Čtvrtek 28. březen 2024 20:17
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
CapXmaster
reklama
InstaForex Autochartist
reklama
Fintokei SwiftTrader

BREAKING: Bullard chce, aby sa uťahovanie začalo na jeseň, po čo bude nasledovať zvyšovanie sadzieb

30.07.2021 16:53  Autor: XTB  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

O slovo sa opäť hlási James Bullard, jedna z najpestrejších postáv Fedu. Bankár hovoril o „dobrej“ správe  HDP, ktorá bola zverejnená včera. Podľa jeho názoru možno v tomto roku ešte očakávať 7% rast a trh práce by sa mal úplne zotaviť do budúceho leta, čo bude základom pre zvýšenie sadzieb! Podľa jeho názoru sa trh práce skôr vráti do normálu, čo by malo zaručiť zníženie programu QE už na jeseň tohto roka. Podľa jeho názoru by znižovanie malo byť rýchle a malo by sa skončiť na začiatku sezóny 2022, čo by mohlo viesť k spomínanému zvýšeniu úrokových sadzieb.

Trh vidí na Bullardovej strane obrovský jastrabí postoj, ešte väčší v porovnaní s obdobím spred niekoľkých týždňov, čo viedlo k jasným pohybom výnosov a akciového trhu. Tentoraz pokles na akciovom trhu súvisí s ďalšími faktormi, ale vidíme silnejší pokles na EURUSD. Stojí za to pripomenúť, že Bullard je v roku 2022 hlasujúcim členom FOMC.

