23
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster

Týden na pražské burze: 3,33 do tisíce. Erste +14 %

27.01.2012 18:22  Autor: Patria  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Opožděný lednový efekt na domácí akciové burze pokračuje. Pokud se jejímu hlavnímu indexu PX podaří posílit o dalších 3,33 procenta, prolomí hranici jednoho tisíce bodů směrem vzhůru. V týdnu právě uplynulém přidal 3,74 procenta výše na metu 967,80 bodu. V čele SPADového pole se s odstupem skví akcie Erste, zlepšující si reputaci. V tomto týdnu, na vlně růstu finančního sektoru v celé Evropě, posílily o bezmála 14 procent nad 430 korun za akcii a ze svého letošního dna 9. ledna na 313 korunách titul posílil již o 38 %. Dařilo se s růstem o 9 % k 96 korunám i akciím developera Orco, kde valná hromada rozhoduje o směně dluhu německé Orco Germany na akcie skupiny. V souladu s vývojem ve finančním sektoru se růstem o 5,6 % připojila Komerční banky před snížení ratingu od S&P kvůli předchozímu snížení hodnocení Francie a následně mateřské Société Générale. Získání licence v Polsku pomohlo o více jak 5 % výše také Fortuně. Na opačné straně SPADového spektra jsou akcie NWR s poklesem o více jak 4 %. NWR oznámila sice nižší dojednané ceny koksovatelného uhlí i koksu pro 1Q, ale s vývojem trh počítal a výsledek je spíše pozitivem. K tomu je třeba připočíst překonání loňských cílů produkce. Ustoupily také akcie ČEZ.

Vítězové a poražení na pražské burze tohoto týdne:
Růsty% změnaZávěr KčPoklesy% změnaZávěr Kč
Akcie Erstebank13,74431,20NWR-4,15140,90
Akcie Orco8,9796,00ČEZ-1,06767,00
Akcie KITD7,37207,00PM ČR-0,8811686,50
Akcie KB5,573695,00Pegas0,00450,00
Akcie Fortuna (akcie Fortuny)
5,26100,00
Akcie AAA Auto3,8618,30
Akcie CETV2,95135,90
Akcie VIG1,69840,00
Akcie Telefónica CR0,53377,00
Akcie Unipetrol0,41171,50

Úvod nového týdne byl v režii kupců, kteří se soustředili na zástupce bankovního sektoru v čele s rakouskou Erste Bank. Titul v pondělí svým více jak 12%! růstem podpořil index PX , který si připsal 2,3 % a končil na 957 bodech. Ranní optimismus na bankách přinesla mimo jiné zpráva, že Francie a Německo dnes při jednání ministrů financí v Bruselu navrhnou zmírnit globální pravidla kapitálové přiměřenosti bank, aby předešly situaci, kdy se nedostatek úvěrů stane dalším balvanem na zádech klesající ekonomiky. Návrh dokumentu, který dnes ocitoval deník FT volá po zvláštní dohodě pro banky, které zároveň vlastní pojišťovny. Ministři prý také chtějí navrhnout tříletý odklad pro povinné zveřejňování indexů úvěrové zátěže. Na pozadí sporů o zvláštní pravidla pro banky ovládající pojišťovny jsou dle listu potřeby Francie a Belgie ohledně případného navyšování kapitálu v Société Générale a Crédit Agricole o miliardy eur. Následné komentáře politiků však prvotní silná slova zmírňovala. Vzpruhou pro akcie Erste Bank byla také zpráva analytiků Goldman Sachs. Ti doporučují akcie Erste Bank k nákupu s cílovou cenou blízkou 560 Kč kvůli "abnormální valuaci", podle níž má banka celkovou kapitalizaci podobnou KB, navzdory rozdílnému rozsahu podnikání v regionu CEE. Erste také oznámila, že splácí emisi tříletých dluhopisů vydaných v roce 2009, zajištěných garancemi rakouské vlády, v celkovém objemu 1,5 miliardy eur. Jde o třetí ze čtyř vládou garantovaných emisí. Podle banky zbývá uhradit ještě čtvrtou takovou emisi v rozsahu 1,5 mld. EUR, tak je splatná v únoru roku 2014.

