Čtvrtek 25. duben 2024 21:36
reklama
CapXmaster
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
FTMO férovost
reklama
CapXmaster

Akcie Tesla trhají rekordy. Elon Musk je nejbohatší na světě

03.11.2021 13:26  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Akcie Tesla rostou. Tržní kapitalizace firmy překonala magickou hranici 1 bilionu USD, díky čemuž se Tesla stala šestou nejhodnotnější akciovou společností na světě. Elon Musk je také nejbohatším člověkem planety a vytváří si velký náskok nad Jeffem Bezosem (Amazon),  Bernardem Arnaultem a Billem Gatesem (Microsoft). 

Tesla pracuje na rozšíření výrobních kapacit, aby postupně nasytila stále neukojenou poptávku. Jsou však i špatné zprávy v podobě velkých prodejů ze strany ARK Invest. Jde o známý fond vedený Cathie Wood.  Elon Musk také rozporoval obří kontrakt se společností Hertz. Pojďme si přiblížit aktuální novinky a samozřejmě nebude chybět ani technická a fundamentální analýza akcie Tesla (TSLA).

Tesla překonala tržní kapitalizaci 1 bilionu USD

Tržní kapitalizace firmy dosáhla více jak 1 bilionu USD díky říjnovému oznámení společnosti Hertz, že koupí až 100 tisíc vozů značky Tesla. Překonání magického 1 bilionu USD není z fundamentálního hlediska nijak významné. Jedná se víceméně o psychologickou hranici, jejíž překonání tržní účastníci berou velmi kladně. Je to určitě milník, který trh dokáže ocenit.

Co se týká samotného nákupu vozů ze strany firmy Hertz, jedná se o vcelku zajímavý vývoj. Jenom pro připomenutí, společnost Hertz je jedna z nejstarších amerických autopůjčoven. Hertz měl ale dlouhodobě problémy a koronavirus byla poslední kapka. V květnu 2020 firma vyhlásila bankrot. Nicméně o více jak rok později společnost Hertz insolvenci ukončila. Což bylo překvapivé, protože všichni čekali, že se firma z bankrotu nedostane.

Firma každopádně 25. října 2021 veřejnosti oznámila, že si u Tesly objednala 100 tisíc vozů za 4,2 miliardy USD. Nové elektromobily by měly být dodány v příštích 14 měsících. Sedany Model 3 by měly být dostupné v pobočkách půjčovny ve velkých amerických městech a v některých částech Evropy již velmi brzy – od začátku listopadu. Zákazníci Hertz budou mít přístup k síti rychlých dobíjecích stanic Tesly. Společnost navíc buduje vlastní dobíjecí infrastrukturu.

CEO Hertz Mark Fields tvrdil, že jednání o dodání celé flotily elektromobilů probíhají již měsíce a vztahy obou firem jsou prý vřelé. Leč Elon Musk na svém Twitteru rychle oznámení Hertz rozporoval s tím, že oficiálně k žádné dohodě ještě vůbec nedošlo. Dále vysvětlil, že poptávka po jeho značce je mnohem větší, než produkce. Tudíž případný velký kontrakt nemá valný vliv ekonomiku podniku. Pokud k nějaké dohodě dojde, Hertz bude muset zaplatit stejnou marži jako ostatní zákazníci. Žádná množstevní sleva se prý tedy konat nebude.

Tesla pracuje na zvýšení výrobních kapacit

Tesla oznámila, že se snaží rozšiřovat výrobní kapacity, aby došlo k většímu nasycení poptávky po jejich produktu. V analýze na Ford jsme si znova objasnili fenomén dnešní doby, kterým je nedostatek čipů. Některé firmy z aktuální situace profitují (AMD, Nvidia a Intel), jiné jsou naopak v ohrožení. Mezi ohrožené patří i Tesla.

Tesla pro další navýšení výroby potřebuje čím dál více čipů a jejich potenciální nedostatek je samozřejmě hrozba. Celosvětový problém s dodavatelským řetězcem je značný. Firma navíc přiznala, že jejich marže to snižuje.

Dle finančního ředitele Zachary Kirkhorna ohrožuje jejich výrobu nejenom nedostatek čipů na trhu, ale i nízká nabídka jiných materiálů. Aktuálně je pro ně největší problém vysoká kolísavost cen na trhu s niklem a hliníkem. Vzhledem k tomu, že Tesla pracuje na zvýšení výrobních kapacit, jsou kolísavé ceny velkým problémem. Vytváří se tím totiž dost nejisté prostředí, protože odhady nákladů během krátké doby nemusí reflektovat realitu. Zatím se ale Tesle daří plnit vytyčený plán, ve kterém chtějí dosáhnout 50% růstu dodávek za celý rok 2021.

