Čtvrtek 28. březen 2024 22:36
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
InstaForex Ebook
reklama
CapXmaster srovnani

Ranní komentář: Trhy i nadále stabilní, bitcoin na dosah 50 tis. USD, ETH nad 3.7 tis.

02.09.2021 08:11  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Americké indexy si včera své pozice držely a zůstávají i nadále na dosah historického maxima. Výraznějšího růstu se dočkaly především technologické společnosti, které se i nadále těší mezi investory vysokému zájmu.

Fundamentálně se situace na trzích výrazněji nemění. Výnosy v USA jsou stabilní, zatímco v Evropě, po nedávných výsledcích inflace, mírně rostou. Klidná je situace také na FX a na většině komodit. V růstu naopak pokračuje krypto, což jen dokazuje, že rizikový apetit z trhů prozatím nemizí. Bitcoin se vrací na dosah hranice 50 tis. dolarů, zatímco ETH roste zpět nad 3.7 tis USD.

Dnešní fundamenty:

  • 09:00 Španělské statistiky z trhu práce (malý dopad)
  • 14:30 Americké žádosti o podporu (střední dopad)
  • 16:30 Americké zásoby zemního plynu (střední dopad)

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Ranní komentář: Tesla pokračuje v růstu, Modi na návštěvě USA, výsledky FedEx
    Včerejší seance mnoho nových informací nepřinesla. Dočkali jsme se výsledků z amerického trhu s bydlením, které příjemně překvapily, když nad očekávání rostly jak nové stavební povolenky, tak nově zahájené stavby. Nálada na trzích je stabilizovaná, ale akcie i tak mírně klesaly. Dnes nás čekají výsledky britské inflace a také potenciálně důležité vystoupení šéfa Fedu Powella před americkými zákonodárci.
  • Ranní komentář: Trh nervózně vyčkává na projev Trumpa k Číně
    Americké indexy včerejší seanci zakončily v červených číslech poté, co začalo znovu růst napětí mezi USA a Čínou. Čína včera schválila zákon o národní bezpečnosti, proti kterému už několik dnů protestují demonstranti v ulicích Hong Kongu, a americký prezident se dnes chystá na schválení tohoto zákonu odpovědět. Ve hře je zrušení výsad, které má Hong Kong v obchodu s USA, případně další opatření, jako je zrušení první fáze obchodní dohody, kterou Spojené státy s Čínou uzavřely v průběhu minulého roku.
  • Ranní komentář: Trh po US inflaci doufá v soft landing, Berkshire portfolio a pomoc Siemens Energy
    Včerejší seance přinesla výrazný růst na akciové trhy, kterým pomohly výsledky americké inflace. Ta byla nižší než se čekalo a trhy nyní počítají s tím, že sazby v USA již neporostou. Značného růstu se díky tomu dočkaly i americké výnosy, zatímco dolar má za sebou nejhorší seanci od začátku letošního roku. Pozitivní sentiment na trzích převládá také během dnešního rána a i dnes nás čeká několik zajíamvých makrodat, v čele s americkými maloobchodními prodeji, výsledky PPI nebo britskou inflací.
  • Ranní komentář: Trh práce je podle Powella silnější než Fed čekal, akcie opět rostou
    Akciové trhy po dvoudenní korekci začaly včera znovu růst. Rosly i navzdory projevu J. Powella, který dal znovu najevo, že sazby bude třeba zvyšovat agresivněji než trh čekal, a to nejen kvůli stále vysoké inflaci, ale i velmi silnému trhu práce. Dnes promluví další představitelé Fedu a pozor také na výsledky společností jako Uber nebo Disney.
  • Ranní komentář: Trh práce v USA stále velmi silný, S&P500 přesto klesá tři týdny v řadě
    Americké indexy zakončily minulý týden ve ztrátě a klesaly už tak více než tři týdny v řadě. Ke korekci přispívají vyšší výnosy z dluhopisů, které si u dvouletých splatností krátce sáhly až na 3.5 %. Páteční seance přinesla velmi zajímavé výsledky z amerického trhu práce, které znovu příjemně překvapily a překonaly konsenzus.
  • Ranní komentář: Trh práce v USA zůstává napjatý. Británie se chystá zpřísnit covidová pravidla
