Čtvrtek 25. duben 2024 19:25
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster
reklama
FTMO král

Čína zřejmě povolí letadla 737 MAX. Jak si vedou akcie Boeing?

18.11.2021 10:04  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akcie Boeing se pomalu začínají zvedat ode dna. Vývoj kolem této společnosti byl v posledních letech dosti turbulentní, což víceméně přetrvává. Firma se však snaží svou svízelnou situaci vyřešit. Poptávka po strojích Boeing postupně stoupá a blíží se konec zákazů letounů 737 MAX v Číně.

Došlo také k dohodě s rodinami zemřelých po pádu letadla 737 MAX v březnu 2019. Boeing má však stále nedořešené některé záležitosti s Federálním leteckým úřadem. Pro lepší představu se podíváme na aktuální cenový graf akcie Boeing a provedeme si technickou a fundamentální analýzu.

Čína brzy ukončí zákaz létání Boeing 737 MAX?

Do určité míry přelomová zpráva přišla z Číny. Letouny Boeing 737 MAX jsou zde zakázány už více jak dva a půl roku. Čili od poslední havárie z března roku 2019. Zatím není nic jistého, ale zprávu Reuters trh akcie Boeing vzal okamžitě za slovo. Ve zprávě se uvádí, že Čínský civilní úřad pro letectví je spokojen se změnami, které byly provedeny u letadel 737 MAX. Jde o klíčové systémy, software a displeje.

Čína stejně jako jiné státy zakázaly lety 737 MAX po dvou haváriích. Jedna se stala v Indonésii a druhá v Etiopii. Právě po druhé havárii se ukázalo, že se nejspíše nejedná o náhodný problém, ale o vážné technické závady vyplývající z výroby této řady letounů.

V každém případě může Boeing slavit. Málokdo si to uvědomuje, ale Čína je, co se týče letectví, vůbec největším trhem na světě. Jenom samotná Čína bude následujících 20 let dle společnosti Boeing potřebovat na 8 700 nových letounů. Což v aktuálních cenách implikuje obrat téměř 1,5 bilionu USD. I s placenou údržbou se částka může vyšplhat až na dvojnásobek.

Celkově Boeing počítá s výhledem poptávky po letounů až na 43 610 kusů v průběhu následujících 20 let. Což dělá částky nad 7 bilionů USD. Společnost tudíž předpokládá, že letectví čekají zlaté časy. Leč hlavním důvodem pro tuto poptávku není letecká přeprava cestujících. Nýbrž jde o přepravu neživého nákladu.

Federální úřad pro letectví shledává další problém

Federální úřad pro letectví (FAA) oznámil firmě Boeing, že někteří jejich nově jmenovaní dohlížející na certifikaci úkonů postrádají dostatečnou odbornost. FAA tudíž požaduje, aby Boeing tento problém velmi rychle vyřešil. FAA zjistila uvedený nedostatek už během léta. Letecký regulátor přišel na to, že až 38 % těchto zaměstnanců ukázalo, že certifikačnímu procesu dostatečně nerozumí.

Firma Boeing zaměstnance nominuje, zatímco FAA má posoudit, zda jsou odborně způsobilí. Podle všeho se zdá, že regulační orgán asi zpřísnil podmínky. Boeing zprávu pouze okomentoval slovy, že se snaží zajistit co nejvyšší možnou úroveň bezpečnosti a kvality. Včetně důležité práce jejich zaměstnanců. Berou proto direktivu FAA zcela vážně a budou pracovat na zlepšení.

Boeing se dohodl s rodinami obětí

Trvalo to docela dlouho, ale Boeing se nakonec dohodl s rodinami obětí. Když v Etiopii v březnu 2019 havaroval letoun 737 MAX bylo na palubě 157 lidí 35 národností, kteří následkem pádu letadla zemřeli. V dohodě stojí, že firma Boeing přebírá odpovědnost za to, že posádka etiopských aerolinek ztratila kontrolu nad letadlem krátce po vzlétnutí z mezinárodního letiště Addis Ababa Bole.

