Sobota 27. duben 2024 14:12
reklama
Dukascopy new
reklama
FTMO férovost
reklama
Purple Ebook: Svíčkové a cenové formace
reklama
Dukascopy new

Analýza trhu s XRP (XRP/USD) – 21. června 2023

21.06.2023 15:35  Autor: BidAskBit  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Tato zpráva poskytuje komplexní analýzu XRP (XRP/USD) pro 21. červen 2023. Údaje zahrnují cenu v reálném čase, objem, nabídku/poptávku, denní rozpětí, technické ukazatele a klouzavé průměry.

Přehled cen a objemů

Ke dni 21. června 2023 v 5:02 UTC se XRP na burze Binance obchoduje za 0,50030 USD, což je o 0,01000 USD (+2,04 %) více než při předchozím uzavření. Objem obchodů za posledních 24 hodin činil 399 399 802 XRP. Nabídková cena je 0,50030 USD a poptávková cena je 0,50040 USD. Denní rozpětí se pohybuje mezi 0,47160 a 0,50100 USD.

Technické ukazatele

Technické indikátory se používají k předpovídání budoucích cenových pohybů a tržních trendů.

Zde je podrobný rozpis technických ukazatelů pro XRP:

RSI(14): Index relativní síly: 14denní index relativní síly je 68,015, což značí nákupní pozici. RSI měří rychlost a změnu cenových pohybů na stupnici od 0 do 100. Tradičně se aktivum považuje za překoupené, když je RSI vyšší než 70, a za přeprodané, když je nižší než 30. V tomto případě se XRP blíží hranici překoupenosti, což naznačuje silný nákupní tlak.

STOCH(9,6): Stochastický oscilátor má hodnotu 81,824, což naznačuje překoupený stav. Tento ukazatel hybnosti porovnává konkrétní zavírací cenu aktiva s rozsahem jeho cen za určité období. Aktuální hodnota naznačuje, že XRP je blíže svým maximům než minimům, což se obvykle považuje za býčí signál.

STOCHRSI(14): Stochastický ukazatel RSI má hodnotu 100,000, což naznačuje překoupený stav. Jedná se o technický ukazatel hybnosti, který porovnává úroveň ukazatele RSI s jeho rozsahem nejvyšších hodnot za stanovené časové období. Překoupený stav by mohl naznačovat možnou korekci ceny v blízké budoucnosti.

MACD(12,26): Divergence klouzavého průměru je 0,003, což naznačuje nákupní pozici. MACD je ukazatel hybnosti sledující trend, který ukazuje vztah mezi dvěma klouzavými průměry ceny cenného papíru. Překřížení linie MACD nad signální linií může být býčím signálem, a když se překříží pod ní, může to být medvědí signál. V tomto případě je linie MACD nad signální linií, což znamená býčí signál.

ADX(14): Průměrný směrový index je 42,886, což naznačuje nákupní pozici. ADX se používá k měření síly nebo slabosti trendu, nikoliv skutečného směru. Hodnoty nad 25 mohou naznačovat silný trend. Současná hodnota naznačuje, že XRP se nachází v silném rostoucím trendu.

Williams %R: Williams %R je -1,304, což naznačuje překoupený stav. Tento ukazatel hybnosti měří překoupené a přeprodané úrovně. Hodnoty nad -20 jsou považovány za překoupené a hodnoty pod -80 za přeprodané. Aktuální hodnota naznačuje, že se XRP nachází v překoupeném stavu.

CCI(14): Index komoditního kanálu je 143,4841, což naznačuje nákupní pozici. CCI je oscilátor založený na hybnosti, který pomáhá určit, kdy se investiční nástroj dostává do stavu překoupenosti nebo přeprodanosti. Hodnota CCI nad 100 může indikovat překoupený stav, zatímco hodnota CCI pod -100 může indikovat přeprodaný stav.

ATR(14): Průměrný skutečný rozsah (Average True Range) je 0,0036, což naznačuje menší volatilitu. ATR je ukazatel technické analýzy, který měří volatilitu trhu rozkladem celého rozpětí ceny aktiva za dané období. Nižší hodnoty obvykle představují menší volatilitu a stabilnější pohyby cen.

