Čtvrtek 28. březen 2024 16:27
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
Fintokei SwiftTrader
reklama
CapXmaster

Graf dne: EURAUD (13.08.2021)

13.08.2021 10:14  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

EUR/AUD v poslední době klesal. Na H1 intervalu je však vidět, že klesající trendová čára byla proražena a aktuálně vidíme pokus o negování 1:1 struktury. Pokud se býkům podaří udržet cena nad rezistencí na 1,5990, tak se můžeme brzy dočkat silnějšího růstového pohybu. V případě tohoto scénáře se nejbližší rezistence nachází na 1,6030. Pokud naopak převezmou kontrolu medvědi, tak můžeme být svědky dalšího klesajícího impulsu k supportu na 1,5920.

EUR/AUD interval H1. Zdroj: xStation5

Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Graf dne: ETHEREUM (14.04.2023)
    Kryptoměny jsou v posledních dnech v pohybu. Mírnější údaje o inflaci ze Spojených států vyvolaly propad USD a podpořily rizikovější aktiva, včetně kryptoměn. Kromě toho bylo nedávno oznámeno, že londýnská burza bude nabízet regulované obchodování a clearing s deriváty bitcoinů, konkrétně s futures a opcemi. Zlepšení nálady vůči kryptoměnám vedlo k tomu, že některé z hlavních coinů prolomily klíčové psychologické úrovně – bitcoin vyšplhal nad hranici 30 000 USD, Ethereum prolomilo hranici 2 000 USD a Ripple se vrátil nad hranici 0,50 USD.
  • Graf dne: ETHEREUM (15.02.2022)
    Kryptoměny se zotavují z včerejšího pullbacku, který iniciovala nervozita kolem geopolitického dění. Zisky jsou v rozsahu +1.4 % v případě BITCOINCASH, až po +7.0 % v případě BINANCECOIN. Populárnější a stabilnější kryptoměny jako Bitcoin a Ethereum také rostly, když se BTC začal přibližovat úrovni 44 000 USD a ETH se dostává výše nad 3 000 USD. Zatímco zotavení trhu začalo už včera večer, rally zrychlila během dnešního rána poté, co se konflikt Ruska a Ukrajiny dočkal zmírnění s ruskými vojsky vracejícími se na základny.
  • Graf dne: ETHEREUM (15.09.2022)
    Merge na Ethereu bylo dokončeno dnes v 9:00 a je prý úspěšné. Pro tuto kryptoměnu to byla extrémně důležitá událost a mohla by změnit způsob, jakým ji vnímají někteří účastníci trhu. Sloučení, merge, ukončí stav, kdy Ethereum spoléhalo na těžaře kryptoměn a místo toho se bude více spoléhat na validátory. Co to znamená? Ethereum už zkrátka nebude tak energeticky náročné jako dříve. Očekává se, že spotřeba energie sítě Ethereum po sloučení klesne až o 99 %. To znamená, že hlavní překážka, která bránila investičním fondům orientovaným na ESG investovat do něj – vysoká spotřeba energie – je pryč. Samozřejmě to neznamená, že všechny fondy se nyní pohrnou do Etherea. Znamená to však, že toto aktivum bude nyní způsobilé k zařazení do portfolií více obchodníků.
  • Graf dne - ETHEREUM (18.07.2022)
    Kryptoměny jsou na počátku nového týdne nejvýkonnější aktiva. Coiny rozšiřují vzestup z minulého týdne a například Polygon nebo Avalanche dnes zaznamenaly více než 10% zisky. Bitcoin získal přes 5 % a prolomil úroveň nad 22 000 USD, zatímco Ethereum rostlo o 7 %.
  • Graf dne: Ethereum (19.01.2021)
    Ethereum se dnes obchoduje s 10 % ziskem a patří mezi nejvíce rostoucí kryptoměny. Na H4 časovém rámci můžeme vidět, že cena prorazila nad rezistenci na úrovni $1 335 a obchoduje se v blízkosti historického rekordu z roku 2018. Pokud cena zůstane nad zmíněnou úrovní $1 335, tak pravděpodobným scénářem dalšího vývoje je pokračování růstového trendu. K určení úrovní rezistencí můžeme použít externí Fibo retracement. První rezistenci tak vidíme na úrovni $1 460 (127,2 % externí retracement).
