Středa 24. duben 2024 18:40
reklama
Dukascopy new
reklama
Fintokei ProTrader
reklama
Swissquote Bank
reklama
InstaForex ETF

Akcie Coca-Cola a jejich nedávný pokles. Opravdu za to může Ronaldo?

23.06.2021 10:56  Autor: LYNX  Sekce: Burzovní zpravodajství  Tisk

Po minulé analýze na akcie aerolinek Lufthansa výrazně odbočíme, neboť se tentokrát zaměříme na akcie Coca-Cola. Tyto cenné papíry se před pár dny dostaly do popředí novinových zpráv díky eskapádě ze strany jednoho z nejznámějších hráčů fotbalu Christiana Ronalda.

Hráč na tiskovové konferenci UEFA dost arogantním způsobem odstrčil láhve s nápojem Coca-Cola. A to za doprovodu pro společnost nelichotivých slov.

Kromě mnoha důležitých zpráv si tedy rozebereme i výsledky společnosti a cenový graf akcie Coca-Cola  za pomocí fundamentální a technické analýzy. Pokusíme se také zodpovědět, zda měla Ronaldova „akce“ vliv na cenový pokles, který trvá již po několik dní.

Nápoj společnosti Coca-Cola

V článku se dozvíte:

  1. Ronaldovo gesto a vliv na cenu akcie 
  2. Coca-Cola je nucena zvednout ceny
  3. Coca-Cola v hledáčku regulátorů
  4. Krátká historie společnosti Coca-Cola
  5. Fundamentální analýzaakcie Coca-Cola (KO)
  6. Technická analýza akcie Coca-Cola (KO)
  7. Závěrem
  8. Obchodujte s akciemi  u LYNX

Ronaldovo gesto a vliv na cenu akcie

Začneme se zprávou, která ve veřejném prostoru rezonovala nejvíce. Jde právě o gesto Christiana Ronalda. Jak bylo řečeno, dost nevybíravým způsobem na tiskové konferenci odsunul produkt společnosti Coca-Cola, která je dlouholetým sponzorem UEFA.

Byl k tomu z jeho strany i krátký slovní komentář, ať lidi pijí hlavně vodu. Na čež došlo na trhu s akciemi Coca-Cola k cenovému pohybu, což se ihned přikládalo právě popsané události. Hned se objevovaly titulky, že Ronaldo svým gestem snížil tržní hodnotu společnosti o cca 4 miliardy USD.

Ovšem v dnešní digitální době, kdy se informace šíří velmi rychle, stačí i zdánlivá korelace a hned v tom veřejnost vidí kauzalitu. Vzhledem k tomu, že se specializuji na technickou analýzu, bylo mi hned jasné, že uvedené gesto s největší pravděpodobností nemělo na trh téměř žádný vliv a pouze došlo k nafouknutí dané události.

Což si na grafu brzy i ukážeme a vysvětlíme. Ovšem nemusíte se ani věnovat technické analýze akcií, abyste sami došli k závěru, že pokles ceny byl pro tento trh vcelku standardním pohybem.

Těsně před samotnou tiskovou konferencí klesla cena akcie Coca-Cola od otevření marketu asi o 1,6 %. Po oné události cena klesla pouze minimálně, řádově o setiny procenta. Tudíž kromě toho, že se jedná o normální denní fluktuaci ceny, k cenovému poklesu došlo ještě před samotným gestem Ronalda.

Mějte na paměti, že kurzové pohyby jsou ovlivňovány obrovským množstvím faktorů, které mají různou váhu. Když prohlásí cokoliv šéf Federální rezervní banky (FED), trhy masivně zareagují, protože se jedná o jednu z největších autorit na světě a má reálný vliv na globální ekonomiku. Ale zrovna gesto jednoho slavného fotbalisty nepatří mezi něco, co bychom mohli považovat pro trhy za směrodatné.

Coca-Cola je nucena zvednou ceny produktu

Velmi důležitou zprávou je, že společnost Coca-Cola bude nucena navyšovat ceny produktů, aby čelila rostoucím nákladům, které jsou zapříčiněny strmě rostoucími cenami na trhu s komoditami. Cena totiž poslední měsíce strmě stoupala snad na každé komoditě, což se logicky musí jednoho dne promítnout i do výsledné ceny produktu.