Highs/Lows(14): Hodnota 0,0068 znamená nákupní pozici. Tento ukazatel se používá k určení nejvyšší a nejnižší ceny aktiva za určité období.

Konečný oscilátor: Hodnota 70,763 naznačuje překoupenost. Jedná se o technický ukazatel, který se používá k měření hybnosti v několika časových rámcích. Hodnota nad 70 často značí překoupený stav, zatímco hodnota pod 30 indikuje přeprodaný stav.

ROC: Hodnota Rate of Change je 4,578, což značí nákupní stav. ROC je oscilátor hybnosti, který měří procentuální změnu mezi aktuální cenou a cenou za n období v minulosti. Kladná hodnota ROC znamená býčí signál, což naznačuje, že cena roste.

Bull/Bear Power(13): Hodnota 0,0128 naznačuje nákupní pozici. Tyto ukazatele měří rovnováhu síly mezi býky (kupujícími) a medvědy (prodávajícími). Kladná hodnota naznačuje, že býci mají převahu, zatímco záporná hodnota značí, že převahu mají medvědi.

Zde je shrnutí ve formě tabulky:

Souhrnně lze říci, že technické ukazatele naznačují silný nákupní signál pro XRP se sedmi nákupními signály a čtyřmi překoupenými stavy. Překoupené podmínky indikované stochastickým oscilátorem, stochastickým ukazatelem RSI, Williamsovým %R a ultimátním oscilátorem by mohly naznačovat potenciální korekci ceny v blízké budoucnosti, ale celkový trend se zdá být býčí.

Klouzavé průměry

Klouzavé průměry jsou skutečně technikou vyhlazování dat, kterou analytici často využívají při technické analýze k identifikaci trendů v různých datových souborech, včetně cen akcií. Hlavním cílem těchto průměrů je redukovat šum a kolísání v cenových údajích, což v konečném důsledku vede ke vzniku hladší linie. Tato hladší linie usnadňuje rozpoznání celkového směru a trendu daného souboru dat, což může být užitečné při rozhodování a analýze.

Existuje několik typů klouzavých průměrů, ale dva nejběžnější jsou jednoduchý klouzavý průměr (SMA) a exponenciální klouzavý průměr (EMA).

Jednoduchý klouzavý průměr (SMA): SMA se vypočítá tak, že se sečtou ceny za určitý počet období a pak se tímto počtem období vydělí. Například u pětidenního SMA se sečtou zavírací ceny za posledních pět dní a pak se vydělí pěti. Při výpočtu má SMA stejnou váhu pro všechny datové body.

Exponenciální klouzavý průměr (EMA): EMA je podobný SMA, ale dává větší váhu posledním údajům. To znamená, že na nedávné změny cen reaguje rychleji než SMA. Výpočet EMA je o něco složitější než u SMA a zahrnuje exponenciální vyhlazovací faktor, který dává větší váhu nedávným cenám.

Význam klouzavých průměrů s různou periodou (například 5denní, 10denní, 20denní, 50denní, 100denní a 200denní) spočívá v časovém rámci, který obchodníky zajímá:

Pro krátkodobé trendy se často používají 5denní, 10denní a 20denní klouzavé průměry. Rychle reagují na změny cen a jsou užitečné pro obchodníky, kteří chtějí využít krátkodobých cenových pohybů.

Padesátidenní a stodenní klouzavé průměry jsou spíše střednědobé. Jsou méně citlivé na denní výkyvy cen a poskytují jasnější obraz střednědobého trendu.

Dvousetdenní klouzavý průměr je ukazatelem dlouhodobého trendu. Je méně citlivý na denní výkyvy cen a poskytuje jasnější obraz dlouhodobého trendu. Mnoho obchodníků považuje trh za dlouhodobě rostoucí, když je cena nad 200denním klouzavým průměrem, a za dlouhodobě klesající, když je pod ním.

Je důležité si uvědomit, že klouzavé průměry jsou zpožděné ukazatele, což znamená, že vycházejí z minulých cen. Mohou pomoci identifikovat trend, ale nepředpoví budoucí pohyby cen.

Zde je podrobný rozpis klouzavých průměrů pro XRP:

Jednoduché klouzavé průměry (SMA):

Pětidenní SMA je na úrovni 0,49816, což je pod aktuální cenou. To se obvykle považuje za nákupní signál, protože to naznačuje, že cena má v krátkodobém horizontu rostoucí trend.

MA10: Desetidenní SMA se nachází na úrovni 0,49523, rovněž pod aktuální cenou, což krátkodobě posiluje nákupní signál.

MA20: 20denní SMA se nachází na úrovni 0,48892, což je pod aktuální cenou. Jedná se o nákupní signál, který naznačuje, že cena má ve střednědobém horizontu rostoucí trend.

MA50: 50denní SMA se nachází na úrovni 0,48972, což je pod současnou cenou a posiluje nákupní signál ve střednědobém horizontu.

MA100: 100denní SMA se nachází na úrovni 0,48666, což je pod současnou cenou. Jedná se o nákupní signál, což naznačuje, že cena má v dlouhodobém horizontu rostoucí trend.

MA200: 200denní SMA se nachází na úrovni 0,49076, což je pod aktuální cenou. To posiluje nákupní signál v dlouhodobém horizontu.

Exponenciální klouzavé průměry (EMA):

MA5: Pětidenní EMA je na úrovni 0,49802, což je pod aktuální cenou. To se obvykle považuje za nákupní signál, protože naznačuje, že cena má v krátkodobém horizontu rostoucí trend.

MA10: Desetidenní EMA se nachází na úrovni 0,49491, rovněž pod aktuální cenou, což krátkodobě posiluje nákupní signál.

MA20: 20denní EMA se nachází na úrovni 0,49243, což je pod aktuální cenou. Jedná se o nákupní signál, který naznačuje, že cena má ve střednědobém horizontu rostoucí trend.

MA50: 50denní průměr EMA se nachází na úrovni 0,48935, což je pod aktuální cenou a posiluje nákupní signál ve střednědobém horizontu.

MA100: 100denní EMA se nachází na úrovni 0,48940, což je pod současnou cenou. Jedná se o nákupní signál, který naznačuje, že cena má v dlouhodobém horizontu rostoucí trend.

MA200: 200denní průměr EMA se nachází na úrovni 0,49223, což je pod aktuální cenou. To posiluje nákupní signál v dlouhodobém horizontu.

Zde je shrnutí ve formě tabulky:

Souhrnně lze říci, že klouzavé průměry naznačují silný nákupní signál pro XRP s dvanácti nákupními a nulovými prodejními signály. Všechny krátkodobé, střednědobé a dlouhodobé klouzavé průměry naznačují nákup, což naznačuje býčí trend pro XRP.

Analýza XRP pro 21. června 2023 představuje silný býčí sentiment. Technické ukazatele i klouzavé průměry shodně naznačují akci „silný nákup“. To naznačuje, že nálada na trhu se silně přiklání k pokračujícímu vzestupnému trendu.

Technické ukazatele, včetně RSI, MACD, ADX, CCI, Highs/Lows, ROC a Bull/Bear Power, signalizují nákupní příležitost. Je však důležité si všimnout překoupených podmínek, které indikují oscilátor Stochastic, Stochastic RSI, Williams %R a Ultimate Oscillator. Tyto signály překoupenosti sice často naznačují potenciální korekci ceny, ale mohou také indikovat silnou nákupní dynamiku. Není neobvyklé, že aktiva zůstávají v překoupených podmínkách po delší dobu během silného rostoucího trendu.

Klouzavé průměry, jednoduché i exponenciální, ve všech obdobích (5, 10, 20, 50, 100, 200 dní) také naznačují akci „Buy“. To naznačuje, že XRP si konzistentně vede dobře napříč různými časovými rámci, což posiluje býčí výhled.

Je však zásadní mít na paměti, že ačkoli je současný tržní sentiment a technická analýza pro XRP silně býčí, trh kryptoměn je notoricky volatilní a může být ovlivněn mnoha faktory. Tyto ukazatele by proto neměly být jediným určujícím faktorem při investičních rozhodnutích. Vždy doporučujeme tyto signály brát v úvahu jako součást širší investiční strategie, která zahrnuje důkladné pochopení podmínek na trhu a individuální toleranci k riziku.


Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Analýza stříbra 26. září 2022 – Cíle poklesu dosaženy, potenciál dalšího poklesu trvá
    Stříbro se podle mého očekávání obchoduje sestupně a cena dosáhla dvou cílů poklesu na úrovních 18,80 USD a 18,50 USD. Každopádně stále vidím potenciál dalšího poklesu k třetímu cíli.
  • Analýza stříbra 30. září 2022 – Test klíčové zóny nabídky na ceně 1,673 USD
    Zlato se podle mého očekávání obchoduje vzestupně, ale cena testuje klíčovou zónu nabídky na ceně 1,673 – 1,678 USD. Sledujte price action kolem této klíčové zóny nabídky, aby došlo k potvrzení dalšího směru.
  • Analýza stříbra 5. října 2022 – Extrémní rostoucí stav a potenciál většího klesajícího pohybu
    Stříbro má na pozadí 2 dny velkého růstu a trh se pohyboval příliš rychle a daleko, což může představovat možnost obratu k průměrným klesajícím hodnotám.
  • Analýza: sucho v Česku pomáhá solárům nebo technologickým startupům, ekonomiku jako celek poškozuje
    Sucho v České republice zvyšuje podnikatelským subjektům náklady, a přispívá tak k růstu cenové hladiny, která se v případě spotřebitelských cen za poslední rok v tuzemsku zvýšila nejvíce v EU (+3,3 % duben 2020/2019, Eurostat). Nejvíce postiženými odvětvími v Česku jsou podle společné analýzy think-tanku CETA a brokera TopForex producenti elektřiny z vodních elektráren, zemědělci zaměření na výrobu náročnou na vodu (např. obiloviny, kukuřice nebo producenti ryb), dřevozpracující průmysl a pojišťovny.
  • Analýza TPA: Aktivita na M&A trhu v ČR a CEE ve 4Q 2022 – počet transakcí i jejich objem meziročně klesl
    Počet transakcí na trhu fúzí a akvizic v Česku ve čtvrtém čtvrtletí meziročně klesl na 11 z 21, snížil se i jejich objem. Na území České republiky či se zapojením ČR se tak uskutečnily ve čtvrtém čtvrtletí transakce za 135 milionů eur (cca 3,3 miliardy korun), zatímco ve čtvrtém čtvrtletí roku 2021 to bylo 1,74 miliardy eur (cca 41,9 miliardy Kč)[1]. Vyplývá to ze statistik poradenské společnosti TPA. V celém středoevropském regionu situaci na trhu fúzí a akvizic ovlivňují dopady války na Ukrajině.
  • Analýza TPA: Aktivita na M&A trhu v ČR a CEE v 1Q 2023 – počet i objem transakcí meziročně výrazně klesl
    Počet i objem transakcí na trhu fúzí a akvizic v České republice v letošním prvním čtvrtletí meziročně výrazně klesl. Na území ČR či se zapojením ČR se uskutečnilo 14 transakcí za čtyři miliony eur (93,4 milionu Kč). Ve stejné období loni to bylo 20 transakcí za 175 milionů eur (4,1 miliardy Kč). Propad je důsledkem probíhající ekonomické recese a poklesu aktivity investorů v souvislosti s nejistotou na trhu. Největší objem transakcí se uskutečnil v oblasti energetiky. Vyplývá to ze statistik poradenské společnosti TPA. V celém středoevropském regionu situaci na trhu fúzí a akvizic ovlivňuje válka na Ukrajině.
  • Analýza TPA: Aktivita na M&A trhu v regionu CCE ve čtvrtém čtvrtletí 2023, objem i počet transakcí v ČR meziročně stoupl
    Počet i objem transakcí na trhu fúzí a akvizic v České republice ve čtvrtém čtvrtletí roku 2023 meziročně stoupl. Na území ČR či se zapojením ČR se uskutečnilo 29 transakcí za 1,156 miliardy eur (28,6 miliardy Kč). Za stejné období loňského roku to bylo 26 transakcí za 146 milionů eur (3,6 miliardy Kč). Důvodem výrazného nárůstu objemu transakcí byla ve čtvrtém čtvrtletí akvizice tří společností se zaměřením na zpracování vápna. Pro investory jsou atraktivní sektory počítačového softwaru, automatizace, digitalizace a robotizace či telekomunikací, zvýšený zájem zůstává v oblasti energetiky. Vyplývá to ze statistik poradenské společnosti TPA.
  • Analýza TPA: Aktivita na M&A trhu v regionu CCE ve druhém čtvrtletí 2023, objem transakcí oproti předchozímu čtvrtletí výrazně stoupl
    Počet i objem celkových transakcí na trhu fúzí a akvizic v České republice v letošním druhém čtvrtletí oproti předchozímu čtvrtletí stoupl. Na území ČR či se zapojením ČR se uskutečnilo 22 transakcí za 877 milionů eur. V předchozím období to bylo 19 transakcí za 4 miliony eur. Největší objem transakcí se v ČR uskutečnil v odvětví výroby spotřebitelských výrobků, nemovitostí a počítačového softwaru. Vyplývá to ze statistik poradenské společnosti TPA.
  • Analýza TPA: Aktivita na M&A trhu v regionu CCE ve třetím čtvrtletí 2023, objem i počet transakcí v ČR meziročně stoupl
    Počet i objem transakcí na trhu fúzí a akvizic v České republice v letošním třetím čtvrtletí meziročně stoupl. Na území ČR či se zapojením ČR se uskutečnilo 13 transakcí za 1,725 miliardy eur (42,3 miliardy Kč). Za stejné období loňského roku to bylo osm transakcí za 106 milionů eur (2,6 miliardy Kč). Důvodem výrazného nárůstu objemu transakcí je akvizice společnosti Net4Gas státní společností ČEPS. Největší objem transakcí se v ČR uskutečnil v odvětví energetiky. Vyplývá to ze statistik poradenské společnosti TPA.
  • Analýza TPA: Aktivita na M&A trhu v regionu CEE v prvním čtvrtletí 2024, objem i počet transakcí v ČR meziročně stoupl
    Počet i objem transakcí na trhu fúzí a akvizic v České republice v prvním čtvrtletí roku 2024 meziročně stoupl. Na území ČR či se zapojením ČR se uskutečnilo 22 transakcí za zhruba 1,2 miliardy eur (30,2 miliardy Kč). Ve stejné období loni to bylo 17 transakcí za čtyři miliony eur (cca 101 milionů Kč). Za poměrně výrazným nárůstem objemu je prodej nadpolovičního podílu v plynárenské společnosti GasNet energetické společnosti ČEZ. Ten byl zároveň nejvýznamnější zveřejněnou transakcí v celém středoevropském regionu. Pro investory jsou atraktivní sektory počítačového softwaru, automatizace, digitalizace a robotizace či telekomunikací, zvýšený zájem zůstává v oblasti energetiky a finančních služeb. Vyplývá to ze statistik poradenské společnosti TPA.
  • Analýza týdenního grafu páru XRP/USD.
    Pár XRP/USD se nedávno silně odrazil nahoru do ceny 0,33 USD k ceně 0,55 USD. Cena prorazila nad rezistenci zelené klesající trendové linie, která vychází z maxima z roku 2021. Zatím vrátila 38 % poklesu z ceny 0,9094 USD. Po maximu z minulého týdne na úrovni 0,55 USD se cena stáhla zpět k 0,41 USD a zatím vytvořila vyšší minimum. Pro střednědobý trend je hlavní udržet se nad rezistencí zelené trendové linie. Tvorba vyšších minim a setrvání nad zelenou trendovou linií jsou pro začátek nového rostoucího trendu klíčové. Dalším cílem růstu je Fibonacciho retracement 61,8 % na úrovni 0,67 USD. Rozhodující bude udržet se nad úrovní 0,40 USD. Stále je ale do určité míry možné, že celý tento rostoucí pohyb je jen dalším odrazem v protitrendu Tento medvědí scénář zatím nebyl zneplatněn.
  • Analýza ukazuje prudký vzestup solárů a stagnaci větrníků