NWR oznámila, že pro první čtvrtletí letošního roku dohodla s odběrateli cenu za tunu koksovatelného uhlí 142 EUR (mezikvartální pokles o 13 procent), tuna koksu zlevní o 11 % na 311 EUR, ale cena energetického uhlí pro rok 2012 stoupne o 11 procent na 74 EUR. Společnost také oznámila překonání loňských cílů pro produkci a prodeje a vytyčila si nové cíle pro rok 2012. Pro letošní rok NWR očekává produkci ve výši mezi 10,8 a 11 mil. tun uhlí a 700 tis. tun koksu a dosažení externích prodejů ve výši mezi 10,25 a 10,5 mil. tun uhlí, přičemž prodeje mají dle prognózy být složeny přibližně z 48 % koksovatelného uhlí (včetně PCI koksovatelného uhlí) a z 52 % energetického uhlí. NWR dále v roce 2012 očekává prodeje přibližně 600 tis. tun koksu.

CETV bylo pozitivně ovlivněno pondělními komentáři šéfa skupiny. Reklamní trh v Česku by měl letos růst už proto, že lze předpokládat nárůst objemu reklamy směřující do komerčních stanic vzhledem k ukončení prodeje reklamního času na veřejnoprávní televizi, uvedl pro Hospodářské noviny generální ředitel Sarbu. Ten také řekl, že společnost má dostatečnou likviditu a bez problémů tak vyrovná první splátku dluhu ve výši 130 mil. USD, která je splatná v příštím roce. Titul připsal 7,4 %.
V úterý se dostavil menší výběr zisků. Standard & Poor's v noci na úterý snížila hodnocení úvěrové spolehlivosti čtyř francouzských bank po nedávném snížení hlavního ratingu Francie. Rating Société Générale klesl o jeden stupeň na známku "A" z dosavadní "A+". V důsledku byl také rating Komerční banky snížen na "A" z dosavadního "A+". "Snížení ratingu Komerční banky agenturou Standard&Poor's je důsledkem dřívějšího snížení ratingu Francie a agentura jej neodůvodňuje žádnými vnitřními faktory ohledně KB nebo Société Générale. KB není závislá na likviditě přijaté z finančních trhů a snížení ratingu nebude mít na postavení banky vliv,“ uvedla mluvčí KB Klucová pro Patria.cz.

Rakouský dohled nad bankami FMA pak uvedl, že bude po EBA požadovat, aby zahrnula do kapitálu bank ve svých kritériích nehlasující participační kapitál, který Erste a Raiffeisen emitovaly v roce 2009 jako součást dohod s vládnou pro poskytnutí státní finanční pomoci. Erste v roce 2009 emitovala privátním investorům participační kapitál v rozsahu 540 milionů eur. Emise byla jednou z podmínek pro poskytnutí vládní pomoci 1,2 miliardy eur. V prosinci přitom EBA kapitálový nedostatek Erste spočetla na celkem 743 milionů eur, role participačního kapitálu by v případě jeho uznání tedy byla poměrně zásadní. Fortuna v Polsku zahájí nabídku internetového sázení.

Ve středu pokračovala pražská burzy v poklesu, ale ztráty nebyly velké, navíc na slabém objemu. V poklesu pokračovaly akcie Erste a ČEZu, které zakončily více než procentním poklesem. S&P ukončila více než měsíc a půl trvající revizi ratingů trojice významných rakouských bank. Erste Bank z ní, stejně jako Raiffeisen Zentralbank Oesterreich a KA Finanz, vyšla bez úhony. Rating Erste i České spořitelny po dnešku zůstává na „A“ a z výhledu „rating watch negative“ hrozícího okamžitým downgrade je nyní dlouhodobější „negativní“ výstraha.

ČEZ uzavřel bilaterální úvěrovou smlouvu s Goldman Sachs Bank USA v objemu 40 mil. EUR a splatností 3 roky. Zdroje budou použity na všeobecné potřeby skupiny ČEZ. Akcie AAA Auto ponechaly bez reakce zprávu, že generální ředitel Anthony Denny mimo trh (OTC) nakoupil 320.209 kusů akcií společnosti za celkem 5,7 milionů korun a posílil tak svůj podíl ve firme k 78 procentům.

Čtvrteční seance přinesla obrat a na pražskou burzu podobně jako ve zbytku evropského regionu zajímavé zisky spojené s nočním prohlášením šéfů americké centrální banky o budoucím nastavení měnové politiky a především setrvání úrokových sazeb na historických minimech minimálně do konce roku 2014. Finanční ředitel skupiny ČEZ Martin Novák uvedl, že projekt za stovky miliard korun na dostavbu dalších dvou bloků jaderné elektrárny Temelín možná bude vyžadovat zapojení investora. Hlavním zdrojem financování však má být cash flow a cílem je dosáhnout stavu, kdy nebude ohrožen rating ani výplata dividendy akcionářům. Představenstvo Unipetrolu v rámci vybraných provozních výsledků za 4Q uvedlo, že provozní zisk za kvartál bude záporný a dokonce horší než v předchozím kvartálu. Společnost oznámila, že zaúčtuje na provozní úrovni jednorázovou položku v hodnotě přes 500 milionů korun v souvislosti s poklesem hodnoty fixních aktiv své dceřiné společnosti Paramo. Negativní dopad na EBIT bude mít podle společnosti také vývoj směnných kurzů za 4. kvartál, pozitivní efekt se pak očekává od operací s emisními povolenkami.

V pátek domácí trh nedokázal zvrátit negativní dopolední vývoj a dolů ji tlačil především bankovní sektor. Finanční ředitel ČEZu Martin Novák uvedl, že ČEZ může prodat minoritní podíl v ČEZ Obnovitelné zdroje a souvisejících aktivech penzijním fondům či jiným institucionálním investorům, aby získal zdroje na rozvoj větrných parků v sousedních zemích. Zároveň vyloučil možnost primárního úpisu akcií. NWR bylo pod tlakem sníženého doporučení od Komerční banky napříč spektrem ze stupně „koupit“ na „prodat“. Cílová cena byla snížena na 136 Kč z 213 Kč, Komerční banka snížené doporučení odůvodnila výsledkem prodejů. ÚOHS na svém webu uvedl, že se znovu zabývá výší pokuty, kterou uložil v roce 2004 Českému Telecomu za zneužití dominantního postavení. Pokuta ve výši 81,7 mil. Kč je znovu ve hře, a dokonce se znovu může zvýšit. Telefónica O2 podle dostupných informací sankci zaplatila, stát ji ale po jednom z průběžných soudních rozhodnutí musel vrátit. Akcie společnosti Orco po dopoledním více než 10% růstu část zisků odepsaly a zakončily na ceně 96 Kč za akcii. Na dnešek byla svolána valná hromada, na které se mělo pokročit v plánu směny dluhu Orco Germany na akcie skupiny.

Patria nabízí informaci k IPO potenciálním investorům do akcií AVG Technologies. Do blízkosti jedné miliardy amerických dolarů by se mohla dostat tržní hodnota původem české společnosti AVG Technologies, která oznámila primární úpis akcií na klíčové burze NYSE ve Spojených státech. AVG chce investorům nabídnout celkem osm milionů akcií. Polovina akcií přitom má být nově vydaných a polovinu, tedy 4 miliony, budou prodávat stávající akcionáři. Iniciační cenové rozpětí je stanoveno na 16 až 18 dolarů za akcii. Plné využití opce na dalších 1,2 milionu akcií a teoretické umístění emise na horním okraji rozpětí by AVG vyneslo z primární emise akcií přes 165 milionů dolarů (9,2 mil. x 18 USD).

O nově vydávané akcie společnost AVG Technologies je možné žádat i přes obchodníka s cennými papíry Patria Direct a to výhradně na telefonní lince (+420) 221 424 424 do dne 1. února 2012 do 14:00 hodin. Veškeré podrobnosti na odkaze zde.

Jednotlivé zprávy k tuzemským akciovým titulům naleznete v sekci Akcie - ČR.

Zdroj: šíře trhu, ČEZ burza, ČEZ dividenda, ČEZ dividendy, ČEZ online, Česká burza cenných papírů, Černý pátek na newyorské burze, člen burzy

Slovník pojmů:

KOBOS (Kontinuální Burzovní Obchodní Systém)
Segment pražské burzy cenných papírů. Způsob obchodování v rámci automatických obchodů. Při párování objednávek se uplatňuje princip cenové a následně časové priority.
Klíčová slova: Komerční banky | ÚOHS | Telefónica | ČR | Zajímavé zisky | Pokles | Ceny | O2 | JDE | Výplata dividendy | Uhlí | Burzy cenných papírů | Měnové politiky | Růst | Akcie společnosti | Cíle | Negativní dopad | Dna | Pojišťovny | Emise akcií | Výplata | Finanční ředitel | Akcie skupiny | Společnosti | Nárůst objemů | Martin Novák | Získání licence | Provozní zisk | FT | Jaderné elektrárny | Miliardy eur | Pražské burzy | Představenstvo | | Úpis akcií | Temelín | Způsob obchodování | Miliardy | Raiffeisen | AVG | Generální ředitel | Fortune | KB | Primární emise akcií | Noviny | Primární úpis akcií | Pegas | Rozvoj | Společnost | Ekonomiky | Vývoj | Prognózy | Americké centrální banky | Globální pravidla | Ministři | Týden na pražské burze | Vývoj směnných kurzů | Belgie | Výběr zisků | Akcionáři | VIG | Unipetrol | Erste | Ztráty | Hodnocení úvěrové spolehlivosti | S&P | AAA | Standard & Poor's | Sázení | Burzovní obchodní systém | Erste Bank | Podnikání | Nastavení měnové politiky | Bankovní sektor | Společnost Crédit Agricole | Černý pátek na newyorské burze | Burze | KOBOS | Primární emise | Člen burzy | Crédit Agricole | Šíře trhu | ROCE | Lednový efekt | KOBOS (Kontinuální Burzovní Obchodní Systém) | Cílová cena | Cenové rozpětí | CEE | Zisky | Zprávy | Zpráva | Patria Direct | Tržní hodnota | Trh | Société Générale | Slovník pojmů | Patria.cz | Hospodářské noviny | Fortuna | ČEZ online | ČEZ dividendy | ČEZ dividenda | ČEZ burza | Česká burza cenných papírů | Cena | Banka | Akcie VIG | Akcie Unipetrol | Akcie KB | Akcie Fortuny | Akcie Fortuna | Akcie Erstebank | Akcie Erste Bank | Akcie Erste | Akcie CETV | Index | Burzy | Financování | Akcie ČEZ | Akcie NWR | Optimismus | Zisk | Patria | Komerční banka | Goldman Sachs | Obchodování | ČEZ | USD | EUR | Doporučení | Banky | Černý pátek | Rating | Opce | Obchodní systém | OTC | NYSE | Index PX | IPO | Emise | EBIT | Downgrade | Dividenda | Centrální banky | Cash flow | Burza cenných papírů | Burza | Valná hromada | Akcie | Kapitál | Dividendy | Francie | Německo | Česká burza | USA |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Týden na pražské burze: Na horské dráze nejvýš NWR, ztráty na ředíce-oddlužujícím Orcu a CETV s nedůvěrou GS
    Domácí burza se v tomto týdnu pod střídajícím se optimismem a obavami vzorově zavlnila, aby jen přerozdala procenta mezi tituly a indexu PX ponechal to, s čím do týdne vkročil. Dobré zprávy střídaly ty slabé a nakonec velmi nadějný páteční růst, který mohl přinést zisky v řádu procent, zhatily postupně sáknoucí spekulace, že ještě dnes dojde na naplnění hrozby ratingové agentury Standard & Poor?s a řadě zemí eurozóny bude sražen jejich rating. Podle posledních zpráv má na zveřejnění dojít po závěru trhů v USA. Červeň tak zasáhla Prahu, Evropu i Wall Street.
  • Týden na pražské burze: Proč je koruna tak silná?
    V uplynulém týdnu jsme získali mnoho makroekonomických dat. Nejzajímavějším údajem bylo zveřejnění prosincové inflace, která opět ukázala pokles. Mimo to nám ČNB doručila údaje o devizových rezervách.
  • Týden na pražské burze: Přinese válečná daň rozpočtu očekávaný příjem?
    Uplynulý týden přinesl pokles napříč evropským akciovým trhem. Jedinou makroekonomickou událostí tuzemské ekonomiky bylo zveřejnění konjunkturálních průzkumů. V následujícím týdnu nás čeká pokračování výsledkové sezóny na pražské burze, kde bude zveřejňovat Erste. Budou zisky bankovního sektoru dostatečné, aby pokryly vládní výdaje na pomoc občanům?
  • Týden na pražské burze: Solidní výsledky VIG a topící se tuzemský hypoteční trh
    V uplynulém týdnu jsme byli svědky několika makroekonomických událostí, nejvýznamnější z nich bylo zveřejnění tuzemského PPI. Přestože se výsledková sezóna blíží ke konci, zajimavých momentů je stále mnoho, jedním z nich bylo i zveřejnění reportu Vienna Insurance Group.
  • Týden na pražské burze: Vláda chce zestátnit ČEZ za každou cenu, koruna stále posiluje
    Akciové indexy v uplynulém týdnu získaly i díky zveřejnění pozitivních zpráv z USA, kde mimo jiné pokračuje výsledková sezóna. Nejziskovějším titulem pražské burzy se stal ČEZ, který velmi pozitivně reagoval na jednání Legislativní rady vlády. Nicméně po odmítnutí návrhu, jež by připravil cestu k pohodlnému zestátnění ČEZ, akcie největšího producenta ztratily dynamiku. V příštím týdnu bude kromě HDP zveřejněno i rozhodnutí ze zasedání ČNB a zimní makroekonomická prognóza 2023. Více informací již nyní v našem videu. V pátek 3. února pak zahájí výsledkovou sezónu Moneta, od které se čeká doručení výnosů za 4. čtvrtletí ve výši 2,78 mld. korun a čistého zisku 709 mil. Kč.
  • 📊 Týden na pražské burze: Výhled na vysoké zdanění ČEZ a výrazné snížení inflace
    V uplynulém týdnu jsme měli možnost sledovat několik zajímavých makroekonomických událostí. Nejvýraznější vliv na evropské akciové trhy mělo zveřejnění americké inflace, která zlepšila obecný sentiment a přispěla i k růstu pražského indexu. Kromě toho byly doručeny výsledky ČEZ, jež dopadly výrazně nad očekáváním, navíc vedení společnosti oznámilo, s jakým zdaněním počítá.
  • Týden na pražské burze: Výplach na akciích Komerční banky a insider transakce v Kofole
    Akcie na pražské burze zaznamenaly v minulém týdnu výrazné poklesy. Kromě velkých pohybů byla zaznamenána i insider transakce v Kofole a data z výrobního sektoru.
  • Týden na pražské burze: Výsledková sezóna začala, ČEZ očekává 60miliardový zisk
    Minulý týden byl kvůli státnímu svátku na pražské burze o jednu seanci kratší. Generální ředitel energetické skupiny ČEZ v neděli uvedl, že společnost nadále počítá s čistým ziskem pro letošní rok v rozmezí 60 – 65 miliard korun. Ve čtvrtek 27.10. zahájila výsledkovou sezónu za 3. čtvrtletí Moneta, přičemž v tomto týdnu budou následovat výsledky Erste a Komerční banky. Nejdůležitější makroekonomickou událostí, která nás čeká ve čtvrtek, bude zveřejnění výše sazeb ze strany ČNB.
  • Týden na pražské burze: 18% inflace a topící se ČEZ
    Inflace dosáhla v září meziročního růstu o 18 %, což je nejvíce od prosince 1993. Tyto zprávy se spolu s dalšími makroekonomickými údaji propsaly do výkonnosti pražského indexu PX (CZKCASH), který v minulém týdnu ztrácel. Akcie ČEZ (CEZ1.CZ) v minulém týdnu padaly volným pádem a odepsaly téměř 13 %.
  • Týden na pražské burze: 3Q výsledky načal Unipetrol. Orco -16 %, před STARTem neztratil KITD
    Ztrátový je právě uplynulý týden pro index pražské burzy PX jako celek i naprostou většinu SPADových titulů. Na straně poklesů dominují akcie developera Orco, které ústupem o bezmála 16 procent na 63,5 Kč v týdnu vracejí nemalou část dříve nakumulovaných zisků s podporou nového největšího akcionáře, na růstové straně naopak zůstávají pouze akcie KIT digital, které se rozloučily se segmentem SPAD a od pondělka vedle hlavního obchodování na americkém trhu Nasdaq v Praze zůstanou na novém trhu START. Bilance týdne znamená +2,4 % na 46,1 Kč.
  • Týden na pražské burze: 7. 10. 2022
    Pražská burza v uplynulém týdnu získala i přes zhoršující se sentiment na evropských trzích a v USA. Nejvíce tuzemský trh ovlivnilo zveřejnění domácího PMI z výrobního sektoru. Následující týden bude pro akcie obchodované na primárním trhu poměrně zajímavý, protože již v úterý se dozvíme údaje o tuzemské inflaci, která by dle odhadů měla meziročně dosáhnout stejně jako v srpnu na 17,2 %.
  • Týden na trzích: Akcie i přes krátkodobé korekce udržují trend
    Akciové trhy se začínají čím dál více soustředit na reálná data z ekonomiky, jelikož pochopily, že americký Fed již nemá čím překvapit a další pohyb v sazbách bude níže. Krátkodobě je na trzích cítit volatilita, kterou pravděpodobně způsobují spekulanti výběry rychlých zisků, jakmile se indexy dostanou na nová historická maxima. Tahounem však začíná být čím dál více index S&P 500, což ukazuje na více rozprostřené zisky mezi sektory. V týdnu nás čekají data americké inflace za měsíc únor. Jde o nejdůležitější makro týdne, které bude pro trhy jakýmsi zdrojem volatility, nicméně pokud dopadne poblíž očekávaní, na aktuálním trendu by se nic měnit nemělo.
  • Týden na trzích: Akcie klesají druhý týden v řadě. Big tech táhne výprodeje
    Ve Spojených státech se naplno rozjela výsledková sezona za třetí kvartál. Společnosti sice nereportovaly vyloženě špatné výsledky, ale investoři i přesto akcie společností ztrestali. Právě propad technologických společností spolu s relativně vysokými výnosy z amerických státních dluhopisů dostaly pod tlak akciové indexy, které ztrácely již druhý týden v řadě. Následující týden bude opět velmi zajímavý. Čeká nás zasedání Fedu, které dolní data z amerického trhu práce a výsledky dalších zajímavých firem v USA. O volatilitu by tedy mělo být postaráno.
  • Týden na trzích: Akcie sází na stabilizaci v bankovním sektoru!