Samotná dohoda však nezahrnuje žádnou finanční kompenzaci pro rodiny obětí. Dohoda však rodinám obětí otevírá možnost domáhat se u amerických soudů svých nároků místo svých domovských zemí. V podstatě se dá říct, že pro obě strany je to výhodné ujednání. Když by rodiny vedly s Boeingem spor ve svých domovských státech, musela by se firma zaobírat velkým množstvím soudních řízení po celém světě. Takhle vše bude uceleně probíhat ve Spojených státech. Tudíž bude i zaručeno, že případné odškodnění bude pro všechny spravedlivé. 

Tímto krokem se kauza sice neuzavřela, ale určitě došlo k uspíšení průběhu. Z pohledu PR je pro Boeing důležité, aby převzali jednak odpovědnost a aby se celý spor vyřešil. Investoři nemají podobné věci rádi.

Firma DHL Express sjednala největší objednávku na stroje Boeing

Doručovatelská (logistická) společnost DHL učinila u společnosti Boeing velkou objednávku. DHL chce koupit až devět kusů 767-300BCF (Converted Freighter). Jedná se samozřejmě o velké nákladní letouny, kterým chce doručovatelská společnosti DHL uspokojit rostoucí poptávku. Poptávka je především hnána e-commerce, čili internetovými obchody. 

Pandemie sice způsobila razantní úbytek poptávky po letecké přepravě osob, ale zas na druhou stranu, e-commerce mají od té doby doslova žně. I kdyby se letecká přeprava osob nevrátila tam, kde byla před pandemií, do jisté míry by to mohl zastoupit logistický sektor.

Boeing dodal za říjen 27 letounů, na stroje Dreamliners se ale čeká dál

Společnost Boeing dodala za říjen na 27 letounů. Nicméně stroje 787 Dreamliner jsou pořád suspendovány z provozu. Přitom aerolinky na své dodávky stále čekají a letecká doprava právě zažívá obrození. American Airlines tvrdí, že dodání nových strojů Boeing je pro mezinárodní leteckou dopravu klíčové. Prý to nastaví nové tempo pro obnovení jejich letecké přepravy.

Fundamentální analýza akcie Boeing (BA)

Z hospodářských výsledků vyplývá, že výnosy jsou víceméně za poslední kvartály vcelku stabilní. Leč mezikvartálně si výnosy pohoršily o 10 % na 15,28 miliardy USD. Hrubá marže též klesla, asi o tři procentní body na 11,17 %. I tak se jedná za předešlých sedm kvartálů o jednu z nejvyšších hodnot. Provozní marže šla ale téměř na nulu – 0,22 %. Druhý kvartál dosahovala 5,14 %, předešlá čtvrtletí dosahovala záporných hodnot. Čistá zisková marže dosahuje mírně záporné hodnoty, -0,71 %. Druhý kvartál byla 3,45 %.

Vzhledem k tomu, že výnosy klesly a čistá zisková marže též, Boeing zaznamenal mírnou ztrátu o 109 milionech USD. Druhý kvartál zisk dosahoval 587 milionů USD. Předchozí čtvrtletí byly ztrátové. Poslední kvartál z minulého roku ztráta dosahovala až 8,42 miliardy USD. Z hospodářského hlediska dostal tehdy Boeing tvrdý pravý hák. Nyní je zřejmé, že letošní rok bude o něco lepší. Leč Boeing si musí zajistit větší odbyt (výnosy) a dosáhnout i vyšších marží.

Výnos a zisk za jednotlivé kvartály.

Výnos a zisk za jednotlivé kvartály. Zdroj: yahoo.com

 

Provozní výnos je překvapivě kladný, dělá 34 milionů USD. EBITDAdosahuje 557 milionů USD. Vzhledem k tomu, že letecká doprava zažívá zrovna obrození, provozní výnos by měl za následující kvartál jít nahoru. Pokud ne, bude něco špatně.

Zisk na akcii (EPS) je mírně v záporu, takže nemá smysl uvádět. Minulý kvartál bylo ale EPS 1 bod. Co se týká ukazatelů P/E a rentability vlastního kapitálu (ROE), ty též díky ztrátovosti podniku neuvádíme. Pro zajímavost si můžeme uvést rentabilitu na investovaný kapitál (ROIC), který je -19,25 %.

