Čtvrtek 28. březen 2024 19:55
reklama
CapXmaster srovnani
reklama
Purple MT4 platforma nova
reklama
Dukascopy new
reklama
CapXmaster

Cena Virgin Galactic akcie po schválení komerčních letů zažívá raketové pohyby.

30.06.2021 09:32  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Závody o komerční lety do vesmíru jsou v plném proudu. Významného pokroku dosáhla společnost Virgin Galactic, které se podařilo získat povolení pro lety do vesmíru s turisty na palubě. Jsme tak opět o krok blíže k vesmírné turistice.

Burza na tuto informaci zareagovala a cena akcie Virgin Galactic (SPCE) vzrostla během chvíle raketově vzhůru.

O SPCE akcie se také zajímá skupina z Reddit fóra WallStreetBets, která stojí za nedávným cenovým růstem vybraných meme akcií. Cenové pohyby akcie jsou tedy doslova turbulentní.

Přiblížíme si aktuální události ohledně této společnosti vlastněné Richardem Bransonem. Představíme si její úhlavní konkurenty a podíváme se i na fundamentální a technickou analýzu Virgin Galactic akcie a rizika spojená s investováním do tohoto titulu.

vesmírné plavidlo Virgin Galactic

V článku se dozvíte:

  1. První vesmírný let a získání licence pro komerční lety
  2. Blue Origin a SpaceX jako hlavní konkurenti Virgin Galactic
  3. Virgin Galactic akcie v hledáčku Reddit WallStreetBets
  4. Stručné představení Virgin Galactic
  5. Fundamentální analýzaVirgin Galactic akcie (SPCE)
  6. Technická analýza Virgin Galactic akcie (SPCE)
  7. Závěrem
  8. Obchodujte s akciemi Virgin Galactic u LYNX

První vesmírny let a získání licence pro komerční lety

Virginn Galactic uskutečnilo důležitý krok v rozvoji vesmírného turismu, neboť se v květnu letošního roku podařil první vesmírný let za poslední dva roky. Celkově se jedná již o třetí úspěšně zakončený vesmírný let.

Vesmírné plavidlo by mělo být schopno dostat do vesmíru na šest pasažérů a dva piloty. V tomhle se třeba liší od konkurence jako je Blue Origin Jeffa Bezose, kde má být celý systém zcela autonomní. Bude tudíž zajímavé sledovat, co se více osvědčí. Je zřejmé, že vyvinout zcela autonomní plavidlo nebude zrovna jednoduché.

Již nyní má společnost Virgin Galactic na 600 rezervací na budoucí lety, kdy lístek stojí až 250 tisíc USD. Na úspěšný let trh přirozeně zareagoval velmi dobře a navíc se jednalo o dosti zásadní argument pro získání licence ze strany americké FAA (Federal Aviation Administration).

FAA licenci hned udělila o několik týdnů později, což byl další významný úspěch za relativně krátký časový úsek. Samotná licence je pro Virgin Galactic nesmírně důležitá, protože bez ní samozřejmě nemůže mít na palubě svých vesmírných plavidel pasažéry.

Tudíž po technické a formální stránce má společnost téměř vše vyřešené, čehož si byl trh hned vědom a došlo k nárůstu ceny Virgin Galactic akcie. Než však započnou lety s platícími pasažéry, Virgin Galactic má v plánu dokončit další tři testovací lety. Dle plánu by pak mělo být vše připravené na ostrý provoz, který má přijít nejdříve v průběhu roku 2022. Nelze ovšem vyloučit, že se vývoj může protáhnout.

Blue Origin a SpaceX jako hlavní konkurenti Virgin Galactic

Jak bylo řečeno, Virgin Galactic má nemalou konkurenci ze strany Blue Origin, kterou vlastní zakladel Amazonu Jeff Bezzos. Druhá konkurence je SpaceX, kterou založil Elon Musk, jehož jméno si většina spojí zejména se společností Tesla. Společnost Blue Origin nedávno provedla aukci na první vesmírný let za 28 milionů USD.

Přidaná hodnota lístku je dána tím, že pasažér bude mít společnost samotného zakladatele Jeffa Bezose. Let se má uskutečnit již 20. července. Blue Origin uskutečnila již více jak tucet testovacích letů bez pasažérů a bez posádky, neboť firma vsadila na bezpilotní systémy.

SpaceX je dost napřed, protože má úzkou spolupráci s NASA. Americká vesmírná agentura využívá raket SpaceX, aby vůbec dostala své kosmonauty do vesmíru. Za přibližně rok jich do vesmíru dostala deset. Muskova firma plánuje i několik soukromých letů v průběhu následujícího roku.

Co se týče investičního hlediska, Blue Origin a SpaceX nejsou veřejně obchodovatelné společnosti a na základě dostupných zdrojů vyplývá, že IPO (Initial Public offering) není v dohledné době vůbec plánu. Pokud vás zajímají další společnosti, které jsou nějakým způsobem spojeny s vesmírnými lety a využitím vesmíru, doporučujeme náš článek vesmírné akcie.

[E-book ZDARMA]: 11 strategií největších investičních guru

Objevte jaká kritéria při výběru akcií jednotliví guru sledují a zjistěte jaké zhodnocení popsané strategie dosahují a naučte se 6 investičních zásad, které posunou Vaše investování dále.

Virgin Galactic akcie (SPCE) v hledáčku Reddit WallStreetBets

Bohužel si Virgin Galactic začali všímat na známém redditovém fóru WallStreetBets. Říkám bohužel, protože řečená partička záměrně pumpuje vybrané tituly jako je například akcie AMC a GameStop.

Akcie, které si tato skupina vybírá, jsou často označovány jako meme akcie. Na jednu stranu si WallStreetBets tvoří image rádoby revolucionářů, kteří zápasí vůči velkým obchodním domům, ale ve skutečnosti se jedná o další Pump & Dump skupinu.

Obdobné P&D skupiny byly v hojné míře zastoupeny na přelomu 2017/2018 a znova se začaly rozšiřovat v době, kdy Bitcoin v roce 2020 dosáhl nového all time high.

Pokud se WallStreetBets  na jakýkoliv titul zaměří, je třeba počítat s iracionálními cenovými pohyby, které nemusí mít vůbec žádné opodstatnění. WSB totiž navede hromadu retailových investorů do něčeho, čemu často vůbec nerozumí. Investoři tak často nakupují vybrané meme akcie bez promyšlené strategie a tolik potřebného money managementu.

Cena akcie se rychle vypumpuje, po čemž většinou následuje strmý pokles. Virgin Galactic akcie, jsou samy o sobě dost volatilní, takže pokud se na ně nahrnou davy organizovaného retailu, berte to jako určité riziko.

Stručné představení Virgin Galactic

Virgin Galactic je soukromou společností, která byla založena již v roce 2004, takže můžeme vidět, že trvalo řádku let, než se firma vůbec dostala k realizaci projektu. Společnost se věnuje prodeji a realizaci krátkých suborbitálních letů v rámci vesmírně turistiky.

Upozorňuji, že v tomto ohledu je SpaceX krapet dál, protože jejich technologie posílají lidi vyloženě do volného kosmu, na orbitu Země. Virgin Galactic se zaměřuje pouze na ty suborbitální lety, což ale neznamená, že se hranice nebudou posouvat.

Zakladatelem společnosti je britský magnát, miliardář Richard Branson a konstruktér prvního soukromého raketoplánu SpaceShipOne Burt Rutan. Společnost má sídlo v Novém Mexiku, kde má sídlit i jejich vesmírný přístav. V plánu je vybudování druhého ve Švédsku, konkrétně u města Kiruna. Poloha města je totiž za polárním kruhem, což by mělo pasažérům umožnit pozorování polárních září.

[E-book ZDARMA]: 14 praktických tipů, jak se stát lepším investorem

Objevte jak zvýšit úspěšnost svých obchodů. V knize naleznete praktické tipy pro money management, jak si vést obchodní deník, principy řízení rizika či psychologii investování.

Fundamentální analýza Virgin Galactic akcie (SPCE)

Na úvod k fundamentu mohu rovnou uvést, že společnost je léta nerentabilní, což by ovšem nikoho nemělo vůbec překvapovat, když ekonomická činnost, tedy vesmírná turistika ještě není v provozu. Investice do Virgin Galactic akcie je momentálně především o plánech a víře, že z toho jednou bude mainstreamový projekt jako například z automobilky Tesla.

Účetní období Q1 2021

Tržby jsou přirozeně nulové. Za první kvartál dosahují provozní výnosy záporné hodnoty, -81,28 milionů USD. Mezikvartálně zhoršení o 9,4 %. EBITDA ukazuje -78,41 milionů USD, zhoršení téměř o 10 %. Ztráty mezikvartálně vzrostly o 75 %, ze 74 milionů USD na 129,7 milionů USD. Volné cash flow zaznamenalo zlepšení, z -73,64 milionů USD na -49,59 milionů USD. Ukazatel EPS a P/E nemá smysl kalkulovat, když je společnost ztrátová.

Účetní období FY 2020

Celkové tržby za rok 2020 činí 238 tisíc USD. Operační výnosy jsou -275 milionů USD. EBITDA se zhoršila o více jak 73 % z -153 milionů USD na -265 milionů USD. Ekonomická ztráta za celý rok dosáhla 273 milionů USD. Volné cash flow se zhoršilo z -223 milionů USD na -250 milionů USD. EPS a P/E zase nepočítáme, protože při ekonomické nerentabilitě postrádá smysl.

Technická analýza Virgin Galactic akcie (SPCE)

Pro technickou analýzu si tentokrát zvolíme denní graf, kde můžeme sledovat, že Virgin Galactic akcie je hodně volatilní. První velká rally začala na přelomu 2019/2020 a vydržela do března, kdy celý trh shodily obavy kvůli pandemii. Během pár měsíců se akcie zhodnotily téměř o 500 %.

Pak ovšem přišel pád z 42,5 USD na S/R level 9 USD, což je v relativních číslech znehodnocení o 79 %. Dost slušný drop, který trval pouhých pár týdnů. Následující měsíce trh pomalu stoupal, ale docela dlouho se titul opakovaně vracel k S/R hladině 14,5 USD. Expanze ale začala ke konci roku zase akcelerovat.

Virgin Galactic

Denní graf Virgin Galactic akcie (SPCE)

Díky agresivnímu price action se cena Virgin Galactic akcie dostala hned z kraje roku 2021 na 63 USD, což je od S/R levelu 9 USD zhodnocení o 590 %. Růst byl vyloženě vertikální, což nikdy dlouho vážně nevydrží. Pokud něco obdobného před sebou vidíte, není vůbec rozumné do takové struktury trhu naskakovat.

Obdobný risk může sice vyjít, ale finanční riziko je obrovské. Stejně rychle jako šla cena nahoru, šla i dolů. Pokles se zastavil na S/R hladině 14,5 USD, která již minulý rok ukázala, že ji trh bere vážně.

Pokles od all time high dělalo více jak 77 %. Cena Virgin Galactic akcie od otestování řečené úrovně strmě stoupá. Zase se nám v grafu tvoří vertikála a samotná expanze graduje v doprovodu s vysokou volatilitou. Od 11. května vzrostla cena o 310 % a v struktuře můžeme identifikovat tři gapy, kdy poslední z 25. června je obrovský. Neuzavřené gapy pro trh fungují jako jakýsi magnet, takže je v průběhu času tendence je uzavřít. A čím větší jsou, tím více kurz přitahují.

Bullish gap z 25. června byl způsoben pozitivní zprávou ohledně udělení licence ze strany FFA. Za jeden den cena vzrostla o více jak 40 % a objemy byly naprosto rekordní. Za jeden den se protočilo více akcií, jak za pár týdnů. Trh zároveň téměř dosáhl all time high úrovně, poslední dva obchodní dny má ale titul klesající tendenci.

Trh je ve fázi velké nevypočitatelnosti. Klidně můžeme pokračovat na nové historické maximum, ale také je šance, že se struktura sesype úplně stejně jako začátkem minulého a letošního roku.

Co se týče indikátoru RSI, hodnoty jsou stále nad hraničními 70 body. Vrchol se vytvořil na 84 bodech, což je úctyhodný výkon. Teoreticky vzato tu ještě prostor pro expanzi existuje, ale už jsme v úrovních, kdy trh začal sklouzávat zase dolů. Přirozeně, co jde strmě nahoru, musí jednou i strmě dolů. Jinak na základě RSI je Virgin Galactic akcie poslední rok a půl dosti silná.

Závěrem

Z fundamentálního hlediska je vše jasné – Virgin Galactic je projekt, který v současnosti není rentabilní a dokud nepojede na plné obrátky vesmírny turismus, firma zůstane černou dírou na peníze. I když vše půjde podle plánu a v blízkých letech se dočkáme fungující ekonomiky, bude trvat velmi dlouho, než se Virgin Galactic vůbec dostane na break even.

Z technicky analýzy Virgin Galactic akcie je zřejmé, že o ní mají investoři a obchodníci ohromný zájem. Trh je vskutku volatiln a dělá pěkné zhodnocení. Jsou zde ale také přítomny až nezdravé pády dolů. Analyzovaný trh proto není vůbec pro ty obchodníky, kteří mají tendenci utíkat již při dvojciferné ztrátě. Chce to pevné nervy a trpělivost, v opačném případě je lepší se poohlídnout po něčem jiném, klidnějším. Jako jsou například akcie McDonald’s.

Každopádně je aktuálně vysoké riziko, že akcie Virgin Galactic tvoří třetí vrchol. Akcelerace expanze, volatilita, gapy a objemy tomu nasvědčují. Ovšem po korekci se zase jedná o potenciální příležitost, která může udělat stovky procent. Záleží logicky na okolnostech.

Obchodujte s akciemi SPCE u LYNX

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi , CFD, či forexem za příznivé poplatky.

Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme profesionální vzdělávací webináře. U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím profesionálních platforem.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn. Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálu.

V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

Nápoj společnosti Coca-Cola

Akcie Coca-Cola a jejich nedávný pokles. Opravdu za to může Ronaldo?

23. června 2021 | Akcie týdne

Mělo Ronaldovo gesto dopad na cenu akcie Coca-Cola? Jakým výzvám společnost aktuálně čelí? Technická a fundmentální analýza akcie KO jen pro vás.

Číst dále
Letoun A 380 společnosti Airbus

Akcie Airbus rostou. Překoná cena akcie AIR hodnoty z dob před pandemií?

10. června 2021 | Akcie týdne

Cena akcie Airbus (AIR) se vzpamatovává z pandemie. Jaké jsou aktuální plány firmy? Technická i fundamentální analýza akcie Airbus jen pro vás.

Číst dále
Mobilní zařízení s akcií McDonald’s a příkazem buy a sell

Akcie McDonald’s během pandemie rostly. Jak si vedly řetězce rychlého občerstvení?

26. května 2021 | Akcie týdne

Akcie McDonald’s dosáhly v pandemii historického maxima. Podívejte se na výsledky MCD i rozbor cenového grafu. Analýza fast food sektoru jen pro vás!

Číst dále

The post Cena Virgin Galactic akcie po schválení komerčních letů zažívá raketové pohyby. appeared first on LYNX Czech Republic: https://www.lynxbroker.cz/vzdelavani/virgin-galactic-akcie/

Klíčová slova: Převodník měn | Webináře | Price Action | Vesmírné akcie | Obchodovat s akciemi | Investiční | Vzdělávací webináře | Obchodník | IPO | Vzdělávání | Intradenní obchodník | NASA | SPCE akcie | Fundamentální analýza Virgin Galactic | Virgin Galactic akcie | Cena Virgin Galactic | Cena Virgin Galactic akcie | Konkurence | Plány | FAST | Analýza akcie | Fundamentální analýza akcie | Meme akcie | Akcie McDonald’s | WSB | Akcie Virgin Galactic | Akcie Virgin Galactic (SPCE) | Vesmírná turistika | Dlouhodobý investor | Investoři a obchodníci | Air | Reddit WallStreetBets | WallStreetBets | Akcie AMC | Virgin Galactic (SPCE) | SPCE | GameStop | Praktické tipy | MCD | Coca-Cola | Akcie Airbus | Virgin Galactic | Časový úsek | Společnost Blue Origin | Blue Origin | Ceny | Šance | Akcie Coca-Cola | Pump & Dump | JDE | Dopad na cenu | Expanze | Turistika | Finanční riziko | Reddit | Cenové pohyby | AMC | Ekonomiky | Růst | WP | Guru | Vývoj | Zlepšení | Pandemie | Pokles | Komunikace | FAA | Ztráta | Airbus | Prohlášení | Konkurenti | All Time High | Vysoké riziko | Firma | Automobilky | Obchodujte | Cena akcie | Jak se stát lepším investorem | Denní graf | Akcie týdne | Výnosy | Poplatky | Tesla | Ztráty | Akcie Virgin | Richard Branson | Firmy | Úspěch | Magnát | Miliardář | Tržby | ROCE | Elon Musk | EBITDA | Trh | Řízení rizika | Management | Graf | Eura | Cena | Break Even | Analýzy | Volatilní | EPS | Obchodníci | Ceny akcií | LYNX | Obchodovat | Trpělivost | Výsledky | Investoři | USD | Volatilita | VaR | Ukazatel | Trigger | Riziko | Rally | RSI | P/E | Risk | Margin | Kurz | Investování | Investor | Investice | Initial Public Offering | High | Gap | Futures | Cash flow | CFD | Burza | Zhodnocení | Analýza | Akcie | Rizika | ETF | Obchodní deník | Peníze | Fundamentální analýza | Bitcoin | Money management | Technická analýza |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Cena SOL stoupla o 10 %, když býci Solany dosáhli nového maxima nad 125 USD
    Solana roste o více než 10 % a zrychluje nad 105 USD. Zdá se, že se cena SOL připravuje na proražení směrem vzhůru nad zónu odporu 125 USD.
  • 💿 Cena striebra je najvyššia od marca
    Cena striebra vyskočila o viac ako 2% na najvyššiu hodnotu za viac ako mesiac, keď sa dolár pohyboval okolo štvortýždňového minima a výnosy na amerických vládnych dlhopisoch zostali pod maximami z minulého mesiaca aj napriek lepším než očakávaným ekonomickým údajom z USA, čo motivovalo investorov presúvať prostriedky do bezpečných prístavov s cieľoch ochrany proti možnému nárastu inflácie. Začiatkom tohto týždňa inflácia spotrebiteľských cien v USA za marec vyskočila na 2,6%, čo je najvyššia hodnota od augusta 2018, čo však bolo iba mierne nad trhovým konsenzom vo výške 2,5%, a to najmä kvôli bázickému efektu.
  • Cena striebra vzrástla na najvyššiu úroveň od septembra 2017
    Cena striebra dnes prudko rastie o 1,3% a dosahuje najvyššiu úroveň od septembra 2017, takmer 17,90 dolárov za uncu. Vzácne kovy výrazne získavajú uprostred neistoty, ktorá znižuje výnosy dlhopisov na celom svete a znižuje alternatívne náklady na držbu týchto aktív. Cena striebra od konca mája prudko vzrástla o 25%.
  • 💿Cena striebra vzrástla o 3%📈
    Ceny drahých kovov sa prudko zvyšujú, pretože investori sa ponáhľajú za bezpečnými aktívami v dôsledku rastúcich obáv týkajúcich sa rastúcej inflácie a globálnej energetickej krízy. Počas dnešného obchodovania cena zlata stúpla o 2,2% na 1 794 dolárov za uncu, zatiaľ čo striebro pridalo viac ako 3,0% a obchoduje sa okolo 23,15 dolára za uncu. Najnovšie údaje o CPI v USA ukázali, že inflácia zostáva vysoká a pravdepodobne posilní postoj Fedu k tomu, aby začal obmedzovať svoj program nákupu aktív. Niektorí ekonómovia sa domnievajú, že takéto rozhodnutie centrálnej banky v kombinácii s pretrvávajúcou energetickou krízou, ktorá negatívne ovplyvňuje produkciu mnohých tovarov, by mohlo viesť k stagnácii a striebru a iným drahým kovom sa v takom prostredí zvyčajne darí. Navyše, slabší výnos dolára a nižšie výnosy na dlhopisoch pozitívne ovplyvňujú ceny striebra.
  • Cena stříbra dnes prudce vylétla na mnohaleté maximum. Vzhůru ji ženou amatérští investoři ze sociální sítě Reddit, kteří tak revoltují proti Wall Streetu
    Cena stříbra dnes prudce vylétla, o více než deset procent, na svoji nejvyšší cenovou úroveň za téměř osm let, tedy za celé období od února 2013. Na londýnské burze se cena drahého kovu vyšplhala až na třicet dolarů za unci. Už v minulém týdnu přitom stříbro zdražilo o šest procent. Přitom citelně nahoru šly také akcie některých ze společností, jež stříbro těží.
  • Cena stříbra je na letošním minimu, nátlak je i na cenu zlata
    V posledních pár dnech cena zlata a především stříbra opět klesly. Cena stříbra kleska až na nejnižší cenovou úroveň od listopadu minulého roku. Kurz poklesl pod trend, který vznikl po pádu ceny začátkem srpna. Momentálně cena korigovala až pod další podporu v pásmu 1 770 až 1 750 dolarů.
  • Cena stříbra se konečně probrala
    Stříbrný kov, který v období recese a finančních krizí většinou v růstu následuje zlato, se dlouho držel na velmi podhodnocených úrovních a nedokázal překonat hranici 19 USD za unci. Teď se ale zdá, že toto období má za sebou. Během čtvrtečního obchodního dne se jeho hodnota pohybovala kolem 28 USD za unci a má namířeno na další milník v podobě „třicítky“.
  • Cena stříbra v roce 2021: Bude rostoucí trend nadále pokračovat?
    Stříbro je poslední dobou na vzestupu. Události posledních dnů ho navíc dostaly do popředí světových médií zejména v souvislosti se snahami uživatelů Reddit skupiny WallStreetBets. Těmto obchodníkům se povedlo vyhnat akcie GameStop do závratných výšin. O něco podobného se teď údajně pokouší i na tomto cenném kovu.
  • Cena stříbra výrazně roste po slabších NFP, trh čeká na projev Powella
    Slabší než očekávaný NFP report by mohl být dostatečným důvodem k poklesu úrokových sazeb v USA. A zdá se, že byl živou vodou pro ceny drahý kovů. Stříbro vzrostlo už o 4 % z denních minim po krátké (ovšem dynamické) korekci. Ceny platiny také výrazně přidaly. Investoři čekají na projev guvernéra Powella (v 18:30), který by mohly přinést důležité informace s výrazným dopadem na finanční trhy.
  • 🥈 Cena stříbra vyskočila o 2 %
    Na trzích vládne dobrá nálada a měny bezpečných přístavů ztrácejí. Slabší americký dolar žene růst na komoditních trzích, a to hlavně na drahých kovech. Zlato se obchoduje v zisku 0,6 %, platina roste o 1,2 % a zisky v případě stříbra a paládia přesahují 2 %. Dnes nebyly zveřejněny žádné zprávy, které by tlačily na americký dolar. Odpoledne však vystoupí několik členů Fedu, kteří mohou ovlivnit další směřování americké měny.
  • Cena vládních dluhopisů klesá
    V České republice se prodraží financování státního dluhu. Klesá tak cena vládních dluhopisů a očekává se také zvyšován...
  • Cena výstavby rodinného domku za dva roky zdražila dramaticky, zhruba ze tří na čtyři miliony korun. Pozemky zdražily o 50 procent, hypotéky stouply též
    Cena výstavby běžného rodinného domku za dva roky dramaticky stoupla. Navíc vzrostly ceny pozemků a také zdražují hypotéky. Už zřejmě nikdy nepůjde postavit rodinný domek tak relativně levně, jak to bylo možné ještě před dvěma lety, a to i na hypotéku. Důvodem je obecná inflace, růst mezd i zdražování energií a stavebních materiálů a pozemků.
  • Cena XRP by mohla do roku 2025 vzrůst na 3,74 USD, předpovídá populární analytik
    Populární kryptoměnový analytik nedávno předpověděl, že cena nativního tokenu XRP Ledger, XRP, by mohla brzy výrazně vzrůst, a to na základě vzestupného trojúhelníku, který se tvoří na půlročním grafu této kryptoměny a který naznačuje možný nárůst ceny o 430,6 %, což by ji mohlo vynést až na 3,74 USD.
  • Cena XRP by mohla v příštím cyklu vzrůst o 4 720 %, předpovídá populární kryptoanalytik
    Cena nativního tokenu XRP Ledgeru, XRP, vzrostla za poslední rok v rámci širšího oživení kryptonového trhu o více než 48 % na 0,56 USD, ale jeden z kryptonových analytiků nyní navrhl, že by mohla dále stoupat a potencionálně dosáhnout 27 USD za token, což představuje nárůst o 4 720 %.
  • Cena XRP by mohla vyšplhat na pěticifernou částku
    Zakladatel a CEO Sound Alive Records Eric Finnerud, známý jako E. Smitty, prozradil, že věří, že cena XRP vzroste na pěticifernou hodnotu, což naznačuje, že kryptoměna by mohla v budoucnu explodovat.
  • Cena XRP by mohla vzrůst, pokud překoná tuto překážku – příště 0,75 USD?
    Cena XRP konsoliduje nad hladinou podpory 0,600 USD. Cena by mohla zahájit novou rally, pokud dojde k dennímu uzavření nad rezistencí 0,650 USD.
  • Cena XRP by mohla znovu posílit, pokud překoná klíčovou překážku
    Po výrazném nárůstu čelilo XRP prodejcům poblíž zóny 0,700 USD. Býci ztratili kontrolu a cena začala výrazně klesat pod hladinu podpory 0,650 USD, podobně jako Bitcoin a Ethereum.
  • Cena XRP by mohla znovu posílit, pokud překoná rezistenci
    Cena tokenu společnosti Ripple se pokouší o nový růst nad rezistenci 0,48 USD vůči americkému dolaru. Pokud cena XRP překoná hranici 0,51 USD, mohla by získat býčí impuls.
  • Cena XRP by se prý v krátké době mohla vyšplhat až na 30 dolarů
    Podle zakladatele a manažera fondu Kralow Capital, Thomase Kralowa, který nedávno odhalil svou býčí předpověď, by mohl nativní token XRP Ledgeru, XRP, zaznamenat výrazný nárůst ceny a potenciálně v krátké době dosáhnout cílové hodnoty 30 dolarů.
  • Cena XRP stoupá, protože Ripple dosáhl významného vítězství proti SEC
    Cena XRP prudce vzrostla poté, co soudce Torres z jižního obvodu New Yorku zamítl návrh Komise pro cenné papíry (SEC) na předběžné odvolání proti společnosti Ripple.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

Forex brokeři
FxNet
ATC Brokers
Pax Forex
reklama
Fintokei SwiftTrader