Čtvrtek 28. březen 2024 23:33
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
CapXmaster

Wall Street po nedávných výprodejích zabrala

23.09.2021 09:44  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Americké trhy včera přerušily sérii čtyř poklesů v řadě, když hlavní indexy na Wall Street přidaly přibližně 1 %. Radost investorům nepřinesly akcie přepravní společnosti FedEx, které se propadly o více než 8 %, a ocitly se tak na ročních minimech, když zaznamenaly největší propad za posledních 18 měsíců. Facebook oznámil, že plány společnosti Apple na omezení cílené reklamy, budou mít větší negativní dopad na hospodaření ve 3Q, než tomu bylo ve 2Q. Akcie společnosti Facebook tak oslabily o více než 3 % na dvouměsíční minima.

Zdroj: ČSOB

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Wall Street plně pod kontrolou býků
    Wall Street byla v průběhu středečního obchodování plně pod taktovkou býků. Dobrá nálada pokračovala zřejmě díky pozitivnímu vývoji dosažení dohody v Kongresu ohledně tzv. dluhového stropu. Posilovaly hlavně akcie výrobců čipů a HW, kupříkladu akcie TSM posílily o +6 %. Nvidia a AMD posílily o 2,5, resp. o 3,2 %. Růstem navázaly i akcie Amazon (+2 %), Alphabet (+1 %), dařilo se aerolinkám – Delta, United nebo American Airlines posílily zhruba o 5 %. Nahoru šly i akcie Tesly (+4 %) nebo akcie regionálních bank (Pacwest +20 %, Western Allinace +11 %). Dařilo se i akciím Bank of America (+4 %). Nedařilo se naopak akciím T-Mobile, jež poklesly o 1,6 %. Wall Street závěr: Dow Jones +1,24 %; S&P500 +1,19 %; Nasdaq Composite +1,28 %.
  • Wall Street počítá s tím, že euro vstoupí do nové rally s cílem na 1,15
    Analytici Deutsche Bank AG a Morgan Stanley se domnívají, že euro by mohlo vzrůst až na 1,15 vůči americkému dolaru ze...
  • Wall Street podruhé v týdnu zelená
    Úterní obchodní seance byla obohacena o kvartální výsledky americké banky Goldman. Příjmy Goldman Sachs činily ve 3Q22 11,98 mld. USD vs. odhad 11,41 mld. USD, Goldman Sachs US +2,33 %, Bank of America US +3,75 %. Po pondělní rally, kdy Nasdaq Composite přidal 354 b., i včera z kraje seance rostl o takřka 300 b., aby úvodní zisk částečně odevzdal, ale nakonec posílil o 96 b., což reprezentuje +0,90 %.
  • Wall Street pod taktovkou býků
    Wall Street při čtvrtku navázala výrazným růstem. Jednotlivé indexy uzavřely následovně: Dow Jones +1,55 %; S & P 500 +1,71 %; Nasdaq Composite +1,73 %. Index S&P 500 si tak připsal nejvyšší denní nárůst za posledních 7 měsíců. Dařilo se hlavně technologiím a bankám. Kvartální výsledky oznámily Bank of America (+4,5 %), Citigroup (+0,7 %), Wells Fargo (-1,5 %) nebo poskytovatel zdravotního pojištění United Health (+4,2 %).
  • Wall Street pod tlakem technologických akcií 📉
    Alphabet prorazil pod 200denní exponenciální klouzavý průměr. Poklesy však byly v druhé části seance téměř zcela vymazány. Akcie Nvidia odolávají prodejnímu tlaku v sektoru polovodičů poté, co společnost CFRA zvýšila cílovou cenu pro Nvidia na 1 000 USD za akcii (dříve 840 USD). Dnešní seance se zdá být prodloužením vybírání zisků po působivé rally na Wall Street.
  • Wall Street po Fedu umazala úvodní ztráty
    Americké akciové trhy sice vstoupily do včerejšího obchodování poklesem při nervozitě před zveřejněním zápisků z posledního zasedání Fedu, ale po jeho zveřejnění nakonec většinu ztrát umazaly. Akcie mediálního giganta ViacomCBS se staly nejslabším článkem index S&P 500, když propadly o bezmála 20 % a zaznamenaly největší propad za posledních 11 měsíců. Akcie Meta Platforms klesly o přibližně 2 % a podobné ztráty si připsaly i akcie Twitter a Snap.
  • Wall Street po komentářích Brainardové uzavřelo se ztrátami
    Tento týden bude plný prohlášení centrálních bankéřů. Wall Street očekává "holubičí jazyk" v souvislosti s vlnou klesající inflace v USA. Místopředsedkyně Federálního rezervního systému Lael Brainardová se dnes vyjádřila k situaci v americké ekonomice:
  • Wall Street pokračovala v konsolidaci nedávného růstu
    Americké akciové trhy pokračovaly v konsolidaci nedávného růstu, když si připsaly již třetí pokles během posledních čtyř dní. Po dosažení lokálních minim v polovině října dokázal index S&P 500 během pár týdnů vyrůst o 15 % na 4028 bodů, kde narazil na silnější rezistenci a od té doby prochází konsolidací. Akcie ropných gigantů Exxon a Chevron ztrácely během dne až 4 %, aby nakonec zavřely s mírnější zhruba procentní ztrátou. Akcie Walt Disney posílily o více než 6 %.
  • Wall Street pokračovala v mazání letošních ztrát
    Na zámořských akciových trzích došlo včera k další stabilizaci. Index S&P 500 se přehoupl přes 4580 bodů, což představuje přibližně třítýdenní maximum. Výsledková sezona je v plném proudu a svá čísla za minulý kvartál představily například Chipotle, jejichž akcie vzrostly přibližně o 10 %. Dvojciferné zisky zaznamenaly i akcie Enphase Energy. Svými čtvrtletními výsledky příliš nepřesvědčila farmaceutická společnost Teva. Analytici Wells Fargo ovšem výsledky komentovali pozitivně se slovy, že tržby této izraelské společnosti již možná dosáhly svého dna. Akcie Teva posílily o více než 7 %. Půdu pod nohama včera konečně nalezly akcie Meta Platforms (vlastník Facebooku), které včera posílily přibližně o 5 %.
  • Wall Street pokračovala v rally
    Pozitivní nálada na akciových trzích z konce minulého týdne se přenesla i do začátku tohoto týdne. Index S&P 500 si připsal již čtvrtý růst v řadě, když během této doby posílil o solidních 5 %. Akcie Oracle posílily o více než 1 %. Slavný investor Jeremy Grantham minulý týden varoval, že index S&P 500 by se v příštím roce mohl propadnout o dalších 26 % až na 3000 bodů. Zakladatel investiční společnost GMO uvedl, že problémy, kterým nyní čelíme, jsou horší, než šílenství kolem realitní bubliny v roce 2007.
  • Wall Street po sérii růstů odevzdala část zisků
    Americké trhy po sérii růstů odevzdaly včera část zisků. Index S&P 500 ztratil 0,7 %, Nasdaq poklesl dokonce o 1,7 %, zatímco DJIA stagnoval na nule. Pozornost investorů přitahovalo IPO brazilské banky Nubank. ADR této banky byly při IPO oceněné na 9 USD a hned v úvodu rostly až o 35 %, aby nakonec při svém debutu zavřely s 15% ziskem.
  • Wall Street po velkolepém obratu startuje další divokou jízdu s nejistým koncem
    Hlavní americké akciové indexy se po včerejším pozitivním obratu prozatím zanořily znovu do červeného. S&P 500 je níže o 2 procenta, Nasdaq ztrácí 2,4 %, ale už na tom dnes byl i hůř. Vývoj obchodování je samozřejmě ve hvězdách, přičemž další intradenní zvraty mohou klidně přijít. Evropské akcie se během dne držely v plusu a například DAX je nyní 0,8 %.
  • Wall Street propadla nejvíce v tomto roce
    Americké akciové trhy včera zaznamenaly svůj nejhorší propad v tomto roce, když k výběru zisků investoři nepotřebovali žádné zásadní nové zprávy. Hlavní indexy se propadly přibližně o 2 %, zatímco Nasdaq 100 odepsal dokonce 2,4 %. Akcie Walmart sice otevřely v červených číslech, ale z těchto ztrát se rychle zotavily, a nakonec zavřely s mírným 0,6% ziskem. Akcie Home Depot se propadly o více než 7 %.
  • Wall Street prošla dalším výběrem zisků
    Americké akciové trhy včera prošly druhým výběrem zisků v řadě. Nejcitelnější ztrátu si připsal index DJIA, který ztratil 0,7 %, zatímco technologický Nasdaq 100 de facto stagnoval na předchozí zavírací hodnotě. Akcie Alibaba klesly o více než 4 %. Akcie PayPal naopak rostly o 3,7 %. Podle zdrojů Reuters se společnost Rivian jako další automobilka přidá k nabíjecí technologii, kterou využívá její konkurent Tesla. Akcie Tesla si po této zprávě polepšily o více než 5 %. Akcie Nvidia nezaváhaly ani při zhoršeném sentimentu na trhu a připsaly si další zisky. Vylepšily si své historické maximum na 438 USD, když si připsaly již sedmý růst během posledních osmi dní. Ke včerejšímu růstu jim pomohlo zvýšení ratingu agentury Moody´s na A1 a komentář analytiků Bernstein, kteří pořád vidí akcie Nvidia jako nejlepší způsob, jak sázet na úspěch AI.