Společnost Boeing bohužel ve velké míře využívá krátkodobý dluh. Poměr dluhu vůči vlastnímu kapitálu (D/E) je -4,38 bodů. To nám říká, že firma má vlastní kapitál v záporných číslech. A ještě k tomu využívá ve velkém krátkodobé dluhové financování. Jedná se o velmi rizikový signál, protože hospodářsky firmě hrozí krach. Nicméně všichni víme, že Boeing patří mezi tzv. too big to fail. I kdyby zbankrotovali, existuje nemalá pravděpodobnost bailoutu – stát vše zaplatí. Dlouhodobý dluh vůči celkovému kapitálu je 0,39 bodů. Tedy normální úroveň financování dlouhodobým dluhem.

Technická analýza akcie Boeing (BA)

Z technického hlediska akcie Boeing ušly kus cesty. Od března 2020 do března 2021 cena vzrostla až k S/R hladině 260 USD. Tudíž se akcie zhodnotily asi o více jak 200 %. Od té doby však cena postupně klesala. Nejednalo se o ovšem o nic drastického. Cenový pokles byl velmi střídmý a S/R hladina 204 USD fungovala vždy jako spolehlivý support. Díky popsanému průběhu se nám v grafu vytvořila býčí struktura – klesající klín.

Týdenní graf akcie Boeing

Týdenní graf akcie Boeing

 

Hladina kolem 204 USD funguje jako support skvěle a samotný pattern nám říká, že trh může využít situace k dalšímu růstu. Mimo jiné i soustavně klesající objemy mohou být předzvěstí většího cenového pohybu. Z výše popsaného vyplývá, že se titulu vcelku dařilo. Tudíž tu máme náběh na průraz, ale zatím není vůbec potvrzený. Pokud ale kurz bude pokračovat v růstu, první překážka je zase rezistence 260 USD.

Jestli cena uvedenou rezistenci prolomí, druhou největší překážkou je S/R hladina 310 USD. Tahle úroveň ale může být pro nakupující tvrdý oříšek. V rozmezí 2018-2019 v blízkosti hladiny došlo k mnoha odrazům. Je takřka jisté, že trh bude rezistenci i v budoucnu respektovat.

Závěrem

Z hospodářského hlediska je neoddiskutovatelné, že Boeing má velké problémy. Na druhou stranu ale jsou dobré vyhlídky na to, aby se situace zlepšila. Důležité ovšem je, aby letecká doprava nedostala další obrovský zásah jako v roce 2020. Musím zdůraznit, že to dluhové financování je vůbec největší riziko. Boeing se musí z této situace brzy dostat, protože dlouhodobě takhle firma nemůže fungovat.

Co se týká technické stránky, mně se cenový graf docela líbí. Půl roku se trh nikam prakticky nehnul, ale je velmi dobré znamení, že support 204 USD pokaždé nápor prodejců ustál. Uptrend tudíž pořád platí.

Obchodujte s akciemi Boeing prostřednictvím LYNX

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám za příznivé poplatky umožníme obchodovat s nejrůznějšími finančními instrumenty jako jsou například akcie, ETF, futures, opce, CFD a forex. Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme vzdělávací webináře. Díky LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím profesionálních obchodních platforem.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn. Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme aktuální obchodní příležitosti na trhu a novinky ze světa investic v rámci Investičního portálu. V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

Přečtěte si také:

Logo AMD a čip RYZEN

AMD akcie raketově rostou. O čipy EPYC má zájem Meta (Facebook)

Tesla logo

Akcie Tesla trhají rekordy. Elon Musk je nejbohatší na světě

Logo společnosti Ford

Nedostatek čipů ohrožuje automobilový průmysl. Jak si aktuálně vedou akcie Ford?

Logo Exon Mobil

Cena ropy stoupá. Dočkáme se dalšího růstu Exxon Mobil akcie?