Cathie Wood prodává ve velkém akcie Tesla

Cathie Wood je hodně známá osobnost na poli akciového investování. Tato dáma je CEO ARK Invest, což je investiční fond. Již v září letošního roku ARK Invest prodal akcie Tesla za 600 milionů USD. Což z Tesly dělá titul, kterého Cathie Wood během září prodávala nejvíce. Tato zpráva je zajímavá z toho důvodu, že Cathie Wood dlouhodobě Teslu protěžovala jako investici. Podle posledních zpráv ARK Invest v prodejích titulu pokračoval i během října, ale tentokrát se jednalo o objemy za několik desítek milionů USD. 

Fundamentální analýza akcie Tesla (TSLA)

Hospodářské výsledky si Tesla mezikvartálně opět zlepšila. A to vskutku podstatně. Výnosy vzrostly o 15 % na 13,76 miliardy USD. Hrubá marže činila 26,6 %. Provozní marže necelých 15 %. Čistá zisková marže dělá 11,76 %. Všechny marže jdou postupně nahoru, což je pro hospodaření zásadní. Růst výnosů je sice důležitý, ale bez rostoucích marží to příliš nepomůže. Ideální situace je, když stoupají marže a výnosy. Zisk pak roste o to rychleji. Tesla každopádně dosáhla čistého zisku 1,62 miliardy USD, což je mezikvartální zlepšení o 42 % (právě díky růstu marží). Je to už druhý kvartál, co je zisk nad miliardou USD.

Zisk a výnos za jednotlivé kvartály

Zisk a výnos za jednotlivé kvartály. Zdroj: yahoo.com

 

Provozní výnos i tentokrát vzrostl, o 54 % na 2,06 miliardy USD. EBITDAstoupla o 40 % na 2,82 miliardy USD. Volné cash flow si zase polepšilo v trojciferných relativních číslech, o 117 % na 1,32 miliardy USD. Pro každou firmu je hrozně důležité, aby generovala kladné cash flow. Jedná se totiž o potřebnou likviditu, která funguje jako polštář pro nenadálé události – třeba zmíněný markantní růst cen materiálů.

Zisk na akcii (EPS) dosahuje 1,44 bodů. Poměrový ukazatel P/E je 391 bodů. P/E Tesly bývalo i ve čtyřciferných číslech, ale pořád je to hodně. Co se týče rentability vlastního kapitálu (ROE), ukazatel se vyšplhal na 16,1 %. Dobré znamení je, že stoupá i rentabilita na investovaný kapitál (ROIC), který je nyní 11 %. ROIC nám potvrzuje směrodatnost ROE. Ukazatele solventnosti jako je dluh vůči vlastnímu kapitálu (D/E) a dlouhodobý dluh vůči aktivům jsou v přijatelných úrovní – 0,36 a 0,14 bodů.

Technická analýza akcie

Tesla vytvořila definitivní dno z března letošního roku kolem 550 USD. Tuto úroveň trh následně otestoval ještě v květnu. Celkově však kurz akcie Tesla vzrostl o více jak 120 %. Mezi květnem a začátkem října byla cenová expanze ještě střídmá, ale pak začal cenový růst gradovat. Největší agresivitu trh získal ve chvíli, kdy se podařilo překonat S/R level 890 USD, což je zároveň původní historické maximum z ledna letošního roku.

akcie Tesla

Denní graf akcie Tesla

 

Překonání historického maxima má obrovský psychologický vliv, což zase způsobilo nákupní horečku. Jak je i v grafu vyznačeno, nakupující byly tolik agresivní, že se vytvořil gap. A jak to u gapů bývá, trh má tendenci je v budoucnu tzv. vyplnit. A aby k tomu došlo, cena musí klesnout. Nelze předvídat, kdy k tomu dojde, ale v obecné rovině se uvádí, že k tomu dochází poměrně brzy po vytvoření gapu.

Gap se navíc nachází u S/R levelu 890 USD. Pokud dojde k jeho vyplnění, zároveň se otestuje důležitý support. Jednak je to příležitost a jednak si tím trh potvrdí, že má za zády relevantní oporu při další cenové expanzi. Pokud sem cena v budoucnu padne, není to žádná tragédie. Z hlediska technické analýzy se jedná o pozitivní signál.

Do grafu jsem záměrně zakreslil několik diagonál. Účelem je, aby každý čtenář viděl, jak se sklon cenové expanze akcie Tesla dramaticky zvyšoval. Nyní je už růst parabolický. A jak jsme si už mnohokrát řekli, parabolické růsty jsou nevyzpytatelné. Mohou vydržet ještě dlouho, ale bezpečnější je, až se trh uklidní – zkonsoliduje.

Objemy se v každém případě na trh vrátily, což je samozřejmě pozitivní signál. Jinak po většinu roku byly dosti průměrné, takže uvidíme, jak dlouho to vydrží. Denní RSI se vyšplhalo až na neuvěřitelných 94 bodů. Pozor na to, protože tolik extrémní hodnoty avizují korekci.

Závěrem

Hospodářsky Tesla neoddiskutovatelně expanduje a daří se ji ve všech úrovních hospodaření. Vzhledem k tomu, že kromě výnosů jdou nahoru i marže, zisk stoupá o to rychleji. Navíc poptávka je pořád vysoká, takže odbyt je zajištěn. Tesla není ani zadlužená. Ostatní ukazatele už jsou ale horší. Na to, že je Tesla titulem s tržní kapitalizací nad bilion USD, ROE na 16,1 % je poněkud málo. V obecné rovině je to dobré číslo, ale na takovou valuaci a odvětví je to slabší.

U poměrového ukazatele P/E je všem asi jasné, že jakékoliv trojciferné číslo je dost. Konzervativní rozmezí je 15-19 bodů. Alespoň se tohle dočtete v učebnicích. V reálném světě ale záleží i na odvětví a úrokových mírách. Úrokové míry (cena peněz) jsou na historických minimech, takže je pochopitelné, že ukazatele P/E jsou vyšší.

Z cenového grafu je jasné, že akcie Tesla opět silně roste. Avšak parabolické růsty jsou nevyzpytatelné, takže je moudré počítat s tím, že přijde minimálně konsolidace.

Obchodujte s akciemi Tesla prostřednictvím LYNX

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám za příznivé poplatky umožníme obchodovat s nejrůznějšími finančními instrumenty jako jsou například akcie, ETF, futures, opce, CFD a forex. Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme vzdělávací webináře. Díky LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím profesionálních obchodních platforem.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn. Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme aktuální obchodní příležitosti na trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho Investičního portálu. V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

Přečtěte si také:

Logo společnosti Ford

Nedostatek čipů ohrožuje automobilový průmysl. Jak si aktuálně vedou akcie Ford?

Logo Exon Mobil

Cena ropy stoupá. Dočkáme se dalšího růstu Exxon Mobil akcie?

Detail čipu Qualcomm

Budou akcie Qualcomm díky nedostatku čipů na trhu i nadále růst?

Netflix akcie, logo a cenový graf

Netflix akcie pokračují v růstu. Dočkáme se nového maxima?

 
 
Klíčová slova: Provozní výnos | Exxon Mobil akcie | Překonání historického maxima | Společnosti | Nedostatek čipů | Bilion | Odvětví | Denní graf akcie | Graf akcie | Příležitosti | Analýza akcie | Fundamentální analýza akcie | Cathie Wood | Ark | AMD | Dlouhodobý investor | Ark Invest | Akcie Qualcomm | Intel | Elektromobily | Qualcomm | Nvidia | TSLA | Rentabilita | Model 3 | Ceny | Špatné zprávy | Hertz | JDE | Expanze | Růst výnosů | Vzdělávací webináře | Signál | Růst | Aktuální situace | Důležitý support | Vývoj | Zlepšení | Situace | Koronavirus | Ukazatele | Netflix | Hospodaření | Yahoo | Problémy | Tržní kapitalizace firmy | Průmysl | Miliardy | Nejbohatší | Amazon | Růst cen | Aktuální obchodní příležitosti | Hlediska technické analýzy | Technické analýzy | Firma | Obchodujte | Denní graf | Výnosy | Exxon | Poplatky | Kapitalizace | Tesla | Firmy | Investovaný kapitál | Hospodářské výsledky | Automobilový průmysl | Microsoft | Kontrakt | Čistá zisková marže | ROE | Provozní marže | Hrubá marže | Elon Musk | EBITDA | ROIC | Zprávy | Zpráva | Webináře | Trh | Ropy | Převodník měn | Kurz akcie | Investiční | Instrumenty | Graf | Eura | Cena | Analýzy | Akcie Tesla | EPS | Aktivum | Ceny akcií | Bankrot | LYNX | Obchodovat | Obchodní příležitosti | Výsledky | Zisk | Exxon Mobil | Fond | Cena ropy | USD | Zisková marže | Zisk na akcii (EPS) | Zisk na akcii | Výnos | Ukazatel | Tržní kapitalizace | Support | RSI | P/E | Opce | Obchodník | Nabídka | Marže | Kurz | Investování | Investor | Investiční fond | Intradenní obchodník | Gap | Futures | Konsolidace | Cash flow | CFD | CEO | Analýza | Akcie | Kapitál | Poptávka | ETF | Fundamentální analýza | Technická analýza | FOREX |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie Tellurian se propadají o 22 %!
    Tellurian (TELL.US), americký poskytovatel zkapalněného zemního plynu (LNG), opustil prodej vysoce úročených podnikových dluhopisů v hodnotě 1 miliardy dolarů na financování komplexu LNG v Louisianě. Tellurian se snažil zajistit financování pro svůj komplex zkapalněného zemního plynu v Lake Charles v Louisianě, na kterém již začal stavět, než získal plné financování. Aby společnost přilákala investory, zamýšlela prodat dluhopisy s úrokem 12,5 %. Obavy z obchodu podpořily rostoucí výnosy a rozšiřující se spready, které reagují na současnou jestřábí rétoriku centrálních bank. V reakci na rozhodnutí společnosti dnes akcie Tellurian klesly o více než 22 %.
  • Akcie Tencent klesají kvůli obavám z regulací
    Akcie čínského technologického gigantu Tencent se znovu dostaly pod tlak poté, co představitelé čínské centrální banky objevili nerovnalosti ve službě WeChat, největší čínské službě pro zprávy mezi uživateli. Tencent již řadu let působí především v herním průmyslu a průmyslu nových technologií. Společnost působí také ve finančním, zábavním, mediálním a reklamním sektoru.
  • Akcie Tesla: Co přinese split akcií a jak si vedl sektor elektromobilů v 2021?
    Akcie Tesla (TSLA) jsou v současnosti opět pod drobnohledem investorů, protože firma plánuje další split akcií. Ve stručnosti si proto povíme, zda má split širší význam. Následně si ukážeme, jak se dařilo celému sektoru elektromobilů za rok 2021. Dopředu mohu říct, že Tesla kralovala.
  • Akcie Tesla klesla pod úrovně, kde společnost vstupovala do S&P 500
    Akcie společnosti Tesla (TSLA.US) dnes klesala až o více než 13 %. Po vystoupení guvernéra Fedu Powella v Kongresu však většinu ztrát smazala. Za poklesem stály dva hlavní faktory. Konkurent Lucid Motors, který vede bývalý inženýr Tesly, oznámil své plány vstupu na burzu prostřednictvím SPAC. Dle vedení společnosti je Lucid připraven začít v druhé polovině roku dodávat vozidla na trh v Severní Americe. Lucid plánuje vyrábět svá vozidla v Arizoně. V roce 2022 chce prodat 20 tis. vozidel a 251 tisíc vozidel plánuje vyrábět v roce 2026.
  • Akcie Tesla padají, SEC automobilku vyšetřuje
    Akcie Tesla (TSLA.US) klesají po zveřejnění zpráv o tom, že americká Komise pro cenné papíry (SEC) zahájila vyšetřování kvůli vadným solárním panelům automobilky. Regulátor oznámil, že případ je spojen se stížností na nedostatečné plnění povinností a poskytnutí adekvátních informací ohledně panelů. Společnost je navíc vyšetřována ve spojení s nehodami, které způsobil asistenční systém řidiče.
  • Akcie Tesla padají – Zastaví se propad ceny akcií?
    V rámci technické a fundamentální analýzy se opětovně zaměříme na technologickou společnost, konkrétně na akcie Tesla. Pokud vás zajímají ekonomické výsledky i jiných technologických firem, před týdnem jsme pro vás zpracovali komplexní přehled tzv. FAANG akcií (Facebook, Amazon, Apple, Netflix, Google).
  • Akcie Tesla posilují po hodnocení Goldman Sachs
    Akcie společnosti Tesla vzrostly poté, co gigant investičního bankovnictví Goldman Sachs změnil status hodnocení akcií z "neutrál" na "nákup". Banka také zvýšila svůj cenový cíl pro výrobce elektrických vozidel na 780 USD - nejvyšší na Wall Street.
  • 📈Akcie Tesla prekonali $900.00🚀
    Akcie spoločnosti Tesla (TSLA.US) dnes vzrástli o viac ako 5% po tom, čo spoločnosť Elona Muska dosiahla najlepší štvrťrok v histórii v rámci tržieb napriek sektorovým problémom spojeným s lodnou dopravou a nedostatkom komponentov. Zdá sa tiež, že investori pocítili obavy z preťaženého ocenenia. Akcie sa v súčasnosti obchodujú s 20 -násobkom tržieb a 451 -násobkom minuloročných ziskov. Ďalšie podrobnosti týkajúce sa štvrťročných výsledkov spoločnosti Tesla a podrobná analýza akcií spoločnosti sú k dispozícii v našom dnešnom príspevku „Akcia týždňa“.
  • Akcie TESLA prorazily úroveň 1000 dolarů
    Akcie společnosti Tesla (TSLA.US) vyskočily během dnešní obchodní seance o více než 7 % na nový historický rekord nad úrovní 1000 dolarů. Růstový impuls přišel v reakci na oznámení CEO Elona Muska, který řekl, že je čas se naplno pustit do produkce náklaďáku Tesla Semi. Přidal navíc některé výrobní detaily. V poznámkách zaměstnancům, které citovala agentura Reuters, napsal, že se v továrně v Nevadě bude vyrábět baterie a motor, zatímco na dalších součástech se budou podílet další továrny v USA.
  • Akcie Tesla se propadly po zprávách nového konkurenta
    V pondělí se Tesla stala vůbec největším novým členem S & P500 a její první den začal ve velkém stylu, přičemž ceny akcií se v první hodině vyšplhaly téměř o 4% vyšší než uzavírací cena předchozího týdne.
  • Akcie Tesla: Tržby meziročně vzrostly až o 81 %. Vyrobí se 1,5 mil. aut
    Akcie Tesla jsou opět středem pozornosti. Tesla totiž zveřejnila své výsledky za první čtvrtletí roku 2022 a překonala očekávání mnohých analytiků. Společnosti Elona Muska se podařilo dosáhnout tržeb 18,76 miliardy USD a snížit náklady na výrobu automobilů. Produkce aut meziročně vzrostla o 69 %, přestože se některé továrny Tesla potýkaly s problémy.
  • Akcie Tesla vytvořily nový rekord a míří do S&P 500
    Dosavadním historickým maximem pro akcie Tesla Motors (TSLA) byla hodnota z 26. února 2014, kdy akcie dosáhly na $265. V úterý krátce po otevření americké burzy akcie Tesla vystoupaly až na $265,64, čímž vytvořily nový rekord i přes všeobecnou slabost trhu. Pro mnohé analytiky je jedná o největší bubliny od dob dot.com. Pro jiné se jedná o žhavého kandidáta o vstup do indexu S&P 500. Kde se ale bere síla v akciích Tesla a co můžeme čekat?
  • Akcie Tesly dosahujú nové ATH po tom, čo Hertz zadal doteraz najväčšiu objednávku EV
    Akcie spoločnosti Tesla (TSLA.US) vzrástli o viac ako 7,5% a dosiahli nové historické maximum počas dnešného obchodovania po tom, ako Bloomberg oznámil, že požičovňa automobilov Hertz si u výrobcu elektrických automobilov objednala 100 000 automobilov s cieľom vybudovať flotilu požičovní elektrických vozidiel do konca roka 2022. Dohoda, ktorá Tesle prinesie údajne 4,2 miliardy dolárov, je vôbec najväčším nákupom elektrických vozidiel. Morgan Stanley navyše zvýšila svoj cenový cieľ akcií na 1 200 dolárov z 900 dolárov. Náladu na trhu podporila aj správa, že model 3 sa stal prvým elektrickým vozidlom s najvyšším mesačným predajom nových EV v Európe. Vďaka týmto pozitívnym správam sa trhová kapitalizácia spoločnosti priblížila k 1 biliónu dolárov.
  • Akcie Tesly hlásí opět zelenou
    Po dlouhých měsících, kdy byla společnost Tesla v „nemilosti“ investorů kvůli obavám o dodávky a uspokojování poptávky zákazníků po modelech značky se zdá, že se konečně dokázala odrazit od nejnižší hodnoty za tři roky. Akcie společnosti opět míří do zelených čísel. Důvodem optimismu, který táhne akcie firmy na kapitálových trzích nahoru, jsou pozitivní výsledky za druhý kvartál 2019.
  • Akcie Tesly hlásí zelenou. Překonaly hranici 600 USD
    Hodnota akcií Tesly na kapitálovém trhu vzrostla po středečním oznámení, že společnost vykázala druhý kvartální zisk za sebou. Cena následně posilnila o 13 procent a poprvé překonala hranici 600 USD za akcii. Cena akcií společnosti se tak oproti minulému roku více než ztrojnásobila.
  • Akcie Tesly jsou nejníže od září 2020
    Akcie společnosti Tesla (TSLA.US) pokračují ve volném pádu a během dnešní seance klesly o více než 7,0 %.Někteří analytici poukazují na to, že se může jednat o prodej daňové ztráty, jiní poukazují na rostoucí konkurenci na trhu s elektromobily, zatímco většina se domnívá, že je to důsledek ztráty důvěry v Elona Muska a jeho odhodlání pro společnost. Muskovi je vyčítáno, že se příliš soustředí na Twitter, a zanedbává tak své povinnosti generálního ředitele společnosti Tesla. Rovněž za účelem financování transakce byl Musk nucen prodat miliardy vlastních akcií Tesly, což ještě více podpořilo pohyb směrem dolů. Nicméně po zavedení řady významných změn v gigantu sociálních médií, které mohou být v budoucnu přínosné, Musk oznámil, že nyní hledá nového generálního ředitele Twitteru, který by převzal jeho povinnosti, takže tento argument může brzy ztratit na aktuálnosti.
  • Akcie Tesly klesají po stažení téměř 363 000 vozů s "autonomním" softwarem z trhu
    Společnost Tesla (TSLA.US) oznámila stažení 362 758 vozů z trhu s tím, že "experimentální" autonomní software Full Self-Driving Beta s umělou inteligencí může způsobit kolizi. Akcie společnosti před otevřením trhu ztrácejí a její v Německu obchodované akcie (TSLA.DE) klesají o 7 %:
  • Akcie Tesly klesly v roce 2022 o 52 %
    Akcie společnosti Tesla Inc. včera klesly o více než 6,0 %, což donutilo analytiky revidovat své cenové cíle. Vzhledem k situaci, ve které se společnost nyní nachází, se analytici nyní domnívají, že akcie Tesly by musely vzrůst o neuvěřitelných 80 %, aby dosáhly své střední cílové ceny pro analytiky. Akcie společnosti, v jejímž čele stojí Elon Musk, již letos klesly o 52 % na 167,87 USD, což je výrazně pod odhady analytiků o 12měsíční průměrné ceně 302 USD. Letošní pokles snížil tržní kapitalizaci Tesly na pouhých 530 miliard dolarů, což je hodně daleko od hodnoty 1 bilionu dolarů, kterou měla v dubnu.
  • Akcie Tesly letos klesly o 43 pct., Musk přišel o 4,9 mld. USD
    Akcie amerického výrobce elektrických aut Tesla od počátku letošního roku klesly o 43 procent. To je jejich nejhorší začátek roku od doby, kdy se s nimi začalo obchodovat na burze. Nejvíce to pocítil šéf automobilky Elon Musk, který kvůli poklesu akcií přišel o 4,9 miliardy USD (113 miliard Kč), upozornila agentura Bloomberg.
  • Akcie Tesly opět prudce rostou
    Akcie automobilky Tesla (TSLA.US) rostou o téměř 6 % v reakci na komentář CEO Elona Muska o tom, že by Starling, dceřiná společnost SpaceX, mohla po stabilizaci cash flow zamířit na burzu. Investoři Tesly doufají, že by mohli mít k novým akciím lepší přístup než investorská veřejnost. Akcie však také reagují na pozitivní korekci Bitcoinu. Po letošním nákupu této kryptoměny Teslou za $1,5 mld. se jakékoliv výraznější pohyby na kryptoměnách promítají do hodnoty akcií automobilky na burze.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
Fintokei
NAGA
CapXmaster
reklama
InstaForex ETF