  • Wall Street prošla smíšeným vývojem
    Americké akciové trhy prošly včera smíšeným vývojem, když index Dow Jones posílil o 0,3 %, zatímco index S&P 500 podobným tempem klesal. Svou cestou se opět vydaly technologické tituly, které ale tentokrát zamířily směrem dolů. Technologický Nasdaq 100 má za sebou šest týdenních růstů v řadě a zdá se, že tuto sérii v tomto týdnu již neprodlouží, když včera odepsal bezmála 2 %. Hluboké ztráty zaznamenaly velké technologické firmy v čele s akciemi Alphabet a Amazon, které odevzdaly přibližně 4 %. Proti negativnímu trendu v technologickém sektoru šly akcie bank, když index KBW Bank posílil o bezmála 2 %.
  • Wall Street prožívá „Santa rally“
    Úvod týdne se na Wall Street po vánoční pauze vydařil. Indexy sahají na nové rekordy a příslovečná „Santa rally“ se tak opět rozjíždí. Obavy investorů jdou do pozadí i přes alarmující nárusty nově nakažených onemocněním Covid-19. Jednotlivé indexy zakončily včera následovně: Dow Jones +0,98 %, S&P 500 +1,39 %, Nasdaq Comp. +1,39 %. Dařilo se akciím AMD (+5,6 %) a Nvidia (+4,4 %), dále Tesla (+2,5 %) Meta (+3,3 %) nebo Apple (+2,3 %). Ztrácely akcie výrobců vakcín Moderna (-1,2 %) nebo Novavax (-11 %). Nedařilo se také aerolinkám a akciím z oblasti cestovního ruchu obecně.
  • Wall Street předvedla slušnou rally
    Americké akciové trhy v úvodu výsledkové sezony výrazně zabraly, když index S&P 500 rostl již pošesté během posledních sedmi dní. V rámci třech hlavních indexů na Wall Street si nejlépe vedl Dow Jones, který posílil o více než 1 % především díky silnému růstu akcií Microsoft, UnitedHealth a Goldman Sachs. Akcie Bank of America posílily o více než 4 % a zavřely nejvýše od poloviny dubna. Akcie Netflix včera prudce vzrostly o více než 5 % na nejvyšší úroveň od ledna 2022.
  • Wall Street předvedla spanilou jízdu
    Americké akciové trhy včera přerušily třídenní propad a připsaly vysoké zisky. Index S&P 500 posílil o 2,15 %, když si připsal teprve třetí růst během posledních 12 dní. Za zlepšenou náladou stál především strmý pád ceny ropy. Akcie Chevron a Exxon Mobil poklesly o více než 5 %. V červených číslech ale byli i akcie dalších komoditních producentů, když akcie Rio Tinto zaznamenaly dokonce sedmý pokles během posledních sedmi dní.
  • Wall Street přerušila šestidenní propad
    Americké akciové trhy se včera konečně dokázaly nadechnout k růstu ze silně přeprodaných úrovní, a tak index S&P 500 přerušil šestidenní propad, během kterého ztratil 6,5 %. Společnost Apple oznámila, že upouští od svého plánu navýšit produkci nového iPhonu kvůli slábnoucí poptávce. Akcie Apple na to zprvu reagovaly více než 4% poklesem, ale postupně tyto ztráty umazávaly, a nakonec zavřely s mírnou ztrátou kolem procenta. Společnosti Biogen a Eisai oznámily pozitivní výsledky studie jejich léku na Alzheimera. Akcie japonské společnosti Eisai poskočily o více než 50 %, zatímco akcie Biogen si připsaly přes 35 %. Tyto zprávy s sebou strhly i akcie dalších farmaceutických firem zabývajících se léky na Alzheimera, když akcie Eli Lilly a akcie švýcarské firmy Roche posílily shodně o přibližně 7 %.
  • Wall Street přerušila šňůru propadů
    Minulý týden jsme zaznamenali na zámořských trzích největší zisk od poloviny března. Technologický index Nasdaq v pátek přidal 3,3 % a zastavil tak sedmitýdenní šňůru propadů, když od pondělí přidal 6,8 %. Všechny sektory v pátek výrazně narůstaly. Nejvíce se dařilo informačním technologiím a komunikacím (oba sektory přidaly více než 2 %). Naopak spíše kosmetické zisky ve všeobecně pozitivní náladě zaznamenaly sektory spotřebního zboží (+1,1 %) a utility (+1,5 %).
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Purple trading AI