Pátek 19. duben 2024 15:15
reklama
Dukascopy new
reklama
Purple trading AI
reklama
Swissquote Bank
reklama
Dukascopy new

Akcie Tilray: Podaří se investicí do MedMen dobýt konopný trh v USA?

25.08.2021 12:58  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

V dnešní analýze se zaměříme na akcie Tilray. Jde o titul, který patří do farmaceutického průmyslu. Společnost se ale mírně vymyká, protože Tilray se věnuje tzv. lékařskému konopí. Tilray akcie mají za sebou IPO z roku 2018, takže se na burze obchodují poměrně krátce.

Společnost má za sebou dynamický cenový vývoj z přelomu 2020/2021. Došlo také ke spojení s firmou Aphria a k investicím do firmy MedMen. Navíc se zdá, že se ještě více blíží legalizace konopí v USA na federální úrovni.

V dnešním příspěvku si akcie Tilray rozebereme z fundamentálního hlediska. Potom bude následovat technická analýza. Ještě předtím si však uvedeme důležité aktuální události a velmi krátce si společnost představíme.

Logo Tilray

V článku se dozvíte:

  1. Spojení Tilray a Aphria
  2. Blíží se legalizace na federální úrovni?
  3. Tilray investuje do MedMen
  4. Představení společnosti Tilray
  5. Fundamentální analýzaakcie Tilray (TLRY)
  6. Technická analýza akcie Tilray (TLRY)
  7. Závěrem
  8. Obchodujte s akciemi Tilray (TLRY) prostřednictvím LYNX

Spojení Tilray a Aphria

Společnost Tilray se definitivně spojila s další konopnou společností Aphria, což bylo oznámeno ke konci roku 2020. Dle květnových zpráv je spojení obou firem kompletní a byznys bude pokračovat pod značkou Tilray. Samotná akvizice je specifická, protože se označuje za reverzní. Za reverzní akvizice se považují spojení, kdy se veřejně obchodovatelná společnost (public company) spojí s firmou, jejíž akcie jsou pouze v soukromém vlastnictví (private company). Firma Aphria se fakticky vyhnula celému procesu, které je spojeno s IPO.

Muselo dojít k výměně akcií, kdy za jednu akcii Aphria dostali akcionáři společnosti 0,8381 akcie Tilray. Spojení obou firem pro trh znamenalo, že z pohledu výnosů vznikla vůbec největší firma. Co bylo vlastně účelem akvizice? Jednak mají mnohem větší potenciál, co se týče nasycení trhu a hlavně mají mnohem silnější pozici vůči vládním úřadům.

Mohou tak mnohem efektivněji lobovat za své zájmy. Ve Spojených státech (a vlastně na celém světě) je čím dál větší tlak na zmírnění zákonů pro potírání drog. Respektive, aby zákony na marihuanu nehleděly pouze jako na škodlivou návykovou látku.

Blíží se legalizace na federální úrovni?

Očekává se, že americký kongres na federální úrovni zmírní zákony, které trhu pořád komplikují obchod. Fakticky až 36 amerických států zlegalizovalo konopí pro lékařské a rekreační využití, ale na federální úrovni jsou laboratoře a výrobci s prodejci omezováni. Vzhledem k tomu, že potenciální výnosy jsou obrovské, tlak na zmírnění federálních zákonů je obrovský. Jenom za minulý rok prodeje legálního konopí vzrostly o 45 %. Odhaduje se, že jenom za rok 2026 by mělo z prodejů plynout 41 miliard USD.

Jak jednotlivé americké státy konopí legalizují, úměrně tomu roste i politický tlak na legalizaci v celé zemi. A má to rozhodně úspěch. Zastupitelé odhlasovali zákon, který dovoluje bankám poskytovat služby konopným firmám, jež jsou aktivní ve státech, kde je konopí legalizováno. Ještě donedávna s tím byly dost problémy, protože s obchodem souvisí rizika, což potřebuje finanční zajištění ze strany bankovních institucí.

[E-book ZDARMA]: 11 strategií největších investičních guru

Objevte jaká kritéria při výběru akcií jednotliví guru sledují a zjistěte jaké zhodnocení popsané strategie dosahují a naučte se 6 investičních zásad, které posunou Vaše investování dále.