  • Graf dne - ETHEREUM (23.10.2023)
    Světové finanční trhy jsou na začátku nového týdne poměrně klidné, protože o víkendu nedošlo k žádné eskalaci na Blízkém východě. Přesto dnes vyčnívá jedna třída aktiv, a tou jsou kryptoměny. Na trzích digitálních aktiv lze na začátku nového týdne zaznamenat výrazné zisky. Kryptoměny pokračují v silné rallye zaznamenané minulý týden, kterou podpořily zvěsti o schválení spotového ETF na bitcoin. Bitcoin během minulého týdne přidal téměř 10 % a zaznamenal tak největší týdenní nárůst od června. Bitcoin dnes roste o 3,2 %, zatímco Ethereum si připisuje 3 %.
  • Graf dne: ETHEREUM (25.02.2022)
    Ruská invaze na Ukrajinu spustila panický výprodej na akciových trzích, zasaženy však byly také kryptoměny. Nicméně z trhů spadlo napětí po včerejším vyhlášení dalšího kola amerických sankcí prezidentem Bidenem. Nejsou tak výrazné, jak se do té doby spekulovalo. Wall Street se vzpamatovala ze ztrát a seanci zakončila obstojným růstem. Byli jsme svědky podobných pohybů také na kryptoměnovém trhu. Na začátku evropské seance se však nálada opět zhoršuje a nárůst cen kryptoměn se zastavil. Ether otestoval horní limitu tržní geometrie a úroveň 50 období EMA (H4), její průraz se ale nezdařil. Následně přišla korekce a klesající trend tak stále zůstává v platnosti.
  • Graf dne: ETHEREUM (30.05.2022)
    Kryptoměny dnes chytají kupce, protože rizikový apetit rose díky zprávám z Číny. Peking a Šanghaj uvolní část omezení, zatímco šanghajské úřady také navrhly 50-bodový plán na nastartování ekonomiky. Zisky se neomezují pouze na kryptoměny a akcie, ropa nebo komoditní měny se dnes také obchodují výše.
  • Graf dne - EURAUD (04.09.2023)
    Rezervní banka Austrálie má naplánováno oznámit své další rozhodnutí ohledně měnové politiky zítra ve 2:30 ráno SEČ. Trh očekává, že RBA zachová úrokové sazby na třetím po sobě jdoucím zasedání beze změny, přičemž hlavní úroková sazba zůstane stabilní na úrovni 4,10 %. RBA naznačila dříve, stejně jako mnoho dalších centrálních bank, že bude zastávat postoj "počkej a uvidíme", a obecným dojmem je, že se k němu bude držet i tento měsíc. Proč? Jednoduše proto, že od posledního zasedání v srpnu nebyla zveřejněna žádná data, která by opravňovala k návratu k růstům sazeb.
  • Graf dne: EURAUD (07.06.2022)
    Oznámení Australské centrální banky z dnešního rána, se ukázalo jako velké jestřábí překvapení. Zatímco byl střední odhad na zvýšení úrokové sazby o 25 bazických bodů, část ekonomů očekávala pohyb o 40 b.p., což by zapříčinilo návrat hlavní úrokové sazby na předpandemickou hodnotu (0,75 %). RBA však překvapila obě skupiny zvýšením o 50 bazických bodů! Banka tak reaguje na vysokou inflaci, což znamená, že další zvýšení sazby může být realitou. RBA uvedla, že ekonomika je v dobré kondici s napjatým trhem práce. Tento napjatý trh práce spolu s vysokou inflací pohání růst mezd a banka chce zabránit inflační spirále.
  • Graf dne - EURAUD (14.07.2022)
    Australský dolar je dnes jednou z nejvýkonnějších měn skupiny G10 a existuje pro to dobrý důvod. Australský report z trhu práce byl zveřejněn během asijské seance a byl pro obchodníky pozitivním překvapením. Nárůst zaměstnanosti dosáhl 88,4 tisíc, což je mnohem více než očekávaných 30 tisíc a více než 60,6 tisíc hlášených za květen. Očekávalo se, že míra nezaměstnanosti klesne z 3,9 na 3,8 %, ale skutečné údaje ukázaly pokles až na 3,5 %. To je nejnižší míra nezaměstnanosti od roku 1874!
  • Graf dne - EURAUD (16.11.2023)
    Australská zpráva o zaměstnanosti za říjen, která byla zveřejněna během dnešní asijsko-pacifické seance, se ukázala být pozitivním překvapením. Zaměstnanost se zvýšila o 55 tis. osob, což představuje třetí měsíc po sobě, kdy došlo k pozitivnímu nárůstu zaměstnanosti. Trh očekával nárůst o 21,4 tis. Jednalo se o nejdelší takovou sérii od období srpen-listopad 2022. Míra nezaměstnanosti se zvýšila z 3,6 na 3,7 %, což bylo v souladu s očekáváním ekonomů. Zpráva nicméně nedokázala podpořit AUD, přičemž australský dolar byl dnes nejhůře výkonnou měnou G10.
  • Graf dne: EURAUD (28.06.2022)
    Agentura Reuters uvedla, že Evropská centrální banka připravuje nová opatření, která mají zabránit fragmentaci dluhopisových trhů eurozóny. ECB zvažuje použití nového schématu nákupu dluhopisů, které bude sloužit k omezení růstu výnosů. K částečnému vyrovnání dopadu tohoto kroku by však banka současně zavedla opatření zaměřená na odčerpání likvidity z trhu, jako např. nabídnutí vyšší úrokové sazby bankám pro uložení prostředků v centrální bance. Zatímco zpráva agentury Reuters poskytuje obecný pocit o tom, co by ECB mohla udělat, podrobnosti o operacích jsou stále neznámé a obchodníci si na podrobnosti možná budou muset počkat do příštího zasedání ECB. Tento týden však bude hostit řadu řečníků ECB kvůli eventu ECB, který se koná v Portugalsku, takže mohou zaznít nějaké názaky. Obchodníci dnes uslyší Lagarderovou (9:00 BST), Lane (9:30 BST) a Panettu (12:00 BST).
  • Graf dne: EURCAD (08.04.2022)
    Očekává se, že EUR/CAD bude dnes jedním z aktivnějších FX párů. Zpráva o kanadském trhu práce za březen bude zveřejněna ve 14:30 a pravděpodobně přinese alespoň krátkodobou volatilitu pro páry CAD. Trh očekává nárůst zaměstnanosti o 80 tisíc pracovních míst, mnohem méně než 336,6 tisíc hlášených v únoru. Očekává se, že míra nezaměstnanosti klesne na 5,3 % po masivním propadu z 6,5 na 5,5 % v únoru. EUR/CAD může být také volatilní dnes mezi 10:00 a 13:30, protože má mít projev 6 mluvčí za ECB. V neposlední řadě je na tuto neděli naplánováno první kolo francouzských prezidentských voleb. Zdá se téměř jisté, že Macron a Le Penová se dostanou do druhého kola. Obchodníci by však měli mít na paměti, že potenciální překvapivé výsledky mohou na začátku nového týdne vyvolat určitou volatilitu na EUR trhu.
  • Graf dne - EURGBP (02.02.2023)
    EUR/GBP je jedním z hlavních měnových párů, které dnes mohou zaznamenat volatilnější pohyby. Důvodem je skutečnost, že Bank of England a Evropská centrální banka oznámí svá měnověpolitická rozhodnutí ve 13:00, resp. 14:15. V obou případech se očekává zvýšení sazeb o 50 bazických bodů.
  • Graf dne: EURGBP (02.03.2023)
    EUR by mohlo být v pohybu později, kdy bude zpráva CPI za únor z eurozóny a zápis ze zasedání ECB. Údaje CPI mohou přitáhnout více pozornosti, protože budou aktuálnější – mějte na paměti, že zápisy ECB budou rekapitulací diskusí z doby zhruba před 3 týdny, a proto mohou být zahrnuté názory zastaralé. Ve skutečnosti se mnoho členů ECB od poslední schůzky s prezidentkou ECB Lagardeovou, která dnes ráno prohlásila, že zvýšení sazeb o 50 bp na březnovém zasedání stále řeší, zapůsobilo jestřábím tónem. To poskytlo dnes ráno určitou podporu EUR a vytvořilo určitý tlak na evropské akcie. Lagardeová také uvedla, že recesi v eurozóně neočekává a že inflace by měla začít zpomalovat od března kvůli srovnávací základně.
  • Graf dne: EURGBP (12.08.2022)
    Britská libra v pátek posílila vůči euru poté, co investoři strávili údaje o HDP. Britská ekonomika se ve druhém čtvrtletí propadla o 0,1 % a pouze v červnu o 0,6 %, obě hodnoty předčily polovinutržních prognóz. Dnešní data nebyla tak špatná, jako se očekávalo, nicméně stále upozorňují na to, že britská ekonomika může čelit zpomalení. Mezitím ECB uvažuje, že na zářijovém zasedání zvýší úrokové sazby o dalších 50 bp. Na starém kontinentu nadále panují obavy o pád evropské ekonomiky do recese, když inflace prozatím nedosáhla vrcholu a energetická krize není odvrácena, což vytváří tlak na euro. Během dnešní seace se pár EUR/GBP odrazil od hlavní rezistence na 0,8470, která je označena předchozími cenovými reakcemi a 50% Fibo retracementem vzestupné vlny zahájené v březnu letošního roku. Pokud by aktuální sentiment převládl, mohl by být spuštěný další sestupný impuls k supportu na 0,8410.
  • Graf dne - EURGBP (13.01.2023)
    Dnes již byly zveřejněny 2 důležité fundamenty. Údaje o HDP ze Spojeného království a Německa se ukázaly jako pozitivní překvapení, protože růst byl lepší, než se očekávalo. HDP Spojeného království se v listopadu zvýšil o 0,1 % meziměsíčně, zatímco trh očekával pokles o 0,2 % meziměsíčně. Zároveň německý HDP rostl tempem 1,9 % v roce 2022, tedy rychleji než očekávaných 1,8 %, ale pomaleji než 2,6 % uváděných pro rok 2021.
  • Graf dne - EURGBP (15.12.2022)
    Švýcarská národní banka již oznámila zvýšení sazeb o 50 bb, ale jsou zde ještě další dvě významné centrální banky, které mají dnes rovněž rozhodovat o sazbách a od nichž se rovněž očekává zvýšení sazeb o 50 bb - Bank of England (13:00) a Evropská centrální banka (14:15). Vzhledem k tomu, že ekonomové i peněžní trhy považují zvýšení sazeb o 50 bb za hotovou věc, bude reakce trhu hodně záviset na komunikaci centrální banky. Tak tomu bylo v případě včerejšího rozhodnutí FOMC a tak tomu bude i dnes v případě BoE a ECB. Poslední údaje však naznačují, že existuje šance, že ECB přinese jestřábí překvapení a zvýší sazby o 75 bazických bodů namísto 50 bp. Na druhou stranu krize životních nákladů ve Velké Británii zvyšuje šance na měkčí postoj BoE.
  • Graf dne: EURGBP (18.05.2022)
    Dnes ráno v 8:00 byl zveřejněn balíček inflačních dat ze Spojeného království. Index CPI v dubnu meziročně zrychlil ze 7,0 % na 9,0 %. Meziměsíční nárůst cen činil 2,5 %. Jádrový CPI meziročně zrychlil z 5,7 na 6,2 % – v souladu s očekáváním trhu. U inflace výrobců vypadala situace jinak - inflace PPI meziročně zrychlila z 11,9 % na 14,0 % a byla mnohem vyšší, než se očekávalo 12,5 %. Takto vysoké hodnoty inflace jen posilují výhled, že Bank of England bude muset udržet rostoucí sazby, což pravděpodobně zatlačí britskou ekonomiku do recese. Zdá se, že toto je příběh, kterému obchodníci na libře věří, protože britská měna je po dnešním zveřejnění údajů o inflaci nejhůře fungující měnou G10.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader