Sobota 20. duben 2024 04:09
reklama
Dukascopy new
reklama
Swissquote Bank
reklama
Dukascopy new
reklama
InstaForex ETF

Budou akcie Qualcomm díky nedostatku čipů na trhu i nadále růst?

14.10.2021 08:45  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

V dnešní analýze se podíváme na situaci ohledně nedostatku čipů. V této souvislosti se detailněji zaměříme na akcie Qualcomm (QCOM), protože tato společnost z technologického odvětví se výrobou čipů zabývá. Qualcomm nedávno odkoupil společnost Veoneer, čímž si upevnil pozici v automobilovém průmyslu. Ten je výpadkem čipů silně zasažen.

Vedle fundamentální analýzy se také podíváme na technickou analýzu a cenový graf QCOM, protože se aktuálně nacházíme poblíž významného supportu, který je pro další růst akcie Qualcomm důležitý.

Nedostatek nabídky čipů potrvá i příští rok

Podstatná část výkonných ředitelů (CEO) výrobců čipů proklamovalo, že problém s nedostatkem čipů se nevyřeší dříve jak v roce 2022. Dost možná až během roku 2023. Pouze CEO Intelu Pat Gelsinger prohlásil, že by se trh s čipy mohl „odrazit ode dna“ někdy během druhé poloviny roku 2021.

Výrobci čipů (Nvidia, AMD, Intel, Qualcomm) přirozeně z této situace maximálně těží a všichni jsou nyní závislí na jejich produkci. Nedostatkem čipů zřejmě nejvíce trpí automobilový průmysl (Ford, GM, Stellantis), kdy i Škoda auto nedávno oznámila, že pozastavuje výrobu. Tudíž se problém s nedostatkem čipů začíná přímo dotýkat i tuzemské ekonomiky, která je na produkci automobilového průmyslu hodně závislá.

Vzhledem k tomu, že se u nás vyrábí celý produkt, tak má tento sektor velký multiplikační efekt. Laicky řečeno je na českém automobilovém průmyslu závislých mnoho dalších podniků. Přes nejrůznější dodavatele až po agenturní společnosti.

 Producentům čipů roste odbyt a cena jde nahoru, takže jejich výnosy jdou meziročně i o 100 % nahoru. Což je zrovna případ akcie AMD. Mimochodem CEO AMD Lisa Su avizuje, že nedostatečná nabídka čipů může přetrvat i po roce 2022. Ovšem dle vyjádření vedení těchto firem je zřejmé, že se poptávku skutečně snaží nasytit. Respektive mají snahu navyšovat výrobní kapacity.

 Intel v březnu letošního roku například oznámil stavbu zcela nové továrny na čipy za 20 miliard USD. Dle zářijových zpráv už stavba začala, což je něco neskutečného. O stavbě továrny se rozhodlo vcelku nedávno a již nyní se „koplo do země“. Qualcomm ale pozadu není, protože CEO Cristiano Amon v září prohlásil, že firma markantně navyšuje výrobní kapacity. Mimo jiné je toho názoru, že problém s nedostatkem čipů by se v roce 2022 měl dočkat řešení.

Iniciativa je tudíž z jejich strany skutečně značná. Tím chci říct, že se dost možná dočkáme nasycení poptávky mnohem dříve, než by se třeba původně mohlo zdát. Je zřejmé, že se situace dynamicky vyvíjí. Ale i tak je racionální předpokládat, že převis poptávky nad nabídkou zůstane silný i během následujícího roku.

Hodí se i zmínit, že vláda Spojených států uvažovala o použití tz. Defense Production Act. Jedná se o nástroj, kterým by de facto nařídila vyrábět čipy přednostně. Slabá nabídka čipů momentálně ohrožuje i vojenskou oblast a bezpečnostní složky, které samozřejmě využívají nejmodernější techniku. A tato nejmodernější technika potřebuje servis a nutné opravy. Což bez nových čipů nejde.

Chcete získat zdarma tipy na zajímavé akcie a ETF?

Odebírejte pravidelný týdenní akciový newsletter Breakout Trader. Každý týden tip na obchodování čtyř světových akcií a vybraného ETF.