Tilray investuje do MedMen

Společnost Tilray v srpnu 2021 investovala do jednoho z největších amerických prodejců lékařského konopí MedMen. Z dostupných zdrojů vyplývá, že si tím Tilray vytváří proxy pro rychlou expanzi do Spojených států. Investice spočívala v nákupu dluhopisů a warrantů za cca 168,8 milionů USD. Nejednalo se tedy o zanedbatelnou částku, takže to společnost Tilray myslí vážně. Určitě je dobré dodat, že uvedené cenné papíry jsou tzv. konvertibilní. Což znamená, že je lze v budoucnu vyměnit za akcie.

Tilray tak získá 21% podíl ve společnosti MedMen. Tudíž si tím zajistí odbyt svého produktu na americkém trhu. Z řečeného v každém případě vyplývá, že konopný průmysl s expanzí na americké trhy počítá. V těchto chvílích se to zdá jako spíše nepravděpodobné, ale pokud by kongres nový zákonný rámec neschválil, Tilray zbytečně utopil dost prostředků. V nynější době je však předpoklad takový, že se právní prostředí na federální úrovní markantně změní ve prospěch prodeje konopí.

Představení společnosti Tilray

Tilray se řadí mezi farmaceutické společnosti, které se však zabývají dost specifickým produktem – léčivým konopím. Tilray má kvůli americkým federálním zákonům rezidenturu v kanadském Torontu. Dále působí v Austrálii, Novém Zélandu, Německu, Latinské Americe a dalších zemích. Tilray byla vůbec první kanadská společnost, která do Spojených států začala exportovat léčebné konopí na lékařské testy.

Firma byla založena v roce 2014 a IPO se datuje do roku 2018. Tehdy se jedna akcie kupovala za 17 USD a během několika týdnů cena vzrostla až na 300 USD, což je dosavadní historické maximum. V roce 2018 se jednalo o velmi silný hype, který však příliš dlouho nevydržel. Dovolil bych si říct, že tehdejší agresivní růst ceny o cca 1 600 % neměl vůbec fundamentální základ.

Spíše se jednalo o emotivní záležitost a přehnaná očekávání. Bohužel s obdobným vývojem musí každý investor počítat, protože psychologie je nedílnou součást finančních trhů. V každém případě IPO splnilo svůj účel a firma tak získala dodatečné prostředky.

Fundamentální analýza akcie Tilray (TLRY)

Účetní období za fiskální rok

Firma Tilray považuje za konec fiskálního roku 31. květen 2021. Tudíž si v dnešní fundamentální analýze uvedeme pouze čísla za celý rok. Celkové výnosy činí úctyhodných 513 milionů USD, což je meziročně navýšení o 207 %. Jak je vidno z přiloženého grafu, firmě Tilray každým rokem výnosy markantně vzrůstají. Nicméně profit margin byl za celý fiskální rok hluboko v mínusu, -71,61 %. Ztráta je tudíž docela mohutná a dosahuje 367 milionů USD.

Výnos a zisk za jednotlivé roky. Zdroj: yahoo.com

Provozní výnosy jsou -68,56 milionů USD, takže meziročně došlo ke zlepšení asi o 68 %.  EBITDAje sice na -727 milionech USD, ale i tak jde o meziroční zlepšení o téměř 100 %. Volné cash flow je nepřekvapivě též záporné, -83,59 milionů USD. Nicméně oproti předešlým dvoum létům je to pokrok. Rentabilita vlastního kapitálu (ROE) je -15,49 %, ale předešlý rok firma dosáhla -133 %. Předposlední rok – 70 %. Tudíž i zde máme posun vpřed. Zisk na akcii (EPS) a poměrový ukazatel P/E nepočítáme, protože firma negeneruje žádný reálný zisk.

Technická analýza akcie Tilray (TLRY)

Pro technickou analýzu dnes využijeme týdenní a denní graf, abychom měli úplnou představu o historickém vývoji titulu. Jak jsem již řekl výše, akcie Tilray mají svou all time high cenu na 300 USD. Tehdy bylo Price Action vskutku divoké a prakticky během několika týdnů po IPO cena vzrostla o více jak 1 200 %. Respektive z 23 USD (první historický obchodní den) na 300 USD. Takový parabolický cenový růst samozřejmě postrádal jakoukoliv logiku a skončilo to těžkým pádem.

Týdenní graf akcie Tilray

Týdenní graf akcie Tilray

Když se podíváme na nejvyšší týdenní svíci, jenom samotný knot implikuje ztrátu cca 59 %. Objemy byly tehdy masivní. Po tak radikálním zamítnutí bylo zřejmé, že trh bude nějakou dobu klesat, než se vzpamatuje. Cena klesala až do 18. března, kde máme historicky nejnižší cenu – 2,43 USD. Od all time high titul umazal více jak 99 %. Zatímco od IPO ceny více jak 85 %.  Pak trh až do 10. února letošního roku stoupal na ceně. Vlastně se v grafu vytvořil mnohem menší klon rally z podzimu 2018. Výsledek byl úplně stejný – svíce s velmi dlouhým horním knotem a masivními objemy.

Denní graf akcie Tilray

Denní graf akcie Tilray

Po stejném zamítnutí jako na podzim 2018 bylo zřejmé, že akcie Tilray čeká další velká vlna dolů. Cena klesala několik měsíců, ale nyní se zde rýsuje potenciální odraz. Jak můžete vidět, S/R level 12,3 USD poskytuje dostatečně silný support a prakticky již třikrát se cena od této úrovně odrazila. Respektive jsme nyní svědky toho třetího odrazu, který by mohl vyústit v další vlnu směrem nahoru. Nasvědčuje tomu i indikátor RSI, kde se vygenerovala býčí divergence.

Tady ale pozor, jedná se jen o signály, které zvyšují pravděpodobnost úspěšného odrazu. Tudíž není žádná jistota, že kurz bude při expanzi úspěšný. Trh především nesmí ztratit podporu na těch 12,3 USD, jinak hrozí další strmý cenový pokles. Pokud ovšem budou býci iniciativní, první rezistence se nachází na ceně 17 USD. Druhá rezistence je kolem 22,4 USD a třetí kolem 31 USD.

Závěrem

Z technického hlediska má titul náběh na třetí velkou vlnu směrem nahoru. Prodejci nemají příliš velký zájem kolem supportu 12,3 USD prodávat, takže pokud úroveň vydrží, můžeme se dočkat střednědobé cenové expanze. Z fundamentálního hlediska můžeme vycházet pouze z uvedených zpráv a stabilně rostoucích výnosů. Společnost Tilray rozhodně expanduje a pokud se podaří plně dostat na americký trh, její čísla se rozhodně zlepší. Je ale naivní si myslet, že firma bude hned zisková. S vyššími výnosy lze kalkulovat, ale nějakou dobu potrvá, než bude generovat reálný zisk.

Obchodujte s akciemi Tilray prostřednictvím LYNX

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi , CFD, či forexem za příznivé poplatky.

Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme profesionální vzdělávací webináře. Díky LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím profesionálních platforem.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn. Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálu.

V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

Detail na logo Palantir

Palantir akcie v hledáčku Cathie Wood. Po oznámení výsledků Ark Invest koupil akcie PLTR za 139 mil. USD

18. srpna 2021 | Akcie týdne

Palantir hlásí výnos 375 mil. USD za 2. kvartál a investuje do SPAC. Ark Invest koupil 5,6 mil. akcií PLTR. Analýza Palantir akcie jen pro vás.

Číst dále
Auta Volkswagen

Akcie Volkswagen: Automobilka chce odkoupit Europcar za 2,5 miliardy EUR

04. srpna 2021 | Akcie týdne

Akcie Volkswagen a rozbor cenového grafu. VW chce odkoupit Europcar a do roku 2030 vyrábět až polovinu vozů na elektrický pohon.

Číst dále
Logo společnosti Apple

Akcie Apple: Firma ztrácí pozici světové dvojky ve výrobě smartphonů

23. července 2021 | Akcie týdne

Apple ztrácí pozici 2. největšího výrobce telefonů. Spyware ohrožuje data uživatelů iPhone. Technická a fundamentální analýza akcie Apple.

Číst dále

The post Akcie Tilray: Podaří se investicí do MedMen dobýt konopný trh v USA? appeared first on LYNX Czech Republic: https://www.lynxbroker.cz/vzdelavani/akcie-tilray/