Zdroj: xStation5

Klíčová slova: James Bullard | Práce | Pokles | BREAKING | xStation5 | Breaking | Co bude | Trh práce | QE | Trh | EURUSD | FOMC | HDP |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • BREAKING: BoJ zvažuje zvýšení prognózy inflace blíže k 2% cíli!
    Podle zpráv poskytnutých společností Nikkei, BoJ zvažuje zvýšení prognózy inflace blíže k 2% cíli. Krátce po oznámení měnový pár USD/JPY klesl.
  • BREAKING: Boris Johnson byl pozitivně otestován na koronavirus, libra pod tlakem
    Boris Johnson byl otestován pozitivně na koronavirus. Tuto správu sám premiér potvrdil na Twitteru. Nyní se nachází v karanténě. Do izolace musí zamířit také britský ministr zdravotnictví a ministr financí, kteří se v poslední době s Borisem Johnsonem několikrát sešli. Pár GBPUSD po zveřejnění zprávy ztrácel z úrovně 1,2295 až do blízkosti 1,22. Později však začal ztráty výrazněji korigovat nad úroveň 1,2250.
  • BREAKING: Bowman je pro další zvýšení úrokových sazeb! USDIDX na 10měsíčních maximech
    Michelle Bowmanová varuje, že „pravděpodobně bude vhodné“ sazby nadále zvyšovat a držet je nějakou dobu na restriktivních úrovních. Bankéřka dodala, že inflace zůstává příliš vysoká a stále vidí riziko, že vysoké ceny energií by mohly zvrátit nedávný pokrok proti rostoucím cenám v ekonomice.
  • BREAKING: Brazilský real se na páru s americkým dolarem obchoduje na rekordním minimu
    Brazilský reál dnes klesl o 3,6 % na páru s americkým dolarem. Ministr spravedlnosti Sergio Moro oznámil rezignaci po rozepři s prezidentem Bolsonarem ohledně jeho rozhodnutí dát výpověď šéfovi brazilské federální policie Valeixovi. Poslední makrodata ukázala, že důvěra v brazilskou ekonomiku klesla v dubnu na rekordně nízké úrovně kvůli pandemii koronaviru. Očekávání dalšího poklesu sazeb na květnovém zasedání brazilské centrální banky výrazně vzrostly. Guvernér banky Campos Neto oznámil, že hlavní scénář vývoje ekonomiky se od posledního zasedání změnil.
  • BREAKING: Britká libra vzrástla, pretože Boris Johnson plánuje rezignáciu
    Britská libra dnes vyskočila krátko po 10:00 po správe Sky News. Sky oznámilo, že britský premiér Boris Johnson pripravuje rezignačný list. Stalo sa tak po masívnom odchode ministrov z jeho kabinetu. Hovorí sa, že približne 50 nižších a vyšších úradníkov v Johnsonovej administratíve v posledných dňoch odstúpilo z funkcie na znak nespokojnosti s tým, ako Johnson vedie Spojené kráľovstvo a Konzervatívnu stranu. Oficiálne vyhlásenie sa očakáva v priebehu niekoľkých hodín.
  • BREAKING: Britská libra posiluje o 1,5 % v návaznosti na rozhodnutí vlády
    Britská vláda se chystá zásadním způsobem změnit svůj přístup k „mini“ rozpočtu. Vláda má zvážit, od kterých plánů na snižování daní upustit. Stojí za to připomenout, že trh pochyboval o financování tohoto plánu, proto dřívější masivní oslabení libry.
  • BREAKING: Britský HDP pod očekáváním, GBPUSD klesá!
    Britská ekonomika se v červenci snížila o 0,5 %, přičemž letní výplach a rostoucí úrokové sazby činí recesi v letošním roce "stále pravděpodobnější". Ekonomika Spojeného království klesla nejrychlejším tempem za posledních sedm měsíců, protože sychravé počasí brzdilo výdaje a veřejný sektor zasáhly stávky.
  • BREAKING: Britský index spotřebitelských cen vyšší, než se očekávalo. GBPUSD roste
    Inflace CPI ze Spojeného království (prosinec 2023) dosáhla 4 % r/r oproti 3,9 % očekávaným a 3,8 % předchozím (0,4 % m/m oproti 0,2 % očekávaným a -0,2 % předchozím).
  • BREAKING: Britský trh práce naznačuje další inflační tlaky❗
    Mzdy ve Spojeném království nadále rostou. Průměrný výdělek za 3 měsíce meziročně vzrostl o 6,9 %, meziročně o něco více než očekávaných 6,8 % a předchozí úroveň 6,7 % meziročně. Mzdy bez bonusů přitom meziročně vzrostly o 7,3 % a překonaly tak očekávaných 7,1 % a předchozí úroveň 7,2 % meziročně.
  • BREAKING: Britský výrobní PMI dopadl lépe, než se čekalo
    Výrobní sektor dopadl o něco lépe, než se čekalo, nicméně index se stále nachází hluboko pod středovou úrovní 50. Aktivita ve výrobním sektoru britské ekonomiky stále výrazně slábne. Dnešní výsledek se navíc nachází hluboko pod zářijovou úrovní. Libra v reakci na výsledek mírně posílila, ale do značné míry pohyb vypovídá o relativně slabém americkém dolaru na počátku tohoto týdne. Zítra čekáme na výsledky zasedání FOMC.
  • BREAKING: Bullard trvá na své podpoře dalšího zvyšování úrokových sazeb!
    Bullard z amerického Federálního rezervního systému se vyjádřil, že podporuje další zvyšování úrokových sazeb v USA a celkově vyšší sazby slouží jako dobrá ochrana proti inflaci. Bullardovo prohlášení však obsahovalo i holubičí prvek, když zmínil, že je otevřený úvahám během nadcházejícího zasedání FOMC před přijetím konkrétních rozhodnutí. Podle Bullarda byla panika kolem bankovního sektoru přehnaná a nedávný pokles výnosů bude mít mnohem větší dopad na ekonomiku.
  • BREAKING: Bullish UoM čítanie. Nálady spotrebiteľov stúpajú, inflačné očakávania klesajú!
    Inflačné očakávania v USA sú teraz na najnižšej úrovni od roku 2021. Údaje sú pre býkov veľmi dobré, pretože spotrebitelia sú stále silní a očakávajú lepšie podmienky, no v rovnakej situácii sú inflačné očakávania nižšie. Býci to považujú za znak stále možného scenára „mäkkého pristátia“ pre ekonomiku USA. US500 sa odrazí po údajoch UoM.
  • BREAKING: CAD pod tlakem po zasedání BoC
    Bank of Canada ponechala na svém zasedání dle očekávání hlavní úrokovou sazbu beze změny na 0,25%. Nicméně učinila další velký krok směrem k normalizaci měnové politiky. Oznámila snížení bojemu nákupu vládního dluhu o 1/3 na C$2 mld. ($1,6 mld.). Reaguje tak na optimismus ohledně hospodářského oživení. Ve svém výhledu banka naznačila, že nepočítá s růstem sazeb před alespoň druhou polovinou příštího roku. Banka zároveň utvrdila názor trhu, že BoC bude mezi prvními centrálními bankami ze skupiny G10, které budou zvyšovat sazby.
  • BREAKING: CAD posiluje po silných datech inflace
    Roční míra inflace v Kanadě v dubnu rostla na 6,8 % z únorových 6,7 % a byla nad očekáváním trhu na 6,7 %. Jádrové spotřebitelské ceny v Kanadě v březnu meziročně roslty na 5,7 % z 5,5 % v předchozím měsíci, zatímco analytici očekávali pokles na 5,4 %.
  • BREAKING: CAD po zveřejnění zprávy o sazbách zaznamenává pouze malý pohyb
    Bank of Canada zvýšila úrokovou sazbu o 75 bp na 3,25 %, což bylo v souladu s očekáváním trhu. Rada guvernérů se stále domnívá, že měnověpolitická úroková sazba bude muset dále růst, zatímco ekonomika se vyvíjí zhruba v souladu s červencovou projekcí. Průzkumy naznačují, že krátkodobá inflační očekávání zůstávají vysoká a BOC nadále očekává ve druhé polovině roku útlum ekonomiky.
  • BREAKING: CAD příliš nereagoval na rozhodnutí BoC o sazbách
    Bank of Canada ponechala dle očekávání úrokové sazby beze změny na úrovni 0,25 %. Na C$2 mld. týdně zůstal také program nákupu aktiv po redukci programu o C$1 mld. na minulém zasedání. Centrální bankéři očekávají, že ekonomika v druhé polovině roku 2021 posílí, a to i přes riziko další vlny koronaviru a problémy dodavatelských řetězců. Dle bankéřů disponuje kanadská ekonomika přebytečnou kapacitou a ekonomické oživení stále potřebuje podporu měnové politiky. Banka bude ekonomiku podporovat do doby, než bude dosaženo 2% inflačního cíle a bude zajištěn trvale udržitelný růst. Na základě červencové projekce by k tomu mělo dojít v druhé polovině roku 2022. Po dnešním zasedání byl zveřejněn pouze zápis. Nedočkali jsme se nových projekcí ani tiskové konference.
  • BREAKING: CAD v reakci na zvýšení sazeb BoC oslabuje
    Bank of Canada zvýšila svou referenční úrokovou sazbu o 25 bazických bodů na 0,50 %, jak se všeobecně očekávalo. Centrální banka pokračuje ve fázi reinvestic, udržuje objem držených vládních dluhopisů ve své rozvaze zhruba konstantní, dokud nebude vhodné snížit velikost její bilance. Očekává se, že inflace bude brzy vyšší, než se předpokládalo v projekci v lednu. Trvale zvýšená inflace zvyšuje riziko, že by se dlouhodobější inflační očekávání mohla pohybovat směrem nahoru. Banka použije nástroje měnové politiky k návratu inflace ke 2% cíli a udržení inflačních očekávání. Po jednání se nekoná žádná tisková konference.
  • BREAKING: CAD je v útlumu, inflace v Kanadě meziročně vzrostla na 8,1 %
    Červnová inflace v Kanadě dosáhla nejvyšší úrovně od roku 1983! Spotřebitelské ceny meziročně vzrostly o 8,1 %, zatímco v květnu dosahovala inflace pouze 7,7 %. I přes historický růst zůstala inflace pod očekáváním analytiků (odhad 8,4 %).
  • BREAKING: CAD klesá kvůli špatném stavu pracovního trhu
    Zveřejnění údajů o kanadských pracovních místech ve 14:30 vyvolalo pohyby na trhu s kanadským dolarem. Zpráva se ukázala být mnohem horší, než se očekávalo, s velkým poklesem zaměstnanosti na plný úvazek. To vedlo k oslabení CAD a skokovému nárůstu kurzu USD/CAD.
  • BREAKING: CAD klesá po holubičích údajích CPI
    Údaje o kanadské inflaci CPI za leden byly zveřejněny dnes ve 13:30 GMT. Očekávalo se, že zpráva ukáže další zpomalení růstu spotřebitelských cen, přičemž celkový CPI by měl meziročně klesnout z 3,4 % na 3,3 %.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FxNet
ATC Brokers
Pax Forex
reklama
Swissquote Bank