Společnost Qualcomm odkoupila firmu Veoneer

Qualcomm přeplatilo konkurenční nabídku od Magna International, díky čemuž má nyní ve svém portfoliu firmu Veoneer. Transakce stála 37 dolarů za akcii, což je 18% premium nad nabídkou konkurenční Magna. Veoneer je švédský výrobce automobilových technologií. Specializují se na design, vyvíjí a vyrábí inovativní software, hardware a systémy pro vozidla. Mezi to patří řídící asistent a spolupracující, či zcela automatizované řízení vozidla.

Zajímavé je, že Veoneer byl již s Magna v pokročilé fázi obchodních jednání. Veoneer jim totiž musí zaplatit 110 milionů USD za definitivní ukončení obchodu. I přesto se jim jejich krok evidentně vyplatil. Qualcomm tak získalo výrobce pro komplementární technologie pro automobilový průmysl. Společnost má totiž velké ambice, co se týče systému pro automatické řízení vozidla. A tahle transakce z nich v podstatě udělala lídra v oboru.

Vzhledem k tomu, že výrobce čipů vstoupil do automobilového sektoru, může Qualcomm vyrábět produkty dle svých přesných představ. Kromě toho získá mnohem větší podíl z celkového produktu. Každý rok se prodá na desítky milionů vozidel a podstatnou část jejich hodnoty tvoří nejrůznější elektronika a systémy. A tento podíl každým rokem stoupá. Tudíž na autech již nebude nejdražším komponentem motor nebo podvozek, ale pokročilé technologie.

Sjednocení nejrůznějších odvětví výroby a inovací do jednoho dodavatele, zajistí zákazníkům Qualcomm (výrobci automobilů) mnohem větší profit margin. Jde pořád o jeden a ten samý termín, o kterém často mluvím – výnosy z rozsahu. Pro automobilku je mnohem levnější, když si vše koupí od jednoho dodavatele. Jakmile jsou objednávky rozděleny mezi nejrůznější dodavatelské subjekty, vše se pak prodraží.

Představení společnosti Qualcomm

Qualcomm je americká společnost založená v roce 1985 studenty z Cornellovy univerzity, University of California a MIT. Sídlo má v San Diegu a aktuálně má díky 224 pobočkám působnost po celém světě. Zaměřuje se na bezdrátová telekomunikační zařízení a služby založené na jimi vyvinuté CDMA a jiných technologiích.

První CDMA umožňovala současně přenos hlasu a dat maximální rychlostí 14,4 Kbps. Což bylo někdy kolem roku 2003 a jednalo se o revoluční technologii. Firma měla významný podíl na vývoji 3G/UMTS. Po odkoupení části společnosti AMD též produkuje grafické čipy Adreno užívané ve svých čipsetech pro mobilní zařízení.

Fundamentální analýza akcie Qualcomm (QCOM)

Kvartální výsledky

Začneme nejprve s kvartálními výsledky. Poslední, respektive třetí kvartál činil výnos 8,06 miliardy USD. Vzhledem k tomu, že druhý kvartál byly výnosy 7,93 miliardy USD, mezikvartálně došlo k drobnému zlepšení. Profit margin se ale markantně zlepšil, z 22,21 % na 25,15 %, takže výsledný zisk byl o 15 % vyšší. Konkrétně činil 2,03 miliardy USD. Tady můžete vidět, že to skutečně není pouze o výnosech, ale především o schopnosti generovat z těchto výnosů zisk. Růst výnosů automaticky neimplikuje vyšší zisky.

Zisk a výnos za jednotlivé kvartály.
Zisk a výnos za jednotlivé kvartály. Zdroj: yahoo.com

Co se týče provozního výnosu, ten též mezikvartálně vzrostl jenom minimálně. Konkrétně o 1,34 % na 2,19 miliardy USD. EBITDA pak činila nějakých 2,6 miliardy USD. Také zde nedošlo k žádnému markantnímu navýšení. Volné cash flow však vzrostlo o 18 % na 2,87 miliardy USD.

Zisk na akcii (EPS) činí 1,77 bodů, což je mezikvartálně zlepšení o 15,6 %. Poměrový ukazatel P/E je na 17 bodech, což je na technologickou společnost trochu zvláštní. U velkých technologických titulů jsme na mnohem vyšších hodnotách. Ještě před rokem bylo P/E akcie Qualcomm přes 37 bodů. Každopádně je těch 17 bodů přívětivých. Akcie Qualcomm není předražená.

Rentabilita vlastního kapitálu (ROE) činí neuvěřitelných 160 %. Uvedené ROE je hrozně vysoké a mohlo by samo o sobě značit, že společnost je „přepákovaná“. Když se podíváme na dluh vůči vlastnímu kapitálu (D/E), zjistíme, že aktuálně tento poměr činí téměř 2 body. To je dost, ale nikoliv extrém. Když se ale podíváme rok zpátky, tehdy bylo D/E až 5 bodů. To je 150 % nad jakousi hranicí normální úrovně. Pravda je, že poměr soustavně klesal. Nicméně bych si dovolil tvrdit, že dřívější vysoký poměr D/E je důvod pro tak vysoké ROE.

Roční výsledky

Co se týká ročních výsledků, z grafu vyplývá, že Qualcomm generuje stabilní objem výnosů. Za rok 2020 to dělalo 23,53 miliardy USD. Při profit marginu 22 % se dosáhlo zisku o 5,2 miliardách USD. Meziroční navýšení o 18,5 %. Mimochodem ta velká ztráta z roku 2018 byla prý způsobena změnou daňového zákona, díky čemuž musela firma v USA jednorázově zaplatit 6 miliard USD.

Zisk a výnos za jednotlivé roky.
Zisk a výnos za jednotlivé roky. Zdroj: yahoo.com

Provozní výnos je za rok 6,23 miliardy USD, meziročně zhoršení o 23 %. EBITDA je o 19,64 % horší, 7,62 miliardy USD. Volné cash flow si taktéž pohoršilo, v relativních číslech o 31 % na 4,41 miliardy USD. Zisk na akcii (EPS) činil 4,52 bodů, čímž si ukazatel polepšil o 25,84 %. Poměrový ukazatel P/E byl za rok 2020 25,31 bodů. Zatímco ROE dosahovalo 94,63 %.

Technická analýza akcie Qualcomm (QCOM)

Základní technickou analýzu si zpracujeme na denním grafu. Akcie Qualcomm mají své all time high na 168 USD z ledna letošního roku. Od té doby klesají, navzdory dobrým hospodářským výsledkům. Zas na druhou stranu, od března 2020 až do ledna 2021 se titul zhodnotil o téměř 200 %. Proto si myslím, že komplexnější korekce je na místě.

Denní graf akcie Qualcomm

Nicméně je nutné, aby S/R level 123 USD za každou cenu vydržel. Těch odrazů zde máme dohromady tři. Nyní řečenou úroveň testujeme počtvrté. Je nanejvýš důležité, aby nakupující hladinu ubránili, protože další silnější support je až kolem 91 USD. Pád až sem by hodně bolel.

Dost znepokojující je i gap kolem 97 USD z 30. července minulého roku. Uvedená mezera zde tudíž „straší“ již poměrně dlouho. A jak jsem mnohokrát říkal, trhy mají tendenci tyto mezery vyplňovat. Jednoduše proto, že se snaží být efektivní a zjisti, zda jsou zde kupci. Gap je ale také i na opačné straně – kolem 156 USD. Oba dva gapy jsou hodně velké a dovolil bych si tvrdit, že pravděpodobnost jejich vyplnění je obdobná.

Co se týče aktuálního vývoje, jak jsem říkal, lze očekávat, že aktuální support nápor prodejců ustojí. Jedná se o silnou hladinu. I dle indikátoru RSI je trh přeprodaný – hodnoty indikátoru jsou 21 bodů. Průlom nelze sice úplně vyloučit, ale odraz nahoru by dával technicky smysl. A pokud se tak stane, první rezistence je kolem 141 USD. Následně pak 152 USD.

Závěrem

Z fundamentálního hlediska je očividné, že se firmě Qualcomm daří. Navíc je už nyní zřejmé, že výnosy za celý rok 2021 markantně převýší výnosy z předešlých let. Předešlých sedm let se pohybovaly v rozmezí 22-26,5 miliardy USD. Nyní je skoro jisté, že za rok 2021 to bude víc jak 30 miliard USD. To je i zřejmě důvod pro to, proč je ROE tak vysoké.

Co se týká technické analýzy akcie Qualcomm, aktuální support musí vydržet, protože v opačném případě hrozí relativně velký pád do nižších cenových hladin. Pokud ale support vydrží, můžeme se těšit z odrazu, který by měl cenu dovézt alespoň po první silnější rezistence, kde se následně uvidí, co dál.

Obchodujte s akciemi Qualcomm prostřednictvím LYNX

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám za příznivé poplatky umožníme obchodovat s nejrůznějšími finančními instrumenty jako jsou například akcie, ETF, futures, opce, CFD a forex.

Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme profesionální vzdělávací webináře. Díky LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím profesionálních obchodních platforem.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn. Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme aktuální obchodní příležitosti na trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho Investičního portálu.

V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

Přečtěte si také

Netflix akcie, logo a cenový graf

Netflix akcie pokračují v růstu. Dočkáme se nového maxima?

Nio logo a elektromobil

Je čas nakoupit Nio akcie? Světové prodeje elektromobilů rostou

Akcie Novavax vzrostly o více než 3 419 % během 2 let. Schválí v USA vakcínu do konce roku?

Facebook a růst ceny akcie

Cena Facebook akcie na rekordních úrovních. Firma dostala pokutu 270 mil. USD za WhatsApp

 
 

 

Klíčová slova: Nio akcie | Cena Facebook | Cena Facebook akcie | Facebook akcie | Dna | Společnosti | Odvětví | Technologie | | Denní graf akcie | Graf akcie | Příležitosti | Analýza akcie | Fundamentální analýza akcie | Silnější support | Problém s nedostatkem čipů | Objednávky | AMD | Dlouhodobý investor | Zajímavé akcie | ACT | Nio | QCOM | Qualcomm (QCOM) | Akcie Qualcomm (QCOM) | Akcie Qualcomm | Výrobce čipů | Intel | Qualcomm | Nvidia | Rentabilita | Ceny | Stellantis | Novavax | Akcie AMD | JDE | Kupci | Růst výnosů | Vláda Spojených států | Vzdělávací webináře | Ekonomiky | Růst | Další růst | Škoda | Výsledný zisk | WP | Akcie Novavax | Americká společnost | Zlepšení | Situace | Trhy | WhatsApp | Iniciativa | Netflix | Ztráta | Škoda Auto | Yahoo | Průmysl | All Time High | Miliardy | GM | Aktuální obchodní příležitosti | Technické analýzy | Firma | Objem | Obchodujte | Denní graf | Akcie a ETF | Kvartální výsledky | Breakout Trader | Výnosy | Poplatky | Automobilový průmysl | Převis | ROE | ROCE | EBITDA | Zisky | Webináře | Trh | Převodník měn | Investiční | Instrumenty | Graf | Eura | Cena | Analýzy | Přenos | Průlom | EPS | Ceny akcií | LYNX | Facebook | Obchodovat | Obchodní příležitosti | Výsledky | Zisk | Pravděpodobnost | Cenový graf | Obchodování | USD | Zisk na akcii (EPS) | Zisk na akcii | Výnos | VaR | Ukazatel | Trigger | Trader | Support | Rezistence | RSI | P/E | Opce | Obchodník | Nástroj | Nabídka | Margin | Korekce | Investor | Intradenní obchodník | High | Gap | Futures | Cash flow | CFD | CEO | Breakout | Transakce | Analýza | Akcie | ETF | USA | Fundamentální analýza | Technická analýza | FOREX |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Bude uzavírání krátkých pozic (short squeeze) u EUR první věcí, s níž se ve 2. čtvrtletí setkáme?
    Andrew Robinson, Senior Forex Market Analyst, Saxo BankSLEDOVANÉ UDÁLOSTI - NADCHÁZ...
  • Bude v Česku další úsporný tarif? Rozhodne Kreml
    Plynovod Nord Stream 1 je od včerejška v provozu. Zatím však pouze na 40 procent své přepravní kapacity. Ruský prezident Vladimir Putin přitom varuje, že už příští týden může plynovodem proudit plyn pouze z 20 procent jeho kapacity. Nejistota ohledně dalšího vývoje dnes žene cenu plynu v EU opět vzhůru, aktuálně o přibližně šest procent.
  • Bude VELOCYS s odpadom poháňať leteckú a automobilovú dopravu?
    Spoločnosť VELOCYS, britský dodávateľ technológií našiel spôsob, ako premeniť odpad z domácností a drevný odpad na pohonnú hmotu v leteckej a automobilovej doprave. V súčasnosti je priekopníkom v najväčšom projekte v Európe s cieľom znižovania uhlíkových emisií, pripravujúc výstavbu komerčného výrobného závodu vo Veľkej Británii, a to za účelom dosiahnutia udržateľnosti leteckeho a automobiloveho priemyslu a ponuky revolučnej zmeny vo výrobe palív. Viac sa dozviete vo videu TU:
  • Bude v noci intervenovať Bank of Japan?
    Trh sa nezadržateľne blíži k 80,00 USDJPY, či je tesne nad historickým dnom 79,75 USDJPY....
  • Bude v USA recesia? Najspoľahlivejšie ukazovatele hovoria že zatiaľ nie, vylúčiť sa však nedá
    Jenou z hlavných tém v ekonomických médiách v posledných týždňoch je možný príchod recesie v USA. Dôvodov, prečo si my...
  • Bude Walmart pokračovat ve svém 21% nárůstu?
    Akcie ve společnosti Walmart včera prudce vzrostly poté, co největší maloobchodní prodejce na světě vykázal tržby v prvním čtvrtletí, které překonaly odhady Wall Street. Společnost vykázala zisk na akcii 1.69 USD oproti očekávaným 1.21 USD. Investorům se tato zpráva líbila, stejně jako oznámení, o výrazném posílení e-shopů, což vedlo ke zvýšení výhledu pro zbytek roku.
  • Bude Walmart pokračovat ve svém 21% nárůstu?
    Akcie ve společnosti Walmart včera prudce vzrostly poté, co největší maloobchodní prodejce na světě vykázal tržby ...
  • Bude Walmart pokračovat ve svém 21% nárůstu?
    Akcie ve společnosti Walmart včera prudce vzrostly poté, co největší maloobchodní prodejce na světě vykázal tržby ...
  • Bude zlatá rally pokračovat? Ceny zlata a ropy porostou
    Ropná rally, která začala koncem minulého týdne, se zastavila – je však šance, že se obnoví? Jaké faktory ovlivňují ceny zlata? Poté, co v prosinci loňského roku dosáhly svého maxima, nejvyšší hodnoty od počátku století na úrovni téměř 2 144,00 USD za trojskou unci, se ceny zlata až do konce minulého týdne konsolidovaly v bočním pásmu a poté nečekaně získaly silný support. Co způsobilo tento prudký nárůst?
  • Bude zlato tento týden pokračovat ve svém růstu?
    Podle posledního týdenního průzkumu o zlatě se názory investorů a analytiků rozcházejí. Main Street je ve svých názorech i nadále stabilní s celkově vyrovnaným býčím postojem, zatímco u analytiků pro tento týden jasně převažuje býčí prognóza.
  • Budoucnost bez budoucnosti: V indickém parlamentu začala diskuse o kryptoměnách
    Bitcoin a další kryptoměny reagují na zprávy z Indie týkající se regulace kryptoměn v této zemi stále méně.
  • Budoucnost bitcoinu
    Bitcoin po ohromné říjnové rally klesl pod úroveň 60 000 USD. Nicméně Cathie Woodová ze společnosti ArkInvest zůstává ohledně největší světové kryptoměny optimistická. Ve skutečnosti je ještě optimističtější než dříve.
  • BUDOUCNOST BROKERSKÉHO PRŮMYSLU
    Nizozemský broker DEGIRO nabírá na obrátkách od roku 2013, kdy začal nabízet své služby drobným investorům. Před nedávnem společnost dosáhla počtu 200 000 registrovaných klientů. DEGIRO zaznamenalo velmi úspěšnou první polovinu roku 2017, kdy se v porovnání s loňským rokem zvýšily tržby o 57%. Úspěch přichází díky využití technologie za účelem maximalizace efektivity platformy, díky čemuž je možné nabízet nejnižší dostupné poplatky. Automatizace a efektivita obchodní platformy umožňuje vše provádět s minimálním množstvím lidské angažovanosti, proto společnost dokáže zpracovat obrovské množství objednávek pouze s personálem o velikosti 180 zaměstnanců, což je oproti jiným brokerům několikanásobně méně.
  • Budoucnost českého turismu je nejistá
    Turisté ze sousedních zemí jsou pro ČR klíčoví ve všech regionech. V hromadných ubytovacích zařízeních tvoří 33 % všech zahraničních hostů. Jen z Německa k nám jezdí přes 2 miliony lidí ročně, mnohdy opakovaně a navštěvuje i méně známá místa.
  • Budoucnost elektromobility drží v rukou Čína
    Elektromobily se v poslední době stávají horkým tématem v důsledku celosvětově klesajících zásob ropy a omezení vlád pro používání spalovacích motorů v důsledku obrovského znečištění. V Evropě se zakazují vjezdy do velkých měst. V některých zemích, jako například Rakousko se omezuje rychlost, zatímco Čína omezuje dokonce i možnost si automobil se spalovacím motorem koupit. Ve velkých městech je třeba se registrovat v loterii a čekat někdy až 8 let na registraci nového vozidla.
  • Budoucnost financí: Banky v USA spolupracují s kryptosprávci 
    Tradiční finanční instituce musí spolupracovat ruku v ruce s kryptosprávci, dalšími opatrovníky a poskytovateli služeb. Nejnovější zpráva Grayscale Investments „Reimagining the Future of Finance“ definuje digitální ekonomiku jako „křižovatku technologií a financí, kterou stále více definují digitální prostory, zkušenosti a transakce.”
  • Budoucnost investování bude patřit udržitelnosti
    Trend přechodu k ekologičtějšímu způsobu života je tu už několik let. Ale tak jak pandemie koronaviru urychlila posun k větší digitalizaci a práci z domu, stejně nasměrovala investory ke změně myšlení a výrazně zodpovědnějšímu přístupu při tvorbě svého portfolia. Lákadlem je hlavně dosažení lepších zisků takovýchto firem oproti konkurenci.
  • Budoucnost Itálie? Nová vláda bude bojovat nejen se stagnací ekonomiky
    Autor: Christopher Dembik, vedoucí oddělení makroekonomické strategie Saxo Bank v Paříži Na základě prvních povolebníc...
  • Budoucnost kryptohazardu: 15 hlavních trendů v roce 2024
    Kryptoherní průmysl se rychle vyvíjí, což otevírá další herní příležitosti pro milovníky hazardních her. Moderní online kasina, jako je nine casino, Farispin Casino a další značky, na svých stránkách stále častěji zavádějí podporu kryptoměn. Tento proces je již nezvratný, takže bude o to zajímavější se na tomto vývoji přímo podílet. Dnes se podíváme na 15 hlavních trendů v oblasti kryptoherního průmyslu, které budou mít pravděpodobně dopad v roce 2024 a změní obvyklý formát herní sféry.
  • Budoucnost nakupování: Generace Z počítá s umělou inteligencí, rozšířenou realitou i roboty
    Průzkum společnosti Klarna ukazuje, že příští generace spotřebitelů touží po technologických inovacích, které by zlepšily jejich zážitek z nakupování. 81 % příslušníků generace Z a mileniálů očekává, že rozšířená realita zlepší nakupování v kamenných prodejnách, a 65 % uvedlo, že při nákupu je pro ně klíčová větší personalizace.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
Broker 4XP
NAGA
FXCM
reklama
Dukascopy new