Čtvrtek 25. duben 2024 15:09
reklama
Dukascopy new
reklama
FTMO král
reklama
FTMO král
reklama
FTMO král

Biotechnologické akcie 2021: 3 nejlepší akcie výrobců vakcín proti Covid-19

12.07.2021 07:39  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Biotech akcie jsou mezi investory nesmírně populární. Velké potenciální výnosy lákají mnoho investorů. Biotechnologické akcie se dostaly do popředí zájmu investorů zejména v souvislosti s pandemií koronaviru, která trvá již déle než rok a půl.

Ačkoliv existuje pomyslné světlo na konci tunelu v podobě vakcín, svět svírají obavy z dalších nebezpečných mutací tohoto viru.

V následujícím článku si představíme biotechnologické akcie a specifika procesu schvalování nových léků. Zaměříme se však zejména na akcie 3 biotech společností, které úspěšně vyvinuly vakcínu proti koronaviru. Jedná se o společnosti Pfizer, Moderna a Johnson & Johnson.

akcie výrobců vakcín

 

Ve článku se dočtete:

  • Proč jsou biotechnologické akcie zajímavé?
  • Jakými fázemi vývoje si musí potenciální lék projít?
  • Akcie Pfizer (PFE)
  • Akcie Moderna (MRNA)
  • Akcie Johnson & Johnson (JNJ)
  • Obchodování biotechnologických akcií u LYNX

Proč jsou biotechnologické akcie zajímavé?

Biotechnologie využívá poznatků z biologie například při vývoji léků a farmaceutických technologií. Akcie biotechnologických společnosti jsou poměrně spekulativní záležitostí a obecně vykazují zajímavé cenové pohyby.

Zejména firmy, které se nacházejí v raných stádiích vývoje velmi slibného produktu, umí biotechnologickým spekulantům zrychlit tep. Pokud je lék nakonec schválen, akcie biotech společnosti může zažít nevídaný růst.

Biotechnologické akcie  jsou pro investory často samostatnou disciplínou. Faktory jako ocenění, obrat nebo zisk, nehrají tak velkou roli jako je tomu u akcií v jiných odvětvích.

Důležitější je spíše odhadnout šance, zda daný lék úspěje a zda bude případný výnos dostatečný. Náklady na výzkum nových léků jsou velmi vysoké. Jejich schvalovací proces je navíc velmi zdlouhavý.

Je proto důležité sledovat finanční zdraví společnosti a věnovat pozornost ročním nákladům. Investoři vyhledávající biotechnologické akcie většinou doufají, že jimi vybraná firma vyvine unikátní lék nebo bude převzatá větší biotech společností.

Velké biotechnologické a farmaceutické společnosti mohou svůj růst urychlit převzetím menších hráčů na trhu. Tímto způsobem můžou převzít vývoj léku do svých rukou, aniž by musely samy procházet dlouhým procesem vývoje a výzkumu. Akcie malých biotechnologických společností jsou téměř vždy dobrým kandidátem k převzetí.

Jakými fázemi vývoje si musí potenciální lék projít?

Nové léky na předpis jsou vyvíjeny v sérii pečlivě řízených fází výzkumu. Tyto fáze pomáhají určit bezpečnost a účinnost každého nového léčiva dodržením nejvyšších vědeckých standardů.

Po rozsáhlém preklinickém testování experimentálního léku jsou prováděny klinické studie na dobrovolnících ve všech fázích vývoje léčiva.

Biotech akcie - přehled

Fáze I

V první fázi klinických studií je experimentální lék podáván lidským subjektům. Tyto studie se zaměřují na bezpečnost a snášenlivost zkoumaného léku. Během této fáze se pod přísným dohledem výzkumného pracovníka podává nízká dávka léčiva malému počtu zdravých pacientů.

Fáze II

Druhá fáze klinických testů se soustředí na efektivitu léčby léku, bezpečnost, vedlejší účinky a potenciální rizika. Mimo jiné taky výzkumníci určují nejúčinnější dávku pro experimentální lék. Určuje se nejvhodnější způsob podávání. Subjektem studií jsou často pacienti s onemocněním.

Fáze III

Klinické testy v třetí fázi se obvykle provádějí na větším počtu pacientů, aby se potvrdily výsledky předchozích studií. Dále se získává další informace o účincích a bezpečnosti testovaného léčiva. Této fáze se obvykle účastní několik stovek až tisíc subjektů a mnoho lékařů a výzkumníků z různých výzkumných center. Ve třetí fázi pacienti ani výzkumníci často neví, kdo obdržel zkoumaný lék a kdo placebo.

Registrace

Po úspěšném provedení prvních tří fází může firma předložit žádost příslušnému regulačnímu zdravotnímu orgánu. V USA je to FDA a v Evropě EMA. V případě schválení může být nový lék komerčně zpřístupněn pacientům.

Fáze IV

Tato fáze probíhá po schválení léku. Studie ve čtvrté fázi slouží k dodatečnému sběru informací o dlouhodobém riziku, výhodách a optimálním využití. Studie čtvrté fáze mohou pokračovat po mnoho let.

Chcete získat zdarma tipy na zajímavé akcie a ETF?

Odebírejte pravidelný týdenní akciový newsletter Breakout Trader. Každý týden tip na obchodování čtyř světových akcií a vybraného ETF.

Akcie Pfizer (PFE)

Pfizer je americká nadnárodní farmaceutická společnost se sídlem v New Yorku, která vyrábí a vyvíjí širokou škálu léků a vakcín v oblasti kardiologie, endokrinologie, imunologie, neurologie a onkologie. V portfoliu společnosti najdeme řadu léků, z nichž každý generuje roční příjem více než 1 miliardu USD.

Společnost, která je pojmenována po svém zakladateli Charlesi Pfizerovi, byla založena v roce 1849, což z ní činí jednu z nejstarších existujících společností na světě. Pfizer byl obsažen v indexu Dow Jones od roku 2004 do srpna 2020, kdy ho nahradila jiná farmaceutická společnost Amgen.

Pfizer je přední biotechnologická společnost, která jako první poskytla světu efektivní vakcínu proti COVID-19. Vakcína společnosti již byla použita k úspěšnému očkování milionů lidí po celém světě.

Na začátku roku Pfizer vydal prohlášení, ve kterém pro rok 2021 očekává prodeje vakcíny v hodnotě 15 miliard USD. Přestože Pfizer výnosy z vakcíny sdílí se svým partnerem BioNTech, zisky budou pro obě společnosti velmi zajímavé.

Můžeme navíc očekávat, že výnosy této biotechnologické akcie porostou. Rivalové AstraZeneca a Johnson & Johnson se nedávno potýkali s řadou problémů, což vytvořilo pro Pfizer velké příležitosti.

Evropská Unie již nepočítá s budoucím odběrem vakcín od těchto firem. Chystá se odebírat vakcíny Pfizer, přičemž podle odhadů do roku 2023 od společnosti nakoupí 1,8 miliard dávek.

Vakcína proti COVID-19 společnosti Pfizer

Pfizer je hlavním dodavatelem vakcíny proti koronaviru pro řadu zemí po celém světě. Hlavním konkurentem byla společnost Moderna, nicméně Pfizer dokázal získat před svými konkurenty náskok, když v prosinci jako první od FDA získal povolení pro nouzové použití své vakcíny.

Jak už bylo řečeno, hlavním partnerem Pfizer je německá biotechnologická společnost BioNtech se sídlem v Mohuči, která vyvíjí a vyrábí aktivní imunoterapie pro specifickou léčbu nemocí. BioNTech používá pro vývoj svých léků metodu mRNA, což je jeden z hlavních důvodů, proč si ji Pfizer vybral jako svého partnera pro vývoj své vakciíny proti COVID-19.

Pfizer nicméně před několika dny připustil, že zvažuje 3. dávku očkovací látky. Důvodem je zvýšit procento protilátek v těle očkovaných. Jako u ostatních vakcín je stále celkem nejisté, na jak dlouho jsou dané vakcíny účinné. Pfizer se také chce více zaměřit na různé mutace, zejména na rychle se rozšiřující mutaci delta.

Vývoj ceny akcie Pfizer (PFE)

Cena biotechnologické akcie Pfizer vzrostla od konce března 2020 ke konci června 2021 o více než 40 %. Cena akcie PFE ale stále nedosahuje hodnot, na kterých se obchodovala v roce 2018.

Přestože na konci roku 2020 společnost zveřejnila slibné výsledky svých výzkumů očkovacích látek proti COVID-19, investoři byli stále opatrní.

vývoj ceny akcie Pfizer

Týdenní cenový graf akcie Pfizer (PFE)

Pfizer má širokou škálu dalších obchodních aktivit a produktů, které jsou stejně důležité, ne-li důležitější než vakcína proti COVID-19.

Výkonnost společnosti byla poměrně neuspokojivá, ale Pfizer konečně dokončil založení dceřiné společnosti Viatris a zvýšil prodej řady dalších léků. Také díky potřebné vakcíně proti COVID-19 lze očekávat, že cena této biotechnologické akcie v blízké budoucnosti poroste.

Finanční výsledky Pfizer

V posledních několika letech společnost v podstatě stagnovala. Nyní však investoři začínají na biotechnologické akcie PFE obracet svou pozornost. A to nejen díky vakcíně proti COVID-19. Zveřejněné čtvrtletní výsledky za první kvartál 2021 byly velmi působivé.

Pfizer vykázal tržby více než 14,6 miliard USD, což je neuvěřitelný meziroční nárůst o 42 %. Čistý zisk činil 4,9 miliard USD a zisk na akcii činil 0,86 USD. V loňském roce, ve stejném období, zaznamenal Pfizer čistý zisk ve výši 3,4 miliardy USD a zisk na akcii 0,60 USD.

Tržby z prodeje vakcíny Pfizer proti COVID-19 činily celkem 3,46 miliardy USD. Dvě miliardy z této částky pocházely z USA. Je tedy jasné, že Pfizer má stále mnoho potenciálních odběratelů pro svoji vakcínu na jiných kontinentech.

Ale i bez vakcíny byly výnosy společnosti meziročně vyšší o 8 %. Například prodej léků proti onkologickým onemocněním vzrostl o 18 %. Léčiva pro interní medicínu dosáhla růstu o 11 % a prodej nemocničních léků vzrostl o 12 %. Pfizer tedy zaznamenal růst ve všech segmentech.

Budoucí vývoj akcie Pfizer (PFE)?

Společnost nedávno oznámila, že se v dohledné době chystá dodat do Evropské unie dalších 100 milionů dávek své vakcíny proti koronaviru. Evropská unie zahrnula tento krok do smlouvy podepsané v únoru.

EU navíc přestala odebírat vakcíny od společnosti AstraZeneca, která se dlouhodobě potýkala s problémy ohledně dodání slíbeného množství vakcín. Navíc u některých lidí vedla aplikace vakcíny AstraZeneca k řadě vedlejších účinků, jako je například tvorba krevních sraženin.

EU uvedla, že probíhají jednání o možném nákupu dalších 1,8 miliard dávek vakcíny Pfizer do roku 2023. To by při stejné ceně znamenalo tržby v hodnotě 26 miliard USD pro Pfizer a BioNTech. Je zřejmé, že Pfizer je předním hráčem v oblasti vakcín proti COVID-19.

Koronavirová pandemie nás však již několikrát dokázala zaskočit a nemile překvapit. Důležité je, jak bude vakcína účinná proti budoucím mutacím a zda bude společnost schopna na nové výzvy rychle a efektivně reagovat.

Také se čím dál více debatuje o tom, zda by neměly být zrušeny patenty na výrobu vakcín proti koronaviru, aby se dalo této výzvě efektivněji čelit. Pokud bude toto duševní vlastnictví zrušeno, mohlo by to mít negativní dopad na Pfizer i další biotechnologické akcie.

Akcie Moderna (MRNA)

Moderna je americká biotechnologická společnost zaměřená na vývoj léčiv a vakcín. Technologický princip vakcíny Moderna spočívá ve vložení syntetické mRNA do živých buněk, což buňky přeprogramuje tak, aby vyvinuly imunitní reakce a protilátky.

Jedná se o poměrně novou metodu, od které však postupně opustilo několik významných farmaceutických a biotechnologických společností. Důvodem bylo, že mnoho společností nemohlo vyřešit negativní vedlejší účinky implementace mRNA.

Vakcína proti COVID-19 od společnosti Moderna

Vakcína se původně jmenovala COVID-19 Vaccine Moderna, ale nedávno byla přejmenována na Spikevax. I tato vakcína by měla být odolná vůči zmiňované delta mutaci. Navíc již začala fáze 1 pro novou a vylepšenou vakcínu proti COVID-19.

Je možné, že novou vakcínu nebude nutné skladovat v mrazácích, což je obrovský bonus pro rozvojové země, které nemusí mít dostatečnou infrastrukturu a vybavení pro skladování současných vakcín.

Dalším obrovským možným zlepšením je skutečnost, že místo dvou dávek bude zapotřebí pouze jedna dávka vakcíny. Pokud bude výzkum nové a vylepšené vakcíny úspěšný, cena této biotechnologické akcie pravděpodobně poroste.

Vývoj ceny akcie Moderna (MRNA)

Akciím společnosti Moderna se v posledních měsících dařilo opravdu dobře. Cena biotechnologické akcie MRNA od svého IPO v prosinci 2018 vzrostla o přibližně o 950 %. Většina tohoto nárůstu nastala během pandemie COVID-19.

Moderna byla jednou z prvních společností, které použily princip mRNA při vývoji vakcíny proti koronaviru. Právě díky vakcíně se tato biotechnologická akcie dostala do širokého povědomí investorů.

Vývoj ceny akcie MRNA

Denní cenový graf akcie Moderna (MRNA)

Jak je z grafu patrné, akcie Moderna se nachází v dlouhodobém býčím trendu, přestože dochází k významným korekcím. Z dlouhodobého hlediska cena akcie MRNA ale vytváří vyšší dna a koncem června 2021 dokonce cena dosáhla nového historického maxima nad hranicí 245 USD.

Finanční výsledky společnosti Moderna

Akcie Moderna byly v roce 2021 poměrně volatilní, ale při pohledu na celkový obraz si vedly velmi dobře. Moderna oznámila skvělé finanční výsledky za první čtvrtletí roku 2021. Ve skutečnosti se jednalo o vůbec první ziskový kvartál v historii společnosti.

Tržby činily 1,9 miliardy USD. Za stejnou dobu v roce 2020 byly tržby pouze 8 milionů USD, což je nárůst o 23 650 %. Čistý příjem činil 1,2 miliardy USD a zisk na akcii činil 2,84 USD. V loňském roce společnost utrpěla ztrátu 124 milionů USD.

Neuvěřitelný růst se ovšem dal očekávat. Moderna prodala více než 102 milionů dávek vakcíny, což společnosti přineslo příjmy ve výši 1,7 miliardy USD. Společnost také během vývoje vakcíny obdržela několik grantů ve výši 400 milionů USD, které kompenzovaly náklady na výzkum. Ty se oproti stejnému období loňského roku zčtyřnásobily.

Moderna očekává, že její vakcína proti COVID-19 vyprodukuje v roce 2021 tržby ve výši 19,2 miliard USD. Prognóza vychází ze smluv, které společnost podepsala s jinými stranami, jako jsou vládní agentury a organizace.

Nicméně mnoho investorů se obává, že americká vláda upustí od duševního vlastnictví pro vakcíny proti COVID-19, což by drasticky omezilo zisky společnosti.

[E-book ZDARMA]: 11 strategií největších investičních guru

Objevte jaká kritéria při výběru akcií jednotliví guru sledují a zjistěte jaké zhodnocení popsané strategie dosahují a naučte se 6 investičních zásad, které posunou Vaše investování dále.

Budoucí vývoj akcie Moderna (MRNA)

Akcie MRNA si během pandemie vedla velmi dobře. Moderna dokonce plánuje předložit americkému Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv návrh na úplné schválení jejich vakcíny proti koronaviru.

Společnost téměř dokončila 2. ze 3 studijních fází týkajících se používání vakcíny ve věkové skupině od 12 do 17 let. Moderna jedná s regulačními agenturami o přidání této věkové skupiny mezi osoby oprávněné k očkování. Další studie se provádí pro děti ve věku od 6 do 11 let.

Generální ředitel společnosti uvedl, že v roce 2022 bude nutné uzavřít mnohem vyšší dohody o dodávkách. Společnost již uvedla, že ztrojnásobí svou výrobní kapacitu, aby udržela krok se zvýšenou poptávkou, ke které nevyhnutelně v roce 2022 dojde.

Zvýšená poptávka bude pocházet od vlád, které již s Modernou uzavřely dohody. Moderna nyní rovněž jedná s několika vládami z Asie, Latinské Ameriky a Afriky. Je jasné, že Moderna po navázání nových partnerství zaznamená mnohem větší prodej své vakcíny proti COVID-19.

Kromě vakcíny proti koronaviru Moderna stále věnuje spoustu energie do výzkumu dalších léků a vakcín. V 1. fázích studie je spousta dalších vakcín, včetně nové vakcíny proti chřipce, vakcíny proti viru Epstein-Barr a vakcíny proti viru HIV.

Společnost má nyní dostatek zdrojů, aby se stala významným hráčem ve svém segmentu. Otázkou je, zda společnost dokáže pokračovat v nastavené dynamice uvádění nových produktů na trh.

Akcie Johnson & Johnson (JNJ)

Johnson & Johnson je americká nadnárodní společnost založená v roce 1886, která vyvíjí lékařské přístroje a léčiva. Její kmenové akcie jsou součástí indexu Dow Jones a společnost je podle celkových výnosů zařazena na 37. místo v žebříčku Fortune 500, který mapuje největší americké společnosti.

Společnost se sídlem v New Jersey zahrnuje přibližně 250 dceřiných společností působících ve více než 60 zemích. Johnson & Johnson dosáhl v roce 2019 celosvětových tržeb ve výši 82 miliard USD. Značky společnosti Johnson & Johnson zahrnují řadu známých jmen léčiv a přípravků první pomoci.

Johnson & Johnson vakcína proti koronaviru

Společnost v březnu 2020 oznámila, že investuje více než 1 miliardu USD do vývoje vakcíny proti COVID-19, což je mnohokrát vyšší částka než u jiných farmaceutických společností. Johnson & Johnson vyvinul vakcínu, která vyžaduje pouze jednu dávku.

Společnost v únoru 2021 obdržela souhlas s nouzovým použitím vakcíny od amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv. USA objednaly 100 milionů dávek. V březnu 2021 byla tato vakcína schválena i v Evropě.

Distribuce vakcín však byla na čas omezena. Důvodem tohoto zastavení byl výskyt krevních sraženin u některých lidí, kterým byla vakcína podána. Tyto krevní sraženiny však byly extrémně vzácné.

Nedávno byla vakcína Johnson & Johnson opět uvedena do výroby a distribuce. Společnosti se ale opakovaně nedařilo dodávat slíbené množství vakcíny. I z tohoto důvodu se tak EU v dubnu 2021 dohodla, že nebude obnovovat smlouvy na další dodávky vakcín.

Vývoj ceny akcie Johnson & Johnson (JNJ)

Akcie Johnson & Johnson si v posledních měsících vedly poměrně dobře. Z poklesu v březnu 2020 se akcie JNJ rychle vzpamatovaly. Od té doby pokračoval rostoucí trend, ačkoliv v červnu 2021 cena akcie zaznamenala pokles.

Firma se potýkala s řadou problémů ohledně výroby vakcín. Historické maximum na úrovni 173 USD z ledna roku 2021 tedy nebylo dosud překonáno. Z dlouhodobého hlediska se ale cena této biotechnologické akcie nachází v úctyhodném rostoucím trendu od počátku roku 2013.

Vývoj ceny akcie JNJ

Denní cenový graf akcie JNJ

Finanční výsledky společnosti Johnson & Johnson

Johnson & Johnson vykázala za první čtvrtletí dobré finanční výsledky, čímž překonala očekávání analytiků z Wall Street. Společnost vykázala tržby 22,3 miliardy USD, což je o 8 % více než ve stejném období loňského roku.

Čistý zisk dosáhl 6,2 miliardy USD a zisk na akcii dosáhl 2,32 USD. Za stejné období v roce 2020 činil čistý příjem 5,8 miliardy USD a zisk na akcii 2,17 USD.

Většina tohoto růstu pocházela ze segmentu zdravotnických prostředků. Jednalo se o segment, který zaznamenal největší pokles aktivity v období pandemie. Bylo odloženo mnoho nouzových operací, což Johnson & Johnson pocítil ve svých finančních výsledcích za rok 2020.

Nyní se však segment postupně zotavuje. Největší sektor společnosti Johnson & Johnson – farmaceutický průmysl zaznamenal nárůst tržeb o 9,6 %.

Vzhledem k tomu, že souhlas s nouzovým použitím vakcíny Johnson & Johnson byl udělen až v únoru, tržby společnosti z tohoto produktu za první čtvrtletí byly pouhých 100 milionů USD. Navzdory solidním finančním výsledkům cena této biotechnologické akcie nerostla.

Očekávané tržby pro rok 2021 jsou v rozmezí 90,6-91,6 miliardy USD, což je o něco méně než původní očekávání oznámená v lednu.

Budoucí vývoj akcie Johnson & Johnson

Biotechnologické akcie JNJ jsou v sektoru zdravotnictví významným jménem, ​​které investorům v průběhu let přineslo stabilní a konzistentní návratnost. Společnost je již nějakou dobu díky vakcíně proti COVID-19 ve středu mediálního zájmu.

Společnost může nabídnout investorům mnohem větší růst i z jiných produktů než ze samotné vakcíny.

Farmaceutický segment JNJ má ve svém portfoliu neuvěřitelnou škálu léků. Dalším zajímavým segmentem jsou zdravotnické prostředky, včetně chirurgických nástrojů a náhradních končetin.

Společnost může investorům nabídnout dlouhodobě rostoucí dividendy. Momentálně je vyplácena dividenda ve výši 2,50 % z aktuální tržní ceny této biotechnologické akcie. Jedná se o společnost, kterou by měl mít v portfoliu každý dividendový investor.

Vakcína společnosti proti COVID-19 je v případě Johnson & Johnson pouze zajímavým bonusem do jejich produktového portfolia. Jedná se tedy o poměrně defenzivní způsob, jakým investovat do biotechnologických akcií aktivních v oblasti COVID-19.

Obchodování biotechnologických akcií u LYNX

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi, CFD, či forexem za příznivé poplatky.

U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím profesionálních platforem. Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme profesionální vzdělávací webináře. Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálu.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte náš převodník měn na více než 130 světových měn. V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

Investujte do biotech akcií s LYNX

Díky LYNX získáváte nejširší nabídku trhů a produktů v ČR. Dostáváte přístup na více než 100 burz ve 30 zemích světa.

Objevte více o investování do akcií s LYNX
Investujte do akcií v biotechnologickém odvětví s LYNX
Logo Newegg

Cena akcie Newegg (NEGG) za týden vzrostla o více než 512 %. Jedná se o další meme akcii?

08. července 2021 | Akcie

Čím se společnost Newegg zabývá a co stojí za růstem ceny akcie NEGG? Jde o další meme akcii z dílny investorů ze skupiny WallStreetBets?

Číst dále
Zrnka kávy a cenový graf

Investice do kávy: Nejlepší kávové akcie v roce 2021

27. května 2021 | Akcie

Vše o investování do kávy. Historie kávy a aktuální situace na trhu s kávou. Futures a ETF na kávu. Využijte tipy na nejlepší kávové akcie.

Číst dále

SPAC mánie zachvátila svět investování! Co je SPAC a jak funguje?

09. dubna 2021 | Akcie

✅Poznejte k čemu slouží Special Purpose Acquisition Company (SPAC) a jaké jsou výhody a rizika. Získejte znalosti o této populární formě vstupu na burzu!

Číst dále

The post Biotechnologické akcie 2021: 3 nejlepší akcie výrobců vakcín proti Covid-19 appeared first on LYNX Czech Republic.

Klíčová slova: Společnost | Pozornost | Zdravotnictví | Nový lék | Dna | Společnosti | Akcie Pfizer | BioNTech | Spikevax | Akcie výrobců vakcín proti Covid-19 | Akcie výrobců vakcín | Biotechnologické akcie 2021 | Akcie Newegg (NEGG) | NEGG | Newegg (NEGG) | Akcie Newegg | Cena akcie Newegg | Akcie Moderna | Graf akcie | Prodej | Příležitosti | Historie kávy | Kávové akcie | Nejlepší kávové akcie | Investice do kávy | Pandemie COVID | Potenciální výnosy | Akcie v roce 2021 | Special Purpose Acquisition Company | Dlouhodobý investor | Finanční zdraví | Vakcíny proti COVID-19 | Akcie 2021 | Zajímavé akcie | Finanční výsledky | Tržní ceny | WallStreetBets | Situace na trhu | Tržby z prodeje | Vývoj akcie | Očkování | MRNA | Pfizer a BioNTech | JNJ | PFE | Klinické testy | Akcie Johnson & Johnson | Vývoj ceny akcie | Budoucí vývoj | Vakcína proti koronaviru | SPAC | Vývoj léků | Ceny | Šance | Ocenění | Johnson & Johnson | Covid | Rostoucí trend | Vakcíny proti koronaviru | ČR | Unie | JDE | Biotechnologická společnost | Koronavirová pandemie | Společnost Moderna | Moderna | Vakcína | Bezpečnost | FDA | Experimentální lék | Čtvrtletní výsledky | Cenové pohyby | Patenty | Organizace | Vzdělávací webináře | Růst | Aktuální situace | Historie | Pandemie COVID-19 | Vedlejší účinky | Tržby společnosti | WP | Guru | Vývoj | COVID-19 | Pandemie | Situace | Pokles | Negativní dopad | Astrazeneca | Komunikace | Návratnost | Nejlepší akcie | Investujte | Amgen | Farmaceutická společnost | Prohlášení | Problémy | Průmysl | Miliardy | Placebo | Fortune | Největší pokles | Generální ředitel | Studie | Pfizer | Firma | Čistý zisk | Cena akcie | Biotechnologické akcie | Svět investování | Akcie a ETF | Americké společnosti | Obchodovat s akciemi | Breakout Trader | Očekávání | Čistý příjem | Příjmy | Očekávání analytiků | Americká vláda | Výnosy | Poplatky | Farmaceutické společnosti | Firmy | Energie | Tržby | Kmenové akcie | ROCE | Zisky | Webináře | Trh | Převodník měn | Prognóza | Pro investory | Portfolia | Investování do akcií | Investiční | Graf | Eura | Cena | Analýzy | Volatilní | Delta | Vzdělávání | Ceny akcií | LYNX | Investovat | Obchodovat | Výsledky | Zisk | Cenový graf | Vývoj ceny | EU | Investoři | Obchodování | USD | Zisk na akcii | Wall Street | Výnos | Výkonnost | VaR | Trigger | Trend | Trader | Obchodník | Margin | Investování | Investor | Investice | Intradenní obchodník | IPO | Futures | EMA | Dividenda | Distribuce | CFD | Breakout | Zhodnocení | Akcie | Rizika | Daně | Poptávka | Dividendy | ETF | Evropská unie | USA | Dow Jones | Vývoj akcie Pfizer (PFE) | Roční příjem | Zisky společnosti | Světlo na konci tunelu | CZ | Novinky | Rozvojové země | Analýzy trhu | Vlastnictví | Zajímavé akcie a ETF | Tipy na zajímavé akcie | Vývoj akcie Pfizer | Miliardy USD | Největší americké společnosti | Akcie Pfizer (PFE) | Nové vakcíny | | Výsledky společnosti |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Bini Smaghi (ECB)
    "Neverím v konšpiráciu proti euru, táto mena nie je v ohrození."...
  • Bini-Smaghi (ECB)
    " ECB by mohla navŕšiť úrokov&eac...
  • Bini-Smaghi (ECB)
    "jemná reštrukturalizácia gréck...
  • Bini-Smaghi (ECB)
    " Hypotéza, že Grécko opustí EURo je absurdná"..." ak by sa tak stalo ich...
  • Bin Ládinov posledný výstrel posiela dolár nahor
    Ázijská seansa sa na menových trhoch niesla v z...
  • Biogen rastie v premarkete o 50 % vďaka pozitívnym výsledkov testov lieku proti Alzheimerovej chorobe
    Akcie spoločnosti Biogen, americkej biotechnologickej spoločnosti, sa dnes v premarkete obchodujú približne o 50 % vyššie. Akcie posilnili po výsledkoch štúdie lieku na Alzheimerovu chorobu (Lecanemab), ktorú Biogen vyvinul spolu s japonskou farmaceutickou spoločnosťou Eisai. Výsledky ukázali, že tempo poklesu kognitívnych funkcií u pacientov, ktorí dostávali Lecanemab, kleslo o 27 % počas 18 mesiacov v porovnaní s pacientmi, ktorí dostávali placebo. Ide o prvý liek, ktorý preukázal účinnosť proti Alzheimerovej chorobe v definitívnej rozsiahlej skúške. Hoci spoločnosť poznamenala, že sa vyskytli niektoré vedľajšie účinky, uviedla tiež, že boli zriedkavo závažné.
  • Biogen zveřejní výsledky za 1. čtvrtletí 📊Patient Capital vidí příležitost v léku na Alzhaimer
    Americká biofarmaceutická společnost Biogen (BIIB.US) oznámí své výsledky zítra; před otevřením Wall Street. O své postřehy se s investory podělil hodnotově orientovaný fond Patient Capital Management na téma "Opportunity Equity Strategy". Komentující společnost uvedla, že v prvním čtvrtletí fond svým investorům poskytl 11,8% výnos bez poplatků, zatímco index S&P 500 vykázal 10,6% zisk. Společnost uvedla, že jednou z jejích největších investičních voleb v 1. čtvrtletí byly akcie americké farmaceutické společnosti Biogen (BIIB.US). Biogen objevuje, vyvíjí, vyrábí a dodává terapie pro léčbu neurologických a neurodegenerativních onemocnění. Akcie společnosti byly po mnoho měsíců pod prodejním tlakem a od dubna 2023 ztratily více než 30 %. Dnes se akcie obchodují beze změny.
  • BioNTech díky příjmům z vakcíny ztrojnásobil čistý zisk na 1,1 miliardy eur
    Německá farmaceutická společnost BioNTech vykázala v prvním čtvrtletí čistý zisk 1,1 miliardy eur (28,1 miliardy Kč), což je trojnásobek v porovnání se čtvrtým čtvrtletím loňského roku. Firma, která ve spolupráci s americkým výrobcem léků Pfizer vyvinula jednu z vakcín proti covidu-19 a je hlavním dodavatelem této očkovací látky pro země EU, to dnes uvedla ve své výsledkové zprávě.
  • Biontech roste v premarketu po lepších výsledcích za 1. čtvrtletí
    Akcie společnosti Biontech (BNTX.US), která společně s Pfizerem (PFE.US) vyvinula revoluční mRNA vakcíny během pandemie, posilují o 5 %, protože její zpráva za 1. čtvrtletí překonala odhady analytiků z Wall Street. Společnost překonala očekávání jak v oblasti tržeb, tak i zisku. V meziročním srovnání se výsledky samozřejmě výrazně zhoršily, ale ne v takovém rozsahu a tempem, jak odhadovala Wall Street. Nedávno analytiky pozitivně překvapily také zprávy společnosti Moderna (MRNA.US). Byli investoři k výrobcům vakcín "příliš brutální"?
  • Biotechnologická firma SOTIO získala od PPF 7,1 mld. Kč na vývoj léčby nádorů
    Biotechnologická společnost SOTIO Biotech získala od skupiny PPF 280 milionů eur (7,1 miliardy Kč) na další vývoj nových metod léčby nádorových onemocnění. Půjde o rozšíření a rozvoj produktového portfolia, včetně hlavního vyvíjeného přípravku SOT101, spuštění čtyř nových klinických studií a další vývoj do konce roku 2023. Společnost to dnes sdělila ČTK.
  • Birinyi a Barclays: Firmy na obou stranách Atlantiku jsou příliš silné na zlomení býčího trendu, katastrofu na akciích nečekejte
    Na akciových trzích je mnoho rizika a nevyřešených proměnných, ale firmy v Evrop...
  • Birkenstock IPO 👡Německý výrobce bot zítra vstupuje na NYSE 🕤
    Německá značka obuvi Birkenstock se zítra stane jednou z nejstarších evropských veřejně obchodovaných společností. Jeho počátky sahají do druhé poloviny 18. století, i když obliba jeho produktů rostla mílovými kroky v 60. letech na vlně hnutí hippies a... docela nedávno na vlně filmu 'Barbie' ve kterém se objevily jeho boty. Podaří se Birkenstocku využít pozitivní dynamiku a proměnit popularitu, solidní růst a lepší marže v úspěch na akciovém trhu? Investoři se připravují na jednu z pěti největších IPO od roku 2022. Akcie Birkenstock budou na newyorské burze debutovat zítra, ve středu 11. října.
  • Birkenstock ztrácí 8 %, protože Wall Street zůstává navzdory optimismu představenstva opatrná 📉
    Německý výrobce obuvi Birkenstock (BIRK.US) překonal odhady analytiků ohledně tržeb za vánoční čtvrtletí, ale nestačilo to k udržení optimismu Wall Street. Tržby meziročně vzrostly o 22 % a společnost těžila z rostoucí poptávky amerických a evropských spotřebitelů, kteří akceptovali vyšší ceny. Přesto vykázala čistou ztrátu, částečně kvůli investicím do výrobních kapacit.
  • BIS
    Od 11-14.10 je zasadnutie BIS (Banky pre medzinárodné zúčtovanie), kde by sa mali schváliť...
  • Bitcoin
    Bitcoin (BTC) vystoupal na scénu světových měn jako zářivá kometa na letní oblohu, ale je v silách této kyber-měny výrazněji ovlivnit světovou ekonomiku, na jakých základech je postavena idea bitcoin a lze s ním, nebo jinou kyber-měnou v budoucnu počítat jako s reálnou měnou platebních transakcí?
  • Bitcoin a další kryptoměny můžou očekávat další růst, Fed se totiž chystá obnovit tisk peněz
    Populární analytik tvrdí, že Bitcoin (BTC) a krypto trhy by mohly získat impuls z obnovení měnové expanze.
  • Bitcoin a ethereum bojují na klíčových úrovních odporu
    Bitcoin i ether v současné době bojují s klíčovými úrovněmi odporu poté, co v minulém týdnu výrazně oslabily.
  • Bitcoin a ethereum budou v roce 2022 udávat tempo
    Bitcoin a ethereum budou v roce 2022 udávat tempo, zatímco ostatní altcoiny budou následovat vyšlapanou cestu. Co tedy čeká trh s kryptoměnami v roce 2022?
  • Bitcoin a Ethereum klesly o 4 %
    Primární kryptoměna ve čtvrtek klesla na 22 000 dolarů krátce poté, co Komise pro cenné papíry (SEC) obvinila burzu Kraken z neregistrované nabídky svých sázkových služeb.
  • Bitcoin a Ethereum pokořily rekordy
    Cena Bitcoinu překročila hranici 68 tisíc dolarů (v přepočtu téměř 1,5 milionu Kč). Překonání cenového maxima z dubna tak inspirovalo tvůrce k tvorbě internetových memů. Ti si v souvislosti s rostoucí cenou bitcoinu vzali za inspiraci oblíbený seriál Squid Game nebo Simpsonovi.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Fintokei ProTrader