    Středeční seance žádné větší změny na finanční trhy nepřinesla. Z makra zaujal hlavně amrický JOLTS report, který potvrdil, že je situace na trhu práce velmi napjatá, což může dál zvyšovat tlaky na růst mezd. V Británii se pak Boris Johnson chystá zpřísňovat covidová pravidla, což dál vytváří mírný tlak na britskou libru.
  • Ranní komentář: Trhy čekají na Fed a na jeho výhled pro další směřování sazeb
    Také včerejší seance se na akciových trzích nesla ve spíše vyčkávacím duchu. Většina indexů si své pozice podržela, a to snad jen s výjimkou německého DAXu, který rostl díky automobilkám o více než procento. Stabilní situace byla také na většině měnových párů, které stejně jako akcie vyčkávají na to, s čím dnes večer na svém zasedání přijde americký Fed. Ten bude rozhodovat o sazbách a společně s rozhodnutím zveřejní také výhled pro sazby, který by měl být, v porovnání s prosincovým výhledem, výrazně revidován. Pozor také na jakékoli zmínky o možném ukončení reverzního QE. Dnešní Fed má potenciál výrazně ovlivnit dění na většině finančních trhů, v čele s dolarem a americkými dluhopisy.
  • Ranní komentář: Trhy čekají na Fed, ten dnes nabídne nové projekce i tiskovou konferenci
    Také úterní seance se na většině trhů nesla spíše ve vyčkávacím režimu, když obchodníci čekají hlavně na dnešní fundam...
  • Ranní komentář: Trhy díky Fedu a Trumpovi v nervózním režimu, dnes výsledky PMI/ISM
    Minulý týden přinesl výrazné změny na trzích, ke kterým pomohlo zasedání americké centrální banky a hlavně rozhodnutí amerického prezidenta zavést nová cla na Čínu. Vzhledem k tomu, že Fed nakonec nedoručil tak velké uvolnění měnové politiky, jak od něj někteří čekali, dostaly se pod tlak hlavně akcie, které klesaly napříč celý světem, když k jejich výprodeji výrazně pomohla i eskalace obchodní války ze strany USA. Právě tohoto téma zůstane klíčové i do nadcházejícího týdne, který pak nabídne ještě několik zajímavých fundamentů v čele se zasedáním centrálních bank v Austrálii a na Novém Zélandu. Dnes pozor především na výsledky evropského PMI a amerického ISM.
  • Ranní komentář: Trhy díky svátku v USA na nízkých objemech stagnují
    Včerejší seance na trhy žádné větší změny nepřinesla. V USA se kvůli oslavám Dne díkůvzdání neobchodovalo, takže byly objemy na ostatních otevřených trzích hluboce podprůměrné. Něco podobného nás přitom pravděpodobně čeká také dnes, kdy budou trhy v USA otevřeny jen polovinu obchodní seance (Black Friday).
  • Ranní komentář: Trhy i nadále v dobrém rozpoložení, stabilizace v Číně a dobré výsledky Toyoty a Fordu
    Nálada na trzích zůstává i nadále stabilizovaná. Akciové indexy si své pozice drží, a to navzdory stále zesilujícím hlasům z centrálních bank, které varují před příliš optimistickými očekáváními ohledně snižování úrokových sazeb. Výrazný dopad na trhy zatím nemá ani korekce na regionálních bankách, které zůstávají od minulého týdne pod tlakem. Dnešek bude na nové makro údaje chudý, ale dočkáme se opět několika zajímavých korporátních dat, v čele s výsledky společností Uber, PayPal, nebo Disney.
  • Ranní komentář: Trhy jako na houpačce. Po včerejším obratu dnes indexy pokračují v růstu
    Včerejší seance byla opět hodně volatilní a nervózní. Přestože ji ale indexy zahájily výrazně v červených číslech, v průběhu dne své ztráty dokázaly zlikvidovat a seanci uzavřely výše. Americký index S&P500 tak přidal okolo 0,8 % a v růstu pokračuje i dnes ráno, kdy futures na S&P 500 přidávají 1,5 %. Pozitivní nálada přitom panuje i v Asii a v Evropě, takže obavy z druhé vlny koronaviru zatím zdá se zůstávají relativně utlumené, i když toto téma zdaleka není uzavřené a zůstane i nadále jedním z klíčových.
  • Ranní komentář: Trhy jsou stále nervózní, bezpečné přístavy si svou cenu bez problémů drží
    Akciové trhy se včera znovu dostaly do červených čísel, díky čemuž většina hlavních indexů ztrácela mezi procentem a p...
  • Ranní komentář: Trhy korigují část ztrát z minulého týdne, koronavirus ale dál tématem číslo jedna
    Minulý týden přinesl na finanční trhy masivní výprodeje, které dostaly jen v USA akciové indexy níže o 12 %. Příčinou výprodejů bylo šíření koronaviru, které výrazně zrychlilo v ostatních zemích a začalo zvyšovat obavy z celkového dopadu na světovou ekonomiku. Páteční seance přinesla spekulace o možné reakci centrálních bank, které by mohly přispěchat se snížením úrokových sazeb, což sentiment částečně uklidnilo. Pozitivní sentiment se pak na trzích drží také dnes ráno, i když je otázkou jak dlouho vydrží v situaci, kdy se nákaza začíná šířit i ve Spojených státech, které už mají svou první oběť.
  • Ranní komentář: Trhy kvůli Ukrajině stále nervózní. Výnosy rostou, Čína bojuje s covidem
    Včerejší seance pomohla akciovým indexům do zelených čísel. Zajímavé zisky si připisovaly hlavně indexy v USA, které ale navzdory svému růstu zůstávají i nadále 11 % pod lednovým high. Tématem číslo jedna zůstává situace na Ukrajině. Situaci, hlavně na růstových akciích, ale nijak nepomáhá ani růst dluhopisových výnosů, které se v USA u desetiletých splatností dostaly na 2.15 %.
  • Ranní komentář: Trhy na nízkých objemech dál pouze vyčkávají
    Včerejší seance přinesla z USA několik zajímavých výsledků, ale ani nově příchozí data na celkově klidném sentimentu na trzích příliš nezměnila. Dnešek by neměl být jiný. Trhy jsou ve vánočním režimu a objemy jsou hluboko pod průměrem z minulých měsíců (sotva poloviční), takže by se měla většina akciových trhů a měn držet i nadále v poměrně úzkém pásmu.
  • Ranní komentář: Trhy na nízkých objemech korigují dřívější zisky
    Začátek týdne přinesl na akciové trhy korekci, která dostala americké a evropské burzy do červených čísel, když ztrácely více než půl procenta. Korekce přišla ale bez zjevných fundamentů a probíhala na nízkých objemech, takže šlo spíše jen o vybírání zisků před blížícím se koncem roku. I dnes by mělo být obchodování na trzích z hlediska objemů spíše utlumené a i když, díky poslednímu dni v roce, trhy mohou být volatilní, více se o skutečném rozpoložení investorů dozvíme pravděpodobně až za několik dnů, kdy se vše začne vracet do tradičního režimu.
  • Ranní komentář: Trhy na nízkých objemech mírně korigují
    Úterní seance se na trzích nesla v lehce nervózním duchu. Akciové indexy nakonec seanci zakončily v červených číslech, i když obchodování probíhalo na výrazně podprůměrných objemech a bylo spíše chudší na nové fundamenty. Trhy ale dál znervózňuje hlavně situace okolo koronaviru a rizik spojených s možným opětovným uzavíráním jednotlivých ekonomik.
  • Ranní komentář: Trhy na nízkých objemech opět přešlapují na místě
    Máme za sebou další klidnou seanci, během které americké indexy oscilovaly v úzkém bočním trendu a na výrazně podprůměrných objemech. Z nových fundamentů zaujal snad jenom zápis z posledního zasedání americké centrální banky (vice ve videu), i když i jeho dopad na finanční trhy byl včera naprosto minimální.
  • Ranní komentář: Trhy na nízkých objemech pouze vyčkávají, dnes americké nové objednávky
    Situace na většině finančních trhů se ani po včerejšku nemění. Objemy naopak ještě více klesly a většina finančních aktiv si tak pouze v bočním trendu drží své ceny z minulého týdne. Dnešek přinese poslední zajímavá data tohoto týdne, když budou zveřejněny americké nové objednávky. Dopad na finanční trhy by měl být ale i tak mírný.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Swissquote Bank