Federální rezervní banka sice v týden staré ekonomické projekci potvrdila, že počítá pouze s přechodnou vyšší inflací, což ovšem neznamená, že producenti nejsou nuceni i nadále zvyšovat ceny. Vše má totiž nějakou setrvačnost a markantní vzrůst cen na komoditních trzích se v reálné ekonomice projeví až zpožděně.

CEO společnosti James Quincey sice tvrdí, že jsou do určité míry zajištěni, ale v konečném důsledku se zdražování nevyhnou, protože neočekává, že ceny začnou klesat. Jinak společnost učinila podobný krok před dvěma lety, kdy byla uvalena cla na hliník. Jde o kov, který se používá při výrobě nápojových plechovek.

Společnost provedla i změny v řízení výroby. Firma učinila kroky k restrukturalizaci skrze více centralizovaný systém, který má byznys zbavit neefektivnosti, snížit náklady a vytvořit mnohem lepší marketingovou strategii. Coca-Cola dokonce zredukovala své portfolio produktových značek ze 400 na 200. Převážně se zbavila malých regionálních značek, které měly nízké prodeje. Ve stejný čas ovšem došlo k vytvoření několika nových brandů, které jsou mnohem lépe škálovatelné v závislosti na vytvořené strategii.

Tady si dovolím malou poznámku, neboť mě překvapuje, že se již tak dost centralizovaný korporát snaží ještě o větší centralizaci. Jako vystudovaný ekonom jsem fascinován, že se Coca-Cola vrací k modelům řízení podniku, které jsou v podstatě považované za přežitek. Centralizací k vyšší efektivnosti lze považovat za oxymorón. Ovšem pro podrobnější posouzení bychom museli mít přesný popis modelu před sebou, což nemáme.

Coca-Cola v hledáčku regulátorů. Firma si drží svoji pozici na trhu.

Coca-Cola se též dostala do hledáčku regulačního orgánu. Evropská komise potvrdila, že firmě poslala potřebné dokumenty, skrze které musí firma uvést důležité informace, které regulačnímu orgánu pomohou při úplném šetření. Komise neuvedla, proč vůbec zahájila výše popsané kroky. Nejspíše se ale zase jedná o další posuzování, zda Coca-Cola nezneužívá svého dominantního postavení na evropském trhu se sycenými nápoji.

V podstatě se nejedná o nic nového, protože taková šetření probíhají kolem velkých korporátů s významným tržním podílem velmi často. V nejhorším případě jsou přinuceni nějaký brand odprodat konkurenci, nebo dostanou směšnou pokutu.

Zdroj: Bloomberg

Určitě je i velmi zajímavé, jak si Coca-Cola drží svou pozici nejhodnotnější značky mezi sycenými nealkoholickými nápoji. Výrazně převyšuje naprosto všechny známe značky jako je Red Bull, Pepsi a jiné. Zatím ani nic nenasvědčuje, že by Coca-Cola měla o své prvenství přijít.

Čím se Coca-Cola zabývá?

Než se vrhneme na fundamentální analýzu, ve stručnosti si uvedeme historii společnosti a čím se vlastně Coca-Cola zabývá. Produkt Coca-Cola byl uveden na trh ke konci 19. století. Coca-Colu vynalezl roku 1886 lékárník doktor John Stith Pemberton v Atlantě v USA. Název i jeho grafické zpracování navrhl Pembertonův účetní a sekretář Frank Robinson. Logo se používá dodnes. Tady můžeme vidět, že nápoj je vlastně důsledek silně rozvíjejícího chemického průmyslu z druhé poloviny 19. století.

Původní nápoj obsahoval kromě kofeinu jednak víno a také výtažek z koky. Produkt se prodával jako blahodárné tonikum, které má člověka nabudit po fyzické i mentální stránce. Lékaři tehdejší doby Coca-Colu v podstatě doporučovali jako lék. Po krátké době bylo ubráno víno, takže se z produktu stal nealkoholický nápoj, který stále obsahoval koku. Ovšem již na začátku 20. století byl kokain definitivně nahrazen vyšší dávkou kofeinu.

Dle dostupných zdrojů tak společnost učinila na tlak veřejnosti, neboť kokain byl v USA až do roku 1922 legální látkou. Nicméně již na přelomu 19. a 20. století bylo známé, že tyto stimulační drogy nemají zrovna příznivý dlouhodobý vliv na jejich uživatele. V dnešní době je tedy jedinou stimulační látkou obsaženou v nápoji obyčejný kofein. Kromě kofeinu je nápoj obarvený karamelem a osycen oxidem uhličitým. Pod značkou se aktuálně prodává celá řada produktů, mezi kterými jsou i nápoje, které neobsahují cukr.

