Pátek 29. březen 2024 16:23
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Purple trading AI
reklama
Swissquote Bank
reklama
Dukascopy new

Market Preview - 26. května 2011

26.05.2011 10:57  Autor: Saxo Bank  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk
 
Noční obchodování na devizových trzích: EUR se obchoduje výše
EUR se dnes dopoledne vůči USD obchoduje na Forexu výše poté, co deník Financial Times oznámil, že Klaus Regling, CEO Evropského fondu finanční stability (EFSF), uvedl, že portugalské záchranné dluhopisy mohou nakupovat asijští investoři včetně Číny.

JPY se vůči USD obchoduje o 0,3 % výše, zatímco vůči EUR se obchoduje o 0,3 % níže.

V 6 hod. se EUR vůči USD obchodovalo o 0,5 % výše, tedy v kurzu 1,4164 USD, zatímco GBP se vůči USD obchodovala o 0,3 % výše, konkrétně v kurzu 1,6316 USD. EUR se vůči GBP obchodovalo o 0,3 % výše, tedy v kurzu 0,8681 USD.

AUD se vůči USD obchodoval o 0,6 % výše poté, co údaje ukázaly, že podnikové investice v Austrálii v 1. čtvrtletí 2011 vzrostly více, než se čekalo.

Britské akcie: očekává se, že otevřou výše
Britské akciové trhy pravděpodobně otevřouvýše, přičemž u indexu FTSE 100 se při otevření očekává hodnota vyšší o 10 až 14 bodů.

Investoři dnes vyhlížejí zprávu o celostátních cenách domů.

Později během dne mají podle plánu oznámit hospodářské výsledky společnosti Antofagasta, Man Group, Burberry Group, Shanks Group, London Mining, London & Stamford Property a The Local Shopping Reit.

Společnost TMX Group oznámila, že od soudu v Ontariu získala prozatímní opatření, které jí umožňuje svolat mimořádné zasedání za účelem schválení navrhované fúze s London Stock Exchange Group.

Společnost Twitter potvrdila, že získala britskou společnost Tweetdeck, která vyvíjí populární online aplikace, za hotovost i akcie v hodnotě cca 40 mil. USD.

Peter Voser, CEO společnosti Royal Dutch Shell, se setkal s předním ruským činitelem pro otázky energetiky, aby s ním projednal případné budoucí společné projekty v oblasti ruského Arktického šelfu, Černého moře a Šakalinu-3.

Asie: obchoduje výše
Asijské akciové trhy dnes dopoledne po nárůstu akcií ze sektoru komodit obchodují výše. 

V Japonsku se akcie společnosti Mazda Motor obchodují výše poté, co makléřská společnost zvedla jejich rating z ,,neutral" na ,,buy". Akcie společnosti Canon se obchodují výše poté, co společnost uvedla, že odkoupí své akcie v hodnotě až 50 mld. JPY. Společnost Ricoh šla nahoru poté, co oznámila svůj plán snížit v průběhu příštích tří let počet zaměstnanců přibližně o 9,0 %, a obnovit tak růst zisku. Index Nikkei se v 6 hod. obchodoval s 1,2% změnou na úrovni 9537,0.

V Jižní Koreji se akcie společnosti Hynix Semiconductor obchodují výše v souladu s pohybem amerického indexu Philadelphia Semiconductor. V Hongkongu akciové trhy obchodují výše na základě zisků, které si připsaly akcie v sektoru zdrojů a financí. Společnosti Aluminum Corp of China, China Petroleum & Chemicala HSBC Holdings se obchodují výše. V Číně se akcie společností Jiangxi Copper a China Shenhua Energy obchodují výše. Akcie společností China Eastern Airlines a China Southern Airlines se obchodují výše poté, co ode dneška platí zvýšené palivové příplatky na vnitrostátní lety delší než 800 km.

Americké akcie: futures se obchodují výše
V 6 hod. se futures na americký akciový index se obchodovaly výše, přičemž futures na index S&P 500 stouply o 3,5 bodu.

Mezi dnes zveřejňované klíčové ekonomické ukazatele patří HDP (anualizováno), index hrubých domácích nákupních cen, reálný a jádrový index výdajů na domácí spotřebu, počet nových žádostí o podporu v nezaměstnanosti a počet pokračujících žádostí o podporu v nezaměstnanosti.

Co se týče hospodářských výsledků, dnes je mají oznámit společnosti Big Lots, H J Heinz Company, Patterson Companies, Tiffany & Companya RBC Bearings.

V rámci včerejšího následného obchodování na burze si společnost Guess polepšila o 12,8 %, neboť vykázala nad očekávání dobré zisky za 1. čtvrtletí a potvrdila svůj výhled v oblasti hospodářských výsledků na fiskální rok 2012. Společnost Semtech Corporation zaznamenala růst o 7,0 %. Tato společnost vykázala solidní zvýšení zisků za 1. čtvrtletí a potvrdila nad očekávání dobrý výhled na příští čtvrtletí. Akcie společnosti NetAppšly nahoru o 3,6 %. Tato firma vykázala nad očekávání dobré výsledky za 4. čtvrtletí. Společnost Computer Sciences Corporation zaznamenala pokles o 6,4 %, což byl důsledek neočekávaně nízkých zisků ve 4. čtvrtletí. Výhled v oblasti hospodářských výsledků na fiskální rok 2012 byl revidován směrem dolů. SLM Corporation přišla o 2,0 %.

Index S&P 500 včera zaznamenal nárůst o 0,3 %, a to díky ziskům z akcií firem v oblasti komodit. Akcie energetických firem Cabot Oil and Gas, National Oilwell Varco, Baker Hughes, Halliburton, Consol Energy a Schlumberger šly nahoru o 7,1 %, 5,6 %, 5,0 %, 5,0 %, 2,8 %, resp. 1,0 %. Akcie společnosti Freeport-McMoRan se v důsledku zvýšení cen mědi vyšplhaly o 2,4 %. Společnost Polo Ralph Lauren sepo prudkém poklesu zisků ve 4. čtvrtletí propadla o 11,4 %.

Evropské akcie: pravděpodobně otevřou na smíšených úrovních
Evropské trhy podle očekávání otevřou na smíšených úrovních. DAX pravděpodobně otevře o 16 až 18 bodů výše, dále se očekává, že CAC otevře o 2 až 5 bodů níže.

Investoři čekají na index cen dovozů z Německa a ukazatel spotřebitelské důvěry z Francie.

Později během dne mají své výsledky zveřejnit společnosti L E Lundbergforetagen, Motor Oil Hellas Corinth Refineries, Auriga Industries, Řecká centrální banka, Hornbach Holding, Pierre Et Vacancesa Indus Holding.

Podle agentury Bloomberg obdržela společnost ING Groep nabídku na latinskoamerická aktiva v oblasti pojišťovnictví, a to od konsorcia rodiny Luksicových z Chile a mexické společnosti GrupoFinancieroBanorte SAB.

Německá biotechnologická společnost 4SC uvedla, že výsledky studie, která má být hotova koncem příštího měsíce, by mohly pomoci uzavřít licenční dohodu ohledně experimentálního léčiva určeného k léčbě revmatoidní artritidy pod názvem Vidofludimus. CEO společnosti Ulrich Dauer oznámil, že potřebuje partnera, který by financoval poslední sérii testů na lidských pacientech, které jsou nezbytné před vydáním povolení.

CEO společnosti Volvo AB, OlofPersson, se nechal slyšet, že pro společnost je důležité být na špičce v oblasti technologií a výzkumu.

Společnost CGGVeritas oznámila svůj úspěch v oblasti prodeje prioritních dluhopisů v hodnotě 650 mil. USD s výnosem 6,5 % a splatností v roce 2021. Dluhopisy mají být vydány 31. května 2011.

Aktuální makrodata
Do konce roku zvyšte mírně sazby, říká N. Kocherlakota z Fedu
Prezident Federální rezervní banky v Minneapolisu, NarayanaKocherlakota, zeštíhlil svou prognózu ekonomického růstu v USA a zvýšil svůj výhled v oblasti nezaměstnanosti. Kromě toho zopakoval výzvu určenou centrální bance, aby do konce tohoto roku mírně zvýšila důležité sazby.

Japonské ceny korporátních služeb v dubnu klesly
V ročním srovnání klesl v Japonsku index cen korporátních služeb o 0,8 % (minulý měsíc to bylo minus 1,2 %).

R. Battellinoz RBA tvrdí, že růst úvěrů zůstane pravděpodobně jednociferný
Viceguvernér Australské rezervní banky RicBattellino uvedl, že očekávaný solidní ekonomický růst, konzervativní chování domácností a relativně nízká inflace signalizují, že růst v oblasti úvěrů zůstane v několika příštích letech pravděpodobně jednociferný.

Australské investiční výdaje v 1. čtvrtletí rostly
Sezónně očištěné nové investiční výdaje soukromých subjektů vzrostly v 1. čtvrtletí v Austrálii o 3,4 %.

Agentura Fitch tvrdí, že v 1. čtvrtletí roku 2011 stoupne v Austrálii počet nesplácených hypotéčních úvěrů
Divize Fitch Ratings oznámila, že počet nesplácených hypotečních úvěrů v Austrálii za 1. čtvrtletí roku 2011 průběžně vzrostl na 1,8 % (v předchozím čtvrtletí to bylo 1,4 %).


Akcie prioritní - Jsou akcie vybaveny přednostními právy, jež se týkají především rozdělení zisku a likvidního zůstatku při konkurzu. Mohou být vybaveny hlasovacími právy. Nejběžnější jsou prioritní akcie bez hlasovacího práva; slouží k pořízení vlastních prostředků aniž by se měnil poměr hlasovacích práv na valné hromadě.

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Market Preview - 15. června 2011
    Britské akciové trhy: pravděpodobně otevřou o trochu nížeBritské trhy otevřou pravděpodobně...
  • Market Preview - 16. června 2011
    Britské akciové trhy: pravděpodobně otevřou nížeBritské trhy otevřou pravděpodobně níže, index FTSE 100 se...
  • Market Preview - 17. června 2011
    Britské akciové trhy: pravděpodobně otevřou na nižších úrovníchBritské akciové trhy otevřou pravděpodobně na niž...
  • Market Preview - 2. června 2011
    Noční obchodování na devizových trzích: EUR se obchoduje výše EUR se dnes dopoledne vůči USD obchod...
  • Market Preview - 20. června 2011
    Společnost BHP Billiton uvedla, že zvažuje způsoby, jak se vypořádat s ekonomickými a ekologickými problémy při plánované těžbě uranu v dole v Yeelirrie v Austrálii, a je odhodlána tento projekt uskutečnit.
  • Market Preview - 21. června 2011
    Britské trhy otevřou pravděpodobně výše, index FTSE 100 se při otevření očekává o 6 bodů výše. Hospodářské výsledky by dnes v průběhu dne měly zveřejnit společnosti Carnival, Whitbread, RPC Group, Software Radio Technology a Halma.
  • Market Preview - 22. června 2011
    Britské akciové trhy pravděpodobně otevřou níže...
  • Market Preview - 23. června 2011
    Britské akciové trhy: pravděpodobně otevřou níže. Britské trhy otevřou pravděpodobně níže, index FTSE 100 se při otevření očekává o 30 až 33 bodů níže. Investoři očekávají údaje o schválených hypotečních úvěrech (BBA) a průzkum Distributive Trades (CBI) - realizované.
  • Market Preview - 24. června 2011
    Britské akciové trhy dnes pravděpodobně otevřou v zelených číslech, index FTSE 100 se při otevření předpokládá výše o 65 bodů.
  • Market Preview - 25. května 2011
    Noční obchodování na devizových trzích: USD se obchoduje výše.
  • Market Preview - 27. června 2011
    Britské akciové trhy pravděpodobně otevřou níže, přičemž u indexu FTSE 100 se při otevření očekává hodnota nižší o 20 až 23 bodů.
  • Market Preview - 27. května 2011
    USD se dnes ráno vůči EUR obchoduje na forexu níže.
  • Market Preview - 28. června 2011
    Britské akciové trhy: pravděpodobně otevřou výše...
  • Market Preview - 29. června 2011
    Britské trhy otevřou pravděpodobně výše, index FTSE 100 se při otevření ...
  • Market Preview - 3. června 2011
    Noční obchodování na devizových trzích: EUR se obchoduje o něco nížeEUR se vůči USD dnes ráno obchodu...
  • Market Preview - 30. května 2011
    EUR se dnes dopoledne vůči USD obchoduje níže pod vlivem přetrvávajících obav z dluhové krize poté, co řecký předseda vlády George Papandreou naznačil, že možná uvalí nová úsporná opatření, i když se mu nepodařilo získat podporu opozičních stran.
  • Market Preview - 31. května 2011
    Noční obchodování na devizových trzích: EUR se obchoduje výše
  • Market Preview - 6. června 2011
    Noční obchodování na devizových trzích: EUR se obchoduje výše...
  • Market Preview - 7. června 2011
    EUR se vůči USD dnes dopoledne obchoduje výše poté, co prezident Evropské centrální banky Jean-Claude Trichet oznámil, že je ochoten podpořit opatření, jež by měla zvýšit zájem investorů o nákup nových řeckých dluhopisů, které nahradí splatné cenné papíry. EUR posílilo také díky očekávání trhu, že na dnešek plánovaná zpráva nejspíš ukáže, že evropské maloobchodní tržby v dubnu opět vzrostly.
  • Market Preview - 8. června 2011
    Noční obchodování na devizových trzích: EUR se obchoduje nížeEUR se vůči USD dnes dopoledne obcho...
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple MT4 platforma nova