    Instalovaná kapacita nově zprovozněných fotovoltaických elektráren v Česku loni stoupla meziročně o 366 procent, vyplývá z analýzy společnosti TPA Valuation & Advisory. Enormní nárůst firma očekává také v letošním roce. Vodní a zejména větrné elektrárny proti fotovoltaice dlouhodobě výrazně zaostávají. Loni nebyla v České republice postavena žádná nová větrná elektrárna, stejně jako v roce 2021.
  • Analýza USD/CAD
    Měnový pár USD/CAD opouští 3 měsíční konsolidující symetrický trojúhelník, v němž se pohyboval od dubna letošního roku. Kanadský dolar oslabuje v důsledku nižší ceny ropy, když poslední data ukázala na růst aktivity amerických těžařů. Pohyb USD/CAD směrem nahoru podporuje i překonání důležité rezistence 1,31 a obnovení sázek na zvýšení úrokových sazeb v USA.
  • Analýza USDCAD: Dnes nás čaká inflácia - vráti sa USDCAD naspäť na 1.3550?
    NA USDCAD sa dnes pozrieme bližšie na zverejnenie rastu inflácie v Kanade. Potom ako boli mesačné dáta (MoM) za Jún prvýkrát od Decembra v záporných číslach, cena ropy nerástla výrazne ani počas Júla a rastú obavy ohľadom obchodnej vojny medzi USA a Čínou bude zaujímavé sledovať či kanadská inflácia naplní očakávania analytikov a dosiahne medzimesačný rast 0.2%.
  • Analýza USD/CAD, GBP/USD a CAD/JPY
    USD/CAD: Měnový pár USD/CAD se na svém 1hodinovém grafu odrazil od horní linie cenového rozpětí na hladině 1,2550...
  • Analýza USD/CAD - Kanadský dolar na rozcestí
    Ve středu se pár CAD/USD přiblížil víceměsíčnímu minimu 1,2430. Naposledy byl pár na takových minimech v listopadu 2021. Poté se pár pokusil prorazit formace 22 a 23. Ukázalo se však, že pohyb dolů byl krátkodobý. Po sestupu na roční minimum se CAD odrazil do rozmezí 1,2470-1,2530. Nyní se pohybuje v tomto rozmezí. Aby obchodníci upevnili medvědí předpojatost, potřebují fundamentální faktory. V současné době jsou velmi rozporuplné. Účastníci trhu jsou proto nyní nuceni zaujmout obezřetný přístup. To je tedy hlavní důvod, proč se pár nyní obchoduje beze změny, vytvořený v rozmezí 60 pipů.
  • Analýza USDCAD: Menový pár klesá smerom k 1.3000 a nové ročné minimá
    Prípadné prelomenie tejto cenovej hladiny by mohlo otvoriť cestu až ku 1.2780, po minulej strede, kedy sme mohli sledovať komentár guvernéra FEDu Powella a tiež Monetary Policy Report od BoC to je určite jednou z možností.
  • Analýza USDCAD: Padne tento menový pár tesne pred Dňom nezávislosti na nové ročné minimum?
    Počas amerických sviatkov na trhoch panuje väčšinou nízka volatilita, ktorá je väčšinou pre USDCAD nepriaznivá. Ak dnes budú prezentované negatívne makrodáta ako napríklad index nákupných manažérov PMI mimo výrobného sektora, môže to spustiť ďalšiu vlnu výpredaja amerického dolára.
  • Analýza USDCAD: Po tom ako trh zasiahli ďalšie obavy ohľadom obchodnej vojny sa USDCAD drží nad 1.3000
    Dnes sa pozrieme bližšie na USDCAD. Potom ako sa v závere druhého štvrťroku a začiatkom tretieho tento menový pár udržal nad 1.3000 začal rásť a stabilizoval sa nad touto psychologicky dôležitou hladinou.
  • Analýza USD/CAD před daty NFP
    USD/CAD se přiblížil k podpoře na ceně 1,34. Technicky vzato si tento pár říká o posílení, faktorů je hned několik. Trh se vrátil na dno kanálu, které...
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FX Global
CentroFX
TopForex
reklama
Dukascopy new