[E-book ZDARMA]: 14 praktických tipů, jak se stát lepším investorem

Objevte jak zvýšit úspěšnost svých obchodů. V knize naleznete praktické tipy pro money management, jak si vést obchodní deník, principy řízení rizika či psychologii investování.

Fundamentální analýza akcie Coca-Cola (KO)

Hned z kraje fundamentální analýzy můžeme říci, že společnost překonala očekávání a poptávka po produktu se vrátila do doby před pandemií. Což je pro akcie Coca-Cola jistě dobrá zpráva a tudíž by se vše postupem času mělo zcela vrátit do normálních kolejí.

Co se týče dividend, společnost vyplácí kvartální dividendu ve výši 0,42 USD na akcii. Což na základě aktuální ceny za celý rok implikuje dividendový výnos 3,1 %. V relativních číslech to určitě není špatné číslo. Coca-Cola tudíž drží již deset let stejnou laťku, kdy výnosy z dividend jsou stále kolem 3 %. Investoři s tím proto mohou pořád kalkulovat.

Účetní období Q1 2021

Při pohledu na kvartální výsledky je hned poznat, že se situace rychle zlepšuje. Celkové příjmy jsou mezikvartálně lepší o cca 4,34 %, což je nárůst z 8,67 miliard USD na 9,04 miliard USD. Hodně je to znát z operačních výnosů, protože za první kvartál roku vzrostly oproti poslednímu kvartálu minulého roku o cca 43 %. Tedy z 1,96 miliard USD na 2,81 miliard USD.

EBITDA se též mezikvartálně zlepšila o 32,58 %, z 2,39 miliard USD na 3,17 miliard USD. Společnost dosáhla čistého zisku 2,25 miliard USD, takže mezikvartálně je na tom výsledek lépe o 54,19 %. Zatímco tři předešlé kvartály společnost zaznamenávala soustavný pokles.

Volné cash flow na tom již není tak dobře, neboť oproti Q4 2020 kleslo o 55,71 % na 4,42 miliard USD. To je asi dáno již zmiňovanou restrukturalizací. Důležitý ekonomický ukazatel EPS je na 0,52 (+54,18 %) bodech. Ukazatel P/E dělá 31,46 bodů, což je vysoce nad konzervativní strategií (15-19 bodů).

Účetní období FY 2020

Celkové tržby meziročně klesly o necelých 14 % na 19,53 miliard USD. Operační výnosy též poklesly o 9,34 miliard USD, což znamená meziroční zhoršení o 11,12 %. EBITDA klesla o 10,87 miliard USD. V relativních číslech se jedná o pokles o 8,4 %.

Čistý zisk klesl o 13,15 % na 7,75 miliard USD. Společnost vygenerovala volné cash flow o 8,67 miliardách USD. Meziročně si firma připsala mírně zlepšení o 2,97 %. Zatímco roky 2017 a 2018 došlo k nárustu o desítky procent.

EPS máme na 1,8 bodech, takže meziroční pokles činí 13,54 %. Ukazatel P/E ukazuje 30,6 bodů, což je zase o dost vyšší, než konzervativní rozmezí. Rentabilita vlastního kapitálu (ROE) dosáhla 40,48 %, což je jistě pěkné číslo, ale horší jak za rok 2019.

Technická analýza akcie Coca-Cola (KO)

Nyní se dostáváme k technické analýze, k čemuž nám pomůže týdenní cenový graf akcie Coca-Cola. Titul je v dlouhodobém uptrendu, ale nejedná se o kdovíjak růstový titul, což je všeobecně dobře známo. Od března roku 2009 činil totiž kapitálový výnos kolem 200 %, což je v kontrastu s technologickými tituly až bizarně málo. Akcie Coca-Cola jsou ale především o stabilních dividendách a kapitálový výnos je spíše pěkný bonus.

Dlouhodobý expanzivní trend je tedy velmi stabilní a vcelku zdravý. Poslední velký zásah trh dostal v březnu 2020, kdy ztráta činila téměř 40 % během několika týdnů. Pokles se zastavil až na 36,27 USD a od té doby postupně rosteme. Historické maximum se datuje k únoru 2020, kdy bylo něco málo přes 60 USD.

Právě řečené all time high se od covidového dropu ještě nepovedlo dosáhnout, ale v obecné rovině k tomu trh pomaličku spěje. Od toho low z března 2020 se akcie Coca-Cola zhodnotily o více jak 50 %.

Týdenní graf akcie Coca-Cola

Týdenní graf akcie Coca-Cola

Price action jako takové je tudíž velmi střídmé, bez nějakých agresivních fluktuací. Trh drží více jak rok trvající uptrend, který je stabilní. Nejbližší supportní levely jsou 48,5 USD, což je jeden z nejvíce zásadních. Další se nachází na cenoné hladině 52 USD, kam je i možné, že trh vyklesá.

Trh v každém případě docela čerstvě selhal nad S/R levelem 55 USD, který se zprvu podařilo překonat, ale pak nastalo selhání a propad pod uvedenou hranici. Proto je velice možné, že cena akcie Coca-Cola vyklesá ke zmíněným 52 USD a dojde k otestování. Jinak objemy jsou dost solidní, likvidity je zjevně na trhu dostatek.

Co se týče indikátoru RSI, křivka drží slušný růst a pomalu směřuje k hraničním 70 bodům. Jestli chtějí akcie Coca-Cola na nové historické maximum, musí trh uvedenou hranici překonat. Bez toho pokračování v dlouhodobém uptrendu není možné.

Denní graf akcie Coca-Cola

Jak jsem slíbil v úvodu, na denním grafu si můžeme ukázat, že cenový pohyb ze 14. června 2021 je v rozmezí zcela běžné denní fluktuace. Investoři také mohli své akcie prodávat, protože měli jistotu, že svoje dividendy dostanou. Jisté výplaty dividend jsou určitě i důvodem, proč cena posledních několik dní klesala.

Jak jsme si řekli, cena šla dolů už i před tiskovou konferencí Christiana Ronalda. Je tedy vcelku zřejmé, že titulky, které hlásily, že slavný fotbalista připravil společnost o miliardy dolarů, jsou nesmysl.

Závěrem

Z fundamentálního hlediska vypadají akcie Coca-Cola docela dobře. Ze sledovaných dat vyplývá, že začátek pandemie společnost citelně zasáhl, ale v podstatě se během jednoho roku ekonomicky vrací tam, kde byla před pandemii. Firma je tudíž stabilní a dokázala si poradit.

Především dividendoví investoři mohou být spokojení, protože i přes aktuální problémy se mohou již deset let těšit z dividendového výnosu kolem 3 %.

Z pohledu technické analýzy se nejedná o nijak výjimečný titul, naopak spíše zaostává. Ale zas na druhou stranu tu nejsou žádné markantní výkyvy. Titul tedy rozhodně není pro ty, kteří očekávají během několika let zhodnocení ve stovkách procent. Kapitálový výnos je v tomto případě vážně spíše takový bonus k dividendě.

Obchodujte s akciemi u LYNX

Ať už jste intradenní obchodník nebo dlouhodobý investor, můžete využít vynikající nabídky společnosti LYNX, protože vám umožníme obchodovat s akciemi, ETF, futures, opcemi , CFD, či forexem za příznivé poplatky.

Dále pro vás pravidelně připravujeme naše týdenní investiční newslettery a vysíláme profesionální vzdělávací webináře. U LYNX můžete obchodovat v reálném čase prostřednictvím profesionálních platforem.

Chcete převést zahraniční ceny akcií nebo ceny ETF na eura? Pak použijte převodník měn na více než 130 měn. Navíc pro vás pravidelně zveřejňujeme analýzy trhu a novinky ze světa investic v rámci našeho LYNX zpravodajského a vzdělávacího portálu.

V případě jakýchkoliv dotazů můžete bezplatně využít naší klientské podpory.

flotila letadel Lufthansa

Akcie Lufthansa: Společnost odhaluje plány na redukci nákladů do roku 2024

16. června 2021 | Akcie týdne

Seznamte se s plány na redukci flotily a nákladů společnosti do roku 2024. Aktuální technická a fundamentální analýza akcie Lufthansa jen pro vás.

Číst dále
vstup do banky Deutsche Bank

Akcie Deutsche Bank: Blýská se po rekordním propadu ceny akcie na lepší časy?

02. června 2021 | Akcie týdne

Aktuální fundamentální a technická analýza akcie Deutsche Bank. Jak probíhá restrukturalizace banky a kterým problémům aktuálně čelí?

Číst dále
Detail letadla Boeing

Akcie Boeing – Vystoupá cena akcie Boeing opět do výšin?

19. května 2021 | Akcie týdne

Aktuální informace o společnosti BA. Seznamte se s výsledky za rok 2020 i první kvartál 2021. Rozbor cenového grafu akcie Boeing jen pro vás.

Číst dále

The post Akcie Coca-Cola a jejich nedávný pokles. Opravdu za to může Ronaldo? appeared first on LYNX Czech Republic: https://www.lynxbroker.cz/vzdelavani/akcie-coca-cola-ronaldo/

Klíčová slova: Hliník | Společnosti | KO | Rozbor | Účetní období | Ronaldo | Denní graf akcie | Graf akcie Coca-Cola | Graf akcie | Akcie Coca-Cola (KO) | Technická analýza akcie Coca-Cola | Plány | Aktuální problémy | Analýza akcie | Fundamentální analýza akcie | Cenový pohyb | Dlouhodobý investor | Cla na hliník | Akcie Boeing | Kov | Praktické tipy | Rentabilita | Coca-Cola | Ceny | Akcie Coca-Cola | Akcie aerolinek | Restrukturalizace | JDE | ONE | Cenový pokles | Vzdělávací webináře | Růst | Historie | Lufthansa | WP | Výkyvy | Zlepšení | Boeing | IHNED | Pandemie | Situace | Pokles | Trhy | Komunikace | Ztráta | Prohlášení | Problémy | Zdražování | Federální rezervní banka | Federální rezervní banky | All Time High | Miliardy | Technické analýzy | Firma | Celkové příjmy | Čistý zisk | Obchodujte | Cena akcie | Jak se stát lepším investorem | Denní graf | Akcie týdne | Kvartální výsledky | Obchodovat s akciemi | Evropská komise | Výplaty dividend | Pokles ceny | Očekávání | Příjmy | Výnosy | Poplatky | Zajištění | Propad | Miliardy dolarů | Cukr | Komise | Tržby | ROE | EBITDA | Zpráva | Webináře | Trh | Řízení rizika | Převodník měn | Management | Investiční | Graf | Frank | Eura | Cena | Banka | Analýzy | Akcie Lufthansa | Akcie Deutsche Bank | EPS | Vzdělávání | Ceny akcií | LYNX | Deutsche Bank | Obchodovat | Výsledky | Zisk | Byznys | Cenový graf | Ekonom | Investoři | ČEZ | USD | Banky | Výnos | VaR | Uptrend | Ukazatel | Trigger | Trend | RSI | Portfolio | P/E | Obchodník | Fluktuace | Margin | Low | Kapitalový výnos | Investování | Investor | Intradenní obchodník | High | Futures | Fed | Dividendový výnos | Cash flow | CFD | CEO | Bull | Bloomberg | Zhodnocení | Analýza | Akcie | Cenné papíry | Rizika | Daně | Poptávka | Dividendy | ETF | Obchodní deník | USA | Korelace | Price Action | Fundamentální analýza | Money management | Technická analýza |
Sdílení článku: 
   

Čtěte více

  • Akcie CarMax padá o 5 % přes lepší kvartální výsledky
    Akcie CarMax (KMX.US) vymazaly prvotní zisky a klesly o téměř 5 %, a to přes silné kvartální výsledky. Společnost vydělala $269,4 mil. ($1,63 na akcii) za Q3. Před rokem zisk dosáhl na $235,3 mil. ($1,42 na akcii). Tržby vzrostly na rekordních $8,528 mld. z $5,185 mld. před rokem. Analytici očekávali zisk na akcii ve výši $1,45 a tržby na úrovni $7,378 mld. Maloobchodní prodeje vzrostly o 16,9 % na 227 tis. automobilů. Velkoobchodní prodej vyskočil o 48,5 % na 188 tis automobilů. Prodejům pomohl nedostatek nových automobilů na trhu. Dle webu Edmunds dosáhla průměrný cena ojetiny v říjnu v USA rekordních $27 000 dolarů.
  • Akcie CarMax se po smíšených výsledcích za Q1 propadají
    Akcie CarMax Inc (KMX.US) se v úterý obchoduje o 8 % níže poté, co prodejce aut oznámil neuspokojivé výsledky za čtvrté čtvrtletí, protože prodej ojetých vozů klesl kvůli inflaci a slábnoucí důvěře spotřebitelů.
  • Akcie Carnival po nabídce akcií za 1 miliardu dolarů poklesly
    Akcie Carnival (CCL.US) spadly během čtvrteční seance o téměř 12 % poté, co společnost oznámila emisi nových akcií v objemu 1 miliardy USD. Společnost uvedla, že cena prodeje bude 9,95 USD za akcii s úmyslem použít peníze na obecné firemní účely, které by mohly zahrnovat řešení splatnosti dluhu v roce 2023. Goldman Sachs & Co. LLC je jediným upisovatelem akcií.
  • Akcie Caterpillar míří k více než 5 letému maximu
    Akcie Caterpillar Inc. (CATl, -0.24%) vystřelily na nejvyšší úroveň za posleních pět let. Společnost brzy ráno v úterý oznámila výdělky a tržby, které překonávají očekávání. Co je ale důležitější, tržby rostly druhé čtvrtletí za sebou a oficiálně tím označily začátek nové prodejní expanze stejně tak jako konec devíti kvartálové recese.
  • Akcie cestou do poloviny hektického výsledkového týdne klesají
    Hlavní indexy na Wall Street zahájily poklesem a výrazněji do záporu klouzaly během dne i evropské akcie. Na trhy dorazila nejednoznačná várka firemních hospodářských výsledků. Zklamat mohly výsledky od McDonald´s, 3M a Harley Davidson, naopak akcie Pfizeru se na konto vyššího očekávaného zisku vydaly nahoru.
  • Akcie Cineworld strácajú v dôsledku problémov s prevzatím
    Akcie Cineworld Group (CINE.UK) na začiatku dnešnej seansy strácajú viac ako 25 % po neúspechoch pri prevzatí spoločnosti. Spoločnosť uviedla, že dostala množstvo návrhov od potenciálnych strán, ktoré chcú odkúpiť časť alebo celý podnik, ale žiadny z nich nezahŕňa ponuku na odkúpenie celej spoločnosti za hotovosť, čím sa vyvíja tlak na akcionárov spoločnosti.
  • Akcie Citigroup získávají díky překonání odhadů analytiků
    Citigroup (C.US) vykázala lepší, než očekávané výsledky a zlepšuje tak sentiment bankovního sektoru. Společnost získala na zvyšování úrokových sazeb v USA a je jedinou bankou ze čtyř největších na Wall Street, která překonala odhady analytiků.
  • Akcie Close Brothers Group prehlbujú výpredaje 📉
    Akcie spoločnosti poskytujúcej bankové služby Close Brothers Group (CBG.UK) sú dnes pod tlakom a stratili 13 % napriek lepšej nálade medzi britskými spoločnosťami, keďže trh negatívne vnímal jej výsledky za H2 2022:
  • Akcie cloudových společností jsou pod tlakem, protože výsledky Microsoftu vyvolaly obavy
    Společnosti z cloudového segmentu čelí ve středu prodejnímu tlaku poté, co Microsoft (MSFT.US) vydal slabý výhled pro cloudovou výpočetní jednotku Azure. Společnosti Amazon.com (AMZN.US) a Alphabet (GOOGL.US) klesly o 1,3 %, resp. 3,4 % poté, co Microsoft uvedl, že v současném období může jeho podnikání v oblasti cloud computingu zaznamenat zpomalení v důsledku poklesu poptávky, což hrozí obklopit širší softwarový průmysl.
  • Akcie CME po dohodě o převzetí Kellnerovou skupinou PPF oslabují
    Akcie mediální společnosti Central European Media Enterprises (CME) dnes oslabují po nedělní zprávě, že na převzetí podniku se dohodla investiční skupina PPP nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Krátce po zahájení obchodování akcie CME na americké burze Nasdaq ztrácely zhruba pět procent. S akciemi CME se obchoduje rovněž na pražské burze, ta je dnes ale kvůli státnímu svátku uzavřena.
  • Akcie Coca-Cola na historickém maximu. Jde o příležitost v době inflace?
    Akcie Coca-Cola mají čerstvě po jednom důležitém milníku, který spočívá v dokončené akvizici s Bodyarmor. Firma tak rozšířila portfolio svých produktů. Společnost mimo jiné zase zvedla dividendu, čímž si drží značnou část investorů. Coca-Cola akcie také patří mezi tituly, které jsou odolné proti inflaci (tzv. inflation-proof stocks). Ta totiž firmám doslova požírá marže díky rostoucím nákladům, ale výrobci potravinových a nápojových produktů bývají často ušetřeni a za chvíli si řekneme proč.
  • Akcie Coinbase pod tlakem kvůli propadu kryptoměn
    Akcie Coinbase (COIN.US) dnes ztrácely v jednu chvíli až více než 5 % v souvislosti s výprodejem na kryptoměnových trzích. Zvýšená volatilita způsobila společnosti také technické problémy. Dle vyjádření Coinbase byly některé transakce zpožděny nebo zrušeny během extrémního výprodeje. Aplikace některých obchodníků také zaznamenaly chyby, kvůli kterým nešlo realizovat transakce. Bitcoin v jednu chvíli ztrácel téměř pětinu ceny! Podobné problémy už burzu zastihly v časech zvýšené volatility i v minulosti.
  • Akcie Coinbase rostou díky lepšící se situaci na kryptoměnách
    Akcie Coinbase (COIN.US) vyskočily o více než 2 % díky pozitivnímu cenovému obratu na kryptoměnách. Coinbase tak vymazala část ztrát, které v posledních týdnech utrpěla. Business společnosti je primárně závislý na cenách Bitcoinu a Etheru, přestože zákazníci obchodují bez ohledu na cenové změny. Coinbase však generuje méně tržeb, pokud cena klesá a obráceně. Společnost chce tento model v budoucnu změnit. Sentiment trhu zlepšily také zprávy, že společnost Ark Invest investorky Cathie Wood nedávno nakoupila 214 718 akcií za přibližně $47,8 mil. do svého ARK innovation fund.
  • Akcie Coinbase rostou o 5 % díky dobrým hospodářským výsledkům
    Akcie Coinbase (COIN.US) vyskočily o více než 5 % po zveřejnění pozitivních kvartálních výsledků. Společnost vydělala $6,42 na akcii při očekávání analytiků na úrovni $2,32 na akcii. Tržby dosáhly na $2,03 mld. při očekávání $1,821 mld. Celkový zisk dosáhl na $1,6 mld. v Q2, přičemž ve stejném období roku 2020 společnost vydělala pouze $32 mil.
  • Akcie Coinbase zasáhl výprodej
    Akcie společnosti Coinbase Global Inc po zveřejnění neuspokojivých výsledků za první čtvrtletí klesly. Největší krypto burza v USA navíc oznámila, že objem jejích obchodů by se měl ve druhém čtvrtletí snížit.
  • Akcie Coltu na pražské burze dnes rostou. Investoři tedy zjevně souhlasí, že ráno oznámený nákup jiné ikony zbrojního světa, Sellier & Bellot, vytvoří dodatečnou přidanou hodnotu
    Zbrojovka Colt CZ kupuje jinou globální ikonu branže zbojní a muniční výroby, vlašimskou Sellier & Bellot. Získává v ní stoprocentní podíl. Brazilskou firmu, CBC, která od roku 2009 Sellier & Bellot vlastní, vyplatí Colt CZ dvěma způsoby. Zaprvé, zaplatí ji 350 milionů dolarů, tedy dle dnešního kursu zhruba 7,9 miliardy korun, přičemž tyto peníze půjdou zčásti z jeho vlastních zdrojů a zčásti z dluhu. Zadruhé, Colt CZ vydá a postoupí své nové akcie, takže CBC bude po skončení transakce vlastnit 27 až 28 procent Coltu CZ. Přesná výše podílu bude záviset na letošních finančních výsledcích Coltu CZ a CBC.
  • Akcie Comcastu klesli po tom, čo spoločnosť Wells Fargo znížila svoj cenový cieľ
    Akcie spoločnosti Comcast Corp (CMCSA.US) klesli počas dnešného obchodovania o takmer 4,0% po znížení cieľovej ceny. Spoločnosť Wells Fargo znížila svoj cenový cieľ zo 49 na 46 dolárov. Analytik spoločnosti Wells Fargo Steven Cahall uviedol: „V tomto sektore sme zaujali opatrnejší postoj, pretože si myslíme, že čisté prírastky sa spomalia a kapitálová náročnosť sa zvýši, čo povedie k nižším budúcim ziskom.“
  • Akcie Costco - sleva nebo past?
    Costco je americký velkoobchodní řetězec (cash and carry), jehož cena akcií tento týden prudce klesla. Co bylo důvodem hlubokého výprodeje?
  • Akcie Credit Suisse jsou o 5 % výše po určení 3 miliard CHF na snížení dluhu 📈
    Credit Suisse (CSGN.CH) oznámila, že za hotovost koupí dluh v hodnotě asi 3 miliard švýcarských franků. Rozhodnutí banky má nejen strategický rozměr, ale také marketingový rozměr. Vedení chce tímto způsobem pravděpodobně ukázat finanční sílu a zároveň zlepšit svou pošramocenou image. Akcie vzrostly téměř o 5 % a již stojí 4,4 CHF, což znamená, že se téměř o 30 % odrazily od pondělních minim:
  • Akcie Credit Suisse klesajú po rezignácii generálneho riaditeľa
    Akcie spoločnosti Credit Suisse (CSGN.CH) zaznamenali počas dnešného obchodovania pokles o viac ako 2 % po rezignácii jej generálneho riaditeľa, pána Antonia Horta-Osoria. Na jeho miesto zasadne COO banky UBS, pán Axel P. Lehmann.
Forex - doporučené články:

Co je FOREX?
Základní informace o finančním trhu FOREX. Forex je obchodování s cizími měnami (forex trading) a je zároveň největším a také nejlikvidnějším finančním trhem na světě.
Forex pro začátečníky
Forex je celosvětová burzovní síť, v jejímž rámci se obchoduje se všemi světovými měnami, včetně české koruny. Na forexu obchodují banky, fondy, pojišťovny, brokeři a podobné instituce, ale také jednotlivci, je otevřený všem.
1. část - Co to vlastně forex je?
FOREX = International Interbank FOReign EXchange. Mezinárodní devizový trh - jednoduše obchodování s cizími měnami - obchodování se směnnými kurzy.
VIP zóna - Forex Asistent
Nabízíme vám jedinečnou příležitost stát se součástí týmu elitních obchodníků FXstreet.cz. Ve spolupráci s předními úspěšnými obchodníky jsme pro vás připravili unikátní VIP skupinu (speciální uzavřená sekce na webu), až doposud využívanou pouze několika profesionálními tradery, a k tomu i exkluzivní VIP indikátory, doposud úspěšně používané pouze k soukromým účelům. Nyní se vám otevírá možnost stát se součástí této VIP skupiny, díky které získáte jedinečné know-how pro obchodování na forexu, výjimečné VIP indikátory, a tím také náskok před drtivou většinou ostatních účastníků trhu.
Forex brokeři - jak správně vybrat
V podstatě každého, kdo by chtěl obchodovat forex, čeká jednou rozhodování o tom, s jakým brokerem (přeloženo jako makléř/broker nebo zprostředkovatel) by chtěl mít co do činění a svěřil mu své finance určené k obchodování. Velmi rád bych vám přiblížil problematiku výběru brokera, rozdíl mezi jednotlivými typy brokerů a v neposlední řadě uvedu několik příkladů nejznámějších z nich.
Forex robot (AOS): Automatický obchodní systém
Snem některých obchodníků je obchodovat bez nutnosti jakéhokoliv zásahu do obchodu. Je to pouhá fikce nebo reálná záležitost? Kolik z nás věří, že "roboti" mohou profitabilně obchodovat? Na jakých principech fungují?
Forex volatilita
Forex volatilita, co je volatilita? Velmi užitečným nástrojem je ukazatel volatility na forexu. Grafy v této sekci ukazují volatilitu vybraného měnových párů v průběhu aktuální obchodní seance.
Forex zůstává největším trhem na světě
V dnešním článku se podíváme na nejnovější statistiky globálního obchodování na forexu. Banka pro mezinárodní vyrovnání plateb (BIS) totiž před pár týdny zveřejnila svůj pravidelný tříletý přehled, ve kterém detailně analyzuje vývoj na měnovém trhu. BIS je označována jako "centrální banka centrálních bank". Je nejstarší mezinárodní finanční organizací a hraje klíčovou roli při spolupráci centrálních bank a dalších institucí z finančního sektoru. Dnešní vzdělávací článek sice nebude zcela zaměřen na praktické informace z pohledu běžného tradera, ale i přesto přinese zajímavé a důležité poznatky.

Nejnovější články:


Naposledy čtené:

reklama
Dukascopy new