 
 
Klíčová slova: Společnost | Meta (Facebook) | AMD akcie | Meta | Provozní výnos | Exxon Mobil akcie | Dna | Společnosti | Nedostatek čipů | Graf akcie | Příležitosti | Analýza akcie | Fundamentální analýza akcie | AMD | Akcie Boeing (BA) | Dlouhodobý investor | Akcie Boeing | Zajímavé akcie | Express | DHL | Firma Boeing | Boeing 737 Max | Letecká doprava | Letecká přeprava | Letecká přeprava osob | Ceny | Průraz | JDE | Krátkodobý dluh | 737 MAX | Cenový pokles | Hrozí krach | Práce | Vzdělávací webináře | E-commerce | Signál | American Airlines | Letectví | Aerolinky | WP | Vývoj | Obchody | Zlepšení | Boeing | Pandemie | Situace | Pokles | Krach | FAA | Federální úřad pro letectví | Úbytek | Ztráta | Yahoo | Klesající klín | Problémy | Průmysl | Too Big to Fail | Vyhlídky | Miliardy | Nejbohatší | Aktuální obchodní příležitosti | Firma | Technické závady | Obchodujte | Akcie a ETF | Regulační orgán | Breakout Trader | Výnosy | Exxon | Poplatky | Tesla | Investovaný kapitál | Automobilový průmysl | Čistá zisková marže | ROE | ROCE | Provozní marže | Hrubá marže | Elon Musk | EBITDA | ROIC | Zpráva | Webináře | Trh | Ropy | Reuters | Převodník měn | Investiční | Instrumenty | Graf | Eura | Cena | Akcie Tesla | EPS | Ceny akcií | LYNX | Facebook | Financování | Obchodovat | Obchodní příležitosti | Zisk | Pravděpodobnost | Cenový graf | Exxon Mobil | Investoři | Cena ropy | Regulátor | Obchodování | USD | Zisková marže | Zisk na akcii (EPS) | Zisk na akcii | Výnos | VaR | Uptrend | Trigger | Trader | Support | Riziko | Rezistence | P/E | Opce | Obchodník | Marže | Margin | Kurz | Investor | Intradenní obchodník | Futures | CFD | Breakout | Bod | Analýza | Akcie | Kapitál | Poptávka | ETF | Čína | Fundamentální analýza | Technická analýza | FOREX |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Čína zatím odolává vidině vyšších amerických sazeb
    Provádět nezávislou měnovou politiku v dnešním globalizovaném světě je velice těžké. Jak trefně ukazuje francouzská ekonomka Helene Reyová (http://bit.ly/2bWsf0F), pokud necháte přes hranice volně proudit kapitál, máte velice malou kontrolu nad domácími finančními podmínkami. Přebíráte měnové podmínky největších měnových oblastí, zejména dolaru, popřípadě eura. Politika Fedu tak neurčuje měnové podmínky pouze v USA, ale je hlavním hybatelem globálních měnových podmínek - dostupnosti peněz od Pekingu přes Ankaru po Rio De Janeiro. Zdražující dolar je proto teoreticky rizikem pro řadu ekonomik, které mají ve skříních skryté kostlivce v podobě rychle narostlého dluhu. Na prvním místě je to Čína, která v lednu po prvním zvýšení amerických sazeb (v tomto cyklu) ztratila na akciových trzích přes 30 %.
  • Čína zatíná před Hongkongem své svaly, akcie padají. Trump potřebuje viníka
    S odezníváním kritické fáze koronavirové krize se do popředí zájmu akciových trhů dostává opět houstnutí geopolitické atmosféry. K němu přispívají právě i důsledky koronavirové krize, neboť Spojené státy stále hlasitěji svalují vinu za rozšíření viru na Čínu. Čína navíc plánuje v Hongkongu uplatnit zákon týkající se národní bezpečnosti. Ten má zakázat „zradu a pobuřování“ vůči čínské vládě a jakékoli snahy o odtržení. Jinými slovy, Čína hodlá asertivně utáhnout šrouby v dosud poměrně vzpurném autonomním regionu.
  • Čína zavádí cla a bankéři se zdráhají snižovat sazby. Závěr týdne svědčí dluhopisům, ale zle na tom nejsou ani akcie
    Nečekaná zpráva přišla z Číny, která si závěr obchodního týdne vybrala k ohlášení nových, respektive zvýšených cel na americké zboží. Celkový objem je 75 miliard dolarů, přičemž platnost bude obdobně jako u amerických cel od září a od prosince. Zahrnuta budou auta, dále sója a ropa.
  • Čína zavádza odvetné clá na dovoz tovarov z USA v objeme 60 miliárd dolárov
    Akciové trhy začali obchodný týždeň negatívne. Všetky hlavné akciové indexy rozširujú straty. Hlavným dôvodom tohto negatívneho sentimentu je zavedenie odvetných ciel Číny na dovoz tovarov z USA. Čína uvalila clá na dovoz tovarov v objeme 60 miliárd dolárov ročne. Clá vstupujú do platnosti od 1. júna 2019. Clá predstavujú odpoveď na minulotýždňové zvýšenie ciel na dovoz tovarov z Číny do USA z 10% na 25% v objeme 200 miliárd dolárov ročne. Bezpečné prístavy ako zlato, dnes zaznamenali zisky. Americký akciový index US500 sa obchoduje nad psychologickou hranicou 2800 bodov. V prípade ďalšieho negatívneho vývoja obchodného napätia, sa môžu straty ešte rozšíriť pod vyššie spomínanú psychologickú hranicu. Najväčší pokles zaznamenali technologické spoločnosti, naopak utility zaznamenali mierny nárast.
  • Čína zavede antidumpingová cla na výrobky z oceli
    Čína zavádí antidumpingová cla na dovoz některých výrobků z nerezové oceli dovážené ze zemí Evropské unie, Japonska, Jižní Koreje a Indonésie. Výše nových cel se pohybují v rozmezí 18,1 až 103,1 % a začnou platit od 23. července 2019 a postihnou i dovoz z Evropské unie. Zavedení cel oznámilo čínské ministerstvo obchodu.
  • Čína zavede plošná cla na fenol
    Akciové trhy v asijsko-pacifickém regionu se v závěru dnešní seance obchodují převážně se ztrátami. Ty jsou nejhlubší v Indii (-1,1 %). V rámci japonského indexu Nikkei 225, který jako jeden z mála regionálních indexů roste, a to o 0,1 %, se nejlépe daří síťovým odvětvím (+1,2 %). Americké burzy byly včera zavřené kvůli státnímu svátku. Dnes by měly otevřít s mírnou ztrátou podle futures na akciové indexy.
  • Čína zažívá největší lidové bouře od roku 1989, ropa proto prudce zlevňuje. To může těšit české motoristy, ne však ty maďarské – těm pohonné hmoty kvůli včerejšímu omezení stropů zdraží
    Světové trhy, včetně akciových či surovinových, se dnes otřásají kvůli probíhajícím lidovým bouřím v Čině. Ty jsou podle expertů nejvíce konfrontační od roku 1989, kdy tehdejší nepokoje vyvrcholily nechvalně proslulým masakrem na pekingském Náměstí nebeského klidu.
  • Čína zažíva odlev kapitálu
    Euro včera oproti doláru konečne prelomilo rezistenciu 1,28 a otvorilo si...
  • Čína zdůraznila důležitost spojenectví s USA
    Akciové trhy ve Spojených státech i přes nepříznivé zahájení obchodní seance ukončily včerejší obchodování v ziscích. Indexy Dow Jones a S&P 500 si shodně připsaly 0,5 %. Nasdaq si polepšil o 0,4 %. V rámci širšího indexu S&P 500 se dařilo téměř všem sektorům s výjimkou výrobců luxusního zboží (-0,2 %). Ostatní odvětví si připsala zisky ve výši až 1,6 % v případě realitních developerů. Americké akciové indexy svým 7denním výkonem od počátku roku dosáhly nejlepšího vstupu do nového roku za posledních 13 let. S&P 500 index se od počátku roku zhodnotil o 3,6 %.
  • Čína zrušila automatickou brzdu burzy, dnes NFP, analýza EUR/GBP
    Čína nebude od pátku používat nový mechanismus automaticky zastavující obchody na burze, oznámily ve čtvrtek trhy v Šanghaji...
  • Čína zůstává jednou z hlavních brzd korekce na australském dolaru
    V úterý jsme se na tomto místě trochu podivovali nad tím, že úterní zasedání australské centrální banky přispělo k výr...
  • Čína zverejnila silné čísla, zadlženie súkromnej sféry prekvapivo kleslo