Klíčová slova: Převodník měn | Webináře | Obchodovat s akciemi | Vzdělávací webináře | Investiční | Obchodník | Vzdělávání | Intradenní obchodník | Rozbor | Akcie PLTR | Palantir akcie | Účetní období | Americký trh | Denní graf akcie | Graf akcie | Analýza akcie | Fundamentální analýza akcie | Potenciální výnosy | Cathie Wood | Ark | Tilray (TLRY) | Dlouhodobý investor | Akcie Tilray | Společnost Tilray | Konopný průmysl | Ark Invest | Konopí | Legalizace konopí | Legalizace konopí v USA | TLRY | Tilray | Růst ceny | PLTR | iPhone | Rentabilita | SPAC | Ceny | JDE | Expanze | Historicky nejnižší | Cenový pokles | Americké státy | VW | Potenciál | Růst | Kongres | Automobilka | Cenový vývoj | Guru | Vývoj | Indikátor RSI | Palantir | Zlepšení | Americký kongres | Pokles | Trhy | Komunikace | Miliardy eur | Silný support | Ztráta | Yahoo | Prohlášení | Problémy | Na burze | Průmysl | All Time High | Miliardy | Firma | Obchod | Obchodujte | Aphria | Denní graf | Akcie týdne | Očekávání | Fundamentální základ | Výnosy | Poplatky | Zajištění | Akcionáři | Farmaceutické společnosti | Firmy | Americké trhy | Úspěch | Burze | ROE | ROCE | Obchodní den | EBITDA | Volkswagen | Trh | Signály | Graf | Fiskální rok | Eura | Cena | Analýzy | Akcie Volkswagen | Akcie Apple | EPS | Ceny akcií | LYNX | Obchodovat | Zisk | Pravděpodobnost | Byznys | Býčí divergence | USD | EUR | Zisk na akcii (EPS) | Zisk na akcii | Výnos | Ukazatel | Trigger | Support | Rezistence | Rally | RSI | P/E | Margin | Kurz | Investování | Investor | Investice | Indikátor | IPO | High | Futures | Cash flow | CFD | Zhodnocení | Analýza | Akvizice | Akcie | Cenné papíry | Rizika | ETF | Apple | Divergence | USA | Price Action | Fundamentální analýza | Psychologie | Technická analýza |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie Tesly rostou, protože Muska nezajímá konkurence
    Akcie Tesly (TSLA.US) vyskočily během úterní seance o více než 10 % poté, co na konferenci v Kataru CEO společnosti Elon Musk oznámil, že v příštích třech měsících dojde ke snížení platů zaměstnanců o 10 %, což bude znamenat celkovou redukci o 3,5 %.
  • Akcie Tesly sú najnižšie od októbra 2020📉
    US500 stráca 0,6 % a predajcovia na trhu sa snažia posunúť hlavný americký benchmark na úrovne pod 3 800 bodov. US100 klesol pod 10 900 bodov a obchoduje sa o 1,2 %. US30 je na tom oveľa lepšie, obchoduje sa s poklesom o 0,2 %. Býčia dynamika, ktorá sa udržala počas európskej seansy, bola negovaná po zverejnení bilancie obchodu s tovarom. Obrovský pokles deficitu tovarov v USA, najväčší od roku 2009, vyvolal zhoršenie rastu trhu. Lepšie údaje o deficite tovarov by mohli podporiť HDP USA v štvrtom štvrťroku 2022, čo by mohlo byť predzvesťou zachovania jastrabieho postoja Fedu.
  • Akcie Tesly v premarketu posílily! Vše díky silnému upgradu analytiků UBS
    Akcie Tesly zaznamenaly další medvědí úder kvůli nabídce Twitteru na převzetí, ve které figurovaly akcie Tesly jako zdroj financování. Musk zůstává průkopníkem Tesly, z čehož firma čerpá výhody i nevýhody.
  • Akcie Tesly v zajetí hlučných obchodníků
    Populární americký výrobce elektrických aut vizionáře Elona Muska Tesla reportoval finanční výsledky za druhé čtvrtletí. Přestože akcie na výsledky reagovaly výrazným růstem, investorovi zůstává nad výsledky Tesly rozum stát. Společnost totiž v uplynulém čtvrtletí překonala jeden nepopulární rekord, jímž je rekordně záporná tvorba hotovosti, resp. rekordně záporná tvorba volného cash flow. Společnost za pouhé tři měsíce “spálila? 1,2 miliardy dolarů hotovosti, přepočteno aktuálním kurzem téměř 27 miliard korun.
  • Akcie Tesly zamířily díky dohodě s regulátory prudce vzhůru
    Akcie amerického výrobce elektromobilů Tesla dnes prudce zpevňují. Podle analytiků tím reagují hlavně na dohodu s regulátory o urovnání obvinění z podvodu, vliv má ale patrně i zpráva o rekordní produkci ve třetím čtvrtletí. Cena se během dnešního obchodování zvýšila až o 18 procent.
  • Akcie testují nová maxima
    Tesla v září představí další elektrický vůz, a to středně velký tahač, který později doplní také nový pick-up. ,,Středně velký truck Tesly bude odhalen v září. Tým odvedl skvělou práci. Je to skutečně posun na novou úroveň“ uvedl šéf Tesly Elon Musk.
  • Akcie těžařů rostou díky doporučením JP Morgan a pohybu Číny 📈
    Komoditní společnosti na evropských burzách jsou na tom lépe a zisky v Číně zrychlily po rozhodnutí Čínské lidové banky podpořit poptávku. Analytici JP Morgan navíc zvýšili svá doporučení pro největší evropské komoditní společnosti.
  • Akcie těžařů stříbra a zlata rostou 📈
    Rostoucí ceny stříbra jsou hnacím motorem pro kotace těžebních společností, které dnes na Wall Street dominují růstu cen akcií. Mezi zisky v dnešní americké seanci patří Wheaton Precious Metals (WPM.US), Hecla Mining (HL.US), Silvercorp (SVM.US), Coeur Mining (CDE.US), PanAmerican Silver Corp (PAAS.US), Endeavour (EXK.US) a Iamgold (IAG.US), která dnes roste o téměř 27 % v souvislosti s projektem výstavby zlatého dolu v Ontariu a prodejem těžebních projektů v Africe:
  • Akcie těžebních společností v čele výběru nejlepších evropských titulů podle Saxo Bank
    Akcie těžebních firem neustále zápasí s tím, aby držely krok s výkonem světových akcií. Ale podle našeho modelu jde o ...
  • Akcie The Honest Company propadly o 25 % po zveřejnění kvartálních výsledků
    The Honest Company (HNST.US) dnes patří k nejhorším akciím na amerických indexech. Padají o více než čtvrtinu po zveřejnění špatných kvartálních výsledků. Producent výrobků ekologické osobní péče a výrobků do domácnosti se začal na americké burze obchodovat po svém IPO v květnu 2021.
  • Akcie Tilray prudko rastú po zverejnení výsledkov
    Akcie spoločnosti Tilray (TLRY.US) v stredu vzrástli takmer o 9,0 % po tom, čo spoločnosť vykázal neočakávaný zisk za posledný štvrťrok, pričom zároveň oznámila exkluzívne partnerstvo so sieťou supermarketov Whole Foods, ktorá bude predávať konopné prášky vyrobené dcérskou spoločnosťou Manitoba Harvest.
  • Akcie Tilray rastú v súvislosti so správami o legalizácii marihuany
    Tilray company (TLRY.US) je americká farmaceutická spoločnosť špecializujúca sa na výrobu a dodávku kanabisu a tiež produktov lekárskej marihuany.
  • Akcie Time Warner Cable na historických maximech – ve vzduchu visí nabídka
    Americké akciové trhy neudržely svá maxima a vydaly se jižním směrem, když index spotřebitelských cen CPI v dubnu rostl nejrychlejším tempem od ledna roku 2013. Akciové indexy se v průběhu páteční seance vyvíjely nejasným směrem, ovšem v samotném závěru byl ze strany medvědů vyvinut zvýšený nátlak a index S&P 500 tak uzavíral na denních minimech o 0,22 % níže.
  • Akcie Torm se propadají navzdory dobým výsledkům za 1Q23 🚢
    Dánská společnost Torm (TRMDA.DK) je jedním z největších světových provozovatelů cisteren přepravujících ropné produkty, benzín, letecké palivo a naftu. Marže a tržby společnosti se po sankcích uvalených na Rusko zvýšily. Od začátku války na Ukrajině pracuje její flotila na plnou kapacitu a pokrývá delší trasy, díky čemuž má společnost vyšší sazby. díky svému velkému podílu na trhu může také vyjednat vyšší marže. Z komentáře vedení společnosti po zveřejnění výsledků vyplynulo, že trend vysokých sazeb po uvalení embarga na ruské ropné produkty pokračoval i v prvním čtvrtletí při vysoké volatilitě sazeb za přepravu. Společnost má celkem 85 plavidel.
  • Akcie Tratonu zahájily první den na burze mírným poklesem
    Akcie nákladní divize Volkswagenu Traton zahájily první obchodní den na burze mírným poklesem. Primární nabídka akcií Tratonu se stala druhou největší v Evropě v letošním roce a ohodnotila Traton na 13,5 miliardy eur (343,3 miliardy Kč), napsala agentura Bloomberg.
  • Akcie Tupperware se po zveřejnění finančních výsledků propadají o 40 %
    Tupperware (TUP.US) je dnes jednou z nejméně výkonných amerických akcií. Akcie společnosti se po zveřejnění neuspokojivé zprávy o výsledcích hospodaření za 3. čtvrtletí 2022 obchodují přibližně o 40 % níže. Tupperware oznámila zisk za 3. čtvrtletí 2022 na úrovni 0,14 dolaru na akcii, výrazně pod 0,42 dolaru očekávanými analytiky a téměř 90 % pod 1,19 dolaru hlášenými ve 3. čtvrtletí 2021. Tržby klesly o 20 % meziročně na 302,8 milionu USD a také nesplnily očekávání trhu (316 milionů USD). Vedoucí pracovníci uvedli, že společnost čelila vnitřním i vnějším výzvám, které ve 3. čtvrtletí 2022 dále narušovaly podnikání, přičemž růst tržeb se zpomaloval v severní Africe a Asii a Tichomoří, zatímco pokles tržeb pokračoval v Evropě. Tupperware také uvedl, že čelí větším FX protivětru, než se dříve očekávalo, protože americký dolar pokračuje v posilování vůči dalším hlavním měnám. Na druhou stranu společnost uvedla, že některé své produkty zpřístupní v obchodech Target (TGT.US), což signalizuje, že se možná začne poohlížet po partnerství s velkými maloobchodníky.
  • Akcie Twitteru procházejí výraznou volatilitou po rezignaci CEO Jacka Dorseyho
    Akcie společnosti Twitter (TWTR.US) vyskočily o více než 12 % v premarketu po zveřejnění zprávy o odstoupení CEO a spoluzakladatele Jacka Doersyho z funkce. Jeho pozici převezme Parag Agrawal, který ve firmě aktuálně vede technologie. Dorsey zůstane ve správní radě alespoň do roku 2022. Dorsey dle svých slov odchází proto, že je společnost připravena se odstřihnout od svých zakladatelů.
  • Akcie Twitteru vyskočily v premarketu o 5 % v reakci na možný deal s Muskem
    Akcie Twitteru (TWTR.US) v premarketu přidaly 5 % v reakci na agenturu Reuters, která uvedla, že gigant sociálních médií by se mohl dohodnout na smlouvě o převzetí s Elonem Muskem za 54,20 dolaru za akcii. Jedná se o cenu, kterou generální ředitel Tesly (TSLA.US) nazval svou nejlepší a konečnou nabídkou. Přichází den poté, co se představenstvo společnosti údajně sešlo v neděli, aby projednalo nabídku na převzetí od Elona Muska, který již zajistil financování ve výši 46,5 miliardy dolarů. Twitter může transakci oznámit již dnes, jakmile se sejde správní rada, aby transakci doporučila akcionářům Twitteru.
  • Akcie Twitteru vzrostly poté, co Musk zvýšil svůj finanční závazek ohledně nabídky na převzetí
    Akcie Twitteru (TWTR.US) před otevřením trhu vyskočily o 5,0 % poté, co zpráva americké Komise pro cenné papíry (SEC) odhalila, že Elon Musk plánuje ve své snaze o převzetí Twitteru zaplatit 33,5 miliardy dolarů. Generální ředitel společnosti Tesla prozradil, že bude poptávat půjčku ve výši 13 miliard USD na nákup na Twitteru, místo aby se pokusil získat téměř dvojnásobek dluhu, jak bylo dříve uvedeno. Musk již dříve uvedl, že na koupi Twitteru v rámci dohody ve výši 44 miliard USD zaplatí 27,25 miliardy USD. Šéf Tesly a SpaceX už neplánuje spoléhat na půjčku krytou akciemi Tesly, podle zprávy Wall Street Journal. Musk také pokračuje v diskusích s bývalým generálním ředitelem Twitteru Jackem Dorseym a dalšími, aby se posunul s financováním dohody, uvádí CNBC.
  • Akcie Twitter v hledáčku Elona Muska. Odkoupí Twitter za 54,20 USD za akcii?
    O akcie Twitter (TWTR) projevil zájem zakladatel a majitel automobilky Tesla Elon Musk. Ten nedávno koupil větší část akcií této společnosti. Následně přišel s nabídkou na odkoupení celé firmy za 2,9 miliardy USD. Povede se nejbohatšímu muži na světě odkoupit Twitter? A jak se proti tomuto kroku daná společnost brání?
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new