    Máme za sebou další týden na trzích, který přinesl růstu napříč akciovým trhem. Ty uzavíraly kvartál a nálada vytáhnout z trhu maximum byla skutečně velmi pozitivní. Nejvíce se dařilo technologickým akciím, ale rostly také další sektory. Hlavním důvodem bylo uklidnění v bankovním sektoru a lepší likvidita, který podporuje především důvěru, že fed v případě většího problému zasáhne.
  • Týden na trzích: Akcie uzavřely nejlepší měsíc v roce!
    Akciové indexy po celém světě uzavřely nejlepší měsíc v letošním roce. Především zisky v Evropě velmi překvapily, jelikož si celý region prochází velmi pochmurnou expanzí. Obecně toho však minulý týden příliš nenabídl a nedostatek špatných zpráv stačil k dalšímu růst akcií. Nic se nemění ani na dluhopisovém trhu, který podobně jako akcie masivně roste. To vše vzbuzuje jisté obavy z udržitelnosti celého pohybu, který máme za sebou. To nejdůležitější jsem shrnul v týdenním přehledu a pokusil se zasadit do celkového kontextu.
  • Týden na trzích: Akcie začínají rok níže. EV výrobci přezásobují trh
    První týden v roce 2024 začaly akciové trhy výraznou korekcí, která se zatím nese v duchu korekce technické a na celkovou nákladu na trzích nemá zásadní dopad. Kromě dat z amerického trhu práce, který opět překvapil nahoru, jsem viděli také překvapivé snížení výhledu pro akcie Apple. BYD se mezitím stala největší EV automobilkou světa, ale boj o první příčky ve stínu klesající poptávky může být v letošním roce problém pro celý segment.
  • Týden na trzích: Akcie znovu začínají ohrožovat vyšší výnosy
    Obchodování na finančních trzích přineslo po delší době zajímavější price action. Akciové indexy začaly reagovat na rostoucí výnosy z amerických státních dluhopisů, kdy desetiletý výnos dosáhl téměř 4,2 %. To doplnila výsledková sezóna, která přinesla další zajímavé společnosti včetně Apple a Amazon. Uvidíme zda se podaří akciovým indexům korekci z minulého týdne zvrátit, nebo naváží dalšími propady. Pokračovat bude výsledková sezóna a dočkáme se zveřejnění americké inflace CPI.
  • Týden na trzích: Americká ekonomika nechce zpomalit. Výsledková sezóna zatím nad očekávání
    Další týden na trzích přinesl mnoho velmi zajímavých událostí v čele s výsledkovou sezónou za druhý kvartál a zasedáním nejdůležitějších centrálních bank pro světovou ekonomiku. Akciové trhy se opět vrátily k růstu, ačkoliv fundament na akciích za tak odolný není.
  • Týden na trzích: Bear market rally je u konce! Co čekat od zbytku roku?
    Máme za sebou nejdůležitější týden konce letošního roku, který přinesl spoustu zajímavých událostí, ale také zásadní změnu v dosavadním myšlení investorů. Fed stále nedal nohu z brzdy a chystá se pokračovat v brždění ekonomiky. Inflace mezitím dala jasný signál, že je na ústupu.
  • Týden na trzích: Bull market na akciích může pokračovat
    Výsledky americké společnosti Nvidia sebraly veškerou pozornost minulého týdne, jelikož se čekalo, zda skutečně potvrdí AI horečku. Nakonec se znovu ukázaly být všechny obavy zbytečné, jelikož Nvidia překonala všechna očekávání a ještě nabídla lepší výhled na zbytek roku. Akciové trhy to znovu zvedlo k dalšímu růstu, zatímco na ostatních aktivech panoval spíše klid. Nový týden by měl být výrazně klidnější a mimo dozvuků výsledkové sezóny nás bude zajímat, zda trh opět naváže na zisky ze začátku roku.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
CapXmaster srovnani