    Dnes ráno dorazil pravidelný mesačný balík dát z Číny, ktorý bol navyše tak ako začiatkom každého kvartálu obohatený o HDP. A tieto čísla prekvapili (ponechajme bokom, že o ich kvalite panujú pochybnosti, najmä ohľadom HDP, ktoré je zverejnené zopár dní po skončení kvartálu a vôbec sa nereviduje). Keby som mal niečo vypichnúť, tak najsilnejším prekvapením boli maloobchodné tržby, a to nielen kvôli silnému prekonaniu konsenzu, ale aj kvôli tomu, že ich medziročný rast bol najvyšší od januára (v prvom stĺpci je zverejnený údaj, v druhom očakávaný, v treťom údaj z predošlej periódy):
  • Čína zveřejnila poprvé od roku 2009 výši zlatých rezerv. Vzrostly o 57 %
    Zlato z módy rozhodně nevychází. Alespoň ne v Číně. Tamní centrální banka dnes zveřejnila nový report, ve kterém světu...
  • Čína zvýší dovozy ze Spojených států. Obchodní válka vstupuje do nové fáze
    „Akciové trhy již počítají s uzavřením obchodní dohody mezi Spojenými státy a Čínou. Nelze proto předpokládat, že by po podpisu smlouvy výrazně vzrostly akciové indexy. Růstu akcií by pomohlo, kdyby se Spojené státy a Čína rychle dohodly na dalších fázích konce obchodní války, které by zrušily veškerá cla a výrazně navýšily objem mezinárodního obchodu,“ říká hlavní ekonom BHS Štěpán Křeček.
  • Čína zvyšuje PMR
    PBOC opäť pristupuje k zvýšeniu PMR, znova o 50 b...
  • Čína zvyšuje své úsilí v omezování kryptotransakcí
    Čínská lidová banka (PBOC) se zaměřuje na své úsilí omezit transakce s bitcoiny. Důvodem je, že banka považuje transakce ve virtuální měně za hrozbu pro finanční bezpečnost země a kontrolu kapitálu, zvláště když Čína v současnosti čelí zpomalení ekonomiky a majetkové krizi.
  • Čína 2018 podle Fidelity International: vyplatí se investice do technologických akcií a internetových firem
    Po pozoruhodných výkonech v roce 2017 by mohl rok 2018 znamenat pro čínské akcie další silný rok. Podporují to stabilní makroekonomická data, revize zisků, které ukazují růst, a přiměřené valuace. Portfolio manager společnosti Fidelity International Raymond Ma, který působí v Hong Kongu, se přiklání k technologickým titulům: „Jsem pozitivní u odvětví ,nové Číny‘, zejména tedy u společností, které pravděpodobně budou těžit ze zvyšování spotřeby a zájmu o inovace. Mám rád společnosti, které mají silné technologické know-how a inovativní produkty, a právě u takovýchto firem očekávám v dohledné době nejvyšší růst.“
  • Číně se nedaří zastavit propady akcií, trpí i australský dolar
    Poslední tři týdny jsou ve znamení turbulencí na čínském akciovém trhu. Vláda se snaží poklesy zpomalovat, ale tržní s...
  • Číně znovu dochází dech - vývozy i dovozy prudce padají?
    Velice špatné výsledky hlásí čínský zahraniční obchod za měsíc září. Zdá se, jako by měl pokus o stabilizaci druhé největší světové ekonomiky opět velice krátký život. Vývozy propadly o výrazných 10 % a to především kvůli evropskému trhu. Ještě o něco znepokojivější je vývoj dovozů, které nehledě na vládní stimuly v září meziročně poklesly o necelá 2 %. Slabé dovozy ukazují na slábnoucí domácí poptávku. Zvláště znepokojivý je pokles dovozů některých důležitých komodit jako měď nebo železná ruda, které ukazují na slábnoucí investice.
  • Čínou probuzený optimismus dnes táhne vzhůru akcie a dluhopisové výnosy
    Charakter obchodování na hlavních finančních trzích dnes určily zprávy z Číny. Ta i po předchozím americkém útoku směřovaném na její firmy projevila ochotu jednat s USA o částečné obchodní dohodě. K tomu podle FT nabízí kupovat od Američanů o 10 milionů tun sóji navíc. Trhy tato prohlášení pozitivně naladila, naděje na dohodu se opět probudily. Ostatně, Donald Trump už v minulosti prokázal, že na sóju slyší. Další informace byly podružné, nová důležitá data nevyšla a efekt komentáře šéfa Fedu ze včerejšího večera vyprchal.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank